Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fasiszta provokáció színhelye lesz az Avas 2012. október 16. kedd 23:02 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fasiszta provokáció színhelye lesz az Avas
Miskolc – Miskolc polgármestere, a Fidesz és az LMP helyi szervezete, valamint a megyei roma önkormányzat is elhatárolódott kedden a másnapra szervezett szélsőséges felvonulástól. Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc polgármestere közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben leszögezi: „Nem engedjük csatatérré változtatni az Avast!”
.
A polgármester megfogalmazása szerint „a szélsőséges erőknek az Avas csak eszköz a saját politikai céljaikhoz. A problémát azonban mi azután is kezelni fogjuk, hogy véget érnek a vonulgatások, és levonulnak a szélsőségek az Avasról.”
.
Az Avason élők egyszerűen rendre és biztonságra vágynak – írta a polgármester, aki felelős magatartásra szólított fel mindenkit. Kriza Ákos hangsúlyozta: az október 17-ei szélsőséges demonstrációk kapcsán minden miskolcinak tudnia kell, hogy az önkormányzat és a rendőrség a rend pártján áll, és „a rendőrség fenntartja a rendet!”
.
A Jobbik október elsején jelentette be, hogy menetet szervez az avasi városrészében, amellyel felhívja a kormány és a helyiek figyelmét: „elfogyott az emberek türelme” és „Magyarországon ma nincs közbiztonság”. Ugyanerre a napra békés demonstrációt hirdetett a Demokratikus Koalíció, a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat pedig a Hazáért, a demokráciáért! elnevezéssel indít menetet.
.
Sebestyén László, a Fidesz miskolci szervezetének elnöke kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy elutasítják a „politikai önérdeknek ezt az üres és felelőtlen megnyilvánulását”, elutasítják „a jobbikos semmi nem jó politizálást, mert nem rendet teremt, hanem heccel, és végeredményben káoszt szül.”
.
A Lehet Más a Politika városi szervezete szintén úgy gondolja, hogy nem egy parlamenti párt feladata a rendfenntartás biztosítása és az igazságszolgáltatás gyakorlása.
.
„Úgy gondoljuk, hogy a rendfenntartás a rendőrség, az ítélkezés pedig a bíróság feladata, az elmúlt hónapokban mindkét szerv megfelelően próbálta kezelni az Avas körül kialakult kényes helyzetet” – fogalmaz az LMP közleménye
.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Roma Önkormányzat közölte: elhatárolódik mindenféle szélsőséges megmozdulástól és megnyilvánulástól, legyen az jobb- vagy baloldali. A szervezet ugyanakkor tudatta: támogatja a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzatnak a cigányság érdekeinek védelmében tett törekvéseit, „amennyiben az kizárólag a cigányság érdekeit szolgálja, pártpolitikától mentesen.”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.4/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -4 ( 6 szavazatból)
Fasiszta provokáció színhelye lesz az Avas, 3.4 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Na persze. Az ORSZÁGOS roma önkormányzat elnöke Farkas Flórián – van aki e nevet nem ismeri? Ő a díszcigány a fideszben. Tehát “pártpolitikától mentes” a helyi alárendeltjei nyilatkozata. Én meg a dalai láma vagyok (bár ennek valamivel nagyobb a valószínűsége)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  2. xarkeverés ezerrel. :(((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  3. A rendfentartas feladata a rendorsege, szelsoseges esetben a katonasage. A jobb oldali csurhet tessek szepen hazazavarni, vagy akiket kell azt elzarni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (26 szavazatból)
  4. “A Jobbik október elsején jelentette be, hogy menetet szervez az avasi városrészében, amellyel felhívja a kormány és a helyiek figyelmét: „elfogyott az emberek türelme” és „Magyarországon ma nincs közbiztonság”. ”
    -
    Mert aztán pont a fasizálódást előremozdító Jobbik dumál majd a közbiztonságról és jelenti majd a közbiztonságot, nemde?

    Nem azt mondta Orbán azzal a trademark , kárörvendő vihogásával, hogy egy pofonnal hazazavarja a Jobbikot???

    És most azt sem tudja, hogy titokban hogyan kacsintgasson feléjük, hogy lenyúlhassa a szavazótáborát???
    -
    O.K. szóval tempósan menetel előre a fasizmus Magyarországon amit nem fog senki megbocsájtani. Bár tudom sokan nem értenek velem egyet, alig páran,
    de két lehetőséget látok:

    A. .. Polgárháborúba torkollik a dolog amit nem lehet elrejteni, vagy legalábbis a szomszédaink saját biztonságuk érdekében felébrednek és aktivizálják magukat amely esetben a külföldi fegyveres beavatkozás elkerülhetetlen, Magyarország örökre elveszti szabadságát, függetlenségét. Mondhatni megszűnik létezni.

    .
    B. .. A fasiszta eszmék táptalajra találnak határokon kívül és össz európai háborúvá növi ki magát a pici mag ami itt csírázgat a magyar földön.

    .
    Háború így is úgy is, ez nem fog lecsengeni vérontás nélkül hála a mi Gőgös Gúnár Gedeonunknak .
    .
    Ha háború és be kell avatkozni, melyik nagyhatalomnak éri meg hogy milliárdokért felfegyverzett és folyamatosan ellátott csapatait ide küldje és embereit leölesse, családjuknak segély fizessen. Drága dolog a háború, nem egyszerűbb és olcsóbb egy átlőni egy atomfejjel ellátott rakétát?

    Amilyen csöpp ország vagyunk egy is megteszi. A sugárzás? Vannak napok hetek kedvező széljárással, nem??? A maradék meg kit érdekel azok között akik a gombot nyomják??? Nem arról ismeretesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (19 szavazatból)
  5. Gyula Bognar, Jr.

    Évek óta vitázok Magyarországon élő rokonaimmal, barátaimmal, ismerőseimmel, akik ugyanazt a nótát fújják a lusta, ingyenélő cigányokról, akik milliókat zsebelnek be, lopnak, csalnak, ölnek, dolgozni nem akarnak, stb. Minden magyar azt várja, hogy csoda történjen és a cigányok olyanok legyenek, mint a magyarok. Az eredmény meg is van, meg is lesz. Amikor a kritikus tömeg (12-14%) meglesz, a cigányok akik a legnagyobb nyomorban élnek, a társadalomból kirekesztve már nem bírják ki a szenvedést, nélkülözést és fellázadnak. Budapesten leégethetik a fél varost is.
    Sok magyar ember a világ legokosabbjának tartja magát, nem akar senkire hallgatni, nem fogad meg tanácsot, nem tanul mások sikeréből, kárából, előítéleteit ápolgatja, minden hibáját másra keni. Ilyenek szinte mind, a fasiszta Jobbik és szélsőjobboldal támogatói, aktív tagjai. Ezért nem lett az integráció még elkezdve sem, no meg azért, mert a “tiszta magyar” ember mégiscsak turulban született, 1000 éves kultúrával rendelkezik és így magasabb rendű mint a cigányok, magasabb rendű a szlovákoknál, románoknál, oroszoknál. Anti-szemitizmusával akkora barom lesz a “tiszta magyar” ember, hogy amíg döngeti mellét 1000 éves kultúrájával, árpád sávos zászlót lenget, kéményseprő ruhában, eszébe sem jut, hogy a zsidók több mint 5000 éves történelmet írnak és a magyar Nobel díjasok 90% zsidó ember volt, azoknak is nagy része külföldön végezte munkáját, amiért az elismerést kapta.
    .
    Ilyen gondolkodással aztán a magyar emberek legnagyobb részének eszébe sem jut példát venni az USA-ban végbement sikeres integrációból, ami szintén kényszer miatt kezdődött el. Több komoly és véres tüntetés, harc kellett ahhoz, hogy felismerjük, mindneképpen megoldást kell találjunk. Martin Luther King tragikus halála, ami ráébresztette erre a társadalom két részre szakadt tömegét. Az volt az első eset, Abraham Lincoln halála óta, hogy fehérek, feketék, barnák, sárgák, mindenki együtt gyászolta a meggyilkolt EMBERT! Mi sokan felismertük akkor, hogy nem a másiktól kell várni, hogy olyan legyen mint mi, hanem együtt kell megváltoztatnunk egymásról a kialakult téves véleményünket, el kell fogadni sok dolgot, ami más és együtt kell dolgozni azon, hogy előítéleteinket egymás ellen megszüntessük, értékrendszerünket, viselkedésünket mindnyájan ehhez viszonyítsuk.
    .
    Kettőn áll a vásár és, ha ezt nem követik a magyar emberek, akkor sok kárt szenvednek el anyagilag és emberéletben. Jobb a sikeres integráció, az egyenjogúság és a békés együttélés, amivel mindkét oldal sokat nyer, mint egy győztes polgárháború, amiben sokan meghalnak, bármelyik fél is nyeri meg azt! Sajnos, az utóbbira van nagyobb esély és ez bekövetkezhet elég hamar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (30 szavazatból)
  6. “A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Roma Önkormányzat közölte: elhatárolódik mindenféle szélsőséges megmozdulástól és megnyilvánulástól, legyen az jobb- vagy baloldali.”
    Az mindig döbbenetes, amikor egy kalap alá veszik, és egyaránt szélsőségesnek ítélik a fasisztát, és az antifasisztát. Pedig pont ez az összemosás a lehető legszélsőgesebb megnyilvánulás.
    Egyáltalán, van még egy talpalatnyi hely Magyarországon, ahová nem piszkított oda a Jobbik? Mert olyan biztosan nincsen, ahonnan kiebrudalták volna őket.
    Talán majd most.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  7. A rendőrség fenntartja a rendet? Amikor ezek a zseb nácik a cigányok házait dobálták kővel, akkor miért nem akadályozta meg a rendbontást? Ott álltak kordont vonva, és nem tettek semmit!!!
    Teszem azt,bármi fog történni, akkor is csak szemtanúk lesznek, és nem rendfenntartók?Köszönhetően az orbáni gyalázatnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  8. Nem lehet nem észre venni, hogy az Orbán kormány nem is titkolt támogatásával polgárháborús előkészületek folynak. Orbán megnyilvánulásai tömény nacionalista hergelésről tanúskodnak nap mint nap. Az elszegényedett rétegek tovább nyomorításával, pattanásig feszítik a húrt, a nácik egyre nagyobb szerepet vállalnak a társadalmi feszültség fokozásában, a királyi tv-ben rendszeresen terjeszthetik alantas nézeteiket. A kormány olyan választási szabályokat vezet be, amelyek egyértelműen törvényesített választási csalásnak minősíthetők. Ha ezekkel sem sikerül egyértelműen biztosítani a Fidesz sikert, ekkor jönnek a provokációk, kisebb, nagyobb összecsapások, melyekre hivatkozva rendkívüli állapotot lehet kihirdetni, és ugyebár ilyenkor nem lehet választásokat tartani. Ne gondolja senki, hogy élve lemond a hatalmáról, nem azért küzdött, hogy ilyen könnyen, egy demokratikus választás megfoszthatja a még nem egészen beteljesült álmaitól. Neki még tervei vannak. Készüljünk a legrosszabbra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  9. kalmik
    Nagy baj, hogy itthon sem látják, de még nagyobb baj, hogy az EU-ban sem!
    Tudom, hogy előbb az embereknek kellene magukért tenni, ha látnák az EU-ban, hogy nem tetszik a kormány intézkedése a népnek, az jelzés lenne, hogy tegyenek ellenük – így nekik nem sürgős, pedig igen!
    A békemenet csak önbecsapása a kormánynak, leginkább pedig kifelére szól, mekkora a támogatásuk, egyébként tiszta skizofrénia, nem leszünk gyarmat, de kérjük a földtámogatást a frissen megszerzett földekre, pl.!!!
    Nem értem, hogy dőlnek be a kormány melletti békemenetnek, miután nyiltan hírdették a lengyel és litván barátaink támogatását, most pedig a romániai gyerekektől, a lengyelekig mindenkit idecsődítenek!
    Azok a szerencsétlen alkalmazottak, ahol fideszes vezetés van, muszáj menniük és vannak akik pénzért teszik – ezt is tudják, akkor milyen támogatottságról beszélnek?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  10. Gyülekeztek a Jobbik-osok az utca túloldalán, de a DK-s rendezvény rendben lezajlott. A rendőrség biztosította a helyszínt, és amíg ott voltam – végig – rendbontás nem volt.. Az avasi városrész önkormányzati képviselője röviden, velősen összefoglalta a tényeket. Néhány roma fiatal – a Romano Teatro tagjai – megmutatták, ilyenek is vagyunk, tudunk lenni. Vadai Ágnes, Molnár Csaba ütős beszédet mondott. Jó volt ott lenni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  11. Kiegészítésül: most kaptam hírt ismerőstől későbbi történésről: a Jobbik ismét megmutatta, milyen “kulturált” tud lenni: petárdák, ordibálás, ramazuri. …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Gyula Bognár Jr.: Látszik, hogy Önnek alig van fogalma arról, ami nálunk zajlik. Fogalma sincs róla. Az írása egy tömény lózung, ami felfogható az Amerikai Népszava által hirdetett vélemények esszenciájának. Hogy is vetheti össze Magyarországot az Egyesült Államokkal??? Ezzel a bérből-fizetésből élő, hónapról-hónapra tengődő, munkáltatójának (már ha van) kiszolgáltatott tisztességes embereket, védtelen idős emberek sokaságát alázza meg. Szégyellheti magát. Költözzön a vidéki Magyarországra, ahol rendszeresen kirabolják, mozdítható javait elviszik, ha olyan pechje van, hogy elcsípi a betörőket, akkor egyenes útja vezet a kórházba (sokszor a tepsibe). Mellette képzeljen el egy olyan rendőrséget, aki ki sem száll utána megpróbálja lebeszélni a feljelentésről és közli Önnel, hogy “úgysem lesznek meg az elkövetők” – miközben az egész település tudja, hogy kik élnek hivatásszerűen fosztogatásból. Élje át, hogy nem mehet el otthonról még a boltba sem, mert a rablók arra várnak, hogy kitegye a lábát. Élje át a folyamatos lelki terrorizálást, a leköpdösést, a “vén geci, megdöglesz” jelzőket nap mint nap. Olyan emberektől, akik nem magyarok, de mégis rájuk illenek a kertészi mondatok. De úgy látom, hogy az itteni olvasóközönség képtelen levetközni azt, hogy ne mindent aktuálpolitikai szemüvegen keresztül vizsgáljon. Sok kiváló cikket olvastam korábban ezen a hírportálon, de az ilyen és hasonló vélemények miatt baromira elment a kedvem ettől az egésztől. Hepciáskodó megmondóemberek, ülnek a nyugalomban és biztonságban és onnan osztják az észt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  13. “támogatja a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzatnak a cigányság érdekeinek védelmében tett törekvéseit, „amennyiben az kizárólag a cigányság érdekeit szolgálja, pártpolitikától mentesen.”
    ‘ pártpolitikától mentesen. ‘ Hol él ez az ember?
    Azt hiszem várhatja az üdvözitőt.
    TUDVALÉVŐ AKI HISZ AZ ÜDVÖZÜL.
    A megvalósithatatlan dolgokat megoldjuk, de a lehetetlenre még kicsit várni kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Harmadszor is kordont bontottak a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos