Ronai and Ronai
AMERIKAI

Embargós az iráni gáz 2012. október 15. hétfő 23:52 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Embargós az iráni gáz
Brüsszel – A Szíriával, valamint Iránnal szembeni korlátozó intézkedések további szigorításáról döntöttek, továbbá meghosszabbították a Fehéroroszország elleni szankciók hatályát hétfőn Luxembourgban az EU-országok külügyminiszterei.
.
A tanácskozáson – amelyen Magyarországot Martonyi János külügyminiszter képviselte – Szíriát illetően feketelistára helyeznek 28 további személyt és két vállalatot. Ez azzal jár, hogy az érintettek Európában elérhető javait – például bankszámláit – zárolják, a természetes személyek pedig emellett beutazási engedélyt sem kaphatnak az unióba.
.
Megtiltják az EU-országok lakosainak, hogy fegyverkereskedelemmel foglalkozó szíriai vállalatokkal üzleteljenek – akár adásvétel, akár szállítmányozás, akár biztosításkötés formájában. Szíriai repülőgépek ezentúl nem szállhatnak le az uniós országokban.
.
Catherine Ashton közölte, hogy az EU kész fokozott segítséget nyújtani a szíriai menekülteknek, és közülük többeket akár be is fogadhatnak az unióban.
.
Irán vonatkozásában az EU azért döntött a szankciószigorítás mellett, mert Teherán nem hajlandó a megkívánt együttműködésre vitatott urándúsítási programját illetően. A gyanúk szerint ez nem csupán békés célokat szolgál, hanem atombomba előállítását célozza, amit Teherán tagad. Az új korlátozó intézkedések az iráni pénzügyi, energia- és távközlési szektort érinti elsősorban.
.
Csaknem minden tranzakciót megtiltanak az európai és az iráni bankok között. Az exporthitelek tekintetében eddig csak a közép- és a hosszú távú biztosítások voltak tiltottak, most azonban a tilalmat kiterjesztik a rövid távú biztosításokra is.
Tilos lesz ezentúl iráni gáz vásárlása, valamint megtiltja az EU szénhidrogén-energiahordozók szállítására alkalmas új hajók eladását Iránnak, és befagyasztja harmincnégy további jogi személy – iráni vállalat, illetve kormányhivatal – Európában elérhető vagyonát. Az Iránba szállítható alapanyagok közül most tilalom alá helyezik a grafitot, az alumíniumot és az acélt. Az iráni távközlési szektor szankcionálását illetően egyelőre csak elvi megállapodás született, a részleteket később dolgozzák ki.
.
A külügyminiszterek egy évvel meghosszabbították a Fehéroroszországgal szembeni szankciók időbeli hatályát. Ezt azzal indokolták, hogy az országban továbbra sem érvényesülnek az emberi jogok, a jogállamiság és a demokrácia feltételei. Nem engedtek szabadon minden politikai foglyot, a szabadlábra helyezetteket pedig nem rehabilitálták.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Embargós az iráni gáz, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Mennyi idő lehet a célba érkezésig??? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Nembaj , majd a Közgép ebből is jó hasznocskát kreál magának valahogy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. Mi lesz ha terror lesz itt Európában emiatt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. félek:
    Igazad van :
    Legjobb nindjárt atombombákat eladni ( lehetőleg olcsóért ) Iránnak , mert ha nem akkor majd robbantgatnak itten.
    És ha lesz atombombájuk , akkor nem fognak ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  5. Kéretik felsorolni, hogy a világtörténelem során mely ország(ok) vetett(ek) be atomfegyvert.
    Azért a feltételezett többesszám, mert hátha többet tudtok mondani.

    És egy találós kérdés: melyik ország az, akinek úgy VAN atomfegyvere, hogy NINCS is neki……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az iráni gázszállítások is leállnak 2012. október 5. péntek | AN

Bezárt a bazár 2012. október 3. szerda | Rákócza Richárd

Peking tiltakozik bankja szankcionálása miatt 2012. augusztus 2. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos