Ronai and Ronai
AMERIKAI

Peking tiltakozik bankja szankcionálása miatt 2012. augusztus 2. csütörtök 19:44 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Peking tiltakozik bankja szankcionálása miatt
Washington/Peking – Kína szerdán felszólította az Egyesült Államokat, hogy hagyjon fel a Bank of Kunlun nevű kínai pénzintézet büntetésével, mert ezzel károsítja a kétoldalú kapcsolatokat.
.
„Az amerikai fél szankciókat alkalmaz hazai törvényei alapján egy kínai pénzintézet ellen, amivel súlyosan megsérti a nemzetközi kapcsolatok elveit és kárt okoz a kínai félnek”, hangoztatta közleményében Csin Kang (Qin Gang), a külügyminisztérium szóvivője, s a lépés miatt országa határozott elégedetlenségének és ellenzésének adott hangot.
.
Az amerikai kormány kedden jelentett be büntetőintézkedéseket a Bank of Kunlun és egy iraki bank ellen, amelyek a hivatalos vádak szerint üzleti kapcsolatban álltak Teheránnal.
.
Kína és Irán normális államközi viszonyt tart fenn, kapcsolatuk is általános, az energetikát és a kereskedelmet érintő üzleti tevékenységük nyitott és átlátható, nincs összefüggésben Irán nukleáris programjával, hangsúlyozta a szóvivő, kiegészítve azzal, hogy az együttműködés nem sért ENSZ biztonsági tanácsi határozatot és egyetlen harmadik felet sem.
.
Csin azt ígérte, hogy Pekingben és Washingtonban külön diplomáciai úton is ki fogják fejezni tiltakozásukat, s úgy vélte a washingtoni lépés negatív hatással lesz a kétoldalú kapcsolatokra.
.
Egyúttal megerősítette, hogy Kína álláspontja a tömegpusztító fegyverek elterjedésének megakadályozása terén következetes és világos, s más érintett országokkal – köztük az Egyesült Államokkal együtt – elkötelezetten törekszik az iráni kérdés „megfelelő rendezésére”.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. És Szíria ügyében miért kötik az ebet a karóhoz??? :(((
    Nem akarják megállítani a vérengzést???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. ” Megfelelő rendezés ”
    Ami abból áll hogy Kína csúcsteknikát csempész Iránnak , a szokásos ár százszorosáért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  3. Ilyesmiből gazdagodott meg példátlanul Finnország is annó :
    A Szovjetúniónak a saját súlyának megfelelő arany-árban csempészte az USA-tól és Angliától hivatalosan megvásárolt vastagon embargós elektronikai műszereket.
    ENNYI a ” finn gazdasági csoda ”
    Sztálin rájuk bökött annó az ujjával és annyit szólt :
    “Ti lesztek a mintakapitalizmus . Rajtatok keresztül fogjuk megmutatni a világnak , hogy lehetséges a békés egymás mellett élés a szocialista és kapitalista társadalmak között.”
    Hát ez @aszán bejött a finneknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  4. Most nemmindegy hogy mimiatt tiltakozik Kína :
    A bankja , vagy a tankja miatt …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. Ahol ezt megteszik:

    http://en.fishki.net/comment.php?id=119709

    .. ott bármire képesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Gets!
    A Kunlun Kínai bank elleni lépések egy egészen új fejezetet nyithatnak a világ politikában! Ahogy felteszed a kérdést, úgy arra csak a tények, a valóság idézhető, nem érdekli őket a szíriai öldöklés, mint ahogy az Oroszokat is más érdekel a térségben. Ez a tény már nemzetközileg is deklarált! Sem az Oroszok, sem Kína, semmilyen békés rendezéshez látványosan nem járult hozzá!
    Szíriában legalább négy különböző érdek kíván érvényre jutni, és hol egymást támogatva, de sokszor egymás ellenében kívánnak megvalósulni.

    Vissza a bankhoz. Ezt a feszültséget Kínának sem érdeke, sem lehetősége nincsen sokáig fenntartani. Köztudott, hogy a Kínai prosperáció – de az Orosz is – az USA szabad valós, vagy virtuális pénzével működik!

    [Az úgynevezett eladósodás rendkívül prejoratíven hangzik, de mindkét fél remekül profitál belőle, hiszen az adós fizetni akar, ezért növeli a termelését, akinél az adóság van, - azaz virtuális pénz birtokosa – és ha van megfelelő hatalma, akkor igyekszik az adóságot behajtani, úgy, hogy az adóst sérelem ne érje. Most a világgazdaság nagyon kényes helyzetbe került, az Oroszoknál igen komoly és tartós recesszió indult az egész gazdaságukban, és Kína sem képes a növekedését folytatni, hiszen lakóságának mind össze 15 – 17 százalékát tudta bevonni a fejlődésbe, és a nemzetközi piacokon már csak nagyon nyomott áron tud eladni, mert szinte mindenhol pénz hiány van. Nem is beszélve az Indiai, a Koreai, és egyéb konkurenciáról!
    (Ha megnézed a Németek is csökkenő eladási statisztikával – és eredményességgel dolgoznak – mert nincsen tőkeerős vevő, már a termelés emelkedése mellett is.)]

    Igen, hitelre egyre kevesebb a lehetőség, mert az egész világ többet fogyaszt mint amit megtermel, és folyamatos az infláció üteme.(Fegyvert pedig hitelre nem adnak, fejlett technikát egyáltalán nem kapni, legfeljebb szemetet.)

    Így bár mi is történik a Közel Keleten, Szíriában, Iránban, törvényszerű, hogy a győztes is ráfizet, mert a térségben praktikusan nincsen érték, és használatát csak nehezítik a vallások, hitek, stb. (Az olaj senkit se tévesszen meg, több okból sem: Jelenleg már az USA olajánál minden olaj a világon versenyképtelen, hiszen nagyon magasan tartva is az ára 76 – 78 USD!
    Már cseppfolyósítva hozzák át az óceánon a un. palagázt! Sőt, a technikai fejlődés már teljesen új forrásokat tárt fel és használ és ez a folyamat leértékeli a világ olajkincsét. Közel az idő, amikor egy új afrikai kút olajának az ára nem éri meg a szállítást, nem Kínáig, de még Európába sem! (Opec értekezleten elhangzott 2011 évben.)

    Látható, hogy a hatalmas technikai és technológiai fejlődés, már teljesen új helyzeteket teremt, és soha nem látott változások előtt áll világunk. Így ami év ezredek próbáját remekül – vagy egyre rosszabbul – kiállta, annak el kell tűnnie. Lassabban, vagy gyorsabban, de visszavonhatatlanul!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  7. Keresztes S.
    2012. augusztus 3. péntek
    10:49
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    A politika a gazdasági érdekek sűrűsödési tere. :)
    (Marx, vagy Lenin fogalmazott hasonlót?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  8. cOLOMBUS
    2012. augusztus 2. csütörtök
    22:35
    Ehhez képest már a szíriai vérengzés megengedése is paritásos.
    :((((((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  9. Keresztes S

    Az USA kőolaj szükségletének több mint 60%-át importból kénytelen fedezni.
    A világ olajfogyasztása növekszik.
    http://www.hvg.hu/gazdasag/20110913_olajfelhasznalas
    Valóban egyre növekszik a a földgázszállításban a cseppfolyós formában történő szállítás aránya, de annak a forrása még nem palagáz. A palagázzal jelenleg az a helyzet, hogy megvan a technológia, óriási készletek vannak de még infrastruktúra sehol. Ennek a kiépítése meg nem még hosszú éveket vesz majd igénybe, nem beszélve a költségekről.
    gurulohordo.blog.hu/tags/cseppfoly%C3%B3s_f%C3%B6ldg%C3%A1z_%28LNG%29

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. Columbus:
    .
    “…Ahol ezt megteszik:…”
    .
    - Na, igen… soha nem is értettem, miért nem óbégat legalább az olimpiai nemzetközi szervezet, ha már az “emberjogvédők” befogják a mocskos pofájukat, mikor ilyesmiről tudomást szereznek.
    .
    Azt sem érttem soha, mit kellene nekem tisztelni a “csodás kínai kulturában és hagyományokban”‘… azért ehhez is lenne pár szavam, de ez már nagyon más téma.
    .
    Gyűlölöm, és megvetem kínát, végig a történelme során.
    .
    Az meg, hogy ENSZ tagsága óta ez a tetves kína ott akadályoz meg bármiféle nemzetközi rendteremtő tevékenységet, ahol csak tud, még a legbestiálisabb helyeken is, nem javít ezen a megítélésen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  11. zoli:
    .
    - Vigyázz, mikor ilyeneket írsz.
    .
    Mert mindjárt jön valami Igazságlátó- Leleplező hülye, és beírja, hogy nemisúgyvan, mert már van egy csomó ingyen energiaforrás, csak a Zösszeesküvő Nemzetközi Titkosok (zsidók, usákok, olajipar, marslakók, stb) nem engedik, hogy legyen ingyen energia, meg ölik az ezeket kitalálókat, és már örökmozgó is van, azt már a bivalyb…sznádi falu bolondja is feltalálta, de az meg eltűnt…
    .
    Nemrég kettő ilyen kommentelőnk is volt, halálra cikiztük mindkettőt, ahogy kell… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  12. Eldrad
    -
    Ugye felfordult a te gyomrod is töle!?
    Amit irtál azt böyüröröl bötüre én is irhattam volna. Ez a véleményem nekem is.
    Ez a kinai kultúra:
    http://en.fishki.net/comment.php?id=119709

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  13. Azt hiszem a világsajtó és az abból igen jól élő fecsegők, nagyon hasonlatosak a levelezőink némelyikéhez. Lehet, hogy ezek nem igen élnek ettől jól, – sajnálom is őket – legfeljebb csak kitárulkoznak és jól informáltnak tűnnek.

    Igen, a Kínaiak beilleszkedése az ENSZ közösségébe kiábrándító. Még Eldrad felháborodása is és ítélete is gyengéd feddés ahhoz amit megérdemelnének.
    Az Oroszokkal együtt Kína is a bolsevik vörös nacionalizmust képviselve, csak piszkos önző szempontokat figyelembe véve foglal állást, és szavaz .
    Még nyomokban sem képviseltek soha humanitárius szempontokat, úgy, hogy háttérben ne lenne döntő a nacionalizmusuk.

    Sajnos rengeteg tévhit van forgalomban szinte mindenről, technikáról, az egész világon, politikáról, különösen nálunk, hiszen mi már bizonyítottuk, hogy a Göebbelsi politika nálunk kitűnően működik! Hogy egy ilyen koplett hülye politikus és pártja nagy szavazataránnyal sikereket ért el, hogy ilyen jobboldali szemetek és fasiszta erkölcsi nullák parlamenti pártot alkottak, ez nem az ő sikerük, hanem a népünk butaságának a bizonyítéka! És Brüsszel hiszékenysége!

    Néhány éven belül, – még ha a plazma használta még most nem is jelentkezik olcsó energiatermelőként – teljesen átalakul a világ energia struktúrája.

    Az Oroszok a földgázukkal és az olajukkal szerzett igen igen nagy profitjukat nem a műszaki és technológiai fejlesztésekre használták fel, és ma már a hátrányuk, a szemléletük és a politikájuk miatt igen igen hosszú időre véglegesnek tekinthető.
    Európa akkor rontotta el végleg a jövőjét, amikor – mint korábban a Szovjetek – célként tűzték ki hogy legyőzik az USA gazdaságát, a helyett, hogy azzal szorosan együttműködtek volna!

    Vissza a Kunlun Bankhoz. Kína napjainkban kezd majd rádöbbenni, hogy ma már – és még sokáig – nem létezik igazi belföldi piac, képtelen ebből a piacból megélni! A világgazdasági tények még mindig érvényesek, és nem hiába volt tavaly Bécsben az év politikusa Marx! (A világ 36 egyetemén a tanulmányok részei a tézisei, más közgazdászokéval együtt.)

    Ahogy közönséges nacionalista primitívizmus a nálunk jobboldali de sok helyen baloldali törekvés hogy zárjuk le a határainkat, és a magunk erejéből éljünk! (Úgy éljünk mint 100 vagy 300 éve? 75 % – os írástudatlansággal? Csere kereskedelemmel? Földesurakkal, egyházi birtokokon, Isten kegyelméből?)

    Igen, arra minden létező államnak és országnak rá kell jönnie, hogy a nemzetközi törvények tisztelete, az emberi jogok betartása, és a faji vallási gyűlölködés nélkül, az egyenjogúság mellett, csak egy szabad nemzetközi kereskedelemmel és munkamegosztással tudunk megélni. És még így is marad az emberiségünknek elég megoldandó kérdése!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Keresztes S.
    2012. augusztus 4. szombat
    10:48
    +++++++++++++++++++++++++++++++++
    “Európa akkor rontotta el végleg a jövőjét, amikor – mint korábban a Szovjetek – célként tűzték ki hogy legyőzik az USA gazdaságát, a helyett, hogy azzal szorosan együttműködtek volna! ”
    Ez azért nagyon veszélyes játszma lett volna, mert a szovjetek nemcsak az USA-t akarták legyőzni – emlékezz a “proletárforradalom export” célkitűzésére is, az a fenének se kellett, ráadásul az egész világra.!!!!
    A mai társadalmi struktúrák ki sem alakulhattak volna, ahol a 100 évvel ezelőtti proletár fogalom egyre szűkebb rétegre értelmezhető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Colombus:
    .
    - Igen, felfordul, ráadásul nekünk az egyetemen korábban még nagyon súlyos ókorvizsgáink voltak, beleértve az ókori kínát is. Meg a középkorit, meg az újkorit is.
    .
    Tényleg nem akarok most ebbe belemenni, majd ha lesz itt egy erről szóló cikk (ha lesz), akkor majd részletezem.
    .
    Sok hülye, de de főleg a kulturrelatvista eszelősök arra hivatkoznak, hogy dehát micsoda építményeik vannak, meg ők találtak fel mindent, stb.
    .
    Az első fele ennek igaz, DE hozzá kell tenni, hogy kína, EGÉSZ TÖRTÉNELME SORÁN, végig, amikor egységes volt, nem volt más, mint egy gigantikus méretű koncentrációs tábor, annak minden velejárójával együtt. Olyan koncentrációs tábor, ahol a keretlegények sem voltak biztonságban egy percig sem. Erre büszkének lenni, hogy így tudtak felépíteni mindenfélét, hát, na…
    .
    De akkor sem volt jobb, amikor mindenféle fejedelemségekre oszlott az egész; ugyanez ment, csak nem egy szadista zsarnok, hanem ezer gyötörte a rabszolgáit.
    .
    Ami meg a mindent a kínaiak találtak fel- jellegű hülyeséget illeti, ezeket rajtuk kívül egyetlen szakember, tudós sem állítja, erről ennyit.
    .
    Tanulnunk kellett ókori kínai bölcselkedéseket is, na, hát azok alpári képmutatásától, értelmetlenségétől, ürességétől már sok évvel ezelőtt is lábrázást kaptam, amikor még nem is voltam egyáltalán kína- gyűlölő.
    .
    Kína, egy frászt, azt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. Columbus:
    .
    - Még ez:
    .
    Ismerem ezeket a fotókat, megnéztem, mikor belinkelted korábban. Kellően undorítóak, de én nem csak ezért gyűlölöm kínát, úgy mindenestől.
    .
    Ahogy az élsportolóikat kitenyésztik, az egy dolog, de ennél sokkal rosszabb szempontokat adtam meg az imént, és ez még mindig egy végletesen rövid jegyzet.
    .
    Ha létezik olyan, hogy Sátán birodalma, hát, a mindenkori kína megfelel ezen hely követelményeinek, az biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  17. Keresztes S

    Mégis mi a csuda fogja megjelenni néhány éven belül mint új energiaforrás ami majd feje tetejére állít mindent? A fúziós energiatermelés aligha. Az majd legoptimálisabb esetben is valamikor 2050 után lehetséges.
    A kutatás állásáról itt tájékozódhat: http://www.iter.org/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  18. A totalitárius rendszerek múltjában és feltehetőleg a jövőjében is domináns tényező volt és lesz a központosított zsarnoki rendszer, és a hatalom élén álló mindig élet és halál ura volt. Jellemző ezekre a rendszerekre hogy minden individualista törekvést lázadásnak, abnormális jelenségnek, elítélendő és üldözendő magatartásnak tekintettek és tekintenek. Az abszolút engedelmesség igényét már egy rendőr, vagy egy titkos rendőr, besúgó is teljes súlyával képviseli. (Lásd a magyar új alapszabályra hivatkozó ítéleteket, melyben hivatkozási alap, hogy „a rendőrnek nem engedelmeskedet, a hatósági közeg utasítását nem tartotta be.” Ezért büntetés jár egy diktatúrában.)
    Az Orosz történelemben a „cár atyuska” szerepét az egyházzal erősített cárság, vagy a titkos szolgálatok védelme alatt Sztálinok, Hruscsovok, Brezsnyevek, és most Putyinok képviselik.
    Oroszországban nem politikai tényező, ha Putyin döntései alapján tízezrek pusztulnak el, és százezrek otthona semmisül meg. Egy tüntetésről sem hallhattál a Szír nép érdekében!
    Kínában, vagy az Oroszoknál nyíltan üldözik a vallási és a politikai másképp gondolkodókat, és őket sem érdeklik a hontalanságra vagy pusztulásra ítélt civilek sorsa sehol a világon. Mocskos nacionalista fasiszta antihumánus magatartás, nélkülöz minden tisztességet! Nem ok nélkül támogatják az Irániakat mindennel amit nem szégyellnek a világ előtt! Méltó partnerei egymásnak.

    Az olajról csak annyit, hogy a Mexikói öbölben már szerelik le a kitermelő helyeket, és az Oroszok a mélységi olajkitermelés speciális berendezéseit akarják megvenni az USA szerveitől.

    Ha valaki azt gondolja, hogy majd hozunk Erdélyből fél analfabéta, de „igazi Magyarokat” és attól nekünk magyaroknak vagy éppen az erdélyieknek jobb lesz, az képtelen normális gondolkozásra, pontosan úgy mint a kormányunk élén állók! Ezek a népünk igazi ellenségei, akik pénzünket idegen érdekekre fordítják, erősítve pillanatnyi helyzetüket. Fizessen majd egy új kormány a mostani hülyeségeiért, ha már megbuktatták őket!

    Ilyen a mentalitás a közel keleten is, csak a saját pozíciójukkal törődnek a diktatúrák, és még a nemzetközi szervezeteknek is keresztbe tesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Keresztes:
    .
    “…Az olajról csak annyit, hogy a Mexikói öbölben már szerelik le a kitermelő helyeket, és az Oroszok a mélységi olajkitermelés speciális berendezéseit akarják megvenni az USA szerveitől….”
    .
    - Hmm… kaphatnánk erről valami mérvadó linket? Mert én még ilyenről nem hallottam. Mármint, hogy valami nagyarányú kitermelőhely- szétszerelés megy arrafelé, hogy az oroszok megvehessék.
    .
    Amúgy is, ez mit bizonyítana, ami az energiaforrásokat és energiahordozókat illeti?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. cOLOMBUS
    2012. augusztus 3. péntek
    17:16
    .
    Ezt bárhol megteszik. Eleve abnormális ez az egész élsport, minden laborban megy vagy gyerekkínzással, de leginkább mindkettővel. Az emberi szervezet már rég elérte azokat a határokat, amiket el lehetett. Ilyen gyorsan, mint ma teszik, nem lehet úszni, nem lehet futni, ekkora súlyokat ember nem képes felemelni. Az utolsó reális eredmények szerintem valamikor a 68-as mexikói olimpián születhettek. Azóta a doppingról szól az egész. Nem véletlenül szóltak az amerikaiak a görög olimpia előtt, hogy ha egy emberük lebukik, akkor az egész csapat hazamegy, és nélkülük nincs olimpia. Ami a kínaiakat illeti, egy rabszolgatartó társadalom, ami valszeg sokkal durvább, mint mondjuk az ókori Róma lehetett. Mit vársz? Aki valamire vinni akarja, áldoznia kell érte. Szopacs, de ez van.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Eldrad!
    A kettő nem azonos. Az Oroszoknál az olaj – a lelőhelyeik nagy részében már csak speciális berendezésekkel termelhető ki gazdaságosan. Az Ukránok és a Németek (Schröder közreműködéssel) már építettek illetve szállítottak ilyen prototípusokat, de úgy tűnik az USA termékére vadásznak. A tengeri olaj platformok fenntartása egyre nehezebben oldható meg gazdaságosan, és a gazdaságosságuk nagyon érzékenyen függ a piaci olaj árától. Az USA a „palaolaj” kísérleti gyártását már ipari szintre emelte, és ez teljesen a saját érdekeltségi köréből származó anyag, szinte kimeríthetetlen!

    Az elmúlt években a földgáz kitermelés hatalmas mértékben megnőtt, és ez a rétegi olajkitermelésnél egyre nagyobb nehézséget okoz. Ezért (is!)törekszik Kína és Oroszország az afrikai feltárásokhoz és kitermelési lehetőségekhez jutni, mert ott nagyjából az eredeti geológiai állapotok inkább lehetővé teszik az egyszerűbb kitermelést.
    Ha, – és nagyon valószínű – hogy miután a megújuló energiák kinyerése, fejlesztése rohamos mértékben terjed, és egyre gazdaságosabbá válik, az olaj és a cseppfolyósított földgáz (másképpen alig gazdaságos a szállítása csak folyósítva) fokozatosan rontja a szénhidrogének hagyományos kitermelésének gazdaságosságát.

    A Marokkóban, és más afrikai területeken – de Spanyol országban is – számottevő teljesítményű ipari napenergia termelése folyik már most is, és az áram kábelen jön át Európába. Az USA folyamatosan létesíti a fotovoltage erőműveket, és már magánkézben is komoly teljesítmények működnek.Most fedték be a régi „börtönszigetet” szinte teljesen napelemekkel. A Német kormány adókedvezménnyel serkenti ezek alkalmazását, és a magas házaknak nem csak a tetejét, de homlokzatait is felhasználják, „energia szuverénné” teszik a házat.
    Új rendszerű hullám, és tartós tengeri áramlásokat hasznosító turbinák kísérletei után már az ipari folyamatos termelő berendezéseit építik, az USA, Francia, Német, Japán, és Dél Koreai gyárakban.
    Igaz, hogy a világ több helyén is rekord nagyságú nukleáris berendezések épülnek, – pl. Norvégiában is (!) – ezek szintén nyomást gyakorolnak a szénhidrogének kitermelésének ma még éppen elfogadható gazdasági mutatóira.

    Jellemző, a köz-tájékozatlanságra, hogy az USA Iraki beavatkozását a még jobban tájokozott emberek is az Iraki olaj megszerzésére vezették vissza, de a tények mást mutatnak. Az USA egyetlen gallon ingyen olajat sem szerzett Irakból!! Sőt, a kitermelésben sem növelte részvételét és részesedését.

    A lassított (fékezett) fúziós energiatermelés – kísérleti berendezésben – már az USA ban működik. Ennek gyakorlati alkalmazására már tervezik a berendezéseket, de még valóban nincsen gyártásra engedélyezett végleges típus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Kedves Gets!
    Amit írsz, az támadhatatlanul igaz. De az idő, – amiről szinte az egész világ nyugodtan megfeledkezhetett, hiszen évezredekig alig történt valami fejlődés világunkban, – az őrült száguldásba kezdett. Ma már a legtermészetesebbnek tűnő szakrális megállapítás miszerint „mindöröktől valóan mindörökké” megállapítás is lassan tarthatatlanná válik, szinte értelmetlennek tűnik.

    Igen, a társadalmi viszonyok is hihetetlen sebességgel változnak, és az intellektussal bírók számára közeledik az az idő, amikor szinte minden rendező elvet és megszokást, át kell értékelni, át kell alakítani. Ezt követeli a megmaradás, a racionalitás igénye, amely jelenleg még sok párthoz vagy valláshoz és hithez kötődő agy számára alig érthető! A jövő és a megmaradás igénye egészen máspolitikai és gazdasági rendszert és működést kíván!

    Minden épeszű szemlélő előtt világos, hogy az Európai Unió irányítási rendszere jelenleg pártokra alapított és erősen megosztott és megosztó rendszer, amelyben nincsen racionalitás és cselekvő szándék a jövőt illető szakértői tevékenység következetes megteremtésére. Mindig az un. többségi demokrácia érvényesül, amelynek értékére egy csoport szándéka nyomja rá a bélyegét. Ha az szakrális, vagy nacionalista, ha fajgyűlölő, ha keresztény, ha szabadelvű, ha kommunista, ha szocialista, ha Istenre bízná az emberiség sorsát, vagy éppen a tudósokra, akkor az vetül rá minden cselekedetére, még akkor is, ha döntései szaktudományosan megalapozatlanok, és nem szolgálják az emberiség jövőjét!
    Pontosan ugyan ez folyik az Egyesült Nemzetek Szervezetében is!

    Világunk tele van meddő kísérletekkel, – nem akarok most senkit megbántani felsorolással – és még csak a megmaradásunk alapfeltételeit sem tudjuk teljesíteni, azt, hogy egész világunkat szaktudományosan megalapozott kollektív döntésekkel kellene irányítani minden, minden (!) irracionalizmus kizárásával!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Kersztes:
    .
    - Nagyrészt OK, már amennyire én tudom, de hát ezekre várnék valami szakmai cikkről linket.
    .
    Erre különösen:
    .
    “…Az USA a „palaolaj” kísérleti gyártását már ipari szintre emelt…”
    .
    Kérem! Fontos.
    .
    “…A lassított (fékezett) fúziós energiatermelés – kísérleti berendezésben – már az USA ban működik. Ennek gyakorlati alkalmazására már tervezik a berendezéseket…”
    .
    - Ez viszont az a fajta tipikus féligazság, melynek a most le nem írt másik fele teljesen érvényteleníti az egész kijelentést. Mert hogy, kísérleti szinten valóban “működik”, de
    1, másodperc töredékéig tudják még csak fenntartani a szabályozott hidrogénfúziót, és
    2, Akkora kiszolgálógépek, és reaktor kell hozzá, mint egy emeletesház- tömb.
    .
    Erről vannak kitűnő tájékoztató műsorok a különféle tudományos ismeretterjesztő adókon, de szakmai irodalom is van, bár, nekünk, laikusoknak az előbbi az érdekes.
    .
    Az meg, hogy “…fúziós energia… gyakorlati alkalmazására már tervezik a berendezéseket…”, egészen biztos, hogy téves.
    .
    Kb. mintha a Curie házaspár idejében azt mondta volna valaki, hogy már “tervezik” (KIK?????) az atomtengeralattjárót.
    .
    Persze, ha másképpen tudja valaki, lökheti az erről szóló mérvadó weboldal linkjét…
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. Hmmm…
    .
    http://www.iter.org/sci/beyonditer
    .
    (zoli kommentelőnk ajánlása alapján)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Gyerekek, ha nem lesz szükség az olajra, akkor annyi fog változni, hogy nem az olajmultikat fogják kárhoztatni, hanem azokat, akiknek az új energiaforrások a kezükben lesznek.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Peking nehezen viseli a kritikát 2012. október 16. kedd | AN

Embargós az iráni gáz 2012. október 15. hétfő | AN

Az iráni gázszállítások is leállnak 2012. október 5. péntek | AN

Bezárt a bazár 2012. október 3. szerda | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos