Ronai and Ronai
AMERIKAI

Texas börtönt ígér a megfigyelőknek 2012. október 25. csütörtök 22:22 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Texas börtönt ígér a megfigyelőknek
Bécs/Austin, Texas – Texas állam figyelmeztette a nemzetközi válaszási megfigyelőket, hogy bűnvádi eljárás indulhat ellenük, amennyiben túl közelről kísérnék figyelemmel a november hatodikai választásokat.
.
A vita a bécsi székhelyű Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, illetve Greg Abbott texasi igazságügyi miniszter között robbant ki, aki figyelmeztette az EBESZ-t: ne merjen beavatkozni a választások menetébe semmilyen formában.
.
Janez Lenarcic, az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODHIR) megfigyelő részlegének vezetője elfogadhatatlannak nevezte, hogy Texas büntetőjogi szankciókkal fenyegeti meg munkatársait.
.
„Az Egyesült Államoknak, mint az EBESZ valamennyi tagjának, kötelessége az ODIHR megfigyelőit meghívnia a választásokra.”
.
Abbott a Reuters hírügynökséggel közölte, hogy jogi eszközök bevetését sem tartja lehetetlennek, amennyiben az EBESZ-esek bármilyen texasi törvényt megsértenek. Hangsúlyozta: mindenki, aki Texas területén tartózkodik, alá kell vesse magát a texasi jognak, akkor is, ha az EBESZ munkatársa.
.
Az igazságügyi miniszter azt sem egészen érti, miért akar a csoport bármit is „megfigyelni” Texasban a választások alatt, és tart attól, hogy egy mégoly „jóindulatú” vizsgálódás sem lenne más, mint a szavazói integritás befolyásolására tett kísérlet. Ezért az EBESZ megfigyelőit nem hatalmazzák fel arra, hogy szavazóhelyiségbe lépjenek be.
.
Sőt, nemcsak be nem léphetnek, de azokat meg sem közelíthetik. Akit azon kapnak, hogy száz yardnál közelebb kerül egy szavazóhelyiség bejáratához, az ellen bűnvádi eljárást indítanak.
.
.
Fényképes személyazonosítás, amelyet a jogvédők egy része megalázónak és elfogadhatatlannak tart
.
A barátságtalan figyelmeztetés azután hangzott el, hogy kiderült: az EBESZ együttműködést kezdett olyan amerikai emberjogi szervezetekkel, amelyek kifogásolják az új texasi szavazói személyazonosítási jogszabályt.
.
Abbott igazságügyi miniszter levele hangsúlyozza: az EBESZ-nek megvan a joga ahhoz, hogy véleményt formáljon az új személyazonosítási törvényről, „véleménye azonban jogilag irreleváns az Egyesült Államok területén”.
.
Az ötvenhat tagországot tömörítő EBESZ megfigyelői világszerte rendszeresen ellenőrzik a választások tisztaságát. 2002 óta a mostani lesz a hatodik alkalom, amikor valamilyen amerikai választáson jelen vannak; eddig még soha nem volt incidens.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 6 szavazatból)
Texas börtönt ígér a megfigyelőknek, 3.7 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. “Valami bűzlik Dániában” … , vagy Texasban? Már nem is tudom.
    Mindenesetre a kis Bush érdekesen nyert Floridában 2000-ben. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  2. A fenti fenykep mutatja a gigantikus haladast, ami Amerika a hatvanas evek ota elert a polgari jogok biztositasaban. A kepen lathato holgy felhaborodasat fejezi ki, mert csak fenykepes igazolvany felmutatasa mellet szavazhat. Otven evvel ezelott rasszista, husangokkal es baseball utokkel felfegyverzet bandak lezengtek a szavazohelyek korul lent delen, hogy elijesszek a szinesborueket akik szavazni akartak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  3. Europa probalgatja fontossagat hangsulyozni. Szerencsere az Amik tokosebbek annal hogy kulfoldi kibecek dumaljanak nekik. Az EBESZNEK volna mit tenni europaban is, ajanlanam figyelmebe pl MO-t.
    Amerikai valasztasi rendszer teljesen belugy, eddig is jol megvoltak EU nelkul.
    Amerikat azok a telepesek alapitottak akik valamilyen oknal fogva elmenekultek EU bol. Most EU nyojtogatja a csápjait ? A torveny pedig mindekire vonatkozik, meg az EBESZES ingyenelokre is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (20 szavazatból)
  4. Hülye barom állat ebesz… ahelyett, hogy olyen helyeken őrültködne, mint pl. szudán, gáza, egyiptom, azerbajdzsán, líbia, irán, stb… ide lehetne írni az összes sz…rfészket a világon.
    .
    Ezeken a helyeken kb. egy kőkorszaki majom agresszivitása az általános mentalitás, beleértve az “emberjog”, de úgy általában a jog értelmezését is – de nem, nekik most a texasi személyazonosító a legnagyobb gondjuk, ami kb. olyan lehet, mint egy semmi különös személyi igazolvány.
    .
    És ugyanezek a műbalhékeltők valahogy nem találják sérelmesnek a legvadabb genocídiumokat sem, sehol a világon.
    .
    De a texasi ID card, az, na, az már kiüti náluk a biztosítékot.
    .
    Most mit lehet erre mondani?
    .
    Amúgy meg, Greg Abbott rulez, OK?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (21 szavazatból)
  5. Ez a kedves arcú néger néni is a képen, hát látszik, szegény úgy el van nyomva, meg van alázva…
    .
    Szerintem a nyikhaj ebesz még nyikhajabb “megfigyelőjét” ez a néni pl. úgy vágná nyakon, ha odatolakodna a baromságaival, hogy az illető igen padlót fogna… és jól is tenné.
    .
    Öreg néger néni rulez!
    .
    (elnézést a hülye poénkodásért, de ez az életkép villant át az agyamon, mikor a cikket olvastam…gondoltam, leírom, hátha valaki velem együtt röhög a helyzet elképesztő abszurditásán)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (15 szavazatból)
  6. Azért ne feledjétek el, hogy itt K-Európában tahó diktátorkák kezelik úgy az EBESZ embereit, mint ez a feldicsért texasi cowboy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  7. Mellesleg a tavoltartasi szabalyok altalanos ervenyuek, nem az EBESZ kedveert vannak ervenyben. Altalaban a szavazohelyisegek szaz Yardos korzeteben (91,5 meter) nem engedelyezett a gyulekezes, korteskedes, pro vagy kontra agitacio, plakatok es transzparensek elhelyezese vagy barmi egyeb aktivitas ami befolyasolhatna vagy megfelemlithetne a szavazokat. Az EBESZ jelenlete nem tudni, milyen hatassal lehetne a szavazokra, de egyertelmuen nem kivanatos a kozremukodesuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  8. Don’t mess with Texas! LOL. Az EBESZ -nek még Európában sincs hatalma, nemhogy az USA.ban. És pont Texasban? Csak nevetni tudok……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Bamba,
    A legtobb texasi cowboynak tartja magat akkor is, ha soha nem ult lohaton. Ha hihetunk a latszatnak, hogy Texas igazsagugyi miniszteret titulalod feldicsert texasi cowboynak, bele kell torodnod, hogy ahhoz a poziciohoz nem eleg texasi cowboynak lenni. Meg dicserettel sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. Az EBESZ mikor véleményezte azt, hogy a katolikus egyház a szószékekről hirdeti a politikát, bibliaórákon agitál a jobboldali kormány mellett, és az iskolákban egyoldalú kötelező vallási nevelés folyik? Kötelező reggeli imákat tart az iskolákban, kereszteket aggat ki az iskolai termekben, és körmeneteket tart a város rendjét megzavarva! A papok politikai nyilatkozatokat tesznek, és a jobboldali kormány hatalmas pénzeket áldoz a vele szövetséges katolikus szervezetekre. A nép pénzét költik hülyeségekre, hitéleti és politikai szervezetekre, a helyett hogy a szegényeket támogatnák és az éhezőknek adnának enni!
    Ameddig az Európai Unió élén katolikus elkötelezettségű „keresztény” vezetők állnak, és az ő intézkedéseik dominálnak, semmilyen intézkedésük nem törvényes! Szakemberek kellenek vezetőnek, mert nem Jézus Krisztus tartja el a világot, hanem a materiális emberi munka! A katolikus Pápa mennyi pénzt fordít a vallástalanok étkezésére? Mennyi pénzbe kerül nekünk ez az egész papi díszes ceremónia? Arany trón, saját rendőrség, papi jelentési kötelezettség, „Isten kegyelmének összetartó ereje,” és politikai nyilatkozatok?
    Minden nemzetközi szervezetből teljesen kiírtai a különböző hitéleti szervezeteket, és csak a szakértőket foglalkoztatni! Ez vonatkozik az EBESZ re is! Az EBESZ a saját háza előtt söpörjön, ne az USA ban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  11. Mit vagytok úgy oda? Ez a texasi cowboy egy művelt ember, már hallott harangozni valamit a kvantumelméletről, miszerint a megfigyelés maga képes befolyásolni a kísérlet sikerét. Csak átültette a gyakorlatba. Arról nem tehet, hogy a keleti diktatúrákban is pont így csinálják: biztos azok is tökös gyerekek,
    Orbánék ezt sokkal okosabban fogják csinálni: kívül majd lehet vizsgálódni, csakcsupán a szavazatszámlálás közelébe nem engedik őket. No: csak egy kicsit: néhány “véletlenszerűen” kiválasztott kisebb, jelentéktelen, vagy tutibiztos körzetben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. *
    Meglehetősen furcsa hangok szűrődnek ki “a demokrácia fellegvárából”.
    Ugyanis, a példamutatás az semmi, az bakfity?
    …Ha például ezek után az itteni, hazai ellenzék 2014-ben behívná az EBESZ-t, orbánék – erre hivatkozva – úgy rúgnák ki őket – ahogy mondani szokták – mint macskát sz@ni, amint azt nemrég még az IMF-fel megtették. Csak úgy á’lá unortodox… tisztőtthőgyeimésúraim.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Nahát!
    Ahogy a cikket és a posztokat olvasom, mondhatnám már túljutottunk a
    nem tudom min……
    Nem csodálkozom!
    ILYEN A DEMOKRÁCIA! TETSZIK, NEM TETSZIK EZ VAN!
    (Ha valaki csak az egyik felét akarja elfogadni, győzze meg a másik felét igazáról.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. Komolyan nem értem, mi ez a műsértődés az ügyész intézkedése miatt.
    .
    Most ez a nyikhaj “jogvédő” banda tényleg oda akar menni balhézni, mert “sérelmesnek”‘ tartja az ID cardokat, melyek olyasmik, mint egy alap személyi igazolvány?
    .
    De az általam korábban sorolt különféle kannibál helyekhez meg egy szavuk sincs választási (vagy bármilyen) ügyekben?
    .
    Hagyjuk már, ez vihar a biliben, nem több, pár világmegváltó, Igazságkereső multimilliárdos hülye unalmában nem tud már mit kitalálni… ahol meg szükség lenne a “jogvédelemre”, oda meg nem mennek..
    .
    Akkor meg menjenek oda, ahová azt most én gondolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  15. Én amikor elolvastam az volt az első gondolatom: ez az ember legyen az amerikai elnök!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  16. Az ám…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  17. Inkább Árvalányhajban szimatolgassanak.
    Aholis Alaptörvénynek elnevezett házi-jogszabálygyüjteményben biztosítják a választási törvénytelenségeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  18. Nem értem. Miért ne lehetnének ott megfigyelőként?
    A megfigyelő nem avatkozik be a választás aktusába, semmi módon nem befolyásolja azt. Célja a visszaélések megelőzése, megtörténte esetén utólagos jelzése. Ez nem a választás aktusába avatkozik be, hanem az azt követő viták kiértékelésében vesz részt.
    Ha a megfigyelő mégis beavatkozna a választás aktusába, akkor büntethető. Ehhez nincs szükség előzetes fenyegető nyilatkozatra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  19. Ha a texasiaknak nincs takargatni valója akkor mit takargatnak előre. A cikkből az derül ki, hogy a texasi demokráciát meg kell védeni holmi európai, magukat demokratának képzelő, választási ellenőröktől akik a népfelség elvét védve azt szeretnék tudni, hogy az urnába az kerül-e amit a lakosok beledobnak.
    Texas messze van Európától. A texasiak joggal védik a regisztrációs, közvetett, elektoros és korábban néger mentes választási rendszerüket, ami nagyon megfelel nekik. De valamit nem tudnak: a választási csalást könnyen, gyorsan és egyszerűen lehet bizonyítani.
    http://www.nyest.hu/hirek/fizikus-bizonyitja-be-a-valasztasi-csalast

    Erre persze lehet azt mondani , hogy a 3. fokú hazugság az Statisztika (M. Twain), de láttunk mi már Amerikától sok mindent pl. karón varjút is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Nem állják meg helyüket azok a vádak, hogy inkább közismerten jogtipró államokban kellene megfigyeljenek, hiszen csak oda mehetnek ahol elfogadják jelenlétüket, és nem akadályozzák megfigyeléseiket. A választások tisztaságát így főleg az jelzi mennyire szívesen látják őket. Korlátolt mozgástér mellett jobb ha oda se mennek, hiszen utólag azt állíthatnák nem tapasztaltak rendellenességeket, miközben azoktól látótávolságon kívül voltak tartva. Bár ebben az esetben a déli amerikaiak rögeszmés abszolút-szuverenitás képzeteiről is szól a történet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Nem követelhet Texas fényképes személyit a választáson 2012. augusztus 30. csütörtök | AN

Bűnösnek találták a szaúdi diákot 2012. június 28. csütörtök | AN

Kivégezték a texasi csecsemőgyilkost 2012. március 29. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos