Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bengázi: FBI-nyomozók a helyszínen 2012. október 4. csütörtök 23:43 | AN Forrás: MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bengázi: FBI-nyomozók a helyszínen
Washington – A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei a helyszínen folytattak vizsgálatot a szeptemberben megtámadott bengázi amerikai konzulátus épületénél – közölte a hatóság szóvivője.
.
Kathy Wright szóvivő szerint az FBI ügynökei szerdán, egy napig tartózkodtak a helyszínen.
.
A Pentagon csütörtökön bejelentette, hogy a nyomozók az FBI kérésére a védelmi tárca „logisztikai és védelmi támogatásával” jutottak el a helyszínre.  George Little szóvivő szerint a biztosító egység tagjai a nyomozókkal együtt elhagyták Bengázit.
.
A kelet-líbiai városban működő amerikai képviselet ellen szeptember 11-én végrehajtott támadás következtében Chris Stevens nagykövet és három munkatársa életét veszette.
.
Eric Holder amerikai igazságügyi miniszter csütörtökön arra a kérdésre válaszolva, hogy miért csak most jutottak el az FBI emberei a helyszínre, egy sajtótájékoztatón úgy válaszolt, hogy a nyomozás nem kizárólag csak Bengázira terjed ki. Mint mondta, az eljárás több helyszínt érint, Líbián belül és kívül is.
.
„Elégedett vagyok az elért haladással” – mondta az igazságügyi tárca vezetője.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Bengázi: FBI-nyomozók a helyszínen, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Mate, Ivan Tibor

    Nem kell a sorok kozott olvasni, kimondjak a felelosek a frankot, csak nagyon halkan.
    Szoval most tudjuk, hogy az allig felfegyverzett es jol felszerelt FBI nyomozok a Pentagon logisztikai es vedelmi tamogatasaval mertek csak Benghaziba menni, harom hettel a tragedia utan. A kedves szovivo Little (a kesobbiekben elhasznalt es diszkreditalt szovivok utan) kozolte, hogy az FBI operativok egy napot toltottek Libiaban. Mas forrasok szerint osszesen harom orat toltottek a tenyleges helyszinen. Latszolag az egesz utazasra csak az amerikai allampolgarok es a Republikanus part nyomasara, PR okokbol kerult sor az Obama kormany reszerol. Arra viszont a nagykozonseg semmifele valaszt nem kapott, hogy Ms. Clinton miert nem biztositott kello vedelmet a sajat nagykovetenek, aki a meggyilkolasa elott tobbszor hangsulyozta, hogy nem erzi magat biztonsagban, es a neve valoszinuleg az Al Qeada halal listajan van. Most, amikor az FBI emberei csak a Pentagon vedelme alatt mertek Libiaba menni, meg magasabb fontossagu volna valaszt adni a kerdesre, hogy kerult a nagykovetunk minden vedelem nelkul az Al Qaeda gyilkosok libiai bazisa kozelebe. Erre a kerdesre nincs valasz, es egy kulonleges kongresszusi vizsgalat is csak kodositest, hazudozast es a felelosseg elkeruleset kapna valaszul, ha egyaltalan ilyen bizottsagot eletre hivnak mielott Obama Kenyaba vagy Szaudi Arabiaba koltozik, es Ms. Clinton nyugdijba vonul. A felelosseg merteke gigantikus, es a szemelyes felelosseg nem titkolhato a nagykovet es harom munkatarsa ido elotti halalaert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

CIA-központ volt a bengázi amerikai konzulátus 2012. október 12. péntek | AN

Kik álltak a bengázi támadás mögött? 2012. szeptember 29. szombat | AN

Spontán terrortámadás Bengáziban? 2012. szeptember 21. péntek | AN

A Fehér Ház védi a szólásszabadságot 2012. szeptember 20. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos