Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kik álltak a bengázi támadás mögött? 2012. szeptember 29. szombat 23:59 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kik álltak a bengázi támadás mögött?
Washington – A Nemzeti Hírszerzési Igazgatóság (DNI) vezetőjének irodája arra tett kísérletet, hogy összehangolja a szerteágazó, de egyformán hivatalos vélekedéseket, amelyek arra utalnak: az adminisztráció képtelen eldönteni, vajon felbőszült kecskepásztorok ad hoc támadása avagy terrorcsoport jól előkészített agressziója zajlott szeptember 11-én Bengáziban. Mint ismeretes, a támadásban több amerikai állampolgár, köztük a líbiai nagykövet is életét vesztette.
.
Shawn Turner, a DNI közkapcsolatokért felelős igazgatója szerint míg a korábbi amerikai magyarázatok azt állították, a támadás a Mohamed-film miatti spontán reakció volt, az új információk arra utalnak, hogy „szándékos és szervezett terrortámadást hajtottak végre szélsőségesek”.
.
Mint ismeretes, Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője korábban több alkalommal ennek ellenkezőjét állította, és lényegében egy, a gyilkosságok idején teljesen ismeretlen Mohamed-filmet, illetve annak készítőit tette kvázi felelőssé Chris Stevens amerikai nagykövet és három kollégája haláláért. Carney megjegyezte ugyan, hogy az FBI nyomozása még tart, megnyilatkozásai azonban nem egyszer arra utaltak, hogy az iszlám inzultálása volt a terrorcselekmény kiváltó oka.
.
A republikánus ellenzék az első pillanattól fogva elutasította ezt a feltevést és azt állította, klasszikus terrorcselekményről van szó. A múlt hét második felében immár maga Carney is „magától értetődőnek” tartotta ezt, mondván, újabb bizonyítékok láttak napvilágot.
.
Shawn Turner a mostani közleményében leszögezi: egyelőre nem tudni, milyen konkrét csoportok vagy személyek álltak a bengázi támadás mögött, de mindenképp olyan csoportokra gyanakodnak, amelyek együttműködnek, vagy legalábbis szimpatizálnak az al-Kaidával.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Kik álltak a bengázi támadás mögött?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Nemtudom mit kell ezen szarakodni , mikor mindenki tudja akinek csöpp logikai képessége van , hogy Irán áll mögötte.
    És az egész filmkészítés mögött is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. Engem mint keresztényt mélységesen sért az az állítás a koránban hogy Jézus a kereszten nem halt meg (800 évvel késöbbi Mohamed ezt honnan tudja), ennek ellenére mégsem megyek tüntetni , gyújtogatni az utcákra. Mohamedet ugyanazok a jogok illetik meg mint barmelyik masik embert, nem több és nem kevesebb. Vajon az igazi keresztények miért nem boszulják meg ha valaki káromolja az élő Istent ? A válasz egyszerü. Az élő Isten él. Majd Ő megbosszulja ha akarja, neki nem kell besegíteni. Szembe a többi istennel, akik nem szólnak , nem tesznek semmit, még járni sem tudnak , úgy kell őket hordozni. ( pl a körmeneteken). A terrort, a pusztitás azonban a kormánynak hivatalból el kell folytani, és meg kell büntetni az elkövetőket. A dolog egyszerű…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  3. A cselekményt a normális demokraták is a helyén kezelték, nemcsak a republikánusok. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Gyurcsány az oka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

CIA-központ volt a bengázi amerikai konzulátus 2012. október 12. péntek | AN

Bengázi: FBI-nyomozók a helyszínen 2012. október 4. csütörtök | AN

Az iszlám nem tehet róla, ha erőszakos 2012. szeptember 30. vasárnap | AN

Spontán terrortámadás Bengáziban? 2012. szeptember 21. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos