Ronai and Ronai
AMERIKAI

CIA-központ volt a bengázi amerikai konzulátus 2012. október 12. péntek 10:21 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
CIA-központ volt a bengázi amerikai konzulátus
Washington – A szeptember 11-én megtámadott bengázi épületegyüttes részben az amerikai Központi Hírszerző Ügynökségnek (CIA) nyújtott fedelet – derült ki közvetve szerdán az amerikai képviselőház meghallgatásán, amelyről a Washington Post internetes kiadása adott hírt.
.
Korábban amerikai lapok már megszellőztették, hogy az amerikai konzulátusként megjelölt épületből CIA-ügynökök tucatját evakuálták, de részleteket a washingtoni kormányzat kérésére nem közöltek. Szerdán azonban a nyilvános meghallgatáson az ellenzéki republikánus képviselők faggatózásaira külügyi tisztviselők elismerték, hogy „más kormányzati ügynökség” emberei is voltak az épületben. Washingtoni szóhasználatban ez a CIA-re utal.
.
A líbiai támadás következtében négy amerikai életét vesztette, köztük – hivatalos állítás szerint füstmérgezés miatt – Christopher Stevens nagykövet is.
.
A republikánus képviselők eredetileg arra akartak kilyukadni, hogy az amerikai külügyminisztérium volt a felelős az diplomaták haláláért, mert nem gondoskodott megfelelő biztonsági feltételekről. A meghallgatás során azonban kiderült, hogy valójában a CIA-t terheli felelősség. Mire a meghallgatást vezető bizottsági elnök zárt ülést rendelt el, már késő volt: addigra a titok már lelepleződött.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
CIA-központ volt a bengázi amerikai konzulátus, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Nagy marhaság az ilyen hírek szivárogtatása! :((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  2. Valószínűleg a világ minden követségén ott van a titkosszolgálat is, ebben nincs semmi meglepő.
    .
    “…köztük – hivatalos állítás szerint füstmérgezés miatt – Christopher Stevens nagykövet is.”
    — A Közel-Keleten még a füstmérgezés is más, mint nálunk: ott az embert a füst megerőszakolja, megöli és a holttestét megbecsteleníti.
    .
    Amit Amerika ezügyben tett, az felháborító és rettentes: koncként az iszlámista csürhe elé dobta a saját embereit és ezzel legalább a nagykövetet kínhalálra ítélte, ezzel további hasonló akcióknak ágyazott meg (mert ettől garantáltan vérszemet kaptak), Amerikát olyan puhapöcsű szuperhatalommá tette, amelynek saját területén (a követségen) büntetlenül lehet gyilkolni, és mindezek után megpróbálta elhazudni az egészet.
    Ezért a felelősöket 20 évvel ezelőtt pillanatok alatt kivégezték volna, mert ez hazaárulás volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  3. Az egesz Obama bagazst mar a kivegzo osztag ele kellett volna allitani ezt fujom mar hetek ota ,ilyen tehetsegtelen pilitikusokat csak a carter meg clinton banda tudott ossze allitani…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  4. Kár lenne ismétlésekbe bocsátkozni. Ezért csak annyit: Csatlakozom az előttem szólókhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  5. AMERIKA VÁLASZT.
    Nem értem. Miért kell hülyéskedni. Clausewitz már rég megirta, hogy a
    háború, a politika folytatása, más eszközökkel. A háború és a politika
    között számtalan átmeneti állapot képzelhető el. Erre minden felelős
    vezetőnek fel kell készülnie. Ezért állandóan kiválóan működő felderitést
    és a másik fé által szervezett hasonló tevékenység ellen elháritást kell
    működtetni.
    .
    Egy választáson bárki győz is, minden az ő nyakába fog szakadni.
    Ezért felelőtlen és meggondolatlan az ilyen szellőztetés. Megbénithatja
    a titkos szolgálat egy csatornáját, éppen akkor, amikor a legnagyobb
    szükség lenne rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  6. Conterterrorizmus 101:
    A terrorista mindig puha celpontok fele orientalodik. A celpont megvalasztasanak egyeb szempontjai: szimbolikus ertek, propaganda ertek, eletben, vagyonban okozhato kar, megfelemlitesi tenyezo hasonlo intezmenyek, objektumok karara. Idozites: lehetoleg politikai – tortenelmi evfordulo.
    Obama a hirszerzes osszes figyelmezteteset, ugyanugy mint a Benghazi iroda kereseit az objektum megkemenyitesere es a nagykovet szemelyes veszelyeztetettseget figyelmen kivul hagyta.
    Obama alomvilagaban feltehetoen a kovetseg vedelem nelkul hagyasa Amerika joszandekat es barati attitudjet volt hivatott illusztralni.
    Ez az incidens mar tulmegy mindenen, amit az elnok tapasztalatlansagaval vagy naivitasaval lehetne magyarazgatni. Az esetet kovetoen Ms. Clinton, a UN nagykovet Ms. Rice, a Feher Haz szovivoi egy hetig alavalo hazudozassal probaltak elhomalyositani az elnok szemelyes felelosseget, ami onmagaban megmutatta a torvenyek semmibevetelet es a hatalom aljas birtokloinak arroganciajat.
    A nagykovet es harom kollegajanak vere Obama kezein szarad, es a kozvetlen belso korenek tagjai akik megprobalkoztak a tenyek elferditesevel es a felelosseg eltussolasaval, valamennyien cinkostarsak egy buntenyben, ami megtestesiti a High Treason-t minden aspektusaban, es halalbuntetes lehet a torveny szerinti buntetese.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  7. Obama akkor sem tehetett volna többet a dzsihadistákért, ha maga is deklaráltan az lenne. Meggyengítette Amerikát, a hódító iszlámmal szimpatizáló embereket nevezett ki nemzetvédelmi szempontból fontos posztokra, Clintonnal együtt lelkesen üdvözölte egy új saria-államocska (Bangsamoro) megalakulását, a terroristák egy hangos apologétáját, Salam al-Marayatit küldte az USA hivatalos képviselőjeként a legfontosabb transzatlanti emeberi jogi fórumra, ez EBESZ-be, és folytathatnám.
    Mi kell még?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Mate, Ivan Tibor Ego
    Nem tudom, mennyi re van igazatok. ismeretes ugyanis, hogy a kardcsörtetés,
    vagy ellenkező látszat – a politikában, nem azonos a háttérben folyó munkával.
    A titkosszolgálat titkos! Minden, ami vele – valóban – történik az ugyanúgy
    titkos. Akkor jó, ha azt sem tudják a kivülállók, hogy léteznek.
    lásd Denevér Frost _–> Ez a ruha, itt rajtam álruha! de meg ne mondja senkinek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  9. Tulavasuti,
    Az Obama kulpolitikaban nincs rejtett agenda, a moszlem barat emociok kiserleti intezete lett a Feher Haz. Ha a kulisszak mogotti zsenialis diplomaciai megoldasokat keresed az olyan, mintha a zsebeimet kutatnad – ott sincs semmi.
    Ugyan nem ertem, honnan kerult elo Frost alegyenruhaja, de Boldog Ujevet Neked is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. Túlavasúti,
    A titkosszolgálat (és az általa szolgáltatott információ) annyira titkos, hogy Obama hetekig azt hazudhatta nyilvánosan, hogy a líbiai követség feldúlása és a gyilkolás oka a bugyuta Mohammed-gúnyoló filmecske. Amelyről egyébként Obama szinte pontosan úgy nyilatkozott, mint a dzsihadisták, és Clintonnal együtt farkcsóválva kért bocsánatot, közölve, hogy a kormánynak semmi köze ehhez.
    Amit az előző írásomban kihagytam (jó lenne egy utólagos javítási funkció): számos felsorolt bűnén kívül Obama gyakorlatilag elfogadta a sariát. Ahelyett, hogy megvédené a szólásszabadságot, arról hablatyol, hogy semmilyen vallás prófétáit nem szabadna sértegetni (iszlám országokban nemhogy a sértegetés, hanem a más vallásúak meggyilkolása is szinte naponta megtörténik). Na itt a vége a szólásszabadságnak, mert az nem arról szól, hogy bátran kimondom, milyen szép az idő.
    Továbbá nem hallottam, hogy Obama elítélte volna civilek iszlámnácik általi rendszeres legyilkolását, a Ground Zero helyére tervezett gigamecset felépítésének tervét, az egyiptomi kopt keresztények gyilkolását, egy 14 éves pakisztáni kislányk a tálibok által fejbelövését (és sok mást, hosszú lenne it elsorolni), de térden csúszva kér bocsánatot egy hülye filmért. Hja, kinek mi fontos.
    Minél hamarabb tűnik el, annál jobb lesz Amerikának, és nem csak neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. Nagy megrazkodtatassal vettem tudomasul, hogy a konzulatuson CIA operativok is voltak. Azota sem tudok napirendre terni felette…
    -Jonapot kivanok, a CIA rezidenssel szeretnek beszelni.
    -Sajnos nem tudunk segiteni, a CIA a huszonnyolcadik keruletben berel egy alagsori irodat, talan ott tessek megprobalni.
    A budos francba mar! Hol legyen a CIA, ha nem a konzulatuson?
    Most, hogy ez a vilagrengeto teny koztudotta valt, feltehetoen Obama elnok huszonnegy oran belul bocsanatot fog kerni, valahogy igy:
    Megkovetem szeretett moszlem testvereimet a CIA ugynokok libiai jelenleteert, amirol termeszetesen nekem fogalmam sem volt. Ennek tudataban mar en sem tiltakozom a nagykovetem halalra kinzasaert es szodomizalasaert, es harom kollegaja meggyilkolasaert, ami egyenes kovetkezmenye volt az amerikai imperializmus agressziv fellepesenek a regioban. Remelem, a bocsanatkeresemet elfogadjak libiai barataink. Ha nem, akkor meg egy husanggal is jol osszeverem magam, de a CIA jelenleteert felelos szemelyteket feltetlen, es konyortelenul. Szalem a-lejkum.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Mate, Ivan Tibor
    Köszi ez a lényeg!
    A kiváncsiskodókat jó halandzsával kell megnyugtatni.
    Nem ezt kérdeztem!
    Én meg nem arra válaszoltam!
    .
    A kivülálló meg szidhatja, vagy dicsérheti. Ki mit szeret.
    Hiszen választás előtt állunk. Igy is, úgy is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. Ryan/Biden alelnoki jelolt vitaban az oregember marmint biden a fogsorat elejto idetlen hiena nevetesevel probalta el es kimagyarazni a bengazi babazsurt.
    V olt bor a kepen lehazudni az eget,hogy o es fonoke husszein obivan semmit nem trudtak mi folyik odaat.Na tudjatrok ki hiszi el ezt a rablomeset…..szeretnem leultetni obivant a megolt nagykovet edesanyjaval…tessek husszeinke magyarazd meg az edesanyanak,miert kellett ilyen szornu korulmenyek kozott meghalni a fianak….bitang hazaarulo allatok marmint husszein meg a tobbi csirkefogo mint susan rice,clinton mama meg a tobbi bohoc….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. Nem kellene ezt a témát túlspilázni. Obama vallása magánügy – nem is tudjuk milyen. :)
    Az apparátusának a hatalma ugyanabban a nagyságrendben van, mint az övé. :)
    Mate, Ivan Tibor alighanem jól érzékeltette a helyzetet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Bengázi: FBI-nyomozók a helyszínen 2012. október 4. csütörtök | AN

Kik álltak a bengázi támadás mögött? 2012. szeptember 29. szombat | AN

Spontán terrortámadás Bengáziban? 2012. szeptember 21. péntek | AN

A Fehér Ház védi a szólásszabadságot 2012. szeptember 20. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos