Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fehér Ház védi a szólásszabadságot 2012. szeptember 20. csütörtök 0:20 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fehér Ház védi a szólásszabadságot
Washington/Párizs – A Fehér Ház szóvivője szerdán kételyeket fogalmazott meg egy francia hetilap kiadójának ítélőképességével  kapcsolatban, aki Mohamed prófétát ábrázoló gúnyrajzokat közlése mellett döntött, ugyanakkor síkraszállt az önkifejezés szabadsága mellett.
.
„Tudjuk, hogy ezek a rajzok sokak számára mélyen sértőnek bizonyulnak majd és több közülük gyújtó hatású lehet. De többször szót emeltünk már az önkifejezés szabadságának fontossága mellett, amit az alkotmányunk magában foglal” – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Jay Carney, az amerikai elnöki hivatal szóvivője.
.
„Más szavakkal, mi nem kérdőjelezzük meg azt a jogot, hogy ilyen dolgokat leközöljenek, mi csak a közlésről meghozott döntés mögötti ítélőképességet kérdőjelezzük meg” – mondta Carney.
.
A szóvivő ugyanakkor leszögezte, hogy a történtek nem szolgálhatnak az erőszak igazolásául.
.
A szerdán 75 ezer példányban megjelent Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap Mohamed prófétát ábrázoló rajzokat közölt le. A kiadás sikerére való tekintettel a lapigazgató, Stephane Charbonnier péntekre utánnyomatja a lapszámot.
.
.
Készültség a szerkesztőségnél
.
A karikatúrák miatti tiltakozásoktól tartva pénteken, a muzulmán déli ima miatt, húsz országban ideiglenesen zárva tartanak majd a francia diplomáciai képviseletek és iskolák.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
A Fehér Ház védi a szólásszabadságot, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Úgy latszik hogy a SZABADSÁG országa újra kezébe vette a staféta bottót az amcsik meg betojtak! Liberte, Egalite, Fraternite!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  2. Van amikor megis csak jol jon a francia ego !

    :-))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. Bator-y,
    senki nem tojt be, de egy elkotelezett moszlem elnokunk van, es az utodott szovivoje most a naluk ezerszer kulonb emberek “iteleokepessegeben” ketelkednek. Hol volt Obama itelokepessege, amikor a diplomatainkat a szukseges vedelem nelkul eletveszelybe kuldte? Ezert egyszer meg felelnie kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (14 szavazatból)
  4. Barom allatok!Es azert ki a fene fogja majd a hatat tartani,ha a szelsoseges csoportok erre a provokaciora majd gyilkos merenylokkel fognak reagalni?A kovetkezmenyekert ki fogja vallalni a felelosseget?

    Mate,Ivan Tibor!Te egy fizetett troll vagy ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (17 szavazatból)
  5. Az egyéni vélemény és a nemzetközi politika nem mindig ugyanaz. Vannak esetek amikor azonnal fel kell lépni, és van amikor a gazdasági szempontok némi engedményre sarkallnak. Tudom, és tisztában vagyok az amerikai lakosság indulataival 9.11. miatt. De a kormánynak nem csak erre kell figyelnie, hanem az emberek életszínvonalára is. Az USA gazdasága, ipara több nyersanyagot fogyaszt, mint amit kitermel. Az iszlám világgal történő általános konfliktus jelentősen visszavetné az amerikai ipart, gazdaságot, és egy újabb, Amerikát is nagyon súlyosan érintő gazdasági válságot idézne elő. Vagyis az amerikai emberek jelentős részének elszegényedését okozná.
    Így a kormány inkább a lakosság jólétét képviseli az erődemonstráció helyett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. A naponta ötszöri térdre borulás Mekka felé senkit sem ment fel az alól, hogy mások jogait tiszteletbe tartsa! A hit és a vallás, vagy az ember személyes ügye azokkal megosztva akik azt terjesztik, vagy állami szintre emelve semmi más, mint maga a bolsevizmus, vagy fasizmus! Diktatúra! Az ilyen magatartás azt feltételezi, hogy az összes francia állampolgárságú, vagy belga, vagy amerikai minden gondolata felett a saját állami diktatúrája uralkodik pontosan úgy mint a fundamentalista vallási államokban, azaz az iszlám dinasztiákban.
    Egy műveletlen félállati sorban élő úgy hiszi, – vagy ezt kívánják vele saját valláspolitikusai, lelki nevelői elhitetni – hogy amikor egy szabad állam polgára megszületik, az olyan elveket és hitet köteles vallani min a helyi főpap, vagy az állam vezetője. Sőt, más vallásúként is köteles más vallásúak istenét, előjáróját, vezetőjét is saját istenként tisztelni! Még akkor is, ha ateista?
    Ugyan ez a folyamat jelent meg emagyar országon! Itt a rokonság a primitív államvallásúak magatartása között! Ezt országunkban „új térités” nek, „új evangelizációnak” hívják! A vége, – ha a józan ész nem szab határt ennek – ugyan az mint amit az iszlám országokban tapasztalunk! Majd utálni fogjuk az evangélikusokat a zsidók után, aztán majd a reformátusokat is. Végül majd fel is koncoljuk a másvallásúakat és a materialistákat, mint a Líbiai amerikai nagykövetet és tanácsadóit! Az egyre több katolikus iskola egyetlen célja a nép katolizásása állami segítséggel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  7. Kicsit kezd túl messzire menni ez a tolerancia a mindig mindenen felháborodókkal szemben. Talán nem kéne a legérzékenyebbek tűréshatárát tenni társadalmi sztenderddé, mert akkor lassan semmit nem lehet majd mondani, mert valami hülye úgyis megsértődik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  8. Az USÁ-nak teljesen igaza. A szánalmas bunkó provokátoroknak be kellene fejezniük a vallásgyalázást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
  9. Meg bekellene fejezni az oktalan minuszolasokat,az indokolatlan lemonositgetest,ha valaki ez ellen az elkorcsosult ,orult banda ellen felemeli a szavat,mert azoknak akik itt -szolgatnak,majd holnap reggel a minaretben kell megjelenniuk imara…..ha igy folytatodnak a dolgok…
    Obama igenis elkurta ezt az egeszet,azt hitte a terden valo csuszkalas az majd segit….
    Nem meg torolni a 4 amcsi diplomata halalat ez egy erthetetlen dolog a tobbi tangoval egyutt amit Husszein Obama muvelt az elmutl evekben..meg azt csodalom,hogy binladent elkapta,de nyilvan azert is zokoghatott titokban mixhelle neni oleben…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  10. Ha a Feher Hazban aggodnak a moszlemek erzekeny lelke miatt, akkor importaljak a 6 millio “francia” moszlemet az Usa-ba, majd folytassak a többi europai orszaggal, aztan vigyazzanak ök “vendegeik” erzekeny lelkere. Nekem valami azt sugja, ha a franciak erzekenyseget nem sertik tovabb a terrormerenyletek, a “no-go” övezetek, a penteki utlezarasok stb., akkor ök sem fogjak sertegetni az iszlam erzekenyseget.
    .
    Vive la liberté d’expression!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. fringe
    2012. szeptember 20. csütörtök
    13:22
    Nem kell a mínuszokon megsértődni. Jár ide egy-két fidesznyik, aki nem is olvas, hanem csak hivatalból végignyomja a mínuszt. Én láttam olyat, hogy annyi volt a komment, hogy :-) és rányomták a mínuszt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  12. Egy valllás előírásai annak gyakorlóira vonatkoznak. Másokra nem.
    Semmilyen vallás gyakorlóinak nincs joga másokon leverni az ő vallási előírásait.
    Ezért igenis jók az ilyen karikatúrák — az iszlámfasisztáknak meg kell szokniuk, hogy nem diktálhatnak nem-muszlim országoknak. Egy-egy ilyen eset világosan megmutatja, micsoda állatok is vannak a muszlimok között.
    Izzi és maxval fentebbi hozzászólásával szemben azt gondolom, hogy nem a karikaturista felelőssége csitítgatni a vallási fanatikusok őrjöngését. Ha holnaptól csak minden második lélegzetvételt engedik meg a “kereszteseknek”, akkor azt is be kell majd tartani, mert különben öldökölni kezdenek?
    Azok a fanatikusok Európán belül elmeosztályra valók, Európán kívülről meg ne akarják már megszabni, mit szabad vagy nem szabad itt tenni.
    A karikaturistának és a francia lap tulajdonosának láthatólag messze több fogalma van a sajtószabadságról, a szólásszabságról és a bátorságról, mint amennyi Obamának és a többi beszarinak valaha is lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  13. Micsoda primitív az emberiség! Be kell vezetni az általános és kötelező ateizmust, és minden probléma megoldódik…….(vagy fel kellene emelni az emberiség tudásszintjét, de ez nehezen megy, mert a papok ellenérdekeltek)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. 120992
    Ugyan mar ki sertodik meg ilyenen,nem vagyunk mi az ovodaban…..amit akartam mondani azt Te jobban megfogalmaztad.Mielott atolvasnak amit a forumozo irt,rogton ropitik a minuszt,oktalansag,mert nem otorai tea cimen irkalgatunk ide..
    udv fringe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. ismétlem magamat. az iszlám vallási vezetőinek kell ezt rendbe tenni. amíg ők lesznek a felbujtói az ilyen és ehhez hasonló vélemények megtorlásainak addig sosem lesz béke. addig egyre több karikatúrák jelennek meg mohamedről. és egyre több ártatlan áldozata lesz. obama ebbe fog belebukni. az amerikaiak nem fogják megbocsájtani, hogy szankciók nélkül hagyja a négy diplomata halálát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. Atomot nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Nagyon helyes, és minden muzulmánra felszólítás nélkül tüzelni kell aki a lapikadó mellett sétál és csúnyán néz! A kurvaanyjukat már!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Igazad van Mate Ivan Tibor! Sajnos ez a kis muzulman-kommunista-anarchista-megkitudjamegmi-ista amerikai elnok alatett Amerikanak es minden “tradicionalis” szovetsegesenek.

    Sokkal nehezebb lesz kilabalni a kaoszbol, amit o teremtett, mint ami Carter elvtars teremtett uralkodasa soran.
    Mellesleg, meg mindig Carter aljassaga okozza a legtobb nemzetkozi problemat, az irani mullahok jovoltabol, akiket o segitett hatalomba – ha jol emlexem 1979-ben. Ez a mostani elnok pedig karbatett kezzel nezi, hogy atomfegyvereket gyartanak azok a mullahok, akik az egesz regiot veszelyeztetik. Es akkor meg nem is beszeltem az egesz vilag olajellatasarol.

    Ez az Obama ugy mukodik, mintha Putyin elvtars embere lenne, mindent ugy tesz, hogy az Amerika erdekei ellen legyen.

    Annak idejen viccbol 10 dollarra fogadtam egy fekete munkatarsammal, hogy Obamat meg a valasztasok elott, vagy majd csak a valasztasok utan lovik le. Most mar nincs kedvem viccelodni se.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

CIA-központ volt a bengázi amerikai konzulátus 2012. október 12. péntek | AN

Bengázi: FBI-nyomozók a helyszínen 2012. október 4. csütörtök | AN

Kik álltak a bengázi támadás mögött? 2012. szeptember 29. szombat | AN

Vadembereknek titulálják a dzsihádistákat 2012. szeptember 23. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos