Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ahol a szegények még szegényebbek lesznek 2012. október 12. péntek 9:38 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ahol a szegények még szegényebbek lesznek
Washington – Nem az egyik amerikai elnökjelölt mellett, hanem a “szocializmus” ellen korteskedik az Egyesült Államok választási kampányának finisében a magyar születésű Thomas Peterffy, aki a saját pénzén több millió dollárért vásárolt reklámidőben elmondja, hogy a republikánusokra fog szavazni.
.
„Igen, a szocializmusban a gazdagok szegényebbek lesznek, de a szegények is szegényebbek lesznek” – mondja a 68 esztendős milliárdos enyhe magyar akcentussal a reklámfilmben, amelynek ő a főszereplője, és amelyben felvillan néhány fekete-fehér, vélhetően a 40-es 50-es évek Magyarországán készült felvétel is.
.
„Szocialista országban nőttem fel, és láttam, hogy a szocializmus mit művel az emberekkel. Nincs remény, nincs szabadság és nincs a teljesítményre való büszkeség” – hangoztatja az egyperces filmben az elektronikus tőzsdei kereskedelem egyik kifejlesztője. „Az ország egyre szegényebb és szegényebb lett, és itt is ugyanazt látom” – tette hozzá.
.
Thomas Peterffy, aki maga nem verseng semmilyen hivatalért, a CNN televíziónak nyilatkozva kijelentette, hogy 5-10 millió dollárt szán a hirdetés sugárzására olyan csatornákon, mint a CNN, a CNBC és a Bloomberg. A politikai üzenetet látni fogják az olyan, mindkét párt által megszerezni kívánt “ingaállamokban” is, mint Ohio, Wisconsin és talán Florida. A kampányra fordított összeget a milliárdos a hatékonyságtól tette függővé.
.
Péterffy Tamás 1944-ben született, Budapest szovjet ostroma idején. Az „amerikai álmot” követve 1965-ben került New Yorkba, és nyelvtudás nélkül is számítógépes programozó lett a Wall Streeten. 1977-ben megvásárolta a tőzsdei kereskedői jogosítványát, majd megalapította az Interactive Brokerst, a világ első elektronikus kereskedő cégét. A Forbes magazin 4,6 milliárd dollárra becsüli vagyonát.
.
„Szocializmussal” és „osztályharccal” az Egyesült Államokban általában a Republikánus Párt hívei részéről szokták vádolni Barack Obama elnököt. Ennek oka, hogy a középosztály adóztatásának változatlan hagyása mellett növelni szándékozik a leggazdagabbak közterheit, közberuházásokkal kívánja élénkíteni a gazdaságot, és más téren, így az oktatásban is támogatja a közkiadásokat.
.
Obama szlogenje szerint mindenkinek igazságosan ki kell vennie a részét a közteherviselésből, mindenkinek esélyhez kell jutnia, és mindenkire azonos szabályok vonatkoznak.
.
A magyar származású milliárdos nem az egyetlen dúsgazdag amerikai, aki milliókat áldoz az amerikai választási küzdelem eldöntésére. A republikánus oldalon a Koch fivéreket, Davidet és Charlest, a demokratáknál pedig az ugyancsak magyar származású George Sorost szokták a legbőkezűbb adományozók között emlegetni, de ők nem adják az arcukat a kampányoláshoz, mint Peterffy.
,
„Amerika gazdagsága a sikerre vágyó emberek erőfeszítéseiből származik. Ha a siker lejáratásával elveszik az ösztönzést, elveszik azt a gazdagságot is, amely a rászorulókról való gondoskodásban segít bennünket” – hangoztatta a hirdetésben Peterffy.
.
A milliárdos a CNN-nek nyilatkozva rámutatott, hogy eddig 1,9 milliárd dollárnyi adót fizetett Amerikában, és elutasította, hogy valaki azzal vádolja: nem veszi ki igazságosan a részét a közteherviselésből. Peterffy szerint az ilyen vádaskodások elveszik az üzleti élet vezetőinek munkakedvét.
.
A hirdetést szerda óta sugározzák, és a választások napjáig, november 6-ig műsoron marad.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Ahol a szegények még szegényebbek lesznek, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

34 Reader’s Comments

  1. Úgy látom, nem veszítette el a gyökereit. Tanult orbántól: A negatív kampány is kampány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (16 szavazatból)
  2. Kár hogy, a kedves Thomas Peterffy 1965-ben ment el Mo.-ról, 21 évesen.
    Az Ő elmenetele után alakult ki az a kistulajdonosi társadalom, hétvégi házzal, kocsival ( Zsiguli 88000 Ft, fizetés 3-5000 Ft ), jóléttel és vidéken háztájival, 200 nm házakkal, amit egy szóval a gulyáskommunizmusnak hívunk.
    Jó volt, bele is buktunk.
    A hirdetése Mo.-on is megállná a helyét mert itthon is éppen a teherviselési egyenlősdi felváltása van napirenden az egyenlő ( arányos) teherviseléssel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  3. Ez az ember elfelejtette,hogy a szocializmust épitő Magyar emberek takaritották el a háborus romokat,épitették ujjá a lerombolt objektumokat és teremtették meg azt az életkörülményt,melyben ő is megtanulhatott nyugodt körülmények között tanulni,hogy végre az lehessen,ami most.Voltak sujos hibák a szociaalista rendszer idején,de mindenki dolgozott,mindenkinek volt ingyenes betegbiztositás /,ami ellen az efajta emberek ott Amerikában tiltakoznak./Az ilyen fajta emberek csak csak tovább akarnak gazdagodni Ök megtudják fizetni a gyogyitásuk költségét,a szegény emberekkel,meg nem törödnek.Obama volt az egyetlen elnök,aki ezen változtzatni akar.Ezek az emberek akadájozzák őt,hogy ezt a tervét megvalósitsa.Szégyen ez Amerikára nézve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (26 szavazatból)
  4. Mr. Peterffy nem ismeri a történelmet. F.D. Roosevelt a nagy válság után a New Deal keretében közberuházásokkal is segítette a kilábalást. … :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  5. Ha az emberek egy csoportjának érdeke azt kívánná, hogy a háromszög szögeinek összege nem legyen 180 fok, akkor már született volna ilyen elmélet.

    Láss csodát, született!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  6. Tüske! Azt aminek nem 180 fok a szögeinek összege azt konvex vagy konkáv háromszögnek hívják.

    A jóléti kapitalizmus nem önszántából született, hanem egy másik világrendszer versenye kényszerítette ki. Versenyezni kellett minden területen, hogy minden területen megelőzze a versenytárs világrendszert. A Nyugat be is vetett minden eszközt: az ideológiai fellazítást, az agyelszívást, a COCOM listát, a fegyverkezési versenyt, a helyi háborúkat a perifériákon, stb.
    A Nyugat bírta jobban a versenyt és győzött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  7. Kedves Dodeskaden!

    Milyen győzelem az, amelyik válságról válságra bukdácsol?
    És egyáltalán ki győzött? A Nyugat vagy a Tőke?
    És Ön kinek drukkol?
    Én -jobbhíján – még mindig Obamának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (22 szavazatból)
  8. Én viszont Romneynak. Obama egy bolsi, célja a segélyből élő, hempergő szocialista embertípus kitenyésztése, ezé az igénytelen nulláé, a mackómelegítőjével, a Trabantjával, a hétvégi telkével meg a visszasírt hetvenes éveivel.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (30 szavazatból)
  9. gets
    2012. október 12. péntek
    11:42
    (Szerkeszt)
    Mr. Peterffy nem ismeri a történelmet. F.D. Roosevelt a nagy válság után a New Deal keretében közberuházásokkal is segítette a kilábalást. … :)
    .
    Mr. Gets, ha ilyen jól ismeri a történelmet, akkor azt is tudja, hogy a kilábalást nem ez segítette, hanem a második világháború. Ha Obama elintézte volna Iránt, Észak-Koreát és Venezuelát, megúsztuk volna ezt a frankó kis válságot. Soha nem lehet megbocsátani Obamának, hogy hagyta ezt megtörténni.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (15 szavazatból)
  10. Obama kimondva vagy kimondatlanul a fekete és Mexicoi szavazatokért verseng olyan egyenlőségpárti demagóg érveléssel ami egy vérbeli öngyűlölő liberálisnak is gyomorforgató.Izraellel fenntartott hűvös viszonya és a gazdagokkal szembeni agresszív megnyilvánulásai ha a helyzet úgy kivánja könnyen antiszemita érvelésbe csaphat át.(Ne feledjük a szocializmusban magyar és zsidó tulajdonosoktól egyaránt lopták el vállalkozásaikat és tették őket földönfutóvá)Az Obama Care-ről meg ne is beszéljünk méghogy mi fizessünk más emberek felelőtlenségei miatt arról nem is beszélve ,hogy a tényleges jövedelem és a papíron szereplő bevallott jövedelem között milyen eltérések vannak.
    Én azt mondom ROMNEY(Ryan) 2012

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (16 szavazatból)
  11. ricsi
    “Ha Obama elintézte volna Iránt, Észak-Koreát és Venezuelát, megúsztuk volna ezt a frankó kis válságot.”
    Ezután kik jönnek a felsorolásban? :D
    Mellesleg csak annyit állítottam, hogy segítette vele a kilábalást. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. “Obama szlogenje szerint mindenkinek igazságosan ki kell vennie a részét a közteherviselésből, mindenkinek esélyhez kell jutnia, és mindenkire azonos szabályok vonatkoznak.”

    A világnak csak ilyen gondolkodású vezetőkkel van esélye. A tőkés társadalom egyeseknek szükségtelen jólétet, másoknak indokolatlan nyomort hozott. Mindeközben a Föld teljesen ki van szipolyozva és tönkre van téve, hogy a gazdagoknak még több legyen. Az ember vagy túlél szocializmusban, vagy hamarosan világégés lesz kapitalizmusban. Mindenki döntse el, mit szeretne…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  13. dodeskaen: Mar bocs de szerintem a geometriat inkabb hagyd. (Nem akarlak megbantani!) Minden haromszog szogeinek az osszege 180 fok!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Konkav csak egy negy- vagy tobbszog lehet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Kedves Ricsi! Az általad emlegetett igénytelen nulláknak köszönheted azt, hogy most vagy és létezel, nem gondolod?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  15. Túl hamar kimentél ahhoz , hogy becsméreld a szocializmust .Ha itt maradtál volna rendes ember is lehetett volna belőled.Megélhetted volna a megváltó érkezését hazánkba aki megszabadított minket a demokrácia alantas eszméjétől.Hülye vagy az is maradsz kintről ne ocsárold azt amiről fingod sincs……………………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  16. “Nem az egyik amerikai elnökjelölt mellett, hanem a “szocializmus” ellen korteskedik az Egyesült Államok választási kampányának finisében a magyar születésű Thomas Peterffy, aki a saját pénzén több millió dollárért vásárolt reklámidőben elmondja, hogy a republikánusokra fog szavazni.”

    Ez a mondat tele van ellentmondással. Hogy lehet úgy a republikánusokra szavazni, hogy nem korteskedik egyik elnökjelölt mellett sem?
    Csak önmagának csinál reklámot. Aki azt mondja, Obama amerikája szocializmus, az nem tudja mi az. Ez az ember olyan populista, mint a Fülkefor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  17. Én egy nyugger vagyok, Obama pedig egy nigger. (A republikánusok szerint.) Romney pedig az amerikai Orbán. Mindent a gazdagoknak, a szegények meg pusztuljanak. Thomas Peterffynek fogalma sincs arról, mi volt a szocializmus. Kölyökként került Amerikába. Lehet hogy az Ő helyzetében én is a milliárdjaimat szeretném szaporítani. Mivel, mint fentebb írtam én egy csóró nyugger vagyok, nekem Obama szimpatikusabb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  18. A szocializmusban nőttem fel. Megélhetésünk biztosítva volt, családi házban éltünk, volt autónk, nyaralónk, nem volt stressz, nem voltak magas megélhetési és lakásfenntartási költségek. Mégis rettegek attól, hogy Magyarországon ismét szocializmus, vagy ne adj Isten kommunizmus legyen. Ugyanis a fentiek megléte mellett nem volt szabadság. Sem a szólás, sem az életvitel, de még gondolkodás szintjén sem, mert már gyermekkorban a konformizmust verték a nebulók fejébe, és az iskolák pártneveldék átnevelőtáboraként üzemeltek, engedelmes rabszolgaképzőként, tekintélyelvű szempontok alapján. Nem voltak gazdagok, mert senkit sem fizettek meg tisztességesen,( a pártfunkcionáriusokon kívül) és a tehetséges emberek, akik ilyen vagy olyan okból rendelkeztek valamely képességgel, tudással, amelyből meggazdagodhattak volna, kénytelenek voltak úgyszólván egy tál lencséért értékesíteni, ” a köz javára” tehetségüket. Ezért is menekültek tudósaink, feltalálóink nyugatra. Oda ahol megfizették képességeiket. Szegény nagymamám mondta mindig a kommunizmusról: “Közös lónak túrós a háta” Egy nyugati ország sikeres vállalkozója, orvosa, mérnöke, etc. 16-18 órát dolgozik naponta. Ha igazán jó a szakterületén és bírja a versenyt a konkurenciával szemben, előbb-utóbb meggazdagodik. Saját képességei okán, és nem korrupció vagy “bratyizás” során, amely a magyar közélet és gazdaság sajátja, egyfajta kommunista csökevény. Éppen ezért nem értek egyet azzal az elvvel, hogy “fizessenek a gazdagok”. Amennyiben valaki tehetséges, és keményen dolgozik, ezt nem azért teszi, hogy másokat eltartson, hanem saját családjának gyűjti a jól megérdemelt ‘vagyont,” amelyből általában jótékonysági tevékenységet is folytat. Ha a jól keresőket, jól teljesítőket túladóztatják, elveszíti értelmét a munkájuk. Minek is erőltesse a teljesítményt, ha a pluszt elveszik tőle. Ez a fajta működés a szocializmus sajátja. Az emberek elveszítik érdekeltségüket a többletteljesítésben, ezzel megszűnik a fejlődés, és egyfajta stagnálás alakul ki, ami stabil ugyan, és azt eredményezi, hogy mindenki fenn tud tartani egy bizonyos életszínvonalat, viszont senki sem tesz szert kirívó vagyonra. Ilyen társadalmak többek között a kvékerek, és az amisok közösségei. Minden szép és jó, mindenkinek minden szükséglete – ami a létfenntartáshoz szükséges – kielégítést nyer, viszont nem engednek be a közösségbe semmilyen modern technológiát, újdonságot, ami lehetővé tenné, hogy egyesek, annak birtokában egyéni előnyökre tegyenek szert. Ezek mesterségesen alacsony gazdasági szinten tartott társadalmak, azonban ezzel feláldozzák, ellehetetlenítik a kiemelkedő tehetségű, tudású, képességű tagjaikat. Nyugaton, aki elér egy bizonyos társadalmi, gazdasági szintet valamiben tehetséges. Magyarországon többnyire,csak jó kapcsolatai vannak, vagy, úgyszólván jó időben volt jó helyen. Ez a lényeges különbség az, amiért ez az ország 22 év alatt sem ért el a kapitalizmusig. Az emberek többsége egyfajta szociokapitalizmusra vágyik, amely nem létezik, de amelyet ez az ország megpróbált létrehozni. Nos, íme az eredmény. Természetesen azon hibák, és korrupciók szerepe mellett, amit az egymást követő kormányok elkövettek az évek során, nem beszélve a szándékosan vagy tudatlanságból elhibázott privatizációról, tőkebeáramoltatásról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  19. Kedves Rettegő Layli!

    Miről beszél?

    Most nincs létbiztonság, ugyanakkor szinte aktákba írják azt is, hogy miről álmodozunk.

    A vér, a föld, a terület, ami most fontossá vált, még csak nem is kapitalizmus hite, hanem a feudalizmusé.

    Nem hiszem, hogy a kapitalizmus iránti csodálatot, a tehetség iránti csodálat mozgatja, sokkal inkább a tehetősség iránti vágy. Fogalmazzunk világosan: a profit. És ha valamilyen újítás ellentmond a profit érdekeinek, akkor a kapitalizmus ugyanúgy félresöpri, mármint az újító ötletet, mint anno a “szocializmus”. Remélem, hogy ugyanaz a sors vár rá.

    A halott, amit amúgy egyikünk se sajnál, viszont nem a szocializmus, hanem
    egy katonai, bürokratikus államkapitalizmus, ahol az össztőkés szerepét az állam játszotta el. Ezért nem védte meg senki.

    A jövő útja láthatóan vagy egy igaz szocializmus lesz, vagy jön a barbárság
    egy új formája. És akkor együtt retteghetünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. Layli
    Nagyszeru az irasod minden igaz amit le irtal

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Kedves Z! A háromszög szögeinek összege nem csak 180 fok lehet, ahogy erre pont egy magyar, a zseniális Bólyai János (Lobacsevszkijjel egyidőben) rámutatott.

    Kedves Layli! A jól teljesítő és a jól kereső korántsem azonos kategória. Sőt. A sikert és az elismerést pedig csak a fogyasztói társadalom mammonimádói mérik kizárólag pénzben.

    Kedves Obama és Romney fanok! Ugye csak vicceltek. Mindkét bohócot ugyanaz a tőke pénzeli. Még ha van is valami különbség köztük, a gazdasági életre gyakorolt befolyásuk igencsak korlátozott. Nekünk itt Mo.-on pedig tök mindegy. Az, hogy találtunk egy újabb magyar idiótát nem meglepő. Az amerikás magyarok között ezek a kedvenceim. Kimentek huszonévesen és úgy tesznek, mintha értenék, mi történt és történik idehaza. Most meg majd még szavaznak levélben. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  22. dodeskaden
    Orbáni magasságokba emelkedsz a hazudozással. Az egyenlő teherviselés nem arányos. Nem ugyanaz a koldustól elvenni 100 forintból 16 %-ot, mint 1 millióból.
    Mert a koldus ettől éhen hal, a milliomos meg vígan él a maradék 840 ezerből.
    Arányos a teherviselő KÉPESSÉGHEZ szabott adózás: azaz a progresszív.
    Layli
    Minek cifrázod? Legközelebb annyit írj, hogy “Kaparj kurta neked is jut” és a többek meg le vannak csinálva.
    Élt valaha egy Jézusnak nevezett ember, aki egészen más prédikált.
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=458246774218410&set=a.298964243479998.67637.100000992746669&type=1&theater

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  23. Kedves Tüske! Lényegben egyetértek önnel. De mit ért Ön “igazi szocializmus” alatt? A szocializmus, mint ahogy neve is takarja, szociális szempontokon, tehát egyfajta jóléten, egyenlőségen, alapuló társadalmat vizionál. De ez akkor igazságos, ha mindenkinek azonosak a képességei, így ugyanazon ellátásért, gondoskodásért, ugyanazt a tudást, szolgálatatást teszi a közösbe. Mi a helyzet, ha egy tehetségesebb ember nem karja a saját kimagasló képességeit ugyanannyiért bedobni a közösbe, mint egy minimális képességű egyén. A kapitalizmusnak számos hátránya van, ez tény. De éppen, a tehetségek meggazdagodására nyújt lehetőséget, ezért tudja pl: az USA “elszívni” a világ országainak legkiválóbb tudós állományát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. kekec. Írhatnám azt az egy mondatot is, igazad van, és részben így is gondolom. Kivéve, hogy az tud kaparni, aki ért a kaparáshoz. Másrészt, a jótékonyság nem ismeretlen a gazdagok körében, tehát a többiek nincsenek ” lecsinálva”. De ezek szerint te úgy gondolod, ha a te munkádat megfizetik egy bizonyos összeggel, akkor te, a saját családodon kívül köteles vagy letartani olyan személyeket, akik tehetségtelenek ( esetleg alulmaradtak a jobb munkahelyekért folytatott versenyben) ahhoz, hogy elég jövedelemre tegyenek szert a családjuk eltartásához. Ezt hívják kommunizmusnak, és szociális alapokon nyugvó társadalomnak. És mielőtt felháborodnál a jelenleginél is nagyobb mértékben, gondold ezt át a saját szemszögedből. Ha neked lenne birtokodban valamely jelentős találmány, amiből meggazdagodnál, stb… Sajnos, a munkanélküliség egy más téma. Tehetséges emberek nem jutnak munkához, míg tehetségtelenek, összeköttetéseik révén magas jövedelemre tesznek szert, súlyos kárt okozva tudatlanságukkal a szakterületeken. És még valamit. Minden munkát fontosnak tartok, az utcaseprőét ugyanúgy, mint a legkiválóbb agysebészét. De a két feladat teljesítéséhez történő eljutás képességeinek és az ezt igénylő tudás elsajátításához szükséges adottságok pénzbeli ellenértéke nem azonos. Jézusra vonatkozó utalásod kapcsán, ateista vagyok. Illetve máshonnan és másképp eredeztetem a bibliotikus írásokat. És, a hab a tortán, szociológus vagyok, a szocszférában dolgozom. Első kézből tapasztalom az érdemes és érdemtelen dilemmát. Biztosíthatlak, hogy számos szocszférában dolgozó azonos véleményen van velem, de ha interjút készítenek velünk, meg szoktuk kérdezni: “Az igazat mondjuk, vagy azt amit szakmailag elvárnak tőlünk?” Ugyanis a kettő, nagyon távol áll egymástól. Kivételek az irgalmas szamaritánus, elvakult kollégák, akiktől a gazdasági szemléletmód és tudás, olyan távol áll, mint a Nap a Földtől, és akik maguk is tehetségtelenek más területen, így munkájukat féltve a “vegyük el attól akinek van és adjuk a szegényeknek” elvét vallják. Természetesen nem mindegy, hogy kinek hogyan van. Tehetség, tudás , szakértelem útján, vagy érdemtelenül, minőségi teljesítmény nélkül. Az USA-ban kapitalizmus van, mégis számos magyar távozik nyugatra, és él elégedetten. Persze, akik érvényesülnek ott, azok a magas tudással rendelkezők. A mindezt befolyásoló magyar oktatási és egyéb gazdasági kudarcsorozatok más témakörbe tartoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Kedves Péterffy!

    Azok a magyarok, akik szeretik és tisztelik Hazájukat, “kalandvágyból” itthon maradtak.
    Dolgoztak, építettek és tették a dolgukat! Az “átkos szocializmusban” és ingyen tanulva kinevelték azokat a vérszopó, unintelligens gárdát, akik e nagyszerű nép nyakán jelenleg uralkodnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. Kedves Za’Kant Emanual
    Persze lehet ha Hyperbolic geometry-rol van szo ami 3 dimenzioban vizsgal egy haromszoget de az egeszen mas keplet, de ott meghajtjuk a sik feluletet. Az euclidean geomertyben (azt hiszem sikgeometrianak, vagy euklideszi geometrianak hivjak magyarul) viszont ahol csak 2 dimenzioban , egy sikban nezzuk ott nem.
    Szerinted dodeskan erre gondolt? amikor egy “konkav haromszogrol” beszelt?? :)) ketlem!
    Ha gondolod szivesen eltarsaloghatunk a temaro, bar en csak angolul tudom pontosan a kifejezeseket. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. “Az egyenlő jog polgári jog, a jognak, hogy igazságos legyen egyenlőtlennek kell lennie.” Ez vagyon a Kommunista Kiáltványban. Önt a bivalybasznádi ex-párttitkárok nagyon megvezették.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Layli val értek egyet. Igaz nekunk nem volt nyaralonk, ami volt egy kis foldunk oda dolgozni jártak ki szüleim nagyszuleim. Autónk sem volt soha. A fizetes csak annyira volt eleg hogy csepre csepre tudtunk felretenni de aztan mindig bejott valami extra kiadas.
    Lehet dumalni az szocialista egyenlosegrol, de én nem felejtem el a szemelyzetiseket, kisz és szakszerv hivatalnokokat, munkahelyi part vezetoket, akiknek mindig mindenben igazuk volt. Nem erdekel mi van a rohadt kommunista kialltvanyban ahogy az sem érdekel hogy mi van a Mein Kampf-ban. Egyforma f@s mind a ketto. A szocializmusnak nevezett diktatura egy csomo agymosott allampolgart nevel. Ha nektek a szocializmus kell (ami ugye ugy kezdodott hogy eluldoztek/megoltek az addigi vezetoket, elkoboztak (ELRABOLTÁK) a gyárakat , a földeket, semmivel sem vagytok jobbak a náciknál. Én ugyanógy utálom és megvetem a náci mint a komcsi ideologiát is. A kommunizmus lehet hogy sokak számára egy szép mese, de a valóság az hogy semivel sem jobb mint a fasizmus, csak éppen nem faji hanem világnézeti alapon rasszista.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Ez most komoly?!
    A tehetségtelen dögöljön meg? Ne alapítson családot, hanem vegyen egy kötelet, egy szöget, meg egy kalapácsot, oszt menjen fel a padlásra esetleg lemehetne a pincébe is, oszt jónapot?!
    Hol van a szociális érzékenység?
    A nem igazán tehetséges emberek viszik a vállukon az országot!
    Olyan munkát végeznek, melyet talán nem is szeretnek, de
    dolgoznak, ha van munkahelyük, élnek minimálmérből, nevelnek gyerekeket, gondoskodnak beteg szüleikről – most akkor írtsák ki a nem igazán tehetséges utódjaikat, önmagukról sem megfeledkezve a legvégén!
    A Parlament tele van tehetségekkel – tehetségesen szavazzák meg az adófizetők pénzéből a saját jólétükhöz szükséges bért! Mert ők tehetségesek, a lenézettek kitanítatták őket – most már ők mondják meg ki mennyit ér!
    Lassan rá kell ébredni, hogy a Taigetosz humánus megoldás volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Csakén! Teljesen félreértetted a mondandómat, már ha az én commentemre célzol. A kevésbé tehetséges is tud dolgozni, és hasznos munkát végezni. Miért kellene “megdögölnie”. Nagyon is szükség van olyan munkásokra, akik nem rendelkeznek ugyan valamely kiemelkedő, vagy akár átlagos képességekkel, de van józan eszük, két kezük és hajlandóságuk arra, hogy hozzájáruljanak teljesítményükkel ahhoz, amit igénybe vesznek a közösségtől. Mint írtam, az utcaseprőre ugyanolyan szükség van, mint az agysebészre. De egy utcaseprő akár alapképzés nélkül is meg tudja fogni a seprűt, lapátot, akár elsajátíthatja egy takarítóautó kezelését, és napi 8 óra munka után gondok, felelősség, stressz nélkül hazatérhet. Egy agysebész (hogy a példáknál maradjunk) napi 18 órát dolgozik azt követően, hogy ezért, plusz 10 évet tanult, a 6 év egyetem után. Részben elhivatottságból, részben azért, hogy magasabb életszínvonalon éljen. Felelősség, stressz, szellemi és fizikai leterheltség. Arra próbáltam rámutatni, hogy ha ez a sebész mondjuk havi 1 milliót jövedelemre tesz szert , akkor az állam ennek a jelentős részét nem veheti el azzal a felkiáltással, hogy az utcaseprőnek kevés a jövedelme, tehát a sebész mondjon le a verítékkel szerzett jövedelme egy jelentős részéről, mert az utcaseprő is magasabb életszínvonalon kíván élni, és ezt önerejéből nem képes megteremteni. A kapitalizmus ezt kiküszöböli akkor, amikor az állami támogatások mellett minden szolgálatatást fizetőssé tesz, és így mindenki maga fizeti az igénybe evett szolgáltatást, olyan minőségben, amit megvásárolt. Ma Magyarországon az adózók mindenért triplán fizetnek, míg akik semmivel sem járulnak a közöshöz, mindent ingyen vesznek igénybe. Nonszensz. Obama, erősen halad a vesztés felé, több állam válik egyre vörösebbé, ( ezzel a színnel jelöli a statisztika a Republikánusokat) mert a középosztály már érzik a bőrükön az Obama eü. reformjának káros hatásait, így a korábbi hívek száma is csökken. Nem értek egyet számos tekintetben a republikánusok programjával, de Obama, feltehetően jó szándékból nagyon rossz irányba megy. Egyébként nem azért lázadnak a gazdagok,( legalább is a legtöbbjük) mert a szegényeken segíteni akar, hanem azért mert nagyon-nagyon rossz gazdasági stratégiával teszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Ez az egesz mizeria nem mas mint a jol ismert genetikusan valo alavalosag. MIert. Mert mi magyarok megszoktuk hogy helyettunk az allam gondolkozik ( azt megsem irhattam hogy gondoskodik), az allam begyujti az adot es majd o szetosztja, egy csomo dolgot nem figyelembe veve. Pl Reges regen egy csalad felnevel hat gyereket, akkor a szuloknek tobb szajat kelett etetni , tobbet ruhaztatni, szegenyebben is elhettek mint ahol 1-2 vagy eppen nem volt gyerek, de mivel a gyerekektartottak el kesobb az idos szuloket az igy elo szulok 6 helyrol kaptak igazsagosan a tamogatast. Megterult a “befektetes”, a rendszer szabalyozta onmagat. MOst mi van ? Befizetik MO–n az adot , a nyugdij jaradekot meg mit tom en miket, aztan a beka segge alatt elunk amig bele nem halunk. A kedves vezetuk meg (partol es vallastol fuggetlenul) tekozoljak az adot es uralkodnak ahelyet hogy szolgalnak a nepet. Magyaroszagon bizonyitott hogy akarki is van urlmon csak lefele sulyeszti az orszagot. Miben remenykedtek ? Meg ha ma le is mondana a fidesz (lehetetlen)el lenne egy becsuletes kormany (lehetetlen) akkor is evtizedekig nyugne az allam a mai allapotot. Akartok meg evtizedeket aldozni az eltetetkbol. Az elet mindennel dragabb. A magyarsagnal is. Nekem pl dragabb rongy eletem, amivel igy kulfoldrol sokkal de sokkal tobbet tudok kezdeni. Honvagy – nincs? Meg a magyar kajak sem hianyoznak. A baratok igen, de valamit valamiert. Es higyjetek el nagyon megeri. Pakkoljatok amig lehet!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Egy vizsgálat szerint él, tengődik az országban 300 ezer ember, akiknek semmiféle jövedelmük nincs és nem lehet tudni, hogy miből tartják fenn magukat!
    Akinek ez nem jelent semmit – mert ezek a tehetségtelenek a semmiből maradnak életben, az képzelje el magát ebben a helyzetben! A sors kiszámíthatatlan, bárkivel megeshet, ezért próbálja beleképzelni magát ilyen helyzetbe és, hogy mint élné meg!
    A kukázók száma egyre több és a kukák egyre kevesebb felhasználhatót tartalmaznak!
    A fővárosban még talán megoldottabb ez a probléma, mert reggeltől sorok kígyóznak az ingyen étkeztetésnél, de ilyen vidéken nincs és sajnos ott is sokan vannak jövedelem nélküliek!
    Mi legyen ezekkel a tehetségtelen emberekkel?!
    A lélekbúvár szerint ez az állapot, hogy kukáznia kell egy emberi lénynek, olyan lelki torzuláshoz vezet, hogy egyszer kitör és nem tudni mit lép…
    Amikor majd nem kér, de elvesz….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. Aki oly magas lóról tekint ránk:
    “Üres kalász tartja csak fel a fejét!”
    Még, ha volna is mire büszkének lenni, az alázat az ember felé mutatna nagyságot…
    Örüljenek a szerencsések, de keveseknek adatott meg, mert látjuk: 7 milliárd emberből a legtöbbnek nem jutott a szerencséből, amely forgandó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Jelentés Magyarországról: Egyre többen emigrálnak, egyre többen válnak munkanélkülivé, egyre többen elszegényednek, egyre többen öngyilkosok lesznek. Mindez Orbán és bandája miatt van!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az Obama lányok a kampányban 2012. szeptember 25. kedd | AN

Az adatok rosszak, Obama így is elhúz 2012. szeptember 10. hétfő | Rákócza Richárd

Obama: Amerika nem is hanyatlik 2012. szeptember 8. szombat | Rákócza Richárd

Obama feladta Romneynak a bevándorlási leckét 2012. június 18. hétfő | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos