Ronai and Ronai
AMERIKAI

Irán vádolta terrorizmussal az Atomenergia Ügynökséget 2012. szeptember 18. kedd 19:15 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Irán vádolta terrorizmussal az Atomenergia Ügynökséget
Bécs – Kész a közeljövőben találkozni Irán képviselőivel a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ), hogy tisztázzák a vitatott atomprogram körüli nyitott kérdéseket – hangsúlyozta kedden az ENSZ szakosított szervezetének főigazgatója kedden.
.
Jukija Amano az iráni alelnökkel, Ferejdún Abbászi Davanival tartott előző napi találkozójáról kiadott közleményében ismét hangsúlyozta, hogy az ügynökség elkötelezett a párbeszéd folytatása mellett. A megbeszélésen a főigazgató megerősítette: alapvetően fontosnak tartja, hogy rövid időn belül tisztázzák a nukleáris programmal kapcsolatos nyitott kérdéseket.
.
Nyugati hírügynökségeknek nyilatkozó diplomáciai források szerint október közepén lehet az egyeztetések újabb fordulója.
.
Néhány órával kettejük hétfői találkozója előtt az iráni illetékes szokatlanul élesen bírálta az ügynökséget, közvetve szabotázsakciókért téve felelőssé a NAÜ-t. Davani a közgyűlés előtt tartott beszédében annak a feltételezésének adott hangot, hogy „terroristák és szabotőrök” szivároghattak be a NAÜ-be, és „titokban ők hoznak döntéseket”.
.
Később Davani egy sajtótájékoztatón kijelentette, „megegyeztek” Amanóval abban, hogy folytatni kell a tárgyalásokat.
.
.
Nyugati országok feltételezése szerint Irán titokban katonai jellegű nukleáris programot folytat. Irán ezt tagadja, állítása szerint a nukleáris program áramtermelésre és orvosi kutatások céljára szolgál.
.
A NAÜ kormányzótanácsa visszatérően elmarasztalta Iránt azért, mert nem működik együtt az ügynökséggel a nemzetközi szerződésben vállalt ellenőrzések lefolytatásában. A szervezet egy tavaly novemberi jelentésében azt is kimondta: nem zárható ki, hogy nincs katonai vetülete az atomprogramnak.
.
Az ügynökség leginkább a parcsini katonai létesítményben szeretne ellenőrzést folytatni, Irán azonban azzal érvel, hogy az nem tartozik az egyezmény hatálya alá, ezért az ottani ellenőrzések módját külön kell szabályozni. Legutóbb augusztus végén Bécsben ültek tárgyalóasztalhoz Teherán és az ügynökség képviselői, hogy létrehozzák ezt a megállapodást.
.
Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője kedden Isztambulban Szaid Dzsalilivel, az iráni legfőbb nemzetbiztonsági tanács elnökével találkozik és szintén az atomprogramról egyeztet vele. Ashton a “hatok” csoportja nevében tárgyal az iráni illetékessel.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Irán vádolta terrorizmussal az Atomenergia Ügynökséget, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Érik az a sekberúgás rendesen. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  2. gets.Várd ki a végét csak nehogy még döbbenettel szemléljük ha egyszercsak jelenkezik a vevő a dusitott uránra.Ez a megérzés nem rég alakult ki bennem.Hány olyan ország is van akik szép összeget fizetnének érte?Érdekes hogy ez az opció fel sem merült még senkiben csak azt szajkózzák és hiszik hogy Irán atombombát akar késziteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  3. Mindegy, tovább épp úgy nem adhatja, ahogyan atombombát sem csinálhat. Észrevétlenül ma már nem tudja egyébként továbbadni, olyan műszerek vannak, amelyek a legminimálisabb atomsugárzást is megmérik, és pár óra alatt már ott is van a SEAL-különítmény a világ összes pontján. De azért mielőbb rúgjuk őket “sekbe”… Sakk, sekk, matt :)

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  4. Nagyon érik már az iráni majombandának a hidrogénszőkítés…
    .
    Na, komolyabban:
    .
    “…Irán … állítása szerint a nukleáris program áramtermelésre és orvosi kutatások céljára szolgál…”
    .
    Aha… igen.
    .
    Nyilvánvalóan orvosi célokra kell nekik több tonnányi hasadóanyag, melyet már most 20% fölé dúsítottak, és alighanem 95% a cél… ugye, kakasadékot leszámítva mindenki tudja, mit jelent ez? Ha máshonnan nem, hát azért, mert már vagy 100X volt róla szó.
    .
    És nyilván véletlen egybeesés az is, hogy irán ICBM rakétákat fejleszt és épít – igaz, kb. a hatvanas évek elejének színvonalán, de akkor is veszélyesek, akkor is rájuk lehet szerelni a nuke fejet.
    .
    Vagy lehet, hogy náluk az ICBM is orvosi célokat szolgál?
    .
    És ha mindehhez hozzátesszük még a tizenkettes siita apokalipszisváró őrületet, melyet az egész iráni vezérbanda tényként él meg,
    .
    valamint nem feledjük az örökös iráni rikácsolást, hogy “eltörlöm- kiirtom- leradírozom…”
    .
    és ha figyelembe vesszük, hogy irán nyílt, aktív támogatója a nemzetközi tömeggyilkos terrornak az iszlámnáci hatalomátvételtől kezdve, azaz, 33 éve…
    .
    Akkor azt gondolom, összeállhat a kép.
    .
    Persze, lehet, hogy a tömeggyilkos terror támogatása, az ökölrázó rikácsolás is csak orvosi célokra való.
    .
    Mégiscsak megérettek ezek a hidrogénszőkítésre.
    .
    Az ugyan nem orvosi, de jóféle kozmetikai beavatkozás.
    .
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  5. Hmmm… megvan a megoldás!
    .
    Küldjük be ezeket iránba, persze kizárólag orvosi célok miatt:
    .
    http://thechive.com/2012/04/17/beautiful-girls-of-the-israeli-army-31-photos/
    .
    Alighanem ali, ahmed, és a többi kétlábú népvezér a helyszínen kapna infarktust, ezzel le volna a gond, :))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  6. Eldrad
    Nem semmi kollekció!!! :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. Az ám.. biztos hogy bombasiker lenne majomemberéknél… :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  8. Én most Irán helyében ösztönözném Irakot atomerőmű épitésére amiben egy szerződés keretébe Irán biztositja a fűtőanyagot cserébe Irak mivel más lehetőség nincs ha a természeti adottságait nézzük és mivel a tigris és az eufrátesz adott egy grandiózus mezőgazdasági öntözéshez szóval a mezőgazdaságot beinditani és élelmiszert adni cserébe.Csak ennek van értelme mert a kőolajat nem lehet megenni.És miért is külföldről vásároljanak élelmiszert ha minden adott.Iránnak a domborzati viszonyai miatt ugyis ez a legnagyobb broblémája.Lenne munkahely termelés ahol az élő munka adja az értéket.Persze mindezt főleg az urán felhasználását szigorú nemzetközi ellenőrzés mellett végezhetnék.Szerintem ez jobb lenne mint egy háború.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  9. KAKAS
    Iran celjai között nem szerepel a joleti tarsadalom megteremtese!
    Lelki szemeik elött egy “szent cel” szerepel, es ez Izrael megsemmisitese.
    De hat istenem….. “merjünk nagyot almodni”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

Terrorfenyegetés Magyarországról 2014. február 12. szerda | AN

Iráni terrorcsapásra készül New York 2012. október 11. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos