Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Silabusz kezdőknek 2012. szeptember 23. vasárnap 19:32

  • Hozzászólások(74)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Silabusz kezdőknek

Ceglédi Zoltánt nem ismerem, nem sok írását olvastam, a tájékozatlanság biztosan az én hibám, de nagy feltűnést innen nézve még nem keltett. Annyit látok, hogy talán olyan közszereplőről van szó, aki Magyarországon több helyen is szerepel a nyilvánosságban, és vélhetően sokan ismerik. Ezt nem tudom eldönteni, életemben nem láttam és nem hallottam őt. De azt hiszem, nem egy névtelen senkiről van szó. Véletlenül láttam meg egy cikkét, amely a HVG-ben jelent meg A “demokraták” kéksisakban érkeznek címmel. Az írás az Elég volt! című írásomra reflektál. A szövegkörnyezetből kiragadva ezt az idézetet kritizálja:  „Orbán Viktort már ma sem lehet vérfürdő nélkül leváltani. A vérfürdőt nem mi okozzuk, demokraták, hanem a mi vérünkben fürdenek azok, akik nem engedik, hogy ezt az elmebeteg, szentkoronás, papos, turulos, pogány, rovásírásos, horthysta, fasiszta hatalmat bárki demokratikusan leváltsa. Ha ez az ámokfutás minél tovább tart, annál nagyobb lesz az ára. A nemzeti együttműködés rendszerének békefenntartó csapatok vetnek majd véget, és ez a banda Hágában végzi, ez nem vitás. Nem lehet más a vége. Nincs kivezető út, mert egy elmebeteg minden kivezető utat felszámolt. (…) Arra kell stratégiákat kialakítani, hogy minél kevesebb legyen a halálos áldozat.”

Természetesen egy ilyen kiragadott idézet nem alkalmas arra, hogy a szerző mondanivalóját tükrözze, hiszen éppen az hiányzik belőle, amely elvezet ehhez a konklúzióhoz: a logikai levezetés. Ceglédi tehát azt a bevált módszert alkalmazza, hogy engem megfoszt attól, hogy a szövegkörnyezetből kiragadott idézetet megvédjem, akár a cikkben található okfejtésemmel is. A premisszákat nem ismerteti, majd vitába száll a konklúzióval. Ha Ceglédi tisztességes, akkor vitába száll azzal a logikai levezetéssel, amely az idézett következtetéshez vezet, és saját logikája alapján levonja a saját következtetéseit, és azt állítja szembe az enyémmel. De Magyarországon a magát mértékadónak tartó sajtó képviselőinek sem kell semmiféle szabályt betartaniuk. Az olvasóközönség talán észre sem veszi, milyen csúsztatás áldozata. Megnéztem saját cikkemet, és miután elolvastam a Ceglédi által idézett szövegrész előzményeit, elég nagy hiányérzetem támadt: illett volna legalább két mondattal összefoglalni azt, hogy mire alapozom azt, amit ő tőlem idéz. Mondok egy banális példát. Ez olyan, mintha Ceglédi idézne egy amerikai cikkből, amely így hangzik: “Sokan örömmel fogadták, hogy megölték John Smith-t.” És lefelejti azt az előzményt a cikkből, hogy “John Smith legyilkolta az anyját, kibelezte az apját, vadászott a környékbeli gyerekekre, közülük hetvenet lemészárolt, ezért halálra ítélték, és az ítéletet végrehajtották. Sokan örömmel fogadták, hogy megölték John Smith-t”.

A példa nevetséges, de kifejező, miután elég világos levezetés található a cikkemben, mire elérünk ahhoz a következtetéshez, amit Ceglédi kiragadott. Ceglédi nem a cikkem mondanivalójával és érvelésével vitatkozik, hanem kiragad egy radikálisnak tűnő szövegrészt, és azzal próbál lejáratni engem. A revolver újságírásnak is vannak szép hagyományai, de Ceglédi még annak klasszikus szabályait sem tartja be. Annyira gyenge lábakon áll a tisztességtelen szándék, hogy még ezt a kiragadott idézetet is kénytelen meghamisítani és csúsztatni. Annak reményében, hogy olvasói nem veszik a fáradságot, hogy az eredeti szöveget megnézzék, egyszerűen meghamisítja az általam írottak jelentését. Úgy állítja be, mintha én kívánnám azt, hogy az egyre jobban kiépülő önkényuralom vérfürdőt rendezzen, és halálos áldozatai legyenek Orbán diktatúrájának. A cikk éppen arról szól, hogy ezt kellene elkerülni. Ceglédi azt sugallja, mintha én kéksisakos békefenntartóktól várnám azt, hogy eldöntsék Magyarország sorsát, és helyreállítsák a demokráciát. Ezzel szemben attól óvok mindenkit, hogy olyan helyzetre kerüljön sor, amikor az emberi életeket már csak külföldi békefenntartókkal lehet megvédeni. Azt állítja, hogy a szabad választást kívánom felcserélni a kéksisakosok bevetésével.

Még elemezni sem érdemes, annyira tisztességtelen az egész szöveg. Két éve semmi mást nem teszek, csak bemutatom az Orbán-rendszer lényegét, veszélyeit, és arra figyelmeztetek, hogy ha nem állítják meg Orbánt időben, akkor később már nem lehet. És ha így lesz, akkor annak súlyos áldozatai lehetnek, mert ez a rendszer lényegéből következik, és a történelmi tapasztalatok is ezt mutatják. Erre figyelmeztetek, nem feledkezve meg az “írástudók”, a sajtó felelősségéről. De akiknek kellemetlen tükör vagyok, mert megmutatom, hogy mi lenne a dolguk, azok hazugságokkal, csúsztatásokkal igyekeznek lejáratni és hiteltelenné tenni. Lelkük rajta, aztán meglátjuk, kinek lett igaza. Csak azt szeretném kérni, hogy emlékezzünk majd arra, hogy mit mondtam, és mit műveltek velem Ceglédi és társai. Nem szeretném, ha miután bekövetkezik mindaz, amiről én beszélek, és amitől óva intek mindenkit, hogy bekövetkezzék, utána is ezek a nagyokosok osszák majd az észt. Annál is inkább, hogy az ilyen doktriner liberálisok nagymértékben felelősök mindazért, ami eddig is történt. Ha nem lesz igazuk, tegyenek meg annyit, hogy erről a pályáról távoznak.

Csupán még egy mondatra hadd hívjam fel a figyelmet a Ceglédi-cikkből. Ezt írja a szerző cikke lead-jében: “Nem biztos, hogy bárkit meg kéne ölni azért, mert Orbán Viktor rossz miniszterelnök, Bartus László pedig rosszul érzi magát.” Elemezzük. Először: én nem azt mondtam, hogy bárkit meg kéne ölni, hanem azt, hogy el kellene kerülni, hogy majd bárkit is megöljenek. Ceglédi és társai munkássága nem éppen ezt segíti. Másodszor: Orbán Viktorral nem az a baj, hogy rossz miniszterelnök, mert sok rossz miniszterelnök van a demokráciákban. Orbán Viktorral az a baj, hogy nem demokrata, és felszámolta a demokráciát és a jogállamot. Megpuccsolta a demokratikus alkotmányt, és még saját alaptörvényét sem tartja be. Ha egy törvénye alkotmányellenes, akkor az alkotmányt hozzáigazítják a törvényhez. Ahol ez megtörténhet, az életveszélyes hely. Aki visszamenőleg törvénytelenné tesz bármit, amely az elkövetéskor törvényes volt, azzal nem az a baj, hogy rossz miniszterelnök, hanem az, hogy diktátor. Harmadszor: azt írja Ceglédi, hogy én rosszul érzem magam. Nagyon téved Ceglédi úr, én baromi jól érzem magam, azt hiszem, szívesen cserélne velem, akár egyetlen napra is. Megtehetném, hogy a távolból röhögök azon a produkción, amelyet voltak kedvesek közös erővel összehozni. Ehelyett felelősséget érzek azért, ami a honfitársaimmal történik, a külvilág szemével láttassam saját helyzetüket, és felhívjam a sínen bóklászó vakok figyelmét, hogy ami szembejön, az a gyorsvonat.

Kénytelen vagyok saját cikkemből is idézni, mert azt gondolom, hogy az én szisztematikus és eléggé rossz színvonalon folytatott lejárati kísérletem egyik oka az, hogy a hazai sajtót elég gyakran bírálom amiatt, hogy nem azt teszi, ami a dolga lenne, nem riadóztatja a közvéleményt, belesimul a rendszerbe, és kollaborál a diktatúrával. Ezt írtam a kritizált cikkemben: “Eközben az ország népe és megmaradt demokratikus sajtója úgy tesz, mintha nem történt volna semmi. Bizonygatják, hogy ez demokrácia, kicsit hiányos, de az. Senki nem nevezi nevén sem az embert, sem a rendszert, amelyet felépített. Civilizált ország abban a pillanatban kergette volna el, amikor a demokratikus választás után bejelentette, hogy új rendszert épít.” Ezt nem idézi Ceglédi, pedig ez is ebben a cikkben olvasható, és szerintem sokkal fontosabb, mint az, amit a fülénél fogva előrángatott.

Természetesen ezt nem azért írom, mert túlságosan érdekelne, hogy ezek az emberek mit gondolnak, és miket firkálgatnak össze rólam. Mégcsak nem is azért, hogy felhívjam a figyelmet egy jelenségre, mennyire tisztességtelen újságírást folytatnak a magát mértékadónak tartó sajtóban is. Még a morális kivégzési kísérleteket is gyenge színvonalon hajtják végre. Ennél fontosabb dologra szeretném felhívni a figyelmet. Ezek az urak nem elégszenek meg azzal, hogy a maguk részéről tisztességtelenek, vakok, buták és gyávák, akik egy kritikus helyzetben megmérettetnek, és könnyűnek találtatnak. Nem elég nekik, hogy falaznak, kollaborálnak, hanem még azok lejáratására is van gondjuk, akik nem futnak velük együtt a veszedelembe, hanem teszik a dolgukat, amelyet ők nem tesznek. Ennek a propagandahadjáratnak az eredménye az, hogy a magam részéről arra kényszerülök, hogy egyre erősebb ingerekkel próbáljam felhívni az emberek figyelmét a várható veszélyekre, miután ők eltompítják az olvasók érzékszerveit. Mindezzel nagy szolgálatot tesznek az Orbán-rendszernbek, és osztoznak a felelősségben azokért a borzalmakért, amelyek bekövetkezhetnek. Másrészt, ezekkel az alpári módszerekkel, cikknek álcázott főbelövésekkel, suttogó propagandával sikerült elérniük azt, hogy ne legyen hitele azok szavának, akik figyelmeztetnek a várható veszélyekre. Ezért itt nem az én érzékenységemről van szó, mert elképzelheti Ceglédi milyen nagy ívben teszek én arra a Lexington Avenue-n, hogy ő miket írkál nyomorában Budapesten rólam. Nem függök a véleményüktől, és a firkálmányaik nem okoznak nekem identitásproblémákat. Pontosan tudom, hogy mi ez. Inkább nevetségesnek tartom, hogy a világ másik részéről mozgásban tartom őket, és tényezővé tesznek. A nagyobb baj az, hogy még azok félelemérzetét is eltompítják, akik figyelnének az általuk “bérretegőknek” nevezett emberek felelősségteljes szavára. Bért, persze, Ceglédi kap, nem én, és ha valakinek lenne mitől rettegni, az ő, és nem én. De ilyen apróságokat már észre sem veszünk.

Hanem ezeknek a cikkeknek köszönhető, hogy ha valaki úgy érzékeli: a körülötte zajló világ sokkal inkább emlékeztet arra, amit én mondok, mint arra, amit Ceglédiék próbálnak mutatni róla, akkor úgy érzi, hogy a mondatait kötelező jelleggel úgy kell kezdenie, hogy “a Bartust én nem szeretem”, még jobb, ha azt írja, hogy “ki nem állhatom, vagy “utálom”. És ezután jön a “de”… Mivel nem teóriákról vitatkozunk, és az élet sajnálatos módon igazolja a szavaimat a rosszindulatú kritikusaimmal szemben (akik nemcsak a maguk, hanem mások fejét is a homokba szeretnék dugni), kénytelenek elismerni, hogy igazam van. Az Orbán diktatúra halad a maga útján, és eljut majd a végkifejletig, ezért egyre dühösebb és aljasabb cikkeket kell majd írni azokról, akik ezt reálisan ítélik meg, egyebek között rólam. Ez engem nem zavar, mert nincsenek semmiféle ambícióim, nem függök senkitől, ma írok, holnap nem, ma újságíró vagyok, holnap nem leszek az. Bármilyen munkát elvégzek, a boldogságom nem ettől függ. Megengedhetem magamnak azt a luxust, hogy szabad legyek, csak a lelkiismeretemnek kell megfelelnem, azt írok, amit akarok, őszinte lehetek, és elmondhatom az igazat, nem kell aggódnom, hogy annak mi lesz a következménye, és kinek az érdekét sérti. Ceglédi akkor kezdjen velem párbeszédbe, ha magáról ugyanezt elmondhatja.

A szóban forgó írást a HVG “Nyüzsi” nevű rovatának (már ez a Hírszerzőtől átvett elnevezés is milyen infantilis a régi tekintélyes HVG-hez képest) Facebook oldalán lehet kommentelni. Ceglédi nem aratott nagy sikert, például egy Baksa György nevű kommentelő azt írja: “Hát Zoli, a’sszem most rendesen mellényúltál (kíváncsi is voltam, hányan fogják kommentelni ezt a kis szösszenetet) és az a szomorú, hogy szándékosan csúsztattál egy erőset. Bartus nem a kedvenc publicistám – a Te írásaid jobban szórakoztatnak -, viszont most szándékosan félreértelmezed a sorait. (Mert olyat nem tudok feltételezni, hogy félreértetted volna, annál okosabbnak ismerlek.)” Azt most nézzük el, hogy a kommentelő ezúttal is fontosnak tartja leszögezni, “Bartus nem a kedvenc publicistám”, mert enélkül nem érezné hitelesnek az ellenvéleményét. Ezt illik hozzátenni, hogy valakit ezekben a “liberális” körökben komolyan vegyenek: Bartust azt nem szíveljük, de… Ám ez nem számít. Viszont világosan látható, hogy értelmes ember azonnal észreveszi, mekkora hazugság és csúsztatás az egész cikk. Csupán az a kérdés, hogy akkor miért nem gondolja tovább ez az okos ember, hogy ha Ceglédi – akit ő jó újságírónak és intelligens embernek ismer – ekkorát hazudik és csúsztat, mi a szándéka vele. Mi az, amit én mondok, és ő hiteltelenné próbál tenni. Nem tűnik fel, hogy mi ellen harcol ez a HVG-s derék ember?

Vagy nagyon érdekes és szemléletes Bárdi Zsuzsanna nevű olvasó hozzászólása, aki a Facebook oldalán csak annyit jelez magáról, hogy “Közgáz”, tehát nyilván szintén értelmes és felkészült ember. “Egyetértek György Baksa! Az általam egyébként nagyon kedvelt C.Z.-nek vagy szövegértelmezési nehézségei vannak, vagy szándékosan csúsztat. Bartust nem kell (nem is lehet) kedvelni — én spec. ki nem állhatom –, de ebben az írásában egyáltalán nem azt, és nem úgy írja, ahogy azt a posztíró állítja. Nem mellesleg, rengeteg igazság van abban, amit ír. A Nyüzsi szerzői előszeretettel nevezik bérrettegőnek az ilyen írások szerzőit, de érdemi cáfolatot még nem olvashattunk tőlük. Lassan azt kell hinnem, azért a csúsztatás, mert Bartus a tyúkszemükre taposott azzal, hogy gyávának vagy idiótának nevezte azokat, akik nem látják vagy nem merik kimondani, mi folyik Mo-on és az milyen irányba tart.” Bárdi Zsuzsanna szövege zseniális, kiválóan látja. Az pedig rendkívül vicces, hogy miközben teljes joggal lehülyézi Ceglédit és a HVG személyi állományát, világosan elmondja, mennyire tisztességtelenek, és még az okokat is jól látja, mégis szükségét érzi megjegyezni, Ceglédit mennyire kedveli, engem pedig ki nem állhat. Ez engem azért nem frusztrál, mert semmit nem teszek azért, hogy kedveljenek, ellenkezőleg: nagyon kellemetlen stílusban szembesítem a zembereket a helyzetükkel, és az elfogadhatatlan magatartásukkal. Miért is szeretnének? Nem is akarom, hogy mindenki szeressen, nekem elég az is, ha egy ilyen okos nő felfogja a helyzetet, és a maga részéről mindent megtesz annak érdekében, hogy ne legyenek ennek az ámokfutásnak felesleges áldozatai. Esetleg még arra is ráébred, hogy elveszik a szabadságát, és azt nem kellene tűrnie. Nekem az elég. Kizárólag azért írok, hogy ez megtörténjen. Ha Bárdi Zsuzsanna hozzászólását olvasom, aki ki nem állhat engem, végtelen elégedettség tölt el. Már nem éltem hiába, egy ember már megértett valamit abból, amit mondani szeretnék. Aztán emellett szeresse a Ceglédit, ha akarja.

De a karaktergyilkosság azért nem hatástalan. Itt van például ugyanonnan Hegedűs Judith véleménye, aki vélhetően szinten tanult ember, miután a neve mellett az áll, hogy “Bessenyei Gy. Tanárképző Főiskola”. Ez a kedves olvasó már úgy reagál, hogy “amerikai népszava=kuruc.info (még aljasabb)”. Ez azért is érdekes, mert szeretik azt terjeszteni, hogy az Amerikai Népszava a baloldali kuruc.info. Aki ezt állítja, az nem tudja, mit beszél. A kuruc.info náci eszméket hirdet, tagadja a holokausztot, rasszista, faji, származási és vallási alapon nemcsak megkülönböztet, hanem elpusztításra méltónak tart embereket. Szálasit és Hitlert élteti, tömeggyilkosok ideológiáját terjeszti. Ezt hasonlítja bárki az Amerikai Népszavához, amely radikálisan antifasiszta, náciellenes, demokratikus értékeket, jogállami normákat képvisel és követel, a köztársaság és a szabadság híve, a vallásszabadság, a felekezeti egyenlőség szószólója, az egyház és állam szétválasztásának következetes hangoztatója? Az Amerikai Népszava nem fajgyűlölő, nem elnyomó rendszerek híve, nem buzdít senkit mások elleni erőszakra, nem közli senki adatait, hogy bárkit zaklassanak. Aki ahhoz az alvilági mocsokhoz hasonlítja az Amerikai Népszavát, amit a kuruc.info képvisel, annak elment a józan esze. Az Amerikai Népszava radikálisan kiáll a demokratikus értékek, a hatalmi ágak szétválasztása és a jogállamiság mellett. Ezeket az elveket következetesen képviseli és számonkéri, nem tehet róla, hogy Magyarországon egy klerikális fasiszta diktatúra alakult ki, és azzal szemben kénytelen minden megalkuvás nélkül képviselni a demokrácia értékeit. Arról sem tehetünk, hogy ebben csak kevesen követnek bennünket, sokan igyekeznek a fasiszta diktatúra farvizén evezni. Meg az sem zavarja őket, hogy egyelőre Ceglédi és társai bele vannak tervezve a rendszerbe. Úgy kellenek Orbánnak, mint egy falat kenyér. Neki pontosan ilyen “ellenzéki” sajtóra van szüksége. Azt külön megköszöni, hogy még azokat is támadják, akik viszont valódi és igazi ellenzéke a fasiszta diktatúrának. Igen, a fasiszta diktatúrának. Ez ugyanis az Orbán-rendszer tisztességes neve.

Ezért van az, hogy ha valaki nem akarja, hogy az ilyen nagyokosok lehülyézzék, kénytelen azt mondani, hogy “a Bartust utálom, ki nem állhatom, megvetem, undorodok tőle, de – amint az a következő mondataimból kiderül – minden szavával egyetértek, amit mond, az igaz, nem emlékszem olyanra, hogy a figyelmeztetései közül bármi ne igazolódott volna eddig, és a logikai levezetése kikezdhetetlen. Ezzel szemben szeretem a Ceglédit, a barátait, a magyar baloldali liberális sajtó mellébeszélő, buta, hazug és gyáva képviselőit, akik viccelődéssel töltik az időt, és nem figyelmeztetnek a tényleges veszélyre, hanem elaltatnak bennünket, és a vesztünket készítik elő”. Ezt akár silabuszként is használhatják. Ceglédiék bűnét csak tetézi, hogy a baj mértékét olyan gyenge képességű emberek is látják, mint én, ők mégis elfedezik.

Engem nem zavar, ha hülyéznek. Soha nem akartam többnek látszani, mint ami vagyok. Én ettől még kiválóan érzem magam. Engem nem kell szeretni. Soha nem írtam még egyetlen szót sem azért, hogy szeressenek. Vannak, akik engem szeressenek, nem hiányolom senki szeretetét. Szeressék a Ceglédit, utáljanak engem, neki biztos nagyobb szüksége van rá. Nekem elég, ha kijózanodnak az emberek, és időben kezükbe veszik a sorsuk irányítását, hogy ne legyen az a tragédia és pusztulás a vége, amely ma elkerülhetetlennek látszik. Mert ma úgy látszik, hogy a sírt, hol a nemzet süllyed el, népek veszik körül, de gyászkönny senki szemében nem ül.

És lesznek ennek felelősei, Ceglédi barátom. Nemcsak jogi, hanem erkölcsi felelősei is. És ezt a felelősséget nem egyedül Orbán Viktor viseli. Közéjük tartoznak a magad fajta sunyi és hazudozós újságírók is, akik védik a rendszerét, és a kialakuló magyar fasizmusból eddig annyit vettek észre, hogy “Orbán Viktor nem jó miniszterelnök”. Ezek a szövegek megmaradnak az utókornak. Majd szép csokrot teszek belőle arra a sírra, amit ti ástok.


VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (57 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +80 ( 96 szavazatból)
Bartus László: Silabusz kezdőknek, 4.8 out of 5 based on 57 ratings

  • Hozzászólások(74)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

74 Reader’s Comments

  1. Kecskeméti Károly vontolla
    SZOKTAM a magyar Népszavát is olvasni, de továbbra is állítom, hogy ha egy ilyen pofátlan szöveget megjelentet, akkor vagy az “Így írnak ők” rovatban, vagy némi szerkesztői lábjegyzettel kellene. Nem a kommentelők kommentjét hiányoltam – hanem a szerkesztőségét! Az pedig nem szerepel az általad felrakott kommentek között – de nem is ott kellene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Kecskeméti Károly vontolla

    ” A lehetetlen megvalósításának ragyogó kudarcai……”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. Kicsit dolgoztam. Mindenkit kerek, hogy ha van ra lehetosege terjessze.

    http://s1240.photobucket.com/albums/gg481/chackal85/?action=view&current=2014valasztas2_zps922160e9.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. Bartus László szépen leírja, hogy az AN miért nem egyenlő a kuruc-info-val. Ehhez egy további gondolat:
    Az AN emberei nem ülnek a magyar parlamentben.

    Egyébként, hogy egy klasszikust idézzek: KI a f@szom az a Ceglédi Zoltán?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  5. Bartus úr,csak így tovább ebben a szellemiségben ,nem megalkudva továbbra sem.Az ön írásai mindig feltöltenek.Köszönöm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  6. Olvassátok és rémüldözzetek: http://nol.hu/lap/allaspont/20120925-hazank_rosszabbik_enje
    Nem volt Bartusnak igaza? Ez a kálvinista Róma mai képe – nem a rendőrséget hiányolom, hanem a helyi demokratákat, akik nem mentek oda, hogy ezekkel a fadarabokkal verjék el a szemeteket. Az összes helyi jogvégzett embert, aki TUDJA, mert tanulta, hogy a párizsi békeszerződés a magyar jog szerves része, és az még a magyar jog meggyalázásán túlmenően is kifejezetten tiltja mindezt. Nyírség, Szatmár, Borsod-Zemplén falvacskáiban se hús, se tüzelő, se pénz – így mennek a tél elébe, egy adminisztrációjában is széteső országban (a szegény ember a járási hivatalba sem jut el, hogy ott kuncsorogjon, mert nincs pénze járműre sem, ha lenne, a gyerekeit etetné, akikért ölni tudna.) Dumából elég nekik, hogy a Pesten eltűnő milliárdok helyett meg akarják neki mondani, hogy éljen. Miután a parasztok a téeszeket a nyolcvanas évekre a maguk képére formálták, és a minden községben levő termelő egység peremvidékén még a legszegényebbek is megélhettek, ideológiai okokból, totálisan légből kapott ürügyekkel felszámolták, ez az igazi “antalli örökség”! Meg a szakmai szervezetek szétverése, valamint a “megbízható” – azaz igazából szemellenzős és buta – “magyarok” beemelése az adminisztrációba, ami mára teljessé vált. Egy ilyen, új “dzsentriréteg” megteremtésén fáradozik az Országos Voluntarista is. Tóth Imre miskolci “éhséglázadó” (szept 24, a kálmánolgában, ATV) annyit mondott: csak az a kérdés, mikor tör ki az éhséglázadás; Sebők János (pop-rock kritikus és tényfeltáró újságíró), szept 24 reggel, Klubrádió, ugyanezt mondta. Szerintem 2013 kora tavaszán – március-április, a nyomorító tél után, biztos hogy kitör a gyalázat. Irányíthatatlanul. AKkor is Orbán Viktor lesz az egyszemélyi felelőse, ha nem ő adja ki a parancsot a lövetésre, hanem valami tőle tartó helyi hülye, akiről majd bebizonyítják, hogy komcsi volt az előző életében és kezdődhet a pogrom. Orbán már kijelölte (bemondta, sokszor, bevéste, hogy bankok, szocik, IMF, finom utalásokkal “cigányok” és “zsidók”), valamint hagyta, támogatta, hogy a legsötétebb bunkók kijelöljék, kit kell eltakarítani – amin utóbb majd sajnálkoznak, hogy sajnos, az erőszak nem megoldás… vajon önvédelemből (= hogy oda ne terjedjen), mit tesznek akkor a szlovákok és a románok?? A kép sötétedik. Mesterházy, Schiffer meg a többiek semmit nem érzékelnek semmiből, fiatalok a politikához, ahogy Ceglédi, Magyar Kornélia meg a többi felkapott, “jóarcú” politológus is az. Az országnak vége, a nyugalom virtuális. A demokratáknak se pénze, se sajtója, se esze, se szervezete, se mozgalma NINCS – tehát még az ő sajátos szokásos fegyverei is hiányoznak , a dilettánsoknak pénze, fegyveres erőszakszervezetei, mozgalmai, sajtója és nagyon erős, szűkülő félelme van a felelősségre vonástól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  7. Ez alábbi cikk is csak Bartus igazát igazolja :
    http://demokratikuskoalicio.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/hirek/3379-a-nemzeti-egyuettmukoedes-rendszere-kik-ejtettek-foglyul-a-magyar-allamot
    DÖBBENET !!!!
    HIÁBA LESZ KORMÁNYVÁLTÁS !!! A NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉS (MAFFIA) RENDSZERE KIÉPÜLT !!! AZ ORBÁN VEZETTE NEMZETI KORRUPCIÓ MÁR FOGLYUL EJTETTE AZ ÁLLAMOT ! EZ PEDIG MEGFOJT MINDEN KÖVETKEZŐ DEMOKRATIKUS KORMÁNYZATOT !!! LEHET, HOGY NEM MARAD MÁS ESZKÖZ A DIKTATÚRA ÉS MAFFIA RENDSZER GYÖKERES ELSÖPRÉSÉRE, MINT EGY NÉPFÖLKELÉS EREJŰ “GÖRDÜLŐ” TÜNTETÉSSOROZAT ???????
    E NÉLKÜL, MINDEN VÁLTOZÁS, CSAK LÁTSZAT LESZ, ÉS MINDEN MARAD A RÉGIBEN !!! ORBÁN PEDIG RÖHÖG A MARKÁBAN. EZT AKARJUK ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  8. és egyre többen látják be Bartus igazát (ez épp a Varánuszon)

    DarthVader 2012.09.25. 07:58:29
    Hagyjátok már ezt az Ángyán-ügyet! Tekintettel arra, hogy ezelőtt sokkal kevesebbért tülekedtek a gazdák traktorral a Vörös – akarom mondani a Kossuth-térre, meg zárták le az utakat félsávon, most meg sehol senki, akkor értelemszerűen arra tudok következtetni, hogy a gazdák számára ez így rendben van. Akkor meg a városi értelmiség ne hőbörögjön :))

    Bartusnak abban igaza van, hogy ezt a bandát csak forradalommal lehet elzavarni, és minél később lesz, annál durvább lesz. De jó ez így, sőt, Magyarország többet érdemel. (Még legalább 4 év Jobbikot. Akkor talán-talán, ha fenékig üriti a keserű poharat, képes lesz a nép valami gondolkodásra hajazó tevékenységre. De az se 2014-ben lesz. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  9. Ez a Czeglédi egy nagyképű, de gyenge felkészültségű akárki! De most éppen felkaptál, ezért azt hiszi, hogy lehet, “minden lében kanál”!!! Tipikusan a bulvár politizálás szülte őt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  10. Nagyon élveztem az írást. Hozzáteszem, mióta hazajöttünk odaátról, nem nyitottam ki tv-t és rádiót, nehogy fertőzést kapjak attól amiről Laci cikke ilyen kiválóan ír.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. “Bartusnak abban igaza van, hogy ezt a bandát csak forradalommal lehet elzavarni, és minél később lesz, annál durvább lesz.”
    kekec, több mint egy éve írogatom. Ezt én találtam ki és már jó régen. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Hazafi
    2012. szeptember 25. kedd
    10:52

    csak szükség lesz azokra a bitófákra amiket a nácik építettek a minap. másképp ezektől nem szabadulunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Tiéd az ország, magadnak építed! :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. kovácsúr
    Érdekes, nekem is ez volt az első reakcióm. Merthogy a mai modern fém lámpaoszlopok amúgy sem alkalmasak Egyeskék “felmagasztalására”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Kekec ++++
    tavasszal kivágtam 8 db nyárfát (vattáztak pedig azt mondták, hogy nem fognak) maradt 3 db 11 méteres. felajánlom a köz szolgálatára. szeretném kihangsúlyozni, hogy nyárfa. mondom nyárfa. szóval ha igaz a “pletyka” ami szerint júdás nyárfára aggatta magát, akkor van helye és szerepe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. A GRIPPEN_ÜGYRŐL,miért kussol mindenki?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Gonoszka
    Gondolat nem vész el, legfeljebb átalakul. Nem baj, hogy te kezdted – az a lényeg, hogy haladjon egyre tovább, egyre többekhez. Nagyjából ezért hivatkozunk a blogokon más cikkekre vagy kommentekre – mert senki sem képes az EGÉSZ ellenzéki oldalt figyelemmel kísérni – legalábbis amatőrként nem. Ezért felér az ajánlás egy sajtófigyelő osztállyal.
    jozan67
    Talán, mert Medgyessy nem ügyet csinált belőle, hanem pénzt az “légi utántöltő” megrendelésével? És ezért túl sokat tud egymásról a fidesz és az mszp? Vagy egyszerűen nem bízik az ellenzék a választók (rövidke) emlékezetében, és majd közvetlenül a választások előtt hozzák fel intenzíven a témát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Ceglédi nem indult rosszul. Éles megfogalmazásaival felhívta magára a figyelmet – majd egyre jobban elhitte magáról, hogy nagyon okos. Zuhan, én már elkapcsolok, ha látom valahol. Kuminizálódik.
    Ön viszont kiegyenlítődik, nyugodtabb lett. Átfogóbb. Mérsékeltebb. Követhetőbb.

    A Baksa komment egyébként nekem is feltűnt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Ceglédi cikkét elolvasva, azt kell mondjam erősen nyárspolgárias. Nem veszi észre, hogy a rendszerből pont az önkorrekció lehetőségét vonják ki. És azzal sem számol, hogy mindenki nem lesz olyan megalkuvó mint ő. Azt sejtem, hogy a liberális doktrinerek szegletköve valójában az erőszak teljes elutasítása, azonban ez ha jobban belegondolunk, csak érzelmi lábakon áll, értelem terén nagyon sántít. Ezek hisznek a nem demokraták demokráciájában is, de nagyon megütik a lábukat. Nemsokára ki fog derülni, hogy az olyan rendszer, melyben nincsenek politikai elítéltek börtönökben, utópia. És ezt most főleg a valódi demokráciára értem, a diktatúrákban nyilvánvaló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Tisztelt Bartus úr,
    Nem is tehetne jobbat, mint azt, hogy görbe tükröt tart a magyar emberek szeme elé, ezért van az, hogy soknak nem tetszik az, amit lát benne. Én és még sokan viszont hálásak vagyunk érte. Lehetünk is, mert ebben az országban nincs korrekt média és sajtóorgánum, mert ezt Orbán aknamunkája, mint ellenzéki, amikor megszerezte magának a média legnagyobb részét és főleg most, amikor diktatúrát vezet be, annyi lett a seggnyaló újságiró, akik tülekednek megfelelni és zsirosabb falatokhoz jutni, hogy se szeri, se száma. Ezek közé tartozik Ceglédi Zoltán is, akit mostanában felkaptak Magyar Kornéliával együtt és osszák az észt az ATV-ben is, a fiatal koruk ellenére, élettapasztalatok nélkül, jó fizetésért. Gondolja, hogy van ezeknek tapasztalatuk egy éhséglázadásról…?! Egy szikra empátia sincs bennük, csak a saját okfejtéseik a fontosak. Ez látszik.
    Ezek után meddig tart Ceglédinek elferditeni és mellémagyarázni az Ön irását, nyilván arra gondolva, hogy az olvasók már túlestek a cikkén, illetve el sem olvasták. De Ceglédi nem gondol arra, hogy aki meg figyelmes, mint én is, a leirtakból is tudjuk kontrollálni az állitásokat, sőt még emlékszünk is rá, mert nekünk nem olyan szelektiv a memóriánk, mint azt képzeli.
    Ezért Ceglédi Zoltán kérjen bocsánatot az uszitásáért és az olvasók félrevezetéséért, mert mi, akik figyelmes olvasók vagyunk, tudjuk, hogy Bartus László nem kivánta a rendszerváltáshoz a vérontást és nem a kéksisakosoktól várja Magyarországon a béke megteremtését, hanem pontosan a magyar demokraták tudatos és határozott magatartásától.
    Köszönjük a görbe tükröt Bartus úr! Legyen erős, mert ez egy ilyen ország, ahol ma reggel az ellenzéki TV-ben a Heti Válasz kecskeszakállas fiatal pojáca újságirója Dániel Péter ügyében a birót támadta, csak azt az egy fontos szót hagyta ki a vádaskodásából, hogy a biró a szobor szó elé odatett egy nagyon fontos és meghatározó szót, hogy: Horty szobor. És ennek a leöntése volt jelképesen társadalmilag hasznos.Ezért a kis pojáca rögtön nyugdijba is küldené ezt a gerinces birót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Bartus úr
    Egy “enyhítő körülmény” ugyan ez is Nyüzsi és ez is Ceglédi, de minden szava vállalható:
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121002_segelyplafon_9950_forint#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_10_2
    “Nem fogok azzal példálózni, hogy mire költ “egyébként” a kormány, hogy mit tart sokkal fontosabbnak, támogatandónak. Inkább azt kérem Hegedűs Zsuzsától a minisztériumi ifjakig, kormánybiztostól szóvivőig, hogy köpjön fel jó magasra, és álljon alá. Amikor a böhöm nagy Audiból kiszállva, amikor jól szabott öltönyben a táblagépet baszkurálva arról biztosítjátok egymást, hogy tulajdonképpen nagyon jól kormányoztok, hogy meg kell mutatni a segélyen “nyerészkedőknek”, hogy vége az “ingyenélésnek”, akkor azért tudjátok: ez mind nem igaz. Annyira szarul csináljátok, annyira elkúrtátok, hogy már a legnyomorultabbaktól szeditek el az utolsó filléreket. Nem tudom, melyik szenzációs ötlet finanszírozására kell ez a havi 9950 forint, és nem is érdekel. Annyira biztos nem fontos, mint ahonnan elveszitek.

    Azt kívánom csak, hogy verjen még titeket a sors azzal, hogy két év múlva már nektek is számítson havi 9950 forint.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Földi Eperke
    Csak egy adalék: a Heti Válasz kecskeszakállas újságírója nem Ceglédi. Ne mosd össze őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Kedves Bartus úr!
    Megtisztelt, hogy cikkében idézte egy kommentemet – az már kevéssé, hogy a következő nélkül (sajnos a facebook-on az enter sortörés helyett, küldést jelent). Így sajna majdnem úgy csúsztatott Ön is, mint Ceglédi Zoltán. Abból ugyanis látszott, miként vélekedek az Ön eredeti cikkéről (“Elég volt!”), s ezt Ön is tudja, mivel egy későbbi kommentet szintén idézett. Ráadásul – bár megértem a Ceglédi-cikk keltette indulatait – a “Bartus nem a kedvenc publicistám”-szöveg egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem kedvelem, vagy ne értenék egyet a cikkeivel. Csupán annyit jelent, hogy nem a kedvencem. Ezt most is tartom, minthogy a kedvenceim (ebben a műfajban) pl. Para-Kovács, TótaW, Váncsa, Vincent, mert humorral írnak – ami nélkülözhetetlen ebben az eszement időszakban. (Kurvára hiányzik a Hofi!)
    Ezért kár megsértődnie, mert ettől még az Ön írásait is hitelesnek és fontosnak tartom. Köszönöm és sok sikert kívánok a továbbiakban is!
    Üdv,
    Gyurci

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Ceglédi Zoltán esete élénken mutatja azt az igazságot, hogy akármilyen okos v alaki, ha nincs megfelelő tapasztalata, akkor tévútra kerül. Nemcsak a tapasztalato, de az intelligenciát sem lehet megtanulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos