Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Elég volt! 2012. szeptember 2. vasárnap 8:27

  • Hozzászólások(225)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Elég volt!

Magyarország mindenkori miniszterelnökének meg kell adni a kellő tiszteletet, mert azzal az országot, a hazát és magunkat tiszteljük meg. Így van ez akkor is, amikor méltatlan a személy, de tiszteletünket a betöltött funkciónak adjuk, mert azt tiszteljük. Van azonban egy határ, amikor meg kell mondani, hogy a király meztelen. A miniszterelnöki székben olyan ember ül, aki nem méltó rá, és nem méltó a tisztségnek járó tiszteletre sem. Orbán esetében nyíltan kell beszélni arról, hogy ki ez az ember. Nem bújhat meg a tisztség mögött egy mentálisan sérült bűnöző. Van egy határ, amikor annak a tisztségnek ártunk, amelyet egy ember betölt, ha nem beszélünk egyenesen. Orbán Viktor esetében elérkezett az idő, hogy ne a miniszterelnöknek kijáró tisztelettel szóljunk róla, hanem magáról az emberről beszéljünk, hogy világosan álljon előttünk, kivel van dolgunk.

Beszéljünk hát az Orbán-gyerekről, aki kitalálta, hogy neki kell Magyarországon uralkodni, mert az neki jár. Eltűrtük, hogy ezért két részre szakította az országot, egymás ellen fordított férjet és feleséget, apát és fiát. Tudomásul vettük, hogy mesterségesen manipulálta a magyar pártstruktúrát, titkosszolgálati módszerekkel szétveretett pártokat, bekebelezett történelmi irányzatokat, felszámolta a lehetséges jobboldali riválisait. A legaljasabb módszerekkel tett tönkre pártokat és embereket, hogy egyeduralmat szerezhessen. Nem a demokratikus versenyben akart győzni, hanem a demokratikus verseny felszámolásával. Hagytuk, hogy ezt megtegye a jobboldali pártokkal, majd megtörtént, amire gondolni sem mert senki, hogy ugyanezt megteszi a baloldalon. Hasonló módszerekkel és aljas eszközökkel belülről szétverte az MSZP-t, a párton belüli embereivel manipulálta a pártot. A legerősebb baloldali pártot a megszűnés szélére juttatta, és a koalíciós partnerével való szakítás után szinte lenullázta a pártstruktúra másik oldalát is. Mindez a demokrácia és az alkotmányosság elleni durva merénylet.

Az akkori kormányzat tátott szájjal nézte, hogy futballhuligánokat és szélsőjobboldali csoportokat uszít a demokratikus rend ellen, akik csatatérré változtatták Budapestet, és felgyújtották a fél várost. 2006. október 23-án puccsal próbálta megdönteni a törvényesen megválasztott demokratikus kormányt. Szándékosan a zavargások és a rendőrség várható összecsapásának helyszínére szervezett nagygyűlést, hogy tömeget biztosítson egy kaotikus állapot létrehozásához, és a demokratikus kormány utcán történő leváltásához. Azt hirdette, hogy a nép elkergetheti a választott kormányt, ha nem neki tetsző módon kormányoz. Ilyen lehetőséget és felhatalmazást a magyar alkotmány és a közjogi helyzet nem ad. Orbán a tévészékház ostromától kezdődően a köztársaság ellenfeleinek oldalán állt, a törvénytelen zavargásokat támogatta és élesztette Sólyom László köztársasági elnökkel együtt, aki nem bűnözőknek, hanem „erkölcsi forradalmároknak” nevezte azokat, akik a törvényes rend ellen erőszakkel felléptek, rendőrökre támadtak és antiszemita szózatokat intéztek, a kivégzendők listáját lámpaoszlopokra ragasztva.

Mindezt tétlenül nézte a törvényes hatalom, és Orbánt nem vette őrizetbe akkor sem, amikor a rendőrség által törvényesen felállított kordont párttársaival együtt lebontotta. A képviselő mentelmi joga nem bűncselekmények elkövetésére jogosít fel, hanem zaklatástól kíméli meg a képviselőket. Az ország szó nélkül tűrte, hogy Orbán a legnagyobb hazugságokkal manipulálja a közvéleményt mindenféle következmény nélkül. Ötmilliárd forint közpénzből olyan népszavazást rendezett, amiről nem lehet népszavazást tartani. Az Alkotmánybíróságot manipulálta és befolyásolta. Az eredmény zűrzavar és káosz. Saját puccskísérletéből a rendőrök elleni hajsza lett, és olyan propagandát folytattak a történtek meghamisításával, amelyre csak a náci Németországban volt példa Hitler hatalomra jutása előtt. Magyarország szótlanul nézte, hogy Orbán kineveljen és felhizlaljon egy szélsőjobboldali náci pártot, amely a rasszizmus és a nácizmus mérgével megfertőzte Magyarországot. Orbánt ezek a szélsőjobboldali érzelmek és gyűlölködések repítették a kétharmados hatalomba. Azóta is a szélsőjobb programját valósítja meg. Rendszerének alapja ma is az antiszemitizmus, amelyet a népben elhintettek, és amelyre építve „szabadságharcot” hirdetett az általuk „zsidónak” tartott demokratikus Nyugat, pénzvilág, kapitalizmus és parlamentarizmus ellen. Szótlanul tűrték a magyarok, hogy senkitől nem kapott felhatalmazás alapján Orbán felszámolja a demokratikus alkotmányt, és egy fasiszta rendszer alapjait tartalmazó hamis alkotmánnyal váltsa fel. Ezért már most is börtönben lenne a helye. Azt is megtehette, hogy elfoglalta a közmédiát, goebbels-i pártpropagandára használja az adófizetők pénzén működő elektronikus sajtót. Minden további nélkül elrabolta az egész ország nyugdíj-megtakarítását, és ahhoz senkinek nincs köze, hogy azt a pénzt el is verte. A gazdaság romokban, gyerekek éheznek, Orbán pedig milliárdokért futballstadionokat építtet a hóbortja miatt, mint egy Néró.

Az is hagyján, hogy évek óta hallgatjuk a populista és primitív szövegeit, ahogyan elmegy az infantilis talpnyalóival Erdélybe, és Mórickaként megfejti a világfolyamatokat. Minden évben új világkorszak váltásról hadovál, amerre éppen a feje áll. Miután útjában áll a demokratikus Nyugat az abszolutisztikus monarchia kialakításának, Magyarországot szembefordította azzal a Nyugattal, amelytől a szabadsága, a jóléte és a biztonsága függ. Lejáratta az országot az IMF körüli bohóckodásokkal, paprikajancsik ostoba nyilatkozataival az egekbe verte a forint romlásával a devizában eladósodott polgárok adósságait, földönfutókká tett családokat. Eközben szervezett bűnözői csoportjaival nyúlják le az éhező emberek elől az életet adó földeket, rabolják le a költségvetést, lopják szét az államot. A Közgép nevű pénzszivattyú közpénzt transzformál a zsebekbe. Megengedhette még azt is magának, hogy a maffiája átvegye a legfontosabb minisztérium irányítását, ahonnan százmilliárdokat dózerolnak ki. Azt is eltűrte a bamba nép, hogy egy érettségizett háztartásbeli Lászlónét tegyenek oda miniszternek. Stílusosabb lett volna, ha Overdose-ból csinál minisztert. Eközben mindezt egy beszédhibás politikai prosti szőke nő magyarázza, a legostobább demagóg hazugságokat szajkózva, mint egy eszelős, és egy gerinctelen majom, akiből azután Magyarország szégyenére külügyi és külgazdasági államtitkárt kreált. Az ország pedig nem veszi észre, hogy kigúnyolja, megalázza ez a felcsúti futballpálya gondnok. Az afrikai banánköztársaságok ehhez képest mintademokráciák.

Eközben az ország népe és megmaradt demokratikus sajtója úgy tesz, mintha nem történt volna semmi. Bizonygatják, hogy ez demokrácia, kicsit hiányos, de az. Senki nem nevezi nevén sem az embert, sem a rendszert, amelyet felépített. Civilizált ország abban a pillanatban kergette volna el, amikor a demokratikus választás után bejelentette, hogy új rendszert épít. Senki nem kérdezte meg, hogy „kezét csókolom, hát ki ez a felcsúti pöcs, hogy ezt megengedheti magának? Ki adott neki erre jogot? Mit képzel magáról?” Ehelyett úgy bántak vele, mint egy demokratikus ország államférfijával szokás, miközben ő felhatalmazva érezte magát arra, hogy elvegye egy nép alkotmányát, köztársaságát, nyugdíját, sajtóját, a demokráciáját, az emberi jogait, a cégét, a munkahelyét, az egyházát, az iskoláját, a kórházát, a jövőjét. Százezrek hagyták el az országot, elmenekülnek a tehetséges fiatalok, az alkotni képes intelligencia. Az országot közmunkára és diplomás lapátosokra építi egy elmebeteg a 21. században, amikor olyan telefont használok, amellyel a világ bármely pontjával mozgóképpel beszélek, és figyelmeztet, ha eső lesz. És nincs senki, aki azt mondaná, hogy emberek, ne legyünk már ennyire hülyék, rázzuk meg magunkat, ne legyünk már ilyen gyávák, jöjjünk ki az igézet alól, és legalább dajcstomival kérdezzük már meg, hogy ki ez a f..sz, aki ezt megteheti velünk, és miért is vagyunk mi kötelesek ezt eltűrni?

Nevetséges, hogy ivarérett felnőtt emberek, akik értelmiséginek mondják magukat, abban a tévhitben ringatják egymást, hogy majd választáson legyőzik és leváltják azt az embert, aki tíz éve mindent elkövetett azért, hogy ebbe a helyzetbe kerüljön, és abból soha többé ki ne essen. Még az sem tűnik fel senkinek, hogy a választási törvény kizárja, hogy bárki legyőzze, hogy a határon túliak szavazatait úgy számolhatják majd, ahogyan akarják. Ez az ország bolondot csinál magából, amikor eljátssza, mintha minden rendben lenne. Nem tűnik fel, hogy néz ki ez az ember a fotókon? Amerikában minden ilyet nagyon néznek, és a legkisebb jelre azonnal reagálnak. Beteg vagy személyiségzavarban szenvedő ember nem vezethet országot, nem játszhat milliók életével. Pedig látszik, hogy ez az ember mentálisan alkalmatlan, hogy néha eltorzul a feje, időnként olyan benyomást kelt a vérben úszó szemeivel, mintha súlyos alkoholproblémái lennének, és messziről látszik, hogy zabál, mint egy disznó. Minden jel arra utal, hogy súlyos belső zavarokkal küzd, nem egy fegyelmezett, összeszedett ember, aki birtokolja a képességeit, és van fogalma a külvilágról. Egy eszelős pali kóvályog itt, ti pedig a puskaporos hordón ültök, miközben ez bepálinkázva imbolyog a gyufával a kezében. Nem engedném még a volánhoz sem ülni.

De eddig lehetett azt mondani, hogy nem tudtuk, kivel állunk szemben. A baltás gyilkos kiadatása után ilyen mentség nincs többé. Aki ezt a lépést megtette, az nem normális. Annak nemcsak minimális erkölcsi érzéke nincs, az nemcsak nagy ívben leszarja a törvényeket és a jogot, az nemcsak egy dilettáns, tehetségtelen idióta, nem csupán egy ökör, hanem egy közveszélyes elmebeteg. Nem szidalmazom ezt az embert, hanem nagy együttérzéssel diagnózist állítok ki róla. Ennek a palinak az a mániája, hogy neki kell élete végéig Magyarország miniszterelnökének lenni, mi pedig kötelesek vagyunk ezt tudomásul venni, különben a náci haverjaival ránk gyújtatja az országot. Ez nemcsak egy szélhámos strici. Az is. Nemcsak egy tolvaj bűnöző. Nem csupán egy puccsista, aki megfúrta a Magyar Köztársaságot, és magáncélra megőrzésre hazavitte. Nemcsak egy marha, akinek annyi esze nincs, mint egy hónapos csibének. Hanem ez az ember életveszélyes, közveszélyes őrült, bolond, aki vérengzést és háborút képes kirobbantani a Kaukázusban. Aki pénzért a világ szeme előtt képes egy baltás gyilkost szabadlábra engedni, hogy azzal úgy megalázzanak egy országot, hogy az kénytelen megszüntetni a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal. Belegondoltatok már feleim, hogy miket beszél ez az eszelős a Közép-Európai birodalomról? Arra mindig csak legyintetek? Ne legyintsetek, ennek a sötét gazembernek már a fejében vannak a tervek, és ha ti továbbra is eljátsszátok a hülyét, akkor meg is csinálja. Vegyétek már észre, hogy nincs tovább mit hazudni, szépíteni, ez az ember egy komplett elmebeteg, immorális idióta, köztörvényes bűnöző, politikai szélhámos, dilettáns, náci eszméket hirdető kalandor, aki elveszi és tönkre teszi az életünket, a gyerekeink életét, és megszűnéssel fenyegeti egész Magyarországot. Legalább ne csináljatok úgy, mintha ezt nem látnátok. Ha nem lehet mit csinálni, legalább annyit őrizzünk meg a méltóságunkból, hogy úgy bánunk vele, amit megérdemel. Ki hitte volna, hogy meglehet csinálni Trianont? És meglehetett. Akkor is ugyanezen az úton jártak a politikai katolicizmus antiszemitizmusa mentén, a fasizmus és nácizmus között ingadozva. Miért gondolja bárki, hogy ha ezt még egyszer előadjuk, akkor nem lehet elveszítni a maradék egyharmadot is, ha a világ békéje és nyugalma ezt kívánja?

De ne higgye senki, hogy az áldozatok nélküli lesz. Orbán Viktort már ma sem lehet vérfürdő nélkül leváltani. A vérfürdőt nem mi okozzuk, demokraták, hanem a mi vérünkben fürdenek azok, akik nem engedik, hogy ezt az elmebeteg, szentkoronás, papos, turulos, pogány, rovásírásos, horthysta, fasiszta hatalmat bárki demokratikusan leváltsa. Ha ez az ámokfutás minél tovább tart, annál nagyobb lesz az ára. A nemzeti együttműködés rendszerének békefenntartó csapatok vetnek majd véget, és ez a banda Hágában végzi, ez nem vitás. Nem lehet más a vége. Nincs kivezető út, mert egy elmebeteg minden kivezető utat felszámolt.

Aki a mostani történet után azt mondja, hogy minden mehet ugyanúgy tovább, mert egy vezetésre alkalmas miniszterelnöke van az országnak, az vagy hazudik, vagy hülye. Puskaporos hordón ücsörög az ország, és kiszolgáltatva figyeli, hogy a különböző vegyi folyamatok milyen eredményt dobnak ki egy komplett őrült fejében. Ezért kellett volna két éve ordítani mindenkinek torkaszakadtából, mert akkor még lehetett volna tenni valamit. Egy biztos, hogy a demokrácia és a szabadság hívei nem folyamodhatnak erőszakhoz. Az erőszak monopóliuma az őrült kezében van. Használja is majd, ha szüksége lesz rá. Azt tetszenek tudni, hogy most miért ilyen puha a diktatúra? Mert nincs szükség az erőszakra. Csak ezért nincs.

Nem lehet mesterségesen elégedetlenséget szítani és az utcára hívni az embereket. Úgysem mennek. De ha egyszer megértik, hogy milyen helyzetbe kerültek, akkor be kéne fejezni a gitározgatást. Üvölteni kell, és úgy vonulni, hogy beleremegjen a föld. Nem megijedni a náciktól, bár arra lehet számítani, hogy ha kell, ezek képesek lennének a nácikat ráereszteni békés tüntetőkre. De ha leáll az élet mindenhol, ha megbénul az ország, és harsog az „Orbán takarodj”, akkor a világ talán figyel majd arra, hogy Magyarországon ne a tömegsírokat kelljen kiásni, hanem még előtte megakadályozni a vérengzést. Arra kell stratégiákat kialakítani, hogy minél kevesebb legyen a halálos áldozat.

Ennek az embernek meg kell mondani, hogy elég volt. Vegye fel a kényszerzubbonyt, költözzön be egy jó intézménybe. Amit mi csak tükör által homályosan látunk, azt a Fideszben színről színre látják. Vajon lesz-e valaki, aki azt mondja, hogy egy beteg elmét nem szolgál tovább, és megérti, hogy amit ez az őrült beszélt a belső ellenségről, a magyarellenes idegenszívűekről, csak azt a célt szolgálja, hogy magához láncolja az övéit, és megakadályozza a dezertálást. Történelmi szerep hárul arra a néhány emberre, aki belülről megmondhatná az elszabadult hajóágyúnak, hogy itt van vége. Vagy észhez tér (amiben nem hiszek), vagy eltakarodik. Ez lenne a legbékésebb és a legkevesebb áldozattal járó megoldás.

Hogy én hiszek-e ebben? Nem. Szerintem a tragédia bekövetkezik, rohan az ország a vesztébe. És ha így van, akkor az azt jelenti, hogy tragédia nélkül nem tanul. Mit ajánlok? Mindenki imádkozzon, tartson bűnbánatot a holokauszt, az antiszemitizmus, a rasszizmus, a gyűlölködés, a történelmi bűnök miatt, amelyek átkot hoztak erre az országra, és amit ott folytatnak, ahol abbahagyták.

Hátha megkönyörül mégis az Isten. Én nem könyörülnék meg, de Isten Ninivén is megkönyörült. Viszont azok zsákba öltöztek és homokot szórtak a fejükre. A pusztulásra ítélt Ninive morális érzéke nagyobb volt, mint Magyarországé. Miben lehetne akkor reménykedni? Semmiben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (275 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +414 ( 488 szavazatból)
Bartus László: Elég volt!, 4.7 out of 5 based on 275 ratings

  • Hozzászólások(225)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

225 Reader’s Comments

  1. Az örmények feljelentették Orbánt az azeri kiadatása miatt!
    Talán kiflisnek mégsem sikerült lezárnia ezt a témát!
    Majd a külhoni bíróság fogja lezárni, a számlák ellenőrzése is megkezdődött, ez az ügy még sokáig nem lesz lezárva, azt csak szeretnék az agyhalottak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (25 szavazatból)
  2. Ha hol Polt, hol nem Polt nem teszi a fiókjába a felejelentést és ismeretlen tettes miatt elindul az ügy – akkor lesz lényeges, hogy cövek3xbóvli elismerte, ő döntött egyedül. Ha itthon elülne ez az ügy, akkor sem fog lezárulni – ebben kár ringatózniuk, bár gondolom tisztában vannak vele, nem a semmiért van a kordonbontó utcája bekordonozva, és a TEK sem a semmiért oly “ügybuzgó”!
    Itt a lényeges dolog, hogy ne az ártatlan magyar emberek vigyék el a balhét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  3. http://apapai.blog.blikk.hu/archives/2012/09/25/leiratkozas/
    Ha azt gondoljuk, hogy ami úri pimaszságot lehetett, már megengedték maguknak, akkor képzeljük el, mire készülhetnek, ami előtt le kell zárni a jelenleg a választók több mint felét kitevő politikától elfordultak elől a visszatérés lehetőségét is. Mindegy. Az a rossz hírem van, hogy adminisztratív eszközökkel nagyon rövid ideig lehet visszatartani a nép akaratát. Kezdek hinni azoknak, (Bartus) akik szerint nem választással fogják eltávolítani ezt a rezsimet. Vagy szerintetek négy millió választó, ha azt hallja, hogy ki van zárva, lógó orral hazaballag, és kivárja a kirótt négy évét?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  4. http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu/2012/10/15/eloszor-es-utoljara
    “Az ellenzék utolsó esélye, hogy felismerje: itt nem gittegylet ellen kell a grundon bunyózni, hanem professzionális hadsereg ellen kell gerillaharcot vívni.
    Ha valaki azt hiszi, hogy a hatalom birtokosai őrültek, az vagy végtelenül naív és kb akkorát téved, mint Paul von Hindenburg, amikor 1933 január 30-án a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt vezetőjét nevezte ki Németország kancellárjává, vagy pedig egyszerűen nem lát tovább az orra hegyénél. Arra már gondolni sem merek, hogy ennyire együgyű legyen…
    Nem, a hatalom birtokosai nem őrültek, hanem jól láthatóan tudatosan készülnek a terveik végrehajtására – bár az is igaz, hogy néha annyira bénán oldják meg a dolgokat, hogy akár véletlenszerű mozgásnak is lehetne gondolni az irányukat – csupán annyit kell tenni, hogy egy picit magasabbról, föntebbről kell áttekinteni a tervet. Első ránézésre lehet, hogy őrültnek látszik, de van benne ráció…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Kekec, attól félek, hogy a tervek végrehajtása a befejezés felé közeledik. Egyre aktívabb ov, egyre több helyen szónokol és mond cinikusan vérlázító ostobaságokat. Ma megint újabb megszorító csomagot jelentett be Kusza Szem. Lehet, hogy ov provokálni akar ezzel, hogy 23-án robbanjon ki ellene és bandája ellen valami, és akkor bevezetheti a szükségállapotot. Szükségállapotban rendeleti kormányzás lesz, nem lesznek választások 1,5 év múlva sem, ov-t pedig véráldozatok nélkül nem lehet majd eltakarítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. A cikk minden szava igaz, csak sajnos a lényeget nem említi: aki mindezt képes megvalósítani, az egyúttal zseniális politikus is. Mert mi mással lehet magyarázni, hogy olyan birkatenyészetté silányította az összlakosságot, melyben nem érdemes tudomásul venni a valóságot, mert aki rámutat az igazságra, azt a birkák farkasként tépik szét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. neveletlen,
    Nincs szüksége arra, hogy provokáljon. Az ürügyet aligha bízza a véletlenre. Hitlerék is maguk gyújttatták fel a Reichstagot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Halott már valaki az eltűnt 5 db rakétafejről? Keresik egyáltalán?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Girbegurba, sajnos, igazad van. Minden kitelik ov-tól és bandájától.
    Eddig se számítottam semmi jóra, már akkor sem, amikor kormányra kerültek. Ekkora és ennyi mocsokra – bevallom – azért nem számítottam. Amit csinálnak, az ország lerablása, tönkretétele, miközben horribilis vagyonokat halmoznak fel, teszik mindezt cinikusan, aljas módon, ez minden képzeletet és rossz előérzetet felülmúl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Girbegurba, még valami. A Reichstag felgyújtása utáni perben volt egy Dimitrov, aki szembeszállt azokkal, akik rá és rájuk akarták kenni az épület felgyújtását. Most lesz olyan, aki szembeszáll?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. kekec, amit a katalógusból mutattál, mennyibe is kerül? Közadakozás? :)))
    RPG-ről nincs katalógusképed ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Valamiért nagyon begorombultak fideszék – most aztán, lett olyan kiigazítás, hogy belefeketedik a nép!
    Egyszerűen nem értem, hogy mi a céljuk: aki tud az menjen el ebből az élhetetlen országból, aki nem tud az pedig sétáljon ki a temetőbe és húzza magára a földet?!
    Semmit nem csinálnak, hogy itt valami is meginduljon – legfeljebb az emberek!
    Olyan, mintha nemcsak az IMF-t, de még az EU-t is szivatnák, azok fel sem tételezik, hogy erre országvezető, felelős emberek képesek lennének! Pedig kezd úgy kinézni a dolog!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Azt tudjuk, hogy elég. Most csak a tervet kellene tudni, hogy hol kezdjük a pamut gombolyítását.
    Én Esztergommal kezdeném. Debrecennel és hasonló súllyal folytatnám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. neveletlen
    “Ma megint újabb megszorító csomagot jelentett be Kusza Szem.”
    .
    Bajnai tegnap rátapintott az okára. Matolcsy a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen 25-35 évvel korábban tanított és tanult, a szocialista politikai gazdaságtan tananyaga szerint teszi tönkre 2010 óta a gazdaságot, és nem a 21. század gazdaságpolitikai ismereteire alapozva.
    Bukásra vannak ítélve ugyanúgy, mit ahogy az a rendszer bukásra ítélt volt. Ami be is következett, mert ami akkor – 20-30 éve – közgazdasági felfogásban elavult volt, az most is az.
    .
    Matolcsy az egyetem elvégése után nem képeze magát tovább, nem tanult semmit a MKKE-en tanultakon kívül, ennek eredménye az unortodoxiának nevezett elavult szocialista politikai gazdaságtan módszere, ami a kapitalista gazdaságfelfogásban azért ismeretlen, mert sosem volt annyira rentábilis, hogy egyáltalán foglalkoztak volna vele.
    .
    Matocsyi a szocializmus politikai gazdaságtanából tanultakat alkalmazza most is, azért jut minden ebek harmincadjára az országban.
    Miért nem veszik észre és érvelnek vele a Matolcsynál tanultabb és felvilágosultabb közgazdászok? Az ország tönkretétele elleni érvként ragyogóan megállná a helyét, mert az unortodoxia álnéven eladott – bukott – szocialista politikai gazdaságtan gyakorlati kivitelezésének ténye cáfolhatatlan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. csatt
    “aki mindezt képes megvalósítani, az egyúttal zseniális politikus is.”
    .
    Felejtsd el, mert tévedésben vagy. A sátáni tervek megvalósítóit mióta nevezik zseniálisnak? A zsenialitás alkotásban nyilvánul meg, nem pedig rombolásban.
    Egy politikai-gazdasági szekta vezére soha nem lehet azonos a közjogi értelemben vett politikus fogalmával. Orbán sem kivétel alóla, aki sem nem zseniális, sem nem politikus. (Helyette a pokolfajzat dukálna, mert kiérdemelte.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. proaktiv 2012. október 17. szerda 23:17
    “Miért nem veszik észre és érvelnek vele a Matolcsynál tanultabb és felvilágosultabb közgazdászok?”
    Azt hiszem félnek a nyilvántartásba vételtől. A közgazdász a közügyekkel foglalkozik.
    Az állami szervek mellett a centrális erőtér egyre kiterjesztett szerepe a jövőbeni
    betölthető szerepüket nagymértékben korlátozhatja. Szerintem ez a fasizmus lehelete. Az unortodoxia mindenre rányomja a karrierre káros bélyegét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. proaktiv
    2012. október 17. szerda
    23:33
    ” A zsenialitás alkotásban nyilvánul meg, nem pedig rombolásban.”
    Ez bizony hadvezérek esetében nem áll meg. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Bartus László úrnak, sajnos, megint igaza van. A “megoldás” ha lesz egyáltalán, véres lesz. Ez a magyar módi. Orbán nem “csak” a maga ávóját hozta létre (TEK) hnem a szinte észrevétlenül bevezetett “polgári védelemre berendelhetőség” törvényével egyrészt kiiktathatja az ellenállni akarókat, másrészt bevetheti még őket is azok ellen, akik éhséglázadásban vesznek részt. Fegyverek nélkül,mert nekik az nem lesz.
    1956-ban azért Magyarország megmaradt, ha a kádári rendszerével is. Én jártam szovjet tagállamban (Észtországban) és bizony nagy volt s különbség akkor.
    Orbán most egy nemzet-vesztés felé vezeti az országot, amely talán még Trianonnál is súlyosabb lesz. Már ha egyáltalán túléli ezt Magyarország.
    “A sírt, hol nemzet süllyedt el, népek veszik körül,és az emberek millióink szemében gyászkönny úl.” A gyászkönnyet illetően már kételkedem a Szózat szavaiban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Gondom va a “birka nép” kifejezéssel és a szinonimái használatával. Nagyon sok ember gyávaságból, önzésből, a saját kis vagyonkája gyarapításának az ösztönéből tűr, mások meg a még meglévő korlátozott megélhetésük elvesztését féltik. Nem feltétlenül hülyék hazánk fiai. “Csak” gyávák vagyunk, pedig “Gyáva népnek nincs hazája,mert fiainak nem hazája. Büszke fajnak küzdő pálya, mellyen az magát rongálja.” – írta volt Arany János. Már a XIX században is így lett volna?
    Még egy gondolat: Angela Merkel kancellár asszony még nagyon megbánja, hogy fogadta Orbánt és utána olyan szelíd, “megértő” nyilatkozatot tett. Jól látja, persze, hogy ha Görögország kiválik az Euro övezetből, az az Unió instabillá válását jelentheti,hát mindent megtesz ellene. Ugyanakkor nem látja, hogy ennek a zsebdiktátornak a tevékenysége ma már egyáltalán nem szorítkozik csak Magyarországra? Nem látja, hogy kormányozni nem tud, és talán éppen azért uralkodni akar? Lehet, hogy azt hiszik nyugaton, hogy az Unió 2%-át kitevő Magyarország, mint tagállam (de mellesleg NATO tag is!) esetleges kiválása az Unióból nem okoz problémát nekik, pedig igen is, nagyon is okozhat..
    Magyarország ma kizsigerelhető konc Orbán és gengszterei számára, de ha bedől, akkor más országok számára is az lesz. Ezért (is) emlegetem Trianont.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Uram ! — egyett ertek minden egyes mondataval . Tisztelettel:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Tárgy: A Szecsenyik idézet

    Az esszé izgalmas, felkészült és tömör. Gratulálok! A belföldi sajtó vagy a mókuskerékbe merülés tünetei, vagy a megélhetés utáni hajsza hevében, vagy valami ma még nehezen megfogalmazható háttéralkukon alapuló cenzúra hatására (nem tudom) mellőzi ezen többségében tényalapú PM/ME értékelést.

    Részletekbe nem megyek bele, mert a hozzászólók ezt már megtették.

    KI SZERETNÉM NULLÁZNI A MAGYAR NYELVBŐL EZT AZ ÁL-SZÉCHENYI IDÉZETET.

    Önök itt mind magyar nyelvet beszélnek – érezzék igen erős megtiszteltetésnek – és művelt embereknek tartják magukat, akár intelligensnek is. Nos, ez megadja a lehetőségét, hogy átgondoljuk együtt: Széchenyi idejének erősen német nyelvi befolyásoltságú budapesti értelmiségi életében létezeztek-e ilyen, vagy hasonló kifejezések, mint FICKÓ (WTF^2), vagy KOMISZ?

    Van-e egyetlen nyomtatott irásos forrása ennek az idézetnek?

    Ossza meg velem, fotózza be, adjon forrást ,stb…

    Nincs ilyen.

    Idézet az létezik.
    Én, mióta Londonból hazatérve kb. 2008-ban meglátogatni betegeskedő apámat, engem egyes emberek kő-fideszesnek nézve betereltek egy étterembe. Erőltetett izzadsgszaga volt a dolgonak, de nem tudtam mi készül. Gondoltam, nyomok egy pöpec (ha már komisz és fickó és XI.század) magyar ételt, aminek még csak az összetevőit sem lehet házi minőségben megvásárolni az Egyesült Királyságban, sőt, egy 2010-es (kb.) rendelet alapján kötelező elkobozni és így bejuttatni sem lehet az orsázgba. Nos, hamar elém billentett egy mappa-menűt meglepő mosollyal az étterem veztője (ez később kiderült), amelynek kezdőlapján ez a kamu Széchenyi idézet szüggerált. Első olvasatból átverésnek tűnik, kérlek erősítsetek meg. Azóta utánanéztem, a két szóból az egyik egészen bizonyosan nem létezett akkoriban, a másikat idealista jóindulattal talán össze lehet mosni hasonló – más tartalmú kifejezéssel, de zárjuk rövidre. A tartalma, az akkoriban (2006) után a végképp elszegényedett magyar társadalom rossz nyelvérzékű és műveletlen, naív többségének bűnbakkereső, őket eszközként felhborodásba taszító igazságérzet szerű érzésre apelláló mesteri hamisítványról van szó. Amikor gondolkodtam rajta, arra gondoltam ,hogy egy rendkívűl jó képességű, vagy egy pillanatban nagyot alkotott ember vagy lógott a maffiának és azt válztotta ki ezzel a mesteri csalással, vagy a fent a hal fejében élősködő tudásfőlényű ember adta el ezt egyik vezetőjűknek valamiért cserébe.

    Még egyszer: Ilyen idézet nem található semmilyen könyvtrban semmilyen Széchenyi írásban, levélben, publicisztikában, családi levelezésben, semmilyen fennmaradt írásában.

    Nem haragszom arra, aki ezt beszopja, de azért mégis. Képzeld már magad elé Széchenyit amikor mondja: KOMISZ, FICKÓ. Jóhogy már nem azt mondta, hogy EU, bammeg…

    Ami kisség ijesztő a dologban, az a másik érzésem, ami olvasásakor elfogott: Kísértetesen hasonlít a psyichológiai mechanizmusa ahhoz a korbeli fidesz propagandához, amely a médiamegnyilcvánulásaiban hasonló érzésekre hajazott, már a 2006-os választások előtt is, vagy inkább akkor. Innen nézve ez nem egy véletlen pofátlan csíntalanság, hanem egy mérnöki pontossággal belőtt parasztvakítás, aminek a lavinja eredményezte a fenti írásokat is.

    Nos, sajnos nem vagyok támogató tag, de a médimnak köszönöm, hogy ez a gondolat felmerülhetett, és még egyszer, az ilyen érzésű dolgokat és emeletes hazugságaikat vessük ki magunkból, és nem lesz baj. Vissza a feladónak, akik magyar vagy nem magyar mesterpszihológusok lehetnek.

    Legközelebb rövidebben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Kedves Laci ! Minden szavad igaz sajnos. Hol van azonban az USA a demokrácia őre .A diákok fellázadtak talán erőt merítenek belőle a többiek is.Nem közvetlen beavatkozás várunk hanem azt hogy az USA és a demokratikus világ kifejezze együttérzését és követelje meg Orbántól hogy állítsa helyre a demokráciát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Most mar tenyleg, ELEG VOLT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Kedves Bartus László,

    Kétszer is elolvastam a cikket. Kerestem benne, hogy hol “túloz”. Sehol. Minden mondata igaz. A történelem könyvekben ezt fogják tanítani, a jövő gyerekeinek, mert ez az igazság. A kommentekből csak néhányat olvastam el. Hihetetlen, hogy az emberek ennyire vakok lennének? Kik írnak ilyen kommenteket? Lefizetett bértolnokok? A helyzet félelmetes. Hátha megkegyelmez nekünk az Isten, mint Ninivének tette. De én sem hiszek benne, ugyanabba a folyóba nem lehet kétszer belépni. A történelem ismétli önmagát, de csak kicsi a hasonlóság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Szegény….szegény Magyarország! Mi lesz veled!…….sok-sok ember sóhaja ez ma itthon….Rossz ómen a Himnusz …előre vetítette századokra ennek a népnek a keserű útját. Én már a koromnál fogva se érem meg az első sorát…”"Isten áld meg a magyart…..”"

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos