Ronai and Ronai
AMERIKAI

„Még nem döntöttem, folytatom-e” 2012. szeptember 25. kedd 0:18 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
„Még nem döntöttem, folytatom-e”
Budapest – Tarlós István még nem döntötte el, folytatná-e a munkát a következő ciklusban, ám a Fideszen kívül más politikai formációval kizártnak tartja az együttműködést. A főpolgármester az MTI-nek adott interjúban elmondta, a BKV adósságállományának törlesztéséhez új bevételi forrásokat kell bevonni, de a 4-es metrót befejezik.
.
Tarlós István hangsúlyozta, hogy az új városüzemeltetési modell beváltotta a hozzá fűzött reményeket: a Budapesti Városüzemeltetési Központ, amelyhez a közszolgáltató cégek tartoznak, jelentős megtakarításokat ért el, a Budapesti Közlekedési Központ pedig mintegy 50 milliárd forintnyi támogatást szerzett mostanáig.
.
Úgy fogalmazott, 2010-ben csak egy rosszul előkészített 4-es metró beruházás maradt a városra a 2013-ig tartó uniós finanszírozási ciklusra, így most sorozatban készítik elő a projekteket, hogy a 2014-ben nyíló alapban akár „máról holnapra” lehessen pályázni. Ezek között említette a földalatti felújítását és járműcseréjét, a gödöllői HÉV pályafelújítását, annak a 2-es metróval való összekötését, a csepeli és a ráckevei HÉV összekötését és becsatlakoztatását az Astoriáig, a villamos- és autóbuszprojekteket. Kiemelte, hogy az előkészítő munkákat hárommilliárd forinttal támogatja a kormány.
.
Megvalósul az 1-es és 3-as villamosprojekt, a budai fonódó villamoshálózat, és „nagy nehézségek árán” befejezik a 4-es metrót – mondta, utóbbi kapcsán megjegyezve: a műszaki problémáknál a pénzügyi, jogi vetületek súlyosabbak. A Siemens céggel tart az egyeztetés, de veszteség nélkül nem lehet megúszni; a cél a korábbi, Budapestre nézve hátrányos szerződésből fakadó kár- és kötbérigény megfelezése, de így is több 10 milliárd forint lesz.
.
A BKV gazdálkodása kapcsán azt mondta, álláspontja szerint a cég középtávú működése a kormánnyal közösen finanszírozható, ugyanakkor az adósságállomány miatt 2015 végére a közösségi közlekedés ismét kritikus helyzetbe kerülhet, ha a főváros nem jut új bevételekhez.
.
Kifejtette: noha a 2004 és 2010 között felhalmozott 62 milliárd forintos adósságot sikerült kilenc bankkal refinanszíroztatni, azok csak haladékot adtak. Az adósságállományból 2015-ben 51 milliárd forint jár le, amire van állami garancia, de ez nem megoldás – mondta, hozzátéve, a városrészek érdekei nem írhatják felül Budapest érdekeit, mert annak az állam is súlyos kárvallottja lehet.
.
Tarlós István fontosnak nevezte, hogy megoldották az Alstom-szerelvények ügyét, a legnagyobb sikernek pedig a Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlását tartja. A városvezetést továbbra is foglalkoztatja a stratégiai fontosságú társaságok visszaszerzése, jelenleg a vegyes tulajdonú Fővárosi Csatornázási Művek ügyét mérlegelik.
.
Szólt arról is, hogy megkezdődött a Közraktárak, vagyis a CET-beruházás kivitelezési hibáinak kijavítása, az épület a város birtokába került, és „keserves” tárgyalásokon sikerült visszaszerezni 21 milliárd forintot abból a 31 milliárdból, amelyet a szerződés szerint a városnak ki kellett volna fizetnie az ehhez képest mindössze nyolcmilliárd forintos beruházásért.
.
A további projekteket sorolva elmondta: számos városrészben „valódi kerékpárutakat” építettek, megindult a Széll Kálmán tér felújításának tervezése, még e ciklusban megkezdődik a római-parti árvízvédelmi mű kivitelezése, folytatódik a Budapest szíve program, és megkezdik az óbudai gázgyár rehabilitációját.
.
Arról is beszélt, hogy a Belügyminisztériummal és a Máltai Szeretetszolgálattal közös „társadalmi megbékélés” program eredményeként jóval kevesebb hajléktalan él közterületen, az érintettek emberibb körülmények közé kerültek, s mintegy 4-500 embert rendszeresen foglalkoztatnak a fővárosi közszolgáltató cégek. Az elmúlt télen három új szállót adtak át, s napokon belül pedig megnyitják a negyedik intézményt, a Szabolcs utcában.
.
A kórházak központi irányítását, az általános iskolák és szakiskolák állami kézbe adását a főpolgármester jó lépésnek tartja, a gimnáziumok esetében azonban azzal „messzemenőkig nem ért egyet”. Szerinte azoknak az önkormányzatnál kell maradniuk, mert a patinás gimnáziumok öregbítik a város hírnevét. Jelezte: tart attól, hogy nemcsak a normatívát fogja elvinni az állam.
.
A kulturális szférában a mecenatúra fejlesztése mellett érvelt, mert a pénzhiány miatt nehezen működnek a színházak, a mozikra még kevesebb jut, az egyetlen megbízhatóan gazdálkodó intézmény a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és annak hálózata. Kitért arra, 14 színház közül kettőnek az élén volt változás, a József Attila Színházban ennek gazdasági oka volt, s egy év alatt talpra állt az intézmény.
.
Az Újszínházra utalva úgy fogalmazott: van egy „megengedő, ultraliberális réteg”, amely szerint csak akkor van demokrácia, sokszínűség, ha ők irányítanak és a „rózsaszín különböző árnyalatai vannak jelen”. Ebből vannak a feszültségek – folytatta –, s ha tényleg sokszínű, nem csak egyféle irányultságú színházra van igény, akkor nem baj, ha a vezetés heterogénebb. Közölte: szeretné, ha Budapesten magyar és külföldi klasszikusokat játszanának klasszikus rendezésben, ennek bázisa lehet az Újszínház.
.
Tarlós István szerint nem tart ott a város, ahol mostanra tervezte: ennek egyik oka „a kommunikáció torzulása”, a másik pedig, hogy többet szeretett volna kiszakítani Budapest számára a központi büdzséből. Azt mondta: a mostani munka a következő ciklusban érne be, s pislákol benne valami a jövőt illetően, a döntése azonban függ mások mellett attól, mekkora súlya lesz a fővárosnak, mennyi ambíciója lesz, továbbá hogy mit tervez a Fidesz és a miniszterelnök.
.
Leszögezte: semmilyen más politikai formációval nem tudja elképzelni az együttműködést. Emellett megjegyezte, hogy a személyére vonatkozó közvélemény-kutatási adatok jelenleg biztatóak, s az újraindulásra vonatkozó döntése ezen felmérésektől is függ majd.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.3/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -4 ( 6 szavazatból)
„Még nem döntöttem, folytatom-e”, 2.3 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

31 Reader’s Comments

  1. “a Fideszen kívül más politikai formációval kizártnak tartja az együttműködést”
    szerintem a “más formációknak” is ez a véleménye róla. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  2. Tarlós “úr”! A Budapestiek nagy része döntött, nem kell önnek indulnia. Még egy ilyen városgyűlölő ember – a főnökével és bandájával egyetemben – nem volt Budapest élén, és reméljük soha többé nem is lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  3. Tarlós úr! Van egy jó hírem, meg egy rossz az ön számára! A jó hír, hogy nem kell azzal töltenie értékes idejét, hogy az induláson töpreng. A rossz pedig az, hogy az ön gazdája (bizonyos O.V.) már eldöntötte, hogy ön nem indul 2014-ben…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  4. Tegnap a Lánchíd pesti hídfőjénél autóztam.
    A tér felől a József Attila (még egyelőre) utca sarkán a Belügyminisztérium épületén két utcanév tábla látható: az egyik ROOSEVELT tér, átlósan áthúzva vastag, piros vonallal. Alatta a másik, Széchenyi nevével…
    Ez TARLÓS ISTVÁN műszaki értelmiségi, a FID-SS által támogatott főpolgármester fő életműve. Nagyobb öröme sohse legyen nekije!
    *
    A FID-SS nem megtorolja, hanem meg-TAROLJA Budapest hosszú kitartását a demokrácia és a liberalizmus mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  5. *
    …És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Tarlós személyében mégiscsak az
    i r á n i – m a g y a r . k a p c s o l a t o k . felvételének az élharcosát tisztelhetjük, természetesen nem feledve Vona (Zazrivecz) Gábor, még-jobb hazzaffy ebben kifejtett kiemelkedő szerepét sem…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  6. Tarlós, én már iratnegy tartalékszemüveget, :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. iratnék. (szar a billentyűzet!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  8. Tarlós:
    “semmilyen más politikai formációval nem tudja elképzelni az együttműködést”
    Már csak az a kérdés, hogy a mai koalició “barmára” szüksége lenne-e valakinek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. Egyszer mondja már el nekem valaki, hogy mit jelent az, hogy liberális. Kire mondjuk, hogy liberális? Illetve, kire mondanánk, ha lenne ilyen?
    .
    Mert Magyarországon liberális ember nem él.
    .
    Az országban kétféle ember létezik: ultraliberális, és magyar.
    .
    A magyar definíciója, hogy utálja a zsidókat.
    .
    Ultraliberális az, aki szerint nem kellene lebontani az összes nem-fideszszavazó-vendégkörű szórakozóhelyet, nem kellene antiszemita író-színész párosnak színházat ajándékozni, nem kellene utcakövekkel és hangyasavval dobálni a melegeket, nem kellene szétverni az iskolában az idegennyelv oktatást, sőt, a gyerekeket sem kellene szétverni az iskolában.
    .
    Végülis viszonylag egyszerű ultraliberálissá változni Magyarországon, ha volt gyerekszobád. De hogyan lehet simaliberálisnak lenni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  10. Maeldron
    “De hogyan lehet simaliberálisnak lenni?”
    A helyzetet látva gondolom úgy, mint aki kimaradt Noé bárkájából!
    Még midig nem vetted észre, a körülöttünk lassan emelkedő árt?
    Körülöttünk már a demokráciának csak néhány szalmaszála úszkál,
    ezekbe nem lehet kapaszkodni sem!
    “Ember küzdj és bizva bizzál”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  11. Tarlósnak az elmúlt 2 évben EGYETLEN EGY ELFOGADHATÓ MEGNYILVÁNULÁSA SEM VOLT a sugárzott médiában :-(((.
    Az az erőltetett torok köszörülés és köhögés, az összeszorított száj, a MAGÁRA ERŐLTETETT NYUGALOM (miközben látod, hogy majd felrobban az idegtől) MIND-MIND ANNAK A JELE, HOGY MÉG MAGÁVAL SINCS KIBÉKÜLVE, nemhogy az általa irányított Budapesttel :-(((.
    Valahogy mindig az volt az érzésem, mintha egy SS-TISZTET LÁTNÉK ÖLTÖNYBEN :-(((.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  12. Azt jól tudom, hogy SZDSZ közeli korszakában halálra gázolt egy gyereket (a rossz pletykák szerint ittasan), és ezt sikerült eltussolni, nem kapott érte semmit, aztán beáll a fidesznek?
    .
    Tele van ezzel az internet. Próbáltam utána járni, hogy történt, főleg a k.info a forrás, onnan vették át a többiek. A cáfolat teljes hiánya mindenesetre árulkodó.
    .
    Érdekes, hogy orbán csupa zsarolható embert ültet olyan poziciókba, ahová alapítótagot már nem tud.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  13. Tarlósnak megadatott,
    vólt rá alkalma, lehetősége, hogy kiszakadjon az Orbáni anomáliából,
    Nem tette.
    Most ne akarjon jónak tündökleni a szerencsétlen!
    .
    Bedarálta a Fideszi gépezet és Bedarálta a Saját ostobasága!
    De annyira Ostoba, hogy még mindig a főnökének hisz?
    .
    Tarlós úr!
    Fogja a kabátját, kalapját és távozzon végleg! a Hátsó ajtón!
    Nyugodjon meg, lassan követik a többiek is!
    Megvalósulhat a nagy vágya, együtt lehetnek!
    És ott lesz a főnöke is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. Nyugdíjasként lovagoltassa térdén az unokáját… nem való neki más.
    Nehéz kabát ez neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  15. Ahogy írjátok egy tahó, homofób ( – „rózsaszín különböző árnyalatai vannak jelen”-, Pitta, gyanús vagy Te!) dagadt napközis, akit sose vettek be focizni, de mivel meghízott és megnőtt azt hiszi már felnőtt is és nagyfiút játszik a maga retardált lúzer módján, miközben még a brunzoláshoz is engedélyt kell kérnie. Vagy tévednék? :-))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. Soha nem bocsájtom meg neki többek között a Moszkva és Roosvelt tér átkeresztelését.Ezek a nevek nekem soha nem bírtak politikai tartalommal,az ifjúságomhoz tartozó helyszíneket pont ő gyalázta meg azzal,hogy politikai hőstettként,mindenki megkérdezése nélkül boldodogan leverette a táblákat csak azért,hogy megfeleljen a gazdájának.Ezáltal odadobta a politikának Budapest legismertebb tereit.Ki kérte meg erre?Miért Széll Kálmánig ment vissza,miért nem messzebbre?Ő akar lenni a Keresztelő Szent Tarlós,mivel más minden területen pancser.
    A Habsburgokról elnevezett bp.-i területek nem zavarják?Ferenc,Krisztina,Lipót város,József,Teréz,Erzsébet…stb körutak?Visszavonom,mert amilyen marha,még komolyan veszi.Nekem ő bármit csinálhat-,belerandított több generáció életébe,akik csak élték a normális életüket ,randevúztak a Moszkva téren,a Ferihegy az elutazás és hazatérés boldogságát jelentette,-ezt az otrombaságot soha nem bocsájtom meg neki.Ostoba politikai majom,takarodjon!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  17. Laci
    2012. szeptember 25. kedd
    09:59

    Elnézést, + lett volna, megcsúszott a kezem az egérrel. Egyetértek a hozzászólásoddal !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Nem hallottam rola, hogy bårki is folytatåsra kerte volna!

    Ennyi eleg volt Tarlos ur!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. entropia: egyetértek, de ne hagyjuk ki a Köztársaság tér átkeresztelését (szó szerint!) se! Ennek még nagyobb szimbolikus jelentése van: “Vesszen a köztársaság! Éljen a katolikus egyház!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  20. Majd elfelejtettem!

    Ugye a Vitezi gyerek se folytatja!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. entropia: a Moszkva teret én sem tudom megbocsátani.
    .
    Kétlem, hogy nagy honvágyat fogok érezni, ha elhagyom az országot, mert most sem érzek, és nem vagyok otthon.
    .
    Felszállok a metróra, a “ding-ding kérem vigyázzanak” hang hatására feltörnének a gyerekkori érzéseim, emlékeim, aztán azt sem tudom, hol vagyok. Csupa ismeretlen megálló. Ez nem az a város, ahol felnőttem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Az SS tiszt hasonlat nagyon találó. De a legjellmzőbb rá ,hogy évekkel
    ezelőtt egy rendezvényen úgy köszönt el ,hogy SZEBB JÖVŐT!
    Mikor nemsokkal később ezt szóvá tették neki egy riportban pofátlanul
    azt hazudta,hogy nem tudja kik használják ezt és mire.
    Én a KÖztársaság téren nőttem fel .Mire kimondom,hogy
    másodikjánospálpápatér addigra este lesz. Rákóczi hid .Borzasztó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. Krákogjon kissé, tarlós “úr”. Jómagam Budapesten születtem, 30 évig ott is éltem, pár éve, egy határ menti kis, faluban élek. És jól is érzem magam, bár ahogy vénülök, egyre többet gondolok, a Zuglói grundokra, a körvasútsorra, az Ilka utcára, a bunyókra. Évente párszor felutazok Budapestre, de már nem érzem jól magam,és ez Demszkynél sem volt másképp. A 80-as évek langymelege már nem jön vissza, szartam én a vörös csillagra, meg a Déli hadsereg csoportra, ittunk ,nőztünk, nőztünk, ittunk.És ami szintén fontos, jó zenéket hallgattunk. Lehet hogy egy szentimentális vén marha leszek,de én, jól éreztem magam akkoriban. Nem volt facebook nevű homokozó, nem volt PC., De azért két berúgás közt, olvasgattunk könyv nevű papírkötegeket.Hát ez van, hiába hallgatja tarlós , a Dark side of the moont, attól még egy szerencsétlen fidesz katona marad, aki időnként megpróbál lázadozni,aztán mindig az orrára koppintanak, a Budapestiséggel nem vádolható, kósa féle butykók. tarlós polgártárs, javaslom iszogassál, túrd az orrod, ha nem látja senki, hallgass jó zenéket ,böfögj, szellents,és távozz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Maeldron
    Felszállok a metróra, a “ding-ding kérem vigyázzanak” hang hatására feltörnének a gyerekkori érzéseim, emlékeim, aztán azt sem tudom, hol vagyok. Csupa ismeretlen megálló. Ez nem az a város, ahol felnőttem.

    Ezt szépen írtad, sajnos az ország sem az.:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. T. Barry1. Akkor mit fogsz szólni, ha végig sétálsz, a horthy sugár úton, balra lefordulsz a gömbös sétányra, majd a prohászka szobrot elhagyván,a wittner mauzóleum melletti, szittya cukrászdában, elnyalogatsz egy kurultaj fantázianevű fagyit. Mire végzel a fagyival, felérsz a szálasi (volt Gellért) hegyre. És ott térdeplő helyzetben, mécsessel kezedben imát mormolsz az ott magasodó orbánc szobor előtt. (jól van na! nem akartalak sértegetni)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. T (védi,véni,).vicsi. Ne ijesztgess, nem fogok tudni aludni.
    Az Ilka utcás hsz .TELITALÁLAT!
    Tényleg, ki nem sz….ta le az elvtársakat?
    Csak ők tized ennyire nem nyomultak ,mint ezek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. “…pislákol benne valami a jövőt illetően…”
    Lidércfény lesz az, lángra kapott mocsárgáz. Tán a stratégiai fontosságú FCsM visszaszerzésének a barna különböző árnyalataiban jelen lévő, klasszikus rendezésű fontolgatása okozza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Tarlóst a budapestiek választották meg, pedig tudhatták, hogy a fideszeseknek soha nem volt a szívcsücskükben a főváros!
    Tarlós keresztapa bevonul a főváros történelmébe, mint az átnevezések nagymestere, mert ezek nélkül nem lehetett létezni, aztán talán még, mint Budapest csődbe vívője – aztán élvezi a nyugdíját, utána a vízözön!
    Bpest lakossága, pedig szagolja azt, amit szakított magának!
    Majd évek múlva visszanevesítenek, megint milliárdokért – ilyen ország, ilyen főváros, ilyen nép csak Tündérországban leledzik…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. jogábanállhallgatni

    …Isten mentsen, hogy ” úgy ” döntsön.
    Pótolhatatlan ember …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Golyóstoll után a másik független .Szerintem gerinctelen féreg egy bólogató János akit megvetek kilóra .Próbált széllel szembe pisálni ,de rájött , hogy az neki nem megy.Csinálunk majd egy emlék könyvet az lesz a címe AKIK TÖNKRE TETTÉK MAGYARORSZÁGOT,na abba ő is benne lesz a hazaáruló párt társaival együtt……………………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. ugyan már tapló úr majd orbán megmondja hogy mi lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos