Ronai and Ronai
AMERIKAI

Martonyi Horthy „hibáinak” feltárásáról 2012. szeptember 13. csütörtök 10:32 | AN Forrás: Nol/AN/MTI

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Martonyi Horthy „hibáinak” feltárásáról
Budapest – Martonyi János szerint a kormánynak nem áll szándékában Horthy Miklós rehabilitálása, ehhez sem a szándék, sem az alap nincs meg; megfelelő történeti kutatásnak kell megmutatnia, milyen helyes vagy helytelen lépéseket tett, illetve hibákat követett el a kormányzó. A külügyminiszter az amerikai zsidó szervezeteknek írott levelében valótlanul azt állította, a Magyar Gárda eltűnt az utcáról. Paul Shapiro, az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeuma Felsőfokú Holokausztkutató Központjának igazgatója ezzel szemben azt várja, hogy a már felavatott emlékművek tűnjenek el.
.
A külügyminiszter az Amerikai Zsidó Bizottságnak írt levelében azt is hangsúlyozta, hogy a magyarok feltétel nélkül elkötelezettek a kisebbségek védelme mellett, a gyűlölet-bűncselekmények törvényi szabályozása a világon az egyik legszigorúbb, és a Velencei Bizottság nemrégiben állapította meg, hogy a kisebbségek jogairól rendelkező magyar jogszabály a lehető legteljesebb védelmet nyújtja, amelyet a nemzetközi szerződések előirányoznak. Martonyi nem teszi hozzá, hogy a magyarországi kisebbségeket taxatíve felsoroló törvényben a zsidóság nem szerepel, a kisebbségi szabályozás amúgy sem volt soha több írott malasztnál, így ezzel takarózni meglehetősen visszatetsző.
.
A Népszabadság hétfői számában számolt be arról, hogy az Amerikai Zsidó Bizottság, a B’nai B’rith zsidó szervezet és az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeumának Felsőfokú Holokausztkutató Központja korábban levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, kifogásolva a magyarországi Horthy-emlékműveket. A levélre Martonyi János július 18-án válaszolt.
.
A Horthy-emlékművekkel kapcsolatban kiemelte, az egykor kormányzó megítéléséről ma sincs konszenzus. Az igazán alapos kutatások és a nyilvános viták Magyarország 20. századi történelméről csak a rendszerváltozás után indulhattak meg, ezért nem meglepő, hogy máig nincs egyetértés a történelmi személyiségekről – állította.
.
A külügyminiszter szerint a kormánynak nem áll szándékában Horthy Miklós rehabilitálása. Kifejtette, azokban az országokban, amelyek nem tartoztak a szovjet blokkba, már évtizedekkel korábban elkezdődhettek a viták saját történelmükről, ettől függetlenül a diszkrimináció és a rasszizmus minden formája elleni harcnak minden országban egyaránt fontosnak kell lennie.
.
Martonyi János szerint a kormány „történelmi küldetése” a szélsőjobboldali mozgalmak megerősödésének megakadályozása, ami óriási feladat. „A szélsőségesek a közös ellenségeink”, emelte ki. Hozzátette: minden olyan állítás, amely szerint a kormány elnézi a szélsőjobboldali pártok akcióit vagy valamilyen módon rehabilitálni akarja a vitatott történelmi alakokat, hamis, sőt rosszindulatú.
.
A kormány minden alkotmányos és törvényi eszközt igénybe vesz a szélsőségek elleni harchoz. Ez hosszadalmas folyamat, de az első eredmények már láthatók: a Magyar Gárda eltűnt az utcákról – közölte. Megjegyezte, a kormány rendszeresen egyeztet a kisebbségekkel.
.
Paul Shapiro, az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeuma Felsőfokú Holokausztkutató Központjának igazgatója a Népszabadságnak úgy nyilatkozott, levelükben azt kérték, hogy a kormány állítsa le a Horthy-emlékműavatásokat, ezzel kapcsolatban konkrét lépésekre várnak. A már felavatott emlékműveket el kell távolítani – jelentette ki. Hozzáfűzte, a kormánynak lehetősége lenne stabil parlamenti többségére építve törvényt elfogadtatni arról, hogy „a holokauszt időszakának gyilkosainak ne állíthassanak emlékművet”.
.
Az egykori kormányzóról azt mondta, a náci Németország szövetségesévé tette Magyarországot, hogy területeket szerezzen vissza a szomszédos államoktól. Szerepet játszott Európa destabilizálásában, zsidók lemészárlásában 1941-1942-ben, még jóval Magyarország náci megszállását megelőzően.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
Martonyi Horthy „hibáinak” feltárásáról, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

48 Reader’s Comments

  1. Martonyi semmit nem változott. Pont olyan, mint az MSZMP-ben volt. Mocsok, jellemtelem karrierista. Csak másik kabátot vett föl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (34 szavazatból)
  2. Az “utolsó rúgások” is elég bizarrak. Már nem sokat ül a székében a simasága ellenére sem. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  3. Egyre nagyobbakat hazudik , most , hogy elérkezni látszik a karrierjének a halála .
    Pedig elvárható lenne -mint minden rendes végrendelkezőtől- hogy végre az igazat mondja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  4. Most akkor lemondott ez a szemét alak, vagy nem? Meddig rondja még itt a levegőt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  5. Jövőre, 2013-ban Horthy év lesz Jobbikéknál!
    Erre javasoltam, hogy kezdjék az emlékezést mindjárt azzal januárban, hogy szervezzenek a Don kanyarba emléktúrát a 200 ezer magyar katona emlékére!
    Nem csak Nyírő hamvakkal lehet futkorászni, lehet tisztességesen is megemlékezni az igazi hősökről!
    Remélem, hogy többeknek eszébe fog jutni, mert amit művelnek Horthyval az szemenköpése az ott pusztult magyar katonáknak és azok leszármazottainak!
    Martonyi ezek tudatában – mert a Jobbik kijelentésétől nem határolódtak el – magyarázhat bármit….
    Az éleslátásával már 1989-ben baj volt, hiszen utolsóként lépett az MSZP-be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (27 szavazatból)
  6. Illő lenne Martonyinak, ha elolvasná Prónai Pál: A határban a Halál kaszál c.
    naplókivonatát. De ezen kivül is, sok akkor megjelent könyv és egyéb irásos bizonyiték áll rendelkezésre, többnyire magán családi könyvtárakban. Hiába
    igyekeztek akkor lehetőleg minden bizonyitékot megsemmisiteni. Ugyanis ezek nélkül láthatatlan, hogy Horthy több mint 2,5 évig hagyta – hatalomba juttatása
    és megőrzése miatt – garázdálkodni a fehér terrort.
    Prónai és hasonlóan jogtalanúl garázdálkodva “működő” gyilkos
    különitmények támogatása nélkül nem alakulhatott ki a Horthy rendszer.
    A világ klf helyeiről jelzett követelések miatt, ezeket megjutalmazva, kiemelt állásokba, vagy nyudijba tették.
    Az un konszolidáció alatt semmilyen felelősségre vonás nem történt a terror
    irányitói ellen. Legfeljebb néhány jelentéktelen – hozzájuk csatlakozó – rabló
    kapott némi enyhe büntetést, ami a hamarosan követően eltöröltek.
    Véleményem szerint ezek jellemezhetik – a további vizsgálódás nélkül is – a
    Horthy “hibáit”.
    Sajnos a fent emlitettek ismeretlenek a közvélemény előtt.
    .
    És még nem is emlitettem a Horthy 2. világháború alatti tevékenységét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  7. Tisztázzunk valamit. Horthynak nem “hibái”, hanem BŰNEI vannak! És nem csak a zsidók ellen elkövetett, de elsősorban a saját katonái ellen elkövetett bűnei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (30 szavazatból)
  8. Martonyi öltözzön be nyári szerelésbe és irány Oroszország.
    Majd amikor 30 fokos hidegbe nem meri letolni a gatyáját mert fél h megfagy a
    se@e, akkor elmélkedjen Horty hibáiról.
    mi az amivel orbán zsarolja?
    Vagy alapban ilyen Martonyi???
    Magyarok, hová tettétek eszeteket amikor szavaztatok a fideszre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  9. “…Martonyi János szerint a kormány „történelmi küldetése” a szélsőjobboldali mozgalmak megerősödésének megakadályozása, ami óriási feladat…”
    .
    - János, jános… nem akarsz magadnak egy kistestvérkét csinálni?
    .
    :((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  10. Horthy egy gyilkos volt, maradjunk ennyiben és kész!
    Ha a Fidesz vizsgálja a “hibáit” csak egy dolgot jelenthet és eredményezhet:
    Elfogadhatónak tartja és mosdatni akarja a lemoshatatlan bűnöket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  11. Horthy alapvetően egy dilettáns, alkalmatlan alak volt, aki csak véletlenek folytán tudott az ország élére kerülni. S amikor ez megtörtént, akkor sem volt képes a felelősséghez felnőni, maradt ugyanaz a dilettáns alak. Természetesen hiba lenne azért hibáztatni, hogy nem látta előre a jövőt, hiszen ez abszurdum, viszont még a jelent sem volt képes látni: sorozatosan hozott olyan döntéseket, melyek már akkor sem lehettek jók az épeszű ember számára. Politikája nem is volt Horthynak, gyakorlatilag folyamatosan sodródott az eseményekkel és a “majd csak lesz valami” volt a fő elve. Röhej, hogy egy ilyen ember az ország nagy része számára ma már a század legnagyobb politikusának tűnik. S persze az is röhej, hogy egy másik tehetségtelen alak, Kádár áll a második helyen Horthy után a népszerűségi listán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  12. Horthynak valójában CSAK bűnei vannak. Ex-lex helyzetben véletlenül került az éppen újjászerveződő ellenforradalmi sereg élére, mint rangidős tiszt. Ez a sereg a magyar államot védelmező hadsereget túlerővel leverő hódítókat kísérte szövetségesként. Eredetileg báb, akinek formális parancsnoklása alatt hajtották végre a fehérterrornak nevezett lincseléses megtorlást, feudális viszonyok visszaállítását, és a feudális állam újraszervezését. Ennek csúcsa volt, hogy az ellenzéki képviselők erőszakos kizárásával, fegyverrel támogatva “megválasztották” kormányzónak, a király helyettesének. A Magyar Királyságot elárulta, hiszen a királyság jogrendje szerint jogos trónkövetelőt fegyveres erővel távolította el.
    Uralmát az azóta megszokott sötétség jellemezte. Magyarországon vezették be először azokat a zsidótörvényeket, amikhez hasonlókat később Mussolini és Hitler rendszere hozott, aminek alapján később százezreket fosztottak ki és gyilkoltak meg.
    Százezreket küldött a keleti frontra úgy, hogy világos volt e csapatok harcképtelensége.
    A kiugrást sem tudta sikerrel megszervezni.
    Egyet tudott csak: helyezkedni és a bőrét menteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  13. Véletlenül rátévedtem egy videóra. A két évvel ezelőtti, első “Nem tetszik a rendszer” tüntetés felvételeire.
    .
    Emlékszem, hogy akkoriban mennyire borúsnak és sötétnek láttam az ország jövőjét. Veszedelmesen rossz irányba megyünk – gondoltam. Abban az időben hasonlóan vélekedtem a következő négy évről, mint Debreczeni.
    .
    Ma, ahogy a videót néztem, egy pillanatra jobb kedvem lett.
    .
    Ezen meglepődtem.
    .
    Egy pillanatra akkor lesz az embernek jó kedve egy emléktől, ha abban a pillanatban, amelyből az emlék származik, jobb kedve volt a jelenlegi hangulatánál.
    .
    Két évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy annál van még ennyivel lejjebb. Pedig van.
    .
    És itt nem csupán rólam van szó. Hanem az országot szétmaró és feloldó apátiáról.
    .
    Hol vannak a tüntetések? Hol van a nem tetszik a rendszer? Hol van az az 50 ezer, aki elment még ezekre? Hol van az a 100 ezer, aki nem lépett vissza a nyugdíjpénztárból? Hol van itt bárki, az agyhalott fidesznácikon kívül, aki bármiben reménykedik? Aki bármiért bármerre mozdulna? Maradt 200 tüntetésturista? Mikor volt az utolsó alkalom, hogy bármiféle értékelhető módon tanújelét adta akár néhány ezer ember, hogy itt diktatúra van, és ez “nem tetszik” neki?
    .
    Magyarország: füstölgő, tömény depresszió és teljes apátia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  14. maval,
    Hasonlót írtunk. Mire megírtam az enyémet, megjelent a tiéd is.
    De szerintem Kádár nem volt tehetségtelen, ellenkezőleg.
    Ő nem véletlenül került az ország élére. Előtte is jól taktikázott, később is. (Persze szerencséje is volt.)
    Az ő érdeme, hogy újra engedélyezte, hagyta a kisipart és a háztájit. Kádár alatt Magyarország végig az élen járt a merev bürokratikus gazdaságirányítás lazításában. Ehhez nem csak taktikai érzék kellett, hanem bátorság is.
    Ettől még maga a rendszer épp olyan volt, amilyennek írtad. Annak a hosszú agymosásnak isszuk most a levét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  15. maval–>maxval
    bocs

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  16. ovi egyelőre abban különbözik hortitól, hogy ő még nyíltan nem küldött egymillió magyart a vágóhídra – csak a létfeltételeiket tette és teszi folyamatosan semmissé! :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  17. Ez a martonyi egy aljas, jellemtelen seggnyaló hazudozó,egy politikai “megélhetési bűnöző” Gerinctelen féreg,a szócsavarok szakértője.Hányinger!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  18. gets
    2012. szeptember 13. csütörtök
    13:16
    Még nincs elkésve. Attól függ, mire alakul az örmények haragja.
    Most nem tudom, síró, vagy nevető karaktert tegyek a végére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  19. Jó, jó, de mi lesz a frissiben csinált, oszt jópénzzért jóhelyekre lerakodott Horthy szobrokkal.
    Felszedegetik, netán, fátylat rá?…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. Maxval! Milyen igaz, bár a Kádár korántsem volt olyan dilettáns és korlátolt, hiszen az akkori konszolidáció nyitotta meg az utat a polgárosodás felé. Jelenlegi kormányfőnk is a polgárosodást vette célba ‘98 és 2002 között, de miután belátta, hogy az egy macerás, sok munkával és kevés eredménnyel kecsegtető út, olajozottan átsiklott vérciki diktátorba. Annak meg, – mint láttuk a baltás esetnél – legalább olyan ostoba, mint mostanában istenített előde.
    Martonyit egyszerűen nem értem. Ha akkora szaktekintély a külügyekben, nem gondol arra, hogy az itteni nagykövetségek alkalmazottain kívül turisták százai is látták a Hősök terén masírozó gárdistákat? Olvastak a vidéki városban saját magukat kővel dobáló “nemmagyar”, “nemgárdista” bakancsosokról?! Szerintem azt már a Külügyi Intézet se ajánlotta, hogy ennyire hülyének tetessék magukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  21. Bocs: tettessék

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. Valami jót azért mondhatunk Horthy Mikire:
    Ferenc Jóska szárnysegédeként kiváló volt.
    A császár meg volt vele elégedve.
    Ebben a szereposztásban brillírozott.
    Ugyanúgy mint most Martonyi, Orbán alászolgája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  23. talalom és girbegurba:
    Mindenkinek, mindennek vannak pozitív oldalai, biztosan még a pokolról is lehet találni pár jó szót. Azonban nem ez a lényeg, hanem az összkép. Márpedig Kádár összképe NAGYON negatív.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (15 szavazatból)
  24. Kedves Maxval! 1998 és 2002 között lelkesen kerestem a fidesz jó oldalát. Aztán a nagy varázslónak az árnyéka elfedett és elfed minden pozitívumot. Miért nem zavarjátok már el?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  25. talalom:
    Majd igyekszünk 2014-ben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  26. Kádár a Nyugatnak sem volt negatív!
    Orbán már Keleten is negatív!
    Nekem nagyon nem jön be, hogy egy ilyen sallerosztó vezeti az országot!
    Egy dinoszauruszt is agyon lehetne ütni ezzel a 3xbóvlival!
    Kádárral összehasonlítani, khm!
    Én megértem azokat is, akik védik, hiszen nehéz lehet bevallani, hogy ekkorát lehet tévedni.
    Vannak akik a tükörnek háttal borotválkoznak és vannak akik simán bevallják, tévedtek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  27. talalom,
    Teve 1998 és 2002 között SEM a polgárosodást vette célba, csak akkor még nem volt “kétharmada”. Volt akkor is simlicska, akkor is szabotálták a kormányülések jegyzőkönyvezését, és mintha már akkor is szívesen eltekintett volna az ellenzék létezésétől!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  28. Maeldron!
    Üdvözöllek!
    Várunk, és nem csak Téged!
    .
    “Rosszabbul élünk, mint két éve – Tüntetés a Clark Ádám téren.
    Szeptember 29., 15h Clark Ádám tér.”
    http://www.szolidaritasmozgalom.hu/
    .
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  29. Horthy egy analfabéta politikus volt. 1944 kora tavaszán Kádár Gyula, a katonai elhárítás főnöke jelentette Horthynak, hogy Ausztriában, a magyar határ mellett nagy csapatösszevonásokat észleltek. Horthy Kádár jelentését komolytalannak ítélte.

    1944 őszén Horthy már komolyan foglalkozott a háborúból való kiugrásra. Magához hívatta Németország budapesti nagykövetét, és a szövetségesi hűség ürügyén, tájékoztatta ebbéli elképzeléséről.

    Megáll az ész!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  30. Bohém: “Rosszabbul élünk, mint két éve”
    .
    Javasolhatnék néhány adekvát nevet tüntetésnek? Vagy már legyártottátok a táblákat?
    .
    Tényleg jó ötlet szerintetek fidesz kampányszöveget választani a tüntetés nevének?
    .
    A következő nevű tüntetésekre mennék el:
    .
    “Diktatúra van, basszátok meg.”
    .
    “Passzív ellenállást hirdetünk.”
    .
    “3 napos, országos szintű bojkott induljon a jövő héten.”
    .
    “Nemzetközi segítséget kérünk a Nato-tól és az ENSZ-től az alkotmányosan puccsolt országunk számára.”
    .
    Néhány ötlet, amitől nem néznétek ki totál hülyének. Bocs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  31. Most komolyan, ki a halál f…..t érdekli, hogy rosszabbul éltek, mint két éve?
    .
    Én például jobban élek.
    .
    Mégis el fogok menni innen a ….ibe, mire rájöttök, hogy diktatúra van, ami ellen minden eszközzel harcolni kellene, országos bojkott, nemzetközi bíróság. Nem fogjátok fel, hogy az ország már szét lett …..va a következő 100 évre?
    .
    Igen, jobban élek. Csak hányok attól, ami itt van.
    .
    De az ilyen okos tüntetés neveket is vegyük bele. Ti akarjátok elmozdítani orbánt? Ennél még az is értelmesebb tüntetésnév lenne, hogy “Hányingerünk van.”
    .
    “Rosszabbul éltek”. Komolyan. Jobban fel….tok az agyamat, mint a fidesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  32. Annak, aki nem akar 29-ig várni:
    A Demokratikus Koalíció 2012. szeptember 15-én, szombaton 15 órától tüntetést szervez a Batthyány-örökmécsesnél az előzetes választási regisztráció ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  33. Egyébként meg visszaélnek azzal, hogy a magyarul tudó külföldi tudósítók még nem igazán tudnak fidesz-magyaránul. Ugyanis a “minden alkotmányos és törvényes eszköz”-hoz ennek hiányában képtelenek hozzátenni, hogy azokat maguk alakítják a kényük-kedvük szerint, de főleg nagyon ügyelnek arra, hogy az ne akadályozza, sőt elősegítse, hogy a Horthy kultuszt buzgón ápolhassák.
    Ezért nem teszik fel azt a logikus kérdést: És melyek azok az alkotmányosnak és törvényesnek nevezett eszközök? Ja, hogy olyanok nincsenek? És ettől még demokratáknak tartják magukat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Maeldron,
    Így van. Nem az az érdekes, hogy rosszabbul élünk, hanem az, hogy a hatalmat kézben tartók lenézik és tapossák a többieket, saját hülyeségüket erőltetik, viszályt szítanak, elárulták és elárulják a Köztársaságot. ÁRULÓK!
    Csak hab a tortán, hogy dilettáns működésük miatt az ország teljesítménye messze elmarad az egyébként lehetségestől, és olyan rombolást végeznek, hogy a helyreállításra is alig van remény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. mai MO:
    .

    PÁVA-beszéd PLAKÁT HADJÁRAT MAGYARORSZÁG ELLEN (páva Farok kék háttérrel legtöbbször, XXI. sz.-i szoc-reál ábrázolással)
    .
    A Legtehetségesebb Elqró Viktor és Hűséges Nyaloncai 760 millió forint körüli összeget költenek el az adófizetők pénzéből arra, hogy népszerűsítsék a gondolatot, a ..Tündérország Tündér-gondolatát , hogy megvédik a munkahelyeket, akkor amikor még ezt a (egyenlőre valóságos) parlament nem szavazta meg. Semmi sem drága, hogy ezt a pofánkba tudják akkor is hazudni, amikor nem nézünk MTV-t, de mondjuk szoktunk gyerekért menni iskolába.(egyenlőre még Magyaro.-on)
    Olyat is mondott a rádió, hogy a Nemzeti Adóhivatal behajtói tudni fogják pótolni a költségvetési lyukakat.
    Gondolat olyan, mint amikor a SEGGkirály odaszól a Nyaloncoknak, hé!! Szedjetek be több pénzt a néptől !
    …ahelyett, hogy országában jobb körülményeket teremtene.(nem hízlalná a pénzt az országból kivívő fidesz-oligarchiákat, megbízhatóság erősítése, versenyképesség, szabad verseny helyzet,… )

    Ha én NAV LENNÉNK, biztos olyan helyre mennék vizsgálódni, ahova a legnagyobb pénzek folynak. Ahova a milliárdok ömlenek. Ott lehetne a legtöbb sumák forintot megtalálni.
    Persze lehet nincs igazam. Simicskának minden elherdált 100milliójáról van számlája (ezt a tolvajlást nem a NAV-nak kell kivizsgálnia),a 90-éves állami földeket müvelő nénike (ha még él (csókolom!), és nem Budai üzletel vele..).. akkor a NAV ügyesebben tud rajtaütni a családi vállalkozásokon, ahol a pénz úgyan sokkal kevesebb és a napi megéhetésre kellett …volna.
    Ez PÁVA-TÁNCOS , országépítő MINUSZTERELNÖK (el-K)ÚRUNK PADLÁS LESÖPRÉSI AKCIÓJA ! ! !
    .hányok.(+ Éljen Rákosi !!)
    .
    .
    .
    Hallom, hogy Gyurcsány éhség lázadásán megjelent jobbikos provokátorokat elkergették a DK többségi szimpatizánsai. Ez jó.
    Az is jó lenne, ha szaporodnának a hasonló akciók és végre a Magyarországon élő magyarok végre elhinnék, hogy többségben vannak szám szerint , fölényben vannak erkölcsi, világ által támogatott eszmék tekintetében (1.nevezzük egyszerűen józan észnek , vagy 2. nevezzük egyszerűen bizonyítottan működő gazdasági modellnek,..)
    .

    .
    Remélem az örmények vették a tényt, hogy a Baltás Mészárost , a Narancsos Mészáros engedte egyszemélyi felelősségben és döntésben szabadon- hogy menekülési utat hagyjon saját magának , a rabolt-sarcolt milliókat kiadatás mentesen tudja élvezni külföldi-magyarnyugdíjas éveiben.
    Remélem az örmények még a 2014-es választási csalásokat sem várják meg, nem hogy a Páva nyugdíjaséveit.
    Remélném , hogy a magyar lakosság is ugyanigy nem várja meg sem az örményeket, sem a 2014-es választási csalásokat , és ebben is megelőzi Örményországot, nem csak a londoni érmek számában.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Maeldron – induljon ki abból, hogy az ország nagyobbik része erre ugrott!
    Őket így lehet megszólítani – nem vicc, tényleg! Hozzanak vekkert! És vittek! Égtem miattuk, hogy micsoda emberek – (mert elnézve a térről mutatott képeket, a pulpituson egy db vekkerest nem láttam) – de ők is itt élnek!
    Már többször leírtam itt: Bajnai Gordon szerint a gazdaságot 2 év alatt “viszonylag” rendbe lehet tenni. Ami a fejekben van, azt meg sem próbálta megsaccolni!
    Az állampolgárok nagy része csak így szólítható meg, esetleg még így sem – és nem a hívőkről beszéltem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. csakén: pont, hogy nem ugrott. Ezzel a szlogennel a fidesz elbukta a 2006-os választásokat. Részben azért, mert a szocialisták alatt nem élt rosszabbul a társadalom, mert nem az osztogatás. Még a kétszer száznapos program emléke is élt. Anyám azóta is többet keres. Az más dolog, hogy ebbe – és sok minden másba – a gazdaság beleroppant, de nem éltünk rosszabbul, nem is nyert vele a fidesz.
    .
    Az is tény, hogy most sokan tényleg rosszabbul élnek. Hát még mennyivel fognak rosszabbul élni, ha majd nem lesz nyugdíj, nem lesz tb, nem lesz étel.
    .
    Csak épp semmit, az égvilágon semmit nem várok azoktól, akik ezt a bukott fideszes kampányszöveget bírták kitalálni. Hányan gondolkodtak rajta? Huszan? Szép kis társaság lehet. Majd ők fognak alternatívát és megoldást kínálni ennyi ésszel. Nem véletlen, hogy saját logóra se tellett.
    .
    Szolidari: Ha már mindenképp fideszes kampányszöveggel akartok tüntetni a fidesz ellen, válasszatok már olyat, amivel nyertek. Hátha az több szerencsét hoz. Például: “Csak a fidesz!”. Vagy: “Egyszeri, nagyarányú adócsökkentés!”. Vagy: “Elég volt a cigánybűnözésből!”. Ja, bocs, az a jobbik volt. Mindig összekeverem. A szavazóikat is.
    .
    Szerintem a “Csak a fideszt”-t válasszátok a “Rosszabbul élünk” helyett, az már viktornak is bejött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. “mert nem az osztogatás” helyett azt akartam írni, hogy “mert ment az osztogatás”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Csak a Fidesz – Na és elmennek és leszavaznak a Fideszre!
    Ha viccnek szánta – OK!
    Gondolom az elemzők sem tudják, mivel kellene előállni!
    Egyszerűen az emberek fejében akkora katyvasz van, hogy az valami rettentő!
    2006. óta más nincs, mint Gyurcsány hazudott – ha az ember azt mondja, most van csak hazugság, bele az arcunkba – a válasz: de a Gyurcsány…
    Szétlopták az országot a szocik, a legtöbbjük a börtönben van – az ember mondja, most mentik fel sorra a meghurcolt, besározott embereket, nem nokiás dobozzal, hanem vonatszerelvénnyel tömik a zsebeiket, a válasz: de a szocik….Bajnai perek halmazát nyerte, de még mindig libajnaiznak!
    Budai sorra veszti el a pereket – ez sem zavarja a hívőket!
    A sár, a meghurcolás pedig marad!
    Hát így állunk, kb. másfél évvel a választások előtt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. “Még az elemzők sem”. Ez jó. Vicces. Mondtam: “Vessünk véget a diktatúrának”. “Eljött az idő”. “Visszaállítjuk a jogállamot”. Ha két percnél tovább gondolkodnék rajta, tudnék jobbat is.
    .
    De ha mindenképp fidesz szlogen kell, ha mással tényleg nem lehet, legalább csempésznének bele némi Civil Kurázsit. Például: “Egy szoba, három spangli, két kerék”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Jelszónak talán ez kellene:
    Fekete – Fehér
    Igen – Nem
    MIT VETTÉL A PÉNZEMEN?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. MSZP = fidesz
    .
    FELSZÓLLÍTOM MESTERHÁZI ATTILÁT, HOGY VONULJON TÜKÖR ELÉ ÉS KÖPJE SZEMEN TÖBBSZÖR ÖNMAGÁT !!
    .
    Az mszp tiltakozni kíván valamelyik 5018. fideszes túlkapás ellen, ezért több napos nemzetközi konferanciát (gondolom welness barátok előnyben) tart a Balaton mellett 2012 !! szeptemberben.
    .
    Ennek az embernek van még joga beleszólni a magyar éterbe ? Ennek az embernek (és pártjának), akik végig aktívan aszisztálták a fidesz demokrácia lebontását 2 éven keresztül ?
    A demokrácia leépítéshez annyit szóltak hozzá, hogy tartottak nagyon sokára egy sportcsarnokos konferencia-tiltakozást ?!!
    Most szólalnak meg, amikor a fidesz népszerűsége már óriásit zuhant ? (köszönhetően a fidesznek, a Narancs Gyilkos Vezérnek, a civileknek)
    Mi akar lenni a fidesszel együttműködő Mesterházi , váltó párt ?
    Hogy még 10x eljátszák azt, hogy leváltom a másik pártot (fidesz-mszp duó ) és semmi sem változik ?
    Ha véletlenül akad a sorainkban egy örült , aki változás, modernizációt akar, azt kinyírjuk ?
    .
    FELSZOLÍTOM MESTERHÁZI ATTILÁT , SZÁMOLJON BE MAGYARORSZÁGNAK, MENNYI PÉNZT KAPOTT AZ MSZP SIMICSKÁKTÓL, NYERGESEKTŐL !!
    .
    Mit csinált 2 éven keresztül ? Felfogta-e a fidesz ámokfutás rémségeit ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  43. FELSZÓLLÍTOM MESTERHÁZI ATTILÁT, HOGY VONULJON TÜKÖR ELÉ ÉS KÖPJE SZEMEN TÖBBSZÖR ÖNMAGÁT !!

    .
    FELSZOLÍTOM MESTERHÁZI ATTILÁT , SZÁMOLJON BE MAGYARORSZÁGNAK, MENNYI PÉNZT KAPOTT AZ MSZP SIMICSKÁKTÓL, NYERGESEKTŐL !!

    Háttérben a Nyalizok Partja, meddig bírjátok meg? Nem kapót el a nyelvetek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  44. Az MSZP-re és a LAPÍTÓK Partjára gondoltam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  45. “…a Magyar Gárda eltünt az utcákról…”
    Hát persze, hogy eltünt. Hiszen ők (aFidesz) bármikor elővarázsolja, de vissza is parancsolja amikor csak akarja. Most, amikor olyan hitel-váró időszakot írunk hát sajnálatukra – rossz magyarsággal – vissza vannak parancsolva a tikos laktanyáikba.
    A 2006-os zendülés is így zajlott. Egyszercsak megjelentek (lehet, hogy nem egyenruhában, akkor nem az kellett a Fidesznek), majd visszavonultak és érdekes módon pont október huszonharmadikára időzítve ugyanazok a személyek törtek zúztak ismét. Mindez egy spontán felháborodásból fakadó alulról (legalulról és legfelülről) jövő népi kezdemény keretében…
    Sötét egy ország, ahol a viszonylag legkultúrtáltabb miniszter is így hazudik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Megjegyzésem az előző bejegyzésemhez:
    .
    Egyenruha, vagy nem, teljesen mindegy a betiltott szervezet emberei ugyanazok, ergo a magyargárda él és virul !
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Nikos Galis!
    .
    Igen, Horthy brillírozott, ahogy írod.
    A kattarói matrózlázadáson például 5000 tengerészt tizedelt meg.
    Véreskezű gyilkos volt, és kész. Erről tessenek írni – aki részleteket tud.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Hoppá! Infórádió 3/412 Martonyi úr megszólalt! Na nem külpolitikai kérdésben, hanem gazdasági kérdésben. Figyeljetek csak!
    Tárcaváltás, vagy mi ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Lezsák a Horthy-rendszert magasztalta 2013. szeptember 2. hétfő | AN

Horthy csak október 15. után lett rossz 2012. október 21. vasárnap | AN

Ma szólal fel Áder New Yorkban 2012. szeptember 25. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos