Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lezsák a Horthy-rendszert magasztalta 2013. szeptember 2. hétfő 17:36 | AN

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lezsák a Horthy-rendszert magasztalta

Kenderes – Horthy Miklós magyarországi újratemetését a veterán haditengerészek bátor kezdeményezésének, az akkori nagyon ellenséges politikai légkörben méltán emlékezetes tettnek tartja Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. Horthy Miklós egy antidemokratikus, antiszemita és nyíltan vállaltan fasiszta rendszert működtetett Magyarországon. Horthy kormányzó alatt deportáltak csaknem félmillió magyar zsidót a haláltáborokba. Horthy a náci Németország szövetségeseként csak Sztálin közbejárására úszta meg az akasztófát.

Az egykori kormányzó és családtagjai újratemetésének húszadik évfordulója alkalmából vasárnap rendezett kenderesi megemlékezésen Lezsák Sándor köszönetet mondott az újratemetés minden résztvevőjének. 
”Az újratemetés történelmi elégtétel volt, de ezzel nem elégedhetünk meg. Húsz esztendő után is meg kell állapítanunk, hogy nem múlt el nyomtalanul a hipnotizáló, tudatmódosító hazugságokkal mérgező szocialista-kommunista négy évtized” – fogalmazott a több száz, köztük Erdélyből és Felvidékről érkezett ember előtt Lezsák. Az Erdélyből érkezettek elfelejtettek megemlékezni arról, hogy az erdélyi magyar zsidók deportálására csak azért volt lehetőség, mert Horthy visszaszerezte Erdélyt. Ha Erdély nem kerül Horthy uralma alá, akkor az erdélyi magyar zsidókat nem gázosították volna el.

“Ne feledjük, (…) a történelmi bűnözők is visszatértek a tett színhelyére, és próbálták eltávolítani akár levéltárakból, máshonnan, egy nemzet emlékezetéből azokat a tényeket, amelyeket nekünk kötelességünk újra föltárni” – mondta a magyar parlament alelnöke a Hothy-ra emlékezőknek, akikről a Fidesz közvetlen irányítása alatt álló Magyar Távirati Iroda sejtelmesen azt írta, hogy “között zászlókat lengetve több civil szervezet egyenruhás tagjai is jelen voltak”. Ezek az egyenruhások feltehetően neonyilas gárdisták voltak. Horthy Miklós Adolf Hitler náci vezér szövetségese volt. Amikor a nácik vesztésre álltak, akkor próbált a szövetségesekkel és a kommunista Szovjetunióval kiegyezni, még Sztálinnak is hízelgő levelet írt. Az általa kinevezett kormányok a fasiszta Olaszország és a náci Németország között ingadoztak, nyíltan antiszemiták voltak, zsidóellenes törvényeket hoztak és magyar zsidók száezreit hajtották megsemmisítő táborokba. Horthy az egyetlen fasiszta politikus, a tömeggyilkos Hitler egyetlen olyan szövetségese, akit az Európai Unió egy államában dicsőíteni lehet.

Legyen cél és feladat, hogy Kenderesen olyan Horthy-korszakot kutató tudományos történeti intézet jöjjön létre, amely képes egybegyűjteni a Horthy családhoz, a kormányzóhoz kötődő, a világban fellelhető dokumentációs anyagokat, levelezéseket, feljegyzéseket, tanulmányokat és könyveket, hogy az erre szakosodó fiatal történészeknek legyen lehetőségük megismeri a kormányzó nevével jelzett korszakot – mondta Lezsák Sándor.

Lezsák elfelejti, hogy a Horthy-korszakot a magyar történelemetudomány feldolgozta, a holokausztot és a holokauszthoz vezető utat, a numerus clausus-t, a nácibarát kormányok tevékenységét a magyar történettudomány dokumentálta. A történelemhamisítás céljára létrehozandó intézet ellenkezik a magyar Alkotmánnyal, még a fidesz alaptörvényével is, az emberi méltósághoz, az élethez való joggal és durván sérti az áldozatok emlékét. Lezsák korában már felavatta Prohászka Ottokár, a magyar hungarizmus megalapítójának szobrát, aki a zsidókkal szembeni antiszemita szabadságharc meghirdetője volt.

A megemlékezés a Horthy család kriptájánal koszorúzással zárult. Horthy Miklós újratemetése 1993. szeptember 4-én történt a Magyar Tengerészek Egyesülete kezdeményezésére. Az egykori kormányzó és felesége földi maradványai valamint fiúk, ifjabb Horthy Miklós hamvai Portugáliából érkeztek magyar földre.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 10 szavazatból)
Lezsák a Horthy-rendszert magasztalta, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Idézet Lezsák beszédéből:
    “Ne feledjük,(…) a bűnözők is visszatértek a tett színhelyére”
    — Milyen igaz. Felkészül: Szálasi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  2. És még mindig büntetlenül gyülekezhetnek a nácik!!!!!!!!!! >:( ((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (21 szavazatból)
  3. Csodálom, hogy a másik nagy Horthy rajongó nem beszélt! Vagy ott sem volt? Nemigen hagyott még ki egy lehetőséget sem, hogy idevágó nézeteit ahol csak lehet kifejtse.Bizony, bizony, Boross Péter úr(?) Orbán Viktor tanácsadói testületének tagjáról van szó…
    http://hvg.hu/itthon/20130902_Nem_Lezsak_az_egyetlen_szelkakas_a_mai_Fi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  4. http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/10_hely_amit_nem_lathatunk_a_google_terkepein
    Bekerülünk a 11. helyre, ha ez a sötét társaság marad hatalmon. Egy nagy fekete folt lesz Mo. helyén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  5. Gets
    Természetes “Egy a tábor, egy a zászló”. megmondta, nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  6. Most hallgatom Heller Ágnest a Klubrádióban. Nagyon figyelemre méltó és tanulságos.
    Csak vannak, akik semmiből nem tanulnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  7. Arról is ömlengett a vámpírfejű Lezsák, hogy a kormányzó újratametése anno 20 éve “nagyon ellenséges politikai légkörben” történt. Ezek szerint nem ugyanúgy emlékszünk, bár jómagam akkor épp tizenéves voltam, máig emlékezetes a lakitelki népnemzeti tobzódás, amit éppen ők folytattak le, lévén ők voltak hatalmon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  8. Veszett ország!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  9. Én már többször , több helyen leírtam :A fideSS-ben való funkció viselésre csak az jogosult akinek nincs rendben az elmeállapota!-itt az újabb bizonyíték!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  10. “Megtámadták Alföldi Róbertet
    Három részeg férfi támadt Alföldi Róbertre vasárnap este Szentendrén – számolt be hétfő este az RTL Híradó.

    A három fiatalember egy előadás után támadt a színész-rendezőre a nyílt utcán, aki állítása szerint egy múzeumba menekült be a szitkozódók elől, majd kihívta a rendőrséget.

    Az egyenruhások két férfi ellen intézkedtek, garázdaság vétsége miatt indult eljárás az ügyükben – mondta az RTL Híradónak a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  11. Ez itt a probléma. Nem garázdaság, hanem hate crime ügyében kéne eljárni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  12. Mínuszolóknak mi a gondjuk a hozzászólásommal, szerintük garázdaság volt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. Ja értem, megjöttek a narancsagyúak. Nyasgem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  14. Te is fiam, Lezsák?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  15. Magyar tengereszek. Ez a lenyeg. Tenger nincs tengereszeink vannak.
    Ezt a szanalmas …kupacot. Oszinte reszvetem a normalis maradeknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  16. Ez kell a magyarnak ! Ketszer-haromszor valagba rugjak es rogton tancra perdul oromeben ! Nem voltak a fold hatan olyan rohelyes kormanyok mint a ket vilaghaboru kozott, elen a tengeresz pojacaval ! A jelmezkolcsonzobol jott urak a bal oldalon mar alig varjak mikor szopogathatjak le a fejhust ami meg maradt koncon. Csak igy tovabb volt honfitarsak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  17. Tamás Csacsicska

    Nem értem: a Lendvay utcában hülyeséggel mérgezett egeret etetnek a Fidesz képviselőkkel? Azon tartják őket?
    .
    Horthy elveszített egy háborút – 200.000 (kettőszáz ezer) magyar katona veszett oda. A háborúban elpusztult a nemzeti vagyon 30 százaléka. Horthy Hitlerrel szövetkezett – rázogatták egymás kezét. Mit tud Lezsák, Kövér és Orbán a serpenyő másik oldalára tenni? Hogy Horthy jó nagypapa volt?
    .
    Á! Megvan!
    .
    A zsidókérdés megoldása– ez lehetett Horthy örökké feledhetetlen tette, ami (öröm)könnyeket csal Lezsák és a Jobbik szemébe. Aki azért kapta a Kossuth díját, ami verseket még meg FOG írni, amikor nyugalomba vonul.
    .
    Egyszerűen megkövülten állok ennyi emberi ostobaság előtt. Orbánék be vannak rúgva? Kövér szellemileg fertőző beteg? Nincs közöttük egyetlen EMBER (megismétlem: EMBER), aki azt mondaná: megállj! Aki odamenne Kövérhez és szólna neki: ez nemhogy nem európai, de egyenesen nem humánus viselkedés? Hogy ilyen szónoklatok miatt fuccs a Nemzeti Kaszinóba való belépésnek? Nem jut senkinek sem eszébe visszavonni ennek a kreténnek a Kossuth Díját? Sőt! Egyetlen Kossuth Díjasnak sem jut eszébe visszaadni a díját?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  18. Mi van,a náciknak és fideSS-nek nincs olvasni valójuk és itt töltik az idejüket?Versenyezve minuszolgatnak a gyatrák.Igaza van a Lee Majorsnak, nyasg….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  19. Ez a Lezsák…Hát kélrem ez ANNYIRA hülye , hogy képes volt régen egy beszédben felkorbácsolnia önmagát és félig-meddig önkívületi állapotban ” karizmatikus vezérnek ” aposztrofálnia ” áldottemlékű ” Antalljózsit.
    Aki -többelközött- a ” Szamár maga fiam ” típusú középiskolai tanári stílusával híresedett el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  20. Aztán majd kellemesen sétál egyet az Élet Menetén!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  21. “Az idei útvonalat a szervezők azzal indokolták, hogy az Igaz Emberekre akartak összpontosítani, ezért a világháborús mártírokról és megmentőkről elnevezett rakpartok között vonulnak, ez évben első alkalommal átmennek Budára is. A szervezők hangsúlyozták, az Élet menetének célja, hogy megmutassa a jövő generációinak, mi az oka annak, hogy megfogadják: “soha többé!”.

    A STOP riportere szerint a tömegben ott volt Kövér László, a köztársasági elnöki jogkört ideiglenesen betöltő házelnök, Lezsák Sándor, az Országgyűlés elnökének jogköreit gyakorló alelnök, Per Westerberg, a svéd törvényhozás elnöke, Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége, továbbá a Fidesz, az LMP, az MSZP, a Demokratikus Koalíció vezető politikusai, Ilan Mór, Izrael budapesti nagykövete és Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke is.” Lezsák Sándor fasiszta politikus sétája az Élet Menetén 2012.-ben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. Nincs mit szépítgetni a jobboldali politikai elit vagy echte fasiszta,vagy csupán szimpatizáns.Csak a vak nem látja,hogy Otbán egy fasiszta államot épít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  23. #
    gyuricza
    2013. szeptember 3. kedd
    21:55 Sok vak ember van ebben az országban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. Verőcén a rajongás szabaddá tesz, náci jelvények egy hajón a 3xbóvlis tiszteletére:
    -
    http://www.nepszava.hu/articles/comment.php?forum_topics_id=218281&database_id=674585&forum_forbidden=0&no_results_total=16&lstresults=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  25. Bayer a szlovák rendszámos, nemzeti mély magyar, cöfröfös – bérmenetes külföldiekkel feltupírozott -akárki ügyében ítélet született, megmérettetett és könnyűnek találtatott, az előző ítélet pedig semmis!
    A magyar nyelv szerint, Bayer antiszemita….
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=674608&referer_id=toplist

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

A Jad Vasem kiszáll a Sorsok Házából 2014. március 21. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos