Ronai and Ronai
AMERIKAI

Horthy csak október 15. után lett rossz 2012. október 21. vasárnap 0:36 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Horthy csak október 15. után lett rossz
Washington – Magyarország maradéktalanul elkötelezett az atlanti szövetség és értékei iránt – jelentette ki Martonyi János külügyminiszter a Külkapcsolatok Tanácsa (Council on Foreign Relations) külpolitikai kutatóintézet szervezésében pénteken Washingtonban megtartott előadásában.
.
Martonyi elmondta: a Magyar Atlanti Tanács magalakulásának 20. évfordulóján megrendezett múlt heti tanácskozás minden részvevője egyetértett abban, hogy az atlantizmus értékei, csakúgy mint a NATO nyújtotta biztonság, alapvetőek Magyarország számára.
.
A külügyminiszter kérdésekre válaszolva kijelentette, hogy a kormány nyitott a magyarországi változások megvitatására, de azzal a feltétellel, hogy ez a tényeken alapuljon. Visszautasította, hogy előítéletek alapján bárki is megsértsen egy közösséget vagy egy népet.
.
„Nem fogjuk rehabilitálni Horthy Miklóst vagy a rendszerét. Sehol sem fogunk hivatalos emlékművet állítani neki” – hangsúlyozta Martonyi. Ennek indokául a kormányzónak a 1944. október 15. – a nyilas hatalomátvétel – után játszott szerepére hivatkozott – nem egészen érthető módon, lévén a kormányzó 1944. október 15. előtti viselt dolgai közt is akadt néhány fajüldöző törvény, Magyarországgal szemben ellenséges viszonyban nem lévő országok fegyveres erővel történő lerohanása, zsidók gettósítása, deportálása stb., úgy tűnik azonban, ezek Martonyit nemigen zavarják.
A külügyminiszter hozzátette, hogy a szoborállítás kérdésében az önkormányzatok szabadon dönthetnek.
.
A Nyirő József-üggyel kapcsolatban kijelentette, hogy az író újratemetése nem történt meg. Mint mondta, Nyirő műveiben „nem volt fasizmus”, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy politikusként 1944. október 15. után is a parlament tagja maradt, ami „elfogadhatatlan és megbocsáthatatlan számomra és minden tisztességes magyar számára”.
.
Martonyi János sajnálatának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy Elie Wiesel Nobel-békedíjas író lemondott magas magyar kitüntetéséről. A miniszter kijelentette, hogy Magyarország és Izrael viszonya a lehető legjobb, és Magyarországon sosem látott zsidó reneszánsznak vagyunk tanúi – itt feltehetően az utcai zsidóverések reneszánszára gondolt a külügyminiszter.
.
Kijelentette, hogy „Orbán Viktor kormányfő egyáltalán nem kérdőjelezte meg a demokráciát”, amikor arról beszélt, hogy az elnöki vagy a félelnöki rendszer hatékonyabb lehet Európa gondjainak kezelésében. Hozzátette, hogy ezzel személy szerint nem ért egyet, mert a klasszikus parlamentarizmus is hatékony lehet, és a német kancellár és a magyar miniszterelnök is erős hatalommal van felruházva.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 13 szavazatból)
Horthy csak október 15. után lett rossz, 4.4 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

45 Reader’s Comments

  1. Patkany ez a Martonyi, akarmerrol is nezzuk !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (42 szavazatból)
  2. Szépen le tud menni kutyába.És még azt mondják, hogy az Orbán kormány leg normálisabb tagja.Korpa közé keveredett,sajnos már észre sem veszi, mert a lényévé vált.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  3. Schneider Sándor: Ez a helyes kifejezés – Martonyi egy patkány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  4. „Nem fogjuk rehabilitálni Horthy Miklóst vagy a rendszerét. Sehol sem fogunk hivatalos emlékművet állítani neki”
    “A külügyminiszter hozzátette, hogy a szoborállítás kérdésében az önkormányzatok szabadon dönthetnek.”
    1. Eszerint az önkormányzatok nem részei a “hivatalos” közigazgatásnak. Azaz minden önkormányzati rendelet, határozat, minden általuk kiállított okmány, minden általuk működtetett városőrség vagy bármilyen más intézmény, minden általuk megrendelt munka, illetve beszedett adó, tehát minden önkormányzati tevékenység magántevékenység. Ezt jó tudni.
    2. A külügyminiszter ezzel a kijelentésével tette meg a következő másfél órában felavatásra kerülő uszkve 8732 db. Horthy-, illetve 21464 db. turulszobor gránitszilárdságú, informális első-kapavágását.
    Az, hogy Nyírő újratemetése nem történt meg, nem rajtuk múlt, csakis annak a vis maiornak tudható be, hogy valaki falánk nagyevő államtitkár balouni éhségében alkalmasint porlevesnek nézte a reá bízott hamvakat, s egy kis forró vízzel elkeverve hamm, bekapta.
    “Kijelentette, hogy „Orbán Viktor kormányfő egyáltalán nem kérdőjelezte meg a demokráciát”
    Persze, hogy nem kérdőjelezte meg. Mindössze csiribí-csiribá, törvényen (alaptörvényen) kívül helyezte. Mint a jó Horthy a zsidókat, mint az egyszeri kádéenpés a zabigyerekeket. Ezért ezek, mármint a zsidók, a fattyúk és a demokrácia (mint egykor a világ összes országából kitiltott Senki Alfonz a földön), csak a legnagyobb titokban tartózkodhatnak ma Magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (47 szavazatból)
  5. Nem FOGJUK rehabilitálni. Már nem. Megtették. A Parlament környékét is azért tették tönkre, hogy olyanná alakítsák, mint Horthy idejében volt.
    Sehol sem FOGUNK HIVATALOS emlékművet állítani neki. Már állítottak. Ha azok az izék nem hivatalosak, akkor miért és hogyan engedélyezték?
    Ami Nyírőt illeti: érdekelne, miért és kik tették tananyaggá, ha elfogadhatatlan és megbocsáthatatlan a tevékenysége “minden tisztességes magyar számára”? Martonyi szavai alapján tehát azok, akik tananyaggá tették Nyírőt, nem tisztességesek. Ezt hallotta vagy olvasta H.Rózsa is, kövér lászló is és ov is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  6. Elöljáróban: Martonyi és a kormány minősítését nem vitatom; felháborító, ahogyan összemossák a dolgokat, elkennek, szómágiát művelnek.
    De azért nekünk nem kell hasonlóan tennünk. Itt Martonyi, ha jól olvasom, a kormány nevében beszélt. Tehát nem a saját nevében használ fejedelmi többest, nem is a magyar nép (vagy nemzet) nevében nyilatkozik. Szerencsére.
    Azért azt tudjuk, ugye, hogy van némi különbség a kormány hivatalos és az önkormányzatok ugyancsak hivatalos működése között. A kettő nem ugyanaz (olyannyira nem, hogy még akár be is perelheti pl. az államot egy önkormányzat), csak a szocializmusban megszokott központosítás miatt sokan ma is egynek tekintik a kettőt. Igaz ugyanakkor, hogy ismét erősen ebbe az irányba haladunk…
    .
    A Nyírő-ügyet meg ezek szerint úgy ítéli meg, hogy teljesen külön választja az írói munkásságát a politikusitól. Ez persze számomra is teljesen elfogadhatatlan ebben az esetben, de sokan vannak ezen az állásponton, mondván, van ilyen a világtörténelemben. Ez kétségtelen. A művészi tehetséggel nem feltétlenül jár együtt erkölcsi nagyság is. Gondolom, Wagnert operáit sem azért szeretik azok, akik szeretik, mert antiszemita volt és Hitler kedvence (bár ilyenek is akadhatnak, de nekik nincs közük a zenéhez). Továbbá ismerhetünk olyanokat is a művészetek világtörténetéből, akik a magánéletükben züllöttek, talpnyaló árulók, szadisták és olykor akár gyilkosok is voltak – ám nem ezért szeretjük őket, ahogy mondani szokták.
    Nyírőt viszont a legnagyobb jóindulattal sem tudnám jelentős írónak, nagy művésznek nevezni, akinek nemzetünk nagyjai között lenne a helye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  7. Ez is csak egy mocskos orbáni bérenc!
    Szemét patkány ez az ember!
    Pont olyan mint orbán viktor: hazug, képmutató …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  8. „Nem fogjuk rehabilitálni Horthy Miklóst vagy a rendszerét. Sehol sem fogunk hivatalos emlékművet állítani neki” – hangsúlyozta Martonyi.” Kedves Martonyi Úr! Az a néhány Horthy szobor amelyet néhány településen ,Közterületen állítottak azok nem hivatalos emlékművek? Mi a helyzet a Fideszes politikusok védnöksége alatt szervezett Vitézi bálokkal, ahol budapesti Horthy szoborra gyűjtöttek pénzt? Mi a helyzet a nyilas írók műveinek tanításával a középiskolákban? Egyébként Horthy Miklóst és rendszerét az Antall kormány már rehabilitálta, amikor is hatalmas dísztemetést rendeztek neki 1993.-ban Kenderesen. Az Antall kormány engedélyezte a fasiszta Vitézi Rend újboli hivatalos működését. Nemrégiben a Fidesz nagy támogatója Bölcskei Gusztáv püspök pedig Horthy emléktáblát avatott Debrecenben a református kollégiumban. Érdekes, hogy Gyurcsány öszödi beszéde után a fasiszta horda gyújtogatott és köveket dobált a rendőrökre. Orbán Viktor legalább hússzor annyit hazudott és hússzor annyit ártott az országnak mint Gyurcsány. Az árpádsávos banda azonban most nem tartja fontosnak elfoglalni a TV székházat és most nem gyújtogatnak. Az árpádsávos bandavezér Vona Gábor ugyanis korábban a Fidesz polgári körében politizált.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  9. Martonyi Úr! Szégyellje magát,hogy ezt az aljas kormány mentegeti külföldön. Igaz Ön is ennek a kormánynak a tagja, azonban ön is lassan Orbán Viktor szintjére aljasodik. Kár Önért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  10. Martonyi semmi mást nem csinál, csak annyit, hogy nem piszkít ugyanabba a tányérba, amiből habzsolja az élvezeteket. Az, hogy minden idegszálával igyekszik kiszolgálni urát és parancsolóját, Igazatmondaniképtelen Viktormihályt, teljességgel természetes, a történelemhamisításból is ki kell vennie a részét, hiszen ha nem tenné, elzavarnák, mert a tüzet körülülő rablóbandában nincs helye eltérő gondolkodásnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  11. Örömömet lelem abban, ha egy honfitársam véleményében rábukkanok a ” másik megértésre ” irányuló szándékra. Ám döbbenetet okoz az a tény, hogy e társadalom morális állapota milyen mély ponton van. Igen./ Kuksi 2012. október 21. vasárnap 10:51 / Nem értem, miért érv, hogy ” sokan vannak ” ? Gyilkosok is sokan vannak, szavaikkal gyilkolók is sokan vannak. Dr. Mengele is lesősorban orvos volt és kutató. A politikusok is főleg csak ” Emberek “. Az ember gyarló és botlandó. Martonyi is, a soha nem hazudó Me. úr is…..
    Az én személyes értékrendembe, ha nem fér bele valami, akár apróság legyen is az, az nem teszem magamévá, mert naponta belenézek a tükrömbe.
    Azt gondolom: hogy akinek nincsenek elvei, azok minden aljasságra képesek…és azok is, akik megértést tanúsítanak az ilyen megnyilvánulásokkal szemben. A testvér nem válogathatja meg egymást, az ember megválogatja barátait, haveri körét, a hírcsatornáit, politikusait. Azt kaptuk, amiből főzni tudunk. Hol vagyunk Európától?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  12. A Hadtörténeti Múzeumban jártam.
    A belső udvar falainak jó részét a Ludovikások hősi halottainak viszonylag újnak tűnő emlékltáblái foglalják el.
    Egy másik, teljesen újnak tűnő emléktábla a magyar CSENDŐRSÉG I. és II. világháborús hősi (!!!) halottait dicsőíti. Azokat a csendőröket, akik teljes odaadással és kegyetlenséggel zsuppolták haláltáborokba induló vonatokra magyarok százezreit. Azokét, akik nem engedtek egy pohár vizet adni a menetben terelt, kifosztott, halálra ítélt zsidóknak. Azokét, akik kéjjel öltek. Azokét, akiknek túlélő társai boldogan vették elő és porolták le csendőregyenruhájukat a Mindszenty-beszéd után 56-ban.
    Viszont egyetlen táblányi megemlékezés sincs arról, hogy ezek a katonák és csendőrök sok-sok százezernyi CIVIL magyar szándékos elpusztításában vettek részt.
    Sőt, ma hivatalosan le lehet olyat írni, hogy Horthy ORSZÁGGYARAPÍTÓ volt.
    .
    Amelyik országban ez megtörténhet, az nemhogy nem demokrata, hanem éppen hogy az antziszemita és fasiszta Horthy-rendszer feltámasztásán munkálkodik.
    .
    Martonyitól hánynom kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  13. Kuksi, ha Martonyi János nem tudna azonosulni azzal, amit a kormány nevében elmondott, akkor le kellett volna mondania a posztjáról.
    Mivel ezt nem tette meg, számomra nincs különbség Martonyi János a külügyminiszter, és Martonyi János a magánember közt. Alávaló patkány mindkét minőségében!
    A nevemben pedig főleg ne nyilatkozzon ez az féreg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  14. Kuksi, ha Martonyi János nem tudna azonosulni azzal, amit a kormány nevében elmondott, akkor le kellett volna mondania a posztjáról.
    Mivel ezt nem tette meg, számomra nincs különbség Martonyi János a külügyminiszter, és Martonyi János a magánember közt. Alávaló patkány mindkét minőségében!
    A nevemben pedig főleg ne nyilatkozzon ez az féreg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  15. Elnézést a dupla posztolásért, gépem időnként önállósítja magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. Kuksi írta (2012. október 21. vasárnap 10:51):
    ” Azért azt tudjuk, ugye, hogy van némi különbség a kormány hivatalos és az önkormányzatok ugyancsak hivatalos működése között. A kettő nem ugyanaz …”
    — Azért azt ugye tudod, hogy ma kevés kivétellel szinte minden önkormányzat fideszes? És hogy fideszes önkormányzat nem fog szembemenni a Fidesszel, és pláne nem fog ellene pert indítani? És hogy kötelező egyetértenie a pártvonallal? És hogy mi a pártvonal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  17. Remélem a simlis Martonyinak nem hisznek és utána néznek az amerikaiak Horty szégyenteljes ténykedésének. Martonyinak a nagy mesélőnek meg remélem beintenek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  18. Hát lehet.
    Lehet hogy csak október ídusa után lett rossz a Horthyőfőméltósága , de utána viszont egészen Feltámadásig !
    Eztet vegyék figyelembe a rohatt táblaállítgatók !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  19. Na igen, 1912 október 15 után. :((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  20. Ez is a “rendszervaltas “termeke”…..azaz egy salak mint a tobbi………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  21. Ezek mindenkit hülyének néznek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  22. Persze, hogy hülyének, a 2/3 alapján úgy gondolják.))))))))))
    Azokat is mindennel megetették, így lett a 2/3, azóta pedig az emútnyócév, Gyurcsány, Bajnai, EU, IMF a hibás és a rossz és ezt is elhiszik nekik – ebből lesz a békamenet sámán dobbal.
    Ezért próbálkoznak a nem fiatalok és nem is demokraták, hátha másutt is vannak ilyen vaksik, mint a magyar 2/3.
    Szégyen, hogy ilyen az ország elmebeli állapota!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  23. Azért MszMP-s korában ilyet nem mondott a martonyi elvtárs. Igaz nem is járt volna érte ekkora fizetés

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  24. Ez a martonyi egy gerinctelen kis erkölcsi-takony!!!!
    Hazug gyáva hitvány gazember.A fasiszták szekértolója.
    Nem restelli magát,hogy ekkorákat lódít.Nem meri kimondani azt,amit mindenki tud.Érdekes,hogy az önkormányzatokat a fidesz már szinte teljesen ellehetetlenítette uralmuk alatt tartja,de a Horthy szobrok állításában szabad kezet kaptak…
    Nem szívesen hiszem el,hogy Washingtonban olyan seggfejek ülnek,akik ezt a maszlagot becumizzák,mert ha igen akkor róluk sem vagyok szívetmelengetőbb véleménnyel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  25. @Ego
    “Azért azt ugye tudod…”
    Már hogyne tudnám! Ezért nem tudom, hogy röhögjek-e kínomban vagy inkább csak szitkozódjak, amikor olyan szövegeket hallok, hogy majd kikérik az önkormányzatok véleményét, meg Orbán engedélyt kér a parlamenttől, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  26. A Horthy kultuszt nem nezi el Washington, hazudik allandoan Martonyi.
    Oriasi gondban lehet, hogy magyarazza meg a csuti baltasnak, hogy a Horthy
    fasz obrokat el kell tavolitani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  27. Kuksi (2012. október 21. vasárnap 17:27)
    “Orbán engedélyt kér a parlamenttől” ??? — Inkább szitkozódj, és is azt teszem. A röhögést még az elégedettség jelének vennék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  28. “A Nyirő József-üggyel kapcsolatban kijelentette, hogy az író újratemetése nem történt meg.” (Martonyi)
    .
    Hogy is volt azzal a bizonyos aktatáskával? A magyar-román határon is üres volt, előtte is, utána is, valahol nyoma veszett az állítólagos hamvaknak?
    Milyen célt szolgált a tiltakozások ellenére is Kövér bevonása, mi volt a szerepe, kinek és mire kellett az újratemetési nagy felhajtás?
    Ha nem temették újra, akkor hol vannal a hamvak? Vagy nem is voltak sehol? Üres volt a madridi sír, vagy az exhumálás sem történt meg?
    Martonyi nagyon altatná az ügyet, pedig rengeteg a megválaszolatlan kérdés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  29. Kuksi!
    *
    A Wagner hasonlat nem ül, mégpedig azért, mert a zeneszerző bár antiszemita volt, ám ezt a gyakorlatban egyáltalán nem érvényesítette…
    Azonban Nyírő, a kiugrott katolikus pap nyilas volt, azaz náci, amely nem pusztán nézet formájában valósítja meg vallója szuverén világát, de a gyakorlatban is, amikor például részt vesz ítéletek végrehajtásában is. Többek között – mint a “nyilas parlament” tagja – így vállalt aktív szerepet Bajcsy Zsilinszky Endre halálra ítélésében. Amikor ő (ők) menekülés közben parlamentesdit játszott (többek közt Kőszegen) Budapesten ezreket lőttek a Dunába, az ő intézkedésükre ismét ezreket deportáltak, valamint ebben az időszakban végezték ki az erőltetett menetet nem bíró Radnóti Miklós magyar költő géniuszt és munkaszolgálatos társait… stb.
    *
    F o n t o s . megjegyzés!:
    *
    Apropó Kőszeg, nem most, hanem a kilencvenes években S z á l a s i . kőszegi . b u n k e r é t . [talán éppen itt ülésezett anno a nyilas-parlament is] először felújította, majd műemlékké, illetve turista látványossággá nyilvánította a FID-SS önkormányzat.
    Kíváncsi lennék, hogy vannak e még zarándoklatok Magyarország eme véres szégyenfoltjára. Ha valaki tud róla, kérem jelezze, hadd tudja meg a világ is, milyen ország ez…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  30. Kuksi
    “A Nyírő-ügyet meg ezek szerint úgy ítéli meg, hogy teljesen külön választja az írói munkásságát a politikusitól.”
    .
    Érdekes, pl. Hitler festői mukásságát soha nem választják külön politikusi tevékenységétől. Nem véletlenül, mert a cselekvő ember egy és ugyanaz. Nyírőét milyen erkölcsi alapon akarja a jelenlegi kurzus különválsztani?
    Esélyük nincs rá, akárhogy erőlködnek. A náluk értelmesebbek együttesen kezelik egyetlen ember – akármilyen sokféle – tevékenységét. Ideje lenne felzárkózniuk a mellettük elhaladó világhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  31. Rossmodorban !
    *
    Azt azért talán elhiszed, hogy Washington budapesti nagykövete már rengeteget – a te szavaddal élve – “becumizott” ettől a bandától. Az a nőszemély ezzel többet ártott hazájának és a demokrácia ügyének, mint száz másik összesen…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  32. +
    és különösen Magyarországnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  33. “Horthy csak október 15. után lett rossz ” – Martonyi viszont már előtte is az volt. Aki 1989-ben!!! belépett az MSZMP-be, az nemcsak rossz, de lüke is…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  34. Kivel lehet leváltani az Orbán kormányt? Horn Gyula korábbi szavai: http://www.youtube.com/watch?v=uzUyBnhmx9I&feature=context-vrec

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  35. Felesleges dátumokon vitatkozni.
    Mindenki pontosan tudja, hogy Horthy Miklós uralkodása kezdetétől milyen oldalon állt.
    A mi országunkban vezették be az Európa legelső zsidótörvényének is nevezhető intézkedést – a numerus clausust.
    És ahogyan folytatódott, azon sincsen semmi, amit dicsérni lehetne. Az elcsatolt területeket nem a kormányzó úr adta vissza az országnak, hanem egy Hitlerrel történt megegyezés.
    A németek még nem vonultak be Magyarországra, amikor a magyar parlament és Horthy Miklós tudtával és erőteljes hozzájárulásával, kizárólag magyar közreműködéssel kiszállítottak az országból minden zsidó vallású embert, akinek nem volt magyar bejelentőlapja. Elhurcolták őket, és Kamenyec-Podolszkban legyilkolták őket. Nőket, kisgyerekeket, aggastyánokat, mindenkit.
    Most ezt a korszakot sírják vissza a jobboldalon? Hihetetlen.
    Horthy Miklósnak állítanak szobrokat?
    Az a szörnyű sejtelem gyötör, hogy nem kell hozzá sok idő, és megjelennek majd a Hitler-szobrok is.
    Csak egyről feledkeznek meg tisztelt jobboldali honfitársaim – hogy amennyiben Hitler megnyeri a II. világháborút, kész terve volt az általa alacsonyrendűnek tartott lakosság jövőjét illetően. Nekünk, magyaroknak Turkesztánt jelölte ki, dinnyetermesztési foglalatossággal.
    Erről senkinek nincsen tudomása?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  36. Marianne Kiss
    Én már többször írtam, hogy tudják-e a Horthyt visszasírók, hogy velünk, magyarokkal mi lett volna, ha megnyeri Hitler a háborút?
    Soha nem kaptam választ, de minuszoltak ezerrel….
    Ennek alapján gondolom tudnak a dologról, csak mivel nem történt meg, így meg is úsztuk, hát ne is emlegessük, fátylat rá!
    Turkesztánig bezárt vagonokban nem sok dinnyetermesztő maradt volna….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  37. Részemről, hajlandó volnék elhinni, hogy ez a Martonyi tényleg az ország legjobbanképzettjei közé tartozik, de a Fideszkormány körüli politikai tevékenysége, szerintem Lázár-annyitisérúr produktumához mérhető.
    Akkor meg mitől is volna különb, nála?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Marianne Kiss!

    A Kamenyec-Podolszkíji ELŐ-HOLOKAUSZTOT magyar akaratból, magyar főből kipattant szikra gyújtotta lángra. Húszezer ember “égett el” ebben a tűzben. …Hogy Horthy tudott róla, az biztos.
    Ahogy Ön is írja, bizony mindez 3, azaz Három évvel előzte meg a német megszállást…
    Tehát, az Orbán-kurzus aljas szemétsége az, hogy többek közt ezt is tagadva fedezi a Horthy éra mérhetetlen HÁBORÚS BŰNEIT, amellyel nem először súlyos történelem hamisítást követ el.
    *
    Feltétlen megemlítendő az az undorítóan “izléstelen” hazugság is amit a FID-SS ideológusai akkor követnek el, amikor azzal dicsekednek, hogy Horthy-magyarország mintegy kétezer lengyelt mentett és bújtatott magyarországi táborokban.., mellőzve egyrészt azt a tényt, hogy a támadó náci Németország szövetségese volt, [és nem tiltakozott a hadüzenet nélküli támadás ellen], másrészt azt a tényt is elhallgatja, hogy a kivégzésre, Kamenyec-Podolszkíjba elszállítottak (az ő szóhasználatuk szerint: kitoloncoltak) . l e g n a g y o b b . r é s z e . lengyel állampolgár, azaz . l e n g y e l . v o l t.
    Az adatokból ha egyenleget próbálunk vonni: 2000 : 20′000 . “a holtak javára”.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Marianne Kiss
    2012. október 22. hétfő 00:15
    “Felesleges dátumokon vitatkozni.”
    Azt hiszem nem mi vitatkozunk a dátumokon. Nekünk Horthy fellépésétől kezdve
    a levitézléséig HORTHY volt és HORTHY maradt a maga teljes valóságában.
    Hiába mosakodott életrajzában és mások is hiába mosdatják “életműve”
    kitörölhetetlenül rányomta Magyarországra történelmi bélyegét.
    .
    A fide$$ 1944.márc.19.-ét tartja határnapnak, mint a megszállás kezdetét. De
    nem tud mit tenni 1944.október.15.-ével, hiszen az általuk még most is nagyon
    tisztelt EGYETLEN TÖRTÉNELMI(?) ZÁSZÓ a Horthy proklamációjával
    együtt akkor került Szálasiék kezébe az országgal együtt.
    .
    Csak azt nem tudom, mi a problémájuk. Ugyanis elég kissé utánanézni annak
    aki kiváncsi a torténelmi tényekre.
    -az I. világháborúból is az osztrák sógoréknak lett elegük, ők ugrottak ki először!!!
    (ezért IS volt Trianon és ezért bünös(?) Károlyi(?) )
    -a II. világháborút meg a náci Németország fejezte be a feltétel nélküli megadás
    aláirásával, mely után még néhány magyar alakulat 1-2 hétig tovább harcolt.
    De hol volt már akkor Horthy és hová lett Szálasi? A vitézurak kitartottak, hiszen
    úgy köszöntek:- még akkor is – “kitartás éljen Szálasi”.
    .
    Nyilván elvitatkozik a két árpádsáv imádó banda. A horthysták azt állitják, hogy
    a megszállás napja volt a forduló. A nyilas banda újjáéledő utódai, meg
    Szállasi uralomra jutását tekinti forduópontnak. Ezt mutatja a naftalinból elővett
    fekete posztó egyenruhájuk, mely csupán az ing szinétől és a birgeri csizmátől
    különböztette meg őket az SS-től.
    .
    De hát tudjuk: NEM A RUHA TESZI AZ EMBERT !
    HIÁBA VITATKOZNAK AZ ÁLTALUK MEGVALÓSITOTT RETTENET NAPJÁN.
    A TÖRTÉNELEM MÁR HELYRETETTE ŐKET !! (oda a szemétdombra)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. HITLER SZOBOR? MI AZ NEKÜNK?

    Ezen a szakaszon már – ti.,hogy Hitler szobrok – rég túl, illetve mélyen benne vagyunk. Az már majdnem mindegy, azaz a lényegen nem változtat, hogy Hitler, Horthy, Szálasi, vagy Nyírő stb szobra.

    Ám az előre megírt FID-SS táncrend mai műsora hamarosan ennél jóval “fejletteb” szakaszba lép, azaz immár más jellegű feladatokat ír elő a parlamenti 2/3 számára: például a teljesen egyszemélyi, “elnöki” irányítás szigorúbb rendszerét, amelytől már csak egy hajszál választja el az egyes népcsoportokra specializált, már-már faji törvények meghozatalától…

    “az ám, hazám”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. Az említett elnöki irányításról épp a napokban elmélkedett a Vezér és Kancellár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Kedves Csakén,
    lám, ugyanazt gondoljuk mindketten – nem baj, ha nem válaszolnak rá azok, akiknek újra meg újra elmondjuk, mi lett volna a magyarokkal, ha a németek győztek volna.
    Természetesen nem szívesen gondolnak arra a lehetőségre, hogy a maximális sarzsi, amit elérhetnének, a Körzeti Dinnyecsősz kitüntető szerepe lenne, így inkább elhessegetik maguktól még a puszta gondolatát is.
    De talán, ha sokszor és újra meg újra elmondjuk, akad közöttük, akinek mégis szeget üt a fejében, és eltöpreng rajta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Addig, amíg itthon kuss van – egy néhányezres tüntetés nem számít, az USA-ban pl. mindennap megesik – addig egyetlen külföldi diplomata sem fogja egy “fogalma sincs, hol van” ország egyetlen hivatalos vezetőjét sem nyilvánosan párbajra hívni.
    Úgyhogy emberek! Találkozunk holnap a Szabadsajtó úton, egye fene, ha a hülye millával, akkor azzal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Szomorú, de most már elég, félreismerten Martonyit . El kell “határolódnom” tőle.Remélem ezt a sokk blöfföt senki sem veszi be még a tengerentúlról sem.Sokkal tisztességesebb lett volna ha nem védi Orbánt és bandáját hanem távozik posztjáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Horti már népellenes bűnöket követett el amikor a keretlegényeit ölni,gyilkolni az országra engedte.Egy gyilkos parancs kiadója volt.Ezzel az erővel már Szálasi is isten lehet a kötelező dolgokban.200 ezer ember halálát okozta mert király akart lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Ma szólal fel Áder New Yorkban 2012. szeptember 25. kedd | AN

Martonyi Horthy „hibáinak” feltárásáról 2012. szeptember 13. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos