Ronai and Ronai
AMERIKAI

Korózs: hiába a „pávatánc” 2012. September 23. Sunday 0:35 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Korózs: hiába a „pávatánc”
Budapest – Az MSZP arra kérte a kormányt, hogy hagyjon fel a nyugdíjrendszer „szétverésével” és állítsa vissza az igazgatás régi rendszerét.
.
Korózs Lajos, az ellenzéki párt elnökségi tagja szombati telefonos sajtótájékoztatóján közölte: a kormányfő a Fidesz sárvári frakcióülésén arról beszélt, egyebek mellett a nyugdíjak csökkentése árán nem kell az IMF-megállapodás, majd aznap este kiderült, hogy a feltételekről szóló kiszivárogtatás hazugság.
.
Az özvegyi nyugdíjak ügyében küldött bocsánatkérő levélre utalva a politikus azt mondta, hogy nemcsak ezektől az emberektől kellene bocsánatot kérnie a kormánynak, hanem a rokkantaktól is, azoktól, akiktől elvették a korengedményes és a korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségét, azoktól, akiknek nem lesz lehetőségük bányásznyugdíjra vagy művésznyugdíjra, és az egész magyar társadalomtól, amiért eltörölték a rokkantsági és a baleseti rokkantsági nyugdíjat.
.
Korózs Lajos úgy fogalmazott, hiába a „pávatánc”, a nyugdíjasok kiválóan olvasnak a sorok között, mert miközben azt mondja Orbán Viktor, hogy a nyugdíjak csökkentése árán nem kell IMF-megállapodás, „aközben éppen a nyugdíjak és az ellátások csökkentését készítik elő”. Az MSZP elnökségi tagja kifogásolta azt is: több 10 ezer rokkant hónapokig nem kap ellátást és másfél hónapja nem válaszolnak az ügyben feltett 8 kérdésére.
.
Kitért arra, hogy csaknem egymillióan vannak, akiknél nem lesz emelés januárban, mert a kormány „átminősítette” és „kirekesztette” őket a nyugdíjrendszerből. Közéjük sorolta a korhatár alatti ellátásban részesülőket, a rokkantakat és rehabilitációs ellátásban részesülőket, az özvegyi és szülői nyugdíjasokat, az árvaellátásban részesülő gyerekeket, a mezőgazdasági és baleseti járadékosokat.
.
Korózs Lajos úgy véli: káosz van a nyugdíjigazgatásban, nincs átjárhatóság az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal dokumentumai között, s ennek az ügyfelek látják kárát. Arra szólította fel Orbán Viktort, hogy állítsa vissza a nyugdíjigazgatás régi rendszerét és vizsgáltassa ki a két szervezet vezetőjének felelősségét.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 16 szavazatból)
Korózs: hiába a „pávatánc”, 5.0 out of 5 based on 11 ratings

Címkék: , ,

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

41 Reader’s Comments

  1. Mi probléma evvel ?
    Benne van az új alkotmányban :
    Az Állam RÉSZT VEHET az időskori ellátásban illetve az Állam ELŐSEGÍTHETI a polgárok orvosi ellátását. Tehát ezek már nem JÁRNAK , csak ADHATÓAK !! A nyugdíj és egészségügyi járulékok pedig már nem járulékok hanem ADÓFAJTÁK amiket bármikor bármennyivel megnövelhetnek annélkül , hogy érte bármit is adnia kellene az Államnak…Tessék figyelmesen elolvasni az Alkotmánynak elnevezett alkotmányukat.Ott van benne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  2. Nézem a képen az arcokat, arckifejezéseket, testtartást és az emberek állapotát. Idősét , fiatalét.
    .
    Rengeteg országban jártam, éltem, ilyet, ilyen tömegesen nemigen láttam.

    Halálközeli állapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  3. Geyza!
    Azt írtad hogy.
    Benne van az új alkotmányban :
    Az Állam RÉSZT VEHET az időskori ellátásban illetve az Állam ELŐSEGÍTHETI a polgárok orvosi ellátását.
    En úgy értettem hogy ELŐSEGÍTHETI a halalázásukat, vagy is EUTANÁZIA fityeSS módra. Nem alkotmány hanem alap(talan)törvény. Egy ALKOTMÁNYT a NÉPNEK meg kell szavaznia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  4. Bocs! halálozásukat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Remélem hogy hamarosan fogunk olvasni Ludas Matyiról is, mert ez a pávatánc mar az agyamra megy. Meddig tűritek meg a Dobrögit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. A legújabb, hogy a szociális segélyeket eztán az önkormányzatok csak kölcsönképpen adhatnak, azzal a feltétellel, ha az illető képes azt később visszafizetni. Ez az idióta állat szociális katasztrófába sodorja az országot. Ellenzéki politikusokat, gazdasági szakembereket már nem látni a királyi televízióban. Egyszerűen nem akarom elhinni, nekünk volt egy Horthy, Szálasi és Rákosi rendszerünk, de ennek ellenére nem tanultunk, most hatalomba segítettünk egy beteges törpét, aki pár év alatt kicsinálja az egész országot. A gazdasági visszaesést statisztikai adatok bizonyítják, erre ez a szerencsétlen képes ország, világ előtt nyilatkozni, hogy hatalmas gazdasági sikerek előtt áll az ország. Persze nem ez a legnagyobb probléma, hanem az hogy ez a szerencsétlen beteg ember még mindig szabadlábon van és az ország élén!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  7. T. Báthory!
    Nem is Döbrögi.
    Annál sokkal rosszabb: k i s g ö m b ö c , akinek a hasát föl kellett vágni, annyira falánk vótt. Előbb utóbb, csak akad valaki aki ezt megteszi. Úgylegyen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  8. Ui:
    ….Hogy akkor majd mik jönnek ki a Kisgömböc hatalmas pocakjából?
    Hát biz’ az egykori Kisgazdapárt, az egykori MDF, az egykori SzDSz és még sok-sok egykori párt
    az . e g y k o r i . p l u r á l i s . d e m o k r á c i á b ó l .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Bocs’ még egy ui.:
    .
    “Egykori” – mondhattam volna néhait is. Válasszatok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. A fotóhoz ajánlanám a következő részletet a Bécsi munkás-induló-ból:
    *
    “…A gond, az éhség a börtönőrünk,
    A sorsunk mostoha…”
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Ez a hőkölés népe. Akik a fotókon vannak, azoknak többsége falkaforradalmár. Csupa félázsiai vadbarom. Sírni, szomorkodni, pabaszkodni bezzeg tudnak. Tüntetni, tiltakozni, lázadni, a csuti bandáját elzavarni bezzeg lusták vagy hülyék. Dagonyáznak a pocsolyában, zabálják a csuti nemzeti moslékát. Ebsorsot akarnak, hát akarják. Meg is érdemlik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  12. Igaz, Orban takolmanyaban, a nyugdij es az egeszsegügyi ellatas, csak adhato, nem jar alanyi alapon a befizetesert. Adhatja a jo kormany ha akarja, meg az ingyenes közoktatasal is igy fog lenni. Sok BIRKA pedig bekamenetben
    megy a maga es az orszag nyomorba dönteseert. Az utcak pedig üresek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Miután befejeződtek az un. “rokkantsági felülvizsgálatok”, AZUTÁN KELLENE IGAZÁN KÖRÜLNÉZNI A RENDSZERBEN MARADT ROKKANTAK KÖZÖTT EGY TELJESEN FÜGGETLEN, GERINCES EMBEREKBŐL ÁLLÓ ORVOSI BIZOTTSÁGNAK !!!!!!!!!
    Igencsak tátva maradna a szájuk A DÖBBENETTŐL :-((((.
    A SZELEKCIÓ után IS A RENDSZERBEN MARADTAK JELENTŐS RÉSZÉT ugyanis AZOK TESZIK KI, AKIK MEGVETTÉK A ROKKANTSÁGUKAT, NEM A TÉNYLEGES ROKKANTAK :-(((((( !!!!!!!!!
    VELEJÉIG ROTHAD AZ EGÉSZ RENDSZER :-((( !!!
    .
    És, ha már a felülvizsgálatnál tartunk, NAGYON IDŐSZERŰ LENNE a NO.1 ELMEBETEGNEK IS EGY ILYEN “HUMÁNUS SZELEKCIÓ” !!!!!
    Ő talán még SAJÁT JOGON IS MEGKAPNÁ A ROKKANTSÁGIT, ABBÓL ÉLJEN MEG A TYÚKSZ@ROS ÉLETE VÉGÉIG !!!!!!!!!!
    .
    “Az MSZP arra kérte a kormányt, hogy hagyjon fel a nyugdíjrendszer „szétverésével” és állítsa vissza az igazgatás régi rendszerét.”
    .
    EZ AZ OLTÁRI NAGY HIBA !!!!!!!
    Az elmebeteget és fideSS-kormányát MÁR TILOS KÉRNI BÁRMIRE IS !!!!!
    KI KELL VINNI A ZEMBEREKET, A SÉRTETT TÁRSADALMI CSOPORTOKAT AZ UTCÁRA ÉS KÖVETELNI KELL !!!!!!!
    KÉRNI EZEKTŐL BÁRMIT IS SZIGORÚAN TILOS !!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Az ilyenféle Orbánnak szóló felszólítások helyett (amiken egyébként is Orbán heherészik egyet, mert nem is neki szólnak igazán, hanem direktben a választóknak, hogy lám, mondjuk mi, csak nem figyelnek ránk) inkább a zemberekhez kellene szólni a tervekről: hogy a zOrbán-intézkedések mindegyikét vissza fogjuk csinálni, “mink, cococulisták”
    Csakhogy az a helyzet, még a teljes visszacsinálást ígérgetni se merik, nemhogy megtenni terveznének.
    Mást akarnak csinálni.
    Például mááááás foglalkoztatáspolitikát:
    http://www.stop.hu/belfold/mi-lesz-ha-az-mszp-megnyeri-a-valasztasokat/1085302/
    Nem mondom, fontos ám az is, hogy más legyen, de még fontosabb lenne, hogy a nép érezze, még írmagját is kiirtják ennek amit most szenvedünk el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Mai hír, amely szerintem sokunknál kiverheti a biztosítékot: Kormányzati szegénységpolitika: segély helyett kölcsön?
    Kölcsön formájában kaphatnának önkormányzati segélyt ezentúl a rászorulók a kormany.hu oldalon olvasható előterjesztés szerint és azt is csak akkor, ha vissza tudják fizetni.
    A segély feltétele: nem várt nehéz helyzet
    segély formája: kamatmentes kölcsön

    Kész vagyok, ha ezek normálisak, akkor én vagyok a degenerált barom, hogy ilyeneket megcsináljanak , az immár eléggé elszegényedett Magyarország lakosaival! A végén még megéljük, hogy aki segélyt kap, azt majd később visszafizeti, ha rendeződik a sorsa! Ideje volna már ordítani és tenni valamit !!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Pávává vált a pápánál?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Az ÖSSZES, JELENLEGI PARLAMENTI PÁRTOT EL KELL ZAVARNI A BÚS 3,14-CSÁBA !!!!!!!!!!
    A kormányon lévőt is, meg a VELÜK BOHÓCKODÓ, “KÉREGETŐ-FELSZÓLÍTGATÓ-TÜNTIZGETŐ”, TE(L)HETETLEN, NEM IGAZI ELLENZÉKI PÁRTOKAT IS !!!!
    .
    A jelenlegi pártok közül EGYIK SEM AZ ORSZÁGÉRT ÉS A NÉPÉRT DOLGOZIK, HANEM CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A HATALOMÉRT BRUSZTOL :-((((( !!!!!
    Egyedüli kivétel talán a DK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Kedves sedona, amennyiben ez a segély nem az a segély, amit rendszeresen osztanak, nem is olyan galádság…
    Példának okaiért:
    Megeshet, hogy leég a ház, vagy elviszi az árvíz, de nem volt biztosítás.
    Vagy leütnek, kirabolnak, lenyúlják az összes bankkártyát, s ha a tettesről kiderül, hogy behajthatatlan rajta a neked okozott kár. Satöbbi.
    Egyébként pedig van munkahelyed, ám éppen egy filléred sincs, enni meg kéne, sőt lakni is, de se az ismerősök nem adnak (mert nekik sincs miből, a bank fedezet nélkül nem ad), legfeljebb uzsorások jöhetnének számításba.
    Mire a jószívűek közadakozása elér(ne) hozzád, persze csak az a része, amit “gondos kezek” nem lopnának el belőle, felkopik az állad.
    Szerintem ilyenkor bizony jól jön a segítség, de az nem várható el, hogy vissza nem térítendő támogatásként ajándékozzák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  19. A cikkhez – az í-re a pont: ” Kósa nem akarja, hogy a nyugdíjasok döntsenek.
    Háttérbe szorítaná a nyugdíjasokat Kósa Lajos a választásokon. A Fidesz alelnöke ezzel venné elejét annak, hogy az ország jövőjéről az idősebb generációk döntsenek. “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  20. Hát persze, hogy nem szeretné, ha a nyugdíjasok is szavaznának!
    Meg akarják faragni a nyugdíjakat, egyes özvegyi nyugdíjhoz már hozzá is nyúltak, tudja, hogy ezek után több százezer szavazót fognak veszíteni, jobb eleve nem engedni szavazni őket!
    Nagyon félnek a 2014-s választástól, mert tisztában vannak tetteikkel, így mindent megpróbálnak – de egyszer úgyis el fog jönni az igazság pillanata, nem fogják megúszni ezt a sok gonoszságot, amit elkövettek az ország és a nép ellen!
    Ez olyan, mint az ország imázsa, ha nem rontották volna le, nem kellene milliókért a javításán dolgozni! Ha jót tettek volna az embereknek, nem kellene félniük a választásoktól! Tudják ők, hogy mit műveltek, ezért félnek a bukástól, hogy mi várhat rájuk….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Már szétverte, 30 évre előre.” Kéri, felszólítja, követeli….. Ha-ha

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. kormorán,
    .
    A szövegből is kiderül, hogy ez ifjakról szól:
    .
    A gond, az éhség börtönőrünk, a sorsunk mostoha.
    Korán feltépte bőrünket a tőke ostora.
    A lánc lábunkon oly nehéz!
    Ifjúságunk korán elvész!
    A proletárok ifjú gárdája mi vagyunk (Vörös Front!),
    A munkásság felszabadításáért harcolunk.
    .
    (Hacsak nem viccnek szántad.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Többeknek,
    A “3,14-csába” pontatlan. Mivel a kör kerületének és átmérőjének hányadosa irracionális szám, csak végtelen hosszú, nem periodikusan ismétlődő részekből álló tizedes törttel fejezhető ki. Bizonyos Ludolph van Ceulen holland matematikus (1540-1610) harmincöt (35) tizedesjegyig kiszámította, azóta szokás Ludolf-féle számnak ís hívni.
    Az egyébként szokásos “pí” elnevezés a görög p-betű neve, ami az ugyancsak görög peripheria (vagyis: kerület) szó kezdő betűje. Állítólag Leonhard Euler (1707-1783) javasolta 1739-ben, hogy ezt a számot a pí betűvel jelöljék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. kormorán,
    Szerintem a Bécsi munkásinduló talán ez:
    .
    Munka hadának a lépte dobog,
    Zendülő éjben az égre lobog.
    Hajnali fényözön földre leszáll,
    Kézbe a kéz és a vállhoz a váll.
    ||:Repülj, te lángoló, tűzszinű zászló,
    Vezess az éjek éjén át!
    Vezess a harcra, sok sápadt arca,
    Derítsd a hajnal bíborát!:||
    .
    Száll a dalunk szava, ég fele tör.
    Láncban az építő, harcos ököl.
    Fáklyavivők kezén csörög a bilincs,
    Izzik a tűz, de ki szítsa ma nincs.
    ||:Lépj te a helyébe, szítsad a lángot,
    És döngesd bátran a falat!
    Vagyunk egy jobb rend hű katonái,
    S leszünk a győztes élcsapat!:||

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. A másik is van továább is:
    .
    A gond, az éhség börtönőrünk, a sorsunk mostoha.
    Korán feltépte bőrünket a tőke ostora.
    A lánc lábunkon oly nehéz!
    Ifjúságunk korán elvész!
    ||:A proletárok ifjú gárdája mi vagyunk (Vörös Front!),
    A munkásság felszabadításáért harcolunk.:||
    .
    Nézd: a Földön minden érték a munkából fakad,
    És majdhogy éhez nem veszünk a tőkés rend alatt.
    A kínjaink oly nehezek!
    Ki nyújt felénk harcos kezet?
    ||:A proletárok ifjú gárdája mi vagyunk (Vörös Front!),
    A munkásság felszabadításáért harcolunk.:||
    .
    Többre nem emlékszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. T. girbegurba!
    .
    girbegurba
    2012. szeptember 23. vasárnap
    20:31
    .
    Nem kell ezt ilyen tudományosan megmagyarázni.
    ÉRTETTED TE IS és MÁS IS, mit akarok(runk) ezzel kifejezni.
    Egyébként tudom(juk) sokkal pontosabban, egyértelműbben is mondani ezt, de NEM TARTOM(JUK) az oldal profiljába illeszkedőnek :-).
    Ráadásul admin és proktiv fórumtársunk is felügyel :-)))), amivel én is teljesen egyetértek.
    Úgyhogy -mutogatás híjján- marad ez a “jelbeszéd” :-).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Bocs, helyesen: proaktiv fórumtárs :-).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. sommas,
    Hej, a lényeg! A lényeg!
    Fölösleges 3.14-gyel jelölni, mert az úgysem a pí. Ráadásul azt hosszú í-vel mondjuk, pedig a megfelelő helyre rövid pi illene.
    Továbbá: ha nem akarjuk mondani vagy írni, akkor ne tegyük. Ha akarjuk, akkor tegyük. De ez az írom is meg nem is engem a Mátyás királyhoz látogató leányzóra emlékeztet, aki öltözött is meg nem is, köszönt is meg nem is, vitt is ajándékot, meg nem is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. És majdhogy éhez nem veszünk …
    helyesen:
    És majdhogy éhen nem veszünk …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. sedona
    “A végén még megéljük, hogy aki segélyt kap, azt majd később visszafizeti, ha rendeződik a sorsa!”
    .
    Akár hiszed, akár nem, az ún. jóléti társadalmakban ez a rászorultsági alapon megítélt szociális segély törvényi része. Aki segélyre szorul, az megkapja, de mihelyt lesz munkahelye, illetve rendeződik az anyagi helyzete, részletekben visszafizettetik vele, de legalábbis egy részét.
    .
    Ezekből a befolyó összegekből kapja a következő rászoruló a szociális segélyt. Ez nem jelenti azt, hogy a magyar viszonyokra is egy az egyben alkalmazható lenne, de a szociális segély valamilyen szinten történő visszafizetése elvárt államérdek és társadalmi érdek is. A segélyek alapját ugyanis az adózók teremtik meg.
    Természetesen a visszafizetés nem a rokkantsági segélyekre érvényes, és nem is a biztosítás hiánya miatti anyagi károk helyreállítására, hanem kizárólag a szociális segélyekre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. sommas
    Köszi, duplán is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. T. proaktiv!
    .
    :-)))))
    .
    Nagyon szívesen, máskor is :-).
    .
    Ráadásúl IGAZA VAN girbegurbának IS, mert néha én sem tudom megállni, hogy ne legyek alpári és nevén nevezem a nevén nevezendőt, amiért TUDOD, MINDIG BOCS :-).
    Meg egyébként is sokszor rettenetesen nehéz tűrtőztetnem magam az elmebeteg disznóságai miatt :-(((.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. T. girbegurba!
    .
    girbegurba
    2012. szeptember 23. vasárnap
    22:17
    .
    IGAZAD VAN, csak ugye erre az oldalra (többek között) azért szeretek “járni”, mert NEM OCSMÁNY HSZ-ekkel VAN TELE.
    Egyébiránt sokszor én sem tudom tűrtőztetni magam és elengedek egy-két durvább kifejezést, amiért kérem is a lófot proaktiv-tól :-))).
    De hát ez van. Ovi és a fideSS mocsokságait NEM LEHET CSIPKÉS KESZTYŰVEL “ILLETNI” :-))).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Üdv minden magamfajtának! Mióta megvonták, jelentős, 22 000.ft-ot kitévő “szopiális” juttatásomat, azóta több ízben is, felkerestem körjegyzőségünket. Megpróbálván a körülményekhez alkalmazkodni,egy, könyvtárból kikölcsönzött, Heti Választ, szoritottam a mellkasomhoz, természetesen cimlappal előre, hónom alatt egy ,Magyar Nemzetet viseltem lázmérőként. Ákos dalokat dúdoltam,és homlokomon, Magyarország megújul ,feliratú narancsszínű fejpántot viseltem.Az előtérbe érkezvén, egy szarvasbőr darabbal,elkezdtem az Alaptörvény asztalát borító üveglapot, tisztogatni. Legutóbb sörügyben kerestem fel őket, nahát, hogy is mondjam… szerettem volna, ha kamatmentesen adnak lóvét sörre. Hát nem adtak. Tulajdonképpen igazuk volt, de azt a véleményemet továbbra is tartom,hogy az összes fidesz janicsár, és aki velük egy követ fúj,az rothadjon meg Recsken!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Van, aki nem tudja, mi az a “cölöp-teknős”? (Most találtam az Index.hu-n!)

    “Miközben a falusi orvos egy 75 éves paraszt bácsi sérült kezét varrta össze, gondolta,
    beszélget egy kicsit az öreggel.
    Valahogy Orbán Viktor került szóba.
    Az öreg paraszt igy szólt:
    -Tudja doktor úr, a Viktor egy cölöp-teknős.
    Az orvos nem értette a meghatározást, így megkérdezte az öregembert, hogy mit jelent
    a “cölöp-teknős”.
    -Hát. tudja, amikor az ember egy vidéki földúton haladva meglát egy kerítéshez rögzített
    cölöpöt, melynek tetején egy teknősbéka egyensúlyoz, az egy cölöp-teknős,” – magyarázta az öreg paraszt.
    De mivel látta a doktor arcán, hogy nem érti a dolgot, tovább magyarázott.
    -Tudja, doktor úr, a teknős nem került fel oda csak úgy magától, és az egyáltalán nem
    az ő helye. Valamint fogalma sincs arról, hogy mit csináljon, amíg ott fenn van, mivel
    sokkal magasabban van, mint amit képességei megengednek. És az ember egyébként is
    elgondolkozik azon, hogy ki volt az a hülye, aki a teknőst oda feltette. ”

    Pávatáncosunk kiérdemelte a “cölöp-teknő” címet is!
    :-))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  36. sommas,
    OK, ebben egyetértünk. Bennem is sokszor felmegy a pumpa, csak olyankor beindul egy belső cenzor, és letiltja a mondanivalómat.
    Teljesen érthető, hogy indulatosak a hozzászólások.
    Viszont ha azt írjuk, hogy 3,14csába, az nem különbözik attól, hogy picsába. Hiszen az a cél, hogy így olvassuk, csak az automatikus szövegellenőrt csapjuk be. (Már ha lenne olyan… ugyan!) Akkor inkább vállaljuk! Vagy: ne írjuk, hanem keressünk valami mást. Gyakran ettől jön elő a humorunk.
    Aki elküldi a célszemélyt az anyjába, vagy azt kívánja, hogy csináljon magának kistestvért, ugyanazt másképp fejezi ki. A legutóbbi már némi humort is tartalmaz, bár még mindig nagyon durva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. T. girbegurba!
    .
    girbegurba
    2012. szeptember 24. hétfő
    12:02
    .
    Értem a véleményed.
    De egyikőnk így gondolkodik és ír, a másikónk meg úgy.
    Mindenkinek megvan a saját stílusa.
    EZ A LÉNYEGEN SEMMIT SEM VÁLTOZTAT.
    Úgyis értik a tisztelt fórumtársak, hogy mit akarunk mondani, szóval NEM KELL ezen ennyit rugózni :-))) és ezzel szét off-olni a kommenteket :-).
    Üdv. sommas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Kerpács Winnetou

    Valóban az Alkotmányban írva vagyon, hogy már semmi nem jár, a gyerek tartja el a szülőt, és a jelenlegi államhatalom cinikus mosolyú, egoista, hozzá nemértő, autokrata vezetőit, akik válsághelyzetben is szép summás díjat szavaztak meg maguknak most szeptembertől!
    Pont Ilyen államok voltak a történelemben, úgy hívták “Isten-királyságok”. Az inkák, maják és az egyiptomiak voltak ilyenek. Ők is csak bevételt vártak, meg olcsó munkát , a piramisért, templomért. Hamar el is buktak.
    Amikor az “önerőből”( de itt más történt), létrejött egy elnyomó osztály és az legalább hallgatólagosan nem köt egy egyezséget,, a kizsákmányolt osztályokkal, rétegekkel, hogy “Hagylak elnyomásodban, de élni hagylak, de Te sem nyúlj, az elit területeimhez! Na ez az a megállapodás, ami hiányik, a szerződés egyoldalú felrugása viszont haláli!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Kicsit dolgoztam. Mindenkit kerek, hogy ha van ra lehetosege terjessze.

    http://s1240.photobucket.com/albums/gg481/chackal85/?action=view&current=2014valasztas2_zps922160e9.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. MSZP a nyugdíjasokhoz szólni.Világossá tenni mi lesz velük.Fel vállalni a nyugdíjak szent és sérthetetlenségét,megszüntetni a visszamenőleges bűnöket, és a nép majd gondolkodni fog,hogy a nem lesz nyugdíjam oszt jó napot választja -e vagy az európai emberi méltóságot ahol nem kell reszkető kézzel a rádiót bekapcsolni,hogy mit vett el Orbán.
    Uraim a nép egy része buta van a környezetemben olyan család aki most egy év után döbbent rá,hogy ő szociális ellátott nem nyugdíjas.Nem halgatnak Tv elmennek a templomba ahol a pap elmondja ::jó nektek öregek a FIDESZ ..talán ezt a réteget meg kellene keresni,szólítani..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Peka36* Ez igen, gratula!+++++++++++++++++++++++++++++++Köszi!
    De ki volt az a hülye aki oda feltette?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Orbán becsapta a diákokat 2012. December 18. Tuesday | AN

Az ezeréves állam a garancia, nem az IMF 2012. November 27. Tuesday | AN

Indul a pávatánc: udvarlás az IMF-nek 2012. November 15. Thursday | AN

A Fidesz ellenségnek tekinti a nyugdíjasokat 2012. August 28. Tuesday | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos