Ronai and Ronai
AMERIKAI

Jó lenne sorállás nélkül, de fizetni nem akarnak 2012. szeptember 30. vasárnap 23:22 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Jó lenne sorállás nélkül, de fizetni nem akarnak
Budapest – A magyar lakosság 37 százalékát érdekli az olyan egészségbiztosítás, amely áthidalja a várakozást, az ellátási körülményeket, valamint az orvos-beteg kommunikáció hiányát, de az igény kétharmadra nő, ha a magánbiztosítás díját a munkaadó fizeti, közölte az Union Biztosító, felmérésének eredményét.
.
Az első esetben az alacsonyabb keresetű munkavállalók néhány ezer, míg a magasabb keresetűek 10-20 ezer forintot fizetnének a biztosításért. A második eset pedig azért került előtérbe, mert januártól a munkaadók – a cafetéria keretében – adó- és járulékmentesen köthetnek egészségbiztosítást a munkavállalóikra.
.
A már ilyen termékkel a piacon lévő biztosítók néhány száz szerződésről számoltak be, de megjegyezték, hogy a munkaadói szerződéskötés hatása csak jövőre jelentkezik. A cégek a cafetériát ősszel tervezik, márpedig az egészségbiztosítás beillesztése ebbe a keretbe csak a múlt év végén történt meg.
.
Az Union Biztosító reprezentatív felmérése szerint a munkavállalók az étkezési utalvány után, a második helyen szeretnék igénybe venni az egészségbiztosítást. A munkavállalók 55-60 százaléka elvárja, hogy a munkaadójuk ezt adja is meg számukra.
.
Szakorvoshoz évente 2-3 alakalommal fordulnak az emberek. A megkérdezettek 96 százaléka az állami szakrendelőt keresi fel, 63 százalékuk eddig csak ilyenben járt. A maradék 37 százalék magán szakorvost is felkeres, ebből 5 százalék csak magán szakrendelésre jár.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Jó lenne sorállás nélkül, de fizetni nem akarnak, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Mindez azzé van mert kijelentették hogy a Kádári örökség az ördögtől való.
    És fel kell számolni az ún. ” szocialista vívmányokat ”
    ( Ingyenes orvosi ellátás , ingyenes oktatás , stb….amik valójában nem voltak ingyenesek ,mert az embereknek a munkájuk után nem kiosztott pénzeiből fedezték. )
    A pénzt most sem osszák ki , de legalább nincs orvosi ellátás és ingyenes oktatás sem. Stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  2. A sok hülye magyar meg boldogan tapsikolt amikor megtudta hogy felszámolják a ” szocialista vívmányokat ”
    Az , hogy beledöglenek , már nem érdekli őket. Pláne hogy a zsidókra fogják az egészet. Hogy ők vették el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  3. Azt nem értem: ha berendelnek időpontra (megjegyzem, hetekkel későbre) az állami egészségügy területén szinte bárhol, akkor miért kell 1-2 órát várakoznom. Ugyanakkor még nem voltam olyan magánrendelésen, ahol a megadott időpontban ne hívtak volna be a rendelőbe.
    A várakoztatás, az idő elrablása a legalttomosabb merénylet az élet ellen, mert mindenkinek véges az ideje, amit az életben eltölthet. Úgylátom, ezt a “szocialista” vívmányt nem sikerül állami, és hivatali szinten felszámolni, ezért úgy néz ki, hogy rendkívűl kényelmesen élünk, pedig csak elpazaroljuk a legértékesebbet, az időt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  4. “megjegyzem, hetekkel későbre”
    Még, ha csak hetekkel!!!
    Van ami hónapok, években sikerül.
    Hat hónap mulva kaptam előjegyzést.
    Privához mentem, az un. előjegyzési időre már a sugárkezelésen is túl voltam.
    Ez a passzív eutanázis.
    Sajnos rosszabb lesz minden. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  5. Kanadában ingyenes az orvosi ellátás. Általában időpontot kap az ember igaz van hogy várni kell akár 10-15 percet is. Igaz magasak az adók, de ott nem lopjak el a politikusok. A sürgösségi ellátás azonban más tészta. Van hogy 4-5 órát is várni kell ha valami hirtelen baj történt. A specialistához kerülés is időbe telik, általában 1-2 hét, de vannak olyan vizsgálatok is ahol tényleg esetleg hónapokat is kell várni.
    Az időpont nélküli ellátás (Walk in ) tényleg hosszab várakozást jelent de ezt csak sürgős esetben veszi igénybe az ember. (Egyszer kelett várnom vagy 30 percet is).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Stumpné Bekes Margit

    Az egészségügy egyenlő a mély káosszal.A kormányzatnak halvány lila gőze nincs,hogy mit akaarnak csinálni,az egész szakma a csőd szélén áll! A civilek szemet vetettek a Hónvédkórházra,hiszen itt együtt van a járóbeteg-fekvőbeteg-kliniai és utóellátás teljes vertikuma.Nem beszélva arról,hogy a Honvédség pénzéből is, felépült a szocialista kormányzás alatt,Európa legmodernebb intézménye.Nos,most valami zavar állt be a rendszerbe.A Fidesz által nemrégiben kinevezett,nagytudásu,háborús tapasztalattal rendelkező szakembert váratlanul szabadságolták és munkjával egy mérnök(!!!) katonát bizott meg a főigazgatói feladatok ellátásával.Mi ez az őrület??! Hogy tud valaki egy orvosi képzettséget igénylő intézményt és szakember gárdát szakszerűen vezetni?? Mi a tárca célja??! Nos,ennél nagyobb zagyvaságot még rémálmunkbansem tudnánk elképzelni! Mi ehhez képest a többi probléma??!Ha fogalmuk sincs a kormányzatnak,hogy mit kellene tenni??!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A Legfelsőbb Bíróság tárgyalja az Obamacare-t 2011. november 14. hétfő | RR

Felére csökken a táppénz, börtön a csalásért 2011. május 12. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos