Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orvosok csúfolják a kormány egészségügyi programját 2011. május 26. csütörtök 14:29 | AN Forrás: Klubrádió

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orvosok csúfolják a kormány egészségügyi programját

Budapest – „Szemmelversz-terv”-nek csúfolják az orvosok a kormány új Semmelweis-egészségügyi tevét.  Sokak szerint a tervbe  épp az nem került bele, ami fontos lenne. Balaton Péter, a Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetségének titkára szerint az egészségügyben szükségállapot kialakítását nem kellene szakmai programnak hívni.

Balaton Péter szerint a kormány egészségügyi terve éppen arra az egyik legfontosabb kérdésre  nem ad választ, hogy miért alulfinanszírozottak az egészségügyi intézmények és nem derült ki a programból, hogy ezt az állapotot hogyan képzelni megszüntetni a kormány. Az sem derül ki a programból, hogy miként kívánják megakadályozni az orvosok, szakápolók elvándorlását a pályáról, az országból.

Az elmúlt évtized forráselvonása nem szűnt meg. Becslések szerint ebben az évben több mint ezer egészségügyi dolgozó és orvos hagyta el az országot. Ezzel az elvándorlással az egyetemi orvosi képzés nem tud lépést tartani.  A rezidens orvosoknál betelt a pohár. Év végéig felmondási moratóriumot hirdettek. Ha nem történik helyzetükben kedvező változás, december 31-én egységesen benyújtják felmondásukat és utána megfontolják, hogy követik-e a már külföldre távozott pályatársaikat.  Ezzel a türelmi idő lejár.

Hasonlóan az Erdélyből, Ukrajnából jött és később itt letelepedett egészségügyi dolgozókhoz, az elvándorló magyar orvosok sem valószínű, hogy visszatérnek Magyarországra – vélte a Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetségének titkára.

Szerinte az egészségügyi rendszer átalakítását a háziorvosi rendszer megerősítésével kellene kezdeni. Ha ezen a szinten, az alapellátás szintjén befejeződhetne a gyógyítás, lényegesen kevesebbe kerülne a kezelés, mint ha továbbutalják a betegeket szakrendelésre vagy kórházi ápolásra. Ehhez azonban a háziorvosok leterheltségét csökkenteni, műszaki, technikai ellátottságukat növelni kellene.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Orvosok csúfolják a kormány egészségügyi programját, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. Mintha a cikkben említett orvosok erőteljesen csápoltak volna az akkor még ellenzékből mindennek keresztbetevő jelenleg kormánypártoknak.
    A doktor urak mikor jönnek rá, nem értenek mindenhez?
    Választottak, kampányoltak, megkapták, jó étvágyat hozzá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  2. A Semmelweis Ignác – az anyák megmentője- forogna sírjában, ha tudná, hogy a teljes magyar lakosság egészsége és az egészségügy elleni intézkedések tervét róla nevezték el.
    Csodálom, hogy a nagy magyarok neveit lenyúlók örökösei nem tiltakoznak azért, hogy a fülkeforradalmárok rendre visszaélnek nagy nevű őseik neveivel.
    Elolvastam, a fülkeforradalmások mit készülnek tenni az egészségügyben, s nagyon elszomorodtam, mert nem ismerek egy nemzetet sem, amelyinek szabadon választott kormánya a Semmelwies tervben megfogalmazotthoz hasonló merényletet követet volna el honfotársai ellen. A fülkeforradalmárok tervének alapelve, hogy “hulljon a férgese”, ide nekünk az ingatlanokat és minden egészségügyre fordítható pénzek feletti rendelkezés jogát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. Orvosok, egyék meg amit főztek.Hiába kiabálnak, reform nélkül nem megy. A reformmal pedig sem az orvos társadalom sem a Fidesz, sem az egész társadalom nem mer szembenézni.A több pénz, nincs, de nem is oldja meg a problémákat. A szocializmusnak meg vége, nem jár minden “ingyen”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  4. Hol van a szennyes Jéger – alsó? Kimoshatná az agyát és a száját, aztán szórhatná a hamut lapáttal a fejére.
    Alig egy éve még az orvosok jelentős része a szenny áradathoz tartozott, most rájöttek, hogy nem ilyen lovat akartak. Ez egy sovány gebe, mely feltörte a feneküket.
    Képezzék át magukat fogorvosnak, vagy szélhámos, törvényszegő építésznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. Nem akarok ismét a 300 forint miatti és a több-biztosítós lenépszavazásra emlékeztetni, de akkor az volt a baj. Pedig lehet, hogy a helyzet most, ha nem is jó, de jobb lenne. Ezt maguk az orvosok állítják. Gyurcsány azt mondta, hogy akinek nem tetszik, el lehet menni. Na most akkor mi van? Most nem mondja senki, de menekülnek innen.
    Sebaj! Majd a kormány megoldja, behívnak orvosokat Albániából apró pénzért, de szóba jöhet még É-Korea, vagy Vietnam is. Az eü.-i felszereltség Magyarországon eléggé fejlett, majd a vendég orvosok gyakorolhatnak rajtuk is na meg rajtunk is. Itthon pedig kérjük a kazánkovácsokat átképezni nőgyógyásszá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Szerintem nem fognak elmenni innen az orvosok, talán egy picivel kevesebben lesznek!
    Akik maradnak, legfeljebb többet fognak dolgozni!
    Rengeteg helyről várható elbocsátás, akik maradnak kevesebb pénzért fognak dolgozni!
    Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy jövőre ismételten kevesebb lesz a fizetés mindenkinek, kivéve akiknek már most is 300 ezer forint körül van a fizetése!
    A fenntiek hozzászólásaival értek egyet én is, hogy a rezidens orvosok szavaztak a fideszre, nem értem hogy most miért háborognak!
    Mol részvénypapírokra van pénz, de a fizetések rendezésére már nincs!
    Sajna 2014-ig ez lesz és nem látom a kiutat e nehéz gazdasági helyzetből!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. gólya gólya gilice mitől véres a lábad? …..magyar gyerek gyógyítja sippal, dobbal, nádihegedűvel
    Az EU betiltja a gyógynövényeket « Amerikai Népszava Online2011. máj. 2. … Az EU betiltja a gyógynövényeket. Brüsszel – Nagyanyáink még jól tudták, hogy megfázásra, fejfájásra, lázra, köhögésre, sérülésekre milyen …
    nepszava.com/…/az-eu-betiltja-a-gyogynovenyeket.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Nem egymásra kéne mutogatni, végre össze kell fogni. Ez a kormány minden társadalmi réteg érdekeit megsértette. Ami biztos jövedelem volt, az vált bizonytalanná. Így nem lehet jövőt tervezni! Eleinte a bányászok tüntetek, senki sem állt melléjük. Aztán jöttek a vasutasok, építőipar, vasipar és még sorolhatnám. Most a tanárokon, orvosokon van a sor. Észre kéne már venni, hogy a kormány egyenként vadássza le a társadalmi rétegeket. Mindig csak türelmet kérnek, hogy majd később jobb lesz, ugyanakkor az állam pazarlóan sokat költ magára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Stefán!
    Nem csak hogy egyenként vadássza le, hanem folyamatosan egymás ellen hangolja az embereket.
    “Divida et impera” = oszd meg és uralkodj !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. Álnaiv!
    Sajnos igazad van, de számukra már az is sértés számba megy, hogy az ő lábuk is földig ér…
    Az orvos mindig is élet és halál ura volt, munkája határos azzal, hogy Istent játsszanak, ami veszélyes, ingoványos terület. Egy pszichológus nyilván remekül ki tudja elemezni, hogy milyen jellemtorzulást tud ez okozni náluk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. Éger ÚR!
    Biztosan ezért harcolt, elérte? Annyival a zsebben én is kusba lennék.Grat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Fideszre szavaztál? egészségedre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. Husz János Puszita

    A moratórium lejártára megszületik a törvény, miszerint a felmondással együtt jön a számla a tanulási költségek visszafizetéséről. Egyszerű fideszes logika. Amúgy a zsarolás nem célravezető módszer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Husz János Puszita

    Ha hagyják az Szdsz-nek bevezetni a több biztosítós rendszert, ma már nem lenne annyira pénzhiányos az egészségügy. Csakhogy akkor vége lett volna a kórházak túlszámlázásának az OEP felé, mert a biztosító megnézi, mire adja ki a pénzét. Az orvoslobbi kézzel-lábbal tiltakozott, úgyhogy most ne panaszkodjanak. A 300 ft-osok se panaszkodjanak, miért kellett az egész cirkusz? Már túl lennénk a nehezén, az Mszp szépen elvitte volna a balhét, így is úgyis bukta a választásokat. A Fidesznek is jó lenne, nem az ő nyakába szakad a sok népszerűtlen intézkedés. Nem tudok másra gondolni, mint hogy annyira megszédítette őket a hatalom, ennyire sem tudtak előre gondolkodni a vérgőzös agyukkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Gugyerák.
    Kicsit javítok a latin idézeten, Divide et impera.
    Egyébként az általad leírtakkal max. egyet értek.
    Hozzá fűzni valóm csak annyi lenne, hogy Dum spiro, spero.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Stefán, nem érdemes, reménytelen. Nem a kormány, a nép. Ostobaságban gyorsan utolértük és beelőztükaz irigyelt kapitalisták népeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Álnaiv. Azért csak reménykedek, mert ha beteg leszek, magamat műtsem meg. Vagy menjek a falu végére Biri nénéhez, aki macskagyökér, varjúháj meg kézrátétellel gyógyít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. PLAKÁTOLJÁK KI AZ ORSZÁG ÖSSZES OROSI INTÉZMÉNYEIBE, MINT ANNAK IDEJÉN A GYURCSÁNY KORMÁNY MEGSZORÍTÓ INTÉZKEDÉSEI ELLENI TILTAKOZÁSUL!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. A betegmagyar nemmagyar hanem csak valami zsidóbérenc.
    Aki leráncsa magamellé a sárba a vérmagyar ifjakat.
    Nemhaggya őket kiteljesedni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Egy társadalom egy közösség az egy országban élők összessége, egy élő szervezet !!!
    Csak a közmegegyezés tartja össze, amely egy íratlan szerződés és ennek mindenki tagja,kedvezményezettje,felelőse,adósa,tulajdonosa és nem sorolom!
    Nos,ez a közmegegyezés finoman fogalmazva foszladozik ma már!
    Qurva nagy bajban vagyunk és ha ez így folytatódik akkor még nagyobba kerülünk úgy egyben.
    Itt az egész politikai osztály felelőtlensége állapítható meg.Ha egy egész réteg hagyja cserbe ezt az országot önérdekből akkor már közel a vég…
    Hát nem látják,hogy néhány más réteg és csoport sokkal lehetetlenebb élethelyzetben van !!!!!!
    Nem,nem vitatom az egyén boldogulásához való jogát,jobb élethez a több pénzhez és más értékes javakhoz való hozzájutásának igényét és törekvését !
    De !
    Határozottan számon kérem mindenkin ,- azokon akikre ez vonatkozhat,és már vonatkozik is-, a népe az ország iránti állampolgári felelősségét a kötelezettségét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos