Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ingyenebéd nincs, vizitdíj, más néven, még lehet 2011. augusztus 28. vasárnap 7:50 Forrás: AN

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ingyenebéd nincs, vizitdíj, más néven, még lehet

Budapest – Már nem ördögtől való a Fidesz vezető politikusai, valamint a kormányzat emberei körében a fizetős egészségügy, vagy az, hogy az oktatás is pénzbe kerül. Három évvel ezelőtt még egy népszavazási cirkusszal küldték padlóra a szerkezeti átalakítás tervét, háromszáz forintért hadakoztak. Réthelyi Miklós a nemzeti erőforrásokért felelős miniszter a HírTV-ben arról beszélt, hogy a tárcájához tartozó ágazatok – köztük az egészségügy – csak a tervezett reformokkal fölszabaduló belső tartalékaikra számíthatnak. Mindez magyarra fordítva: nincs ingyen ebéd, fizetni kell azért, ami pénzbe kerül.

Mint a miniszter  fogalmazott: tudomásul kell venni, hogy nincs ingyenes egészségügy, vagy ingyenes oktatás. Azt a pénzt, amiből a pedagógus illetve az orvos béreket fizetik, valahol össze kell gyűjteni. Most annyi van, amennyi van, ebből kell megvalósítani, amit lehet. Jelezte azt is, hogy hamarosan a kormány elé kerül az egészségügyi és az oktatási rendszert átalakító, konkrét lépéseket is meghatározó koncepció. Olyan, amellyel a jelen körülmények ellenére is működtethetők maradhatnak ezek a rendszerek.

Hozzátette: az egészségügy átalakítását célzó Semmelweis Tervvel eljutottak odáig, hogy az egészségügy átalakításával már 2012-ben megtakarítások is lehetnek, amelyek visszaforgathatók. A jövedelmek pedig egyelőre az uniós forrásokból megnyerhető – a rezidens-ösztöndíjhoz – hasonló pályázatokkal javíthatók. Mint mondta: már kora ősszel meghirdetik a szakorvosi ösztöndíjakat is, amelyek első körben a rezidenseket oktató gyógyítóknak jelenthet többlet bevételt.

Az oktatási reformról elmondta: ma már befektetésnek számít a diploma. Szerinte ezt jelzi, hogy kormányzati intézkedések nélkül is nő a költségtérítéses hallgatók száma a felsőoktatásban. Hangsúlyozta: van olyan szak, ahol a hallgatók több mint fele fizeti tanulmánya költségeit. A miniszter szerint a rendszert azért kell átalakítani, hogy az államilag támogatott képzésbe mindazok bejuthassanak, akik alkalmasak erre.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -5 ( 5 szavazatból)
Ingyenebéd nincs, vizitdíj, más néven, még lehet, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

39 Reader’s Comments

  1. Fidesztánban befektetés a diploma? Be kell feküdni vele, a kórházba? Elmegyógyászat, a folyosó végén, balra.
    Semmi más nem kell már a magas keresethez, Audi S8-hoz és 12 millió költségtérítéshez, csak Fidesz tagság.
    Megkérdezte Lézer Jánost akárki, mire költött 12 milliót 10 év alatt, amit munkája megkövetelt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  2. Ez a Semmelweis Tervtől várható megtakarítás olyan lesz, mint az egykulcsos adótól felpörgő gazdaság.
    A vizitdíj körüli cirkusszal, felheccelt népszavazásal orbán és bandája küldte padlóra az egészségügyet végérvényesn. Hogy minden reformot megtorpedóztak, hogy a biztosítók beterelését az egészségügybe, ördögtől való ötletnek kiálltották ki. Hogy megvezették az embereket, hogy JÁR az ingyenes egészségügyi ellátás, mint a szocializmusban. Ja, közben belerokkant az ország.
    A világon még egy olyan gazdag ország nincs, mint Magyarország, hogy mindenki ellátását ingyen biztosítja! Hallom már az ellenérvet, hogy de egész életünkben fizettük a járulékot…! Igen, de mennyit? És meddig?
    És hogy közben az ellátás színvonala ezerrel haladja meg az akár 10 évvel ezelőtti szintet, hogy a diagnosztikai módszerek, eszközök fénysebességgel fejlődnek?
    Ki tud ezzel lépést tartani fogyó bevételek mellett?
    Más.
    Az fesőoktatásban meg kell határozni azt a keretszámot és iskolákat, ahová a legjobbak ingyenesen mehetnek, temészetesen eredményeik alapján. A többi pedig legyen fizetős, mint külföldön. A tanulók felvehetik a kedvezményes(!) hitelt tanulmányaik fedezésére, amiből ők természetesen egy fillért sem látnak, mert azt az iskola közvetlenül kapja a hitelezőtől. Majd tanulmányaik befejeztével elkezdik visszafizetni azt, természetesen csak akkor, ha jövedelmük ezt megengedi.
    Az angolok már nagyon régen kitalálták ezt a rendszert, nem szégyen az okosabbtól tanulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  3. “Mint a miniszter fogalmazott: tudomásul kell venni, hogy nincs ingyenes egészségügy, vagy ingyenes oktatás”

    A kormánynak viszont tudomásul kellene venni, hogy az emberek nem azért fizetik a TB-t, az adót, hogy ők, és a tetves hozzátartózóik, kiskirály módon éljenek a mi keserves forintjainkból, nyugdíjra sem számíthatunk, pedig keményen levonják minden hónapban a fizetésből. 20 éve nem voltam orvosnál, csak a jogsi hosszabbítás miatt, amiért pluszban fizetni kellett zsebből, akkor hol van az eddigi befizetésem, meg a másoké, mert nem vagyok egyedül azzal hogy szerencsére nem kell orvoshoz futnom minden seggemre nőtt pattanás miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  4. Talán valóban nem kéne olyan nagyvonalú, pazarló módon bánnia a kormányzatnak és a fideszes önkormányzatoknak a közpénzzel, továbbá valódi reformokat kéne csinálni az oktatási és egészségügyi rendszerekkel. Úgy látszik csak abban tudnak nagyot alkotni, hogy mekkora lyukakat bírnak ütni az amúgy is elbaltázott költsévetésen. Így persze Dáriusz kincse sem elég semmire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  5. “Nincs igyen ebéd.” A mondat folytatása: csak a hithű fideszes pártkatonának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  6. Egy örömhír a Réthelyi féléknek.
    Kötelet viszont ingyen fogunk adni. Nyakanként másfél métert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  7. Érdekes, két minuszoló már megint itt lebzsel. Igazán úgy sajnálom őket, mert nemsokára munkanélkiliek lesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  8. Belenéztem a műsorba, de nem sokáig bírtam. Amit ez a vén hülye összehablatyolt…Még azt sem érti, hogy ő pont azért van a posztján, pont azért választották ki, hogy ne történjen semmi, legalábbis egyenlőre, mert a Fidesz ezt ígérte. Azt ígérte, hogy úgy menti meg az egészségügyet, hogy nem változtat semmit csak gondoskodik majd az állam. Amíg ez az ígéret el nem homályosul és valami új hihető hazugságot nem találnak ki…addig Réthelyi prof.-ra szükség lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  9. Szociális népszavazást! MONNYON LE!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  10. Na ne tessék viccelni Réthelyi úr!
    Mi az hogy nincs ingyen ebéd???Amikor a gyeplődet tartó kéz tulajdonosa az utcára vitte a csőcseléket, akkor volt? Mit mondott Gyurcsány? Vegye tudomásul mindenki, hogy nincs ingyen ebéd!
    Ezért felforgatták Budapestet! Meghiúsítottak minden befektetést a kórházakba, kivéve, ha fideszes volt a befektető! Emlékezzünk a HOSPINVESTRE!!!
    A Dunántúlon mennyi eü-i intézmény van fideszes kézben? És mennyi Kelet Magyarországon? A tudatos elsorvasztás magasiskolája amit művel a fidesz!
    ne higgyék, hogy csendben fogjuk végig asszisztálni az eü fizetőssé tételét!
    Ha harc, hát legyen harc!
    A kormány herdálja a pénzt, és mit látnak ebből a zemberek? Jobb lett nekünk attól, hogy a nap is másként kelt fel Orbán országlása másnapján???
    Talán először szét kéne nézni az eü-ben milyen pazarlások vannak!
    A magánrendelések megszüntetése a munkaidőben, ennek kiszámlázása a Tb felé! A gyógyszermaffia térnyerése! Ez mind mind a mi zsebünkre megy, és a fideszesek zsebébe vándorol!!!
    Elég volt Réthelyi úr!
    El lehet menni! Itt lehet bennünket hagyni!
    Majd jön olyan, aki ért is ahhoz amit csinál, nem csak a suskát veszi fel érte!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  11. A Népszava Blog hu-ra költöztem.
    gm. Az öreget azért választották, mert jó a nyelve, nem másért. Ő a “Fiatal demokrata !
    Ne röhögjetek, nem vicc ez! Nahát! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  12. Mikor az ember ilyen hírekkel találkozik, az az érzése, hogy itt valakinek elment az esze. Hiszen az az “alapigazság” (“a vizit-, a kórházi napi- és a tandíj csupán a zemberek szükségtelen megsarcolása!”), amely három éve egy 5 milliárd forintukba kerülő hisztérikus népszavazást generált, mára alaphazugsággá lényegült át, helyét pedig elfoglalta egy ennek gyökeresen ellentmondó új axioma (“nincs ingyen ebéd, a co-payment intézményét be kell vezetni úgy az oktatás, mint az egészségügy területén”!).
    Ezzel nem is lenne igazán nagyobb bajom, hiszen magával az elvvel, hogy az “ingyen”-t valaki mindíg megfizeti, s nem ártana, ha ez a “valaki” az adott “valamit” igénybevevő legyen, mert így tiszták és világosak a viszonyok, nagyjából egyetértek. A bajom az, hogy ezt a mostani igazságot ugyanazok hírdetik, ugyanazzal a hittel átfűtött hanghordozással, mint a mára eldobott tegnapit.
    “Hogyan lehetséges ez?” – teszi fel magában az ember ilyenkor a kérdést. “Hogyan lehetsége az, hogy egy párt arc-, és bokarezdülés nélkül képes meghazudtolni önmagát?”
    Nos, a választ éppen ma reggel találtam meg “PuPu BLOGJA” vendégoldalán ( http.//www.pupublogja.hu/p/vendegek-voltak.html ), ahol egy “Piefke” nevű blogger briliánsan fejti ki e “jelenség” lényegét.
    A kissé bőlére engedett elmélkedés ugyan elsősorban a szélsőjobbra vonatkozik, de megállapításait teljes egészében ki lehet terjeszteni az Orbán-Kormányra is (ezt “Piefke”, ha röviden is, de megteszi).
    “Piefke” elméletének lényege az, hogy mi, akik odafigyelünk a közéletre, egyes politikai csoportosulások társadalmi aktivitásait abszolut téves módon “politikának” minősítünk, s így is akarjuk elemezni. Márpedig ez szerinte olyan, mint ha valaminek a hosszát súlyméréssel akarnánk meghatározni. Úgy véli, hogy az, amit mi politikának nézünk csupán sima pszichés zavarok, a téveszmés gondolkodás, az üldözési mánia, a szocializációs zavarok és a megtört pszichoszociális fejlődés következményei.
    Piefke szerint ezek az emberek, akik ma Magyarországot “irányítják”, súlyos konfliktusban vannak a “létező” valósággal, mivel az ő fejükben egy “saját” valóság van, s ez “saját” tényeket generál, amelyek aztán létrehozzák a “saját” véleményt, amelyet pedig, a “saját” valósággal egyetemben megpróbálnak ráeröltetni a társadalomra.
    A társadalom egy része pedig (s ezt már én mondom) erre fogadóképes is, hiszen ugyanebben a pszichés zavarban szenved. Nem képes szembe nézni a “létező” valósággal, mely egyenes következménye a “létező” történelemnek. Ezért aztán “saját” történelmet generál magának (amelyet “dicsőnek” nevez annak ellenére, hogy egyetlen és folymatos szenvedés-történetnek ír le! – micsoda önellentmondás!), amelyből levezeti a “saját” jelent (“minden bajunkért ‘mások’ a hibásak”!), amelyre pedig a “saját” jövőképét (csodavárás) alapozza. Ennek egyenes következménye, hogy a pszichésen beteg társadalom pszichésen beteg embereket hagy a nyakára ülni.
    “Piefke” szerint a mai magyar “politikum” megértéséhez, elemzéséhez nem politológusokra, hanem humánetológuskora és pszichiáterekre van szükség.
    Milyen igaza van!
    (Bocsánat, hogy már megint hosszú lettem!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  13. Gonoszka,
    ha.ha…igen Réthelyi csakúgy mint Schmitt P., mindkettő fiatal demokrata…tele van hasonlókkal a Fidesz., meg polgárokkal.Feladatuk is hasonló…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  14. Az ingyen ebédet valóban fizeti valaki. De mi van azokkal, akiknek nincs erre sem pénzük? Nem lehet azt mondani, hogy mindíg az fizessen, aki igénybe veszi. Sajnos a fizetésképtelenek száma egyre nő és ez a tendencia. Egy kettészakított országban a társadalmi szolidaritás fogalma kezd eltűnni. Kit ezért, kit amazért rekesztenek ki a segítségadásból. Ha a nyílt utcán összevernek, kirabolnak már a rendőr is elfordul tőled. Ha koldussá váltál, pusztulj el, magánügyed, mi közöm hozzád? De azért mi ( nagyon mély) magyarok vagyunk. Nekem ez a hozzáállás köszön vissza a nincs ingyen ebéd-ből. Én adok , hogyha ( ne adja a magasságos)rászorulok, nekem is adjanak. Persze nem szabad a kormánynak lenyúlni az adományokat, mint Devecser esetében. Senkinek nem szabad a társadalmi szolidaritással visszaélnie, mert akkor megszűnik, ezt még az agyalágyult is beláthatja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  15. Ami magát Réthelyit illeti, eszembe jutott egy másik blogbejegyzés. Sajnos már nem emlékszem sem a forrásra, sem pedig a pontos megfogalmazásra, így csak a lényegét tudom leírni.
    Eszerint teljesen érthetetlen, hogy Réthelyi, aki a maga szakterületén egy elismert “Valaki”, hogyan tűrheti szó nélkül, hogy egy félművelt, még szakvizsgával sem rendelkező “jogász” folyamatosan megalázza. Ez a félművelt jogász azért lett “Valaki”, mert a társadalom nyakára hazudozta magát ellentétben Réthelyivel, aki élete során ténylegesen is csinált valamit.
    Amikor ez a “jogász” abszolut törvénytelenül átnyúlt az illetékes szakminiszter feje fölött, s kirúgatta a teljesen szabályosan, pályázati úton kinevezett operaházi igazgatót, Réthelyinek azonnal fel kellett volna állnia!
    Nem tette!
    Miért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  16. Jó, most akkor erre mondom – és elnézést az admintól, ha akar , moderálja ki a beírásomat:

    Mi a jó ..rva anyjának nem ordít fel ilyenkor a maradék és egyre beszaribb ballib média???? Miért nem idézi egy teljes kolumnában a Fidesz akkori szövegeit??? Miért nem veri Orbánék orrára egész akkori hazugságaikat??? Miért nem utasítja vissza vitriolos szövegekkel a nyócévezést???

    De nem egy nyiff-nyaff kis cikkecskében, hanem a nyitó oldal teljes terjedelmében ám!

    Persze megválaszoltam a magam kérdésiet az AN-t búcsúztató beírásomban. És megválaszolta Bartus László is.

    Hányinger…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  17. Ja, meg mindkettő nagyon szépen, folyamatosan beszél, szónoki képességekkel megáldottak és polgárok polgári jellemmel. Ez a Réthelyi akkora vén f@sz, még Csermely Péter arcáról is leolvasható volt némi szánalom, némi gúny és reménytelenség..látta, nincs mit kezdeni ezzel a …-al.Csak a történelem fogja eldönteni, hogy Orbán Viktor direkt választotta maga mellé a sok idiótát, seggnyalót,, vagy a “program”-jához nem talált jobbakat.Előbbire tippelek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  18. Orbán András Lajos

    Ezen a mankón már látszik az aggkori elhülyülés, és még miniszter, ja jobb nem vállalta!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  19. Kedves “öregszeder”
    Teljesen igazad van, amikor azt írod, hogy “De mi van azokkal, akiknek nincs erre sem pénzük? Nem lehet azt mondani, hogy mindíg az fizessen, aki igénybe veszi.”
    Éppen ezért írtam én azt, hogy a “nincs ingyen ebéd”-elvével egyetértek ugyan, de csak részben! Természetesen a fizetésképtelenek elől sem szabad elzárni a hozzájutás lehetőségét. Erre való a szociális rendszer. Emlékezz vissza, az anno bevezetett vizit- és kórházi napidíj megfizetése alól felmentettek létszáma jóval több volt, mint a kötelezetteké! Az azonban mégis abszurd, hogy ez a “felmentés” MINDENKIRE, tehát a fizetőképesekre is vonatkozzon!
    De nézzük meg egy kicsit jobban a dolgokat! Ez az általános “ingyenesség” MINDENKINEK UGYANAZT az ellátást nyújtja? A “fizetőképes”, a jól megtömött “boríték” okán ugyanazon betegség esetén jóval nagyobb a gyógyulási/túlélési esélye, mint a “fizetőképtelennek”! Ugye? Mert az előbbi be tud jutni (akár soron kívül is) egy jól felszerelt körház, jólképzett szakemberéhez, míg az utóbbi évekig van a várólistán, s kezelését egy lerobbant kórház alulfizetett (s így legfeljebb emberi tisztessége okán motivált), agyonhajszolt orvosa végzi el.
    A helyes elvek alapján és jól működő szociális rendszernek ezeket a LÉTEZŐ “lehetőség-különbségeket” kellene minél jobban egalizálnia.
    Ehhez pedig a világon semmi másra nem lenne szükség, csak egy jól átgondolt, körültekintően megalkotott szabályhalmazra!
    No ez az, amit a Molnár/Horváth-féle (szdsz-es) eü.-kormányzat annakidején megkísérelt, de az álingyenességből kiválóan megélő orvoslobby úgy a szocik (Rácz Jenő), mint a fideszesek (Mikola/Pesty) sikeresen megakadályozott.
    Kedves “gm”!
    Kérlek ne hasonlítsd össze Schmittet Réthelyivel! Igaz, hogy mindkettő szolgalelkűnek bizonyult, csakhogy a Gojostol (aki világéletében úgy húzott magának kimagasló jövedelmet, hogy azért dolgoznia soha nem kellett) esetében ez volt a karrierjének alapja, míg Réthelyinél (aki orvosként, a saját munkája alapján lett “Valaki”!) ez tökéletesen érthetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  20. Kedves “gm”!
    Orbán MINDENKIT DIREKT választott ki maga mellé. Nem csak a minisztereket és államtitkárokat, de még a fideszkádéenpés országgyűlési képviselőket is személyesen válogatta (emlékezz a híres “csuti beszélgetések”-re!)!
    Orbánnak gerictelen idiótákra volt szüksége, akiknek felemelkedése vagy bukása egyedül rajta múlik, mivel önerőből ezeknek maximum egy minimálbér-közeli slapaj-állás jutott volna.
    Réthelyi azonban nem ilyen! Ő már “megcsinálta önmagát”! Éppen ezért érthetetlen a nyílvánosan tanúsított szolgalelkűsége!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  21. Réthelyi úr!
    lehetne ingyen ebéd, ha önök az Országház kivilágítására nem költöttek volna el 500 milliárdot, a tűzijátékra 400 milliárdot, és az augusztus 20. ünnepségre, jutalmazásokra, a talpnyalók megjutalmazására több száz milliót, akkor talán ki tudták volna abból a pénzből fizetni az önkormányzatok a fennálló közétkeztetési tartozásukat, és egy darabig kaphattak volna, főként a gyerekek ingyen ebédet, legalább egy nap egyszer. De önök a talpnyalókat többre becsülik mint a következő generációt, remélem az önök gyerekei, és unokái is legalább olyan sorba kényszerülnek, mint a magyar gyerekek többsége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  22. Szendám,
    a direkt szónak két jelentése van, te a közvetlenre utalsz a válaszodba, én pedig a szándékosságról beszéltem.Jobb ha úgy fogalmazok, közvetlenül választott, de szándékosan, vagy kényszerből tette, hogy ilyen idióták veszik körül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. Kedves “gm”!
    Akkor potosítok: Orbán MINDEN famulusát/mamelukját közvetlenül és szándékosan választotta ki! Ez volt az a híres “Csúti Csapatépítés”, amit voltam kedves meg is említeni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Gonoszka!
    Követtelek a Népszava Blog. hu-ra, “szendamondja” néven!
    Már olvastalak is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. szendam
    Én is követtelek Téged,hogy lássam mit követtél el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. Én a mondást a “Legdrágább az ingyen ebéd” formában ismerem.
    De egyébként szörfözés közben találtam egy cuki videót: amin Orbán SzájjalÁrtót megszégyenítő szemrebegés nélkül tagadja, hogy az egykulcsos adóval bárki is rosszul járna (na és a kommentek?!)
    http://www.youtube.com/watch?v=wwoXxMytP2s

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Remélem amikor vége ennek a szolgalelkű férgek által támogatott elmebeteg szeretettvezető uralkodásának akkor levonják a számláikról azt a pénzt amit elherdáltak és loptak, a törés zúzás és minden más veszteséget okozó tetteik számláit!!
    És meg fizettetik velük a felesleges népszavazások költségeit amit úgy kommunikáltak le hogy ez életbe vágó! (rajtunk röhögött egész Európa)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. cornelius, díjazom az ötleted!
    Szótári formában szedve pl a Népszava (vagy a NOL) főlapja: balra a hír magyarul, jobb oldali hasábban a fidesz-magyarán fordítás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  29. es az miert evidens, hogy a kormanytagoknak szolgalati auto jar? nekem az adombol nem jar egeszsegugyi ellatas, de szivesen finanszirozom a kormanytagok luxusat?? haat hulyek vagyunk emberek????? a gyerekem iskolaztatasara nem futja az adombol, de simicska uzleti bravurjaira igen????
    remelem hamarosan kivajjatok egymas szemet, becsapjatok sajat anyatokat megeroszakoljatok sajat gyerekeiteket es masok (nyilvan a gonoszok, ciganyok, buzik, zsidok, kommunistak?, nacik?) foszlasnak indult tetemen jartok oromtancot……megertetek egy termeszeti katasztrofara!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Kedves szendam! Azt írod “Emlékezz vissza, az anno bevezetett vizit- és kórházi napidíj megfizetése alól felmentettek létszáma jóval több volt, mint a kötelezetteké! Az azonban mégis abszurd, hogy ez a “felmentés” MINDENKIRE, tehát a fizetőképesekre is vonatkozzon!”
    Erre utalt az utolsó mondatom, miszerint “Senkinek nem szabad a társadalmi szolidaritással visszaélnie, mert akkor megszűnik, ezt még az agyalágyult is beláthatja.”
    Ez is egy tipikus magyar hozzáállás, mindenki hajt a privilégiumokért. Ennyi esze van a magyar társadalomnak, és akkor könnyes szemmel, áldást kérve lehet énekelni a himnuszt. Az igazi áldás az lenne, ha ennek a népnek megjönne az esze, de akkor elborzadna, miket művelt eddig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. Szendám,
    akkor egyetértünk, szerintem is szándékosan választott ennyi idióta vazallust..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. szendam
    2011. augusztus 28. vasárnap
    11:46

    szendam, és mi van a Professzorok Batthyány Körével ? Ők miért bólogatnak, miért néznek áhítatosan a vezérükre, miközben eszméletlen ostobaságokat beszél ? Ők nem egy kampányszöveget hallgató falusi gyülekezet, és mégis …….
    Saját, jól felfogott anyagi és egzisztenciális érdekükből. Az egyetlen közülük, aki kifejezte ellenvéleményét Solymosi akadémikus, ki lett golyózva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. zorka

    errefele egy ilyen batthyany korost legfeljebb ugy neveznenek, hogy: old fart! kb annyi jelentoseggel is bir….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. Népszavazást fogok kezdeményezni az aljasul pofátlan másnéven megnevezett vizitdíj ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. Azt azért ne felejtsük el Réthelyi javára írni, hogy májusban nem váltotta le Alföldi Róbertet a Nemzeti Színház éléről, pedig az a hirtelen színházesztétikai korifeussá előlépő “Pörzse” jelű százlábú meg még néhány jobbikos eléggé nagy reményekkel verte a nyálát ez ügyben. Persze egy forradalmi kormány miniszteréhez másfél év alatt több is fűződhetne. (Azt veszem észre, hogy erről a mai bandáról írva minden mondatban meggyalázok két-három fogalmat, csak mert azokról írok, akikről.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. Husz János Puszita

    Akartam írni, hogy a nagy ingyenesség nagyon sokba kerül mindenkinek, de Kekec megelőzött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Nemzeti Trbadur Péter vajon hogy adja ezt be?
    “azlmultnyócévhibásgazdaságipolitikájagyurcsányfernc…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Az elmúlt fidSS év fényében nézve a cikk elején lévő ember(?) képét csak szánakozni tudok és egyre jobban tolul bennem fel a megvetés érzése!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. A szemmelversz terv a nemzetgyilkosság, nem a népszavazással eltörölt vizitdíjj. Elveszi a zemberektől az egészséghez való állampolgári jogot, elűzi az orvosokat az országból. Ha gyógyításra van szükségünk, mehetünk a sámánhoz. Bár lehet,hogy a sámánt meg mágjahalálra itélik, ha gyógyitani mer. Legalábbis a kereszténység fénykorában ez volt a törvény. A hofman rozi pedig csinál a gyerekeinknek olyan oktatási törvényt, aminek következtében garantáltan hülyék maradnak. A pedagógusok a rozi rabszolgái lesznek és csak azt taníthatják, amit ő megenged. Felnevelkedikegy tökhülye nemzedék, ha ezeket a kígyófajzatokat nem sikerül időben eltakarítani

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Újabb diplomabotrányba futott bele a kormány 2014. január 23. csütörtök

Jó lenne sorállás nélkül, de fizetni nem akarnak 2012. szeptember 30. vasárnap | AN

A Semmelweis rektora további vizsgálatot rendelt el 2012. augusztus 23. csütörtök | AN

Lasztovicza már „rendszerhibáról” beszél 2012. július 25. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos