Ronai and Ronai
AMERIKAI

Sukoró-ügy: feljelentették a feljelentőt 2013. szeptember 17. kedd 9:14 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Sukoró-ügy: feljelentették a feljelentőt

Budapest – Négy évvel ezelőtt Schiffer András feljelentésével kezdődött az un. Sukoró-ügy, amelynek célja nem is titkoltan, Gyurcsány Ferenc lejáratása és ellehetetlenítése volt. Gyurcsányt végül nem merte megvádolni, az ügyészség Polt Péter számolt, majd visszatáncolt, ám a volt miniszterelnök több egykori vezetőmunkatársa ellen folyik a per. Császy Zsolt most feljelentette Schiffer Andrást.

Hamis vád gyanújával feljelentést tett Schiffer András ellen a Sukoró-ügyben vádlott Császy Zsolt, amiért az LMP-s politikus még 2009-ben feljelentette Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt, akit az ügyészség később — más miatt — meg is gyanúsított, de vádat nem emelt ellene a kaszinóberuházás előkészítésével összefüggésben.

A budapesti Népszava keddi számában a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt értékesítési igazgatójának augusztus végi, a Fővárosi Törvényszék elnökének címzett feljelentéséből idézik: Schiffer András 2009. október 6-án tett feljelentést az ügyészségen. Abban hivatkozott a sukorói King’s City beruházói és Gyurcsány Ferenc közötti megbeszélésről kiszivárgott emlékeztető, illetve a beruházást kiemeltté nyilvánító kormányrendelet közötti összefüggésre és azt állította, hogy az akkori kormányfő jogtalan előnyt biztosított a találkozón részt vett befektetői körnek, ezáltal elkövette a hivatali visszaélés bűntettét.

Gyurcsány Ferencet ugyan 2011 őszén a Központi Nyomozó Főügyészség (KNyF) meggyanúsította hivatali visszaéléssel, de nem a Schiffer feljelentésében foglaltak alapján, hanem ettől eltérő tényállásra hivatkozva. A vádhatóság arra építette a gyanúsítást, hogy a kérdéses, a parlamentben tartott találkozón a projekt támogatása Gyurcsány részéről az „utasítás jellegét mutatta”. Tavaly júliusban végül nem emeltek vádat ellene.
A Schiffer eredeti feljelentése alapján indult eljárást a KNyF 2012. április 7-én lezárta anélkül, hogy az abban foglaltak alapján Gyurcsány Ferencet meggyanúsította volna, majd július 20-án meg is szüntette a nyomozást.
Császy Zsolt szerint Schiffer András hamisan vádolta Gyurcsány Ferencet, ráadásul „a későbbiekben sem tanúsított semmi olyan magatartást, ami alapján a hivatkozott feljelentését tévedésnek tekintette volna”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +39 ( 39 szavazatból)
Sukoró-ügy: feljelentették a feljelentőt, 5.0 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Meghálálja a Fidesz.
    Schiffer ellen soha nem indul eljárás, de legalább megmozdult valami!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  2. Budait mikor jelenti fel valaki? Mert ez a figura igencsak termelékeny volt az alaptalan feljelentések dolgában. Meg is hálálta neki a Kedves Vezető: államtitkárrá tette.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (42 szavazatból)
  3. Hét év után már igazán megszívlelhetnék a Fidesznyikek Gyurcsány ösződi beszédét:
    “hazudtunk éjjel nappal ,ne hazudozzunk már annyit az embereknek”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  4. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Attól még, hogy az ügyet lezárták, Gyurcsány újjlenyomata bizony – mint egy bűnözőé – már ott pihen az Ügyészség egyik széfjében. Mert volt pofája ezeknek a senkiházyknak az egykori miniszterelnököt “rabosítani”…
    Szerintem egy tipikus koncepciós per, amelyet csak azért zártak le, mert ha folytatódik, Gyurcsány százszorosan hozza őket kellemetlen helyzetbe. Félnek a szájától: ez lett volna a magyar “Dimitrov-per”.
    .
    Ami pedig a feljelentőt illeti, annak a gyökereit a Tanú című filmben lehet mélyebben tanulmányozni. Minden esetre azóta is sok juttatásban részesült Orbanisztán részéről ez a setét Geréb Dezső. A legutóbbi adomány, jótétemény éppen az volt, hogy álellenzéki pártja visszakapta frakció státuszát éppen akkor, amikor pont a Demokratikus Koalíció ennek előnyeiből nem részesülhet.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (41 szavazatból)
  5. *
    Nagyon helyes, hogy feljelentették ezt a gennyes alakot.
    A vád tanújának javasolnám az akkori sukorói fideszes(!) polgármestert, aki teljes mellbedobással állt a konstrukció mellé. Több műsorban is mellette nyilatkozott.
    Egyébként mi van vele ??
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  6. *
    Megjegyezném, hogy a MOL vezérigazgatóját – Orbanini jó barátját – a Fidesz-kupola nem hajlandó kiadni Horvátországnak. Nagyon sárosak ebben a világra szóló korrupciós ügyben is.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  7. Még egy kis Sukoró, Joav Blum története…felmentette a vád alól a Kúria.
    -
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=677776

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  8. Gratulálok Császy Zsoltnak. Egy karakán ember, igazi demokrata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  9. “tisztelhölgyeimésuraim” /2013. szeptember 17. kedd 10:24 /, a rabosítás eredményét – ha szabályos és tisztességes az eljárás -, mivel a nyomozást megszüntették Gyurcsány Ferenc ellen, törölni kellett a nyilvántartásból. Hangsúlyozom: ha szabályos és tisztességes az eljárás, ha betartják, amit törvény előír.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Schiffert egyébként réges-régen fel kellett volna jelenteni a feljelentéséért. Végre megtörtént. (Nem felejtendő, hogy Schiffer ov jogásza vagy ügyvédje vagy micsodája volt.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Gondolom mindenki emlékszik schifferr választáskori hozzáállására. shiffer, akkor is orbán kezére játszott. shiffer feladata azok lehalászása akik előtt sikerült amortizálni a politikai ellenfeleket, (nem csak a “baloldalt”) de nem olyan korlátoltak hogy csak vakhit alapján (az orbánék tényleges kedvezményezettjei hozzátartozókkal együtt is legfeljebb 10%-ot hoznának számukra ) orbánékra adják voksukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Valami eredmeny a sok lejarato koncepcios, politikai lejarato perek ellen.
    Nagyon jo, most szaz millios karteritest kell kerni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Már sokszor írtam, hogy Schiffer kijelentése, hogy egyedül legyőzi a 3xbóvlis vekkerest vagy agyrém vagy hülyének nézés!
    Viszont a választás után, mivel 2/3 nem lesz, támogató segédkezet nyújtana a Fidesznek, mert hiába lesz ott a Jobbik, ez a párt nem elfogadható az európai normáknak és akkor ott lehet az LMP, ezt vették végre észre a fiatalok és léptek le tőle.
    Most is kilóg a lóláb, hiszen azáltal, hogy az LMP frakció lehet, pénzhez is juttatja őket!
    Nem a semmiért írt levelet pár éve a nagynéni….
    Remélem, hogy nem egy a fiókban végzi ez a feljelentés is és akkor sem itthon lesz vége az tuti!
    Hogy mennyi kár lett Sukoróból erre is fény derülhet, remélem a nyakába varrják a nem lehet más politikusának…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Nem komolyan, de megkérdezem:látta valaki hogy az Orbán és a Joav Blum találkozó miért nem hozott “eredményt”, miért maradtak el a munkahelyteremtő stb. beruházások?
    Nem ígértek eleget vityának?
    Szóljon már valaki a Schiffer-nek!
    Már jóval korábban olvastam valahol, hogy ez a se-hal-se-hús Schiffer (LMP=amikor szüzek beszélnek a szex-ről) tulajdonképpen a FIDESz 5. hadosztálya, amúgy Gehlen módra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Meghamisította a DK köszönetét a belügy 2013. szeptember 20. péntek

Elfogtunk egy Gyurcsány-levelet 2013. szeptember 18. szerda

Egy undorító hatalom undorító nácijai 2013. szeptember 18. szerda

Ismét tombolt a csőcselék Budapesten 2013. szeptember 18. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos