Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Roma Gárdával szemben tudják a dolgukat 2012. szeptember 7. péntek 3:59 | AN

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Roma Gárdával szemben tudják a dolgukat

Pécs – A náci Jobbik félkatonai szervezeteinek, a Magyar Gárda különböző neveken működő alakulatainak működése életre hívta a Roma Gárdát, amely egy rossz reakció, de a nácik szabad működésének és terrorjának következménye. A rendőrség a Roma Gárda szervezőjével szemben azonnal tudta a dolgát, és kommandósok csaptak le a büntetett előéletű férfira. A Jobbik rohamcsapatait szervező nácicsoportok hasonlóan büntetett előéletű szervezőire és tagjaira azonban a rendőrség egyetlen alkalommal sem csapott le hasonló határozottsággal. A Roma Gárda esetében kiderült, hogy lenne jogcím arra, hogy a náci gárdák szervezőit, Vona Gábort és társait is kommandósok vigyék a börtönbe, de a rendőrség a szélsőjobboldali félkatonai szervezeteket csak kísérgeti és felvonulási terepet nyújt nekik ahhoz, hogy a romákat faji alapon terrorizálják. A Roma Gárdával szembeni fellépés világossá tette, hogy a kormány és a rendőrsége is rasszista, a nácikat arra használja fel, hogy a szociálisan legjobban sújtott roma lakosságot terrorral és megfélemlítéssel féken tartsa.

Lekapcsolták a kommandósok a roma gárdavezért csütörtökön délután. Bagó Ferencre éppen akkor csaptak le, amikor a pecsma.hu fotósa megpróbálta lefényképezni a háza előtt. A férfi ugyanis azt mondta, hogy otthonára fasiszta jelképet rajzoltak. A kommandósok háza előtt már vártak a férfira, és egy sötét furgonból kiugorva ütöttek rajta. Bagó éppen a Pécs TV felvételéről tartott haza, és a pecsma.hu fotósának autójából kapták ki. A többszörösen büntetett Bagóval együtt rá is fegyvert szegeztek az akció során. Bevitték a rendőrségre, de miután tisztázta magát, elengedték. Bagó viszont maradt. A Pécsi Rendőrkapitányság közleménye szerint „közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenység jogellenes szervezésének vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen.” A rendőrségi közlemény szerint a „Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei szeptember 6-án Pécsett elfogták és előállították – a magát Daflics ezredesnek nevező – B. Ferenc 45 éves pécsi lakost és a vele egy társaságban lévő öt személyt. Az elfogott személyek között volt egy pécsi fotóriporter nő is, aki saját járművével szállította B. Ferencet.” A rendőrségi idiotizmus ezúton is tetten érhető, amennyiben a kommandó a fotóriportert is beszállította a rendőrségre, mint gárdaszervezőt.

A rendőrségi akció dicséretes, de érthetetlen is, mert arról nem tudott a közvélemény, hogy ilyet is lehet. A Magyar Gárdával és annak különböző álnév alatt működő csoportjaival és vezetőivel szemben hasonló kommandóakcióra soha nem került sor.  A “közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenység jogellenes szervezésének vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja” alapján Vona Gábort és a különböző neveken újjászülető gárdákat is őrizetbe lehetett volna venni bármikor. Ehelyett a rendőrség általában kísérgeti a Magyar Gárdát, mint a koszorúslányok. A Magyar Gárda esetében nemcsak a jogellenes szervezés gyanúja, hanem a megvalósult jogellenes szervezés tényállása forog fenn. A Magyar Gárda nemcsak szervezi “a közbiztonság és a közrend fenntartására irányuló tevékenységet”, hanem ezt a tevékenységet folyamatosan végzik, faji alapon terrorizálva a kisebbséghez tartozó lakosságot. Hasonló rendőri fellépésre azonban a cigányság megfélemlítésére alakult szélsőjobboldali gárdák esetén nem történt. Pedig hasonló határozott fellépéssel a gyöngyöspatai események is elkerülhetők lettek volna.

A Roma Gárda megalakulása veszélyes, de csak válaszlépés a cigányokat terrorizáló Magyar Gárdára. A Roma Gárda a Jobbik nevű náci párt félkatonai gyűlöletszervezetére adott rossz reakció. De a rendőrség a cigányokkal szemben azonnal tudja, mi a dolga, a nácikkal szemben viszont nem lépnek fel hasonló módon, hanem a betiltásuk ellenére még a születésnapjukat is ünnepelhetik a Hősök terén. A Belügyminisztérium azt közölte, hogy a cigányok kiirtására vonatkozó felszólítás és romák kövekkel való dobálása is legális, nem szünteti meg egy “gyülekezés” békés jellegét. Eközben a Roma Gárda még meg sem alakult, a cigányok ellengárdája még meg sem jelent, a szervezőt már a kommandósok vitték a börtönbe. Ez arra utal, hogy a Magyar Gárda a kormány engedélyével és támogatásával működik, hajt végre törvénybe ütköző cselekedeteket, hiszen a roma gárdaszervező őrizetbevételének indoklásából kiderül, hogy amit tesznek, az bűncselekmény. A kettős mérce ezek szerint a kuruc.info-ra is igaz lehet. A kuruc.info szerkesztőit is elvihetné a kommandó, de nem teszi. Erre is lenne jogalap, de az csak akkor lenne nyilvánvaló, ha valaki roma kuruc.info-t indítana, ahol ugyanazt folytatnák, mint a kuruc.info, csak nem a zsidókat és a romákat támadnák, hanem a magyar nácikat. Könnyen kiderülhetne, hogy az Orbán-kormány a magyar nácik elleni fellépést és szervezkedést vaskézzel akadályozná meg, míg a zsidók és a cigányok elleni gyűlöletkampányt a passzivitásukkal támogatják és legalizálják.

Magára a Roma Gárdára éppen úgy nincs szükség, mint a Magyar Gárdára. Bagó Ferenc, a Pécsi Roma Egyesület nevében roma gárda vezetőjeként tagtoborzást indító férfi többször is megjárta a börtönt. A büntetett előéletű 45 éves roma „fegyverkezése” miatt a Jobbik várhatóan feljelentést tesz, ahogyan mindig feljelentést tesznek, amikor valaki ugyanazt teszi velük szemben, amit ők a kisebbségek ellen. A Pécs belvárosában található Rákóczi úti épületben bérelt irodát a Pécsi Roma Egyesület. Bagó Ferencről szerdán derült ki, hogy Roma Gárda szervezésébe fogott. A pecsma.hu szerint a férfi csütörtökön már szerette volna letagadni mindezt, de továbbra is – saját honlapja tanúsága szerint – roma gárdavezérnek nevezi magát.

Bagó a helyi tévé műsorában elmondta: megjárta a börtönt, többször volt, több mindenért is büntetve. Ők most sem akarnak mást, mint megvédeni a romákat. Bagó kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy valóban van cigánybűnözés. Elmondása szerint azonban a börtönben kisebb súlyú bűncselekmények miatt, sokszor tévesen elítélt romák is vannak – egyik testvére 18 évet kapott egy besurranásos lopásért -, míg a magyarokat gyilkosságért, pedofíliáért viszik be, és kevesebb büntetést kapnak. A jobbikos Gyimesi Gábor ezt a kijelentést kikérte magának. Ők nem előítéletről, hanem utóítéletről beszélnek, felháborítónak tartja, hogy a többségi társadalom elleni fegyverkezésre szólítanak fel.

Bagó szerint ők nem szítanak polgárháborús hangulatot. Annak ellenére mondja ezt, hogy szintén az ő Facebook-oldalán szerepel az, hogy „szabadságharc indult a romák elnyomására, amely felszabadítja őket. A rendőrökkel szemben azt tanácsolja, hogy senki ne álljon szembe velük, de ha a rasszizmusról erőszakról van szó, akkor az életetek védelmében csapjatok vissza leginkább gyújtóbombával. A romák pedig legyen a házakban is felfegyverkezve, a katonai képzésben bárkit segít”. Nem kétséges, hogy a Roma Gárda szervezőjét a magyar igazságszolgáltatás úgy eltüntetheti a börtönök sűrűjében, hogy soha nem hallunk róla. Bagót senki nem fogja keresni, mert ha cigány, akkor börtönben a helye. Ugyanez azonban nem történik meg a nyilasok által szervezett náci gárdák vezetőivel szemben.

A Roma Gárda következmény, a náci párt félkatonai rohamosztagaira adott rossz válasz, amely veszélyezteti az ország közbiztonságát, és polgárháborúval fenyeget. De a veszély elhárításának módja az lenne, hogy a náci pártot és katonai szervezteeit be kellene tiltani, vezetőit ugyanezen a jogcímen kommandós rohammal őrizetbe kellene venni, az 1947. évi párizsi békeszerződésnek érvényt kellene szerezni. Kiosztani azt a bizonyos két pofont. De Orbán a két pofont nem a náciknak, hanem a nácik által üldözötteknek tartogatja. A probléma okát, a náci rohamcsapatokat békén hagyják, hogy azokkal tartsák rettegésben a cigányokat, akiket a legjobban sújt a mélyszegénység és a munkanélküliség. A rendőrség a nácikat kísérgeti, és felvonulási terepet biztosít a kisebbségekkel szembeni atrocitások számára, a cigányokkal szemben pedig határozottan fellép. Ennek egyetlen magyarázata, hogy a kormány és a rendőrség is rasszista, egyetért a nácikkal, támogatja őket, és tőlük várja azt, hogy a romákkal kapcsolatos súlyos szociális problémákat “megoldja”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (31 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +24 ( 46 szavazatból)
A Roma Gárdával szemben tudják a dolgukat, 4.1 out of 5 based on 31 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

45 Reader’s Comments

  1. ‘amit szabad jupiternek nem szabad a kisökörnek’

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (47 szavazatból)
  2. Hogy miért nem vagyok meglepve?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (48 szavazatból)
  3. Jó uton vagyunk a polgárháború felé ,lassancsak kialakul az ellenállás a fegyveres is .Más út nincs . Aki hazudik- az lop is ,aki lop az gyilkol. Mindez már megtőrtént, Egy népet vissz a sűlyesztőbe. De még piedesztán áll??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (38 szavazatból)
  4. T. “btag”

    Szerintem idézni csak pontosan, szabad és érdemes.

    A vessző mintha kimaradni látszik a “jupiternek” és a “nem ” szó között.

    Amúgy meg beigazolódni látszik azon sejtésem, hogy Orbán Viktor polgárháborút szít Magyarországon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (44 szavazatból)
  5. Így van ez, amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Én csak azon csodálkozom, hogy eddig eszükbe sem jutott valami hasonló. Ahogy csodálkozom a hajléktalanok és a leendő hajléktalanok néma meghunyászkodásán, és nemkülönben az egész országot belengő rezignált beletörődésen is.
    Ám amin a legjobban ámulok-bámulok, az az, hogy a cikkíró sem tudja, de még csak nem is érzi a különbséget a súly és a sújtani szavak közt. Ezért írhatja le ezt: “…akiket a legjobban súlyt a mélyszegénység és a munkanélküliség.” Mármost így nem tudom, hogy mit értsek rajta, tőkesúlyt, ellensúlyt, netán holt-, illetve élősúlyt? És ez sem súlytalan probléma, ha nem is olyan fajsúlyú, mint a rasszgárda kontra rosszgárda-kérdésben esetleg bekövetkező sújtólégrobbanás. A gyúanyag már tettrekész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (28 szavazatból)
  6. Igen, indul a polgárháború, egyelőre az állam és az ellenálló kisebbségek között. Lesz itt még zsidó gárda is, csak az majd nem ilyen nyíltan szervezkedik.
    Lehet, hogy piktorék épp ezt akarják. Ez az utolsó szalmaszál, amibe még kapaszkodhatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (35 szavazatból)
  7. nekem ez sajnos nem uj az itt leirtakban, jobbik Orbán egy!!!!!!!!!!!!!!!!, amit sokszor kifejtettem-egy hátso biztositék. Nép ellenes mind a kettö!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Úralkodási mánia, ha a fidesz veszit ott a jobbik a beteg agyu tovább él!!!!!!

    A csöcselék meg hisz és ajnározza!!! Szégyen a Magyar-rendörségre nézve!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (37 szavazatból)
  8. Az agyatlan csuti patás azt hiszi, hogy rendkívüli állapot bevezetésével megúszhatja a gazemberségeit. :((((((((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (37 szavazatból)
  9. Óriási bűne az ” emúttnyoccévnek ” hogy hagyták tombolni a neonácikat.
    Pedig volt idejük elég ezeknek a titkosszolgálati módszerekkel történő felszámolására. Amint azt Németországban is csinálják.
    Valamint óriási hibát követtek el a ” Kordonbontás ” eseményének retorzió nélkül hagyásával.
    AKKOR még nem lett volna polgárháború , bár lett volna belőle balhé , az kétségtelen.
    Ez a romagárda dolog egy újabb pici lépés a keserves kibontakozás felé.
    ( Bárcsak ne lenne igazam )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (36 szavazatból)
  10. Nem most alakult az meg,már rég müködik: http://hvg.hu/itthon/20120906_Rendorveres_Turan_eloallitottak_meg_ket_e#rss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (20 szavazatból)
  11. Kétség sem fér ahhoz, hogy a rendőrök nagy része rasszista, mint ahogy azok vezetőik is. A Gárda erőszakszervezet, akár magyar, akár roma. sem az egyiknek sem a másiknak nincs létalapja. A magyar kormány viszont az egyiket támogatja, a másikkal leszámol. A náci gárda a fasiszta kormány segédcsapata. ezért kap rendőrivédelmet a cigányok elleni terrorakcióihoz. Vezetőik pedig börtön helyett a parlamentben ülnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (42 szavazatból)
  12. Sőt,náluk is működik az emancipáció,a nőket is bevonják a rendteremtésbe: http://www.hir24.hu/baleset-bunugy/2012/09/07/ora-kozben-vertek-ossze-egy-tanarnot/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (21 szavazatból)
  13. Salem!
    .
    Elfeledkeztél a tömeggyilkos haverjaidról, akik évekkel ez előtt éjszakánként gyilkoltak halomra (6 sikerült nekik és 15 sebesült és leégett házak) embereket. Még mindig nem méltóztatott a tisztelt “igazság”szolgáltatás ítéletet hozni, ami biztatásként hat az ilyen orgyilkosoknak és a hozzád hasonló uszítóknak…
    ..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (34 szavazatból)
  14. http://index.hu/belfold/2012/09/06/orizetbe_vettek_a_roma_garda_vezetojet/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  15. Egy többszörösen súlyosan büntetett előéletű ember egy közösségi portálon nyíltan arról beszél, hogy szüksége van adományokra, mozgalmának biztosításához és fegyverek beszerzéséhez. Illetve arra buzdít másokat, hogy csatlakozzanak egy nyílt erőszakszervezethez. Ezért őrizetbe vették. A rendőrség rasszista igaz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (27 szavazatból)
  16. Ebben az egészben az a lényeges, hogy a rendőrség által kisérgetett
    Magyar Gárda BETILTOTT SZERVEZET. A Roma Gárda meg még meg sem
    alakult és mi van az újságirókkal, ha N+1- en lettek volna, mindet beviszik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  17. Kedves KORDON BLUED! Először is kikérem magamnak az “uszító” jelzőt! Másrészt nem vagyok szélsőjobbos,és sajnálom azokat az embereket,akiket csak úgy találomra kivégeztek.Csak itt a környékemen lenne egy jópár,aki tényleg megérdemelte volna az ólmot.Másrészt ha te is olyan helyen élnél ,mint én,biztosan másképpen vennéd le ezeket a híreket.Egyébként meg cserélhetünk ingatlant,és onnan Utópiából majd én is szidom majd a csúnya antiszemita,rasszista,gyűlölködő magyarokat….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (24 szavazatból)
  18. “. A Belügyminisztérium azt közölte, hogy a cigányok kiirtására vonatkozó felszólítás és romák kövekkel való dobálása is legális,”
    - ha ez igaz, akkor ez nagyon ciki !
    “felháborítónak tartja, hogy a többségi társadalom elleni fegyverkezésre szólítanak fel.”
    ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  19. halandor,
    Ajkai megmozdulások.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  20. Köszönöm girbegurba !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  21. Bàr nem tudom, mirôl van szó, ez valami konkrétnak tûnik, majd utànanézek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  22. Kell egy igazi roma érdekvédő szervezet !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  23. http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=582785
    -
    Jó, nem vagyok cigányellenes. Vagy inkább úgy fogalmazok, mérsékelten.
    Ahol élek, nincs cigánykérdés. Vannak cigányok, de úgy élnek, úgy viselkednek mint bárki más, így nem is beszélünk cigányokról. Ők a Kisék, Ráczék, fűzfáék,…stb. A törvényen kívüli életet élők nem tudnak megkapaszkodni ezen a környéken, mivel maguk a cigányok vetik ki önmaguk közül, így gyökerek nélkül, elmenekülnek. Sőt, munkatársaim közül több cigányt többre becsültem, mint bárki mást. De sajnálatos módon csak úgy 8-10 % amiről beszélünk.
    -
    Így a kurucinfón megjelent komment is megállja a helyét.
    -
    Bementem a hivatalba, hogy szociális segélyt szerezzek a kutyámnak. A hölgy az ablaknál azt mondta, ez lehetetlen, kutyák nem kaphatnak szociális segélyt. Megmagyaráztam neki, hogy a kutyám fekete, munkanélküli, lusta és nem beszél magyarul. Többször volt figyelmeztetve szexuális molesztálásért és egy csomó kölyke van szerteszéjjel az országban. Ráadásul nem fizet adót, a parkba piszkít, idegen embereket molesztál, koldul, ételt lop, agresszív és halvány elképzelése sincs arról, ki az apja… Hétfőn mehetek a pénzért…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (24 szavazatból)
  24. Vigyázat vannak akik pont ezt akarják.Én megértem azokat az embereket is akiknek a rokonait romák ölték meg vagy rabolták már ki mert sokszor érezhetik úgy hogy akiknek a dolguk lenne hogy megvédjék őket nem tesznek semmit.Ugyan igy forditva amikor romákat öltek meg.Amikor valakinek a hozzátartozója erőszakos halált hal és látja ahogy leeresztik a koporsóját akkor abban a pillanatban foganatosul benne hogy ezt meg fogja bosszulni mert ez egy olyan sokk ami végérvényesen rátereli erre az útra és erről az útról letériteni már nem lehet.Igen az állam felelőssége lenne hogy megvédje állampolgárait tehát mindenkit legyen az bármely etnikum.Ha valakit a bosszú vezérel azt ki tudják használni a gárdák és minden egyéb más paramilitáris csoportok.Innen egyenes út vezet a polgárháboruba.Isten óvjon ettől minket mert egy ilyen belső háborúban mindig az ártatlanok szenvednek a legtöbbet.Egy ilyen helyzetben pedig sokan nem is veszik észre hogy kik a főbünösök akik hagyták hogy idáig fajultak a dolgok és majd pont azok lépnek szinre hirtelen rendteremtés igéretével akik az egészet okozták.Van szerencsém vagy lehet hogy szerencsétlenségemre ismerni több olyan embert akik mind a különböző “izmusnak és vallásnak a hive”és ahogy tapasztaltam a beszélgetések során a frontvonalakra már megindult a felvonulás.Itt tényleg nagy baj lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  25. No, hà’ mondom utànnanézek !:))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. A ” nyócévben ” OV. azt is megakadályozta, hogy hathatós intézkedés történjék, ebben Polték is segédkeztek és a rendőrséget már akkor átállították maguk mellé ennek volt köszönhető az állandó strájk a focihuligánok akciói, a parlamet körülszarása, a kordonbontás, anépszavaztatás és sorolhatnám tovább, de ezt minden normális ember tudja. A mostani törvények olyanok, hogy a sok kiskapu meghagyása miatt tovább virágzik a csőcselékgárda. Nem hagy kétséget afelől, hogy ebbő polgárháború is kifejlődhet.A gárda már a rendőrség fejére nőtt, a rendőrség már nem képes megvédeni az országot ellenük. Lehet találgatni, hogy mi lesz a vége. -Lesz aki majd le is írja.-

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  27. salem
    .
    “ki mint él, úgy ítél”
    .
    Amúgy megalakulni pont annyi joga volt mint a magyar gárda nevezetű valaminek.
    De, hogy meg sem alakult …. és ezt a “törvényes rend őrei” akadályozták meg, az jelent valamit! Hogy mit? Mindenki gondolja végig …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  28. Bizony, itt Geyza mondja a tutit: ha nem lett volna olyan herelt a kormany Gyurcsany alatt, plane gergenyivel, aki ugye pinter nagy haverja, akkor semmi perc alatt, uj rendori vezerkarral felszamolta volna a 2006-os szervezett utcai fosztogato, rongalo csapatot, ra 1 honappal meglettek volna a jol azonosithato felbujtok, siman el kellett volna vinni a fideszbol mindazt, akire ravetul a gyanu arnyeka. Akkor 2006-2010 kozott nyugi lett volna, es a fidesz mar a sullyesztoben lenne. Tehat ebben sajnos ketsegtelen, hogy a Gyurcsany-kormany bunos, es szinten sajnos, hogy elfogadhatatlan a mutyiszandek miatti tetlenkedes, ez nem lehet magyarazat egy civilizalt orszagban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  29. Na látjátok.
    Mondom én hogy Gyurcsány a hibás !
    Csak nem úgy ahogy a sok töppedtagyú hiszi.
    Azzal hibás hogy azthitte elég itten a szép szó !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  30. Geyza.Tudod akik békésen hazafelé indultak a fidesz rendezvényéről és szándékosan rátolták a huligánokat feléjük és valószinüleg szándékosan bedrogozott rohamdroidok mindenkit válogatás nélkül ütöttek vertek ezt nevezed te hibának mert ez csak szép szó mert többet is tehetett volna “ferenc”?Ha ott és akkor lett volna valakinél fegyver jogos önvédelemből nyugottan tüzet nyithatott volna azokra a rendőrökre akiken nem volt azonositó jel mert ebben az esetben csak fegyveres banditának nevezhető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (18 szavazatból)
  31. Gyurcsánynak akkor kellett volna lépnie, méghozzá a maximális szükséges erő alkalmazásával, amikor hatalomban volt és csak nézte, hogy Orbán szándékosan ellehetetleníti a kormány munkáját, párhuzamos hatalmat épít ki, kordont bont, a törvényesen megválasztott kormány és miniszterelnöke ellen uszít, puccsot készít elő stb. Gyurcsány nem gyáva ember, ezért csak arra tudok gondolni, hogy egyszerűen nem hitte el, hová vezet, amit lát. Debreczeninek sem hittek, amikor megírta. Pedig a valóság messze túlszárnyalta a legrosszabb várakozásokat is.
    Remélem, a baloldal tanult belőle – veszett rókát nem simogatunk.
    .
    Ami a cigányokat illeti, lassan majd megtanulják, mire kell figyelniük a saját gárdájuk megalakításánál és működtetésénél.
    Ha pedig a hatalom (nem szokatlan módon) kétféle törvényi mércével mér gárda és ellengárda között, azt kockáztatja, hogy föld alatti ellengárda fog alakulni, amely kényszerűen fittyet fog hányni a törvényekre, amelyeket csak ellenük vetnek be. A cigányok elleni — láthatólag államilag támogatott — erőszak elérte azt a szintet, amikor az üldözött szembeszáll az üldözővel, és mindig lesz újabb ember, aki a lecsukottak helyre lép.
    Az erőszak erőszakot szül, mert a másik lehetőség az öngyilkossággal felérő további tűrés. És ezért nem a cigányokat, hanem a jelenlegi hatalmat terheli minden felelősség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  32. No, azért nem csak a roma gárdával szemben tudják a dolgukat! Mert a Köz(pénz)gép honlapjának megtámadása után Simicskáék feljelentést tettek,
    és láss csodát:
    http://mno.hu/ahirtvhirei/lecsaptak-az-anonymous-csoport-magyar-tagjaira-1104057.
    A rendőrség számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.
    Ezt azért emelem ki, merthogy kíváncsi leszek, hogy ha az AN is feljelentést tesz az ismert IP cymről indított támadás miatt – akkor is ilyen vehemensen fog eljárni a TEK és a rendőrség?

    http://mno.hu/ahirtvhirei/lecsaptak-az-anonymous-csoport-magyar-tagjaira-1104057

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Bocs, a második link ez lett volna, ahol Varánusz a fentieket bővebben is kifejti:
    http://varanus.blog.hu/2012/09/08/amit_az_alaptorvennyel_lehet_a_kozgeppel_nem

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. és az egyik komment:

    “Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.) · 2012.09.08. 07:42:54
    Ehhez már végképp nincs mit hozzátennem. Mert ez már a vicckategóriánál is rosszabb. Hogy egy ország vezetésének az fontosabb legyen, hogy a saját pénzszivattyúját megvédjék, mint az állami honlapokat, az semmilyen tekintetben nem nevezhető normálisnak. Főleg, hogy erről a saját lakájmédiájuk ilyen részletesen számol be. Ezzel végleg röhejessé teszik magukat minden normális választópolgár szemében.
    By the way, Simicskának egy másik cége az ARC kiállításon cenzúrázott ki egy plakátot. A Facebookra persze azonnal felkerült a kitiltott plakát, a megfelelő szövegekkel és kommentekkel együtt.
    Ez a kormány tényleg egyre mazochistább. Helybe mennek a pofonokért és tökön rúgásokért. ”
    csak sajnos a műfaj vízilabda,ahol az ilyen rugdosások a víz alatt – tehát a nagyközönségnek láthatatlanok – maradnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Handy87! ember ez a (ezredes), féle ügy a (juhász osztkár-hoz) képest Kiss Miska ,pedig a jobbik-kos, nem büntetett előélet az nem mentség.De előitélet az van. Oszt ott nem ugrált a Kommandu mondjuk oszkárunkon. Nem volt földre tiporás, de a polgárok házánál tömegesen (kő hajító raszti ,torocz-malac féle budaszari-betyár,bűnöző, bandán se ugráltak). Hát valakik -nek ,valamit előbb, vagy utóbb ,tenni kell, mert ez már minden, de nem. (Demokratikus -berendeszkedés). Ez iszlamista-pista ,módszer. A miből a józan Magyar nem kér . Te meg hát oda tartozol ahova az írásaid. http://gepnarancs.hu/2012/04/ciganyokat-irtana-juhasz-oszkar-kisfia/

    http://atv.hu/belfold/20120419_juhasz_oszkar_felkeszulten_haboruzna_a_zsidesz_rendorei_ellen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  36. KAKAS 2012. szeptember 7. péntek 23:50
    “Geyza.Tudod akik békésen hazafelé indultak a fidesz rendezvényéről és szándékosan rátolták a huligánokat feléjük”
    .
    Nem tudom hol aludtál amikor ezek az események bonyolódtak.
    18 órás DVD felvétellel rendelkezem az akkori helyszini közvetietésekről.
    Akik hasonlóan kiváncsiak voltak, nekik is van ilyen anyaguk a HIR TV-től.
    Ezek egészen mást mutatnak, mint amit állitsz!
    Ha nem láttad, miért állitsz olyasmit, amit csak hallottál? Vagy amnéziás vagy?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  37. Túlavasúti
    Vagy a Kéri által felállított Orbán-diagnózis szerint “szelektív emlékezetkiesésben szenved” vagy csak hülyének néz minket! Mert egyébként a “húzni” és a “vonni” kifejezést Brachfeld Szigfrid is csak időlegesen keverte össze (a hegedű-húzóval és a dugóvonóval)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. A “tolni”-val még ő sem! Pedig neki nem magyar volt az anyanyelve – no meg tisztességes is volt, az ilyen kakaskodókkal ellentétben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  39. Kedves kekec
    Ennek a posztoló társunknak a KAKASA olyan mint a hajókötél.
    Azért gondolja, hogy a huligánokat a vontatmányhoz hasonlóan
    a vontatóhajó is “maga után tolta”.
    Hiába voltak a “HIR TV MEGGYŐZŐ TÉNYEI” melyet saját szemével láthat.
    A PAPAGÁLYKÓR FERTŐZŐ! Sajnos erre még ma sincs gyógyszer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  40. KAKAS 2012. szeptember 7. péntek 19:56
    “Én megértem azokat az embereket is akiknek a rokonait romák ölték meg vagy rabolták már ki”
    Csak remélni tudom, hogy azokat az embereket is hasonlóan “megérted”, akiknek
    rokonait MAGYAROK, vagy nem romák ölték meg, vagy rabolták ki.
    Mert ilyen eset több van. Vagy a többit észre sem veszed, mivel nem romák tették?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  41. (…) …Magyarország nem dolgozta fel a Trianont, ebből sok probléma adódott és adódik még ma is. Az, hogy Orbán felismerte a nemzetben ezt a problémát, (már nagyon régen) rátelepedett, alá tüzelve és mint egy hullámot meglovagolva, eljutott oda ahol ma éppenséggel van.
    „Ok nincs okozat nélkül” Mondják oly sokszor! De itt mi az ok?
    Ha azt nézünk, hogy a Trianononon kérődző nemzeti részt felkorbácsolta Orbán, mely végső soron a Jobbik, a Gárda és még ki tudja miféle „túrázó” szervezetek, párt hivatalos bejegyzését eredményezte , idáig fajult.
    .
    A „Roma gárda” melegalakítása is éppen olyan sajnálatos velejárója az efféle folyamatoknak mint
    az ellenpárjáé.
    A „magyar gárda” történelem és a faji illetve népcsoport elleni gyűlöletalapú, a rasszizmuson át a huliganizmusig minden megtalálható a „palettájukon”.
    Saját mentségként mint többször emlegetik a bűneik megbocsájtása érdekében, azt, hogy ők: „világháborús sírok karbantartása” , „idős néniket védelmeznek, falvakban, tanyákon a rablók ellen” és gondolják ők, hogy e miatt már jónak ítéltetendők.
    Pedig az igazság az, hogy sem a „roma gárda” sem a „magyar gárda” nem szentesíthető eszköz. Ezek és minden ehhez hasonló szerveződések, szervezetek csak egy célt szolgálnak; az anarchikus állapotokat.
    Végeredményben az önbíráskodás kollektív tényét merítik ki ezek a szervezetek. És mint ilyenek csak egy olyan országban tudnak létjogosultsághoz jutni ahol ilyen vagy olyan okok miatt engedik azt.
    A „magyar gárdát” Orbán Viktor „szentesítette” a hallgatásával, pénzelésével, támogatásával (akár valós akár pszichikai támogatással) és azzal, hogy a kormányzása alá tartozó autokratikus kormányrend mind ezt hagyja, teret enged neki.
    A „roma gárdát” nem akarja és nem engedi megalakulni, azt hiszi, hogy ezt is kézben tartja mint a sajátját.
    Pedig igen nagyot téved. Míg a „sajátjának” történelmi aspektusai is vannak és saját céljai vezérlik, addig a másikat nem efféle erők mozgatják.
    A „roma gárda” (ha meg alakul, ami véleményem szerint így vagy úgy bekövetkezik) nem kér támogatást, nem kell fekete egyenruha, nem kér engedélyt demonstrálásra és nem fogy elesett romákat „védeni” sem.
    A „roma gárdának az okozati összefüggése egyenesen arányos az Orbán által megalakított „magyar gárda” nevezetűnek.
    Márpedig ha ezt megértjük akkor azt is meg kell értenünk, hogy ez csak egy dolgot eredményezhet; az ország szétszakad,
    népellenességet és azon belül is faji és társadalmi rétegek, politikai rétegekre taglalva, belviszály és polgárháborús helyzet kialakulása vagy épp polgárháború kialakulást eredményezi.
    .
    Ha Orbán éppen ezt a káoszt idézi elő akár szándékosan akár hanyag magatartással büntethető!
    És ha netán ezt a káoszt óhajtja arra fordítani, hogy a „káoszon” felül emelkedve mint megmentő tündököljön a nemzet egésze előtt akkor nagyobb a baj mint azt bármikor sejthettük.
    .
    De az a gond, hogy még ez a variáns (variánsok) is elképzelhetetlen.
    .
    De bármelyiket is nézzük; Igen nagy bajban van Magyarország. Lassan az adósságunk és a rossz anyagi helyzetünk lehet a legkisebb gondunk …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  42. ” Több száz fős tömeggel találta magát szembe az iráni zászlóval tüntető Jobbik
    Tizenkét szervezet – közöttük több párt – félpályás útlezárással tiltakozott a Veszprémbe vezető utak mentén szombat délelőtt a Jobbik által a megyeszékhelyre aznapra meghirdetett Magyar Élet Menete című rendezvény ellen.”
    .
    Mit keres iráni zászló egy Magyar parlamenti párt által szervezett megmozduláson?
    Hol van ilyenkor a bátor TEK amely a 16éves kamaszok ellen olyan hősiesen tudott küzdeni? Már nyilvánosan bevállalják, hogy iráni terroristák pénzelik őket a kormány pedig nem lép semmit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  43. Avi!

    Szerinted a kormány és a rosszabbik közt nincs párhuzam? Létezik egy olyan, hogy “országgyűlés perzs-magyar baráti tagozata”

    Nagyon meg fogsz lepődni, hogy tagja fideszes és jobbikos prominensekből áll?

    Magyar-Perzsa Baráti Tagozat
    Elnök Gyöngyösi Márton Jobbik
    Alelnök Dr. Gruber Attila Fidesz
    Tag Babák Mihály Fidesz
    Dankó Béla Fidesz
    Egyed Zsolt Jobbik
    Dr. Gaudi-Nagy Tamás Jobbik
    Gulyás Dénes Fidesz
    Dr. Gyüre Csaba Jobbik
    Hegedűs Lorántné Jobbik
    Hegedűs Tamás Jobbik
    Kepli Lajos Jobbik
    Dr. Kiss Sándor Jobbik
    Dr. Lenhardt Balázs Jobbik
    Mirkóczki Ádám Jobbik
    Németh Zsolt Jobbik
    Pánczél Károly Fidesz
    Pogácsás Tibor Fidesz
    Potápi Árpád János Fidesz
    Rónaszékiné Keresztes Monika Fidesz
    Dr. Selmeczi Gabriella Fidesz
    Szabó Gábor Jobbik
    Szilágyi György Jobbik
    Dr. Szűcs Lajos Fidesz
    Vágó Sebestyén Jobbik
    Vona Gábor Jobbik
    Wittner Mária Fidesz
    Zagyva György Gyula Jobbik

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. a roma garda egy bator ciganyember kezdemenyezese.amihez en is örömmel csatlakoznak. szegyennek tartom hogy hadjukmagunkat evekota terorizalni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  45. ciganytestvereim aztűzenemnektek hogy ez a ciganyember a mi hösűnk k

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos