Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Klubrádió ismét pert nyert 2012. szeptember 26. szerda 21:08 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Klubrádió ismét pert nyert
Budapest – A Fővárosi Ítélőtábla harmadszor adott helyt a Klubrádió keresetének a 95.3 MHz rádiófrekvencia pályázatának ügyében. Ismét kimondta: a Médiatanács súlyos törvénysértést követett el, amikor az elhíresült pályázatot eredménytelennek nyilvánította és a Klubrádiót a pályázatból utólag kizárta.
.
Az ítélet ismételten deklarálta a pályázat eredményes mivoltát, melynek a Klubrádió jelenleg az egyetlen aktív részt vevője alakilag érvényes pályázati ajánlatával. Elérkezett az ideje annak, hogy a Médiatanács magára nézve kötelezőnek tekintse a törvényeket és a jogerős ítéleteket, és befejezze a Klubrádiónak és a sajtószabadságnak folyamatosan kárt okozó tevékenységét. Közleményével azonban, ami szöges ellentétben áll a bírósági döntéssel, a Médiatanács azt üzeni a közvéleménynek, hogy a jövőben sem kíván jogkövető magatartást tanúsítani – írja honlapján a Klubrádió.
.
Arató András a Klubrádió elnök-vezérigazgatója a rádió esti műsorában elmondta, hogy tartalmát tekintve “csontnélküli” ítélet született.
.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa szerint a „Klub-szabály” a Klubrádióra is érvényes, ezért eredménytelenné kell nyilvánítani a 95,3 MHz-es budapesti körzeti rádiós frekvenciára kiírt pályázatot, mivel nincs érvényes pályázat.
.
Az NMHH közleményében azt írja: az elmúlt időszak konzekvens bírósági határozatai egyértelművé teszik, hogy az alaki kritériumokra vonatkozó úgynevezett Klub-szabály alapján a Klubrádió pályázata alakilag érvénytelen.
.
Közlésük szerint a bíróság e tárgykörben hozott döntései értelmében a Budapest 95,3 MHz-es frekvencia hasznosítására kiírt pályázati eljárás eredményes, ugyanakkor érvényes pályázat nincs. A médiatörvény szerint, ha nincs érvényes pályázat, akkor a pályázati eljárást eredménytelenné kell nyilvánítani – közölte a hatóság.
.
A Klubrádió frekvenciajogosultsága tavaly februárban járt le, azóta 60 napos ideiglenes engedélyekkel működik, amelyet eddig tízszer kapott meg.
.
A médiatanács 2011 júliusában pályáztatta meg a 95,3 MHz-es hullámhosszt. Az eljárás keretében decemberben az Autórádió Kft.-t hirdette ki nyertesnek, a megszerzett pontok alapján a Klubrádió a második helyen végzett. A médiatanács döntéseivel kapcsolatban szerdán a harmadik bírósági ítélet született.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
A Klubrádió ismét pert nyert, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. Még most sem kérnek végrehajtást???? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  2. Miután láthatólag a Médiahatóság minden lehetséges és lehetetlen eszközzel kerüli a szerződéskötést a Klubrádióval, ezért szerintem a bíróságtól kellene a szerződés létrehozását kérni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  3. Itt már csak az segítene, ha néhány tízezer rádióhallgató felvonulna a médiahatóság épületéhez – amikor mind ott van – aztán nem állnának meg, hanem be és bemutatnák, hogyan kell betonba verni az ilyen szeneteket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  4. “A Klubrádió ismét pert nyert”
    .
    Várjuk ki a végét, ahogy Arató úr is mondta!
    A tisztelt médiahatóság NEM ABBÓL A CSALÁDBÓL SZÁRMAZIK. aki ilyen könnyen feladja :-((((((.
    A tisztelt illetékes bíróság helyében én MOST MÁR (amennyiben ezt az ítéletet sem hajtják végre) MEGBÜNTETNÉM VAGY TÍZMILLIÓRA a médiahatóságot, mely büntit ÚGYIS AZ ÁLLAMNAK KELLENE ÁLLNIA.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  5. A médiahatóság úgy járt mint aki szarba harapott és görcsöt kapott. Sem lenyelni sem kiköpni nem tudja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  6. Itt be kellene fejezni a történetet, és új fejezetet nyitni.
    Ahogy a bölcsek mondták végrehajtást kell kérni, milliárdos kártérítési pert kérni, ebben megállapítani a személyes felelősséget és -mivel ebben a kurvaországban nincs további jogorvoslatnak helye, az Európai Únió pályáján vinni tovább az ügyet, szétkürtölni a világban, hogy Magyarországon a törvényt felülírhatja egy “államvédelmihatóság” vagy mi a francnak nevezik.
    Úgy tudom még tagjai vagyunk az EU nak. Hál’ istennek.
    Én persze nem értek a joghoz, csak a paraszti lázadó eszem nem bírja lenyelni ezt a görénymáriás kuplerájt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  7. Hát ezekben aztán nincs egy szemernyi tartás, önbecsülés sem!
    Vagy a már minden mindegy alapon úgy gondolják tovább húzzák az időt és készítik ki az idegeket és persze pénzügyileg is sok hátrány okoznak, mely nem utolsó szempont!
    Lendvai Ildikó szerint a szakmai hitelességük már semmibe vész – na de ők 20 évben gondolkodnak és ahhoz, hogy a Fidesz közelében dolgozzanak, mint tudjuk, nem kell szakmailag hitelesnek lenni csak egyfelé tolni a szekeret mély nyelvcsapások közepette!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  8. “Hol zsarnokság van, ott zsarnokság van” [Illyés Gyula]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. Nem fizetek a Klubrádiónak, hiába panaszkodik Aradi.
    Azért nem, mert még mindig ragaszkodnak ahhoz, hogy gondok vannak a demokráciával. Márpedig gond csak azzal lehet, ami van. (Ami nincs, azzal gond sem lehet.) Ha Magyarországon demokrácia van, akkor a Klubrádió is meg tud élni úgy, ahogy a többi, sőt, jobban, hiszen jobb náluk.
    Aradi azt is elismerte a tegnapi beszélgetésben, hogy csak addig kell nekik a hallgatók támogatása, amíg visszaszerzik részesedésüket a hirdetési piacon.
    Akkor viszont nem kell csodálkozni azon, hogy a hallgatóknak csak egy kis része fizet hozzájárulást.
    Szerintem a Klubrádió vezetésének döntenie kell: hallgatók vagy reklámozók?
    Ha valóban szükségük van a hallgatók támogatására, akkor elsősorban őket kell megnyerni. Ehhez igazat kell mondani, nem mellébeszélni, mismásolni.
    A Klubrádió tájékoztató műsorai nagyon értékesek, sajnálnám, ha megszűnnének, de igazi támogatást csak akkor nyerhet a hallgatóktól, ha megalkuvás nélkül tárja fel a valós helyzetet. Nem kell izgatni, utcai megmozdulásokat szervezni. Elegendő lenne a helyzet őszinte feltárása, előadása, ÉS MINŐSÍTÉSE. Ne a hallgatókkal mondassák ki az igazat, és főleg ne érveljenek az igazság ellen. Amint ŐSZINTÉN szólnak, megugrik majd a támogatottságuk, és nem csak eszmei, hanem anyagi értelemben is. Akkor majd akadnak vállalkozások is, akik a várható retorziók ellenére hirdetnek a rádióban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (16 szavazatból)
  10. Bocs, nem Aradi, hanem Arató. Elnézést kérek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  11. Mint látjuk a törvények és a jogerős bírósági határozatok Magyarországon csak a földi halandókra vonatkoznak.
    Emberek ébresztő!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  12. Kappanhangú énekes kódis nyekereg
    Ejenyehehehe
    Had szóójón?
    Ezt hívják antireklámnak
    Azt. hogy naponta szólal meg egy vad jobbikos,/fideszes,
    és szabadon propagálja a kormány politikáját,
    azt hívják indirekt reklámnak.
    Hogy minek hívják a műsorvezető urak szövegeit?
    Mit tudom én!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  13. Ha még a KR sem volna, akkor mégis mi lenne, CSAK A FIDESZ?!
    Vidéken vannak helyek, ahol sem a Népszava sem a Népszabadság nem kapható, nem szól csak a Fidesz média és a TV-csomagokban nincs benne az ATV! De még internet lehetőség sincs, mert nincs rá keret!
    Akkor mégis, mi legyen?! Ja, a templom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  14. csakén, ez tudod miért van? Mert EKKORA BALF*SZ a baloldal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  15. Tudom, de rajtuk követeli a kormány a demokratikus szabályok betartását, miközben ők nem törödnek a törvényekkel, legfeljebb átszabják, aztán meg megigazítják, aztán megint átszabják….ezekkel mit lehet kezdeni?!
    De én azt kérdeztem, hogy amennyiben nincs KR és ATV, mi legyen a megoldás, mert nélkülük még ennyi tájékoztatás sem lenne!
    Erre nincs válasz.
    Olvastam:
    Akire nem vonatkoznak az emberi törvények, azt Isten ítélőszéke elé kell utalni…
    (ismeretlen szerzőtől)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. …Hogy is gondolhatná azt bárki, hogy holmi harmadszori
    bírósági határozat változást jelenthet a Klubrádió minden-
    áron való elhallgattatása tekintetében?
    No, ” nemaddiga’ ” !
    Most már hiába jönnek a jogászok a vicik-vacak ítéleteikkel.
    Orbán maga a törvény, úgy vigyázzatok!
    Oszt’ jónapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. Attól tartok, a Klurádió-kálvária csak egy tünet (netán gumicsont?).
    Mélyebben van a baj gyökere: miféle “demokrácia” az, ahol a “független” biróság itéletét nyiltan, kacagva le lehet sz.-ni? Ahol a törvényeket pillanatnyi érdekeknek megfelelően lehet percenként hozni/megváltoztatni? Ahol az Alkotmányt/Tákolmányt büntetlenül át lehet irni arra való hivatkozással, hogy a régi elavult (mikori is a Függetlenségi Nyilatkozat? Vagy a brit Alkotmány?)? És a módositás módositása is csak egy tollvonás.Vagy kicsiben: ahol üzleti érdekeknek megfelelően lehet módositani szabványokat, többszáz ember életét kockáztatva esetleg?
    Talán meg is válaszolnám: semmilyen. Ezt másnak nevezik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Szia Gonoszka ! Én értem. Sza-sza-szarrai annomália szeretné, a hold, árnyékos oldalán látni az ellenzéki médiákat, pont. Különben seggfej a Magyar, Kertész Ákosnak igaza van.Alkudj meg, hozz legalább két szavazót, és ha nyer a fidesz, csépeld ki magad, hogy ismét Hazafiként viselkedtünk.Hányinger!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Amúgy meg , mi a lófütyit akartok? A Klubrádiótól? A birkák, vannak olyan hülyék, hogy sorban állnak a bogrács előtt!Ezek vagyunk, Ezt érdemeljükj! Csááá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Lehet, hogy sarkosan fogalmazok,DEE utálom a fajtámat. T,a kivételnek! Ez az a harcos Nemzet? Eggyel nem kezdünk mondatot, de én mégis azt mondom , hogy egy idióta irányít, több millió idiótát.? Hát komolyan, ilyen gyáva, beszari, népséget, ritkán találni.Bezzeg ha acsarkodni ,kell egymásra, abban jók vagyunk, Sőt, vilkáőgelsők! Magyar Állampolgárságomat ,lecserélném, Norvégre, Svédre,sőt, akár, Izraelire is. Izráel esetében, vállalom a katonai szolgálatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Erről is illik szólni, egy kedves ismerősömtől kaptam, továbbítom, ti is tegyétek ezt, ha a tartalmával egyetértetek:

    “Kérek mindenkit, hogy elolvasás után minél több ismerősének küldje tovább!!!!! Ezt minél több embernek olvasni, ismerni kéne.

    Szervusztok! Szerintem az ellenzéki pártoknak fel kellene vetni, hogy a parlament vegye napirendre: A külföldi magyarok csak akkor lehetnek választópolgárok Magyarországon, ha a két választás közötti négy év alatt minden évben befizetik a magyar költségvetésbe az éves átlagkeresetre jutó szja-t, a 16 %-ot! Igazolást ad róla a NAV.
    Most olvastam a Világgazdaság online-ban, hogy a magyarországi átlagkereset 210.000 forintra nőtt 2011-ben (vg.hu/gazdasag/makrogazdasag). Tehát a 16%-os szja 2011-ben havi 33.600 Ft, ami évi 413.200 Ft. Ezzel számolva négy évre 1.612.800 Ft fizetendő be. De az átlagkereset még nőhet is minden évben! Ha sokan akarnak szavazni, akkor millliárdok jöhetnek be.
    És nem kell a tranzakciós illeték,meg a biztosítási adó, meg a mobiltelefon adó, meg sárgacsekk adó!
    És ha az igen gazdagokat is (persze a képviselő urak magukat is) megadóztatják a korábbi 2. adókulccsal, a 32 %-os szja-val, akkor nem lesz gond a magyar költségvetéssel!
    A jövedelem adót eleve levonták. Más lenne a helyzet, ha a nyugdíjaink alapja a bruttó jövedelmünk lett volna. Akkor jogos lenne a nyugdíjaink után is jövedelem adót fizetni, de akkor az állam rosszul járt volna, mert a bruttó nyugdíjunk eleve alacsonyabb jövedelmi kategóriába sorolt volna bennünket.
    A lényeg az, hogy a nyugdíjaink összegét azóta is csökkentik a virtuális jövedelem adóval. Már csak ezért sem igaz, hogy a nyugdíjas nem adózik a JÖVEDELME után is és nem “csak” a fogyasztása után.
    Most, a tranzakciós adó bevezetésével a nyugdíjak folyósítása is adóköteles akár bankba utalják, akár kézbesíti a postás.
    No és akkor olvassátok a nyugdíjas barátunk írását, amint következik

    Egy nyugdíjas levele.
    Tisztelt “politizáló elit”!
    Ti kinek a pénzén szereztétek a Marx Károly Közgazdasági Egyetemen vagy Jogi Egyetemen a diplomátokat? Érvényesnek tekintitek-e egyáltalán? A most megvetett, nyűgnek tekintett öregek etettek, ruháztak, taníttattak! Vannak szüleitek, vagy ti más bolygóról kerültetek ide? A havi milliós keresethez szükség van a nyugdíjasok filléreire is? Nem ártana, ha a fiatalok is tisztába lennének vele, hogy nem kegyelemkenyeret akarunk, de egy átdolgozott élet után a magyar nyugdíjas is megérdemelne annyit, mint egy osztrák, német vagy szlovén nyugdíjas, és megérdemelné, hogy embernek tekintsék, ne pedig egy szükséges szavazógépnek!
    Nyugdíjas Barátaim!
    Az 1930-as, 40-es, 50-es évek szülöttei! Mi megtapasztaltuk, láttuk, és éltük a háborús eseményeket és azok következményeit. A lerombolt országot.Ez a korosztály volt, aki eltakarította a háborús romokat. Építette gyermekei számára az alapokat. Szépítette környezetét. A vidéki lakosságnak nem kis terheket jelentett a 60-as,70-es, 80-as években:
    >- Az úthálózat, járdaépítés,
    >- villamoshálózat, a
    >- vízvezeték- és csatornahálózat, a
    >- telefon- és a
    >- gázvezetékrendszer építéséhez a hozzájárulás.
    >Szabadnapjukon és munka után, társadalmi munkában a gyári munkások,bányászok, parasztfiatalok gyermek- és munkásüdülőket, kulturális létesítményeket, gyárakat, üzleteket, vasutat, parkokat stb.építettek (a diákok építő táborokban segítették az ország gyarapodását).
    >Kézzel mozgatható csigákkal vonszolták fel az emelvényre az anyagot,
    talicskával , lapáttal egyengették a talajt, daruk és emelőgépek hiányában.
    Ők a mai nyugdíjasok.
    Ez ma az a korosztály, aki minimál nyugdíjból él. Ez a korosztály az, aki méltatlan helyzeteknek van kitéve. Döntenek sorsuk felől azok, akiknek milliós összegű a havi jövedelmük.
    A küzdelmes munkás években megfáradt emberek pedig, egyik napról a másikra tengődnek. Ha kifizetik a havi számláikat, a 10 ezrekre rugó gyógyszereiket kiváltják, néha egy szemüveg, műfogsor is nagy anyagi terhet jelent számukra. Még boldogok is lehetnek, ha marad néhány garasuk, és a turkálóban tudnak maguknak vásárolni.
    Valójában:
    Tanulhattak ingyen annak idején, esti és levelező tagozaton”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. Utálom, hogy girbegurba mindent elmondott helyettem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Megint pert nyert a KR.
    Az ingyenes frekvenciát a 92,9-n.
    Vajon mit lép a Médiatanács?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Kedves Arato ur , elvartam volna onoktol fuggetlenul attol ,hogy nehez anyagi helyzetben vannak a radikalisabb szokimondobb musorokat musorvezetoket. Erezetoen puhultak . Nem akarok talalgatni de biztos van oka esetleg veletlen. Kuncze ur szeintem rettenetesen puha nem valo a musorba pontosan erezheto a diplomatikus enje ! Ez borzaszto! Emberek igenis a kendozeten neha szelsosegesnek tuno produkciokat kedvelik! Ha adhatok egy tanacsot , vegyen fel egy kemeny de igazsagos semleges musorvezetot ( Puzser stb stb) a musor neve lehetne Az igazsag hangjai ahol a nezok allitanak ossze a napi kerdeseket , betelafonalo pedig lehetne barki aki a temaban erintett esetleg okormanyzati kepviselo utca embere es konferencia vonalon beszelhetnenek vitazhatnanak az adott temarol elo adasban moderator nelkul! Az allami fizeteseket az adofizetok termelik ki , nem beosztottak es a politikusok felett allnak! Pont ezert kene osszeengedni oket ! Nyilvan nehez lenne mert a politika uralkodik es felsobbrendunek tekinti magat ami helytelen mondhatnam azt is : ez igy egy banan koztarsasag nem demokracia. . Tisztelettel megkernem csinaljanak egy kemeny igazsagos radikalis musort . Bomba siker lenne ebbe a szurke unalmas puha pocsu magyarorszagi media vilagaba. Ne feljen Orban es a mediatanacs is hus ver emberekbol all nem kulonbek senkinel SOT. legyenek kemenyek kulonben eltapossak a politikai iranyzatok vagy igy vagy ugy ! Most gondolom nem segitenek a balos vallalkozok . Csak a kendozeten radikalis semleges hangok elik tul a partokat. Sok sikert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Arató kioktatja a hallgatókat 2013. október 29. kedd | AN

Gyurcsány Ferenc telefonja Arató Andrásnak 2013. október 27. vasárnap

A Klubrádió magas etikai normái 2013. október 26. szombat | Bartus László

Kirúgták Kunczét a Klubrádióból 2013. október 25. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos