Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tizenöt százalék a létminimum alatt 2012. szeptember 13. csütörtök 10:07 | AN Forrás: MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tizenöt százalék a létminimum alatt
Washington – Háromévnyi növekedés után 2011-ben már stagnált a szegénységben élők száma az Egyesült Államokban. A háztartások átlagos évi reáljövedelme ugyanakkor 1,5 százalékkal csökkent, közölte az Egyesült Államok Népszámlálási Irodája.
.
A szervezet tájékoztatása szerint 46,2 millió amerikai élt a szegénységi küszöb alatt 2011-ben, ami 15,0 százalékos szegénységi rátának felel meg. Az iroda a háztartásban élők számához viszonyított jövedelemmel méri a társadalmi jólétet: egy egyedülálló 65 év alatti ember számára 11.702 dollár (mintegy 2,57 millió forint), míg egy két felnőttből és három gyermekből álló családban 26.884 dollárnyi éves jövedelem a szegénységi küszöb.
.
Az egészségbiztosítás nélküli amerikaiak száma a 2010. évi 50 millióról 48,6 millió csökkent 2011-ben, így tavaly az amerikai lakosság 15,7 százaléka nem rendelkezett érvényes egészségbiztosítási szerződéssel.
.
A jövedelmek egyenlőtlenségét mérő Gini-mutató 1,6 százalékkal 0,477-re nőtt tavaly, s így először nőttek a jövedelmbeli különbségek 1993 óta. A Gini-mutató nulla és egy közötti skálán méri a jövedelmek eloszlását egy társadalomban. A mutató nulla értéket vesz fel, ha a jövedelmek egyenletesen oszlanak el, míg egyet, ha a társadalom összjövedelme egy kézben összpontosul.
.
Az amerikai gazdaság helyzete az egyik legfontosabb téma az amerikai elnökválasztási kampányban. A republikánus kihívó Mitt Romney szerint a magas államadósság és a nagyobb állami szerepvállalás elfojtja a vállalkozásokat és a gazdasági növekedést, és az Obama-kormányzat kudarcot vallott a munkahelyteremtésben. A jelenlegi elnök, a demokratikus színekben újraválasztásért induló Barack Obama azzal érvel, hogy az állami szerepvállalás elengedhetetlen volt több fontos iparág, így az autóipar megmentéséhez és az amerikai gazdaság – nyolcévnyi republikánus irányítás után – sokkal rosszabb állapotban lett volna, ha az állam nem lép közbe.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Tarlós elvtárs betiltotta az éhezést 2014. január 17. péntek

A hajléktalanok is bűnbakok lesznek 2012. december 5. szerda | AN

Éhezés Magyarországon 2012. augusztus 17. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos