Ronai and Ronai
AMERIKAI

Éhezés Magyarországon 2012. augusztus 17. péntek 11:59 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(98)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Éhezés Magyarországon
Budapest – Szeptemberben folytatódik Magyarországon az Európai Unió élelmiszersegély-programja, amelynek keretében a segélyszervezetek főként tésztát, lisztet, háztartási kekszet, kristálycukrot, UHT tejet és kakaót osztanak ki a létminimumhoz közel élőknek, közölte csütörtökön a programot végrehajtó Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).
.
A mai Magyarországon különféle becslések szerint minden ötödik gyerek éhezik, azaz nem jut a testi és szellemi fejlődéséhez elengedhetetlenül szükséges mennyiségű és minőségű élelmiszerhez. Ez a fajta éhezés – amikor valaki naponta nem jut elegendő élelmiszerhez, a becslések szerint mintegy 100 ezer embert érint az egykori éltanuló kelet-európai országban, amely a hét elején közzétett GDP-adatok szerint mára a térség sereghajtója lett.
.
Az úgynevezett minőségi éhezés, azaz amikor egy ember nem jut elegendő és megfelelő mennyiségű húshoz, húskészítményhez, vagy az ezeket helyettesítő egyéb fehérjéhez, illetve nem engedheti már meg magának, hogy zöldséget és gyümölcsöt vásároljon, 1-2 millió embert is érinthet Magyarországon.
.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal emlékeztet arra, hogy az MVH-val szerződött segélyszervezetek márciusban kezdték meg az idei programhoz kapcsolódó élelmiszerek eljuttatását a rászorulóknak, az élelmiszerosztások szeptember végén folytatódnak.
.
Az élelmiszerek kiosztásában a programban résztvevő települések önkormányzatai is jelentős munkát vállalnak, így több mint 2200 településen csaknem 1 millió emberhez jutnak el az EU élelmiszeradományai.
.
Az élelmiszereket az MVH-val szerződött segélyszervezetek – a Gyermekétkeztetési Alapítvány, a Katolikus Karitász, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet – juttatják el a rászorulóknak.
.
Az MVH közlése szerint az élelmiszereket előállító vállalkozásokat közbeszerzés útján választották ki a tavaszi és az őszi osztásokhoz is külön eljárás keretében, a hivatal pedig szigorú laboratóriumi minőségi ellenőrzések keretében vizsgálja a termékeket.
.
A program a decemberben elkezdődő, karácsony előtti és januárra is átnyúló osztásokkal zárul, az ehhez kapcsolódó közbeszerzési eljárás folyamatban van.
.
Az idén kiosztott élelmiszerekért az Európai Unió döntése alapján Magyarország 9,75 millió euróval és több mint 1800 tonna intervenciós sovány tejporral fizethet a közbeszerzési eljárásban nyertes vállalkozóknak. A tervek szerint a kiosztott élelmiszerek mennyisége az idén meghaladja a 10 ezer tonnát.
.
Az EU több tagországa ellenzi a programot, amely így két év múlva akár veszélybe kerülhet. Tabajdi Csaba szocialista EP-képviselő honlapján arra hívja fel a figyelmet, hogy „az elkövetkező kétéves időszakra sikerült biztosítanunk az uniós élelmiszersegély program zavartalan működését. A mi feladatunk annak biztosítása, hogy a program 2014-től is folytatódhasson. Az éhező embereket nem az érdekli, hogy az agárpolitika vagy a szociálpolitika keretében kapnak-e kenyeret, hanem hogy élelemhez jutnak-e, vagy sem! Ezért nyomatékosan kérem a programot ellenző hat tagország kormányát, hogy kötelezzék el magukat az élelmiszerosztási program folytatása mellett! A költségvetési megszorítások nem tehetik kockára az európai élelmiszer ellátást.”
.
„Európának biztosítania kell, hogy minden rászoruló elegendő élelmiszerhez jusson”, fogalmaz a szocialista politikus. „Az Európai Parlamentnek feladata megvédeni a spekulánsok által előidézett élelmiszer áringadozásoknak leginkább kitett sérülékeny társadalmi csoportokat. A jelenlegi program leállítása – különösen a gazdasági válság idején – kockáztatja a szegényebb rétegek élelmezését, valamint teret ad az euroszkepticizmusnak. A segélyezési program erősítheti az európai agrárium megtépázott tekintélyét” – írja Tabajdi.
.
Tabajdi emlékeztetett, hogy a programban a részt vevő tagállamokban több millió európai polgár részesül évről évre, tavaly például 13 millióan kaptak segélyt. A képviselő kiemelte, hogy „Magyarország 2006 óta vesz részt az uniós élelmiszersegély-programban. 2011-ben 2500 településen mintegy 1 millió magyar állampolgár jutott 3500 tonna élelmiszerhez. A segélyprogramból éves szinten 4 milliárd forinttal részesülünk, amely hatékonyan csökkentette az éhezés mértékét Magyarországon.”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 14 szavazatból)
Éhezés Magyarországon, 4.5 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(98)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

98 Reader’s Comments

  1. kekec
    2012. augusztus 19. vasárnap
    20:19
    (Szerkeszt)
    Persze, egy gyerek se éhezzen – no de a felnőtteknek lehet? Azért nem kár?
    ,
    nem mondtam, hogy a felnőttért nem kár, de azért egy felnőtt sok mindent megtehet, kivándorolhat, bűnözhet is, hogy pénzhez jusson, stb. A gyerekéhezés azért vérforraló, mert a gyerek a felnőttekkel szemben részint nem tehet arról, hogy moslékország ide jutott, és ráadásul nem tud változtatni a helyzetén, rabja a barom felnőtteknek, akik miatt ez kialakult.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Kevesen laknak jol,de vajon mindenűt jol laknak a szegényk ,ez már az EU segitségévsl járul hozá.ők diktálták hogy gyárakat ,mezőgazdaságokat kell privatizálni,be csukni,cukrot nem termeli,jol éltek a magyarok,nem is volt gond az élelemel,sokan meg is gazdagotak a szegénember rovására,azokat most nem lehet előálitani,boldogan élnek a rozsa dombon,————————————–akkor hol is baj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  3. Gonoszka

    Тévedsz. Szegénység van, de éhezés nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (10 szavazatból)
  4. Hülyeségeket beszélsz, Maxval. Az elmúlt években nem egyszer előfordult volna, hogy nem lett volna mit ennünk, ha nem tudtunk volna a nagyszülőkhöz fordulni. És persze a gyerek is megsínylette volna. És tízezerszám vannak, akik nem tudnak a nagyszülőhöz fordulni, mert nem él, vagy csóró ő is.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. ricsi
    Kétlem, hogy aki kukából étkezik, annak lenne forrása akár csak a határig is elutazni, nemhogy kivándorolni. Sokan meg – morális okból, vagy egyszerű fizikai leépültség miatt – képtelenek bűnözni is. Azt meg 1 millió munkanélküli mellett már ne mond, hogy “maga tehet róla, mert nem akar dolgozni”
    Éppen erről írtam, a legtöbb felnőtt sem tehet róla!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  6. De, a legtöbb felnőtt tehet. Ezelőtt húsz évvel lehetett tudni, hogy a pilótajáték össze fog omlani, és maga alá fogja temetni az országot. Ez történik most. Persze, eljuthat a felnőtt egy olyan helyzetbe, hogy onnan már nincs tovább, na de előtte egy évvel, két évvel, öt évvel, meg amikor a benzinár “emelése” miatt hőbörgött ahelyett, hogy az MDF-et kergette volna a Dunába, mit képzelt? Mi a f@szt képzelt itt mindenki, mégis hogyan lehet az országot a végtelenbe finanszírozni több millió poshadt seggű hülyével, akinek büdös a munka, büdös a tanulás, büdös a nyelvtanulás – az külön is -, büdös a költözés, büdös a testmozgás, minden büdös, ami nem hozható összefüggésbe a következő dolgokkal: tévé előtt fingás, disznópörkölt-zabálás, ivászat, munkakerülés, és ha mindezt valaki nem állja, akkor nyilasokra szavazás és zsidózás. Ez a magyar nép – és azt érdemli, amit most kap. De a gyerekeket sajnálom, a kicsiket és bűnteleneket. A tinédzser nagy lovak már nem azok.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  7. Egy Nobel-díjas közgazdász szerint:
    Mint Sen 1984-es Resources, Values, and Development című írásában megállapítja, a demokratikus pártstruktúrával és választási rendszerrel, valamint szabad médiával rendelkező országokban még soha nem tört ki éhínség. Ezt a demokratikus működés szükségszerű következményének tartja. A gazdaságilag mégoly fejlett diktatúrákban viszont előfordulnak éhínségek és egyéb szociális katasztrófák. Ennek okát az uralkodó elit fékezhetetlen önkényében látja, mivel: „az olyan országokban, amelyekben nincsenek választások vagy ellenzék, a kormányoknak nem kell félniük gazdasági fiaskójuk politikai következményeitől”.
    Némileg leegyszerűsítve tehát: a demokrácia és a szegénység fordított arányban áll egymással. Minél nagyobb a demokrácia, annál kisebb a szegénység, illetve, minél erőteljesebben csökken a demokrácia egy országban, annál jobban gyarapodik a szegénységben élők száma.

    http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=154700:demokracia-es-szegenyseg&catid=9:vendegek&Itemid=66

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. A tévedés joga mindenkit megillet, csak nem mindig.
    A jelen esetben sajnálatos, de tévedhetetlen vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  9. ricsi
    remélem magadat nem számítod közéjük, bár előbb mintha a nagyszülői kegyről értekeztél volna. Mi lesz, ha már nem lesznek? Ha eddig nem tudtál nyelveket – most tanulsz? Itt hagyod életed egyetlen felmutatható anyagi eredményét – a lakásod (ha van) és költözöl? És ha ne adjisten megszűnik a munkahelyed, és 3 hónap után már munkanélkülit sem kapsz, sőt közmunkát sem (az sincs ám minden bokorban) akkor “büdös” lesz a munka”????
    1 milliót meghalad a munkanélküliek száma! Mert NINCS munka! Szerinted azok tényleg azért nem dolgoznak, mert “büdös” a munka?
    Vállalod a kivándorlást, ahol egy lakás bére meghaladja az itthoni átlagfizetést? A gyerekek kiszakítását a megszokott környezetből?
    “Ne ítélj, hogy ne ítéltess!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  10. Eleve ott kezdődik, hogy definíció kérdése mi az éhezés. A szó valódi értelmében vett éhezes csak egyes gettókban fordul elő Mo-n. Persze, ha mást erőszakolunk bele az éhezés fogalmába, akkor az is kiderülhet, hogy a lakosság 90 %-a éhezik. De szerintem nincs értelme a szavak kifacsarásának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  11. #
    maxval
    2012. augusztus 19. vasárnap
    21:39 Amikor a gyerekek az éhségtől elájulnak az iskolában,mert otthól a szülő nem tud nekik enni adni, azt minek neveznéd? Amikor a kisnyugdíjasnak azon kell gondolkoznia, hogy élelmiszert vegyen, vagy gyógyszert mert mindkettőre nincs pénze azt minek neveznéd? Hagyjuk már ez a fölényeskedő definició keresést, az éhezés az éhezés és pont.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. Gonoszka
    2012 augusztus 19. vasárnap 18:50

    Gonoszka, nagyon szimpatikus, jó lélekre vall, amit írtál, köszönöm. Felhatalmazom az admin-t, hogy adja ki Neked az email-címemet, és megírom. Mindenért hálásak ezek a gyerekek. (Szívszorító, hogy milyen sorsok vannak ebben az intézetben is…)
    Minden jót Neked! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Te is megkaphatod az én címemet admintól, nem annyira titkos. A nolblogon szoktam marhaságokat írni, most is van fönn posztom. :) Nem jól írok, de van időm..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Valamit nem értek. Amikor gyerek voltam (húú de rég volt) a kertünkben ami ~150 négyszögöl volt mindössze és amelyböl levett egy darabot a ház is, mi azt beültettük teljesen. Nem a szemetet dobtuk ki rá, meg az üres borosüveget, hanem összel felástuk, tavasszal beültettük zöldséggel.
    Volt vagy 10-15 gyümölcsfa és alatta rengeteg zöldség. Tavasszal kezdtük a zöldborsóval és összel befejeztük káposztával, répával. Emlégszem ez utóbbit nekem volt dolgom homokba dugni és levinni a pincébe, hogy télen is legyen répa. Na meg a nyári befözések, mert gyümölcs volt rogyásig. A kerités mellett volt málna, és igen, volt egy nagy nyúlketrecünk is nyulakkal a fák árnyékában. A nyulaknak suli után én szedtem a füvet az utcán és nyáron a szünetben az én dolgom volt a napi 50 vödör viz felhúzása a kútból, mert a kertet locsolni is kellett. Az alapélelmiszer (só, cukor, liszt) kivételével minden kajánk megvolt. Nem mentem éhezve a suliba soha. Ja,.. és mindemellett jártam külön angolra, németre is. Persze könnyü volt akkor, nem volt még Szigetfesztivál, meg nagy ivászatok, hajnalig tartó bulik tiniknek. nehéz idök!

    Segitsen már valaki, mert innen nem látom,… ma már nincsenek ilyen kertek? Ha vannak, akkor miért éheznek a gyerekek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  15. cOLOMBUS
    Talán mert a lakótelepi erkélyen nem terem meg annyi zöldség? A szülő
    10-12 órát dolgozik és utána még utazik, és már nincs energiája a kertre?
    Mert soha nem tanulta, hogy mit kell februártól kezdve vetni, milyen mélységbe és távolságra? Te sem Robinsonként találtál fel mindent, az oktatást készen és természetben kaptad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Kekec
    -
    Nem a lakótelepek paneljére gondoltam, hanem az éhezö falusiakra. No meg úgy Budapest zöldövezetére (Érd, Biatorbágy volalára).
    Az én szüleim is bejártak dolgozni Pestre. Keltek 3:30-kor, hogy beérjenek 6-ra Pest másik oldalára a munkakezdésre. Kettöig dolgoztak, 5-re értek haza. Jött a kertmüvelés és 9-kor lámpát oltottunk, mert reggel kellni kellett. És nem volt szabadszombat.
    Nehogy félreértsd. Nem kivánom vissza azokat a kádári idöket és másnak sem kivánom csak ha az ember éhezik, vagy a gyereke éhezik megpróbál tenni vlamit. Manapság mintha gazosan állnának a kertek tele szemettel.
    Ezért kérdeztem, hogy mi akadálya ott zöldséget termelni addig amig eljön a szocializmus, a kapitalizmus, a kánoán.
    Arra nem merek gondolni, hogy lusták az emberek bevetni.
    Tanulni meg úgy kell, hogy kinyitom a könyvet és elolvasom, hogy mitkell vetni. De leginkább az AKARAT kell hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  17. voisine 2012. augusztus 18. szombat 19:05
    „Kedves Figyelő,
    Mátraverebély európai uniós támogatásként kapja azt a pénzt, és az általad felsorolt beruházások megépítése során, és az átadásuk után is munkahelyet fog teremteni egy kicsinyke kis kb. 2000 lélekszámú faluban. A beruházásáok átadása után 20 állandó munkahely teremtődik egy olyan helyen, ahol nagyon nagy a munkanélküliség. Seres Mária polgármester nagyon jól csinálja.¨
    .
    voisine Nem Mátraverebély és a polgármestere ellen van kifogásom, hiszen számára nyilván egy a fontos, hogy a településén segítsen.
    De kifogásom van azok ellen mindenképpen, akik 8 milliárd – Európától pályázott forintból – nem termelő munkahelye(ke)t, hanem egy (államilag agyontámogatott) egyház számára így biztosítanak még egy „előnyt”, miközben pl. Iványi egyháza által létrehozott szociális/oktató rendszert igyekeznek eltörölni, tekintet nélkül az ott dolgozó és tanuló emberek számára.
    Na az már csak hab a tortán, hogy a „keresztényellenes” EU pénzét használják fel erre a célra, ha már a konzekvens gondolkodásról és tettekről beszélünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. A vízdíj-számla kiegyenlítése nem AKARAT kérdése!
    Tudom, a víz a falból folyik – amíg ki nem köti a szolgáltató!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. cOLOMBUS
    Meg ásó-kapa-gereblye, slag vagy locsolókanna…. Van fogalmad arról, hogy azok hány ezer forintba kerülnek? Na és a vetőmagok? Próbálj meg majd itthon 22.800 forintból NEM éhen halni, és majd meglátjuk, hogy már 1-2 hét után mekkora energiád marad egy kertre, és főleg mennyit tudsz belőle megtakarítani a legszükségesebb szerszámok és vetőmagvak beszerzésére. Te egy olyan családban nőttél fel, ahol mindezek már adottak voltak. De nulláról belekezdeni nem lenne egyszerű még a nagyszüleidnek sem, pedig nekik a tudás a fejükben volt – mint Robinsonnak – nem véletlenül hoztam őt példaképpen. Neki ott voltak a hajóról kimentett szerszámok, tehát nem nulláról indult.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. csakén
    ez jó példa, mert ugyanis keveseknek futja manapság kút fúrására, és arra is fizetne kell “vízkontingens használati díjat” aki meg száz méterekről vödörben cipeli a közkutakról (amíg le nem szerelik) még az ivóvizet is, az nem fog tudni locsolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. “Hazudni undorító dolog, főként ha az ember nyakában ott lóg a kereszt. A katolikus egyház szócsöve, az Új Ember szerint Magyarországon nagy a jólét. Nincs miért panaszkodni.”
    http://istenveled.blog.hu/2012/08/19/katolikus_sajto_nagy_a_jolet?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_08_19&utm_campaign=index

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. cOLOMBUS, zogorázni nem tanultál? Micsoda lustaság! :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. kekec
    2012. augusztus 20. hétfő
    09:41
    cOLOMBUSnak igaza van! A családi házas övezetekben – ha megnézed vidéket – parlagon találod a kiskertek 90 %-át. Az eszközöket egyszer kell megvásárolni, de lehet kölcsönkérve is kezdeni – mégiscsak jobb az utcasarki koldulásnál! :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  24. “Vállalod a kivándorlást, ahol egy lakás bére meghaladja az itthoni átlagfizetést? A gyerekek kiszakítását a megszokott környezetből?”
    .
    Kekec, nálunk már a dátum is el van döntve nagyjából.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. cOLOMBUS
    2012. augusztus 20. hétfő
    00:07
    (Szerkeszt)
    Kekec
    -. De leginkább az AKARAT kell hozzá.
    ,
    !!!!

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Már év elején téma volt, hogy Borsodban néhány településen a pedagógusok főztek a gyerekeknek, hogy legalább hét közben egyenek főtt ételt.
    A pedagógusok nem kertek műveléséről beszéltek, hanem főztek és megetették az éhező gyerekeket, talán ők jobban látják, mi az igazság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. ricsi – szívből kívánok sok szerencsét!
    Akinek nincs pénze, mert évek óta nincs normális fizetése, az még a szomszéd faluba sem tud elutazni, nem még családostól kitelepülni!
    Nem egy olcsó “buli”, valljuk be! A családomból, a baráti és az ismerősi körből nagyon sokan mentek ki, először egyedül, aztán ment a család, de egyik sem mondja, hogy könnyű lenne. Egyikőjükről sem hallottam, hogy átverték volna, hála az égnek, pedig olvastam és hallottam is már olyen esetről, pl. ausztriai zöldségszedésnél a szállás és a fizetés is átverés volt, alig tudtak hazakeveredni…(Csellengők műsora is mutatott ilyen esetet.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. “Vállalod a kivándorlást, ahol egy lakás bére meghaladja az itthoni átlagfizetést? A gyerekek kiszakítását a megszokott környezetből?”
    .
    “Kekec, nálunk már a dátum is el van döntve nagyjából.”
    -
    Háát,.. abból a megszokott környezetböl jobb is kiszakitani a gyerköcöt. :-)
    -
    Emlékszem egyszer mi is gondolkodtunk ezen, hogy a gyerek (akkor 9éves) hogyan éli meg majd a kivándorlást. Érdekes módon benne volt a legnagyobb a mehetnék, a változtatásra való akarat. Aztán kiderült, öt viselte meg a legkevésbé. Persze segiteni kell az átállást de ha a szülö minden este bevonja a gyereket a közös új gondok megbeszélésébe (a mit és miért megértésébe) akkor gyorsan magára talál a gyerek. Gyorsabban, mint a szülök.
    Hajrá Ricsi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Gonoszka: “cOLOMBUS, zogorázni nem tanultál? Micsoda lustaság! :))”
    -
    Nem, nem tanultam szerencsére. A zongora nem fér volna be házunk egyetlen szobájába. Gitározni próbáltam de kiderült ahhoz is tehetség kell. Feladtam. Anyám azt akarta, hogy balettozzak. Szegényény! Az én bot lábaimmal! :-)))
    Te Gonoszka, ha ezt elmeséled itt a fóromon,.. megöllek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. cOLOMBUS
    Bizony nagy dolog az ongora.
    Azt nem lehet csakúgy megfújni, mint a nagydobot.
    Ezért nem próbálkozhattam én sem az ongolálással.
    Nem tudom, hogy mi lett volna a mestergerendával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Nem először megyek. A gyereket hagyni, hogy Magyarországon nőjön fel – ifjúság elleni bűncselekmény lenne. Tényleg jössz Pestre, Columbus? Sörözés?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Egyetértek gyerek dolgában. A tied hány éves most?
    -

    Pesten csak 2 napot töltök el. Remélem. Egyelöre van 14 napom de a teendök 28-at betakarnak. Dolgozni is fogok Szegeden az SZBK-ban néhány napot.
    A nyugdijamat is el kell intéznem és valami alapitványba utaltatni ifjú titánok támogatására. Ez utóbbi elig sok papirmunkával jár. Már elriasztottak. Mivel lejárt a magyar útlevelem bizonyitani kell, hogy magyar vagyok. Undorodom az egésztöl de a nyugdijamat nem akarom, hogy “Audiba” töltsék benzin formájában.
    Ja,.. és csak vizet iszom, mint a teve. De igazából az idö a nagy gond.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. A miniszterelnöki tanácsadó néninek is adjanak enni, mert olyan sovány, hogy szörnyű ránézni!

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Ötéves, jövő szeptemberben kezdi az iskolát. A szabad világban.
    .
    Kár, hogy csak két napot vagy. Nem akarlak nyugdíjügyben elkeseríteni, de bizonyára te is tudod, mit fox innen kapni, ha csak csoda nem történik.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. “Mivel lejárt a magyar útlevelem bizonyitani kell, hogy magyar vagyok”
    .
    Szerintem a lejárt útlevél bizonyítja. Legalábbis régen még a Monarchia alatt kiadott passzus is érvényes volt, akkor is, ha lejárt. Csak nem volt hatályos.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. “Te Gonoszka, ha ezt elmeséled itt a fóromon,…”
    Ugyan, csak nem képzeled?
    Most írok valakiről, aki a gitárt is az ablakon dugta ki, olyan kicsi volt a szobájuk. Csak azért nem állt spiccre mert beverte volna a fejét a plafonba.
    Voltunk így egy páran. :))
    “Kislány a zongoránál,…”
    Még emlékszem, az úgy volt,…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. ricsi
    -

    Tisztában vagyok az összeggel. Minimál nyugdij. 28500 HUF. A nejem ugyanennyit. A kettö együtt elég 2 középiskolásnak ösztöndijra. Nekem nincs rá szükségem. Itt mi eléldegélünk. Itt 2 állmból, 1 federalból, 1 szocial securty-böl, az itteni 2 magánnyugdijpénztár(szerüségböl) és a befektetéseinkböl, tehát 7 forrásból öszejövö nyugdijból eltengetem az életemet. Még marad a gyereknek is ha megüt a guta. A magyar nyugdij meg megy arra érdemes ifjú titánoknak, kutatópalántáknak, akik nem a TV elött isszák a sört és bámulják a focit és nem “szigetfesztiváloznak”.
    Útlevél. Aha! Még a szüleim házassági anyakönyvi kivonatát is mellékelnem kell/lene a megeujitáshoz. Már nem élnek és nem tudom megkérdezni, hogy hol házasodtak össze,… mert én nem voltam ott. A lejárt útlevéllel meg kitörölheted. Én magyarázzam neked Orbanisztánt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Hát régebben nem így volt. A Monarchia útlevele előkerült régi jeruzsálemi ultraortodox családoknál, és a nagykövet a fülem hallatára mondta nekik, hogy maguk állampolgárok, aki akarja, beadja a papírokat, mert ennek az útlevélnek az alapján jogosultak az új útlevélre. Akkor ezt azóta szigorították.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Már 2011-ben is kérték a születési anyakönyvi kivonatot a lejárt magyar útlevél meghosszabitásához. Három nappal a lejárta uán. Azóta csak rosszabb lett. Nekem nem is kellene, van helyette US de ahhoz, hogy alapitványt hozzak létre, ráadásul a nyugdijból és külföldi lakhellyel, ahhoz már egy valag más is kell. És istentelenül fafejüek a hivatalokban. Magyarországon a két pont közötti legrövidebb út a vargabetü. Ha egyszerübben lehetne csinálni akkor egy csomó seggvakaró hivatalnok elvesztené az állását. Van munkájuk,… az adófizetök pénzén fizetésük is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. “..aki akarja, beadja a papírokat, mert ennek az útlevélnek az alapján jogosultak az új útlevélre”

    Ja,.. beadhatja, mert állampolgár de bizonyitani is kell. Utazzon Kassára és szerezzen bizonyitékot amit mellékel az útlevélhez. :-))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. Hát ez közröhej… hát ha nem volt állampolgár, akkor az előző útlevelét hogy kapta? Megáll az ész… Na, mindegy.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. cOLOMBUS
    ” Ha egyszerübben lehetne csinálni akkor egy csomó seggvakaró hivatalnok elvesztené az állását. Van munkájuk,… az adófizetök pénzén fizetésük is.”
    Igazad van. Ezt a régi lázas semmittevésnek tűnő munkának látszó valamit a
    mult rendszerben találták ki a te(l)jes foglalkoztatás ürügyén. A bennfentesek
    hozzátartozóinak csináltak jó állami munkahelyet. Az új helyet feltöltötték, de
    a következő lépésben az ott dolgozó feljebb bukott.
    Helyére felvett újabb munkatárs előre szeretett volna jutni, de mivel nem volt
    mivel indokolni az előrejutást “találtak” neki feladatot, amire rendszerint
    senkinek nem volt szüksége, vagyis üresjárat, vagy látszattevékenség volt.
    A szervezet bonyolultsága miatt senki nem tudta pontosan indokolni, hogy ez
    a munkaköri feladat szükségtelen, ezért senki nem merte megszüntetni.
    De rendszerint nem is akarta, mivel oda mindig be lehet dugni valakit, addig
    amig valami jövedelmezőbb munkakör megüresedik.
    Igy maradt ránk a régi teljes foglalkozatottságból a tejes aki tejesen mindegy
    mivel foglalkozik, hiszen igy te(l)jes a foglalkoztataottság. Sok helyen
    ilyen munkakörben van alkalmazva a “kijáró ember” akinek az a feladata, hogy
    a főnök által kivánt szabálytalanságokat elintézze.
    De ilyen volt pl a posta távbeszélő szogálatánál a néhány ügyintéző is. Akiknek
    az volt a feladatuk, hogy a panaszos boritékját felbontva megcimezzék részére
    az előre nyomtatott sajnálkozó, vigasztaló, megnyugtató válaszokból a
    megfelelőt és postázzák a panaszosnak a szük kapacitás miatt.
    Látható ma már a 4. megalakuló mobil szolgáltatónál inkább marketingre,
    mint ilyen látszatügyek elintézésére van szükség. Nem kell feleslegesen
    magyarázkodni, mivel a marketing egyforma haszonnal szolgálhatja a
    tulajdonost és a felhasználót. Ráadásúl az ország életét is élénkiti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Igazad van csak hát (nem mondok újat) valakinek, az adófizetönek ezeket is fizetni kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. ricsi, azért az USA sem fenékig tejfel, mert nekem háromszor kellett az ujjlenyomatomat leadni, levenni, lemicsinálni, mert az elözö lejárt. Nem hülyéskedek. Frisset kértek a zöldkártyához és megint frisset az állampolgársághoz, ert a régi már LEJÁRT. “Expired” Azóta is vigyázok az ujjaimra, hátha a temetésemhez is kell egy ujjlenyomat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. A hivatal mindenütt szemét.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. ricsi: “A hivatal mindenütt szemét.” …. ….. és az adódból él.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Columbus , de jot nevettem Teljesen igazad van nekem is egy tucatszor csinaltak mar itt ujjlenyomatot Valoban jo lesz vigyazni hatha a temetesnel is szugseg lesz egy ujjlenyomatra Ha ha haha

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Egy honapja jart le a magyar utlevelem amikor utaznom kellett volna.Megigenyeltem,azt valaszolta a Magyar Nagykovtseg,hogy megvizsgaljak az allampolgarsagomat.9 honap multan kaptam meg az utlevelemet.Az USA-ban az allampolgarsagi vizsgara jelentkezot az ujjlenyomattal azonositjak.Biztosan ugyanaz a szemely-e aki a zoldkartyan szerepel.Nem vicc!!! A temetkezesi vallalkozas is leveszi az ujjlenyomatot a paciensekrol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Tizenöt százalék a létminimum alatt 2012. szeptember 13. csütörtök | AN

Van, aki profitál a diktatúrából 2012. augusztus 2. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos