Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szolidaritási tüntetések Líbiában 2012. szeptember 13. csütörtök 9:49 | AN Forrás: MTI/Reuters/AFP

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szolidaritási tüntetések Líbiában
Washington – Barack Obama amerikai elnök szerdán megígérte, hogy felelősségre fogják vonni a líbiai amerikai nagykövet gyilkosait, s ennek érdekében az Egyesült Államok együtt fog működni Líbiával, ahol az iszlám gyilkosok ellen szerveződtek spontán tüntetések. A tisztességes líbiaiak együtt éreznek a meggyilkolt diplomata és a többi áldozat rokonaival, és nem akarják, hogy akár hazájukat, akár vallásukat a terrorral azonosítsák. A Pentagon két amerikai hadihajót irányított az észak-afrikai arab ország partjaihoz.
.
Obama határozottan elítélte a „felháborító és sokkoló” támadást, amelynek Chris Stevens nagykövet és három munkatársa is áldozatául esett. „Együtt fogunk működni a líbiai kormánnyal annak érdekében, hogy felelősségre vonjuk a gyilkosokat, akik megtámadták az embereinket” – hangsúlyozta az amerikai elnök, aki Hillary Clinton külügyminiszterrel az oldalán jelent meg a Fehér Ház rózsakertjében.
.
.
Christopher Stevens nyugodjék békében: líbiai tüntetők a terror ellen
.
Obama, aki szerint a támadást egy „kis és vad csoport” hajtotta végre, kijelentette, hogy megerősíttette az amerikai diplomáciai képviseletek őrizetét.
.
„Egyetlen terrorcselekmény sem rendíti meg e nagy nemzet eltökéltségét”, hangsúlyozta Obama. Hozzátette: „Amerikaiként sosem feledjük, hogy szabadságunkat csak annak köszönhetően tarthattunk fenn, hogy vannak olyanok, akik készek harcolni érte, kiállni mellette, és egyes esetekben az életüket áldozni érte”.
.
Az Egyesült Államok bengázi konzulátusát kedden – a 2011. szeptember 11-i terrortámadások 11. évfordulóján – fegyveresek támadták meg, állítólag válaszul egy amerikai-izraeli kettős állampolgárságú ingatlanvállalkozó, Sam Bacile által jegyzett filmre, amellyel megsértette Mohamed próféta követőit. Ugyanezen a napon felháborodott muzulmán tüntetők tiltakoztak az Egyesült Államok kairói követségénél.
.
.
Nem képviselnek bennünket
.
Obama megismételte, hogy kormánya elítéli a mások vallási meggyőződésének megsértését.
.
„Valamennyien visszautasítunk minden, mások hitének befeketítésére irányuló kísérletet”, mondta, hozzátéve ugyanakkor, hogy „semmi sem igazolhatja az ilyen típusú értelmetlen erőszakot”.
.
A bengázi konzulátus elleni merénylet kevesebb mint két hónappal az amerikai elnökválasztás előtt történt. Obama kihívója, Mitt Romney republikánus elnökjelölt azzal vádolta meg a kormányt, hogy a történtek miatt „vegyes” üzeneteket intézett a világhoz, és „bocsánatot kért” az amerikai értékekért. Romney „szégyenteljesnek” nevezte azt, ahogy a kormányzat a keddi incidensekre reagált.
.
Az elnök a Fehér Ház előtt elmondott beszédében nem válaszolt riválisának bírálatára, hanem Clintonnal együtt az amerikai külügyminisztériumba ment, hogy kifejezze részvétét az áldozatok munkatársainak.
.
.
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa a korábban egyeztetett napirendnek megfelelően, szerdán tárgyal ismét a líbiai helyzetről. A testületet Jeffrey Feltman, a világszervezet főtitkárhelyettese, volt amerikai diplomata, Stevens közeli barátja tájékoztatja majd a történtekről. Az Egyesült Államok az incidenssel kapcsolatban nyilatkozat közzétételét várja a BT-től.
.
A meggyilkolt nagykövet veterán diplomata volt, már 21 éve dolgozott az amerikai külügyminisztériumban. Májusban kezdte meg misszióvezetői tevékenységét Líbiában.
.
Chris Stevens az első amerikai nagykövet, akit meggyilkoltak azóta, hogy Adolph Dubsot 1979-ben Afganisztánban megölték.
.
.
Iszlám országban még nem fordult elő, hogy terrorcselekmény miatt spontán demonstráción bocsánatot kértek volna
.
A Pentagon két hadihajóját, a USS Laboon rombolót és a USS McFault irányította a líbiai partokhoz. A két, Tomahawk cirkáló rakétákkal felszerelt egységnek egyelőre nincs kimondott feladata, készen állnak viszont arra, hogy az elnök bármely parancsát teljesítsék.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
Szolidaritási tüntetések Líbiában, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. “…Barack Obama amerikai elnök szerdán megígérte, hogy felelősségre fogják vonni a líbiai amerikai nagykövet gyilkosait,…”
    .
    - Igen?
    .
    Jó, akkor lehetne kezdeni mondjuk, a gyilkosság után készült fotókon is látható, gépfegyverrel büszkén hadonászó, röhögő idióták kilövésével?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  2. ” „Amerikaiként sosem feledjük, hogy szabadságunkat csak annak köszönhetően tarthattunk fenn, hogy vannak olyanok, akik készek harcolni érte, kiállni mellette, és egyes esetekben az életüket áldozni érte”.”

    Ez szép! Cseréljük fel az “amerikaiként” szót “izraeli zsidó”-ra, a “szabadságunat” szót az “fennmaradásunk”-ra és ennek tükrében vizsgáljuk az iráni fenyegetést.

    Köszönjük Obama!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  3. lehar:
    .
    - Sokakkal szemben én nem gondolom, hogy Obama nem akarna jó viszonyt Izraellel, vagy nem értené meg, mi van ott.
    .
    Egyszerűen arról van szó, hogy nem mer komolyabb lépéseket tenni – na nem csak Izrael, de az egész emberi civilizáció megóvása érdekében, azaz, megfelelően reagálni a globális iszlámnáci fenyegetésre.
    .
    Nem tudom, miért “nem mer”, mikor a szükséges politikai, technikai, katonai, pénzügyi eszközök bőven megvannak ehhez.
    .
    Még Kisbush is túl puhány volt szerintem, mert az iszlámnácizmus ellen annál is erősebben kellene fellépni. Globális akciótervre gondolok, az összes lehetséges eszköz felhasználásával.
    .
    Ez az egész civilizáció érdeke volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  4. Eldrad

    Én azt írom le, amit látok. Ha úgy van, ahogy Te gondolod, akkor Obama ezt jó viszonyt ügyesen titkolja.
    Nem akarok most részleteiben belemenni, de azon a napon, amikor a NAÜ kijelenti, hogy Iránt nem békés célok vezetik, akkor Obama azt üzeni nekik, hogy nem járul hozzá az izraeli támadáshoz.
    Amikor Netanjahu egy Iránnal szembeni “piros vonal” meghúzását kéri, azt Obama visszautasítja. Erre Bibi azt mondja, hogy ebben az esetben nincs mit számonkérni Izraeltől, mire Obama megsértődik és nem fogadja.

    Itt tartunk most, ennyit dióhéjban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. Felfordul az ember gyomra mar a kepe lattan is,ugyanis itt nem kimenekitesrol van szo hanem lincselerrol,ugyanugy ahogy Kaddafit is kinyirtak .
    Megall az ember esze az amerikai kulpolitikan,es ezt mjar kozel egy eve irom.
    Clintonne tegnap kijelenti,hogy “Mi nem vartuk ezt el,amikor segitettunk Libianak,de tudjuk ez nem a libia kormany meg nep,hanem kis elszigetelt csoport a felelos ezert…”hat ki a felelos?
    Hogyan lehet ilyen modon nyilatkozni?
    Ez az egesz kisertetiesen emlekeztett a tokkelutott carter es iran alapotra.
    Ugy tunik az egesz amerikai kulpolitika megfagyott,esz nelkul mukodnek.
    Igenis,Obama kurta szet az egesz viszony Izraellel,ezen mar nincs is mit vitazni.Mit lehet egy izzig verig muszlimtol elvarni,majd Izrael allamnak ad igazat?
    Amertika nem tanul,ahogy egesz civilizalt vilag.
    Olyan,hogy demokracia,ez a szo, nem letezik az arabok szotarjaban.
    Egyet tudnak, az onkenyuralmat es diktaturat akkor kussban vannak.
    Ehhez szoktak hozza evszazadok ota.
    Tamogatni egy arab tavaszt baromi nagy hiba volt,es a kovetkezmenyek belathatatlanok lesznek….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  6. “Ez az egesz kisertetiesen emlekeztett a tokkelutott carter es iran alapotra.”.
    .
    A különbség hogy Carternek több volt az ujja, mint az IQ-ja. Ezzel szemben ez egy minden hájjal megkent ügyvéd! Remélem, a követségrombolásokba belebukik, utána meg a Romney üvegsivatagot csinál az egész kócerájból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. Reggeli kavezas kozben figyelem a tv-t,most mar Saanaban forgatjak fel az amerikai kovetseget,vele parhuzamossan mutatjak,hogy Morsi ez a kozonseges tomeggyikos most barossoval fog kezett…
    Az Europai unionak is elment az esze vegleg?
    Ha en lennek az USA elnoke,akkor most mar elrendelnem napalm es szonyegbombazast 72 oran keresztul megallas nelkul,hogy moresre tanitsak vegre ezeket az eszement atkozott gyilkos muszlim arab bandat…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  8. Fringe!Az USA megtehetne hogy faszagyereket jatszon,de nem teszi!Vajon miert?Szerinted?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  9. Barack Obama, az Egyesult Allamok alnoka semmi figyelmet nem erdemel. Ez az egyoldaluan moszlem parti moszlem azt teszi, amit a szive diktal. A kulpolitikaja a legaljasabb fondorlatok es hazugsagok gyujtemenye, es Izrael iranti mely ellenszenvet es gyuloletet mar nem is probalja titkolni. Mrs. Clinton mostmar szorol szora Obama notajat fujja, mintha egy lecket mondana fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  10. Mate,Ivan,Tibor!Beszelsz te hulyesegeket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  11. A régi szép időkben ennek a tizedéért odament egy hadihajó, porrá lőtte a várost, és ha még életben maradtak vadak, azokat kiirtotta. Most is ezt kéne csinálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  12. Én már a tegnapi topicban megirtam, hogy a következő al kaida diadal
    Sziriában lesz,a nyugat támogatásával Megáll az ész!!!
    De nem csak itt.Orbán hülyét csinál Monica sógornőjéből,miközben a görög virág
    áruslány (Tsakopulos Kunalakis) a csuti tenyeréből eszik Ez az USA!!! P edig én
    Amerika párti vagyok.Közben a németek mentegetik a führerünket Safarov ügyben.Apropó….. Hol az a hires örmény (diaszpóra) lobby??Ti láttátok????
    Mondjon valaki csak 1 (uno) példát!!!!Megbolondult a világ!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Persze majd ész nélkül bombázgatnak libiaiakat az amerikaiak megtorlásul. Hadd legyen tízszer ennyi terrorista. Mert az ugye jó mindenkinek. Romney-nak szokás szerint csak a pofája jár. Ami meg Izraelt illeti, majd tán akkor ugráljon ha saját maga állja mindig a fegyverkezés, a háborúk számláját nem az amerikai adófizetők. Oké, persze félnek a sok iszlamista baromtól, de hirtelenkedni nem lehet a politikában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  14. Stirnernel a pont!Annyiban helyesbitenelek,hogy nem tizszer ennyi terrorista lesz ha az amcsik elkezdene’k bombazgatni libiat,hanem vilagvege!Obama nem fog esz nelkul nekimenni a falnak,mert pontosan tisztaban van az ellenseg erejevel es elszantsagaval!Ne becsuljetek le az arabokat!Ha nem lennenek tomegpusztito fegyvereik,nyilvan nem provokalnak az USA-t!Es ezt most nem azert mondom mert szimpatizalok az arab vilaggal,hanem azert mert megprobalok realisan gondolkodni…..Kepzelje el mindenki a kovetkezmenyeit egy esetleges bombazasnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Arrol nem is beszelve,hogy Libiaban is elnek maskent gondolkodo,becsulettel dolgozo no”k es ferfiak ,akiknek a feje bubjara nem hianyzik egy haboru es melysegesen elitelik a terrorista cselekmenyeket!Elik a mindennapi kis eletuket,erre egy halom rosszul szocializalodott,agyalagyult,jol bevizipipalt allat mit gondol mit nem,legyilkolja az amerikai nagykovetet.Ezen minden normalisan gondolkodo,erkolcsos ember felhaborodik!Itt is,ott is!Viszont a kovetkezmeny az ami nem mindegy..Mi lesz a kovetkezmenye?Van aki azt mondja bombazzuk szarra oket!Aham..Rengeteg artatlan ember halala lesz az ar!Itt is,ott is,mert ha mi bombazunk,a terroristak sem fognak olbe tett kezzel ucsorogni,erre merget vehet mindenki!Obama nem hulye,egy felelo”ssegteljes vezeto” gondolkodik mielott cselekszik!Aki az egesz arab vilagot eliteli ezert a terrorista cselekmenyert es a halalat kivanja tobb ezer artatlan muzulmannak,uszit es gyulolkodik,az nem kulonb egy nacinal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Izzi
    2012. szeptember 14. péntek
    00:44

    Obama akkor ment ész nélkül a falnak, amikor elhitte, hogy az “arab tavasz” = éhséglázadással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

CIA-központ volt a bengázi amerikai konzulátus 2012. október 12. péntek | AN

Kik álltak a bengázi támadás mögött? 2012. szeptember 29. szombat | AN

Spontán terrortámadás Bengáziban? 2012. szeptember 21. péntek | AN

Nem tudja a Külügy, minek minősítse Bengázit 2012. szeptember 18. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos