Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem tudja a Külügy, minek minősítse Bengázit 2012. szeptember 18. kedd 19:05 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem tudja a Külügy, minek minősítse Bengázit
Washington – Korai lenne még terrortámadásnak minősíteni az Egyesült Államok bengázi konzulátusa ellen végrehajtott támadást – jelentette ki hétfőn Washingtonban Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium szóvivője.
.
A múlt keddi támadásban négy amerikai állampolgár, köztük Chris Stevens nagykövet éltét vesztette.
.
A szóvivő szerint a folyamatban lévő vizsgálat lezárásig korai lenne minősíteni a történteket. Ezzel Nuland megerősítette a Jay Carney fehér házi szóvivő által pénteken, Susan Rice amerikai ENSZ-nagykövet által pedig vasárnap hangoztatott álláspontot, miszerint a történtekről még nem áll rendelkezésre elegendő információ és nincs bizonyíték arra, hogy előre kitervelt akciót hajtottak volna végre.
.
Rice, hangsúlyozva, hogy a pillanatnyilag rendelkezésére álló információk alapján nyilatkozik, a Fox News televíziónak vasárnap kijelentette, hogy a bengázi incidens az Amerikában leforgatott, Mohamed prófétát gyalázó film miatti, spontán tiltakozásként kezdődött. Mint mondta, a megmozdulás erőszakba csapott át, mert azt „eltérítették” a tüntetéshez csatlakozott, nehéz kézifegyverekkel felszerelt, szélsőségesekkel kapcsolatban álló személyek.
.
„Jelenleg nem látjuk annak jeleit, hogy ez egy koordinált terv alapján, előre kitervelt módon elkövetett támadás lett volna. Nyilvánvalóan megvárjuk a nyomozás eredményét, s addig nem akarunk elhamarkodott következtetést levonni”, mondta Rice.
.
Ezzel ellentétes álláspontot képviselt Mohamed Magarif ideiglenes líbiai államfő, aki vasárnap jelentette be, hogy a támadással kapcsolatban ötven embert letartóztattak. Magarif a CBS televíziónak azt nyilatkozta, hogy az elkövetők külföldiek, Maliból és Algériából több hónappal ezelőtt beszivárgott szélsőségesek voltak, akik az akciót a helyi szimpatizánsaikkal együtt előre kitervelték.
.
Az Arab-félszigeten működő al-Kaida magára vállalta a merényletet, az állítva, hogy azzal a szervezet második számú vezetője, Abu Jahja al-Líbi július haláláért állt bosszút. Al-Líbivel amerikai dróntámadás végzett. A terrorszervezet ugyanakkor semmilyen bizonyítékkal nem támasztotta alá állítását.
.
John McCain republikánus szenátor, volt elnökjelölt, több nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy „nevetséges” azt hinni, hogy az incidens lehetett más, mint előre kitervelt terrortámadás.
.
Egy, az interneten hétfőn közzétett amatőr videofelvétel arról tanúskodik, hogy a líbiai tüntetők menekítették ki az Egyesült Államok lángokban álló bengázi konzulátusáról Christopher Stevens amerikai nagykövetet, saját autójukkal szállították kórházba az öntudatlan állapotban lévő diplomatát, de az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. A felvételből, illetve a szemtanúk beszámolóiból inkább arra lehet következtetni, hogy az incidens spontán tiltakozásként kezdődött.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Nem, ez nem terrortámadás volt hanem egy baráti teadélután.
    Ilyen barmok nem lehettek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Terrortámadásban is lehet improvizálni, vagy nem? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. ez hülye? vagy csak selmeczi vírus támadta meg? a lincselők hadat üzentek a támadás előtt? mi ez ha nem terrorcselekmény? a felbújtók ugyan úgy lapulnak, mint bármelyik terrorista támadásnál. máig. ma ugyanis valamelyik iszlámnáci vallási tetű háborút hirdetett a film készítői ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Kiket tartóztattak le? Köztük vannak-e a mecsetek szónokai?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  5. Eleve nem értem, egy ennyire zűrös helyen hogy a fenébe nem védte a nagykövetséget a megfelelő csapaterős AMERIKAI katonai alakulat…
    .
    A megfelelő parancsokkal ellátva, persze, ami a “rules of engagement”- re vonatkoznak.
    .
    De ahogy nézem, itt sem megfelelő csapaterős alakulat, sem megfelelő parancsok nem voltak.
    .
    Érthetetlen, miért dobja oda a jelenlegi amerikai adminisztráció saját emberei életét ennyire értelmetlenül. Még azt sem lehet mondani, jóféle idióta Összeesküvéselmélet-gyártó- Igazságlátó módjára, hogy “nyilván ez szándékos volt, mert hogy ez ürügy lenne a drasztikus beavatkozásra”…
    .
    Mert hogy, nem hogy a beavatkozás nincs, de mintha az amerikai adminisztráció egyszerűen meghülyült volna – nem tesz semmit.
    .
    Egyszerűen semmit, hanem hagyja, hadd történjen ugyanez mindenhol, miközben buzgón próbálják “definálni” és “megérteni” meg “kielemezni” a történteket.
    .
    KIsbush már lerendezte volna ezt a sok büdös majmot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. Ha a Feher Haz elismeri, hogy ez egy elore szervezett terrorista tamadas volt, akkor az elnoknek arra erdemben (katonai erovel) kell valaszolni. Az alnok viszont csak az ujravalasztasaval foglalkozik, most ossze-vissza hazudnak, hebegnek, hapognak, lehazudjak a csillagokat is az egrol, hogy ne kelljen cselekedni. USA elemzok, CIA, FBI velemenye, hogy ez egy elore kitervezett, katonai modszerekkel vegrehajtott tamadas volt. Stevenst a sajat libiai biztonsagi emberei arultak el, a remhirek szerint kinoztak es szodomizaltak, a halala pontos korulmenyeit nem tudjuk, a hivatalos USA allaspont zavaros, es latszolag nem akarjak nyilvanossagra hozni, amit biztosan tudnak. Ezt a moszlem elnokot nem ujra valasztani kell, hanem bevadolni es elitelni. Vegso fokon sajat szemelyeben felelos a negy amerikai halalaert, akiket megfelelo biztonsagi intezkedesek nelkul, fegyveres jelenlet vagy orseg nelkul kuldott olyuan helyre, ahol a kozbiztonsag ismeretlen fogalom. A terroristak mindig a puha celpontokat keresik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  7. “…Az elnok viszont csak az ujravalasztasaval foglalkozik, most ossze-vissza hazudnak…”
    .
    - Ami igaz, de teljesen érthetetlen.
    .
    Mi más tehetne jobbat egy újraválasztásnak, mint hogy alaposan megleckéztetné az elkövetőket? Ha látnák a választók, hogy egy határozott, erős, bátor elnökük van, aki összezúzza a rájuk támadókat? Akivel nem lehet ilyen mocskosságot művelni?
    .
    Ehelyett, az amerikai adminisztráció “keresi az okokat”, és “nem tudja, minek minősítsen” egy újabb, globálisan szervezett iszlámnáci agressziót.
    .
    Hááát, ez így nem lesz jó…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  8. Ezt a hölgyet lehet, hogy nem az eszéért tették oda. Igaz, akkor meg az ízlésük, ….
    Na de, ez az ő bajuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kik álltak a bengázi támadás mögött? 2012. szeptember 29. szombat | AN

Spontán terrortámadás Bengáziban? 2012. szeptember 21. péntek | AN

A Fehér Ház védi a szólásszabadságot 2012. szeptember 20. csütörtök | AN

Magyarokat is támadtak az iszlám nevében 2012. szeptember 15. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos