Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Ha ma lennének a választások 2012. augusztus 6. hétfő 18:00

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Ha ma lennének a választások

Ha ma lennének a választások, akkor Orbán Viktor miniszterelnök maradna, és ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni, mert különben úgy járhatunk, mint a néhai Csurka István, akinek mindenki azt mondta a piacon, hogy a MIÉP-re szavaz, aztán másodszor mégsem kerültek be a Parlamentbe.

Az önbecsapás nemzeti tömegsport, magam is rendszeresen edzek, és környezetemben mindenki, ami oda vezet, ahová: ide. Magunknak hazudni lehetetlennek tűnik, hiszen tudjuk az igazságot, legalábbis sejtjük, tehát ha az ellenkezőjét állítjuk, akkor lebukunk magunk előtt – gondolhatnánk, de nem hiába volt az evolúció, az emberi agy hosszú fejlődése (ami még ma is tart, és ha szerencsénk lesz, akkor évmilliók múlva is), megtanultuk áthidalni ezt az immár látszólagos ellentmondást, simán elhisszük, amit hazudunk, nincs az a hazugságvizsgáló, ami rajta kapna minket, amikor olyan állításokkal szórakoztatjuk magunkat, hogy mindenki utálja a Fideszt, nem történhet más két év múlva, mint csúfos bukás, és jön majd egy fess és fiatal politikus, aki mindent visszacsinál, miközben persze kijavítja az elmúltnyócév hibáit is, az özvegyeket és árvákat megvigasztalja, a megszomorítottakat felvidítja és pénzt osztogat.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Fidesz, és oldalán ez a különös nemeztáska, a KDNP éppen mindent megtesz, hogy maradjon, kapukat csuk be, kapukat nyit ki, törvényeket alkot, határokat szab, és vicces rendeleteket hoz, mint legutóbb a 18 év alattiak szavazási lehetőségét, mivel valaki megtudta, hogy a 17 és fél évesek körében népszerű a Fidesz. Másnapra törvény lesz.

Ha ma lennének a választások, meglehetős szarban lennénk.

Ha rendes időben, két év múlva lesznek a választások, akkor is.

Az elégedetlen és duzzogó választópolgárok jelentős része megelégedne azzal, ha a Fidesz népszerűsége fokozatosan csökkenne, az MSZP-é pedig nőne, aztán megnyernék a következő meccset és kormányt alakítanának. Az elégedetlen és duzzogó választópolgárok jelentős része igénytelen barom, akik képtelenek felidézni a tényleg borzalmas szocialista kormányzást, vagy annyira egyszerűek, hogy valamiféle javulásban reménykednek, azaz, hogy ha megint szocialista kormánya lesz Magyarországnak, akkor sokkal jobban csinálják majd, mint eddig, nem lopnak, nem tehetetlenkednek, nem sunyítanak az irodákban, hanem bátran belevezetik a hont a modern Európa ölelő karjaiba.

Ez nem lesz, nem vezetnek minket sehová, képtelenek a fejlődésre, utánpótlásuk nincs, az MSZP-ben még a fiatalok is öregek, sem ötlet, sem karizma, csak a megúszás és a visszakapaszkodás reménye.

Nemzeti tragédia lenne győzelmük.

Szó sincs persze arról, hogy azonos mértékben idióták lennének a szocialisták, mint a fideszesek, de nem mérlegelhetjük örökké a torkon rúg, illetve torkon rúg és közben a himnuszt énekelteti velem látszólagos dilemmáját. Teljesen mindegy mit ígérnek, mert már mindent tudunk róluk, és semmit sem hiszünk el nekik. Ez a vonat elment, kedves rendszerváltó pártok.

Ha Orbán komolyan venné a kritikákat, kijózanodna egy pillanatra, felmérné, hogy mit csinált eddig, és mit fog még, ha engedik, majd lehajtaná őszülő fejét, elmormolna néhány felkavaró és az alkalomhoz illő Wass Albert idézetet, majd lemondana, akkor ijesztő és kezelhetetlen helyzet alakulna ki.

Nem alakult ki az az ellenzék, ami képes lehetne tényleg működtetni Magyarországot, pontosabban: nem erősödött meg eléggé, nem öltött alakot, csak valahol a 60%-nyi bizonytalan szavazó és a civil mozgalmak környékén gomolyog, mint valami szimpatikus, de amorf felleg, amiből még bármi lehet, de holnapra kormány – nem.

Részben tehát: Orbán, takarodj!, részben pedig: izé, azért annyira ne tessék elkapkodni, mert még nem terítettük meg az asztalt a torhoz, tehát lehetőleg nagyon lassan és megfontoltan szíveskedjék takarodni, esetleg ne is most azonnal, csak, majd ha nem lesz ilyen meleg, khm.

Ezzel még nincs biztosítva, hogy két év múlva létrejön egy vállalható, normális ellenzék, de legalább nem jön az azonnali káosz.

Számomra kizárólag olyan új kormány elfogadható, amiben nincs benne, vagy csak kisebbségben az MSZP, és olyan pártok alkotják, amelyek értelmesen képesek továbbszőni Magyarország sorsának nyűtt fonalát, képesek válaszokat adni a kérdésekre, nem elkerülik azokat vagy hazudnak, hanem maradandót alkotnak, és soha, de soha többé nem hivatkoznak elődeikre, kizárólag pozitív értelemben. Még ez is kompromisszumos álom részemről, mivel ideális esetben egyáltalán nem lenne az országgyűlésben Fidesz, MSZP, és Jobbik az országban sem, az eddig kudarcot vallott pártok elhúznának a vérbe, az összelopott pénz lassacskán visszacsorogna az államháztartásba, aztán néhány évtized múlva csak egy mókás közjátékot képeznének a XXI. század történelmét taglaló könyvekben.

De tudom, hogy ez lehetetlen, azt viszont ne várja el tőlem senki, hogy bedőljek a politikai váltógazdaság félreértelmezésének, és azért izguljak, hogy szocialista vagy fideszes oligarchák fognak-e lopni a választások után.

Ez számomra teljesen érdektelen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (58 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +70 ( 106 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Ha ma lennének a választások, 4.5 out of 5 based on 58 ratings

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

63 Reader’s Comments

  1. Illúzió abban reménykedni, hogy kialakul egy erős ellenzék. Főleg, ha a fidesz még sokáig marad. Azon egyszerű oknál fogva, hogy minden eltelt nappal csökken az állam vagyona és nő azoké, akik a fideszt hatalmon tudják tartani. De ha mégsem, akkor a felváltó kormánynak már semmilye sem marad, amin kormányozhatna.Vagy pláne gazdálkodhatna. Az idő tényező itt válik baromi fontossá! Nem vitatom, hogy az mszp sem remekelt, loptak is, ne de hol van egy nokiás doboz, vagy egy belvárosi lakás a fidesz által elrabolt javakhoz? Az újságírók felelőssége sem elhanyagolható, mert körbe lehet járni ezt a kérdést ezerszer,hogy szar a fidesz, és ugyanolyan szar az mszp, a jobbik meg csettintésre tünjön el…Nem ezt kellene sulykolni, hanem jó vadász kutya módjára keresni azokat az embereket, mozgalmakat, bármit, ami esetleg kisegíteni bennünket a szarból, és népszerűsíteni ezerrel. De hát ez sokkal kényelmesebb. És,hogy miért az újságírók? Mert könnyebben és jobban rálátnak olyan dolgokra és személyekre, akikre/amikre az átlag ember nem. Megírhatják, népszerűsíthetik stb. Valahogy ezt várnám el a politikai újságírástól. Amolyan iránymutatást ….de hát ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  2. Sem-sem fogadjunk,hogy 18 és fél évesek szavazják a Fideszre !!!!!! Mert Orbán még akarja a hatalmat és tovább hazudik és becsaapja az embereket !!!!>:-(((///

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  3. http://nepszava.com/2012/08/velemeny/solyom-szarnyalasa/comment-page-1.html#comment-203642
    Ez a komment ide illik. :(
    Köszönjük a rövid, de velős változatot PKI. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  4. Én eddig mindig úgy szavaztam hogy én hogy éltem meg mi történt velem milyen negativ és pozitiv változások történtek az életemben az adott kormányzati ciklus alatt.Soha nem azért szavaztam az x-pártra mert pl a munkahelyemen baráti vagy családi körben ezt meg ezt sulykolták belém hogy ezért vagy azért szavazz erre vagy arra a pártra.Ez a cikk nagyon tetszik nekem bizony sok van amivel nem értek egyet de ez egy kiváló kórkép a parlamenti választásokkal kapcsolatos magyar gondolkodásmódról.Kell valami megoldás.De mi?Akkor amikor magyar magyarnak ellensége?Itt csak egy megoldás van.Mindenkinek újra kéne inditani az operációs rendszert az agyában és közösen nekiállni jó szándéku és tudás alapu munkát végezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. “Itt csak egy megoldás van.Mindenkinek újra kéne indítani az operációs rendszert az agyában és közösen nekiállni jó szándékú és tudás alapú munkát végezni.”
    Nos ezzel tökéletesen egyetértek, és mégis ez az a dolog, amit kis hazánkban ma már ember ki nem ejt a száján, mert rögvest hatvanan vágják a fejéhez:
    - Hülye vagy! A dolgok nem így működnek! A politika másképpen működik.
    Az emberek szerint minden másképpen működik. Azt ugyan senki meg nem mondja, hogy hogyan működik de másképpen, az istókzicsi.
    Szóval hülyék vagyunk. Idealisták egy fatalista nemzet kebelében, kedves Kakas. Pedig nekünk van igazunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  6. Senkitől nem várom, hogy ájultan gondoljon a szocialisták kormányzására. De a Parához hasonló megmondó embereknek nagy részük van abban, hogy ma az állampolgárok többsége undorral fordul el a politikától, csalónak és tolvajnak tart MINDEN politikust. Medgyesy kormánya 50%-os fizetésemelést adott a közalkalmazottaknak, adómentessé tette a minimálbért, bevezette (szakaszosan) a 13. havi nyugdíjat, megtartotta a fidesz által kitalált, de már nem alkalmazott gáláns lakástámogatást, sőt kiterjesztette a használt lakások vételére is. Mi volt a komment? Fúj, eladósítja az országot, nem is kapott mindenki 50 %-ot, tönkre fogunk menni! Jött Gyurcsány, aki 2006-ig nem nagyon csinált semmit, majd belevágta a SAJÁTJAI – nem a félázsiai származékok – szemébe, hogy ez így tovább nem megy, abba kell hagyni a hazudozást, az önáltatást. Mire a kórus: Fúj, csalással győzött, eltagadta a valóságot! Pedig ha emlékszünk, abban a kampányban nem a szocialisták ígértek 14. havi nyugdíjat, meg egyéb nyalánkságokat. Aztán lassan úgy tűnt, az adósság is kezelhető, ha sikerül a GDP-t picit meglendíteni, készültek a tervek az oktatás, az egészségügy, a nyugdíjrendszer, a szociális kiadások fenntarthatóságára. Persze nem vita nélkül. A kórus: Jajajaj, nem csinálnak semmit, csak egymást marják! Azt már ne is mondjam, hogy jött a fizetett talpasok randalírozása, akiket a sólyomszem “a nép jogos haragjának” nevezett. Megkezdődött az indokolatlan szociális juttatások leépítése, a gáláns lakástámogatás szűkítése. A kórus: Nyomorba döntik az éhező nyugdíjasokat (mert csak a 80 ezer forint alatti nyugdíjasoknak hagyták meg a 13. havit.)! Elveszik a lakáshoz jutás esélyét a fiataloktól (a 30 milliós felső határt 15 millióra vitték le)! Aztán jött a 2008-as válság, szóba került az egészségügy rendbetétele: a gyerekeken és a nyugdíjasokon kívül a semmiféle tb-t nem fizető “potyautasok” kiszűrése, a vizitdíj, meg a kórházi ápolási díj bevezetése, tárgyalás a több biztosítós rendszerről. A kórus: Jaj, mi lesz szegény nyugdíjasokkal, hogyan fizetik ki a 300 forintot! Azt még megértem, hogy az orvosok háborogtak: naná, az addigi fekete, adózatlan ötszázasok, ezresek helyett hivatalos úton kaptak kevesebbet. Ráadásul számlát kellett adniuk a beavatkozásokról, hogy ne fordulhasson elő az, ami ma ismét gyakori, hogy olyan kezeléseket fizettetnek ki az OEP-pel, amire sor se került. A kórus: Jaj, szegény szívbeteg, azonnal infarktust kap, ha meglátja, hogy százezrekbe került az ellátása! Jaj, megrendítik az orvos és beteg közötti bizalmat! Ahelyett, hogy az írástudók elmagyarázták volna, hogy mit jelent egy számla. Szinte véletlenül lehetett megtudni azt is, hogy az OEP kasszája először egyenesbe került. Tévedés ne essék: a “kórus” nem a magyarnemzetben énekelt, hanem az összes, baloldalinak elkönyvelt médiumban, a legalábbis liberálisnak ismert sajtómunkások tollából, mikrofonjából. A korrupció más téma, és igenis kérlelhetetlenül fel kellett volna lépni ellene. De azt ma már jótékony homály fedi, hogy a Gyurcsány vezette kormány nyújtott be olyan törvényjavaslatot a civil szervezetek (TASZ, AI) véleményére alapozva, amely némiképpen kifehérítette volna a pártfinanszírozást. Nem mellesleg az őszödi beszéd egyik legfontosabb vonulata is az volt, hogy a pártok pénzelését átláthatóvá kell tenni. A kétharmados törvény persze nem ment át: a fidesz akkorára tudta, ő fog győzni, és esze ágába sem volt megkötni a saját kezét. A kórusnak meg esze ágába sem volt felhívni a veszély mértékére a figyelmet, amikor a nagy orbanizátor kikottyantotta a “centrális erőtérről”, meg a “felesleges értelmiségi vitákról” szóló elképzeléseit. Úgyhogy kedves Para, egy igaz mondat van az írásban: Az önáltatás bajnokai vagyunk. Mi, mindnyájan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +63 (69 szavazatból)
  7. Egyébként, ha ma lennének a választások, akkor ez lehet, hogy igaz lenne. Sokkal inkább tartok viszont attól, hogy akkor, amikor valóban választásoknak kellene lenniük, többé már nem lesznek, mert az Isten nem segített meg minket, és mégiscsak találni kellett valami mást a demokrácia helyett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  8. Nem értettem meg, Para kit szeretne a kormánynál látni!
    A baloldal nem, a jobboldal nem, akik voltak már a parlamentben nem… vagyis senkit sem. Valakinek pedig irányítania kellene az országot. Viszont
    talalom
    2012. augusztus 6. hétfő
    20:43 hozzászólását annyival egészíteném ki, hogy ezt a katyvaszt, (sz.rt) csak nagy megszorítások árán lehet majd valamennyire kiigazítani. és lehet újra visítani, és folytatni a nem valamire, hanem valami ellen szavazást.
    Úgy vélem, Para a DK. felé kacsintgat, no de az ottani vezetők is voltak, vannak a parlamentben, akkor meg ellent mond önmagának. Vagy mint a legtöbb szavazó ön sem gondolta át, kire, csak azt, ki ellen? Így önmagammal filozofálgatva sem értem a cikk lényegét, azon kívül, mindenki lop. Ha újak jönnek, viszont ők még éhesebbek! Csak hogy az ön eszmefuttatását folytassam……..
    A leírtakban vannak igazságok, de kellene fejezni a cikket, mivel így mindössze vázlat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  9. Én azért több igaz mondatot találtam, nagyjából az egész írás az. Ez szerintem a mai magyarországi realitás. Orbán ne kapkodja el a távozást. Gyurcsány Ferenc is mondott ezzel egyenértékű mondatot, ha jól emlékszem. Nem készültek fel a választásokra. Nekem is az az érzésem.Egyik párt sem tudja mi a bánatos fittyfenét lehetne kezdeni ezzel a mai állapottal. Egy technokrata kormány kellene, Orbánékat eltakarítani az országból, az összeharácsolt vagyonukat elkobozni, mert addig, amíg ezek itt vannak nem lesz nyugalom .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  10. Gets, koszi, hogy megmentetted Bartus Laci kivalo cikket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  11. Imre, remek. mint mindig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  12. miracle
    2012. augusztus 6. hétfő
    22:05
    A link nekem már nem működik. :(
    BL levette a cikket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. gets, akkor talan en voltam az utolso, aki meg olvasta. koszi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. admin vissza fogja tenni. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. na végre egy intelligens, valóban racionális írás..
    hála hogy itt legalább ilyen valóban értelmes cikkek is megjelennek egy valóban baloldali embertől..
    ha jönne az mszp az valóban egy katasztrófa lenne.. és utána jönnének azok a szörnyetegek, vagy nem is tudom minek nevezzem őket.. a legrosszabbik választás a jobbik..
    szerintem akkor nem csak a szabad választásokat, de ezt az országot is elfelejthetjük egy jó időre..
    én tényleg őszintén boldog lennék, ha a többi újságíró sem keverné össze a Fideszt a nácikkal.. mert akkor mégis majd mit fognak mondani hogyha tényleg jönnek azok a szörnyetegek?
    ezek azért mégsem gyűjtenek senkit se táborokba..
    azért mégis vannak elveik.. még csak nem is zsidóznak, cigányoznak túl sokat, azt a keveset is csak az esztétika kedvéért.. ami meg igazán bocsánatos (ettől még nem követendő!) látva hogy milyenek azok akik komolyan is gondolják..
    őszintén szólva én nagyon megbecsülöm a Fideszt, és – bármennyire morfondíroztam sokat a bal oldali pártokon – minden valószínűség szerint rájuk fogok szavazni.. még akkor is ha ha az X mellé fogcsikorgatva odaírom hogy „Orbán, gyüűűűűllöllek!!!” :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (10 szavazatból)
  16. Mirracle, gets! A Sólyom cikkre gondoltok? Szerintem kicsit elborult a dühtől BL agya, nem baj, ha még egyszer átgondolja. Persze én is dühös vagyok a madárra, mert 2006 és 2010 között egyszerűen elszabotálta KE elnöki kötelességét, megszegte esküjét.
    12992 (nincs kedved másik nevet választani? Mondjuk telefonszám:))) Bocs, a lényegre térnék. A szakértői kormány szerintem totál zsákutca, több helyen is leírtam már. A politikusnak egy szakma alapos ismereténél jóval többet kell tudnia. Látod, a madár is kiváló alkotmányjogász volt állítólag, politikai szerepben mégis elhasalt. Azt is hajtogatom sokfelé, hogy nem a választások megnyerése lesz igazán nehéz, hanem az utána következő évek. Vacillálok az MSZP meg a DK között. Az MSZP-ben úgy tűnik, hogy nagy a csábítás arra, hogy elhallgassa a várható kínokat, bár Lendvai derekasan küzd. Ő például a legjobb magyar politikus lehetne, ha nem csábítanák el állandóan a női mivoltából fakadó, és általa hangsúlyozott bugyutaságok, mert egyébként pengeagyú csaj. Mesterházy is jobb ugyan, mint amire számítottam, de túlságosan foglya a nagy, szürke, tohonya öregeknek. Gyurcsánynak kb. most kellene előjönnie, elkapkodta a két évvel ezelőtti pártalapítást. Ezt meg is írtam neki, amikor a DK alakult. A DK-val az is bajom, hogy egyelőre nem rukkolt elő azzal a 7-8, egyszerű bővített mondattal, amihez csatlakozni lehetne. Például: A Magyar Köztársaság szekuláris állam, amely a hívők egyházait KIZÁRÓLAG szociális feladatok ellátásában támogatja! Az egyházi oktatás nevelés fenntartása a hívők feladata. Ehelyett végeérhetetlen, és a köznép számára érthetetlen, gyakran sértő vitákba bonyolódik a Kádár-rendszer megítéléséről. Szerintem inkább azt kellene világossá tenni, hogy nem lesz 1 millió munkahely, meg fellendülő gazdaság, ha nem vagyunk képesek a nemzetközi együttműködésre. (Ezügyben olvasd el Róna Péter Népszabadságban megjelent cikkét, Feljegyzés a Hetényi kör javaslatához a címe) Róna Péter egyébként egy kiváló jelöltje lehetne a DK-nak (nagyjából konzervatív liberálisnak gondolom), ha rá lehetne venni, ő tényleg politikus alkat. Ha semmiképp, akkor talán Vadai Ágit lehetne felépíteni. Gyurcsány Ferencet rendkívül tisztelem, nézeteivel sokban egyetértek, de jobb lenne, ha most nem tenné ki magát további nemtelen támadásoknak. Kár lenne, ha ebben tönkremenne emberileg, nagyobb szükség lenne arra, hogy elméletileg, és egyelőre saját körében alapozza újra a magyar baloldalt, a nemzetközi összefüggésekbe is beágyazva.
    A sokak által visszavárt Bajnai (és mellette Oszkó) szerintem nagy csalódást okoznának. Ők klasszikus neoliberális közgazdászok, ráadásul az üzleti életben sokkal kevesebb macerával sokkal többet keresnek. Szemmel láthatóan tetszik nekik, hogy sokan bíznának bennük, de szerintem az első durva támadástól megsértődnének, és vennék a kalapjukat. Márpedig a Jobbik mindenképpen erősebb lesz, ők pedig nem a szakszerű, korrekt érvrendszerükről híresek.
    Konkretizáljuk kicsit a kínokat. Pl. az egykulcsos szja megszüntetése azonnal harcba hívná azt a kb. 15-20 százaléknyi alkalmazottat, akik ennek haszonélvezői, ráadásul igen hangos érdekérvényesítők. Csatlakoznának hozzájuk a fiatal gyerekesek, akik a családi pótlékot most az adórendszerből kapják. Nekik több lenne a fizetnivalójuk, mert azt ugye senki nem gondolja, hogy maradhatna a 16%, csak a kevesebbet keresőknek lehetne csökkenteni az adóját? Az egyházak elhessegetése a húsosfazék meg a lelkek közeléből fellázítana egy csomó egyszerű embert, aki ugyan nem tartja semmiféle vallását, de vakon hisz a papnak. A tiszta, átlátható viszonyok megvalósítása az egészségügyben – mint láthattuk – az orvosoknál verné ki a biztosítékot. Úgyhogy kemény meccsre kell készülni, és ebben egyetértek Parával. Kell még az a két év a frontok tisztázásához, az egyezségek megkötéséhez! Köszönöm a türelmeteket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  17. talalom
    2012. augusztus 7. kedd
    00:17
    Én sem “talalom” a helyes utat, de a két év az nagyon sok!!!!
    :))) :((((((((((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Para! Az írás minden eddigit felülmúlóan kiváló! Akik azt kérdezik a szerzőtől, hogy akkor kit látna szívesen kormányon, válaszolják meg maguknak, aztán szavazzanak is arra. ( Az, hogy az emeszpé kevesebbet és szégyenlősebben lopott, ki-ki ítélje meg a saját erkölcsei szerint. Ez olyan, mint mikor azt mondják valakire, hogy egy kicsit kurva. )Az újságíró egyelőre még nem formálja a történelmet, csak értelmezi a helyzetet, és megjeleníti a közhangulatot. A helyzet ugyanis az, hogy bárki, ismétlem bárki – még én is – jobb miniszterelnök lenne, mint a jelenlegi, de legitimáció nélkül nem volna tényleges hatalma, azaz lehetősége a jogállam visszaállítására, az elkerülhetetlen tényleges reformok véghezvitelére, a gazdaságpolitikai fordulatra. Magyarul: jönne a káosz. A cikk kiváló. A helyzet reménytelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  19. A cikkből:

    “Ha Orbán komolyan venné a kritikákat, kijózanodna egy pillanatra, felmérné, hogy mit csinált eddig, és mit fog még, ha engedik, majd lehajtaná őszülő fejét, elmormolna néhány felkavaró és az alkalomhoz illő Wass Albert idézetet, majd lemondana, akkor ijesztő és kezelhetetlen helyzet alakulna ki.”
    .
    “Részben tehát: Orbán, takarodj!, részben pedig: izé, azért annyira ne tessék elkapkodni,”
    ———

    Para úr önnek pihenésre, regenerálódásra van szüksége. Amíg csak olcsón poénkodik és elpoénkopdja a lényeget, az még mindig jobb mintha komolyra fordítja a szót.
    .
    Van önnek tényleg komoly mondanivalója amikor leül az íráshoz?? Ne haragudjon nekem úgy tűnik beszéd azaz írás közben gondolja ki mit akar mondani, és viszi önt előre a saját elkezdett témája és az vezeti.

    Válaszként a fenti idézetre.

    .
    Nincs pótolhatatlan ember, ha Orbán holnap lemondana, vagy agyvérzést kapna és lenullázná magát, ugyanúgy folyna tovább az élet, lenne aki a helyére lép, soha nem állt meg az élet attól, hogy egy ember, akárki is még a legnagyobb, eltűnt a színről.
    .
    Esetleg lenne belharc a Fideszen belül, esetleg felrázná a közvéleményt., esetleg erőre kapna és aktívabb válna az ellenzék, biztos lenne erőharc, de az élet menne tovább.

    És csak jobban. Be lehetne tölteni az űrt.
    ——-
    ——-
    Nem alakulna ki ijesztő helyzet, mert az ijesztő helyzet már itt van, már kialakult , Orbán alakította ki.
    —–
    Minden nap amit a hatalomban tölt csak mélyebbre nyomja az országot, csak egy újabb szeg a koporsóban, ha lemondana vagy volna szíves elpusztulni, egy hét múlva senki sem emlegetné a nevét, az ország szembenézne egy új kihívással, de egyben egy új eséllyel, ami csak jó, mert ameddig ez a beteg ember tartja a kezében a gyeplőt, az embereknek esélye sincs semmire.
    -
    Ha választani lehet , hogy Orbánnal a biztos pokolba, vagy nélküle a bizonytalan kemény küzdelembe a létért, én gondolom minden felvilágosult ember az utóbbit választaná még a mennyország biztos ígérete nélkül is.
    .
    Lehet hogy nincs ütőképes ellenzék, és kész és tökéletes új párt, de amíg ez a beteg, ostoba, érzéketlen szörnyeteg lélegzik és a kezében tartja a gyeplőt, nem is lesz, nem is fog kifejlődni semmi, minden csak mélyebbre süllyed, erről ő gondoskodik , mert ez az egyetlen amihez ért.

    .
    Ahhoz, hogy ellenzék, logikus gondolkodásmód, akcióképesség, össznépi felvilágosodás, helyes szavazói magatartás, helyes ellenzéki magatartás, bármilyen társadalmi, politikai, és gazdasági fejlődés legalább csírájában elkezdődjön , ahhoz a termőtalajt először méregteleníteni kell.
    .
    Az a szemlélet, hogy ne siessünk kivonni ki a mérget mert mi fog teremni talaj, lám most sem terem semmi, az hazug és bocsánat de ostoba.

    Legalább ugyanannyira mint nem kihúzni a rohadt fogat, mert hátha beletörik a gyökér és abból baj lehet. Igen a gyökér nagy valószínűséggel bele fog törni, azt ki kell majd műteni és életben marad a beteg, míg ha késlekednek a rohadt fog vagy a rák, megöli. Azonnal lépni kell eltávolítani.
    -
    Orbán olyan mint a rák, minél később távolítják el annál több gyilkos áttétet épít ki és gyengíti a testet.
    .
    Előbb méregteleníteni kell a termőtalajt, aztán vetni és türelmesen öntözni és megvárni az aratást.
    .
    Orbán is öntöz, de csak vitriollal és méreggel, ez a talaj semmit nem terem amíg ő ontja magából a toxikus anyagot, nem is fog és napról napra nehezebb lesz rendbe majd hozni.

    Minden perc késlekedés bűn.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  20. u.i.

    Para úr, amit ön az írásában produkált, az a Stockholm-szindróma bevezető tünete.
    .
    Ha Orbán sikeresen kiterjeszti ezt az egész országra, márpedig ezen mesterkedik, akkor szerencsétlen tevékenysége Magyarország nemzetbiztonságát és a kiépített áttéteken keresztül Európa politikai és társadalmi stabilitását veszélyezteti amely Orbán további térnyerése esetén a fegyveres konfliktust eredményezhet, amelyet már nem lehet majd Magyarország területére lokalizálni, elkerülhetetlenné válik a külső beavatkozás és Magyarország szuverenitásának elvesztése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  21. talalom
    2012. augusztus 7. kedd
    00:17
    Bocsánat, amiért az este nem reagáltam, de a hozzászólás megjelenésekor már kiléptem.
    Tökéletes az elemzése, és azt hiszem, pontosan ezt vártam volna a cikktől, amit ön a hozzászólásában leírt. Erre mondtam, a cikk egy vázlat, nem gondolatébresztő írás. Javasolnám a hozzászólást belevenni a cikkbe, és akkor lelkesen tapsolok, és gratulálok hozzá. Mint ahogyan az ön hozzászólásához is, mivel így megegyezik a véleményünk.
    Tisztelettel 120992 (random generátor :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  22. Gyurcsány és Bajnai szerint a gazdaságot 1-2 év alatt helyre lehetne hozni, de ami a fejekben lakozik, azt mégcsak megjósolni sem tudták, miután tudják, hogy a népet hazugsággal lehet a másik ellen kijátszani. Ha valaki most választást akar nyerni – annyira rossz helyzetben vannak az emberek – és azt igérné, hogy rám szavazzatok, akkor még rosszabb lesz….na ki szavazna rájuk?! Pedig ez az igazság! Itt Tündérországot kell nyomatni, és akkor azt elhiszik, mert úgy gondolják, hogy csak ők érzik rosszul a helyzetüket! Ehhez még hozzájön az a sulykolás, hogy de a szocik is….Hát akkor pedig várjunk, míg megszületik egy fiú vagy leány, aki majd győzelemre vezeti a népet! Hát tényleg húsz évig maradnak Orbánék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  23. és mivel én nem hiszek az ország felemelkedésében, és egyik pártban sem, a pénzemet még véletlenül sem tartanám magyar bankban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. talalom
    - nagyon egyetértek veled – főleg az írástudók felelősségéről írtakkal. Mert ha egy Para sem képes, még 2 ilyen év után sem különbséget látni a max 100 milliós csipegetés és a 100 milliárdos pofátlan közpénzgépezés között – akkor mit várjunk a tájékozatlan tömegektől?
    Ha nem látja a “Csak a fidesz” jelszó és annak gyakorlati megvalósítása – és az Mszp politikai harakirije között a különbséget az ország kormányozhatósága érdekében, akkor nem is tudja megvilágosítani.
    Ha nem látja a különbséget a demokrácia módszeres lebontása, és a legnehezebb helyzetben is demokratának maradás között, akkor ott valami baj van az erkölcsi érzékével!
    Ha nem látja, hogy egy 6 %-os költségvetési kiigazítás (és közben a gazdaság végig a pozitív tartományban maradt) valamint Orbán gazdaságrombolása között mi a különbség, akkor nem tudom, mit lát?
    A világgazdasági válságot is Gyurcsány nyakába varrná? Na ne!
    Egyébként meg Orbán bukása megteremtené egy nagykoalíció lehetőségét egy szakértői kormányzás mögött – de tényleg tudomásul kellene venni, hogy Bajnai kormányzása annyira neoliberális lenne, ami nem tetszene Kádár népének, és hamar kiábrándulnának belőle is.
    Mert egyébként a kormányzása jó emléke a jobboldal szordínójának, a baloldal kussoltatásának és a német gazdaság húzóerejének köszönhető. A Varánuszon láttam egy olyan grafikont, ahol a magyar és a német gazdaság teljesen szinkronban emelkedett Bajnai alatt. Gyengébbeknek: nem Bajnainak köszönhetően, talán csak annyiban, hogy nem volt üszkös jobbkeze és unortodox (értsd nem normális) gazdaságpolitikája, amivel elrontotta volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  25. Eagle – veled is mélyen egyetértek egy kivétellel:
    “Orbán olyan mint a rák, minél később távolítják el annál több gyilkos áttétet épít ki és gyengíti a testet.”
    Szerintem meg egy ronda nagy pattanás, aminek meg kell ahhoz érni, hogy végre (és végleg) ki lehessen nyomni az ország testéből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  26. talalom
    2012. augusztus 6. hétfő
    20:43
    Gratulálok az összefoglalóhoz. Az a véleményem, hogy bizony itt van az eb elhantolva.
    Nem tudom, hogy az MSZP lopott- e vagy sem, mert igazán semmi sincs bizonyítva, ráadásul csupa marhaság amin csámcsogott a balliberális értelmiség is. Pl. Nokiás doboz. Mindenesetre sikerült azt a látszatot kelteni mintha. Ehhez képest a Fideszes világ szerintem nem csak látszat. Ezt a különbséget elmosni megbocsájthatatlan bűn. Ilyen formán teljesen mindegy mi a szándéka Parának írásaival, ha ezeket a dolgokat nem teszi helyre nem használ a Magyar demokráciának, hanem árt.
    Ami meg Gyurcsány amortizációját illeti, bizony abban vastagon benne volt az egész balliberális értelmiség is, hol azért mert beszopta a Fidesz marhaságait, hol azért mert szégyenlősen hallgatott, hogy azt ne mondjam sunnyogott. Talán azért mert Gyurcsány egyértelművé tette a rendszerváltás óta eltelt időszak hazugságait amikor szinte kivétel nélkül mindenki “könnyű álmot” ígért az Országnak vagy nem hívta fel a figyelmet annak képtelenségére. Szóval a jelenlegi demokrácia romboláshoz mindnyájan így vagy úgy, de hozzájárultunk. Az elmúlt 22 évben szerintem Gyurcsány volt az egyetlen politikus, aki nem csak kimondta, hogy meztelen a király, hanem eredeti gondolatai is voltak. Ezen a “magyar ugaron” azonban az ilyen embereknek a sorsa nem lehetett más mint ami neki is osztályrészéül jutott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  27. Igaza van Parának! Hagyni kell Viktort, egyszer majd csak nyugdíjas lesz.
    -
    Mesterházi is megjövendölte, hogy a fidesz egyszer majd el fogja veszteni a választást, addig tehát tennivalónk nincs.
    -
    Gyurcsányt nem az ellenzék, hanem a saját pártja, és a koalíciós partnere állította félre.
    Sajnálom viszont, hogy nem említjük sosem az SZDSZ elévülhetetlen érdemeit az elmúltnyolcévvel kapcsolatban.
    -
    De amíg az ellenzéknek nem az a jelszava, hogy egy a zászlónk, addig Para is álmodozhat kedvére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Gets
    Köszi a linket. Érdekes volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. kekec
    2012. augusztus 7. kedd
    08:18
    Bizony mondom osztom a véleményedet.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Trainus

    Olvasd el a Gets által ajánlott linknél ezt a kommentet. Sammyd 2012.augusztus 6. hétfő 18:16
    Kiderül, hogy mennyire sáros az MSZP pénztárcája is.Teljesen alátámasztja, azt, amit írtál, hogy Gyurcsány Ferencnek igaza volt abban, hogy tisztává kell tenni a pártfinanszírozást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. Kekec
    Jól érzem az iróniát az írásodban, mert csak akkor értek egyet veled.:))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. @kekec
    2012. augusztus 7. kedd
    08:24

    Bár a próféta szólna belőled, minden álmom az volt, hogy ha eddig nem is, az Orbán országlása végre felrázza az embereket és tényleg elindul valami tisztulás.

    Ha megérik a ronda pattanás. De mikor??? És akkor mégis miért írtam rákot???
    -
    Hát nézd meg hová tartunk, és sajnos Para is efelé indul, hogy úgysem tudunk jobbat, nincs jobb, maradjon egyenlőre Orbán, ne kapkodjuk el, mert jaj mi lesz, ha ő nem lesz.???
    .
    Figyeled, az Orbán diktálta lassan kibontakozó alattomos logikát, propagandát?
    -
    Nincs jobb párt, mind bénák aljasok, szart sem ér az ellenzék, mind tolvaj, nincs már kire szavazni, a magyar nép meg egy primitív fél ázsiai melléktermék aki csak az erőből ért, nem is érdemes felemelni, (még teljhatalmú 2/3-al sem), mindenki ügyetlen, béna csaló, bamba, az egész nép alávaló, hát ki más tudna rendet tartani egy ilyen helyen, mint a keménykezű, bunkó paraszt Orbán?

    Figyeled , hogy kúszik be lassan a ronda kaméleonja a nyílt diktatúrával??
    .
    Következő az lesz: hát igen, ilyen bunkó diktátor az Orbán, de ennek a bamba tespedt magyar népnek és korrupt erőtlen ellenzéknek ez kell, csak egy ilyen durva kezű bunkó diktatúrája tudja helyretenni megfegyelmezni őket.
    .
    Befejezés??? Hahh, mi lesz ha elszabadul ez a sok bunkó, és a fél-ázsiai horda, addig jó nekünk amíg Orbán atyánk él. Nem ismerős a logika, a folyamat beindítása, felvezetése?

    .
    Na ettől tartok igen erősen, ez egy rohadt propaganda amire a felcsúti paraszt újabban rákapott és kezdi gátlástalanul nyomni, egy kis megfélemlítéssel fűszerezve.
    .
    Azért @talalom 2012. augusztus 6. hétfő 20:43 és a te @kekec 2012. augusztus 7. kedd
    08:18 hszed nagyon is gaz, teljesen egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  33. Gondolkodtam, hogy belépjek-e, mert én sem szeretem, ha egy vagy két személy vitájává szűkül egy fórum. Igyekszem röviden reagálni.
    12292! Elnézést az automatikus tegezésért, az életben valszeg én kezdeményezhetném (öreg vagyok és nő).
    Emigrant! Tökéletesen egyetértek! A lopás mértéke nem lehet szempont a cselekmény megítélésénél. Éppen ezért kellene a pártfinanszírozásban tiszta viszonyokat teremteni, ahogyan azt Gyurcsány szinte monomániásan hajtogatja. A hal ugyanis onnan bűzlik. Mi a helyzet ma? A pártok (ha országos választáson elértek 1 %-ot), kapnak költségvetési pénzt. Ha bekerülnek a parlamentbe, a közösből fizetjük a képviselőket (nem túl jól), ha frakciót is alakíthatnak, plusz pénzt kapnak, képviselőik bizottsági tagságot vállalhatnak, ezért is többletpénz jár. (Ezért volt fontos Orbánéknak, hogy a DK-nak ne lehessen frakciója, hogy kiszáríthassák a legális anyagi forrásaikat.) Aztán még a kampányokra költhetnek a közösből egy nevetséges, 1 milliós összeget. És van némi bevételük a tagdíjakból. Ha végiggondoljuk, hogy ebből kellene fenntartani egy országos szervezet hálózati egységeit (irodát, alkalmazottat, ahová el lehet menni), kapcsolatot építeni (buszt, sofőrt fizetni), reklámot csinálni (szórólapot, bizgentyűt), szakértőket fizetni (egy komoly tanulmány hónapokig tartó munka, azalatt a lelkes szakértőnek is kell ennie, villanyszámlát állnia), akkor nyilvánvaló, hogy a hivatalos források minderre nem elegendőek. Jönnek a féllegális források. Az épp kormányon lévőnek lehetősége van arra, hogy a párt fényezésének költségeit a “kormányzati kommunikáció” bukszájából fizesse. Ilyen anyagi támasz még a különböző cégekben viselt fb, it, tagság, ami már súrolja a korrupció határát, hiszen egy, a cégnek kedvező törvény kilobbizása csak könnyebben megy, ha a cég fizeti a képviselő urat.
    Szögezzük le: MINDEN párt képviselői leadnak a hivatalos jövedelmeikből a pártkasszába, a Fidesznél nem tudom hogy van, az MSZP-nél a jövedelmük 10-20%-át fizetik be a kampánybüdzsébe, a DK-nál a taggyűléseken is belépőt kell szedni, hogy kifussa a terem bérleti díja.
    A jelentős összegek azonban a “visszaosztásokon” csorognak ide, oda, és drágítják meg mérhetetlenül az autópálya beruházásoktól kezdve egy falusi járda építéséig az összes állami megrendelést. Ezek a pénzek vándorolnak nokiás dobozokban, meg talicskában, meg nyergesvontatókon. Képzeljük el a helyzetet. Ül a döntéshozó az irodájában, töri a fejét, kinek adja a temetői ravatalozó felújítását. Gondja van azzal is, hogy ki kellene már fizetni az ingyenes helyi lap munkatársát, meg kéne már találnia egy jól fizető állást Marinak (Józsinak, mindegy) aki sokat segített abban, hogy ő ott ülhessen, ahol ül. Bekopog a vállalkozó, és céloz arra, ha övé lenne a munka, nem lenne hálátlan, lehet azt a pályázatot kicsit “lejtőssé” tenni. Mégis, miben realizálódna az a “hála”? Hát pl. hirdetne a helyi lapban pár tízezer forintért. Igaz, ez valamivel megdobná a költségeket, de hát legfeljebb nem fizeti ki a bolond Miskát, aki majd a maltert keveri. Meg esetleg baráti áron leszigetelné a képviselő úr házát, ráfér már a felújítás.
    Képzeljük el ugyanezt, amikor százmilliárdos hídépítésről, vasúti felújításról van szó. Ott már kevés a viszontszívesség, megjelenik a készpénz. A döntéshozó sincs már egyedül, osztoznia kell a lén a párttal, a többiekkel. És mivel a dolog természetéből következően senki nem tudja, hogy pontosan mégis mennyi pénzről van szó, egyszercsak belenyúl a szatyorba, és kivesz magának némi “jutalékot”. Elvégre “megdolgozott érte”, ő izzadta végig a tárgyalásokat, vállalta a rizikót, hogy lebuktatják.
    Egyes vélemények szerint a gazdaságban ily módon keringő pénzek elérik a GDP jó néhány százalékát. És még nem is az anyagi kár a legnagyobb veszteség a közösnek, hanem az a mentalitás, amely megfojtja a gazdaság egészséges fejlődését, a tisztességesen működő vállalkozásokat, és mindegy, hogy ezeknek magánszemélyek, vagy az állam a tulajdonosa(i).
    Nem lenne jobb, ha elismernénk a politikai munka értékét, és világosan meghatároznánk, ki, mennyit és milyen módon kaphat? Persze a korrupciót sehol a világon nem tudják teljesen kiirtani, de legalább nem törvényesítik, ahogyan azt jelenlegi kormányunk csinálja. Köszönöm a türelmeteket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  34. Kedves talalom
    2012. augusztus 7. kedd
    10:33
    Ilyen hozzászólások bizony a kiváló blogolók szintjét verik, akár újságcikként is jól megállnák a helyüket – nem volt olyan részlete, ami a türelmemet tette volna próbára.
    :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  35. talalom
    - szerintem ez nem a “magánvitánk” hanem a követhetőség érdekében hivatkozunk arra a hsz-re, amire reflektálunk. Veled pl abban értek egyet, hogy az eredendő bűn a pártfinanszírozás. Annyiban pontosítanám, hogy a rendszerváltáskor meghatározott mértéket (képviselő helyenként 1 millió forintot) csak a KSH inflációs rátával vagy a nyugdíjemelés mértékében emelték volna, akkor nem itt tartanánk.
    És Bajnainak volt egy jó mondása: a korrupcióban nem az a pár millió a lényeg, amit adózatlanul juttatnak, hanem azok a milliárdos hátrányok, amit ezzel mindnyájunknak okoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  36. talalom
    “Nem lenne jobb, ha elismernénk a politikai munka értékét, és világosan meghatároznánk, ki, mennyit és milyen módon kaphat?”

    De igen jobb lenne, csak hát van egy ma még megoldhatatlan probléma és ez a Magyar társadalom képmutató hajlama.
    Az “éljenek meg a pártok a tagdíjakból” és pl. a jelenlegi ME. gazdasági válságra hivatkozó pártfinanszírozás csökkentésének populista javaslata ezt ma lehetetlenné teszi. Ki merem jelenteni mindaddig amíg vagy a társadalmi felfogás nem változik, vagy amíg a Fidesznek ebbe beleszólása van ez nem fog változni. Továbbra is marad a szakértők szerinti korrupció gazdaságot károsító mértéke. A Magyar társadalom pedig továbbra is csak álmodozhat a gazdasági felemelkedésről, mert az ebben a közegben nem fog menni. Végre tiszta vizet kellene önteni a pohárba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. bocs talalom, félreérthető volt, nem “csak” ebben értek egyet – de ebben különösen. Meg gets-el a minősítéssel kapcsolatban. +++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Köszönöm az elismeréseket. Valaha “hivatásos” voltam, de ebből ma nem lehet megélni. Illetve lehet, de a nektek tetszett eszmefuttatásokra “nincs piaci kereslet”.
    Traianus! Éppen azon erőlködünk itt, meg még néhány fórumon páran, hogy tiszta víz kerüljön abba a bizonyos pohárba! Vagy legalább ülepedjen az aljára a kosz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  39. talalom
    2012. augusztus 7. kedd
    12:48

    Biztos lehetsz benne, egyre többen olvassák az AN fórumait is, és Orbán egyenesen retteg az internet erejétől és a fórumoktól. Brüsszelben is szépen elszólta magát.
    .
    Fog ez menni, csak a régi jelszavam tudom ismételni,

    célra tarts.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  40. Rég olvastam ilyen jó cikket! Abszolút pontos meglátások vannak benne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  41. Nem hiszem, hogy az MSzP hozhatna barmifele megtisztulast. Ok is kb ugyanolyan sarosak mint Orbanek, es ez a ket banda egymast vedi. Csak a szavak es a nyilatkozatok ellensegesek, de a tettek mar baratiak. Soha, egyik se probalta meg ellehetetleniteni a masikat ( az mas kerdes, hogy a sajat malmara hajtja mindketto a vizet, de a masik erdekeit nem korlatozza olyan mertekben. )

    hogy mibol gondolom ezt?

    Egyreszt soha egyik kormany se szamoltatta el a masikat, maximum 1-2 renegatot, de igazi balhe nem volt. Ennyire szent lett volna az elso orbankormany? Ennyire ne tudna a mostani orbankormany terhelo bizonyitekokat talalni, ha akar? Vagy ha nem talal, akkor gyartani? Ez azert gyanus szerintem….

    A masik meg a partfinanszirozas. El akarjak venni az allami tamogatast az elkovetkezo 1-2 evre… Ez nyilvan a tokeeros partoknak kedvez… A Fidesznek es az MSzP-nek volt ideje meggazdagodni… ugyhogy ez most azoknak a helyzetet neheziti, akik a nevtelensegbol szeretnenek elotorni, egy uj parttal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  42. Maradjunk a valóság talaján. Para gyakorlatilag arról ír, hogy ha orbán “valami csoda folytán” letűnne a színről… de nincsenek csodák. Orbán eltávolításának az a feltétele, hogy előbb valósuljanak meg azok a dolgok, amelyek eagle szerint majd utóbb bekövetkeznek. Orbán leváltásának feltétele a tényleges és követésre méltó ellenzéki mozgalom, és nem következménye. Ha pattanásnak tekintjük, csak egy tényleges, felkészült és népszerű demokratikus mozgalom képes kinyomni ezt a pattanást,és semmi más. Ez az aminek nem látja jelét szerzőnk és én sem. Az embereknek elegük van a kisebbik rosszból, most már egy nagyon kicsit jobbat (nem jobbikot!) akarnak. Tényleges alternatívát. Ennek felmutatása semlegesítheti orbánt és az orbánizmust, semmi más. Nincs királyi út. Nincs ajándékba kapott demokrácia, jólét és európaiság. Nem lesz nemzetközi beavatkozás. Ne is legyen! Volt már elég idegen fegyverek legitimálta kormányunk. Egyik sem vált be. Előbb a fejekben kell rendet tenni, és úgy látszik ehhez hosszadalmasabb sivatagi túrára kell felkészülnünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  43. Stumpné Bekes Margit

    Kedves Para! Nekem az új Országgyűlésben nem kellene az LMP sem! Sőt! Mi a biztositék arra,hogy egy új ismeretlen Pártocska,nem élne vissza a bizalmammal ???!!! Ezért lenne jó a váltó kormányzás,de a civilek által elfogadott Alkotmyány,sarkalatos törvények stb alapján! Természetesen működnének a valóban független intézmények is! Talán a súlyok és ellensúlyok bebetonozásával és egy intelligensebb fiatal nemzedékkel a remény visszatérhetne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  44. a fidesz mindent leuralt, már a szoc. kormány alatt is. menniük kell. az MSzp milliószor jobb volt mint Orbán és csókos havarjai. Sajnos ez a cikk nekem igencsak ellenszenves. Igen is van remény Orbán elsöprésére, az MSzP nek kell vissza jönnie. Ébredj magyar, vagy rabszolga leszel saját hazádban. Még a csókosok is rabszolgák, telefonjaik lehallgatva, életük rácsok mögött zajlik még akkor is ha tele a zsebük milliókkal. Nem csinálhatnak semmit szabadon mert rögtön ki lesznek rúgva. Nagy kérdés hová fejlődik még Orbán fél ázsiai rendszere.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  45. “nem mérlegelhetjük örökké a torkon rúg, illetve torkon rúg és közben a himnuszt énekelteti velem látszólagos dilemmáját.”
    .
    Ez igaz, miként az egész cikk is. Annyi kiegészítést azért fűznék hozzá, hogy volt még egy nagy különbség. A medgyedsysta-gyurcsányista felvizezett bolsevizmusban nem kellett félni.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  46. vélemény
    2012. augusztus 7. kedd
    15:59
    .
    ha visszajönnek a szocik – jól jegyezd meg szavam – a Fidesz egyetlen mexorító rendelkezését sem fogják visszavonni. A 16 %-os adókulcsot természetesen visszaemelik 36 %-ra, mert ez az egyetlen, amihez értenek. Jelenleg azért imádkoznak, hogy a Fidesznek legyen bátorsága megvágni a nyuigdíjakat, és ne nekik kelljen.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  47. Szerintem se vonna vissza egyetlen új kormány fidesz megszorító intézkedésekből egyet sem,- mert ez az egyetlen egy érdeme a jelenlegi kormánynak, hogy ezt a sok sz@rt nagyobb ellenállás nélkül le tudta dugni az érintettek torkán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  48. Szerintem nem a megszoritasokkal van a baj. Persze nem orul nekik az ember, de elfogadhatja, ha latja, hogy tenyleg egy jobb elet fele vezetnek. A fo problema az az, hogy itt senki se akarja megtisztitani a kozeletet. Addig, amig zsarolhato emberekkel vannak tele a kulcspoziciok, es a vezeto partok egyetertenek abban, hogy maximum szavakkal tamadjak egymast, de tenyleges tettekkel nem mutatnak ra a masik disznosagaira.( peldaul maig nem hoztak nyilvanossagra, hogy a 2006os TVszekhaz szetvereseert kik a felelosok… de a peldakat nyilvan hosszasan lehetne sorolni ).

    Meg lehetne nezni Izland peldajat. Ott tudjak majd a miniszterelnokok, hogy van egy hatar, amit nem lephetnek at buntetlenul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. Felhívnám a figyelmét mindazoknak akik folyamatosan hangsúlyozzák, hogy az ellenzék (jobbik nem az) sem az “igazi”. Az lehet, de a demokráciát nem kell tőle félteni. Vagyis a lényeget. Mert fontos a korrupció elleni harc, de az ellen csak demokráciában lehet harcolni. Diktatúrában nem is fogunk tudni róla.
    Olyan ez mint amikor valaki arra panaszkodik, hogy a lakók nem tartanak rendet egy társasház lépcsőházában, miközben valaki éppen megpróbálja felgyújtani az egész tömböt. Szóval nem kellene összekeverni az egyházat a fegyházzal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  50. Stumpné Bekes Margit
    Na persze jó lenne. Ez is meg az 5-ös találat is. Az esélyük is kb megegyezik. És azt hallottad már, hogy “szegény ember vízzel főz”? Azaz ne abból induljunk ki, hogy mi lenne az ideális, hanem, hogy mit lehet abból kihozni, ami raktáron van!
    vélemény
    egy + és egy -
    Mert nincs olyan rossz véleményem az Mszp kormányzásáról, mint a többségnek, de a mostani Mszp nem csak “mutyipárt” ahogy Gyurcsány írta a blogjában, hanem TUTYI-MUTYI párt. akilkől jelen állapotukban nem sok jót lehet várni.
    janos82
    Persze nem a megszorítások tényével van a baj – hanem a módjával, azzal hogy fordított Robin Hoodként a szegényektől vesznek el, és a gazdagoknak adják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos