Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Ha ma lennének a választások 2012. augusztus 6. hétfő 18:00

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Ha ma lennének a választások

Ha ma lennének a választások, akkor Orbán Viktor miniszterelnök maradna, és ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni, mert különben úgy járhatunk, mint a néhai Csurka István, akinek mindenki azt mondta a piacon, hogy a MIÉP-re szavaz, aztán másodszor mégsem kerültek be a Parlamentbe.

Az önbecsapás nemzeti tömegsport, magam is rendszeresen edzek, és környezetemben mindenki, ami oda vezet, ahová: ide. Magunknak hazudni lehetetlennek tűnik, hiszen tudjuk az igazságot, legalábbis sejtjük, tehát ha az ellenkezőjét állítjuk, akkor lebukunk magunk előtt – gondolhatnánk, de nem hiába volt az evolúció, az emberi agy hosszú fejlődése (ami még ma is tart, és ha szerencsénk lesz, akkor évmilliók múlva is), megtanultuk áthidalni ezt az immár látszólagos ellentmondást, simán elhisszük, amit hazudunk, nincs az a hazugságvizsgáló, ami rajta kapna minket, amikor olyan állításokkal szórakoztatjuk magunkat, hogy mindenki utálja a Fideszt, nem történhet más két év múlva, mint csúfos bukás, és jön majd egy fess és fiatal politikus, aki mindent visszacsinál, miközben persze kijavítja az elmúltnyócév hibáit is, az özvegyeket és árvákat megvigasztalja, a megszomorítottakat felvidítja és pénzt osztogat.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Fidesz, és oldalán ez a különös nemeztáska, a KDNP éppen mindent megtesz, hogy maradjon, kapukat csuk be, kapukat nyit ki, törvényeket alkot, határokat szab, és vicces rendeleteket hoz, mint legutóbb a 18 év alattiak szavazási lehetőségét, mivel valaki megtudta, hogy a 17 és fél évesek körében népszerű a Fidesz. Másnapra törvény lesz.

Ha ma lennének a választások, meglehetős szarban lennénk.

Ha rendes időben, két év múlva lesznek a választások, akkor is.

Az elégedetlen és duzzogó választópolgárok jelentős része megelégedne azzal, ha a Fidesz népszerűsége fokozatosan csökkenne, az MSZP-é pedig nőne, aztán megnyernék a következő meccset és kormányt alakítanának. Az elégedetlen és duzzogó választópolgárok jelentős része igénytelen barom, akik képtelenek felidézni a tényleg borzalmas szocialista kormányzást, vagy annyira egyszerűek, hogy valamiféle javulásban reménykednek, azaz, hogy ha megint szocialista kormánya lesz Magyarországnak, akkor sokkal jobban csinálják majd, mint eddig, nem lopnak, nem tehetetlenkednek, nem sunyítanak az irodákban, hanem bátran belevezetik a hont a modern Európa ölelő karjaiba.

Ez nem lesz, nem vezetnek minket sehová, képtelenek a fejlődésre, utánpótlásuk nincs, az MSZP-ben még a fiatalok is öregek, sem ötlet, sem karizma, csak a megúszás és a visszakapaszkodás reménye.

Nemzeti tragédia lenne győzelmük.

Szó sincs persze arról, hogy azonos mértékben idióták lennének a szocialisták, mint a fideszesek, de nem mérlegelhetjük örökké a torkon rúg, illetve torkon rúg és közben a himnuszt énekelteti velem látszólagos dilemmáját. Teljesen mindegy mit ígérnek, mert már mindent tudunk róluk, és semmit sem hiszünk el nekik. Ez a vonat elment, kedves rendszerváltó pártok.

Ha Orbán komolyan venné a kritikákat, kijózanodna egy pillanatra, felmérné, hogy mit csinált eddig, és mit fog még, ha engedik, majd lehajtaná őszülő fejét, elmormolna néhány felkavaró és az alkalomhoz illő Wass Albert idézetet, majd lemondana, akkor ijesztő és kezelhetetlen helyzet alakulna ki.

Nem alakult ki az az ellenzék, ami képes lehetne tényleg működtetni Magyarországot, pontosabban: nem erősödött meg eléggé, nem öltött alakot, csak valahol a 60%-nyi bizonytalan szavazó és a civil mozgalmak környékén gomolyog, mint valami szimpatikus, de amorf felleg, amiből még bármi lehet, de holnapra kormány – nem.

Részben tehát: Orbán, takarodj!, részben pedig: izé, azért annyira ne tessék elkapkodni, mert még nem terítettük meg az asztalt a torhoz, tehát lehetőleg nagyon lassan és megfontoltan szíveskedjék takarodni, esetleg ne is most azonnal, csak, majd ha nem lesz ilyen meleg, khm.

Ezzel még nincs biztosítva, hogy két év múlva létrejön egy vállalható, normális ellenzék, de legalább nem jön az azonnali káosz.

Számomra kizárólag olyan új kormány elfogadható, amiben nincs benne, vagy csak kisebbségben az MSZP, és olyan pártok alkotják, amelyek értelmesen képesek továbbszőni Magyarország sorsának nyűtt fonalát, képesek válaszokat adni a kérdésekre, nem elkerülik azokat vagy hazudnak, hanem maradandót alkotnak, és soha, de soha többé nem hivatkoznak elődeikre, kizárólag pozitív értelemben. Még ez is kompromisszumos álom részemről, mivel ideális esetben egyáltalán nem lenne az országgyűlésben Fidesz, MSZP, és Jobbik az országban sem, az eddig kudarcot vallott pártok elhúznának a vérbe, az összelopott pénz lassacskán visszacsorogna az államháztartásba, aztán néhány évtized múlva csak egy mókás közjátékot képeznének a XXI. század történelmét taglaló könyvekben.

De tudom, hogy ez lehetetlen, azt viszont ne várja el tőlem senki, hogy bedőljek a politikai váltógazdaság félreértelmezésének, és azért izguljak, hogy szocialista vagy fideszes oligarchák fognak-e lopni a választások után.

Ez számomra teljesen érdektelen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (63 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +79 ( 115 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Ha ma lennének a választások, 4.5 out of 5 based on 63 ratings

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

65 Reader’s Comments

  1. http://mariablogja.wordpress.com/2012/08/06/120-ok-ami-miatt-nem-szavaznek-a-fideszre/
    lehet bővíteni, bár elég alaposnak tűnik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. kekec
    Gyurcsány tudhatja legjobban, hogy az Mszp mennyire tutyimutyi.
    Emlékezhetne arra, hogy ellenében két hét alatt összehoztak egy pártkongresszust, amire máskor két év is kevés volt.
    Sikeresen megnyerték ellenében a pártszavazást, pedig a taglétszám nem ismert. STB.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  3. Milyen paradox dolog!
    Ha országos mozgalmat alapítanék, meghirdetném az önzést, a hülyeséget, az írigységet és a tengermély butaságot, én képviselném leghitelesebben az országban a realitást és akik mögém állnának ők jelentenék a kivételt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Sándor-
    Orbán ellen is tudsz ilyen mszp aktivitás példát hozni? Csak egyet? Lécci!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Hát, nem tudom, Para írása mintha arról szólna, hogy “mindenhol rossz, de legjobb sehol”. Ez pedig nem ér meg egy ilyen hosszú eszmefuttatást. Akkor most én is “jósolok” egy kicsit. Az én forgatókönyvem is a jelenlegi helyzetből indul ki, de szerintem az események hamarosan fordulatot vesznek. Hogy ez után jobb lesz-e (az országnak, a zembereknek, a demokratáknak, a jobboldalnak, a baloldalnak, a liberálisoknak, és így tovább), azt nem tudom. Talán jobb lesz egy picit. Én nem kormányváltást, hanem orbánváltást prognosztizálok… Biztos vagyok benne, hogy Orbánt leveszik a tábláról. Méghozzá azok, akik elég erősek ehhez, és akiknek a levesestányérjába egyre gyakrabban pisál bele ez a pszichopata. Természetesen az ú.n. nemzeti nagytőkére gondolok (mínusz Simicska-Nyerges). Ha valaki nagyon odafigyel, bizonyos jelek már látszanak (Demján “beszólása”, Sólyom hirtelen “megvilágosodása”, stb.) Nem hiszem, hogy Csányinak, Demjánnak, és a többieknek nagyon tetszik, hogy lassacskán a Simlis_Nyerges vonal kizárólagos privilégiuma lesz az állami csöcs szívogatása. Ők is a “piacról” (vagyis, állami megrendelésekből) szeretnének gyarapodni. Orbán címeres gazember szobatársa pedig nemigen enged mást a húsosfazék közelébe. Ezen kívül a normális(abb)an gondolkodó tőkések egyre jobban látják, hogy az orbáni világméretű ámokfutás az ő lehetőségeiket (olcsó hitel, részvétel a nemzetközi kooperációban) is egyre jobban korlátozza. Ráadásul, Orbán – minden jel szerint – már elhitette magával, hogy őt senki sem meri, tudja, akarja megdönteni. (Jelzem, a derék Macbeth-nek is az okozta a vesztét, hogy megjósolták neki, hogy hatalmát addig nem veszíti el, “míg a birnami erdő Dunsinane dombjára nem vonul”, továbbá, “akit anya szült, meg nem ölheti”. A történet végét tudjuk Shakespeare-től…).

    Tehát szerintem Orbán után jön a “Fidesz light”, valaki mással a miniszterelnöki székben. Lehet, hogy az új rezsim lefarag majd valamit a felhalmozott demokrácia-deficitből, és valőszínűleg ésszerű(bb) gazdaságpolitikát folytat majd (a Kusza Szemű Jobbkéz természetesen főnökével együtt a süllyesztőbe távozik). A propaganda pedig mindent Orbánra ken majd (nem teljesen alaptalanul).

    Természetesen, mindez csak spekuláció. De ettől még bejöhet. Vagy ez, vagy valami hasonló…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. Téved orbán amikor félázsiakról ír. Ott vannak nagyon okos népek.. Ezek a mélylápi bégető birkák nem fogják megdönteni az orbánékat. Az egyik szétveri saját pártját, a másik, a “lánc-lánc eszterláncot és a gólya viszi a fiát a rendőrökkel ” játszó ötödikhadoszloként támogatja a fideszt és, ha a megmérettetésen könnyűnek találtatnak, akkor a választások előtt, ha netán bejutnak majd utána csatlakoznak a fideszhez. A nyugdíjukért szolidáris és mikromillás gittegyletek csak hallgatnak.
    Igaza van Para-Kovácsnak, itt csak a reménytelenség tartja a reményt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Observer!
    Éppen ma jutott eszembe ugyanez a forgatókönyv, picit másképp. Nemrégiben megjelent egy fotó a Népszabiban Orbán VOSZ látogatásáról. Fenomenális kép volt: Orbán úgy gesztikulál, mint az erőscsávó a kocsmában:mivanmivanmivan? Körülötte lehajtott fejek, egyedül Hofmann főnéni lelkesült tekintettel. Mellette Demján, picit elfordulva, lebiggyedt ajkakkal: Valamit kéne kezdeni ezzel az alakkal – ez van az arcára írva. De szerintem 2014-ben még nem tudják dobni, mert még mindig sok szavazatot tud hozni, esetleg még többet elvinni. Majd KE lesz, mint Dobi István. A helyére sztem Kövér pályázna, de ezt az oligarchák nem fogják hagyni. Ebből a műfajból van eredeti Jobbik, nem tud több szavazatot hozni, viszont veszélybe sodorná az eu-pénzeket, pl.a jó kis földtámogatásokat. Simicska, Nyerges, Csányi meg a többi gátlástalan és aljas ugyan, de nem hülye. Tudnék Csányi lavírozó képességéről mesélni… A helyébe Lázár pályázna szívesen, viszont Áderrel kell valamit csinálni, mert Orbánnal ketten már túl sok szavazatot tudnak hozni-vinni, ezért L. Janinknak picit még várnia kell valószínűleg, hacsak nem lehet Ádert valamivel alaposan megzsarolni, amit nem nagyon hiszek. Elképzelhető, hogy Kövér sértődöttségében beáll a Jobbikhoz, de ez nem lenne sétameccs a számára: Vonáék nem fogadnák megváltóként, orákulumként. Megküzdöttek a saját helyeikért, nem egykönnyen adnák föl. A KDNP-vel nem lesz gond: egyelőre szerepelnek majd a szavazólapon, hogy legyen néhány zsíros állás, de a papokat már nem kell megnyugtatni, jó nekik a fidesz. Talán egy látványos kongresszuson jelentik majd be a változásokat, egyébként is aktuálissá vált a névcsere, mégiscsak hülyén néz ki ötven felé közeledő, pocakos, őszülő, egyre korlátoltabb, avítt öregurak gyülekezetét fiatal demokratáknak nevezni. A névcserére bizonyára csak a választások után kerül sor. Valószínűleg nagyobb szerepet kap Rogán és Varga, főként a gazdasági területen, velük talán még néhány külföldi is szóba áll. Esetleg Martonyi helye is szóba jöhet valamelyiküknek. Ha Kövér mégiscsak a jobbikákhoz zsilipel, akkor nem lesz akadálya, hogy a fidesz keményebben lépjen fel a gárdistákkal szemben. Ezzel ugyan nem lesz itthon sajtószabadság, meg jogállam, de azért tudnak polírozni a nemzetközi megítélésen, a magyar zemberek többségét meg nem nagyon érdeklik ilyen “úri huncutságok”. A fidesznek 2014-ben nagy valószínűséggel meglesz az 50%+, de a Jobbikkal mindenképpen. Őket simán ki lehet elégíteni a le se sz@rom szociális, meg munkaügyi tárcával, az arányoktól függően esetleg hozzájuk lehet vágni egy magyar ökörs… akarom mondani örökségtárcát (volt már ilyen, tetszenek rá emlékezni, a kultúrát helyettesítette). A KDNP esetleg elbíbelődhet az egészségüggyel, de az oktatást biztos nem hagyják rá, ezzel egyelőre be lehetne tömni lézerjani ambícióját.
    Most már csak azért imádkoznák (ha nem lennék ateista), hogy ne legyen igazam…:))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. kekec
    Az Mszp Orbán ellenében a leghatározottabban kijelenti, hogy ö a legeslegnagyobb ellenzéki kormányváltó párt, aki önállóan nagykoalícióban szeretne váltani. És állandóan kidolgozzák az ellenköltségvetést.
    Magyarul: az Mszp csupáncsak Gyurcsány ellenében erektál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Observer – talalom
    Bár politikában soha ne mond, hogy soha, nem veszitek figyelembe, hogy a fidesz egy SZEKTA. Annak az élén nem lehet a vezető helyét úgy átadni/átvenni, mint egy normális pártban. A fideszt egyedül Orbán tudja összetartani – és csak ő tudja az állami források hozzáférését biztosítani a hívők részére (kis hívőknek: annak a reményét, hogy majd valamikor őnekik is jut valami)
    Ez tényleg a fidesz 22-es csapdája: Orbánnal nyilvánvalóan nem megy – Orbán nélkül meg nyilvánvalóan kiesnek a hatalomból. Kivéve persze, ha leboltolnak a tutyi-mutyi párttal, és megosztoznak velük. Szigorúan persze csakis az “ország érdekében”. Az Mszp erre már meg is tette a nyilvános ajánlatát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Egyébként félreértés ne essék: szerintem a fidesz vezetői ezt az ajánlatot nem fogják elfogadni. Mert olyanok, mint az üvegbe dugott banánt fogó majmok: nem tudják elengedni, amit egyszer a kézbe kaparintottak. Hiába lenne tényleg az ország érdeke egy szakértői kormányzás nagykoalíciós támogatással, hogy a fidesz által okozott gazdasági károkat hamarabb fel lehessen számolni. Most még van ugyanis esély az Uniós források lehívására – de nem Orbánnal, hanem szakemberekkel. Pár hónap után ennek már a matematikai esélye is megszűnik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Observer
    2012. augusztus 8. szerda
    21:29

    Orbán nélküli Fidesz nem létezik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. kekec, Cellux:

    Kicsit módosítanám azt, amit írtok: Orbán nélkül ILYEN Fidesz nem létezik. De LMF (Lehet Más a Fidesz)… Orbán egyre jobban kiteljesedő pszichopátiája már ma is sok “kört” zavar a Fideszen beleül és körül. Persze nem morális okokból, hanem azért, mert nem tudnak a húsosfazék közelébe kerülni. Azt is kétségtelenül számításba kell venni, hogy Orbán (aki gazdasági-pénzügyi analfabéta) ma már lépni sem tud a Simicska-Nyerges duó nélkül. A valódi maffiafőnök ugyanis nem ő, hanem Lajosunk, aki markában tartja a felcsúti bolondot. Simicska (ma még) nagyon erős, ezt bizonyítja, hogy simán beültette fejlesztési miniszternek a derék Lászlónét, akinek egyetlen feladat van: minden reggel felhívni a gazdáját, és megkérdezni, hogy aznap melyik számlára mennyi EU-s pénzt kell átutalni… Orbán pedig ilyen ügyekkel egyáltalán nem foglalkozik, bőven elég neki a nemzeti együttműködés meg a szabadságharc. (Újabban ehhez még némi ellenforradalom is társult…). A lényeg, hogy dől a lé Felcsútra (is), és 2-3 stadion is belefér a buliba. Azonban Simicskáék már sokaknak a begyében vannak. Persze, a többi Csányi, Demján, stb.) is nagy gazember, de azért az orruknál ők egy kicsit talán tovább látnak. Lehet ugyansi feszíteni a húrt, és a 4 millió létminimum alatt élő számát 5-6 millióra növelni, de nem érdemes. Akkor ugyanis a belső piac gyakorlatilag egyszerűen megszűnik, és nemcsak a Tesco húzhatja le néhány áruházában a rolót, hanem a CBA is. Egy idő után pedig az elégedetlenség elérheti a kritikus szintet, ami robbanást okoz, és az uraknak véres fejjel kell majd menekülniük. Ezt pedig a józanabbja nem akarja megvárni. Ami a 2014-es választásokat illeti (ha ugyan ezt a kiherélt, Kubatov-listákra alapozott rendszert választásnak lehet nevezni), a Fidesz simán besöpri az abszolút többséget. Sőt, ha az előzetes regisztrációt keresztülviszik (márpedig jelenleg úgy néz ki, hogy igen), akár a kétharmadnál is több mandátumok lehet! Ha elviszik majdnem az összes egyéni körzetet -(2010-ben is gyakorlatilag ez történt), valamint a listán a turbó-kompenzáció (a győztes szavazatok is “kompenzálnak”) miatt 55-60 %-ot begyűjtenek, akár a 4/5 is reális lehet!!!! (Az ellenzék (?) mindenesetre igencsak ezen munkálkodik…). Akkor pedig nem marad más, mint Orbán megpuccsolásában reménykedni. De ez is csak látszólag jelent majd pozitív változást: némi apró fazonigazítás várható a demokratikus kulisszákon, de a lényeg nem változik. Egyik csöbörből a másik vödörbe kerülünk majd. 2010-ben – legalábbis a dolgok mai állása szerint – nagyon hosszú időre eldőlt Magyarország sorsa. És mivel a Szovjetunió még egyszer nem tud szétesni, nem látható semmilyen nemzetközi nagypolitikai fordulat, amelynek farvizén édes hazánk újra lehetőséget kapna. Ezt is (mint annyiszor a történelem során – elbasztuk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  13. Ady Endre
    -
    Nekünk Mohács kell
    -
    Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
    Veréshez szokott fajta,
    Cigány-népek langy szivű sihederje,
    Verje csak, verje, verje.
    -
    Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
    Én magyarnak születtem.
    Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
    Üssön csak, ostorozzon.
    -
    Ha van Isten, földtől a fényes égig
    Rángasson minket végig.
    Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
    Mert akkor végünk, végünk.
    -
    -
    -
    Trianont akarjuk és Mohácsot kapjuk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Vagy Világost!
    Világos?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Observer
    Igazad van, bár én árnyalnám a képet. Mert ha keletre hajózunk, ott van egy valódi félázsiai társaság – nézz a térképre. Oroszország fele Európa – fele Ázsia. És nekünk már évtizedes rutinunk van az orosz befolyás elviselésében. Lehet, hogy ennek tudati előkészítése zajlik az elmúlt hónapokban
    Törökországra is igaz, hogy “Szóba sem jöhet Skandinávia” viszont nem egy olyan videót láttam tőlük, ahol a török birodalom valahova az Elbáig ér (rajtunk keresztül)
    Szóval ez még kétesélyes – csak Európában nem gondolkodik a mi Dzsugasvikink.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos