Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Jó reggelt! 2012. augusztus 1. szerda 17:15

  • Hozzászólások(129)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Jó reggelt!

Csodálkozva olvasom, hogy egyesek két évvel a Nemzeti Együttműködés Rendszerének bejelentése után arra kezdenek gyanakodni, hogy Orbán Viktornak esetleg megfordult a fejében, hogy diktatúrát hozzon létre. Nem is azt gondolják, hogy ezt talán most elhatározta, hanem csak megfordult abban az okos buksijában, hogy szükség lehet rá. A szegény magyar nép érdekében. De a magyar liberális értelmiségi biztos magában: Orbán biztosan nem úgy gondolta, hogy akkor ennek ürügyén itt tényleg diktatúra lesz. Ezek csak szövegek. A magyar értelmiségi tudja, hogy ez vele nem történhet meg. Szélsőségesek riogatnak ilyesmivel. Ha komolyan gondolná a mértékadó értelmiség, akkor ordítana az utcán. Legalább a tehetetlenségtől. Ha tudná, hogy mi következik, hogy talán egy diktatúrában kell meghalnia, és a gyerekei sem látnak többé szabadságot, akkor nem lenne ilyen nyugodt.

De már az is nagy dolog, hogy felkapták a fejüket a mindent tudók. Mindehhez az kellett, hogy Orbán maga mondja: talán szükség lesz egy másik rendszer bevezetésére a demokrácia helyett. Vajon az a másik rendszer micsoda?

Orbán készíti elő a terepet, beviszi a köztudatba, és megszerzi hozzá a támogatást. Ez is a magyar nép akarata lesz. “De szükség van rá, kedves Viktor, ezt várjuk tőled” – erre a feleletre vár Orbán, és ez a felelet hamarosan meg is érkezik. Ez lesz a 2014-es választások során az újabb felhatalmazás, amivel őt a magyar nép megbízza. Ez világos.

De azért az mégiscsak meglepő, hogy felnőtt ivarérett emberek, többségük értelmiséginek mondja magát, most jönnek rá arra, hogy itt kérem egy klerikális-katolikus faiszta diktatúra készül, amely még a nácizmustól sem esik majd olyan távol. Elvégre “magyar érzelmű” lesz, és az iskoláinkban a legnagyobb magyar példaképek háborús bűnös fasiszták, zsidókat gyilkoló nyilasok. Most kezd derengeni némelyeknek, hogy ez megeshet velük. De még most sem biztosak benne, mert akkor talán nem ülnének olyan nyugodtan a székükben. Jó reggelt kívánok! És ami még gyönyörűségesebbé teszi az okos emberek gyülekezetét, hogy még most is azt hiszik, hogy ez csak egy hirtelen ötlet, egy rossz elszólás. Még most sem jönnek rá arra, hogy ez az ember tudatosan erre készül tizenöt éve, ez jár a fejében, ennek az elemeit rakosgatja össze. A Nemzeti Együttműködés Rendszerét szisztematikusan és tudatosan építette fel. Évezredes kipróbált vatikáni technikákat alkalmaz, és egy kísérlet részei vagyunk, ahol Mussolini fasizmusát és a hitleri nácizmust alkotmányba foglalva vezetik be, az új típusú diktatúrát demokrácia néven adják el a világnak.  A sok okos ember most kezdi felfogni, hogy bizony itt diktatúra is lehet. De még mindig nem hiszi. Reménykedik. Ugyan nincs miben reménykedni, de amíg reménykedik, nem kell tenni semmit. Ha már elmúlik a remény, akkor már úgysem lehet tenni semmit, oszt jó napot.

Szeretném közölni polgártársak, hogy ez a diktatúra nem lesz, hanem van. Teljes mértékben kiépített törvényes keretek között működik, alkotmányosan lefektetett diktatúra jött létre, amelyhez Önök voltak kedvesek nemcsak asszisztálni, hanem azt még védelmezni is. Amikor már majdnem úgy nézett ki, hogy az önbecsülés minimumát összekaparva elkergetik ezt a felcsúti csalót, akkor megijedtek egy szimpla náci tüntetéstől. Engedtek a megfélemlítésnek, a látszatnak, hogy ezek többen vannak. Ha mindenki náci, és egyedül vagyok demokrata, akkor is kiállok velük szemben. De ehelyett visszahúzódtak a vackukba. Világos lett legalább, hogy náci elnyomás van. Legalább vallották volna be, hogy gyávák vagyunk, félünk tőlük. Jogainkat elvették, és megfélemlítés alatt tartanak bennünket. De ezt mindig azok tagadták, akiknek a legjobban kellett volna tiltakozni. Legitimitást nyújtottak a parlamenti szavazásokban való részvétellel, az újságjaikkal, a nyilatkozataikkal, a sok kis apró hazugsággal és kompromisszummal, amikor minden alkalommal elmondták, hogy ez még mindig demokrácia. Orbán már a képükbe mondja, hogy le kell váltani a demokráciát, és még észre sem vették, hogy ezt már meg is tette. Azt hiszik, ha nem visz el valakit a fekete autó, akkor az még demokrácia. Ebben a rendszerben felszámoltak mindent, amitől demokrácia egy demokrácia. A fekete autó addig nem jön, amíg nincs rá szükség. De ettől már nem a jog véd meg. Ez a diktátor kegye.

Kedves vak és süket barátaim. Az első két év sikeresen lezajlott. Kiépültek az alkotmányos diktatúra törvényes keretei, mindez a demokrácia hamis díszletei között. Sikeresen konszolidálták a létrejött rendszert belföldön és külföldön egyaránt. Nincsenek tömegtüntetések, nem bombáznak a NATO repülőgépei. Még Gyurcsányt is ki lehetett engedni a koncepciós peréből, mert a szakdolgozati plágiumvád megtette a magáét. Pártja nem okoz veszélyt, jobb a rendszernek, ha legitimálja a hamisított demokráciát. Most mindenki nyaraljon, élvezze a napsütést, amit még élvezhet a Nemzeti Együttműködés Rendszerének kegyéből. Érezze és lássa, hogy jó szívű diktátora van az ázsiai bunkó magyar népnek, amelyet csak diktatúrával lehet vezetni. Amelynek úgynevezett értelmisége még azt sem vette észre, hogy felszámolták a demokráciát és bevezették az alkotmányos diktatúrát. Ősztől új világ jön. Elindul a fasiszta rendszer építésének második szakasza. Meg kell majd válni néhány demokratikus kacattól és embertől, a magyar nép további lelkes éljenzése mellett. A Klubrádiót és egyéb pótcselekvéseket, amelyek levezetik a gőzt, nem kell bezárni, csak állandó bizonytalanságban tartani. A rendszer lényege a hamisítás, a hamis látszat, elfedve a valóságot. A választásokat meg kell nyerni, és a választásokat annál könnyebben nyeri meg a diktátor, minél egyértelműbben bevezeti a fasiszta rendszert. Továbbra is mindent demokráciának álcázva, de az ő tábora nem vak, pontosan tudja, hogy minden lépés mögött milyen kokit adnak a liberális zsidó világrendnek, a zsidóknak és a zsidóbérenceknek. A “keresztény” világrend kiheverte a holokauszt okozta sokkot és ellentámadást, és kész arra, hogy visszahódítsa a világot. Jöhet az irigységre és a gyűlöletre épülő hamis rendszer. Ez tetszik Orbán népének, ennek köszönheti a népszerűségét. Minden őszinte demokratikus lépés elhajlás lenne, amely a vesztét okozhatja. A magyar nép nagy többsége a fasizmus lelkes híve, csak nem tudja. Csomagolva kapta a titkos tudást, és nem volt, aki ezt kicsomagolja.

Hamarosan felszabadul a Magyar Nemzeti Bank a megszállás alól, a szabadságharcosok nemsokára elfoglalhatják, és kirámolhatják. A diktatúrával szembeni egyetlen kifogást is felszámolják, hogy még a rendszer fasiszta és náci hívei sem élnek jobban. Lesz egy kis osztogatás és fosztogatás. Ez már a rendszer megasabbrendűségét bizonyítja és a fasiszta magyarok sikerességét a hanyatló liberális demokráciákkal szemben. Orbán Viktor már elhitette a magyarokkal, hogy a demokratikus alapokon álló, liberális Európai Unió nemcsak hanyatlik, hanem az összeomlás küszöbén áll. Nekünk ebből úgyis csak bajunk származott, csak akadályozta a magyar géniusz kibontakozását. Jobban járunk, ha lerázzuk ezt a koloncot a nyakunkról, amely nemzeti érdekeink érvényesítésének legnagyobb gátja. A magyarok boldogan veszik majd tudomásul, hogy kilépünk az Európai Unióból, győzelemre visszük a szabadságharcot, leszámoltunk a külső ellenséggel, és minden erőnkkel a belső ellenség elleni harcra koncentrálhatunk. A demokraták idegen érdekek hazaáruló ügynökei lesznek, akik az erkölcstelen, pusztító, internacionalista zsidó eszmékkel rontanák meg a családszerető, erkölcsi értékeket védő katolikus magyar lelket. Ezeket ki kell majd söpörni a közéletből, különben hiába alakítottuk át a rendszert, nem tudjuk végrehajtani a magyar nép akaratát, mert ezek az ügynökök a külföld utasítására gáncsoskodnak. Megjelennek majd a Magyar Nemzetben és más fasiszta szócsövekben a leleplező információk, hogy egyes szociológusok, írócskák, filozófusok, firkászok mikor és honnan kaptak amerikai és egyéb pénzeket. Hogyan szövetkeztek Magyarország lejáratására, hogy a szegény magyar népet kirabolhassák. Nem bírják elviselni, hogy végre szabad a magyar. Olvashatjuk majd, hogy milyen puccsokat terveztek a magyar szabadság és függetlenség, valamint annak örök vezére ellen, aki a magyar érdeket védi. Jaj, de hiányzik most a Csurka Pista.

De ne törődjetek vele. Elég lesz kinyitni a szemeteket akkor, amikor behívnak egy elbeszélgetésre az ügyészségre, és választás elé állítanak: vagy mondasz terhelő információkat a hazaárulók kémtevékenységéről, akik a barátaid, vagy te is a vádlottak között vagy. Ne gondold még akkor sem, hogy ez diktatúra, és egy tolvaj maffia, egy klerikálfasiszta bagázs megszállta az országot és a te bambaságod mellett elfoglalta, kifosztotta, kirabolta, majd a fasiszta Olaszország és a náci Németország 21. századi változatát hozta létre álalkotmányos keretek között. Ne gondold, hogy a bárgyú szemeid előtt lopták el hátralevő életedet. Ne gondolj ilyen szélsőségekre, maradj józan és higgadt. Légy mértéktartó és elegáns akkor is, amikor nem tudsz hova menekülni, és az első kéz belemarkol a hajadba. Értesz majd belőle, és azok is, akik ezt látják. Ne törődj vele, hogy mi lesz a gyerekeddel és a családoddal, majd a NATO beavatkozik, ha tömegmészárlások lesznek. Légy megfontolt, kerüld a hisztériakeltők társaságát. Határolódj el tőlük. Legyél a rendszer bekalkulált ellenzéke, aki tudja, hol a határ. Próbálj megélni, keresni egy kis pénzt.

Totális diktatúrára sokáig nem lesz szükség. Úgy fogtok lapítani, mint a nyúl a fűben, a centrális erőtér vezetője pedig körbemutat a csendes és békés országon: milyen diktatúra? A magyar nép a saját útját járja. Nem kell másolni azokat, akik válságba vittek másokat. Nemsokára bennünket követ a világ. Majd belépünk újra az Európai Unióba, ha a Vatikán eredeti terve szerint katolikus Európa lesz. Úgyis az ő tervük volt az egész. De addig ezt a liberális zsidó Európát szét kell verni. És ez a magyar nép küldetése. Így nyer értelmet, hogy magyarnak lenni az küldetés.

Csend lesz, halálos csend. Majd nem lesz ilyen ugatás, mint ami most van. Rend kell. Élni kell. Pofa be.

Szép álmokat, gyerekek! Aludjatok tovább, messze még a reggel.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (106 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +173 ( 191 szavazatból)
Bartus László: Jó reggelt!, 4.8 out of 5 based on 106 ratings

  • Hozzászólások(129)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

129 Reader’s Comments

  1. Kedves Bartus Ur!Nagyon meghatott ez az irássa is.Azt irja többek közt”Ha komolyan gondolná a MÉRTÉKADÓ értelmiség,akkor orditana az utcán.”Sajnos a MÉETÉKADÓ értelmiség sunyit,hallgat,sőt ami még rosszabb lelkesen tapsol a vezér szónokait hallgatva.Ők bizony nyugodtan ülnek a székükben,rossz példát mutatva a pornépnek.Most értem meg azt a marxista tanitást,”miszerint az értelmiségi réteg ingatag”,mindig oda csapodik,ahol a husos fazék van.Ez az értelmiség a Kádár rendszerében nőtt fel.Abban az időben ott tapsoltak lelkesen,most,pedig itt.A szerencsétlen pornép csak kapkodja a fejét és azt kérdezi,most akkor mi is a helyzet,kinek is van igaza?És mivel nem tudja eldönteni ő is lelapul a fübe,sunyit és vár,félázsiai modra.Sajnos Magyarországon nincs olyan,aki riadót fujna és mozgositaná a pornépet a szakadékba való zuhanás megállitására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  2. Tisztelt Bartus László!
    Az igazság az, amiért egyúttal elnézését is kérem, hogy nem igazán tudom végig olvasni figyelmesen eme izzadtságszagú dolgozatát, mert illetlen szagok csavarják az orromat. Nehéz is lehet Önnek az, amikor valami logikus, egymásból következő dolgoknak ki kell “tekerni a nyakát”. Ám érthető az igyekezete, hiszen ezért kapja a tiszteletdíját.
    Ön egy tehetséges embernek tűnik, ám tehetségét nem arra használja, amire kötelessége lenne. Ha már véleményt formál, tegye azt tárgyilagosan. Attól még benne lehet az Ön álláspontja is.
    Nagynak hitt eszével már rég rájöhetett volna, hogy a demokrácia és annak édes gyermeke a liberálizmus nem embereknek való társadalmi szerkezet.

    A diktatúrával ugyanis semmi baj nincs, ha az valóban 15 millió ember érdekében jön létre. Ám Önök, bértollnokok halálra izzadják magukat, hogy a diktatúrát másnak állítsák be, mint ami.
    A demokráciánál aljasabb rendszer, ez ideig nem jött még létre, pontosabban megközelítve a dolgokat, még nem bírták kitalálni. Nézzen körül napjainkban. Ha netán eddig még nem vette volna észre – amit kétlek – oly sikeresen, hasznosan, az egyenlőség-szabadság-testvériség jól kitalált elve szerint működik ez a “demokrácia”, hogy büntetlenül, felelősségre vonás nélkül tudta az elmúlt 22 év kormányzata szétlopni, üveggyöngyért kiárulni azt a nemzeti vagyont, amelyért apám/apáink és az én/mi korosztályunk igencsak megszenvedett.

    Hát ezt az agyament rendszert isteníti Ön kedves László fiam és azt az Orbán Viktort próbálja diktátorként beállítani, aki oly vehemenciával tolja a demokrácia és liberálizmus szekerét, hogy talán már le is hagyta. Ez az agár és a műnyúl esete, mikor egy agárversenyen az agár, nagy igyekezetében lehagyta a műnyulat.)

    Szerencsétlen Orbán Viktor barátunkat tünteti fel nemzeti színekben, és állítja pellengérre bűnbakként, holott ez a lunátikus fiatalember sem tesz mást, mint az elmúlt 20 év kormányzata. Szervilisen kiszolgálja ezt a liberáldemokrata cionista hordát. Nem a Magyar Nemzet sorsa iránt aggódnak Önök Kedves Bértollnok Barátom, hanem azt fájlalják, hogy most nem Önöknél van a kassza kulcsa. Bár alítom, hogy ezt is csak úgy, mint minden mást a nemzeti egység megosztása érdekében teszik, lévén mindig akad egy két agyilag szerényen bútorozott, hitelesnek maszkírozott “értelmiségi” aki felemeli szavát (nem véletlenül írom még egyszer) a szabadság-egyenlőség-testvériség “szentháromság” hazugságai mellett.
    Céljuk aljas! Ön és …társai úgy vélik, mindegy mi van, csak rend ne legyen.

    Ilyen egyszerű az igazság Kedves Barátom! A többi felesleges beszéd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -37 (47 szavazatból)
  3. Kedves Bartus Ur!Nagyon meghatott ez az irássa is.Azt irja többek közt”Ha komolyan gondolná a MÉRTÉKADÓ értelmiség,akkor orditana az utcán.”Sajnos a MÉETÉKADÓ értelmiség sunyit,hallgat,sőt ami még rosszabb lelkesen tapsol a vezér szónokait hallgatva.Ők bizony nyugodtan ülnek a székükben,rossz példát mutatva a pornépnek.Most értem meg azt a marxista tanitást,”miszerint az értelmiségi réteg ingatag”,mindig oda csapodik,ahol a husos fazék van.Ez az értelmiség a Kádár rendszerében nőtt fel.Abban az időben ott tapsoltak lelkesen,most,pedig itt.A szerencsétlen pornép csak kapkodja a fejét és azt kérdezi,most akkor mi is a helyzet,kinek is van igaza?És mivel nem tudja eldönteni ő is lelapul a fübe,sunyit és vár,félázsiai modra.Sajnos Magyarországon nincs olyan,aki riadót fujna és mozgositaná a pornépet a szakadékba való zuhanás megállitására.Sajnos Magyarország Európa szényene les hamarosan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  4. Tökéletes diagnózis, Laci. “Én nem vagyok diktátor, csak annak látszom” (copyright by Pinochet). Ha ezt valaki még nem ismerte fel Magyarországon, az ugyan olyan sötét mint a “Zemberek”, akikre ez a fasiszta rendszer támaszkodik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  5. Tökéletes diagnózis, Laci. “Én nem vagyok diktátor, csak annak látszom” (copyright by Pinochet). Ha ezt valaki még nem ismerte fel Magyarországon, az ugyan olyan sötét mint a “Zemberek”, akikre ez a fasiszta rendszer támaszkodik

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. Két irodalmi művet idéznék fel, hogy alátámasszam Bartus László igazságát. Az egyik egy páros vers Petőfi Sándortól. A kutyák dala és A farkasok dala. Nem lehetséges olyan gazdasági helyzet, amely felülírná a demokratikus berendezkedés prioritását. A másik – remélem mindenki rendszeres olvasmánya, igazi remekmű – a Harry Potter. (A főnix rendje.) Voldemort visszatért, de sokan nem akarják elhinni, és hazugnak nevezik, majd büntetik azokat, akik a nyilvánvaló tényre felhívják a figyelmet. A beteg valóságérzék nem csak a jobboldaliak sajátja, valamennyien megfertőződhetünk ezzel a kórral.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  7. Nem kétséges! Ez már mostegy valódi fasiszta siktatúra a csuti korlátozhatatlan hatalmával. Olyan mértékben, hogy már a saját ízlésük szerint elkészített tákolmányukat sem tartják be. A mocskos fsiszta fidesz banda senki más által kétségbe nem vonható hatalma, egy kis jobbikos antiszemitizmussal és rasszizmussal fűszerezve. A megalázott hülye félázsiai vadbarom tömeg pedig kussol. Nincs aki felvilágosítsa, nincs aki vezesse. A parlamenti ellenzéki úrifiúk pedig alázatosan szolgálják, vagy néha szégyenlősen kritizálva védelmezik a klerikálfasiszta despotizmust.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  8. A birkák,meg a vakok és süketek akkor sem hiszik el Magyarország “puha fasiszta diktatúra”,ha Orbán ezt kereken meg is erősíti és azt állítja:EZT KÍVÁNJA A MAGYAR ÉP,EZT AKARJÁK A ZEMBEREK! Ez valóban egy “teljes- ázsiai” banda!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  9. A birkák,meg a vakok és süketek akkor sem hiszik el Magyarország “puha fasiszta diktatúra”,ha Orbán ezt kereken meg is erősíti és azt állítja:EZT KÍVÁNJA A MAGYAR ÉP,EZT AKARJÁK A ZEMBEREK! Ez valóban egy “teljes- ázsiai” banda!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. Genetikailag sérült gyapjas agyú nyulak.Kértétek,kaptáto.Egyétek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  11. Ha jól emlékszem, néhány hete volt valami közvéleménykutatás erről.
    Az akkori hírek szerint Orbán Viktorurunk megkérdezte a közt, akarnak e ilyesmit és azok meg állítólag akartak…

    Én emlékszem rosszúl, vagy másnak is rémlik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Ez igy szep. De mit gondol Bartus ur , mi milyen iranyba megyunk ha Mitt Romney lesz az elnok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  13. Naponta jut eszembe Kertész Ákos inkriminált mondata, és az. hogy mennyire igaza volt/van. A Bartus-cikk is ezt a meggyőződésemet erősíti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  14. Bartus ur
    Mi a velemenye mi milyen iranyba tendalunk, ha Mitt Romney lesz a president?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  15. Kedves Laci!
    Szomorúan, de minden szavaddal egyetértek, mint általában eddig is. Az jutott eszembe (valószinű nem csak nekem), hogy tulajdonképpen a magyarok többségének nem jelent semmit a demokrácia, csupán egy szó, melyet a 22 év alatt még nem töltöttünk fel tartalommal. Ezért nem értik és nem akarnak mozdulni szavainkra, sőt legtöbbször hülyének is néznek, hogy mit kell állandóan hőzöngeni. Erről még oldalakat lehetne irni, de röviden ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  16. A csuti agyalágyult miután sikeresen megosztotta a nemzet egészét mindenkit mindenki ellen hangolt, most fel van háborodva, hogy nincs összefogás és kiáll feketén fehéren megmondja , hogy ebben a helyzetben a demokráciát valami másnak kell felváltani ahol az erő dominál.DIKTATÚRÁRÓL VIZIONÁL!!! És mit csinál az idióta rozzant ellenzék?? Írásbeli kérdéseket intéz ezzel kapcsolatban orbánhoz,/nem elírás/ és nem fog össze és nem rohan ki üvöltve az utcára csak most az egyszer egységesen nem ordítják a pofájába ennek a törpe diktátornak, hogy eddig és ne tovább!! mit is akar??Ha ezt most megcsinálták volna egységesen és a nép nem ment volna utána, na akkor lehetne valamit is számon kérni ettől a megfélemlített , egzisztenciálisan megzsarolt, szándékosan elbutított néptől .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  17. emigrant 2012. augusztus 2. csütörtök 12:03
    Már elnézésed kérem én jobban ajánlanám a 22-es csapdáját, mert az
    nem virtuális történeten alapszik, mint :
    .
    “mindenki rendszeres olvasmánya, igazi remekmű – a Harry Potter. (A főnix rendje.)”
    .
    Talán a Teli Koffer helyett a Mici Mackóval is lehetne a valóságot modellezni.
    Már, ha valaki még nem nőtt ki belőle. Azután lehet fokról, fokra fejlődni.
    Remélve, hogy néhány évtized után eljutunk a mai valóság felismeréséhez.
    Sajnos mivel minden változik, fejlődik ezért akkor hol lesz már a mai valóság?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. emigrant: tényleg kevés könyv létezik, amelyik olyan precízen leírja a náci hatalomátvétel menetét és lelki hátterét, mint a Harry Potter. Zseniális könyv. Jellemző, hogy annyi jött át belőle a köztudatba, hogy egy varázslóiskoláról szól.
    .
    Olyan ez, mint a saját farkába harapó kígyó. Ha az olvasók több mint 2%-a értené, hogy a Harry Potter egyik fő mondanivalója a náci-hatalomátvétel és a rettegés lélektana, akkor nem működne a gyakorlatban a náci hatalomátvétel. Azért működik, mert sem a könyvben, sem a gyakorlatban nem érti az emberek döntő többsége, hoyg mi történik és miért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. Jó lenne, ha megértenék azok, akiknek szól!
    Gratulálok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. Tisztelt Olvasóink,

    szemléltetőeszközként olvashatják “arpad” bejegyzését kicsit feljebb, neve gondolom Árpád apánkra utal, ezzel is jelezve, hogy ilyen a tipikus “jó magyar ember”. Igaza van, én is így látom. Sötét, buta, gonosz és antiszemita. Mint ahogy tudjuk, aki nem fasiszta, az nem “jó magyar ember”, én sem vagyok az. Ezek az Orbán-rendszer nagy támogatói, és ők látszanak többnek, mert a civilizacio lapít Magyarországon, ezért meg is kapja, amit megérdemel. Több évszázad sötét propagandája van ebben. Ez az úr alátámasztja mindazt, amit írtam. És ennek az országnak nincs annyi ereje, hogy a jobb sorsra érdemes emberek ezt a sötét bunkó tapló népséget visszazavarja a kocsmába, ahova való, ehelyett ezek uralkodnak, és jelentenek életveszélyt, viszik Magyarországot a pöcegödörbe.
    Lehet tanulmányozni a barmok egyik mintapéldányát. Ezeknek engeditek meg, hogy pofázzanak, dirigáljanak, és bevezessék a fasizmust és a nácizmust. Orbán ezek közül való, nehogy azt higyjétek, hogy nem ezt gondolja, amit ez a sutyerák. Ezek szavakból értik egymást. Ti pedig olyan hülyék vagytok, hogy ezeket a primitív állatokat eltűritek. Kitaláltok mindent, hogy miért nem lehet csinálni semmit. Egymásra mutogattok. Hiába szépítjük, ez a helyzet.
    Ezek miatt kérdéses, meddig lesz még, és mikor szűnik meg Magyarország, de ezekért tényleg nem kár. Ezek jobb lenne, ha nem jelentenének veszélyt a világra, és valami kulturált ország a helyére tenné őket a szemétdombon. a főnökükkel együtt.
    Üdvözlettel, Bartus lászló

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  21. “arpad”:
    .
    - Aranyapám, te bevetted a fogalmazásgátlót, vagy mi?
    .
    Most függetlenül okoskodónak látszó, hosszabb, de tartalmi- értelmi szempontból egy sz…ros kocsmai vécéfelirat szintjét idéző befarcintásodtól…
    .
    Akit úgy szólítunk meg, hogy “Tisztelt XY”, azt nem kezdjük el tegezni, nem kezdünk vele bratyizni, nem írjuk neki, hogy “barátom”, meg hasonló műbazsajgások…
    .
    Nem csak egy mocsok, ratyi alak vagy, de az a nagyon tipikus tré, aki sz…rtúrás közben érzi magát jól, aki képtelen önaga hitványságával szembenézni, és akik miatt nem hogy egy népet, de egy egész régiót írnak le a fejlett országok…
    .
    Hülyegyerek, ha teneked a diktatúra 15 millió érdekében, vagy akármennyi érdekében történik, akkor kösd föl magad, de előtte dumáld be magadnak, hogy te vagy az isten, meg a néped!
    .
    Amúgy meg, pusztulj innen.
    .
    És szó szerint igaz;
    .
    - Iderondításod minden szavát igazolja ennek az indulatosra sikeredett cikknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  22. Túlavasúti: Kedves ladányi földim! A Harry Potter éppen annyira fikció, mint a 22-es csapdája (imádom Hellert, főként az össze regényét, remélem olvastam valamennyit), vagy a Háború és Béke. Nem többé és nem kevésbé. Irodalmi alkotás, kitalált szereplőkkel, kitalált élethelyzetekben. Mégis mindegyik valódi irodalmi műben magunkra, saját kétségeinkre, problémáinkra, döntéseinkre ismerünk rá. Írhattam volna Asimovot is (Alapítvány), abban még valódi város sincs, mint a Harry Potterben London. Attól még fontos és jó regény. De azért írtam a Harry Pottert, mert ebben van a legszebben, és legtalálóbban ábrázolva az a valódi, sokszor előforduló szituáció, ami most nálunk is lejátszódik, a struccpolitika látványos, és pusztító megnyilvánulása. A Harry Potter nagyszabású, gyönyörű, míves, izgalmas, humánus, humoros, antirasszista és örökbecsű mű, igazi világregény. Remélem kedvet csináltam hozzá. A 22-es csapdájában is biztosan benne van a struccpolitika, de én erre most nem tudok visszaemlékezni. Bocsánat az egyszerűségemért, és műveletlenségemért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. 1. A Harry Pottert kevesen olvasták. Többen látták a filmet, de az kilúgozott lónyál.
    2. A Harry Potter “egyik fő mondanivalója” nem “a náci-hatalomátvétel és a rettegés lélektana”. A könyv attól zseniális, hogy miközben nagyon sok, bonyolultan keveredő szál fut benne, többek között a náci jellegű hatalomátvétel eszközeként és következményeként is fellépő rettegéssel kapcsolatos szál is, nagyon mélyen, nagyon reálisan, és ugyanakkor szórakoztatóan, sok humorral írja le a szereplők jellemét, benne részben a felnőttekét, részben a gyerekek életkoruknak megfelelő viselkedését és fejlődését.
    3. De az kétségtelenül igaz, hogy a teljes cselekmény az embertelen önkény és a közösségért önfeláldozásra is képes humánum harca körül forog, és hogy ebben a humánum oldalán áll, ezzel erkölcsi és (sajnos aktuális) politikai értelemben is állást foglal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. arpad
    .
    Elolvasván Bartus L. cikkét és elolvasván az ön hozzászólását két nagy különbség van a kettő között!
    .
    Az ön hozzászólása egy nagy hülyeség.
    Bartus L. cikke igaz kissé “népi vulgarizmussal” de tökéletesen igazságot taglalja és írja azt le.
    Miért sikerült szándékosra a cikk ilyenre? Nos azért, hogy megértse a helyzetét és a jövőjét maga is és azok is akik nem értenek egyéb nyelvezeten.
    És ez igen csak szomorú! miszerint az, hogy ön nem elgondolkodik, misem inkább kritizál és támad!
    na persze a “mélymagyar” és az igazi Fideszes polgári párti már csak nem tévedhet! Ugye bár!?
    .
    És még valami!
    Eldard jogos kilengéses hozzászólása igen csak jogos az ön irányában!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  25. bumburi 2012. augusztus 1. szerda 19:08
    “Azt írod, látszólag ellenállás nélkül folyik az új rendszer bevezetésének kísérlete .
    Nem látszólag.Totálisan ellenállás nélkül.”
    Nagy az ellenállás. Látható itt is határozottan irjuk, hogy ez rossz, vagy nem jó.
    Milyen jó lenne másképpen? Hivnánk “segitséget”, hogy helyettük valaki
    elintézzen valamit, amit azután lehet kifogásolni. Az éhhalál előtt álló is
    ellenállva mondja: azért sem akarok enni, hogy megbosszuljam e rettenetes
    állapotot. Hitlernek is sokan ellenálltak, ugyanis mindig mondták, hogy ej ej.
    Nem vezet ez jóra. Biztosan háború lesz és lett is. Utólag viszont elmondták,
    - már aki megélte – hogy na úgy-e megjósoltam. Csak azt nem értettem soha,
    ha ennyi ellenálló lett volna, hol fértek volna el a megszállók?
    .
    “A Kötcsén elmondott Orbán beszéd volt az előszele a ma történéseinek.Az ellenzék meg még mindig az óvodai kiscsoportban homokozik.
    Történelmi bűnünk, és felelősségünk, hogy ezt hagytuk”
    Én korábbra tenném a kezdetet. Szserintem a Nagy Imre temetésén mondott
    beszéd része:
    “……agyagba döngölöm….”
    rejti a kezdetet. Ugyanis aki élt a Horthy rendszer alatt, annak ez a fogalom
    ismerős volt. Klf helyeken gyakran elhangzott a Horthyi rendszer ellenzékével
    kapcsolatban. Hitler akkor ezt úgy fejezte ki, szintén elég gyakran:
    AUSRADIEREN!
    Hiszen Boross Péter és a KDNP megnyilvánulásiból is hallható, hogy a “lib-bolsik”,
    liberálisok, komcsik, “lib-komcsik” stb. emlegetése, ha a háború előtti időkről
    beszélgettek, nemzetről, hazafiságról, hazaárulásról stb. Másfelől közelitve
    a liberalizmus egyenlő volt a zsidóság akkor használt fogalmával, sajnos
    egyesek ezt még ma sem akarják tudni.
    Akkor ez jól csengő tartalom volt Orbán szájából, mert hiszen ami a múltban
    történt azt akartuk akkor megszüntetni.
    Jutott akkor eszébe valakinek, hogy a NEMZET és a HAZA fogalmát ők már kisajátitották a társadalom egy szük részére. Későbbi viselkedésük ezt
    már bebizonyitotta. (hazaárulók, a haza nem lehet ellenzékben, a baloldal
    mindig rátört a nemzetre, “mi a nemzeti oldalon vagyunk”, lógni fogtok stb).
    A közbeszédben már a háború előtti helyzet folytatása érvényesült, hiszen
    a komcsizás sohasem szünt meg, hiszen akinek valaki tettei nem teszettek
    az mindig komcsi volt akkor is, ha semmi köze nem volt a kommunistákhoz.
    A lib-bolsizás odáig vezetett, hogy az SZDSZ egyes tagjai nem tűrték a rájuk ragasztott cimet, mivel máig sem tisztázták, hogy az az orbáni fogalom nem
    most alakult ki, hanem valaminek folytatása. A Horthy rendszerben tilos volt
    demokráciáról, liberalizmusról, kommunizmusról és egyéb olyan fogalomról
    beszélni ami nem illett akkor a NEMZETI RENDSZERBE.
    Ez tér vissza – suttyomban – folyamatosan. A rendszer hatalmi, elnyomó és
    erőszakszerveinek kialakulása még el sem kezdődött, hiszen ahhoz a
    rendszárváltás utáni törvényeket több lépcsőben – észrevétlenül – át kell
    alakitani. Fokról, fokra, vagyis a demokratikusabból kell több lépcsőben
    kialakitani az Orbánt segitő ELNYOMÓ RENDSZERT.
    TEHÁT FOKRÓL FOKRA ÉSZREVÉTLENÜL.
    Szerintem ez jelenti a látszólagosságot, mert mire az egyik kis lépéshez
    hozzászokhatnál, már nyakadon a másik, csak győzd eltűrni az egymás
    után következő “nem megszoritásokat”. Egyesek nem hiszik el csak a végén
    amikor örülnek, hogy lyuk van az ülepükön.
    Ne felejtsétek, nem kell ide mindig erőszak.
    Elég ha gazdaságilag lehetetlenné válsz családoddal és egész környezeteddel.
    NEM EGYSZERRE – HISZEN AKKOR LÁTNÁD – HANEM FOKRÓL-FOKRA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  26. A náci hatalomátvétel modelljében nem is a főnix rendje, hanem az utolsó rész (a halál ereklyéi) első fele az igazi.
    A főnix rendjében inkább a társadalom felkészületlensége, és az ezt támogató inkompetens kormányzat jelenik meg, ezt jól emeli ki emigrant. Az íróasztalához foggal-körömmel, erkölcs- és jogellenesen is ragaszkodó, egyébként gyenge tehetségű Cornelius Fudge mágiaügyi miniszter, a megalkuvó Daily Prophet napilap és az amorális (és az előző részből tudottan illegális animágus) Rita Vitrol médiamunkás mellett külön tétel benne a kificamodott erkölcsű Dolores Umbridge, minisztériumi ejtőernyős főinkvizítor, aki ugyan nem halálfaló, csak gaznémber, de hát ilyenekkel vannak tele a hivatalok, humán egyetemek és a hatalom által támogatott történelmi múzeumok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. De mi fog majd történni ezzel a fasiszta állammal , ha konfliktusba kerül a szomszédos népekkel és külső katonai hatalmakkal ??

    Ez a fasiszta állam nyilvánvalóan az emberek gyávaságára, butaságára és megfélemlítésére épül.

    Aztán mi is történt a nagy előd és példakép , Benito Mussolini országával ?

    A hadtörténelem elképesztő példák tömkelegét mutatja a haditechnikai színvonalának az elavultságáról és nevetségességéről , valamint a katonáinak a gyávaságáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. Maeldron és girbegurba: Örülök, hogy egyetértünk Harry Potter és fasizmusügyben.
    Túlavasúti: Egyetértve a hozzászólásoddal, (az egyszeri ember is centinként vágja le a kutyája farkát, hogy ne érje szegény állatot hirtelen sokk, sőt talán észre sem veszi) hozzáteszem: mindezt azért tudja ilyen ellenállás nélkül megtenni az orbánbanda, mert hiányzik a társadalmi szolidaritás. Ülnek a verebek a villanydróton, gondtalanul csivitelnek. Közibük csap a karvaly, egyet elragad. Óriási jajveszékelés, sipítozás. Kisvártatva rájönnek, hogy ők még megvannak, jól vannak, nem őket vitte el a karvaly. Visszaülnek a villanydrótra, és gondtalanul csivitelnek tovább. Nekem minden létszámleépítéskor ez a kép jutott eszembe, amikor a szakszervezettel az élen nem ment ki senki az utcára, vagy hirdetett sztrájkot, az újságolvasó nép meg bevette, hogy az irodai takarítónő utcára szervezése az “állami vízfej” leépítése, a bürokrácia csökkentése, és sz olcsóbb közigazgatás irányába tett lépés. Akit elvitt a karvaly, az meg már ugye nem reklamál. Hol halt ki a szolidaritás a nemzetből? Vagy talán sosem létezett? A villanydróton csivitelő verebek morális szintjén léteznénk (vegetálnánk)?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  29. Túlavasúti
    .
    Teljes mértékben egyet értek önnel!
    Jó volt olvashattam a hozzászólást!
    .
    Minduntalan az járt a fejembe; A Magyar nemzet olyan mint az a majom mely megfőtt!
    “Ha egy majmot egy vízzel teli edénybe ültetünk és fokról fokra emeljük a víz hőfokát, tehetjük ezt mind addig míg a majom meg nem fő!”
    .
    A Magyar nemzet is ilyen ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. emigrant 2012. augusztus 2. csütörtök 15:34
    KEDVES FÖLDIM !
    Én sajnos arról a helyzetről beszélek – 22-es csapdájaként – amiben benne
    vagyunk! Bár ne érezném, veled együtt. Úgy látom még nem jöttél rá.
    Tehát a mai helyzetről és nem az irodalmi elemzésről, függetlenül a mai helyzettől.
    Nem a könyvek irója, vagy a szöveg brillirozása most a célom, hisze azt megtettem, a mikor elolvastam egyeseket többször is. Az irók életrajzát
    sem akarom elemezni egyéni tulajdonságuk miatt. Össze sem akarom
    hasonlitani más irodalmi művekkel egyiket sem. Nem is a könyvek szép
    kötésének mai állapota érdekelt sohasem.
    INKÁBB A TARTALMA, VAGYIS AZ ESZMEI MONDANIVALÓJA.
    Elég sokat olvastam. Némelyekre már nem is emlékszem, mert nem mondtak
    nekem semmit. De némelyikre szinte szó szerint
    Valahogy mindig az ilyen máskéntgondolkodók világában éltem. Állandóan
    kaptam is érte. Ez az én független – közel 80 éves világom – nekem igy jó
    gondolkozni. Nem is tudnék másképpen.
    .
    Életem során kerültem néha a 22-es csapdájában leirt kényszeritő helyzet
    körülményei közé. Időben észrevettem, azért sikerült eddig kimászni belőlük.
    .
    Próbáld elgondolni, miért vannak 22-es csapdájában a történet hősei?
    Próbáld elgondolni, miért vagyunk mi a 22-es csapdájához hasonló helyzetben?
    REMÉLEM RÁJÖSSZ VALAMIRE.
    Szerintem erre jók a könyvek.
    Üdvözöllek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Túlavasúti: Látod, kedves Földim, néha még mi igazi ladányiak is elbeszélünk egymás mellett, amit a legkellemetlenebb dolognak tartok az életben. Kedvet csináltál hozzá, hogy újraolvassam Hellert. Most németül fogom, nyelvtanulásnak sem utolsó. Jó egészséget kívánok és még sok-sok irodalmi élményt, emigrant.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. emigrant 2012. augusztus 2. csütörtök 16:14
    Kedves barátom
    Közelitünk az egyetértéshez.
    Egy gond van csak a SZOLIDARITÁS.
    Gondold csak meg a Hitleri megszállás alatt Lengyelországban lehetett
    volna szolidaritás? De később volt, mert LEHETETT.
    A Horthy rendszer alatt el sem tudtam volna képzelni azt a helyzetet, amit
    ‘47 nyarán a hadifogságból visszaszállitott szabad orosz emberekkel
    történt. Debrecen állomáson 5-6 vonatnyi ember ment végre élve. Haza.
    Egyiküket a szovjet katonai rendészet valami szabálytalanságért elvitte.
    az 5-6 vonatnyi ember mindegyike fegyvertelenül körülállta a 10-20
    géppisztolyos katonai rendészt és kiszabaditották bajtársukat!!!!!
    Akkor, ott átéltem, mi a szolidaritás, hiszen – vonatra várakozóként – én is
    a többszáz ember közé keveredtem, mert vitt a tömeg.
    Azóta lehet nekem beszélni mi a szolidaritás én átélve láttam!
    .
    Előző posztomat látva REMÉLEM RÁJÖSSZ VALAMIRE.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. admin
    2012. augusztus 2. csütörtök
    14:48

    Egy napig tartott neki a válaszadás mert előbb alá kellett íratni a főnökével a hszét.
    .
    Különben nekem igen ismerős a stílusa a gondolatvezetése és a trollkodása. Úgy látszik kevés a személyzet nincs mindenre külön emberük.

    Nagyjából sejtem mi lesz a következő húzása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. Nehogy azt higgye valaki, hogy kitaláltam a Horthy rendszer egyik
    vezézgondolatát, amit az előbbi irásomban is emlitettem.
    .
    Ezt ugyanis Árpád irta. Igy kedveskedve.”Ön kedves László fiam”
    No nem Árpád apánk, habár annak képzeli magát:
    .
    “Nagynak hitt eszével már rég rájöhetett volna, hogy a demokrácia és annak édes gyermeke a liberálizmus nem embereknek való társadalmi szerkezet.

    A diktatúrával ugyanis semmi baj nincs, ha az valóban 15 millió ember érdekében jön létre. Ám Önök, bértollnokok halálra izzadják magukat, hogy a diktatúrát másnak állítsák be, mint ami.
    A demokráciánál aljasabb rendszer, ez ideig nem jött még létre,”
    .
    Tisztelt barátaim. Feltétlenűl ki akartam emelni ezt a szövegrész, nehogy
    elkerülje figyelmeteket.
    Itt a 15 miilió emberre hivatkozó FASIZÁLÓDÁSI SZÁNDÉK BIZONYITÉKA.
    NO COMMENT.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  35. Árpád néven kommentelő tényleg tipikus “őstulok” nem érdemes vele foglalkozni.Bár! Ettöl a társaságtól tart az ország ott ahol tart. Osztódással szaporodik ez a mélymagyar semmit érés. Én azért nem látom olyan sötéten a jövőt. Fiók-diktátorok ezen a vidéken mindig vannak, aztán meg mennek a levesbe. Az csak látszat ,hogy ez a nép tehetetlen és az is,hogy az értelmiség mindig meglapul. Eleget éltem és átéltem itt,hogy tudjam mit beszélek. A kommantek,ha végre levetik ezt a hülye szleng-nyelvet egyre értelmesebbek. Lerázzuk a diktátorkákat – csak addig nagyon nehéz. Ami komoly az nehéz is. Csak nem feladni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  36. Árpád
    valahol Churchill is egyetértett veled, hogy a demokrácia egy rettenetes kormányzási forma. De ő hozzátette, hogy egyetlen dolog szól mellette: az összes többi, amit ismerünk, még annál is rettenetesebb. Csak azt kellene figyelembe venni, hogy a rendszerváltás óta eltelt 22 év alatt csak kb. annyira épült ki nálunk a demokrácia, mint a Kádár-korszakban a szocializmus – talán ha az alapok lerakásáig jutottunk el. És amit hazánkban e tárgyban produkáltak az nem a túl sok demokrácia természetes velejárója – hanem a túl kevésé.
    Amely időszak alatt sikeresen vegyítettük a kapitalizmus legrosszabb vonásait a szocializmus legrosszabb maradványaival.
    Ezért még nem kell kiönteni a gyereket is a vízzel együtt. Tehát hiába nyomatod itt ezt a jobbikos propagandát – csak megcsodálunk, mint egy kétfejű borjút: nahát, ilyen marha is van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  37. (emigrant)
    “Hol halt ki a szolidaritás a nemzetből? Vagy talán sosem létezett?”
    Valami rémlik a 30-as évek megmozdulásairól (olvasmányaimból).
    Ezen kívül a taxisblokád idején sokan voltak szolidárisak a taxisokkal. Igaz, azok kicsit bízhattak Gönc papában, aki meg is mentette őket a durva elsöpréstől, pedig már felvonultak a rendvédelmi erők, és sebészeti osztályt is kiürítettek a várható sebesült-tömeg elhelyezésére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  38. kekec +++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Tegyük élhetővé !

    arpad egy tanulmányozásra érdemes állatorvosi ló
    Lehetne vele vitatkozni, ha nem lenne fanatikusan elvakult.

    Tudomásul kell venni, hogy vannak ilyenek, gyógyszert kell neki majd adni ha a Ner végleg elbukik.

    .
    arpadot értelmes, tanult – jelenlegi helyzettel megelégedett- embernek gondolom, aki fel van háborodva a vélemény másságán, mert nem szeretné, hogy belerondítsanak az anyagi gyarapodásába az igazság leírásával.
    arpadot a jelenlegi tények, gazdasági mutatók, elemzések, külföldi reagálások nem zavarják.

    Nincs kizárva, hogy arpadot korábban arpad-elvtársnak szólították , abban a rendszerben, ahol párttitkárok egyenlőbbek voltak a munkásosztálynál. Ott is diktatúra volt, ott is jól ment arpadnak.
    Most is jól megy arpadnak. Tehát a diktatúra jó. És ezt az ex-elvtársakkal, mai ner-társakkal már alkohol gőzben jól kiemelezték, a tömegeknek kell az elnyomás, mert nem tudnak magukkal mit kezdeni.
    Okos arpad bátran mossa össze a hatalmas korrupció miatt kiárusított állami vagyon lenyúlását (arpad , neked vannak külföldi bankszámláid ?) az igazi demokratikus, leleplező újságírás nélküli csetlő-botló demokrácia-kezdemény országunk elégtelen teljesítményével, melyet még politikusi maffia gazdasági társulások (olaj, autópálya építés, parkoló társaságok,…) és egymással ellenkező érdekű politikai pártok háttér korrupciós lenyulós megegyezései fékeztek.
    Jobboldalinak mondott Hullámok Hátán Lebegők (mint a sz.r) állandóan a kassza köré törekednek és a pénz érdekli őket elsősorban. Hazaárulók ők, mert elsőnek fogják itt hagyni a sülyedő hajót, kiúsznak majd ők az adó elkerülő szigeteikre.
    arpad szerintem is jó lenne összefogni a nemzetnek. Ehhez viszont nem kellene előtte kirekeszteni, 2010-ben 50%-ot , jelenleg 80-85%-ot.
    arpadok, szűrősök, orbanok, antalok, puchok beetették a népet, most pedig visszaveszik a kádári dominanciájukat,( kisebb a torta, külföldi befektetők el )a demokrácia, a szóllásszabadság már csak egy lerázandó nyűg.
    orbannak már egy országnyi fél-ázsiai ember lehelete is nyűg.

    .

    Azt is szeretném leírni, hogy Kiss Sándor úr irására reagálva, hogy értelmes , tehetséges ember az elmúlt 20 évben nem a politikában kereste a boldogulását. (tudott boldogulni a piacgazdaságban, nem állt be bologató , szavazó gépnek, papagáj kommandósnak)
    A szar – mint legkönnyebb – már a csúcson , a felszínen van. Könnyű lesz hálóval leválasztani a társadalomról.
    A király ennél meztelenebb már nem lesz, kezdjük leszűrni a szart !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  40. girbegurba
    Ez egy ilyen ország. A taxissztrájk is, a cociális népszavazás is anyagi érdekeket sértő lépések miatt történt. A demokráciáért meg jó, ha kimegy 100 ezer ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. Ezt a pofátlanságot , ezek barmok, elvetemült állatok!!!
    Eltilthatja a választástól távolmaradókat a következő voksolástól és akár fél évvel csökkentheti a korhatárt az ősszel benyújtandó választási eljárási törvényben a Fidesz].

    Ez mekkora tuskó , hihetetlen, hogy ez a hazánkban megtörténhet!
    Szerintem mindenki menjen amerre lát, mert ennek nincs értelme hogy itthon szenvedjünk!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  42. Húúú, de meg vagyunk tisztelve, arpad leszállt ide, közénk, a félázsiaik közé! Honnét is ereszkedhetett? Csak nem a Szíriuszról?
    Olyan ismerős: bértollnokok, kassza kulcsa, ő most boldog, mert nem Nokiás dobozzal viszik a pénzt, hanem simliskák talicskával.
    Nem szégyenkezik, hogy egy pávatáncos, kokit és sallert osztogató, naponta mást és mást összehordó lény ötletelve vezeti az országot, én és már egyre többen viszont piszokul szégyenkezünk, hogy volt és még vannak akiknek csak ennyi az igényük egy minszterlenökkel kapcsolatban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  43. sedona
    ne parázz, ez csak a szokásos fidesznyik technika. Bedobnak egy ordas nagy marhaságot – aztán az alig valamivel enyhébb változatot már megkönnyebbülve szopja be a nép. “Mert megérdemlik”
    csakén ++++++++++
    Valahogy arról megfeledkezik a kis szentem,hogy a 15 millióhoz bizony hibádzik külföldön az a 70 % (gyengébbeknek: több, mint 2/3) akik nagyon nem kértek az Orbán által pátyolgatott bábokból. Tehát az úgy 15 millió, ahogy a 2/3 ( valaha a daliás múltban is csak 52,7 % volt – de hol van az már?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Arpad! Hát maga egy nagy barom. Valóban nem veszi észre mi folyik ebben az országban?? Ennyire hülye nem lehet valaki.
    Bartus úrnak minden szava igaz. Milyen demokrácia az, ahol félnek az emberek?? Meg vannak fenyegetve ha tüntetni mernek, repülnek a munkahelyükről. Én olyan országban nem akarok élni, ahol egy pszichiátriai eset habratyol össze-vissza. Remélem 2014-ben eltakarodnak örökre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  45. Sztem valaki már vett egy puskát – üvegbetéteset)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Bartus úr!
    Ámen. Sír az ember lelke ezért a nyomorult országért. Az Istennek se tanul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  47. Valóban jobb, ha csak minuszolnak ezek a 2/3-s, 300.- Ft-os vizitdíjasok, mint itt dicsőítsék azt, akiről már két éve külföldön, mint kontárról beszélnek, meg 3xbóvlis miniszterelnökről – hát igényteleneknek megteszi, de ha olyan nagyon büszke magyarok, akkor mire is olyan büszkék?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. Tisztelt Zsigmond!
    Pontosan én is, ugyanezekkel a szavakkal szerettem volna megírni a mondanivalómat !
    A komment második részét illeti, abban is tökéletesen egyetértek Önnel, csak annyi kiegészítéssel, hogy a munkahelyeken már un. bónusz rendszer működik – elég sok helyen – !
    De félő , hogy nem takarodik el OV , mert sajna még mindig sok a szavazó bázisa!
    Elvileg a Szolidaritás mozgalom, ősszel igér valamit, de ezt még most nem árulta el Kónya Péter!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  49. Árpika, kisfiam. A diktatúra csodálatos dolog a magyar emberek érdekében. A. Hitler is a német emberek érdekében vette át egy csöppet kezébe a gyeplőt, Pol Pot a kambodzsai emberek érdekében, Sztálin a szovjet emberek érdekében és így tovább. Nem akarom ecsetelni a végeredményt, ha Te erre “vágyol”, akkor szavazz a Fideszre életed végéig.
    Szerintem viszont az emberi civilizáció fejlődése éppen arról szólt, hogy az Orbánhoz hasonló közveszélyes pszichopaták “jószándékból” ne forgathassák fel tisztességes emberek békés hétköznapjait, ne legyen rabszolgaság, ne legyen zsarnokság.
    Hihetsz abban, hogy a földkerekség első sikeres diktatúrája épp Magyarországon lesz, de mi ezt nem szereznénk kipróbálni, mert amit eddig láttunk belőle, az köszi szépen, de pont elég volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  50. Klasszikus diktatúrakísérlet zajlik ma Mo-on. A végkimenetele is klasszikus lesz. Valszeg az időbeli lefolyása is (még minimum évek). Következményei se hatnak majd az újdonság erejével. Nincs és nem is lesz új a Nap alatt. Véleményem szerint bizonyos országok – a történelem/gazdaság által osztott lapok függvényében – időről időre kénytelenek ezt átélni. A diktatúra tartós berendezkedése persze a legtöbb országban sosem sikerül. Ahogy a demokráciáé sem. Az igazi kérdés az: ezen országokban vajon a diktatúra évei számítanak-e szünetnek, avagy a demokratikus próbálkozásoké.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos