Ronai and Ronai
AMERIKAI

Meglesz szombaton a Gárda-rendezvény 2012. augusztus 24. péntek 17:19 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(76)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Meglesz szombaton a Gárda-rendezvény
Budapest – A két pofont ezúttal is megússzák az érintettek: a kormány tiszteletben tartja a „független bíróság” döntését, amely szerint a bejelentő megtarthatja a Magyar Gárda öt évvel ezelőtti alakulására emlékező rendezvényét. A Kormányszóvivői Iroda pénteki közleményében ugyanakkor az is szerepel: a kabinet „a legkevésbé sem ért egyet” a Magyar Gárda által képviselt eszmeiséggel, és „mélyen gyökerező demokráciatudatára” hivatkozik.
.
Emlékeztetnek arra: a Budapesti Rendőr-főkapitányságra (BRFK) még márciusban bejelentett felvonulás megtartását a rendőrség megtiltotta. Az eseményen a korábban a bíróság által betiltott Magyar Gárda öt évvel ezelőtti, 2007. augusztus 25-ei megalakulásáról kívántak megemlékezni. A bejelentő jogorvoslati kérelmének azonban a Fővárosi Törvényszék helyt adott, így a rendőrségnek tudomásul kell vennie a rendezvényt.
.
A Kormányszóvivői Iroda közleményében hangsúlyozza: a jogállami normáknak megfelelően – természetesen tiszteletben tartja a független bíróság döntését, ugyanakkor semmiféle kétséget sem kíván hagyni afelől, hogy a legkevésbé sem ért egyet a Magyar Gárda által képviselt eszmeiséggel, illetve azokkal, akik a kirekesztő és gyűlölködő eszmékkel, vagy az erőszakkal közösséget vállalnak.
.
A kormány „éppen ezért – a mélyen gyökerező demokráciatudata miatt – nyomatékosan felhívja a figyelmet a hatályos jogszabályi rendelkezések megtartására és megtartatására”. Egyértelművé kívánja tenni mindenki számára, „hogy az erőszak monopóliuma az államé, és a rendfenntartásban nincs helye semmiféle illegális félkatonai szervezetek működésének.”
.
A kormány hangsúlyozza továbbá, hogy a rendezvény biztosítására a rendőrség bevonásával minden szükséges előzetes intézkedést meg fog tenni. „Amennyiben pedig az eseményen bármilyen, a jogszabályok betűjével vagy szellemével ellentétes fellépésre kerülne sor, úgy a kormány a leghatározottabban fel fog lépni és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy garantálja a rendet és a köznyugalmat, miként azt Cegléden is egyértelművé tette, amikor jelentős erőkkel vonult a helyszínre, megteremtve minden állampolgár biztonságát: vallási, etnikai, politikai hovatartozásuktól függetlenül”, olvasható a közleményben.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -6 ( 8 szavazatból)
Meglesz szombaton a Gárda-rendezvény, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(76)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

76 Reader’s Comments

  1. Kakas!
    Ne adj ötleteket ennek dilis bagázsnak… Kilóg a lóláb, amikor az általános hadkötelezettséget szorgalmazod. Ez a te kormányod nem is titkolt politikája. Nekik fáj annyira ez a dolog és épp ezért követnek el mindent a visszaállítás érdekében. Először a “katasztrófavédők” létszám növelésére és azonnali mozgósíthatóságára, majd a tartalékos sereg fokozatos kiállítására fogadtak el törvényeket. Folyik a toborzás minden szinten. Hende lépten nyomon hangoztatja a tartalékos állomány hadra foghatóságának szükségességét annak kvázi olcsósága jegyében. Na meg, hogy a “felújított Ludovika” így, meg úgy… Ugyanakkor azt, hogy mi teszi mindezt szükségessé, azt ki nem mondaná. Valamire készül ez a sötét banda, Kakas jobboldali kormánya…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  2. Apropó! Hende azt is mondta, hogy “rengeteg a jelentkező, van miből válogatni”.
    Az örömkatonák majd a képen látható ifjak közül emelkednek fel, hadd tanulják a szabályos terrorizálás és gyilkolás tudományát – ezt meg én mondom.
    Úgy ám Kakaskám…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  3. Kordon Blued:
    Mire készülhet, amihez még a gárdára is szüksége lesz?
    Nem olyan szegényes a fantáziánk, hogy ne látnánk mire készülődhetnek….
    Ez túl mutat Orbán félelmén és védelmén!
    Most olvastam, hogy lyukra futott vagy 100 rendőr Csókakőn, mert az a hír járta, hogy ott tesz esküt vagy 130 gárdista, aztán végül másutt történt az esemény! Hát ez milyen dolog, Pintért is átverik és békésen lenyeli?
    Milyen megnyugtató lehetett az éjszakájuk az ott élőknek, mert semmiféle tájékoztatást nem kaptak a zárlatról!
    A normális, békességre vágyó emberek, akik semmilyen megmozdulásra nem hajlandóak kimenni, most kapkodhatják a fejüket, ha ők nyugiban is volnának, majd nem hagyják azok, akiknek ez a vérükben van, azok harcot akarnak, bárki ellen, csak már kezdődjön!
    Akik ebbe belevitték az országot, szemet hunynak, azok sem fogják megúszni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  4. Jobbikbűnözés-nyilasbűnözés
    https://www.facebook.com/pages/Jobbikb%C5%B1n%C3%B6z%C3%A9s-nyilasb%C5%B1n%C3%B6z%C3%A9s/309819149069353

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. Hol lesz (volt) az avatás ?
    Több településre is bejelentették az aktust ?
    Csókakő ma le volt zárva.
    És több magyarországi településen is volt rendőri készenlét ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  6. A Fidesznek ez egy óriási dilemma,
    ha nem akciózása közben megy neki a Gárdának, akkor annak katasztrofális politikai következményei lesznek/vannak számára.

    A cigány-magyar ellentét mára odáig fajult, hogy a Gárda népszerűségét nem hagyhatja figyelmen kívül egy magyarországi párt sem.
    Mint kormányzó párt a Fidesz egyszerűen nem teheti meg, hogy nem védi meg a bűnözőktől a magyarokat és egyúttal megakadályozza a Gárdát is ebben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  7. “Fucsik Magda
    2012. augusztus 25. szombat
    05:02
    Ó igen!
    Tiszteletben tartják a bíróság döntését.
    No csak, akkor a klubrádiónál kihozott döntést miért nem tartják tiszteletben?
    Duma az egész.
    Az van/lesz amit a 2/3-ra hivatkozva akarnak.
    “oszt jónapot” o.v.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. A kormány nem bírálhatja a bíróságot, ez rendben van. De én feltehetem a kérdést: tessék mondani bíró urak, egy betiltott szervezet megalakulására való megemlékezés az mi a rossznyavaja? Hogy erősebb kifejezést ne használjak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. Eloszor is a ket kihizott zsiros nayku mangalica kocat vernem agyon ugy egyhelyben ….mar ahogy a kepnek nevezett formedvenyt latom……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. Talamom,

    nem mindegy? A bírókban nem bíznak a vidéki Magyarország népei, a kormányban vagy úgy általában a hatalom szervezeteiben még kevésbé, a Gárda viszont nyugalmat jelet számukra egy kis ideig.
    Ezért kapnak mangalicát meg bizalmat a gárdisták. Nem mondom, hogy ez jó, de még mindig ésszerűbb mintha a kormánynak, a kormánypártoknak, vagy az ellenzéknek szavaznák ezt meg.
    Nem szolgáltak rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  11. Ejelhar11: “a Gárda viszont nyugalmat jelet számukra”.
    .
    Tényleg?
    – Én csak azt látom, hogy mindenhova a botrányt, az anarchiát, az erőszakot és a bűnözőket viszik magukkal. A bíróságokra is, mert már a bírókat is megfélemlítik.
    – Azt állítják, hogy “A Jobbik egy keresztény erkölcsi alapokon álló nemzeti párt”, közben lányával fajtalankodó gárdistáról, köztörvényes gárdakapitányokról és tagokról, nameg pornósokról hallok. Erkölcsi alap egy frászt…
    – Kereszténynek hazudják magukat közben a keresztények esküdt ellenségeivel, a Hamasszal és az Iráni Forradalmi Gárdával szövetkeznek; iszlám fundamentalisták és terroristák zsoldjába álltak.
    .
    Ez kell “a vidéki Magyarország népeinek”, ez az “ésszerűbb”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. Azzal azért tisztában kéne lenni az egyéni indulatoktól függetlenül hogy a csókakőre rendőrségi információk alapján gárdaavatás fog történni és mégsem volt.Több kérdés is felmerül.Vajon milyen információk voltak ezek amiért gépfegyverekkel is ellátott több száz rendőrt kellett vezényelni?Az is érdekes kérdés hogy erről miért nem tudott a polgármester akinek jogköre a területfoglalás engedélyezése.Az ott élők hirtelen egy olyan szituációba kerültek hogy szinte elvágták őket a külvilágtól mert műveleti területté nyilvánitották az egész települést amire csak a katonaságnak van törvény szerint joga speciális helyzetekben.Persze a média a kényes kérdésekre nem fog válaszolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Ebben az országban nincs rendőri vezetés, nem tudják mikor-hol és mi készülődik. Dunaföldvár helyett Csókakőre vezénylik ma rendőrök százait ?

    Szerintem tudják, a gárdát erősítik a rendőrséggel szemben. Az országban vonulgató és csendőrséget játszó gárdistákat ki pénzeli, ki fizeti a révészt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. A csókakői polgármester alighanem hazudik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. biologus.Nem biztos hogy fizeti őket valaki vagy valakik is.Ezek az emberek szerintem egyéni meggyőződésből cselekszenek.Abban biztos mindenki egyetért hogy magyarországon a közbiztonság hagy maga után kivánni valót.Egyolyan országban ahol a napi létfentartásért is vért kell izzadni annak aki becsületes munkából él és még azt a keveset sem tudhatja biztonságban mert vannak akik másoktól veszik el mert dolgozni nem akarnak és a hatalom nem képes mindenkit megvédeni vagy olyan törvényeket alkotni amelynek tényleges visszatartó ereje van akkor beindul egy terészetes önvédelmi reflex.Az már más kérdés hogy milyen egyének alkotják azokat a gárdákat amelyek megváltóként tetszelegnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  16. gets tegnap 17:valamennyi
    100 ezer ?
    http://www.boon.hu/garda-rendezveny-a-megemlekezes-ellen-demonstraltak-a-hosok-tere-kozeleben/2063199

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. emigrant 2012. augusztus 24. péntek 19:10
    a nol-nak több s eszébe jutott, bár külföldiek szájából ered:
    http://nol.hu/belfold/aggaszto__ijeszto__utalatos_-_turistak_velemenye_a_gardistak_vonulasarol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. voisine
    2012. augusztus 25. szombat
    19:35
    kekecnek már tegnap is igazat adtam, a rendőrök bizonyították ma, de akkor is jó volt egy kicsit képzelődni. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Kedves KAKAS, ne vedd zokon, nincs olyan teljhatalom, mely ne lenne képes állampolgárait önmaguktól megvédeni. Ha hiányzik hozzá az akarat, az persze hatással van a cselekvésre, ám a képesség és a cselekvés eltérő irányú kategóriák. (Hogy szemléltessem:: a varsói felkelés idején a Vörös Hadseregnek nem a képessége hiányzott a rásegítésre, hanem az eltérő akaratuk diadalmaskodott.)
    Hazudniképtelen Viktormihály (és falkája) akkor van elemében, ha ellenfelei egymást gyilkolják. A cigány-mindenki más, és a zsidó-mindenki más ellentétek szítása nem véletlen. A különbség csak annyi, hogy a zsidóktól (mert nagyon is hozzáértésre, szorgalomra alapozzák életüket, van mit elrabolni), a cigányoktól pedig nincs (mert hogy az ő kultúrájuk nagy általánosságban éppenhogy nem a saját alkotást tekinti elsődlegesnek).
    Pintér (fideszvagyonvédelmi)-belügyminiszter sokkal inkább érdekelt a mutyik eltitkosításában, saját konkurenciájának eltiprásában, mint a “lopj akitől tudsz, mert másként éhendöglesz” életvitellel kapcsolatos tennivalók szorgalmazásában.
    Vona Orbán egyszülött gyermeke, a Gárda pedig hatalmi túlélésének alapfeltétele. Sajnos a liberálisok meg olyan vakok, hogy a vakegerek csak vigyázzmenetben tiszteleghetnek előttük. Majd ha a személyesen megélt tapasztalatokat nem seprik el az útból, lesz megoldás is, addig azonban csak a szájtépés marad gumicsontként.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. gets
    Nézd már a jó oldalát is! Bejelentettek egy 2ezres tüntetést, és lett helyette párszáz?
    Az ellentüntetőkkel és a rendőrökkel (de még a bámészkodó turistákkal együtt sem) érték el a 2ezret.
    Egyébként meg már ki kellene találni valami más antináci jelszót, ez az Ami go home fordítás nem az igazi, ezek tényleg “itthon” vannak, szemben a világszerte vendégszereplő amerikai katonákkal. Talán a “Náci férgek” inkább megfelelő lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. Sem-sem birjunk a jobboldali többfélei szélsőségesektől,Magyar Gárdáktól,nácoktól,fasisztáktól és Fidesz-KDNP-tól a szaporodásért , nagyon utáljunk és EZ FÉRGEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!>:-((((((///////

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Ezt undoroljunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!>:-((((((/////// Akkor EU-i és baloldali rendőrségek még kell megerősíteni figyelmezni és ha jobboldali szélsőségesek,nácok bánják az ártatlan vegyes embereket,akkor KELL ELFOGNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. A bíróságok összejátszanak Orbánékkal. Látszólag (!) az újnyilas eszmék ellenségei, azonban Orbánnak fontos, hogy ezek az osztagok mozgósíthatók legyenek, ha – mint mondta -, mozdulni kell.
    A választások előtt komoly szerepet szán a különítményeseinek. Mert lássunk tisztán: ezeket a félkatonai szervezeteket valójában Orbán hozta létre és ő is mozgatja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Hunyadi,

    “Ez kell “a vidéki Magyarország népeinek”, ez az “ésszerűbb”?”

    Igen, ez az ésszerűbb. A cigány kisebbség egy adott létszám fölött már ellehetetleníti a többségiek életvitelét, illetve gazdaságilag is tönkreteszi az adott települést.
    Ezt kombinálva a magyar hatóságok szándékos tehetetlenségével már meg is kapjuk miért is népszerű a Gárda: védelmet nyújt.

    És a terror alatt tartottak kevéssel is beérik ám, az ő szempontjukból hatodrangú kérdés, hogy a Jobbik -és így a Gárda- pl. egy terrorszervezetet favorizál (Hamasz) vagy kifejezetten antiszemita lózugokkal operál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. ps. meg hát ne legyünk már álszentek.
    A magyar zsidók is vitán felül az olyan környékeket preferálják, ahol nincsenek cigányok vagy elenyésző a számuk, ellenben dögivel hemzsegnek ott a fidesznácik meg a jobbiknácik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Milyen szep is lesz, amikor a kepen lathato zsirpofaju retardalt szadista idiotak ismet hivatalos felhatalmazassal maceralhatnak akarkit az utcan.
    Az elkenyeztetett amerikaban elo polgaroknak mar az is furcsa, hogy a mostani rendorok ok nelkul maceralgathatnak akarkit ( lasd az ” igazoltatas” nevu kellemesen megalazo ertelmetlen baszogatast)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A Roma Gárdával szemben tudják a dolgukat 2012. szeptember 7. péntek | AN

Pesten emlékezett, Földváron avatott a Gárda 2012. augusztus 25. szombat | AN

Petícióval a fajgyűlölet ellen 2012. augusztus 22. szerda | AN

Parlamentből náci pöcegödör 2012. március 20. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos