Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gombokért dolgoznak a magyarok 2012. augusztus 12. vasárnap 11:41 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(103)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gombokért dolgoznak a magyarok
Budapest – A fővárosban volt a legmagasabb a teljes munkaidőben foglalkoztatottak havi nettó átlagkeresete tavaly mind a szellemi, mind a fizikai foglalkozásúak körében, derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) megyei és régiós statisztikai évkönyvéből. Egy dollár 230, egy euró 285 forintot ér.
.
A KSH adatai szerint a fizikai foglalkozásúak a fővárosban havi nettó 109.984 forintot vihettek haza, míg a megyékben dolgozó fizikaiak országos átlaga 96.647 forintot ért el. A szellemi munkakörökben dolgozók is Budapesten kerestek a legjobban 2011-ben: havi nettó 217.760 forintot kaptak, szemben a megyékben elért havi átlagos 155.396 forinttal.
.
A megyék közötti összehasonlítást tekintve a fizikai alkalmazottak Győr-Moson-Sopron megyében keresték a legtöbbet, csaknem 114.600 forintot, majd a Komárom-Esztergomban dolgozók következnek 109.755 forinttal.
.
Nettó 100.000 forint felett kerestek a fizikai dolgozók Fejér, Vas és Heves megyében, a legalacsonyabb volt a bérük Szabolcs-Szatmár-Bereg (havi nettó 86.973 forint) és Nógrád megyében (87.753 forint) foglalkoztatottaknak.
.
A szellemi foglalkozásúak közül a Komárom-Esztergom megyében dolgozóknak volt a legmagasabb a havi nettó átlagkeresete: 177.251 forint, de Fejérben is átlagosan 176.936 forintot kerestek ezek a munkavállalók. A legkevesebbet, átlagosan havi nettó 133.850 forintot a Békés megyében dolgozók vihették haza a KSH összesítése szerint.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 6 szavazatból)
Gombokért dolgoznak a magyarok, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(103)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

103 Reader’s Comments

  1. “Hagyjuk már ezt a butaságot, hogy ha tisztességes bérek lennének, akkor majd elmenne a tőke Magyarországról.”

    Pedig ez így van. Persze nyilván nem csak a bérszint az egyetlen tényező. A Nokia nem megy gyárat építeni Nepálba, pedig ott a havi nettó átlagbér 50 dollár, mert nincs elég képzett ember az országban és nem is stabil az ország. De stabil országok esetében, ahol van elegendő képzett munkaerő, már elsőrendű szempont a bérszint. A Nokia kólcentere, mely az USÁ-t, Kanadát és Ausztráliát látja el a Fülöp-szigeteken van, mert stabil is, sok a képzett ember, s sokan tudnak kiválóan angolul, viszont 200 dollár a havi átlag, s 500-ért egyetemet végzett embert lehet felvenni, aki még örülni is fog a jó állásnak. Hülye lesz Kanadában felvenni embereket, ahol 500 dollárért félmukaidős takarítónőt sem lehet alkalmazni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. ricsi.Itt nincs mit tenni.Nem vállalnám.Nincs már semmi amiből kezdeni lehetne valamit.De annak azért utánna néznék hogy minden állam az általa kiadott bankjegyen lévő érték mögött van e megfelelő természetben megtalálható és felhasználható fedezet.Nekem úgy tűnik nagy részének nincs.Valahol itt kezdeném a rendrakást ha lenne hatalmam hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. Ha végre pénzügyhöz, gazdasághoz értő demokrata igazgatná az országot, javulhatna a helyzet.
    Zavarnjuk messzire (Grazig) a csúti csökevény abortuszveder-szökevény hazug pszichopata tolvajt.
    EZ AZ ALAPFELTÉTELE A DEMOKRÁCIÁNAK, A BÉKÉNEK ÉS A FEJLŐDÉSNEK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  4. Ha végre a pénzügyekhez, gazdasághoz értő demokrata igazgatná az országot, javulhatna a helyzet.
    Zavarjuk messzire (Grazig) a csúti csökevény abortuszveder-szökevény hazug pszichopata tolvajt.
    EZ AZ ALAPFELTÉTELE A DEMOKRÁCIÁNAK, A BÉKÉNEK ÉS A FEJLŐDÉSNEK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  5. abortuszveder-szökevény :D :D

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  6. Nem úgy értettem, Kakas, hogy a világ ura, csak hogy Magyarországgal mihez kezdenél.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  7. maxval
    2012. augusztus 12. vasárnap
    19:58
    .
    A kólcentert valóban ki lehet helyezni, bár egyre többet hallani, hogy a tökük tele van az embereknek azzal, hogy tisztességes angol beszéd helyett ezt a pidzsin nyivákolást hallgatják. Az nem kiváló angol, mint azt te is tudod. Ellenben arra nem alapozhatsz hosszú távon egy országot, hogy majd itt olcsóbban megcsinálják, mint a Fülöp-szigeteken. Egyrészt mert a szarodat, amit gyártasz orrba-szájba, a filippínó nagy átlag ippeg a 200 dolláros fizetés miatt nem képes megvenni. Ez a dolog hátulütője, ha valaki abban gondolkodik, hogy fizetőképes kereslet majd magától, a holdról idecsöppen. A filippínó meg csak egy hónapig örül a 200 dollárjának, amíg rá nem jön, hogy akkorát se durran a fizetése, mint a verébfing, és akkoról majd 300-at akar. Ilyen az emberi természet. De még egyszer, Magyarországon a nettó bérek rendkívül alacsonyak, nem a bruttók, ennek meg semmi köze a tőkéhez, az ún. közteherviseléshez vagy legaljasabb nevén “szolidaritáshoz” van köze, amivel a termelő embert büntetik, hogy tartsa el az összes improdokutív réteget.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  8. ricsi
    “Magyarországon a nettó bérek rendkívül alacsonyak, nem a bruttók”
    .
    Nem a bérek alacsonyak, hanem a forint vásárlóértéke fogy egyre, aminek oka a magas államadósság miatt a hazai fizetőeszköz kormányok általi, államilag megszervezett értékcsökkentése, azaz a forint elinflálása. Ennek isszák a levét a havi jövedelemből élők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  9. ricsi.Megoldást nem igen tudnák ami hamar megoldaná a problémákat de a jelenleg még rendelkezésre álló forrásokat másként hasznositanám.Például a dunántúl olyan tektonikai lemezen fekszik amely több száz évre elegendő hőforrást biztosit.Ha ilyen a helyzet akkor ide nem újabb és újabb termálfürdőket kell létesiteni és a meglévőket fejleszteni hanem mondjuk ezt lakossági távfűtésre felhasználni.Az ehhez tartozó beruházás gyorsan megtérülne mert nem külföldről kéne beszerezni az energiát és a lakossági fogyasztási ár is kevesebb lehetne.Ez még nincs kihasználva pedig bőségesen áll a rendelkezésünkre.Belső fogyasztásra és tartalék képzésére igen is a mezőgazdaságra is nagyobb hangsúlyt kéne fektetni mert ha úgy gondolkodunk amikor bemegyünk egy bevásárló központba hogy én inkább megveszem az olcsóbb külföldi paprikát azzal tulajdonképpen a saját létfentartó képességünket csökkentjük mert egy idő után akkor a földek parlagon maradnak és ki leszünk szolgáltatva a külföldi áraknak.A pént ha beüt egy világválság vagy háboru és elértéktelenedik mert akadozik a termelés vagy lelassul az áruforgalom nem lehet megenni vagy legfeljebb gyomorrontást kapunk tehát a lényeg hogy addig amig egy állam elő tud állitani olyan élelmiszert amit külföldről nem kell megvenni addig csak a hazait kell fogyasztásra termelni.Én ezt igy látom.Persze igy is megmaradna a pénzforgalom mögötte lévő fedezetnek megfelelően mégpedig a termelési hatékonyság és az egységnyi idő alatt előállitott termék számának megfelelő árképzéssel attól függően hogy az adott országokban ahol hiány van mekkora mennyiség kell és ezen országok milyen természetbeni fewlhasználható értéket tudnak érte felmutatni amit papiron szerződés formályában rögzitenek nos ezek a papirok végülis a PÉNZ.Minden más csak trükk és átverés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. proaktiv
    2012. augusztus 12. vasárnap
    20:56
    .
    Nincs a forint elinflálva. 2000-ben 305 ft is volt egy dollár, most 230. A közművek pofátlan, rabló árakat szabnak, de ők nem az állam. Pofátlan lehúzó szinte mindenki, akivel dolgod van, bank, telefoncég stb., de ők sem az állam. Az más kérdés, hogy az állam hagyja, sőt bátorítja, mert a cégeket jobban tudja sarcolni, ha azok is sarcolnak. De ez nem elinflálás, ez nem is tudom, mi. Rabló államkapitalizmus? És valahol kényszer is, mert a nyugdíjasok és a szocsegélyen élők beültették az államot egy olyan ringlispílbe, ahonnét nincs kiszállás.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (15 szavazatból)
  11. Husz János Puszita

    No és hogyan teremtene a fizikai munka értéket, ha a szellemi munka nem rakna oda pénzt, paripát, fegyvert, amivel dolgozhat? Valaki azt a terméket kitalálta, megtervezte a gyárat, kifejlesztette a technológiát, megfinanszírozta, piacot keresett a terméknek, megszervezi, hogy eljusson a fogyasztóhoz, biztosítja folyamatosan a működést. Felejtsük már el Sztahanovot, 22 éve kapitalizmus van. Mindenki munkájára szükség van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  12. Kakas: “amig egy állam elő tud állitani olyan élelmiszert amit külföldről nem kell megvenni addig csak a hazait kell fogyasztásra termelni.”
    .
    tegyük fel. És akkor mit csinálsz a százmilliárd eurós magyar mezőgazdasági kivitellel? Merthogy az is van. Ha te nem veszel külföldtől, külföld se fog venni tőled, asszem, ez logikus – nem tudod rákényszeríteni az akaratodat a világra. Azzal, amit mondtál, úgy 500 ezer mezőgazdaságból élő embert taccsra teszel. A mg java külföldre dolgozik. Magyaroknak csak a hulladékot adják el, arra van igény.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  13. ricsi, te nem leszel egyszer nyugdíjas? :((( :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. Megmondom, én mit csinálnék. Harminc százalékkal csökkenteném a nyugdíjakat; megfelezném az összes szocpolt – a vidéki éhséglázadások leverésére persze előbb kell valami komolyabb haderő -, azon nyomban forgalomképessé tenném a termőföldet, befejezve ezt a baromságot, hogy a magyar föld nem eladó; és közben valamivel megpróbálnám megzsarolni az uniót, hogy diktatórikus lépéseim ellenére se rekesszenek ki a fejlesztési pénzekből, amiket viszont fejlesztésre fordítanék. Azt még nem tudom, mivel zsarolnám meg, de semmiképp se olyan hülyén, mint Orbán Viktor, valszeg azzal fenyegetném meg őket, hogy ha ellehetetlenítenek, akkor csinálok Magyarországból egy olyan vámszabadterületet és adó- meg áfacsaló offshore-központot, itt a szomszédságukban, hogy St. Vincent ahhoz képest egy Svédország. És menedékjogot adnék mindenkinek, akit uniós adóhatóságok üldöznek. Lehet, hogy ettől becsinálnának, ha közvetlen közelükben felütné a fejét egy fejlett bankrendszerrel rendelkező adóparadicsom, ahol mondjuk 5 % a nyereségadó, 7 az SZJA és 12 az áfa. Én elgondolkodnék a helyükben. És persze elkapnám a frakkját az összes tolvaj politikusnak, csak az a baj, hogy azok a vagyonukat minden bizonnyal épp ilyen offshore-okba fektették. Őket mindenesetre kicsinálnám. Aztán bevezetném az egyéni nyugdíjszámlát, a magánbiztosítást, megszervezném a romaoktatást. Ezzel a programmal tíz-tizenöt év alatt ki lehetne jönni a kakából.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (13 szavazatból)
  15. Gets, én már nem, 48 éves vagyok, az én korosztályom már nem fog kapni nyugdíjat, amit mi befizetünk, arra úgy tekinthetünk, mint egyfajta adóra. Különben január 1 óta az is. És nem jár utána semmi.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  16. ateista
    “Amikor a kereseteket és az árakat hasonlítjuk össze akkor nincs jelentősége mennyire fejlett iparral, gazdasággal rendelkezik az ország.”
    .
    Milyen közgazdasági tétel támasztja ezt alá? Gondolj Kínára: a 30 évvel korábbi keresetekre és a mostaniakra (ma nem egyetlen családi biciklire spórolnak évtizedekig, hanem autót, lakást vesznek, évente milliószámra) és máris nyilvánvaló a tévedésed. (Szundival együtt.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. ricsi.Ebben igazad van mert jelenleg igy működik a világgazdaság.De ez mindig ugyan oda vezet vagyis túltermeléshez mert igen termeljük az árukat mert ezzel munkát adunk az embereknek csak hogy a demográfia és az igények változnak és a világ is változik mert amit ma csak egy valaki képes előállitani azt holnap már más is és igy tovább és ilyenkor jön az árverseny addig amig tulajdonképpen kioltják egymást mert áru lesz bőven mindenki csak eladni akar venni meg alig igy nincs haszon a gyár tönkremegy az emberek munkanélküliek lesznek.Ilyenkor persze jön a technológiai ujdonság mert hát a tudomány is fejlődik ezáltal új eljárás uj dolgok ismét lehet gyártani de megint ugyan oda vezet.Csak körbe körbe.Abban bizok még ha sokáig élek hogy jön valami ami ismét valami teljesen újat hoz ami eddig még nem létezett mint például amikor felfedezték az elektromosságot és olyan dolgok születtek ami elötte elképzelhetetlen volt mert jelenleg most valami ilyesmire lenne szükség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. Husz János Puszita

    Mindenki ott tolong az irdatlan kínai és indiai piac környékén, az USA-tól kezdve, Európán és Afrikán át az oroszokig. A két ország csaknem 2,5 milliárd ember és rohamosan fejlődik. Naná, nem a szocializmustól, hanem a gazdaság liberalizálásától. A mi Merciinken is kínaiak furikáznak, nem magyarok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. ricsi
    2012. augusztus 12. vasárnap
    21:27
    22 évig tartott, míg a jelenlegi nyugdíjasok által összehozott “vagyont” szét tudták cincálni – szerinted ezt a jelenlegi nyugdíjasok inspirálták? Mert akkor bűnhődjenek. (bűnhődjünk!) :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. Ez Kínával kapcsolatban legenda, proaktív. Kína nem a sanghaji felhőkarcolókból áll. Ott van elsősorban több mint egymilliárd röghöz kötött vidéki rabszolga, aki nem spórol semmire, örül, hogy lyuk van a seggén. Aztán ott van háromszázmillió kihajtott belű ipari proletár, és igen, ott van pár millió haszonélvező, pártfőnök meg üzletember, aki benne van a buliban és mocskosul meggazdagodott, na ők vesznek kocsit meg lakást, a többi nem fizetőképes kereslet. De még nem tanulták meg, hogy rabszolgamunkára semmit se lehet alapozni. Kína nagyon nem jó példa, egyrészt mert koránsem annyira fejlett, mint el szeretné hitetni, az eredményei pedig olyanok, mint a szovjet űrkutatás. Igen, embert küldtek az űrbe, csak lehet, hogy amiatt most egy ötvenmilliós járás legközelebb 2060-ban lát húst. Ez nem művészet.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  21. Husz János Puszita

    A Higgs bozon megteszi újdonságnak, Kakas? Az internet? Vagy mire vársz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. Gets, ne csavard ki a szavaimat. Apám 82, anyám 80. Nagyon kérlek. Nem ezt írtam. Ez nem erkölcsi kérdés, hogy Magyarország ki tud-e nekik fizetni havonta 180 ezer forintot a SEMMIRE. Nem tud. Ennyi! Nem tud, de még kifizeti nekik. A mi korosztályunknál meg az lesz, hogy nem tud és nem is fog kifizetni semmit.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (10 szavazatból)
  23. …És azt hagyjuk, hogy a jelenlegi nyugdíjasok mit hoztak össze a rendszerváltásra. Egy szétcincált, semmire nem jó, zéróra minősített országot. Amit Antallék aztán tovább vittek a csőd közelébe.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (8 szavazatból)
  24. Ugye azért nem Marx volt felelős sztálin bűneiért? ??? :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. De bizony. Aki szelet vet, gondoljon azzal, hogy vihart arat. Marxot nem lehet a többi gazembertől elválasztani, egy lelketlen, alja ember volt, mérhetetlen károkat okozott a világnak. Marx az, ami belőle lett. A puding próbája az evés, nem a haverja mondta, Engels? Csak nem értem, hogy jön ez ide. Nem a nyugdíjasok bűnösök, akiknek éveken át levonták a keresetükből a nyolc forint húsz fillért és most tíz év alatt visszakapnak tízmillió forintot. Ezt a rendszert arra alapozták, hogy egyre bővülni fog a népesség és a termelés, Magyarországon pedig, de nem csak ott, fordítva van, tehát a nyugdíjasokat ezen a szinten nincs miből eltartani. Ez egy közgazdasági kérdés, semmi köze Marxhoz. Senki nem mondta, hogy felelnek valamiért. És még ha felelnének is, már az is mindegy. Gets, te hogy akarod, még három hónapig kapni a mostani nyugdíjat, vagy még öt évig a csökkentettet?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (11 szavazatból)
  26. Kedves Fórumtársak, ha az alma és a körte összehasonlítása hiábavalóság, miért ez a nagy erőlködés önmagunknak másokkal történő összevetésünk esetében?…
    Mindenben különbözünk másoktól. (Nem a fiziológiai, biológiai adottságokra tekintettel, hanem arra, hogy a ránk jellemző megoldásainkban a mindenkori vezetőink (rajtunk uralkodók) érdekei érvényesülnek hagyományos következetességgel – s ez a tény determinálja, hogy ott tartunk, ahol.)
    Ha nem akarnánk (nem mi, hanem uralkodóink) mindent újra felfedezni, amit mások már rég felfedeztek, hanem csak alkalmaznánk, ami már másutt jól bevált, önmagunkhoz képest már mi is bejárhattuk volna azt az utat, ami elvezethetett volna a béreink és áraink egymáshoz közelítéséhez.
    Volt rá időnk.
    Csakhát rosszul közelítünk. Legelőször is a pofánkba hazudókat kellene elzavarnunk, mondjuk azzal a módszerrel, amit azok az országok alkalmaznak, akiket összehasonlítási alapként emlegettek.
    Ott, náluk, ha valaki becsapná a választóit, az utcára se merne utána kimenni, mert mindenki ujjal mutogat az illetőre…
    Van egy javaslatom: majd akkor hasonlítgassuk magunkat másokhoz, ha nálunk is kiközösítjük azokat, akik miatt ott tartunk, ahol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  27. Huszt János Pusztai.Az internet ok különben néha énse tudnák mint utólag kapom “kiigazitást” sületlenségeket irni de ez csak azért van mert van hogy hozzá tudok szólni valamihez de a tudásom lehet hogy hiányos.Viszont az megkérdezném hogy ezt a HIGGS-bozon-t vagy ahogy mások nevezik “isteni anyag” vajon mit lehet vele kezdeni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. A félreértések elkerülés végett pár pontos kiegészítés a minimálbérek havi összege
    http://outside.mfor.hu/mfor/images/mini_120807_600.jpg
    linkhez és grafikonhoz:
    1. Nem minden nyugati uniós országban van minimálbér, a grafikon a havi teljes munkaidőben foglalkoztatottak elvi minimálbére, ami felszorzás eredménye. Rengetegen dolgoznak részmunkaidőben, akiknek a jövedelme mélyen a feltüntetett összegek alatt van.
    2. A bérek minden országban az ottani átlagos megélhetési szintre alapozottak.
    3. Az országonkénti minimálbérek az adott országok árakhoz és az ottani életvitelhez viszonyított minimális megélhetési szintet biztosítják.
    4. Nem kell elájulni a luxemburgi stb. minimálbér összegén, mert a megélhetés ott jóval többe kerül, mint más uniós országokban.
    .
    Pl. a benzin ára a megélhetésnél csak egy része a kiadásoknak, a tetemes összeget a nyugati országokban a lakbérek és annak járulékos költségei teszik ki, mert a “gazdag” nyugatiak nem saját ingatlanban laknak, mint pl. a “szegény” magyarok, hanem bérlakásban. Emiatt mobilak, mert mindig ott laknak, ahol munkát találnak. Szemben a magyarokkal, akiket a kormányok – tömeges bérlakáspiac híján – belezavartak több évtizedes hiteltörlesztésbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  29. Nem kell elájulni a luxemburgi stb. minimálbér összegén, mert a megélhetés ott jóval többe kerül, mint más uniós országokban.
    .
    Azért ha megengeded, én mégiscsak elájulnék. :)
    .
    A benzinár azért fontos, mert egy csomó minden attól függ, a gyógyszerártól az iskoláig.
    A magyarok meg azért nem laknak bérlakásban, mert ki sem alakult a bérlakáspiac, és az a torz helyzet állt elő, hogy bérelni többe került, mint venni. Ma már valamivel olcsóbb a bérlakás, mint a saját, de még mindig nem annyival, hogy nagyon érdemes legyen bérelni.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  30. Szerintem meg az emberek VÁGYAI szálltak el a lehetőségektől, direkt nem terveket írtam, mert ha tervekről lenne szó, akkor a lehetőségeikhez képest fogyasztanának. Láttam néhány riportot, amikor a csőd szélén álló 1-2-3 gyerekes család rengeteg hitelszámlát varázsolt elő a “”háztartási tanácsadónak”" vagy nem tudom hogyan hívták a mediátort, és persze elsőként az autólizing számlát.
    Az emberek elfelejtették, hogy a fogyasztói kosárkában, amivel a létminimumot mérik, nincsen benne a lakásszerzés, lakásfenntartás költsége, nincsenek benne a tanulmányi költségek, egy csomó kommunikációhoz kapcsolódó kiadás, kultura, stb…..amik vagy nem is voltak a rendszerváltás elött ( pl.mobil, tandíj) vagy pedig az állami lakásépítés miatt nyomottabb áron lehetett hozzájutni a lakhatáshoz.
    Most meg nem tekerek vissza, de 130 ezer forint/fő körüli átlagbérből akarják mindezt finanszírozni a családok?…. és megélni is. Olyan körülmények között, amikor bizonytalanok a munkahelyek, és évek óta nem nőttek a bérek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  31. Kérem, ha valaki kapott olyan kissé domború, a hátoldalán tökéletesen lapos darabot, 5 petákot adok érte. Hiányzik a középcsatár. A védőhöz olyan robusztus, laposszélű nagydarab kellene 3.
    Micsoda közgazdasági zsenialitás! Risit a Matolcsi helyér!
    Be nagyor ba**ok a kezedre, ha lecsökkented a nyugdíjamat! :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  32. Láttam néhány riportot, amikor a csőd szélén álló 1-2-3 gyerekes család rengeteg hitelszámlát varázsolt elő a “”háztartási tanácsadónak”” vagy nem tudom hogyan hívták a mediátort, és persze elsőként az autólizing számlát.
    .
    Az autóhoz csak két szót. Autót Mo-on csak lízingelni lehetett, és csak svájci frankban. Még más valutában sem.
    .
    És a gyerekes családok védelmében, akik, mint mi is, autóra vetemedtek: Mo-on az autó nem luxus, hanem alapvető szükséglet. Különösen gyerekkel. Ha itt élsz, gondolom, nem kell részleteznem a tömegközlekedés állapotját. Sem a csillagászati árát. Vidékre egy családnak olcsóbb lemenni kocsival, mint busszal. De kisgyerek mellett az autó, ismétlem, ELENGEDHETETLEN LÉTSZÜKSÉGLET.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  33. “Be nagyor ba**ok a kezedre, ha lecsökkented a nyugdíjamat! :))”
    .
    Én nem fogom :) csökken az magától

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  34. @ricsi
    A bérlakás azért jobb, mert akkor szabadabb vagy,nem megy rá az életed, az egészséged, hanem ha nem fut úgy a szekér,hogy ne tudd fizetni a bankot. Legfeljebb néhány havi kauciót buksz a bérletnél. Másodrészt, meg sokkal mobilabb vagy a munkaerőpiacon is. Laktam külföldön, nem mertem kiadni az itteni lakást, mire hazajöttem hogy eladom estek az árak 30%-al, felment az euró 330 körülire….:-(( ha újra kezdhetném, csak albérlet. Igy ülök a bőröndön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  35. @ricsi
    A mi családunkból a gyerekek olyan iskolába jártak, ahova az út oda-vissza 6 kilométer volt, hóban-fagyban-sárban-szélben-télben-minusz húszban-és plusz 35 fokban- esőben-jégben ja és földúton és nem lett egyiknek sem baja, mindhárom doktor lett. Túlavasúti is tudna ilyenekről mesélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  36. Nagyon félremegy ez a vita.
    Magyarországon persze alacsony az átlagos reáljövedelem, de gyanítom, hogy azt is a keresők jövedelme alapján számítják ki. Pedig a fő probléma most nem az alacsony jövedelem, hanem a jövedelem hiánya. (A munkanélküliség.)
    .
    Ha most hirtelen megszűnne a jelenlegi bűnszövetkezet hatalma, és a kormányzat racionális gazdasági döntéseket hozna, akkor sem az átlagjövedelem nőne, hanem a foglalkoztatottság. Nem értek hozzá, de azt gondolom, hogy hirtelen megnőne néhány százalékkal. Ez is csak néhány tízezer szerencsés családon segítene, ami persze nagyon jó lenne, de a túlnyomó többség ettől még nem mászna ki a gödörből. Ahhoz szerkezeti átalakítások kellenének, amibe viszont csak akkor szabad belefogni, ha van hozzá koncepció és pénz. Utóbbihoz vissza kellene szerezni a befektetők bizalmát. Ehhez az általános jogelvek betartására és politikai stabilitásra lenne szükség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  37. ricsi
    “Nincs a forint elinflálva. 2000-ben 305 ft is volt egy dollár, most 230. A közművek pofátlan, rabló árakat szabnak, de ők nem az állam.”
    .
    Az infláció a mindenkori hazai fizetőeszköz belföldi vásárlóértékének az értékvesztése. A dollár nem belföldi fizetőeszköz. A kenyér, tej, hús, gyümölcs, áram, közlekedés stb. 200-es és mai árait kellett volna példának hoznod.
    Más:
    Ha a szüleid egyike nem élne, hogy fedezné kiadásait a másikuk havi 80-90 ezer forintos jövedelemből? Az általad javasolt csökkentés után is gond nélkül megélne? Sok az egyedülálló nyugdíjas, akiknek szintén lakni is kell, enni is, gyógyszerre is költeni, velük akkor mi legyen?
    Gondolj másokra is, akik szintén emberek, és különféle szituációkban élnek, és csak utána alkoss mások kárára véleményt! Vagy inkább ne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  38. Na azért sikerült végigolvasnom a kommenteke igen csak beindultatok.Itt mindenki úgy van mint én is vagyis megoldás lenne mindenkitől egyénileg de az egyikünknek se tetszene,Azon gondolkodtatok már hogy mennyire kiszámithatóak vagyunk?Érdekes nem hogy mintha az inger is irányitott lenne mert közölnek egy cikket amit a teljeskörü tájékoztatáshoz való jogunkért kapunk és mintha boritékolható lenne előre a válaszok.Olvassátok csak végig mások és önmagatok gondolatait minden komment hasonló problémát vet fel és kicsit más megoldással de hasonló végkimenetellel.Lehet hogy csak én vagyok már egy kicsit agyilag lefáradva de azért érdekes nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  39. Jav.:
    A kenyér, tej, hús, gyümölcs, áram, közlekedés stb. 2000-es és mai árait kellett volna példának hoznod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  40. Nekem van egy fölösleges “kissé domború, a hátoldalán tökéletesen lapos” de csak buznyákra átszámított valuta jöhet számításba fizetőeszközként.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  41. csatt. Nekem van egy cumifa cserjém ami ha megnől akkor tudom miért szo..k és csak egy olyan elemlámpára cserélném el amivel sötétben is meg lehet nézni hogy ég e a villany.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  42. a kizsákmányolást az ügyesebb, vagy képzettebb vagy mindkettő emberek azzal csökkentik, hogy ők maguk vándorolnak, minden olyan helyről ahol a helyi fizető eszközből sokkal kevesebb jó minőségű javakat és szolgáltatást lehet kapni mint máshol a Fülöpszigetekről is elvándorolnak tömegével és amellett, hogy a hátrahagyottakat segítik jobban élnek de nem jól az új helyen..az ISO2000 meg későbbi változatai sokat megoldanak a munkaerő adoptációs problémáiból de nem mindent…megoldás nincs addig amíg a tőke kizárólag profittermeléssel és nem emberi jólét teremtéssel foglalkozik, addig van még 800-1000 év előttünk vagy egy szocialista forradalom ami szintén lehetetlen mert mindenki ki akarja zsákmányolni a másikat minden társadalmi rétegben

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  43. Nekem egy picit értelmezési problémám van e mondattal kapcsolatban:
    “A tandíjat ellenzem – mondta az internetes oldalon megjelent interjújában a kormányfő, hozzátéve: azt szeretné, hogy Magyarországon olyan felsőoktatási rendszer működjön, ahol képes minden diák maga állni a teljes tanulási költségét.”
    Most akkor ellenzi a tandíjat , vagy nem ellenzi!!!
    Mert egyik mondatával üti a másikat!!!
    Esküszöm , ennek az embernek elgurult a gyógyszere !
    Annyira , hülye , birka népnek hisz minket ez az ember, hogy ideje lenne már felébredni a Magyar Népnek csipkerózsika álmából !
    Most jött vissza a szabadságról, de szerintem napszúrást kapott, mert félrebeszél!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Ricsi:

    Szerintem lesz neked is es nekem is nyugdujjunk ( en 30 eves vagyok ), sot, mindenkinek, aki utanunk jon…. Kiveve persze ha becsap egy meteor, vagy haboruban lebombazzak az orszagot ( bar utobbi esetben is van ra esely)

    hogy miert? Azert, mert jelenleg egyre kevesebb ember termel egyre tobbet, igy nyilvan lesz mibol osztogatni, es fosztogatni.

    Ez a cikk arrol szol, hogy realertelemben mennyit fejlodott a gazdasag.

    http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/05/25/kadar/

    A fejlodest csak azert nem erzekeljuk annyira, mert lenyegesen tobb dologra koltunk ( fiatalabb auto, gyakrabban szerviz, mobiltelefon, internet, tobb tv, szamitogep… felsorolni se tudom talan… ) Jah, es nem tudom, hogy nem halt ki az ember a 70es evekben, amikor joval kevesebb auto volt… Mar ha elhisszuk, hogy az auto ugyanolyan fontos mint a kenyer.

    Ezekalapjan a statisztikak alapjan jobban elunk mint 40 eve, de meg sok masikat lehetne mutatni. Peldaul a realberek es a realnyugdijjak is emelkedtek az elmult evtizedekben. Lehet, hogy az utobbi evekben csokkentek, de a 40 evvel ezelottiekhez kepest meg mindig jol allunk.

    Amugy az en velemenyem az, hogy az allami nyugdijjnak epp a letfenttartas minimumat kell fedeznie. A tobbit, az extrakat mar tegye felre maganak mindenki. Ugyanugy, mint ahogy az se helyes, ha gazartamogatast vagy villanyaramtamogatast adnak otthoni medencek felfutesehez, igy az se helyes, ha a nyugdijjbol luxust finansziroznak az emberek. Ha valaki tudja, hogy neki extra igenyei lesznek, akkor tegyen felre. Mi a parommal szoktuk tamogatni a szuleinket, ugyhogy ez is meg egy megoldas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. “Ezekalapjan a statisztikak alapjan jobban elunk mint 40 eve,”
    .
    Hogy oda ne rohanjak. Na jó, nem vitatkozom tovább, semmi értelme, ha mindenki azt hiszi, az van, amit ő elképzel magának.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. nyugatonelömagyar

    Nyugdij és betegiztositás szerintem lesz a jövöben is, mégpedig ugy hogyha nem lesz elegendö befizetö a nyugdij és egészségügyi pénztárakba akkor az állami költségvetésböl (adóból) is lesz finanszirozva.
    Németországban nemrég megjelent egy statisztika a nemzetközi turisztikai árszinvonalakrol. Ezek szerint Magyarország turisztikai árszinvonala (éttermek, hotelek. turisztikai belépök, szorakozás) 52 százalékkal alacsonyabb mint Németországban. Törökország turisztikai árszinvonala meg 60 százalékkal alacsonyabb mint Németországban. Ugyanakkor Svájc, Norvégia meg Dánia kb. 60 százalékkal drágább mint Németország. Globálisan nézve a tanulság az egyén számára: a pénzt egy magas bér és árszinvonalu országban kell megkeresni és alacsony bér és árszinvonalu országban kell elkölteni. Ugyhogy a fiatal magyar szakembereknak a tanács: érdemes nyugatra menni dolgozni és pénzt keresni és aztán Magyarországon elkölteni :)). Igy nyer az egyén és nyer Magyarország is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Olyan jó ez a mindentől független vita, hogy ki dolgozik többet.
    Vegyük pl a mezőgazdaságot néhol egy dolgozó 4-5 GPS segitségével
    vezérelt munkagéppel dolgozik mondjuk szánt, egy másik helyen egy
    másik ember ásóval ás a másikhoz hasonló kötöttségű földet.
    KI DOLGOZIK TÖBBET EGY NAP ALATT?
    Körmönfont kérdés – akármelyik társadalmi rendszerben – mert akár
    melyiket választod, felmerül újabb kérdés. Ha igaz miért nem végez
    mindkettő GPS-es, vagy kézi munkát.
    Miért felejted el, hogy mindent az általános egyenértékkel,
    vagyis a pénzzel mérnek.
    .
    Régi igazság a nagyobb életszinvonalú országokban a kézi munka
    drágább, mert a nagyobb erőkifejtést igénylő munka gépesitve van.
    A mégis szükséges kézimunkát fejletlenebb országokba kihelyezik,
    vagy onnan munkaerőt csábitanak országukba.
    .
    Lehet választani. Abból lesz jobb életszinvonalad és nyugdijad, hogy többet dolgozol, vagy a piac által is elismert értékesebb munkát végzel?
    A lehetőségek adottak. Ez van.
    Érdemes meggondolni ezért, hogy 16 éve életkor után, hogy fojtatjátok.
    Gyermeketek még nem tudja, remélem a szülők igen.
    .
    Remélhetőleg nem akasz továbbra is gombokért dolgozni.
    Rajtad kivűl mindenki más alkalmatlan a te akaratod kifejezésére!
    El kell menned választanod, ne hagyd magad félrevezetni.
    Nyilván a választásod az általad kiválasztott olyan vezetés biztosithatja
    amely az általad meghatározott irányba akarja vezetni az ország lakosságát
    és bebizonyitja, hogy ért is hozzá.
    A fidesz már bebizonyitotta, hogy arra alkalmatlan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Nem az a lényeg, mennyit dolgozol, hanem hogy mennyi GDP-t termelsz.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. ricsi
    2012. augusztus 13. hétfő
    15:48
    Mondtad ezt ovinak is???????????????
    :)))))
    :((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. Az, hogy az atlaghoz kepest hogy keres valaki elsosorban a sajat adottsagai, szorgalma, kitartasa hatarozza meg. Aki kepzi magat es meghozza az aldozatokat, az mostis jol keres, aki meg nem, annak regebben se volt jo jovedelme, maximum a mostaninal jobb.

    Tulavasuti:

    Az nem szamit, hogy ki dolgozik tobbet. A lenyegi kerdes, hogy ki TERMEL ki tobbet. A munka, ha rosszul vegzik, meg karos is lehet. A leghaszontalanabb munkaero a “buta es szorgalmas”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Becsapta a kormány az orvosokat 2012. május 12. szombat

Jól jövedelmez a Fidesznek a kormányzás 2012. április 22. vasárnap

Úgy véd, hogy elvesz 2011. szeptember 19. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos