Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gombokért dolgoznak a magyarok 2012. augusztus 12. vasárnap 11:41 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(112)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gombokért dolgoznak a magyarok
Budapest – A fővárosban volt a legmagasabb a teljes munkaidőben foglalkoztatottak havi nettó átlagkeresete tavaly mind a szellemi, mind a fizikai foglalkozásúak körében, derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) megyei és régiós statisztikai évkönyvéből. Egy dollár 230, egy euró 285 forintot ér.
.
A KSH adatai szerint a fizikai foglalkozásúak a fővárosban havi nettó 109.984 forintot vihettek haza, míg a megyékben dolgozó fizikaiak országos átlaga 96.647 forintot ért el. A szellemi munkakörökben dolgozók is Budapesten kerestek a legjobban 2011-ben: havi nettó 217.760 forintot kaptak, szemben a megyékben elért havi átlagos 155.396 forinttal.
.
A megyék közötti összehasonlítást tekintve a fizikai alkalmazottak Győr-Moson-Sopron megyében keresték a legtöbbet, csaknem 114.600 forintot, majd a Komárom-Esztergomban dolgozók következnek 109.755 forinttal.
.
Nettó 100.000 forint felett kerestek a fizikai dolgozók Fejér, Vas és Heves megyében, a legalacsonyabb volt a bérük Szabolcs-Szatmár-Bereg (havi nettó 86.973 forint) és Nógrád megyében (87.753 forint) foglalkoztatottaknak.
.
A szellemi foglalkozásúak közül a Komárom-Esztergom megyében dolgozóknak volt a legmagasabb a havi nettó átlagkeresete: 177.251 forint, de Fejérben is átlagosan 176.936 forintot kerestek ezek a munkavállalók. A legkevesebbet, átlagosan havi nettó 133.850 forintot a Békés megyében dolgozók vihették haza a KSH összesítése szerint.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 8 szavazatból)
Gombokért dolgoznak a magyarok, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(112)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

112 Reader’s Comments

  1. Kedves senona, Hazudniképtelen Viktormihály nem hiszi, hanem TUDJA, hogy a jelenlegi magyar választópolgárok hülye , birka nép gyülekezete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. IMF 2010-11 GDP:

    19.591 Magyarország
    31.607 EU átlag

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

    Vagyis a GDP termelésben nem állunk annyira nagyon rosszul (jól sem, de nem egy Honduras kategória!!!)

    Ami a fontosabb kérdés, ennek a GDP-nek az elosztása!
    Na erre kérnék én százalékokat.

    Németeknél, angoloknál stb. a nettó bér (hozzáadva az állami, de személyre juttatott szolgáltatások értékét – pl.iskola, bölcsőde, óvoda, orvosi ellátás, gyes, gyed, családi pótlék, segélyek, stb.) hány százaléka a GDP-nek.
    Továbbá ebből a nettóból másodlagos adókon (ÁFA, jövedéki, súlyadó stb) mennyit vesz vissza a zállam a GDP százalékában.

    Persze akkor még jó lenne tudni mellé az árszinvonalat, különösen az olyan trükkös adókat is figyelembe véve, mint a lakosságra egyértelműen áthárított banki vagy telekom adók.

    Na ezeket a számokat ismerve kiderülhetne, mekkora is a magyar lakosság “kizsákmányoltsági” mutatója.
    Vagyis a GDP-t előállítók helyett “valakik” mekkora részét teszik el a GDP-nek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Husz János Puszita

    Ricsi, kaptál tőlem vigaszpluszokat. Marx szellemét nem tudod itt legyőzni úgysem.:D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. ricsi Marx-értékelése Heller Ágnesével szemben csak vicc kategória. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Husz János Puszita

    Magyarországon a GDP és a reálbér növekedése elváltak egymástól, már a rendszerváltás óta. Egy szaklapban láttam közös grafikonon ábrázolva, míg a GDP meredeken felfelé mutató egyenes, addig a reálbér gyakorlatilag vízszintes vonal. Komoly szerkezeti okai vannak, többek között a túlzottan export- és külföldi tőke orientált gazdaságpolitika, alacsony hozzáadott érték, alacsony aktivitási ráta, alacsony belső fogyasztás, abban is az import magas aránya, a hazai kis- és középvállalatok ( a dolgozók kétharmadát foglalkoztatják ) alacsony jövedelemtermelő képessége, a jövedelemtermelő képességgel aránytalanul magas adóztatása, stb.
    .
    Vagyis a magyar lakosság nem, vagy alig profitált a GDP folyamatos növekedéséből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Heller Ágnesével szemben talán igen, Milton Friedmanéval szemben meg talán nem. Nobel-díjat meg ő kapott, nem Heller, jóllehet azt leginkább bolsiknak osztogatják.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  7. Husz János Puszita

    A gazdasági stratégiát inkább Friedmannra bíznám, Heller és Marx helyett.:D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. És a gazdaság a lényeg. Papolni azt papol mindenki, amit csak akar.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Husz János Puszita

    A 2 GDP offshore számlán pihenő mosott pénz kimaradt. Ha az a gazdaságban marad, biztosan jobban növekednek a reálbérek. Korrupció, magyar átok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Minden : SZAAARRRR….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Valahol olvastam,hogy a magyar gazdaság termelékenysége a némethez viszonyítva kb. 70 %, a bérek pedig kb. 30 % a német bérekhez képest. Tehát negyven százalék eltűnik a bérekből nálunk. Ez az a pénz ami az oligarchák és a Fidesz éhes gyomraiban felszívódik. Mi magyarok még büszkék is lehetünk, hiszen sehol máshol a világon nincs olyan antitalentum , mint Matolcsy akin múlik a gazdaságpolitikánk. Arról meg beszélni se érdemes, hogy mindezt a gazdaságpolitikát megkoronázza egy akarnok kis törpe úrhatnámsága, aki az emberek kárára pávatáncot lejt és szabadságharcot vív saját beteg elméjének víziójával!
    “Hajrá Magyarország,hajrá magyarok! ” Óvakodjatok a törpétől!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Nalunk a legnagyobb gond az emberek fejeben van, es ez fuggetlen a politikusainktol. Mar legalabb 10 eve szakadunk le a regionkhoz kepest. 2000ben meg a mi sajnaltuk le a szlovakokat, mostmar ok minket, es ha igy haladunk, akkor nemsokara Romania is lesajnal majd minket. Szlovenia meg reg elhuzott.

    Szerintem a mi bereink azert nem emelkedtek a GDP-vel, mert alacsony a foglalkoztatottsag, es ez sajnos nem csak a kormanyok bune. Az emberek nem hajlandoak koltozni, a tobbseg azt hiszi, hogy majd a multi fog pont a neki megfelelo helyen munkahelyet letesiteni. Ha ez meg nem lenne eleg, erre jon meg az, hogy az emberek tobbsege a tanulast mint valami uri hobbit fogja fel, es vagy ugy erzi, hogy neki nem kell tanulnia, mert Magyarul mar tud es van egy valamilyen szakmaja ( gyakran divatszakma ), vagy ugy gondolja, hogy o megtanulja azt, ami ot erdekli, es majd valaki a multik neki megfelelo munkakoroket hoznak letre. Nyelvtudassal ez a reteg is beeri, eleg neki, ha megszerez 1 kozepfoku nyelvvizsgat valamilyen nyelven, de hogy az melyik… es hogy megtud-e rajta szolalni… az mar kb nemis fontos…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Szijjártó rejtélyes vagyongyarapodása 2014. február 12. szerda

Tanárok tízezrei várnak a fizetésükre 2013. december 13. péntek

Pintér pénztárcája jobban teljesít 2013. december 1. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos