Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az özvegyasszony két garasa 2012. augusztus 2. csütörtök 18:25 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az özvegyasszony két garasa
Budapest – A Szíriában kialakult súlyos humanitárius helyzet megoldása iránti elkötelezettség jegyében Magyarország 25 ezer euróval támogatja az UNICEF sérült gyermekek számára biztosított mentális egészségügyi és rehabilitációs programját, közölte a Külügyminisztérium.
.
A közlemény szerint az UNICEF támogatása révén Magyarország nemcsak a szíriai gyermekek mentális állapotát érintő sürgősségi igények kezeléséhez járul hozzá, hanem életkörülményeik normalizálásához is.
-
Az ENSZ 2012 júniusában kiadott jelentése szerint Szíriában rendszeres a gyermekek jogainak durva megsértése, a kormányellenes tüntetések kezdete óta pedig jelentősen megnőtt az ellenük elkövetett erőszakos cselekmények száma, több százan váltak a konfliktus áldozatává. Az érintett gyermekeknek hosszú időbe telik a súlyos traumák feldolgozása, amelyet a nemzetközi humanitárius szervezetek a nyugodt életkörülmények megteremtésével és terápiás kezeléssel igyekeznek elősegíteni, írták a dokumentumban.
.
Emlékeztettek: a legújabb felajánlás kiegészíti az eddigi mintegy 115 ezer euró összértékű magyar kormányzati humanitárius segítségnyújtást.
.
A tárca közleménye szerint a társadalmi adakozásokból és kormányzati forrásokból biztosított eddigi felajánlások a legsürgetőbb humanitárius igényeket célozták meg: egyrészt a Szírián belüli konfliktus áldozatainak megsegítésére, másrészt a határokon túlra menekült szír állampolgárok támogatására irányultak. A magyar segítségnyújtás hazai, helyi és nemzetközi humanitárius szervezetek közreműködésével jutott el a rászorulókhoz.
.
ENSZ-források szerint a mintegy 16 hónapja tartó polgárháborúban az erőszakos cselekmények közvetve vagy közvetlenül legkevesebb kétmillió szíriait sújtottak. Mostanra a kormányerők és a felkelők összecsapásainak a becslések szerint több ezer halálos áldozata van.
.
A Szíria egyik legnagyobb városának számító Aleppóban a kormánycsapatok néhány napja indítottak offenzívát annak érdekében, hogy a lázadókat kiszorítsák a stratégiailag fontos kereskedővárosból.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Ha az ellenzék két árnyékkormányt is alakít akkor 3 részre kell osztani Szíriát, hogy megállítsák a népirtást.
    Ezek a segélyek – “halottnak a homlokpuszi” hatásúak. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. gets:

    Hát inkább a szírek kapjanak pénzt, mint a Közgép, nem? Egyiket se látjuk soha viszont, de előbbieknek nagyobb szüksége van rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Amerikai katonák érkeztek Jordániába 2012. október 11. csütörtök | AN

Törökország odavert Szíriának 2012. október 3. szerda | AN

Asszad adta ki a franciáknak Kadhafi számát 2012. október 1. hétfő | AN

Iráni-orosz összeesküvés Szíriában 2012. szeptember 30. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos