Ronai and Ronai
AMERIKAI

Iráni-orosz összeesküvés Szíriában 2012. szeptember 30. vasárnap 0:08 | AN Forrás: Ynetnews

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Iráni-orosz összeesküvés Szíriában
Damaszkusz/Moszkva/Teherán – Az al-Arabíja szaúdi hírhálózat értesülése szerint most kiszivárgott szupertitkos dokumentumok birtokába jutott a szíriai felkelőknek köszönhetően. A dokumentumokból állítólag kiderül egyebek mellett, hogy Irán és Oroszország közös katonai parancsnokságot hoztak létre a szíriai események befolyásolására.
.
Az al-Arabíja további részleteket ígér azzal a török harci géppel kapcsolatban, amelyet a szíriai kormány légvédelme több hónappal ezelőtt lőtt le, és dokumentálni fogják állításuk szerint, milyen lépéseket tett a damaszkuszi rezsim a szomszédos Libanon és Jordánia destabilizálására.
.
Az információk szerint a libanoni politikai életben is meghatározó szerephez jutó Hezbollah síita terrorszervezet egyértelmű, írott parancsokat kapott az Asszad-rendszertől ellenzéki vezető személyiségek „eliminálására”, valamint arra, hogy országszerte hajtsanak végre pokolgépes merényleteket.
.
A Szíriáért folyó harc eközben egyre fokozódik; a legvéresebb összecsapások jelenleg az ország harmadik legnagyobb városa és kereskedelmi fővárosa, Aleppó birtoklásáért zajlanak.
.
Csütörtökön a központi hatalom országszerte sms-ben üzente meg a Básár Asszad elnök rendszere ellen harcolóknak: „A játszmának vége”. A Szíriai Arab Hadsereg aláírású sms-ekben a hatalom fegyverletételre szólította fel a lázadókat. A lépés minden bizonnyal a pszichológiai hadviselés része, a legtöbb vélemény szerint azonban aligha befolyásolja a rendszer ellen harcolók elszántságát. Damaszkusziak azt állítják, az sms-t csak a mobil-előfizetéssel rendelkezők kapták meg, az előre fizetős, kártyás ügyfelek nem.
.
A másfél éve tartó összecsapások halottainak száma immár meghaladja a harmincezret; ezen emberek kétharmada az utolsó hat hónapban vesztette életét. Naponta két-háromezer szíriai menekül valamelyik szomszédos országba. A regisztrált menekültek száma a 300 ezerhez közelít.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.4/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 7 szavazatból)
Iráni-orosz összeesküvés Szíriában, 3.4 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Érdekes helyzet lesz, ha a dokumentumok megfelelnek az igazságnak! :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  2. Állítólag a lelőtt török repülő pilótái éltek a gép lezuhanása után csak kivégezték őket és a holttestüket visszavitték a tengerbe zuhant gép roncsaihoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Nagyon sajnálatosnak tűnik, hogy az USA, és személyesen Obama elnök képtelen lépést tartani a közel-keleti helyzettel! Obama immár hetek óta húzza halasztja a személyes találkozást legfontosabb szövetségeseivel a térségből!
    Az még nem egyértelmű, hogy ezt a taktikát mint régi iszlám család sarja folytatja, vagy valamilyen egyéb oka van rá, de ha nem lép hamarosan Irán és a szövetségese az Orosz zavarkeltők ellen, később csak igen komoly katonai beavatkozással hatalmas emberveszteséggel és igen korszerű, nagyhatású fegyverekkel tud majd rendet csinálni! (Ha egyáltalában akar!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  4. Szíriában már régen be kellett volna avatkozni a felkelők oldalán!!!!
    Én sem értem az Amerikai tétlenséget!
    Stabilizálni kell az országot, mert az Izraeli (Amerikai)- Iráni konfliktus már kiteljesedőben van.
    Egyre kevesebb az idő!!
    Ébresztő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  5. Aszadot u,tálom, de az “ellenzék” szerintem még rosszabb!Al- kaidás csürhe.
    Méltó az arab tavaszhoz! Lásd: Egyiptom, Libia (Bengázi) stb…..Pfuj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Obama több okból is óvatos! Egyrészt a választás előtt nem akar belemenni újabb háborús kalandba, másrészt az amcsik is tudják, hogy ott se arab demokrácia lesz, ha bukik Aszad. Amíg “béke” volt, addig Aszad kordában tartotta a kemény iszlamistákat , ugyanúgy, mint Kadhafi Libiában. vagy Mubárak Egyiptomban. Figyelmeztető jelenség, hogy az un. arab tavasz során nem demokratikus fejlődés, hanem a szélsőséges iszlám megerősödése következett be. Ez lesz Szíriában is. Pláne, hogy az Al-Kaida mélyen beágyazódott a felkelők közé. Másrészt meg addig jó, míg az arabok egymással vannak elfoglalva, mert ha csak egyszer is meg tudnak egyezni, akkor nekünk régen rossz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Miért akarja az USA magára venni a világ fájdalmát? Csak a pénzért,hatalomért.Nem az USA -nak kell kimondani melyik háború milyen.Ő a saját gazdasági érdekei szerint lép közbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  8. Neroka
    Ugyanerről beszélek én is.Az arab tavasz egy nagy kamu,amit a nyugat
    szépen beszopott,mint eddig minden iszlamista (arab) sumákolást!!
    sandor,
    Addig örülj amig az USA mondja meg a tutit, ha nem ők ,akkor ki??
    Mondjál példákat.Kina? Irán? vagy az embernek alig kinéző, fogatlan,
    szakállas,koszos pizsamában az utcán örjöngő pakisztáni tömeg!?
    Több tiszteletet Amerika iránt:!! Eddig háromszor mentette meg
    Európát saját magától ( 2 világháború + a jugó téboly!) És megsúgom
    neked ,hogy a ruszkik is miattuk takarodtak ki és nem orbántól sz..tak
    be a Hősök terén!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. barry1…
    le a kalappal…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Obama már béna kacsa. A választásokig semmiféle újabb konfliktust nem vállalhat fel. Bár én úgy gondolom, hogy a választások után sem vállalja a szíriai belháborúba való beavatkozást. Az Egyesült Államoknak túl nagy árat kellett fizetnie az iraki és az afganisztáni kalandért, amit Bush hülyesége indított el, és amiben vereséget szenvedtek. Ráadásul a Biztonsági Tanácsban a kinai és orosz vétó miatt sem tud ENSZ támogatást szerezni. Így aztán nincs más lehetőség. Őljék egymást a szíriaiak. Irán Asszadot támogatja, ez tetszik az oroszoknak és a kinaiaknak. A felkelők valószinüleg vereséget szenvednek. Minél előbb, annál jobb. .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  11. Az arab világban is ugyanúgy megy a parasztvakítás, mint nálunk. A gazdasági helyzettel elégedetlen, de tájékozatlan kisembereket megetetik a jobb világot ígérő mesékkel. Aztán, mikor a nagypofájú felbujtók megszerzik a hatalmat, a kisember számára minden marad a régiben, vagy még a réginél is szarabb lesz a helyzete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. igy mukodik ez a vilag
    http://atv.hu/kulfold/20121001_libiai_hirszerzo_asszad_bealdozta_kadhafit_hogy_mentse_sajat_boret

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Eléggé bonyolúlt a Szíriai polgárháboru.Egyik oldalon a rezsimet támogató Ruszkik,Irániak,kínaiak.A másikon:török,szaudi,líbiai,amerikai fegyverekkel harcoló..hm..?kicsodák is?legalább30.féle csoport.Többekközt Ny-Európai második generációs arabok,kaukázusi csecsenek.hontalan kurdok,Szíriai palesztínok,török katonai tanácsadók…Nagy gáz,h.nap-mint nap ezerszám halnak+anyák,gyermekek,egyetemisták,öregek, stb.és a világ ölbetett kézzel néz,mint a birka,nulla humánusság, nemzetközijog,ENSZ lépés.hitvány VILÁG

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

Terrorfenyegetés Magyarországról 2014. február 12. szerda | AN

Amerikai katonák érkeztek Jordániába 2012. október 11. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos