Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbánék az E.onra is szemet vetettek 2012. augusztus 27. hétfő 20:13 | AN Forrás: MTI/Financial Times Deutschland

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbánék az E.onra is szemet vetettek
Budapest/Düsseldorf – A kormány egyelőre nem közöl részleteket az E.ON tervezett visszavásárlásáról. A Financial Times Deutschland (FTD) című német üzleti lap hétfőn címoldalán számolt be Orbán Viktor miniszterelnöknek az E.ON német energetikai társaság magyarországi leányvállalatának megvásárlására vonatkozó kijelentéséről.
.
Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn annyit közölt: „az E.ON-nal folyó tárgyalásokról szóló hírek sorát egyelőre nem kívánjuk bővíteni, ha lesz új, érdemi információ, közölni fogjuk”. Ezt megelőzően, hétfőn az E.ON német energetikai társaság is tudatta: nem kommentálja Orbán Viktor miniszterelnöknek a magyarországi leányvállalatra vonatkozó kijelentését.
.
Orbán Viktor szombaton Kőszegen, a Tranzit – Fesztivál a határon elnevezésű közéleti rendezvényen egyebek között kijelentette: „pillanatokon belül visszavásároljuk az E.ON-t a németektől”.
.
Christian Drepper, az E.ON AG szóvivője elmondta: ismerik a magyar kormányfőnek az E.ON-ra vonatkozó kijelentését, de nem kívánják kommentálni. A szóvivő nem kommentálta azt sem, hogy tárgyalnak-e bárkivel a magyarországi gázüzletág eladásáról.
.
Az E.ON 2005-ben vásárolt többségi részesedést a Mol földgázüzletágában 2,1 milliárd euróért. A Financial Times Deutschland (FTD) című német üzleti lap hétfői beszámolója szerint a magyar érdekeltség az E.ON legfontosabb külföldi leányvállalata a gázüzletágban.
.
Az E.ON magyarországi gázüzletági bevétele 1,95 milliárd euró volt 2011-ben. A korábbi magyar kormány 2010-ben opciót szerzett az érdekeltség visszavásárlására. Az opció 2016-ban jár le – idézte fel az FTD.
.
Christian Höller bécsi és Michael Gassmann düsseldorfi tudósító szerint Orbán Viktor „nacionalista gazdaságpolitikájával már hosszabb ideje elrettenti a külföldi befektetőket”. Kifejtették: az energiaszektorban tervezett államosítások nyomásgyakorlási eszköze az a terv lehet, amely szerint a lakossági üzletágat tekintve közhasznú társasággá kellene átszervezni az energiaszolgáltatókat.
.
Nem világos, hogy az elképzelés összefér-e az uniós joggal, és az sem tudható, hogy a kormány miképpen finanszírozná az E.ON-érdekeltség megvásárlását – jegyezték meg a szerzők.
.
Egy másik, Miniszterelnök bizalom nélkül című cikkben az FTD azt írja, hogy Orbán Viktor „szemmel láthatóan a gulyásszocializmus korszakához akar visszatérni: nemcsak a demokratikus jogokat (…) szűkíti, hanem a gazdaságot is újra állami ellenőrzés alá akarja vonni”, csupán azért, hogy „elmondhassa választóinak, hogy fellépett a magas energiaárak ellen”. Az államosítás azonban nem oldja meg a drágaság problémáját, és tovább gyengíti a befektetői bizalmat – írta vezércikkében az FTD.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 8 szavazatból)
Orbánék az E.onra is szemet vetettek, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Az is ott volt az igéretek között, hogy befagyasztják a rezsiköltségeket!
    Hát fagyasztás az volt, 400 ember…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  2. A MOL ügyletre ráment az ország tartalékalapja. Erre az ügyletre honnan veszi a pénzt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  3. 120992: Hogy honnan? Tőled! Tőlem! És még sokunktól! És hogyan? Még nem tudja, de majd kitalálja. Például majd megvédi (ez fideszül annyit tesz: elrabolja) a megtakarításainkat. Ez elég egyszerű, nem kell hozzá más, mint beindítani a bankóprést, és ezzel ici-picit (mondjuk, néhány százalékkal) megpörgetni az inflációt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. “Vigyázó szemetek az e.on-ra vessétek!” És még modja valaki, hogy Orbánék műveletlen bunkók…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. 120992
    “Erre az ügyletre honnan veszi a pénzt?”
    .
    A szégyentelenül magas, 27%-os áfából, ami azt jelenti, hogy minden termék, szolgáltatás stb. fogyasztói árának 1/3-a az államkasszát gazdagítja, pontosabban az Orbán-Matolcsy duó agymenéseit , holott az ujjukat sem mozdították meg érte.
    Olyan ország aligha van a világon, ahol a lakosok vásárlóerejének csökkentése, életkörülményeik rontása lenne az állam érdeke, amit a regnáló kormány különféle praktikákkal (ld.: dinnyelkartell) és folytonos áremeléssel ér el. Illetve van: ahol még mindig a szocializmust építik. Például Magyarországon, ahol árképzésben a lakosság és a kormány ellenérdekelt. Jobb helyeken a kormányok nem az árak és nem a bérek szabályozásával vannak elfgolalva, hanem az országuk kormányzásával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  6. A cikkből:

    Orbán Viktor „nacionalista gazdaságpolitikájával már hosszabb ideje elrettenti a külföldi befektetőket”.

    -
    A “nacionalista” szó nem igen fedi Orbán valós célját, nem a nemzetet szolgálja vele, hanem egy adott érdekcsoport anyagi és hatalmi célkitűzéseit, habár nacionalista csomagolóanyagba tekerte álcázás céljából.

    Lehetséges, hogy a nemzetközi közvéleményt még mindig képes megtéveszteni és dicső nácinak maszkírozni egy közönséges bűnszövetkezetet??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  7. Fasizmus, nácizmus, kommunizmus, orbánizmus…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  8. Gyula Bognar, Jr.

    Ha a spekulációknál tartunk;
    Honnan veszi a viktor koszos bagázsa a pénzt? €2.0-€3.0 milliárd az nem sok, annyit, a MOL is kölcsön tud venni, állami garanciával. Az e-on így a MOL tulajdonába kerülne. Nem ez a baj, ez csak az egyik. A lakosság egyre több tartozást halmoz fel, az energia is többe kerül és a fizetőképesség gyengül. Adjuk hozzá azt, hogy a viktor és a rablóbanda csak le akarja nyúlni a milliárdokat, röviddel a vásárlás után, aztán otthagyja a vállalatot a MOL-nak, hogy birkózzon meg az a veszteségekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Szombaton minden nagyotmondó Kőszegen sziporkázott!
    Szégyenei az országnak – és akik ehhez még mindig tapsikolnak, azok nem szeretik a hazájukat, mert amit Orbán is összehordott: nem úttörők vagyunk, hanem idióták, világország, kidagad, mint tüdő a fazékból, áll a 2/3, mint a cövek, aztán: lyukra futás a gárdával kapcsolatosan, össze-vissza hablatyolás a szíriai túszmentéssel kapcsolatosan, pontosan ott kapja a jó hírt a TEK-es tökös – hát ezt tolerálni agyilag már a vakondok szintje alá kell lemenni, gerincügyileg pedig gumimaci szintre….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. proaktív
    Neeee! Ne adj nekik ötleteket, még hogy 33 %-os Áfa?! Mert a 27 még közel van az 1/4-hez, de az egyharmad túl van a 30-on is.
    Egyébként meg a jobbkeze kisegítette a Mi Betegünket: meglesz az a 1.5 millió munkahely: csak éppen a Waker… izé Wekerle-terv alapján az egész Kárpát-medencére számítva! A szlovákok, románok, csehek – sőt még az ukránok is – simán össze fogják hozni! Bár nehéz lesz rávenni a szlovákokat az együttműködésre, amikor igen rossz tapasztalataik vannak pl Bős-Nagymaros
    együtt építéséről.
    http://varanus.blog.hu/2012/08/28/foglaljuk_ujra_a_karpat-medencet
    Gyula Bognar jr
    Ennél több most még az állam devizabetétje az MNB-ben. Ha államcsődre játszanak, akkor azt fogják apasztani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Ebben az esetben is a síri butaságra játszik orbán! Minden helyzetben sikeresen hozza elő népéből a “vesszenek a profitéhes” multik szlogenjét, akik azután ezt harsogják éjjel-nappal úgy, hogy azt sem tudják miről van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Egy normális gazdasági szakember hüledezése:
    http://atv.hu/cikk/video-20120827_vertes_andras

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Új neve van a “nagyvezírnek”: cövekvitya,from leisfelicsúúút

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Nyilván hiányzik a vezir valamelyik apródjának a N”E.on”-fényes BUDAPEST.
    Van rávaló pénze a sifonérjában?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. A Nemzet Örökös Miniszterelnöke az elmúlt héten Bükön részt vett a Nestlé kutyatápgyár bővítésének bokréta-ünnepségen. Most tekintsünk el attól, hogy komoly ország miniszterelnöke nem jellemzően kutyatápgyár-avatást szokott személyes jelenlétével megtisztelni: Istenem, kicsi ország, kicsi miniszterelnök, kicsi avatás – ez van. Hanem ha már egyszer arra fújta őt a (valószínűleg keleti) szél, mondott is egy takaros beszédet. Ebben kifejtette, hogy az elkövetkező 1-2 évben a magyar gazdaságnak 1-1,5 millió új munkavállalóra (egyszersmind adófizetőre) van szüksége.
    Álljunk itt meg egy polgári szóra, érdemes! A büki beruházás, melynek értéke 13 milliárd forint, 150 (egy-százötven) új munkahelyet hoz létre, Se többet, se kevesebbet. Ez sajnálatos, a derék svájciak – ahelyett, hogy az élőmunka mennyiségét növelnék – inkább a hatékonyság növelését célozzák meg. Valószínűleg még sohasem hallottak Matolcsy Györgyről, és az ő unortodoxiájáról. Jó lenne őket felvilágosítani, hogy ha így folytatják, hamarosan erőteljes hanyatlásba mennek át, melynek végén a szakadék várja őket, és a sok derék négylábú kaja nélkül marad.
    De félre a tréfával, matekozzunk egy kicsit. A kutyakajások 13 milliárd forintnyi beruházással 150 új munkahelyet „teremtettek” A Nemzet Örökös Miniszterelnöke ennek a TIZEZERSZERESÉRŐL beszél. (Na jó, a tárgyilagosság kedvéért ne feledjük, hogy a másfél millióból 150-et – hála a Nestlének – már kipipálhatunk, marad mindösszesen egymillió-négyzázkilencvenkilencezer-nyolcszázötven létesítendő új munkahely). Ehhez – feltéve persze, ha a kutyatáp-gyártásnál nem sokkal bonyolultabb és drágább technológiáról van szó – 130.000 milliárd (!) forint beruházásra lenne szükség. Ez az összeg kb. az ország 5 ÉVES TELJES GDP-JÉNEK FELEL MEG!!!
    Milyen következtetéseket lehet mindezekből levonni? Szerintem három lehetséges alternatíva van:
    1. A Nemzet Örökös Miniszterelnöke nem tud számolni (ez baj);
    2. A Nemzet Örökös Miniszterelnöke tud számolni, csak éppen elrugaszkodott egy kicsit a mélymagyar rögvalóságtól (úgyis az „Elrugaszkodás Éve” van, nemdebár?), és kirándulást tett a fantázia szivárványos birodalmába, az ott tapasztaltakat pedig valóságként próbálja eladni hűséges szavazóinak (ez nagy baj);
    3. A Nemzet Örökös Miniszterelnöke nem rugaszkodott el, csak hazatérve a sikeres ausztriai akkumulátortöltésről, gyógyszerét kereste az éjjeliszekrényen, de az elgurult, és ezért beszélt össze-vissza (ez katasztrófa).
    Hölgyek, Urak, lehet választani…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. idefigyeljenek emberek!
    csak nem meghatódni, csak nem megkajálni nagykanállal a micisapkás böfögését!
    MOL, Rába, vizmüvek és E-on és még ki tudja mi nem a mi két szép szemünknek szól, a fideSS soha semmit nem csinál a közjóért, önzetlenül!
    mindig a kezüket figyeljük, és csak lesni, hogy fognak tünni ezek a cégek az újraprivatizáció után, mert ebben biztos vagyok.
    visszaveszik állampénzen, és ujra eladják, na vajon kiknek is??
    igen, tudom, nem kéne ennyi krimit olvasnom!
    üdv. bajao

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán három rögeszméje 2013. október 7. hétfő

A pártok nem szeretik a Jobbikot, csak használják 2013. szeptember 26. csütörtök

A gyermekvédelmet is államosítják 2012. november 5. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos