Ronai and Ronai
AMERIKAI

Figyeli az EU a bolíviai áramcég államosítását 2012. május 2. szerda 17:57 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Figyeli az EU a bolíviai áramcég államosítását
Brüsszel – Aggasztja az Európai Uniót a jelenleg a spanyol Red Eléctrica Espanola (REE) kézben lévő bolíviai villamosenergia-elosztó cég államosításáról hozott döntés, jelezte az Európai Bizottság egyik szóvivője szerdán Brüsszelben.
.
A Transportadora de Electricidad cég közel 100 százalékos állami tulajdonba vételéről Evo Morales bolíviai elnök kedden írt alá rendeletet.
.
A brüsszeli bizottság szóvivője ezt a döntést – újságírói kérdésre – kommentálva reményét fejezte ki, hogy a kisajátításért a kormány megfelelő kártérítést fizet a spanyol félnek. Úgy vélte egyúttal, hogy a döntés kedvezőtlen jelzés a bolíviai befektetések iránt érdeklődő külföldieknek. A bizottság szoros figyelemmel követi a helyzetet, szögezte le a szóvivő.
.
A bolíviai döntés csak néhány nappal követte azt az argentin elhatározást, hogy a szintén spanyol többségi tulajdonban lévő YPF olajvállalatot állami kézbe veszik. Ez utóbbi szinte azonnal kiváltotta az Unió tiltakozását.
.
A szóvivő mindazonáltal egyelőre óvott attól, hogy a két ügyet közvetlen párhuzamba hozzák, illetve abból általánosító jellegű következtetéseket vonjanak le.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 3 szavazatból)
Figyeli az EU a bolíviai áramcég államosítását , 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. És akkor mi van? Figyelheti az E.U. akár Moralest, vagy bárkit. Mondjuk esetleg Chavezt Venezuelában. Szóval urak Bolívia messze van, nem kellene olyan nagy távolságokat megtenni, Brüsszeltől keletre is találhat magának a Bizottság látnivalót. Ha ajánlhatok valamit szerényen, például itt van mindjárt Magyarország!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  2. A magyarországi államosításokat nem figyelik? Az nem zavarja őket mert “házon belül” van?Képmutató társaság. Kezdek nagyon kiábrándulni ebből az egész EU-nak nevezett erkölcstelen társaságból.Ha így folytatja az EU, önmagát ítéli halálra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  3. Nem nagyon érdekel ha minuszolnak. De kedves minuszoló, magyarázd már el az én tudatlan fejemnek, ha az YPF miatt azonnal tiltakoznak akkor a magyar egypárti cenzúrahivatal, vagy a szintén egypártivá tett igazságszolgáltatás miatt miért tökölnek már két éve? A Suez államosítása ügyében mit tettek? A véleményem változatlan.Azzal, hogy a magyar diktatúra, az EU alapelveit, törvényeit sértő magatartását szótlanul tűrik két éve elvesztették erkölcsi alapjukat más diktatúrák bírálatára.Egy ilyen, csak szóban a demokrácia híve, kettős mércével mérő intézményrendszerre semmi szükség. Navracsics kijelentette, nem ért egyet az strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróság ítéletével. Azóta megismételték Orbán rendőrei a törvénysértést. Az EU természetesen hallgat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  4. Az ilyen nyomós érvektől már sokkal okosabbnak érzem magam. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán három rögeszméje 2013. október 7. hétfő

A gyermekvédelmet is államosítják 2012. november 5. hétfő

Orbánék az E.onra is szemet vetettek 2012. augusztus 27. hétfő | AN

Argentína államosít, Spanyolország fenyeget 2012. április 19. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos