Ronai and Ronai
AMERIKAI

Házi őrizetben a pápa komornyikja 2012. július 22. vasárnap 10:59 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Házi őrizetben a pápa komornyikja
Róma – Majdnem hatvan nap után szombaton elhagyta a vatikáni csendőrség fogdáját Paolo Gabriele, XVI. Benedek személyi inasa, akit a Vatileaks botrány miatt május 23-án tartóztattak le bizalmas szentszéki dokumentumok eltulajdonításáért.
.
Piero Bonnet vatikáni vizsgálóbíró „ideiglenesen házi őrizetbe” helyezte Paolo Gabrielét, a pápa volt  személyi inasát – jelentette be Federico Lombardi vatikáni szóvivő.
.
Gabriele a vatikáni csendőrség fogdájából abba a vatikáni lakásba tért vissza, amelyben május 23-ig élt feleségével és gyerekeivel a pápai állam területén. Otthonát kizárólag a vatikáni vizsgálóbíró által megszabott feltételek szerint hagyhatja el, és nem érintkezhet a családján kívül senkivel – hangoztatta Lombardi, aki hozzátette: a komornyik elleni járás folytatásáról a következő napokban várható döntés.
.
A vatikáni ügyész lopással vádolja Gabrielét. A vatikáni vizsgálóbíró dönt arról, hogy a volt komornyikot bíróság elé állítják-e vagy felmentik. Ha a vatikáni bíróság elé állítják, a tárgyalás kezdete késő ősszel várható.
,
Lombardi hangsúlyozta, hogy Gabriele továbbra is az ügy egyedüli vádlottja.
.
Miután a komornyik elhagyta a vatikáni fogdát, ügyvédei első alkalommal nyilatkoztak a sajtónak. Carlo Fusco és Cristiana Arru elmondta, hogy védencük teljes mértékben együttműködött a vatikáni hatóságokkal. Megerősítették, hogy Gabriele egyedül cselekedett: „nem pénzért tette, nem állt mögötte sem Vatikánon belüli, sem Vatikánon kívüli hálózat”.
„Stressz alatt cselekedett, de jó szándék és belső indíttatás vezérelte. Segíteni akart a pápának az egyház megtisztításában” – fogalmaztak az ügyvédek. Hozzátették, hogy Gabriele megbánta, hogy tettével fájdalmat okozott a pápának, és bocsánatot akar kérni XVI. Benedektől.  Az ügyvédek kijelentették, meggyőződésük, hogy Gabrielét a Vatikánban bíróság elé állítják.
.
A pápa személyi inasát május 23-án  tartóztatták le a Vatikánból az olasz sajtónak január óta kiszivárogtatott titkos dokumentumok miatt. Olasz sajtóértesülések szerint a komornyik lakásában többládányi dokumentumot találtak, amelyeket Gabriele állítólag a pápa dolgozószobájából vitt el. Ezt az információt a Vatikán tagadta.
.
A Vatikán azokat a sajtóhíreket is cáfolta, hogy Gabriele a Vatikánban dolgozó bíborosok vagy más egyházi személyek parancsára cselekedett volna. Gabrielét a vatikáni fogdában töltött csaknem két hónap alatt többször kihallgatták, de kijelentéseinek tartalmát a Vatikán nem közölte.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Kb. 2 órája van hogy keresgéltem a BIBLIÁBA azt a IGE verset ahol a Megváltó utasítja az apostolotok és tanítványakót arra hogy melyik fogdába és milyen büntetést szabjanak ki az ilyen fickókra!
    Csalódtam! Nem találtam ilyent! Viszont az Ur Jezus Krisztus arra tanítsa a tanítványokat hogy:
    Máté 22.
    “Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez a legnagyobb, az első parancs. A második hasonló hozzá: Szeresd embertársadat, mint saját magadat.”
    Igaz hogy ez a Mesternek a Tanítása, ez nem vonatkozik a ,,helytártorra”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. …és még mit rejthetnek a vatikáni levéltár titkosított dokumentumai?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Ennek az egyháznak meg vallásnak is annyi, amíg csak hazudni tudnak.
    A felsővezeték abszolút ellenérdekelt minden jónak és pozitív változásnak, csak a hatalomról. Farizeus mind

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. A Vatikán pénzügyi és egyéb viselt dolgairól ajánlom mindenki figyelmébe a magyarul megjelent könyvet:

    Paul L. Williams: A leleplezett Vatikán

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. A pápának titkai vannak a keresztény hívők előtt?…
    Tény, hogy az állambiztonsági szolgálatokkal együttműködő papság, a katolikus egyház is úgy vélekedett, hogy a “megtévedt” papoknak csak Istennel van elszámolni valójuk.
    (Mindettől függetlenül: lopni csúnya dolog. – Ugyanakkor a Waffen-SS egységeinél betöltött szolgálati időre sem lehet büszke Isten földi helytartója…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbánnal tör Európa ellen a Vatikán 2012. november 19. hétfő | AN-álláspont

Katolikus hitvallás Bajnai alapítványánál 2012. november 15. csütörtök | AN

Az amerikanizálódástól retteg a Fidesz 2012. november 5. hétfő | AN

Ötszáz éves a Sixtus-kápolna mennyezete 2012. október 21. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos