Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Két pofon Amerikának 2012. július 5. csütörtök 14:04

  • Hozzászólások(80)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Két pofon Amerikának

Miután egy alkalommal én állíttattam le a kuruc.info-t, amely egy amerikai szerveren működött, tudom, hogy a szövetségi kormányzat szintjén nincs lehetőség arra, hogy az Egyesült Államok betiltsa a szélsőjobboldali hírportált. Ez jogi és fizikai képtelenség. Magánjogi szerződésekről van szó, amelyekbe az amerikai kormány nem szól bele. A szervertulajdonos a szabályzatában (Privacy Policy) határozza meg, hogy pedofíliát, bőrszín, faj, vallás, nemi irányultság ellen gyűlöletkeltő tartalmat (hate site) nem enged működtetni saját szerverén. De a szervertulajdonosok nem tudnak magyarul, ezért fogalmuk sincs arról, hogy a kuruc.info egy hate site. Ha felhívják erre a figyelmüket, akkor a Privacy Policy alapján lekapcsolják a kuruc.info-t a szerverükről. De Amerikában több tízezer ilyen szerveren kellene végigüldözni őket, ami képtelenség. Amikor a lakásom közelében működő szervertulajdonost felkerestem azzal, hogy tudja-e, milyen tartalom fut az ő szolgáltatásuk keretében, hivatalos tolmácsot kértek fel, hogy meggyőződjenek a kuruc.info tartalmáról. A cég képviselőjét éppenséggel Joshuának hívták, és miután a hivatalos fordítást megismerte, azt mondta: ilyen szennyet még életében nem látott. A kuruc.info-t azonnal leállították. A portál egy órán belül talált magának másik szolgáltatót, amelynek fogalma sincs azóta sem arról, hogy a magyar nyelvű hírportálon mi található. Ha megtudná, azonnal leállítaná, és a kuruc.info fél órán belül másik szerverről jelentkezne be. Ez már az előző kormány idején kiderült, ezt Orbán Viktor is tudhatja.

A kuruc.info-t nem a szerver, hanem a szerkesztők oldaláról lehetne eltüntetni. A portált ugyanis nem Amerikában, hanem Magyarországon szerkesztik. Ha bármilyen jogalapja van annak, hogy a magyar kormány az Egyesült Államok kormányának fellépését sürgeti, akkor azon az alapon holnap begyűjthetné a kuruc.info szerkesztőit, és vége lenne a website-nak. Ha a titkosszolgálat nem tudja kideríteni tíz év alatt, hogy kik szerkesztik a gyűlöletújságot, akkor azt a titkosszolgálatot alkalmatlanság címén fel kell oszlatni. Egyes sajtóhírek szerint az egyik szerkesztő országgyűlési képviselőként az adófizetők pénzéből tengeti életét. Ha nincs jogalap a szerkesztők őrizetbe vételére, akkor a kétharmados többséggel bármikor meg lehet teremteni. Ha lenne ilyen szándék. De nincs.

Nem is azért emlékeztetünk erre, mert bárki azt gondolná, hogy Orbán Viktor az ötven amerikai kongresszusi képviselőnek írott válaszában a kuruc.info miatt aggódik. A magyarországi antiszemitizmus térhódítása miatt tiltakozó képviselőknek írott válasz visszadobja a labdát, és az Egyesült Államokat teszi felelőssé a magyarországi antiszemitizmusért. Azon az alapon, mintha a magyar antiszemitizmus oka a kuruc.info lenne, Orbán azt állítja, hogy az Egyesült Államokból támogatják az antiszemitizmust. Mintha egy magáncég szerverének bérlése ezt jelentené. Burkoltan azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy az antiszemitizmus támogatója. Ez rágalom és sértés. Ilyen levelet demokratikus ország külügyminisztériuma nem enged elküldeni kongresszusi képviselőknek.

De a baj ennél is nagyobb. Orbán saját levele bizonyítja, hogy a kormányzat összekacsint a szélsőségesekkel. Ez a levél az antiszemitáknak üzen. Kódoltan azt mondja: amerikai zsidók állnak a magyar antiszemitizmus mögött. Ennek célpontja pedig ő, és nem a zsidók. Orbán levele olyan hangot üt meg, amely a kuruc.info stílusát idézi. Nevetségessé teszi az amerikai képviselőket, cinikusan gúnyolódik azokkal, akik aggodalmukat fejezik ki a magyarországi zsidóság emberi jogainak sérelme miatt. Enyhén szólva Amerikában ez nem szokás. Ez a stílus itt Hugo Chávezre és Mahmud Ahmadinezsádra emlékeztet. Orbán nem beszélhet amerikai képviselőkkel úgy, mint Novák Előddel a parlamentben. Washingtonban ezt megértik. A magyar miniszterelnök súlyos erkölcsi és anyagi károkat okoz ezzel az országnak. Államférfi ilyen pimasz választ nem küldhet. Ráadásul az amerikaiak nagyon udvarias levelet írtak neki, amelyben méltatják Magyarországot, és a Jobbik antiszemita megnyilvánulásait bírálják, nem is a Fideszét. El is határolódhatott volna tőlük.

Orbánnak azzal is el kellene számolnia, hogy a vidéki zsidóságot deportáló és haláltáborokba küldő Horthy Miklós kultuszát hallgatólagosan támogatják a kormánypártok. Wass Albert személyében antiszemita háborús bűnöst emelnek nemzeti példaképként a tananyagba. Kövér László házelnök egy gyászszertartás keretében azt javasolja a magyaroknak, hogy nyilas írót és szellemi hagyatékát zárják a szívükbe. A „nemzetközi pénztőke” ellen indított „szabadságharc” antiszemita felhangjairól nem beszélve, amelyek az ő szájából hangzanak el. Nemzetközi pénzpiac létezik egymással ellenérdekelt szereplőkkel, és fránya ortodox törvényszerűségekkel, de gyarmatosító „nemzetközi pénztőkéről” csak antiszemiták beszélnek, akik úgy vélelmezik, hogy emögött a zsidók állnak.

Orbán a választások előtt azt ígérte, hogy leszámol a szélsőségesekkel, kioszt nekik két pofont, és hazazavarja őket. A helyzet odáig fajult, hogy a két pofont lassan saját pártjában kellene osztogatni, vagy akár magának, miután ugyanazt a nyelvet beszéli, amit az antiszemiták. A két pofont az Egyesült Államoknak osztotta ki, aminek örülnek a szélsőségesek. De akik most nevetnek, azok sírni fognak, mert Amerikában most megértették: Magyarországon nem a kuruc.info és a Jobbik a legnagyobb probléma.

(Megjelent a Népszavában.)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (62 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +90 ( 100 szavazatból)
Bartus László: Két pofon Amerikának, 4.8 out of 5 based on 62 ratings

  • Hozzászólások(80)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

80 Reader’s Comments

  1. Amerika hamarabb is észrevehette volna, hogy itt a legnagyobb probléma a felcsúti pávatáncművész.
    Országunkból lábtörlőt csinál, jobb esetben köpőcsészét.
    Hánynak tőlünk világszerte, de még egyik ország vezetője sem küldte el diktátorunkat oda, ahova kéne.
    Mire várnak még?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (57 szavazatból)
  2. Igaz is az a mondás addig jár a k(orsó) a kútra amig egyszer elnem törik!!!
    Tüzzel játszani!!!!???? hm… nagyon meggondolandó!!!!!!!
    Az elefant pihen, a hangyák már a hátán járkálnak ez zavarja öt!!! Megrázza magát
    mind lehullik egy kivételével, a többiek biztatják a földröl fojsd meg az elefántot!!!!
    Itt aztán elkap a nevetögörcs!!!!! Szélelszembe pisilni-a pisi fröcsög visszafelé!!!!!!
    Elnézést kérek egy kicsit átmentem durvába;-)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  3. ovi megnyitotta az utat a képviselőknek szóló levelével a magyar állam hágai bíróságra citálásához!!!!!!!!!!!!!!
    :(((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (38 szavazatból)
  4. Csak ülök, és bámulok.

    Hova tudunk még sülyedni?
    Van még, lehet még lejjebb?
    Tud még ennél is mélyebb lenni ez a népnemzeti
    kereszténynek hazudott pöce gödör?
    Ökölbe szorult kézzel bámulok magam elé.
    Mivé lett ez az ország?
    Hogyan történhet ez meg velünk?
    Hogyan , meddig lehet ezt még türni?
    Egy önmagátol megrészegült , a hatalomba
    belekergült egyszerü kis szerencsétlen bünözö
    Istent játszik…
    Aszisztál hozzá a jobb oldal, ami sosem volt az, csak
    egyszerü haszonlesö, és ezért bármilyen mélyre süjedni
    képes gerinc nélküli társulat.
    És aszisztál az ország másik fele is.
    Mire várnak? Mire vár az értelmiség másik fele?
    Mit szeretnének még elvesziteni ahoz, hogy ugy érezzék
    nincs tovább?
    Kedves Bartus Lászlo…
    Láthatoan hiába tudjuk értjük mindannak az igazságát
    amit ebben a cikkében is leirt.
    Ma, Magyarországon, kis hazánkban, láthatoan
    bármi megtörténhet, következmények nélkül.
    Jusef

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (53 szavazatból)
  5. Az elmebetegnek mondhat az ember bár mit, úgy is egyet fúj csak, de a csutipatás annyira elhiszi hogy “ő” nagy ember, bele teszi a fejét az oroszlán szájába, az meg azt hiszi vacsora van:)
    Jól csinálja, nekünk dolgozik a többi elmebeteg beosztottjával együtt .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (25 szavazatból)
  6. Azért azt nem értem és ez vonatkozik az előző magyarországi kormányokra is, miért nem lehet egyszerűen szám.technikai eszközökkel meggátolni az oldalak elérhetőségét? Miért ér a szólás szabadságnak elve többet mint egy újjáéledő gyilkos eszme elterjedésének megakadályozása? Értve ezen az iszlámfasiszta honlapok blokkolását is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (27 szavazatból)
  7. Bravó. Megint egy lézer pontosságú, lényegre mutató cikk!
    OV a magyarság szégyene , és minél több ilyen levelet ír (viccesnek gondolva magát) annál több papírja is lesz róla.
    Dear Members of the Congress! Please accept our sincere apologies for Viktor Orban, he brings shame to us all.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (39 szavazatból)
  8. Én meg nem tudtam eldönteni, nem maga Orbán járta-e ki hátulról suttyomban, és manipulálta az amerikai kongresszusi képviselőket, hogy ilyen levelet írjanak neki, amit saját elképzelése szerint majd a saját javára fordíthat, aminek alapján, mártíromkodhat egy keveset, majd az amerikaiakkal szétvereti a rivális jobbikot és Morvait, ezek után felkarolja a szavazótáborukat, és megóvja saját magának a szavazataikat, persze az U.S.A. okolva.

    -
    Ő nem a jobbikot és Morvait akarja életben tartani, hanem a jobbikos szavazótábort, elvenni az ő szavazó táborukat, úgy hogy közben őket magukat a fogdmegjeivel kiirtja.

    Ki lenne a legjobb fogdmeg? Hát az amerikai kongresszusi képviselők a Fehér Ház, és még itthon is arathat megbecsülést, hogy íme leszámolt a jobboldallal. De azét közben Horthyt, Nyírőt is éltetni kell mert az szavazótáborra szükség van.

    -
    Nem tudom, persze csak iróniának szántam, hogy ő provokálta ki levelet, de azért utána néznék Mr. Palpatine Orbán mester manipulátor meddig mer elmenni aljasságban és manipulálásban. Az biztos, őszintén úgy érzete a megfogta isten lábát a levéllel, kapóra jön neki és ahogy Gőgös Gúnár Gedeon mesekönyvből tanulta kicselezi a nagyokat mert ő okosabb, úgysem látnak át a trükkjein. Azt gondolta ez a nagy alkalom amikor a maga javára fordíthatja a játszmát.
    -
    Egy biztos, határt nem ismer, mélyen hisz ha nem is istenben vagy önmagában de a rendelkezésre álló eszközeiben, azaz, az az erő alkalmazásában, a manipulálás és a sötétség erejében, azon felül, hogy reménytelenül és gyógyíthatatlanul szerelmes önmagában.
    -
    Ez az ember most túl lőtt a célon, bolondot csinált magából és levizsgázott alaposan, de egy biztos. Eddig is próbálta erőteljesen manipulálni az EU-t, Amerikát és mindenkit, ezután is fogja és senki, semmi nem szent neki, amerikai irodákat és bérenceket fog alkalmazni aljas és manipuláló céljaira és habozás nélkül célba vesz bárkit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (35 szavazatból)
  9. Eagle: okos eszmefuttatas

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  10. Ha USA kormányzati szintről nem lehet beleszólni a kurucinfót üzemeltetők és szervergazda szerződésében, az USA-ban élő magyarul tudó magánszemélyek feljelentést tehetnének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  11. Bartus László közérthetően írta meg az igazságot.A kuruc infót ha Magyarországon szerkesztik akkor miért nem tudták elnémítani Orbán emberei?Amerika válasza mi lesz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  12. A kongresszusi képviselők akár Hágába is citálhatják a magyar államot. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  13. “még egyik ország vezetője sem küldte el diktátorunkat oda, ahova kéne.”
    Mert mivelhogy az nem az ő dolguk, hanem a miénk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  14. “Ő nem a jobbikot és Morvait akarja életben tartani, hanem a jobbikos szavazótábort”
    .
    Biztos ez?
    .
    OV nemrég nyilatkozta, hogy stratégiai partnernek tekinti a polgárörségeket. Ugye jól tudjuk, hogy a “feloszlatott” Magyar Gárda most már országos méretű polgárőrségként működik “Magyar Nemzeti Gárda” néven.
    .
    Ja, és júni 15.-én kiadtak egy BM rendeletet, amely a “Különleges jogi állapot”-ra való felkészülést szorgalmazza. Az Alaptörvényben meg lehet nézni ezt a fogalmat……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  15. Jusef 2012. július 5. csütörtök15:18

    “Csak ülök, és bámulok. Hova tudunk még sülyedni?”
    A “tudunk” helytelen megfogalmazás! A kérdésed felvetése önmagában leválaszt erről a fasiszta bűnbandáról!
    Te annyira vagy részes ebben mint én a “kisember” aki annak Magyar Népköztársaságnak Polgára vagyok amelyik egy demokratikus, európai beállítottságú ország amit átmenetileg elborított a szenny, megszállt orbán viktor!
    Bízom benne, hogy helyreáll a rend és az ország megrázza magát és főnixmadár módjára újjászületik! Az nem lehet, hogy ez az ámokfutás sokáig tarthat még ebben a buta emberek tömegével megáldott országban sem csak fel kellene végre ébredni az értelmes embereknek és szándékosan nem az értelmiséget említem. Sokukat megvette orbán a 16%-os adózás júdáspénzével, nem hiába tartja meg minden gazdasági és szociális károkozás ellenére. Magyarországon megszűnt a nép érdeke, megszűnt a polgár érdeke, feláldozzák az egyént a nagy nemzeti oltáron Nemzeti Érdekek mentén ami valójában orbán és bandája jóléte, hatalmon maradása. A demokratikus országokban a közösség megsegíti tagjait, értük áldozatot hoz! Azért a közösségért amelyik mindent megtesz értem ha rászorulok, mindent megteszek amikor rajtam a sor mert ezt diktálja a tisztesség. Azért a közösségért amelyik mindent elvesz ami megtetszik neki, amit egy élet munkájával megérdemelten a magaménak tudhatok, kirabol és eltapos az ellen védekezek, ellene mindent megteszek mert ezt diktálja a tisztesség és a becsület, nem adom meg magam bűnözők és hazaárulók kénye kedvére!
    Aki azt gondolja, hogy most jobban megy a szekere és ezért hallgat hiába kiabál majd ha kiszolgáltatott helyzetbe kerül és megérdemli, hogy a maga szenvedésén keresztül tapasztalja meg mit és kit támogatott eddig a baksisért. Akik pedig ezt elkövették az országgal nem menekülhetnek el a büntetés elől, el kell taposni a fasizmust és azt a köztörvényes politikai és gazdasági bűnözést amit orbánék elkövetnek az ország és annak polgárai ellen, hogy végre elindulhasson az ország a fejlődés útján!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  16. Leslie G. Charteris

    Orbán (alias Hablaty Árpád ) válasza jótékony hablatyban ( bocsánat, homályban ) hagyja, hogy mit tett a Nemzeti Ügyek Orrmánya a virágba boruló Horthy kultusz, a bocsánatos bűnnek ( ?) tekintett nyilas eszme terjedése ellen – ITTHON ! Mert egy ilyen minden jogosítvánnyal felruházott Ügyészség+Rendőrség+TEK ha egy nap alatt nem találja meg a szerkesztőséget – ahonnan fölnyomják a netre a kurucot – akkor azt nem is akarják. Nem másokra, Gyurcsányra, az elmúltnyócévre, Amerikára tolni a balhét. Azért mert csak arra van bizonyíték, hogy orbánék – a legenyhébb kifejezés- mint tettestársak szerepelnek az ügyben. Úgy tűnik, hogy az már Amerikából is látszik, hogy orbán az egész Horthy korszakot kívánja rehabilitálni. Az hogy ez egy tervszerű akció, jól mutatják a következetlenségek, amikor még a saját, toldozott-foldozott tákolmányukkal sincsenek koherenciában a hivatalos megnyilatkoztatások. A levél egyébként az orbáni mellébeszélés, csúsztatás, félremagyarázás,hazudozás mintapéldánya.Kezeljük a szerzők utasításának megfelelően: ” Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem amit teszek! “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  17. bmk
    2012. július 5. csütörtök
    16:57

    Alakítgatja, még ő sem tudja mi, hogyan fog beválni, de a legjobb neki, ha beolvaszt, szavazatot lop, szelektál és csak olyanokat hagy a szélső jobb oldalon akik neki dolgoznak és akikkel ha kevés szavazatot kap akkor koalícióra léphet, de a legbiztosabb a számára, ha ő maga tömörítheti a kiválasztottakat saját magának egy olyan ellenzékbe/riválisba akit kedve szerint irányíthat . Mert azért segédeszközökre is szükség van.

    És nem célszerű megvárni amíg valós ellenségei támadnak, jobb ha ő kreál magának néhány kezelhetőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  18. Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy Orbán titokban pénzt juttat az általam sohasem látott “kuruc info”-nak és ő lenne az a parlamenti képviselő. Ez a pimasz felcsúti suhanc annyira elkapatta magát, hogy az USA kongresszusát meri oktatni. Mindezek mögött Orbán Győző, a rátarti műveletlen papa áll, akinek köszönhető, hogy mindezt meg meri tenni korunk kis Ceausescu-ja. Ne sértegessük Ahmadizsenadot vagy Chavezt azzal, hogy hozzájuk hasonlítjuk. Remélem, a sorsa is “példaképéjével” lesz azonos…………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  19. Tényleg, a kurucoknak nem derogál, hogy egy csúnya Izrael barát, nem kell nekünk az IMF, akármilyenelnyomó, fogalmamsincsmégmilyendenemjó amerikai szerverről szórják az igét? Ennyi erővel izraeliről is próbálkozhatnának.
    Költözzetek inkább egy iráni szerverre. Ott sem értik amiket írtok, de legalább ha lefordítják nekik örülni fognak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  20. Orbán cinikus, vérforraló levelet írt az amerikai képviselőknek. A dolognak biztosan lesz folytatása, ha nem is levélváltás formájában. A kuruc.info itt csak ürügy – a portál súlyát amúgy sem egy szerver holléte, hanem az olvasóközönsége képezi. Az amerikai képviselők erre hívták fel Orbán figyelmét. A náci eszméket befogadó Magyarországra.

    Mellesleg Orbán már régen nem tudja felmérni, mit művel – és kezdem hinni, hogy a mögötte álló „think tank” (már ha tudnak gondolkodni) sem tudja, mit csinál. Itt nem arról van szó, hogy egy hülyét szolgál ki több száz főre tehető apparátus, hanem inkább arról, hogy ezt az apparátust (a Fideszt) már teljesen áthatja a gyűlölet.

    A „politikájuk” minden tekintetben befuccsolt: a gazdasági problémákat képtelenek kezelni, nemzetközileg sikerült elszigetelni Magyarországot, belpolitikai kérdésekben állandó támadás alatt állnak. Amit ők hatékony vezetésnek képzelnek (és mondanak), az hétköznapi diktatúra.

    Sikertelenségük most már nyílt gyűlöletbe csap át – Orbán és részvénytársasága immár vagdalkozik. Ebben valóban hasonlítanak Iránra és Észak-Koreára – most rendezkednek be (ö)körkörös védelemre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  21. Leslie G. Charteris

    @??? Muhahaaaaaaaaaaaaa! Tényleg, miért Amerikába mennek a tapló honlapjukkal? Csak az lehet a magyarázat, hogy a Jobbik ( ne szépítsük, ez a Jobbik honlapja) pragmatikus.A cél szentesíti az eszközt. Nem áll tőlük távol – miként a Kedves Vezetőtől sem – hogy pillanatnyi érdekeikhez igazítják véleményüket. A választások előtt például de oda voltak a mentelmi jog intézményének megszüntetésével, hogy ne lehessen mögé bújni! Aztán már a Parlamentben az első dolga volt annak az áramütött Zagyva képviselőjüknek, hogy mégis mögé talált bújni. Aztán ott volt az EU, amiből legszívesebben kilépnének, de azért nagyon jól elvannak a képviselőik Hisztike és a szegény meghurcolt Csanádi Szeged, a nem árja származású.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  22. Kedves Kisember.

    A helyzet értékeléseddel biztosan egyetért mindenki.
    De sajnos, a folytatásban én már nem hiszek.

    Gondoljj a biroságokra.
    Az ügyészségre.
    Alkotmány biroságra.
    Média Tanácsra … Klubrádio.. mai friss hir.
    2013 – ban következö MNB uj elnöke.
    Áder köztársasági elnökként.
    Az uj választási törvény és választási bizottság.
    Mind, mind, hosszu- hosszu idöre elöre beépitett
    idözitett akna.
    Az ellenzék ha gyözne is. Még ha 2/3 -dal is akkor sem
    nézem ki belöle, hogy mindenkit leváltson, eltörölje ezt a gyalázatos
    tákolmányalkotmányt,
    és hogy törpecsuti orbánt, és tettes társait bötönbe küldje azért
    a gyalázatért amit az országgal elkövetett.
    Arrol nem is beszélve, hogy simán csalhatnak a választáson is.
    Tudják hogy nagy a tét. Miért ne tennék? Mitöl lennének épp
    a választáson becsületesek.
    Sajnálom. De én ugylátom ez az ország elvesztette a jövöt, az élhetö
    ország státuszát 2010-ben.
    Amikor nem ment el szavazni, amikor komcsizott ezerrel, amikor
    alattvalová züllesztette magát azzal, hogy 2/3-dot adott,
    ennek az aljas, cinikus, maffia bandának.
    Sajnálom. Teljes szivemböl.
    Jusef
    Jusef

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  23. A viktornak a logikája nulla, hataloméhessége, gátlástalansága és bűne végtelen. Mindezt félretéve, amíg a magyar emberek többsége nem oldja meg a saját problémáit, amíg van olvasottsága a szélsőséges uszításoknak, addig a levelezgetés nem old meg semmit. Nem az USA, vagy akár az EU kötelessége megtanítani a magyar polgároknak, hogy mi a humanitás és az előítéletek nélkülözésével való békés együttélés, az általánosan elfogadott judeo/christian emberi moralitás. Ez a becsületes magyar emberek kötelessége. A határokon kívülről figyelmeztetés és a segítség felajánlása ami kötelességünk, valamint megtorlás, ha a Magyarországi események, cselekedetek, határokon kívüli embereket, közösségeket is veszélyeztetne. Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  24. Teljesen egyértelmű a hazugságuk és ezt legjobban Orbán Viktor tudja! Ez az orbáni válasz megint a pávatáncos koreográfiájának része. A szerkesztőket megtalálhatnák, ha akarnák, keresni se kéne őket, hiszen tudnak róluk mindent. Nem akarják,nem keresik, hiszen a muníciót Orbánéktól kapják! Igen a Kossuth tér ideológiai és látványos átrendezése, Wass Albert, Nyírő és társaik beemelése a NAT-ba, mind, mind egyértelművé teszi, hogy “megszületett az Unió első fasiszta állama!” Az Egyesült Államokat nem tudják megtéveszteni Orbán levelével, de a belföldi emberek átverése is nevetséges,mert mindenki átlát a szitán.
    Egyféleképpen védekezhetnének Orbánék, ha kormányzásuk demokratikus fordulatot venne, de erre nincs semmi esély, hiszen már az egész világ látja, hogy a diktatúra kiépítésén fáradoznak. Annak is a legocsmányabb változatát az l945 előtti Horthy, Szálasi érának restaurálását erőltetik. Közmunka címén felállítják a magyar gulágokat, halálba kergetik a volt rokkant nyugdíjasokat. Az országból menekülnek a fiatalok és a fiatalabb munkaképes lakosság java. Rövid két év alatt elérték, hogy Magyarország,illetve ahogy már Brüsszelbe becézik Orbánisztán a négymillió koldus országává vált.
    “Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  25. priceps
    Nem általában magyar magánszemélyek, hanem általában az USÁban élő zsidók. Mivel az egyik szervergazdának hivatalos fordítása áll rendelkezésére a kuruc infóról, érthetetlen, hogy a zsidó szervezetek nem tették azt közzé, nem jelentettek meg hirdetéseket nagyobb lapokban, hogy Vigyázat, a magyar kuruc.infó egy radikális antiszemita, gyűlöletre uszító lap? EGYENKÉNT valóban nehéz elérni több tízezer szervert – no de együttesen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  26. A Kurucinfo legjobb tudomásom szerint nem két éve működik. Tehát több kormány felelőssége a kialakult helyzet,ezt nem kéne feledni! Azt jó lenne tudni,az előzők vajon miért nem tették meg az általatok javasolt lépéseket? Mert azt,hogy Orbán miért nem lép,azt értem. Na,de a szocialistáknak mi volt az indoka rá? Tudja valaki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  27. Újságirók cikkét csak kritizálni szoktam. Dicsérni soha. Most kivételt teszek. REMEK CIKK.
    Midamellett (a szerzötöl szokatlan módon) rövid és persze kellöen szúrós, … szóval remekmü.
    Továbbá, most értettem meg, hogy miért nem lehet a kuruc vebszájtot megszüntetni. Köszönet érte.
    -
    Más: gondolom nem az amerikai uszitás következményeként ment Kövér sportszatyorból hamvakat temetni Erdélybe és nem az amerikai állampolgárok állitanak fasz obrokat Horthynak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  28. mano
    Ugyan már, legyél olyan drága megemlíteni azt a törvényt, amelyet a gyűlöletbeszédről hoztak, és az Szdsz is hozzájárult a meghozatalához?!
    Látja? Nem látja? Na látja!
    Orbánnak viszont KÉTHARMADA van! SENKI sem tudná megakadályozni egy megfelelő törvény meghozatalában.Csak éppen “Nem akarásnak nyögés a vége”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  29. és mano a korlátlan hatalomhoz korlátlan FELELŐSSÉG is jár! Ezért aztán ripacskodhat Orbán, azt az amerikai képviselők is látják, hogy HAZUDIK!
    És ezzel nem tudja a SAJÁT felelősségét kimenteni.
    “Lesz még magyar Köztársaság, akárki meglássa” viszont a dolgok jelen állása szerint valamivel korábban lesz az Amerika Hangjának magyar nyelvű adása egy műholdra fellőve! (gyengébbeknek: EGÉSZ Magyarország és a környező magyarlakta területeken vehető módon.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  30. Igazad van de simmi perc alatt átnevezhetö a “kuruc” oldal “hofeherke&7torpe.hu” oldalra és müködik tovább amig rá nem akadnak ismét. Utána jöhet a hamupipoke.hu oldal.
    Ezek a szólásszabadság vadhajtásai az internet korában.
    A szerzöket kell levadászni Magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. cOLOBUS
    azért eltart egy ideig, amíg a közönség felzárkózik a változáshoz, és különben is a spanyolok már megoldották a kenguru programmal – tehát nem lehetetlen a szűrés. A következő másodpercben az új névre is!
    http://nol.hu/velemeny/20120705-kenguru

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  32. Ennek a problémának csak itthon van/lesz megoldása! :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. Gyurcsány a hibás, ez nyilvánvaló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. Ebben is igazad van de a tökéletes megoldás (ahogy get is emlitette) az lenne ha a 7 fejü sárkánynak nem a fejét vagdalnák, hanem sziven szúrnák ott Pesten,.. oszt dögöljön meg a sárkány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. A fenét Gyurcsány. A zsidók, mert ök provokálnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  36. Igen, ezt irtam többször csak Amerika tudja megállitani Orbán és maffia szerű szervezetének uralmát. Nem lennék meglepve ha kiderülne egyszer , ha a jobbik Orbán találmány. A kuruc info mögött is a fidesz áll. Netán az LMP is Orbán találmány, h aztán középen tanyázzon a fidesz. Onnan lehet csapkodni jobbra meg balra is. Mint konzervativ, keresztény forradalmi erő, a fidesz mindent maga alá gyűrt, mint ahogy Hitler tette a németekkel. Na meglátjuk mit lép Amerika. Nem lesz könnyű helyzete, mert Orbán a kinaiakkal már lassan megállapodik a szövetségről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. Szerintem ov. szemében csak azóta szálka a Kurucinfó, amióta az el kezdte feszegetni a vajda lehetséges ügynöki múltját. Se a cikk megjelenése előtt, se azután nem jártam a weboldalon, mert utálom a szellemiségét, de azt a cikket ajánlom mindenkinek, mert túl logikusnak tűnik és szerintem több a haraszt zörgésénél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  38. vélemény
    Az USA azzal tud segíteni, ha az 1947-es béke dekrétum alapján pereli a magyar államot Hágában ovi hazug válaszára tekintettel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  39. Animebj
    NANÁ! Távolról sugarazza Orbánt, aki ezért nem tud KETTŐ éve semmit se csinálni a kétharmadával. Közismert, tömegesen előforduló panasz a pszichiátriákon. Humorodnál vagy!
    cOLOMBUS
    Ha te azt hiszed, hogy de viszont másik szerkesztőt nem találnak seperc alatt, akkor még nagy meglepik fognak érni az életben!És különben is: a biciklisták.

    Egyébként a sajtószabadság és a cenzúra tényleg kényes ügy, amiatt el is meszelte az Unió az Actát. Viszont a sajtósok szabadsága mellett a sajtó szabadságáért is szívesen látnék idehaza egy ilyesmit:
    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=MEpN5TCOzAQ&NR=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. A linket a türelmetlenek a 3 perctől nézzék, de érdemes végig, mert ritka jól veti össze a diktatúrát a szabadsággal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Kekec: “Ha te azt hiszed, hogy de viszont másik szerkesztőt nem találnak seperc alatt, akkor még nagy meglepik fognak érni az életben!És különben is: a biciklisták.”
    -
    Hiszek neked de a biciklistákat megmagyarázhatnád nekem, mert harmadszorra olvasom de akkor sem értem. :-))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. cOLOMBUS
    Nem a zsidók, hanem a biciklisták. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Miért pont a biciklisták? Öket sem szeretik? Lehet, hogy túl messze élek?
    Nekem a zsidós megoldás jobban tetszett de ha a biciklisták? Legyen. :-))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. “Teljesen egyértelmű a hazugságuk és ezt legjobban Orbán Viktor tudja! ”
    Igazából: Az egész országot orban piktor dugja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. na végre…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Sajnos az a helyzet, hogy az amerikai képviselők levele minden jó szándékával és méltányolandó igyekezetével együtt maga is elhibázott volt, és mintegy feladta Orbánnak a labdát, hogy megírhassa ezt az elképesztően pimaszul képmutató választ. A levél ugyanis kizárólag a Jobbikot teszi felelőssé az antiszemita gyűlölködés terjedéséért, Orbánt pedig csak arra kéri hogy lépjen fel ellene, holott a valóságban természetesen a fő felelős maga az Orbán-kormány, amely nyilasokat avat ikonná, antiszemita írókat kanonizál, és sunyi módon közreműködik a két világháború közti “keresztény nemzeti” szellem feltámasztása érdekében, amelynek két vezérmotívuma volt: a területi revizionizmus és az antiszemitizmus.Amíg a hasonló tiltakozások nem magának a magyar kormánynak a felelősségét firtatják, addig Orbán a markába nevetve írogathat ilyen nyegle, hazug válaszokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  47. “Hiszek neked de a biciklistákat megmagyarázhatnád nekem”
    Akár a 42-es lábúak is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Hol vagyunk már ‘56 és a rendszerváltás szellemétől? Lassan már oda is
    eljutunk, hogy nem az a gonosz, aki a demokratikus alapelvek ellen fellép és
    tetteiben, szavaiban és és lázitó irásaiban terjeszti a fasizmus klf fajtáinak
    eszmevilágát, hanem az aki elolvassa és tiltakozik ezek ellen.
    Hiába folytatják a szerecsen mosdatást – egyenlőre Horthy és eszmevilága
    mellett – a szellem már a fehér terror alatt kiszabadult a palackból. Hiszen
    Horthy egész uralkodása alatt – a jelenlegi állapothoz hasonlóan – kettős
    politikai játékot folytatott a szélsőjobbal, bennük a királypártiakkal. Éppen
    a legkritikusabb helyzetben bizonyosodott be, mit ért a politikája.
    Mostanában a horthy rendszert 3 részre osztogatják egyesek. Csak az
    elejét és végét tartják rossznak. Feledve, hogy a közepén ért véget a
    nagy gazdasági világválság. Az akkori gazdasági fellendülést Horthyinak
    tulajdonitják. Feledve a hárommillió koldus országát és a győri programmal
    elinditott háborús felkészülést.
    Szerintem a jelenlegi koalició is arra spekulál, hogy kivárja a válság végét,
    hiszen az a tündérmesék után a mennyország lenne a fideSSnek. Erre a
    szélsőjobbal együttesen kihasználják a horthy rendszer ősmagyar
    mondavilágát. Hiszen itt ki tudja megállapitani minek mennyi köze van a
    valósághoz. A múltba temetkezve és egy régi anakronisztikus mesevilágba
    haladva egyre távolabbra kerülünk a fejlődés reális lehetőségeitől. Igy
    válik körülöttünk mindenki hibássá. A rendszerváltáskor a gyereket is
    kiöntöttük a fürdővizzel. Minden mozgathatót eladtunk. Milyen munkahelyet
    lehetne itt létesiteni, ha a dolgozó jövedelme saját fenntartására sem elég?
    Orbán gazdasági, szellemi és fizikai “ereje” alkalmatlan az igért kétpofonra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. Leslie G. Charteris

    @janos444 Ha naivnak is tűnik a levél a sok demagógiát, orbán-féle igazmondást megtapasztalt magyarnak, akkor is el kell kezdeni valahogy. Úgy csak nem indíthatnak a szenátorok, hogy ön Orbán úr, egy alávaló csibész, az eddigi tevékenysége alapján legjobban tenné, ha elhúzna a retkesbe, de azonnal. Mégha sokak örömét kiváltaná is egy ilyen húzás. Van bennünk egyfajta csoda várás, hogy ” ilyet nem engedhet meg az Úristen ! “, meg hogy ” Kell, hogy legyen igazság !” és leginkább az, hogy majd helyettünk valaki kikaparja a gesztenyét. Sajnos az Úristen megengedheti, nincs igazság és senki nem kaparja ki helyettünk a gesztenyét..Dicséret illeti a szenátorok kiállását, de ki az aki azt hiszi, hogy Amerikából fogják a mi bajunkat kezelni?Orbánt és Magyarországát be fogják sorolni a Fehéroroszországhoz, Azerbajdzsánhoz hasonló államok közé, talán újságírókat nem fognak lelőni. A Nyugat nincs fölkészülve az olyan helyzetekre, hogy mi a teendő, ha egy országban teljesen törvényesen vissza akarnak menni a középkorba. Ma az átlag magyar a munkahelye elvesztésétől és a lecsúszástól fél. Nincsenek sem hatékony szakszervezetek, sem emberek közötti szolidaritás. Szakmákon belül ugrasztják egymásnak az embereket, lásd orvosok vs. rezidensek. A Nyugat azt hiszi, hogy Orbánt sarokba lehet szorítani annak a meglengetésével, hogy majd nem lesz IMF hitel. Akkor nem lesz, oszt jó napot ! Tudjuk, az Unión kívül is van élet. Ha valakinek azok az értékek nem számítanak, amit a Nyugat föl tud mutatni, akkor megvonásuk nem okoz veszteséget. Nyugaton Orbánt, mint európai politikust kezelik és ez nagy hiba. A nyugati kapcsolatai teljesen bedugultak- beleértve a Néppártot is – , páriává vált, és közben ő az, aki Magyarországot képviseli. Két év alatt -közállapotainkat tekintve- 20 évet mentünk vissza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos