Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Két pofon Amerikának 2012. július 5. csütörtök 14:04

  • Hozzászólások(84)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Két pofon Amerikának

Miután egy alkalommal én állíttattam le a kuruc.info-t, amely egy amerikai szerveren működött, tudom, hogy a szövetségi kormányzat szintjén nincs lehetőség arra, hogy az Egyesült Államok betiltsa a szélsőjobboldali hírportált. Ez jogi és fizikai képtelenség. Magánjogi szerződésekről van szó, amelyekbe az amerikai kormány nem szól bele. A szervertulajdonos a szabályzatában (Privacy Policy) határozza meg, hogy pedofíliát, bőrszín, faj, vallás, nemi irányultság ellen gyűlöletkeltő tartalmat (hate site) nem enged működtetni saját szerverén. De a szervertulajdonosok nem tudnak magyarul, ezért fogalmuk sincs arról, hogy a kuruc.info egy hate site. Ha felhívják erre a figyelmüket, akkor a Privacy Policy alapján lekapcsolják a kuruc.info-t a szerverükről. De Amerikában több tízezer ilyen szerveren kellene végigüldözni őket, ami képtelenség. Amikor a lakásom közelében működő szervertulajdonost felkerestem azzal, hogy tudja-e, milyen tartalom fut az ő szolgáltatásuk keretében, hivatalos tolmácsot kértek fel, hogy meggyőződjenek a kuruc.info tartalmáról. A cég képviselőjét éppenséggel Joshuának hívták, és miután a hivatalos fordítást megismerte, azt mondta: ilyen szennyet még életében nem látott. A kuruc.info-t azonnal leállították. A portál egy órán belül talált magának másik szolgáltatót, amelynek fogalma sincs azóta sem arról, hogy a magyar nyelvű hírportálon mi található. Ha megtudná, azonnal leállítaná, és a kuruc.info fél órán belül másik szerverről jelentkezne be. Ez már az előző kormány idején kiderült, ezt Orbán Viktor is tudhatja.

A kuruc.info-t nem a szerver, hanem a szerkesztők oldaláról lehetne eltüntetni. A portált ugyanis nem Amerikában, hanem Magyarországon szerkesztik. Ha bármilyen jogalapja van annak, hogy a magyar kormány az Egyesült Államok kormányának fellépését sürgeti, akkor azon az alapon holnap begyűjthetné a kuruc.info szerkesztőit, és vége lenne a website-nak. Ha a titkosszolgálat nem tudja kideríteni tíz év alatt, hogy kik szerkesztik a gyűlöletújságot, akkor azt a titkosszolgálatot alkalmatlanság címén fel kell oszlatni. Egyes sajtóhírek szerint az egyik szerkesztő országgyűlési képviselőként az adófizetők pénzéből tengeti életét. Ha nincs jogalap a szerkesztők őrizetbe vételére, akkor a kétharmados többséggel bármikor meg lehet teremteni. Ha lenne ilyen szándék. De nincs.

Nem is azért emlékeztetünk erre, mert bárki azt gondolná, hogy Orbán Viktor az ötven amerikai kongresszusi képviselőnek írott válaszában a kuruc.info miatt aggódik. A magyarországi antiszemitizmus térhódítása miatt tiltakozó képviselőknek írott válasz visszadobja a labdát, és az Egyesült Államokat teszi felelőssé a magyarországi antiszemitizmusért. Azon az alapon, mintha a magyar antiszemitizmus oka a kuruc.info lenne, Orbán azt állítja, hogy az Egyesült Államokból támogatják az antiszemitizmust. Mintha egy magáncég szerverének bérlése ezt jelentené. Burkoltan azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy az antiszemitizmus támogatója. Ez rágalom és sértés. Ilyen levelet demokratikus ország külügyminisztériuma nem enged elküldeni kongresszusi képviselőknek.

De a baj ennél is nagyobb. Orbán saját levele bizonyítja, hogy a kormányzat összekacsint a szélsőségesekkel. Ez a levél az antiszemitáknak üzen. Kódoltan azt mondja: amerikai zsidók állnak a magyar antiszemitizmus mögött. Ennek célpontja pedig ő, és nem a zsidók. Orbán levele olyan hangot üt meg, amely a kuruc.info stílusát idézi. Nevetségessé teszi az amerikai képviselőket, cinikusan gúnyolódik azokkal, akik aggodalmukat fejezik ki a magyarországi zsidóság emberi jogainak sérelme miatt. Enyhén szólva Amerikában ez nem szokás. Ez a stílus itt Hugo Chávezre és Mahmud Ahmadinezsádra emlékeztet. Orbán nem beszélhet amerikai képviselőkkel úgy, mint Novák Előddel a parlamentben. Washingtonban ezt megértik. A magyar miniszterelnök súlyos erkölcsi és anyagi károkat okoz ezzel az országnak. Államférfi ilyen pimasz választ nem küldhet. Ráadásul az amerikaiak nagyon udvarias levelet írtak neki, amelyben méltatják Magyarországot, és a Jobbik antiszemita megnyilvánulásait bírálják, nem is a Fideszét. El is határolódhatott volna tőlük.

Orbánnak azzal is el kellene számolnia, hogy a vidéki zsidóságot deportáló és haláltáborokba küldő Horthy Miklós kultuszát hallgatólagosan támogatják a kormánypártok. Wass Albert személyében antiszemita háborús bűnöst emelnek nemzeti példaképként a tananyagba. Kövér László házelnök egy gyászszertartás keretében azt javasolja a magyaroknak, hogy nyilas írót és szellemi hagyatékát zárják a szívükbe. A „nemzetközi pénztőke” ellen indított „szabadságharc” antiszemita felhangjairól nem beszélve, amelyek az ő szájából hangzanak el. Nemzetközi pénzpiac létezik egymással ellenérdekelt szereplőkkel, és fránya ortodox törvényszerűségekkel, de gyarmatosító „nemzetközi pénztőkéről” csak antiszemiták beszélnek, akik úgy vélelmezik, hogy emögött a zsidók állnak.

Orbán a választások előtt azt ígérte, hogy leszámol a szélsőségesekkel, kioszt nekik két pofont, és hazazavarja őket. A helyzet odáig fajult, hogy a két pofont lassan saját pártjában kellene osztogatni, vagy akár magának, miután ugyanazt a nyelvet beszéli, amit az antiszemiták. A két pofont az Egyesült Államoknak osztotta ki, aminek örülnek a szélsőségesek. De akik most nevetnek, azok sírni fognak, mert Amerikában most megértették: Magyarországon nem a kuruc.info és a Jobbik a legnagyobb probléma.

(Megjelent a Népszavában.)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (66 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +97 ( 107 szavazatból)
Bartus László: Két pofon Amerikának, 4.8 out of 5 based on 66 ratings

  • Hozzászólások(84)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

84 Reader’s Comments

  1. Nekem ebből az egészből az jön le hogy Amerika egyre inkább magas ívből sza@ik ránk.
    Még írnak egypár ilyen aggodalmaskodó levelet aztán mikor látják hogy semmi értelme , hagynak minket a fenébe.
    Erre mondja a mai zsargon :
    ” Édes komám ha ott látnálak az útszélén,téged még bottal sem…”
    Az okok , amiből kettőt is fel tudok sorolni :
    1 : Nincs már világpolitikai szembenállás , ahol elvi alapokon lehetett az oroszoknak kellemetlenkedni , rajtunk keresztül.
    2 : Magyarország a teljes nemzeti jövedelmével ( vagy jövedelemtelenségével ? ) egyetemben alatta marad egy közepes USA áruházlánc forgalmának. Akkor meg kiafenét érdekel ?
    3 : Amerika el van foglalva égetőbb kérdésekkel. Mit huzakodjon akkor egy távoli kis diktátorocskával , aki 20 éven belül magától is meg fog bukni ? Amerikának aztán tényleg nem sürgős…
    4 : Ráadásul azt látják ott hogy a magyarnyikoknak tetszik a rezsim. Sorra nyerik az időközi választásokat ! Akkor meg mit hepciáskodjanak ? Ha ez kell az árvalányhajasoknak ?
    Hát ennyi volt a két jólmegfogalmazott indokom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (38 szavazatból)
  2. Nem akarom lelőni a poént, de az a helyzet, hogy egy időben ugyanott futott a kuruc.info, ahol a magyarországi adventisták weboldala is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. orbán legalább 10 éve folyamatosan antiszemita retorikával beszél. Erről szólt a 2002-es kampány, erről szólt a 2006-os “bankárkormány”-ozás, erről szólt a bankadó és a szabadságharc.
    .
    Az ország fele az antiszemitizmusra szavazott, mert lélekben antiszemita, és az a szörnyű, hogy ebben a mértékadónak és jobbközépnek hazudott, valójában náci portálok is részt vesznek (mandiner, véleményvezér), és hogy ezekre az oldalakra hivatkoznak emberek a tévében, mint a visszafogott jobboldalra.
    .
    Rettentes dolog naponta szembesülni azzal, hogy még itt élek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (38 szavazatból)
  4. FIDESZ – Jobbik = czája – peczárszki

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  5. Ja, aki nem ismerné a czája – peczárszkit:
    .
    Czája – Peczárszki – ez a felkiáltás lenne most néhai nagybátyám válasza az Orbán-Vona jelenségre.
    .
    Ugyanis a Czája Cirkusz siófoki attrakciója volt a Czája – Peczárszki birkózása, amit a porondmester rendszeresen azzal szakított félbe, hogy a (magyar !) Czája és a (Cseh ?) Peczárszki életveszélyes felindultságára tekintettel, testi épségük érdekében a mérkőzést majd másnap folytatják.
    .
    Az akkor gyerek nagybátyámnak egy életrevaló tapasztalata lett, amikor a bátyjával átmentek Kilitibe és kit láttak ott vídáman együtt mulatozni…..
    Baráti körében közismert lett a történet és így a “Czája – Peczárszki” felkiáltás is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  6. A google-val a hibásan is de perceken belül leforditható az oldal, tehát a szolgáltatónak is van lehetősége az ellenörzésre, igaz ez akkora feladatot róna rá hogy nem tudná a feladatát elvégezni. A mésik dolog hogy az ilyen honlapokat meg is lehetne bírságolni, de ez meg amerika belugye, ugy hogy ezzel sem megyunk semmire.
    Az egytelne célravezető megoldas a magyarorszagi illetékesek felelőségre vonása lenne, ami viszon tkormány feladat.
    Az AN-t nem tudják leállítani, az nem MO-rol müködik, és a Kurucinfo-t direct ezért hagyják érvényesülni Orbánék, hogy legyen egy ellenséges hang. Az oszd meg és uralkodj elv azonban csődőt mondott, és MO egyre jobban fasizálódik, de hát pontosan ez Orbán érdeke is.
    Ami meglep engemet az az hogy több forumozó társam is kívülről várja a segítséget. Sajnos hiába. Ez sehol sem működik. Ha nincs belső erő, akkor ezt a mocskos kormányt nem lehet megdönteni. Ha mindeki kusbban marad akkor a “hallgatás belegyezés” elve alapján az az üzenet hogy minden renben van. Nem fogja más kikaparni nektek a gesztenyét. Ezt felismerve hagytam el az országot és nem is fogok soha vissza költözni. Az azonban nem hagy nyugodtan hogy más országokban müködö megoldásokat MO nem hajlandó átvenni, és valójában az egész társadalom a fedualista alapokon működik.
    A kormány , a katolikus egyház, a felső 10.000 urlakodik és szívja a többiek vérét. Itt semmi sem változott, még a vezetők is ugyanannak a komcsi uralomnak a temékei, csak a köpönyeg változott a módszer meg a célok ugyanazok. Na abbahagyom megyek hányok egyet….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  7. Hungarian citizen

    Laszlo, a dolog olyan egyszeru, mint egy pofon, szamtalan ilyen modon letiltott oldalt lattam mar vegleg megszunni, ime a tennivalok:

    Mivel a domaint a GoDaddy.com-on regisztraltak, ezert kozvetlenul nekik kell szolni, eppugy tolni a bizonyitekokat, mint a hoszter eseteben.

    Ha elfogadjak a kifogast, akkor magat a domain nevet nem engedik ki semmilyen nevszerverre (DNS), ergo ha hosztjuk van is, oda semmi nem fogja elvinni a kedves naci erdeklodoket.

    Persze atkerhetik a domain mashoz is, az is kiderul azonnal, mar lehet is menni oda az egysegcsomaggal. Aztan persze a registratorok kozott is van blacklist, lehet, hogy mar a godaddy felrakja, es onnantol halott a domain es keszpasz, eleg figyelni az uj neveket.

    Mondom, ezt a sztorit lattam mar mukodesben, tehat jarhato, kiprobalt, mukodo ut.

    Sok sikert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  8. Geyza
    2012. július 6. péntek
    00:20

    Engedd meg csak pontszerűen válaszolnék a pontjaidra.

    1. ////Azért keres magának.!!! , hogy némi zavarkeltéssel megint fontossá tegye magát, és ugyanazt a csónakringatást csinálhassa mit Kádár tett az oroszokkal, de ő nem kiváltságokért mint a az akkori idők pártfunkcionáriusai, hanem jogokat, hatalmat és pénzt kér cserébe, felsrófolta az árat.

    Szándékosan bajt kever és hivalkodva kérdezi, na fontos vagyok már, na észrevettetek már, na kinek vagyok fontos, ki fizet nekem, kinek keverjem meg a szart????

    Egy tetves koldus aki pénzt kér a gazdagoktól csérbe, hogy ne az ő utcájukban a kapualjukban kolduljon és fertőzze őket a tetveivel.

    Ő egy hazárdjátékos aki blackjack magánasztalt nyittatott magának és úgy játszik mint egy…huhh hogyan magyarul, he plays like a real jerkoff.

    ****Ez nem lokális magyar veszély, ez több annál.*****

    2.//// A másik oldalról nézve a dolgot, ezért is nem érdemes alkudni vele és engedni őt szart keverni, hanem átvágni a hülyegyereket, bagóért megvenni az egész kócerájt, kiseperni a törmeléket és a maradékból csinálni egy európai bevásárló központot vagy ipartelepet. Az veszélytelenebb mint hagyni tenyészni az enyészetet és nézni, hogyan árasztja el Európát.
    -
    3.//// Ez nem csak Amerika ügye, ez a világ ügye, civilizáció vs. enyészet, visszafordítás, és szándékos rombolás ellen. Orbán munkája hamarosan terrorizmusba csaphat át, illetve terroristákkal fog kapcsolatot keresni és támogatást nyerni, hogy bebizonyítsa a világnak, hogy a HSZed 1 -es pontja nem lefutott téma. Orbán amiképpen megosztotta és gyűlölet megvezetésűvé tette Magyarországot, ugyanúgy igyekszik ezt megtenni a nemzetközi közösséggel és máris lám belevonta szemét kis játékába az EU-t, az amerikai kongresszusi képviselőket.

    Bármi megteszi, csak olyan legyen ami nagyobb mint Magyarország.
    Az antiszemitizmus, a fasizmus restaurálása nem helyi ügy, szándékosan választotta, hogy nemzetközi figyelmet nyerjen és szóba álljanak vele és befolyásra tegyen szert..
    -

    4.///// Ugyan, kinek tetszik??? Másfél- 2 millió agymosott Fidesz rajongónak??

    Magyarország 10 milliós lakosú, 2 nek teszik, 8 meg nem képes összeszedni a gondolatait és ha nem is tudja eldönteni kire szavazzon, legalább kalkulálni és kiegyensúlyozó politikával más pártra adni a szavazatát, hogy legalább a kétharmadot elvegye a Fidesztől és másoknak is lehetőséget adjon azt megtehetné. De nem teszi, és nem képes a becses úrhatnám seggét felemelni és elmenni szavazni amíg valaki ki megy megy a lakására és könnyek között nem rimánkodik nekik, hogy kérlek gyere szavazni és gondold meg hová teszed az X et mert a te és gyermekeid életéről van szó.
    De ez nem jelenti azt, hogy tetszik neki.

    Csak azt, hogy egy sértődékeny, úrhatnám zombi.
    -
    -
    Végül is akárhogy is, de mind az EU-nak, mind Amerikának, mind az egész civilizált nemzetközi közösségnek be kell látni a tényt, hogy beengedték az idegent a házba, aki nem fog engedelmesen a szűk kis szobájában maradni, végig fel fogja forgatni az egész ház békéjét, randalírozik, lopkod, rabol, bajt kever, kikürtöl mindent és áruló, de ami a legnagyobb baj, kinyitja az ajtókat és beengedi az ellenséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  9. Hungarian citizen megoldasa tetszik! ha van how to, akkor az en kezem nem szarad le! Csak csinaljuk minel tobben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  10. Nehéz lehet Amerikában megérteni, az „unortodox magyar” gondolkodást, DE:
    Ha én lennék az amerikai kongresszusi képviselők, akkor írnék egy köszönőlevelet O.V.-nak, megköszönném a rendkívül hasznos tanácsokat, és felajánlanám, amint a magyarországi szerkesztőket JOGERŐSEN letöltendő börtönbüntetésre ítéli a bíróság (persze nem két hétre gondolok), és ezzel egy időben HIVATALOSAN kéri a magyar kormány a kurucinfo működtetésének beszüntetését, akkor maximálisan mindent segítséget – amelyre az amerikai törvények lehetőséget biztosítanak – megadunk. Oszt nekiállhat a szélsőjobbal szkanderezni O.V.. Egyetlen módon lehet egy ilyen mentalitás és harcmodor ellen küzdeni, a saját (ellene fordított) fegyverével.
    Amíg Tom Lantos lánya kecses szavakkal udvarol a magyar kormánynak, hogy dehogy gondolják, hogy közük lenne a fasizmushoz, addig a kormány (joggal) lelkesen lobogtatja ezt az igazolást, hogy lám-lám ugye megmondtuk nem vagyunk mi fasiszták. (Inkább ne szólt volna a hölgy semmit.)
    Európa számára Hitler pályafutása sem volt elég tanulságos, nem látják/látjuk, ha egy gonosz eszmerendszer, mint egy búvópatak elterjed, amikor ereje teljében a felszínre tör, csak iszonyú véráldozat és szenvedés árán lehet eltörölni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  11. Bartus úr, gratulálok, megint sikerült a magyar jobboldal tyúkszemére lépni ezzel a cikkel. Az alábbi blog címe ugyan “Orbán és a kritika” viszont 1 az egyben Bartus kritika. Csak egyetlen szövegrészt hiányoltam belőle, a “és egyébként is az usákokban báncsák a négereket”. Ha továbbra is így folytatja, nem fog jobbikos rajongókat gyűjteni. Melyben reménykedve maradok továbbra is hű tisztelője.
    http://valodorant.nolblog.hu/archives/2012/07/05/Orban_es_a_kritika/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. Demokratikus országok nem fogják a magyarok helyett megoldani ennek a kormánynak a leváltását! Legfeljebb leveleket írnak és ennyi! Ha a népnek nem tetszene amit művelnek vele, miért nem lép a maga megvédésére?!
    Láthattuk a híradókban, hogy mindenütt – normális országokban – milyen tüntetések vannak a megszorítások ellen.
    Itthon pedig a békemenet – sámádobbal és nem leszünk az EU gyarmata táblával, bizonyította, hogy külföld nem avatkozhat be, ahol az elnyomás mellett ennyien kiállnak!
    A külföld és az EU annyit tehet, hogy betartatja a szabályokat és más nem tartozik rá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  13. cOLOMBUS
    Bolondok hajója c. film:
    - Hát igen, ma a biciklisták és a zsidók az okai mindennek!

    - De miért éppen a biciklisták?

    - Na és miért éppen a zsidók?
    girbegurba
    tévedsz, mert az Kuszaszem, aki “kis résekben akar nagyra nőni” mely szöveget “látensen pedofilnak” minősítették!
    http://neonbagi.blog.hu/2012/07/05/matolcsy_a_muff_meg_a_zse
    janos444
    A diplomatikusan fogalmazott levél hagyott egy kiutat Orbánnak, amivel pofátlanul nem élt. Ezek után már “értékén kezelik” a képviselők is a magatartását. Lehet, hogy TÉNYLEG jóhiszeműek voltak, lehet, hogy csak
    agyaggalambot röptettek, hogy teszteljék a reakciót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  14. T. kekec 07:55!
    Akkor most meglepődtem, hogy nem csak minuszolnak, hanem olvassák is az itt írtakat! Ez már valami, egyszer talán majd meg is fogják érteni amit itt olvasnak! Igaz viszont, hogy senki nem annyira vak, mint aki nem akar látni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  15. Eagle
    - nagyon igazad van, de egy momentumot kihagytál: a tömeg egy intenzív és mindenre kiterjedő agymosásnak van alávetve, nyomják neki a sikerpropagandát és nem is tudja, hogy neki tiltakozni kellene. Azt ugyan érzi, hogy egyre nehezebb lesz, de még elhiszi, hogy ez az egyéni problémája, hiszen a hírek szerint mindenki másnak jobban megy, Európa minket másol, és a sarkon befordulva már ott lesz a Kánaán. Ilyen körülmények között az is csoda, hogy 80 % szerint rossz irányba mennek a dolgok!
    Az ellenzék hibája (és e tekintetben ez több mint hiba: BŰN) hogy még csak kísérletet sem tesznek a tömegek elérésére. Persze fórumoznak, de 10 év alatt sem érnének körbe az országon.
    csakén
    Hát csoda, ha ilyen impotens ellenzék mellett a demokraták kénytelenek a külföld segítségében reménykedni? Az országhatárra ki lehetne írni “Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel” alatta kis betűkkel: Kivétel a gyevi bíró, és a Simicska klán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  16. csakén
    Nem biztos, hogy olvasnak, lehet, hogy csak kulcsszavakat figyelnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  17. @csakén 2012. július 6. péntek 08:12

    Bocsáss meg nem akarom a hszedet ugyancsak @kekec hszét ugródeszkának használni, de ennek kapcsán lenne valami amit szeretnék nekik elmondani , ha nem is válasz a hszetekre inkább csak folytatnám egy nyilvános levéllel.



    Tisztelt hölgyeim és uraim !
    -
    Tisztelt mínuszolók, Orbán úr internet kommandója akik egész nap dolgoznak, hogy ellopják a kommentálók személyi adatait és beazonosítsák őket.
    -
    Tisztelt, kormányzati olvasó, kiértékelő és jelentést készítő internet hivatalnokok, Fidesz hívek és Fidesz tagok akik úgy olvassák a az AN-t és az ellenzéki site-okat, mint ahogy egykor a pártfunkcionáriusok hallgatták a Szabad Európa rádiót, hogy nehogy lemaradjanak valami fontosról.

    -
    Magyarország, egyben a magyar társadalom egy hatalmas léghajó, amely minden illúzió ellenére folytonosan süllyed és vészesen veszít a biztonságos repülési magasságából, mit sem szólva a navigációs kisiklásokról.

    Én tudom, és értem, hogy erősen megosztott társadalmunkban mindenki arra kényszerül, hogy valamelyik csapat oldalára álljon, de ez nem változtat a tényen, hogy egy léghajóban utazunk és süllyedünk.
    -
    Nos mit tehet a kormányos?? Kidobja ami kidobható, hogy könnyítsen a súlyon. Mit fog kidobni?? A súlyos aranyrudakat, a másfél tonnás luxus Audikat, súlyos birtokokat, értékeket?? Nem és nem!!. Nem annyira hülye!!!
    -
    Embereket!!!! Először a Fidesz ellenségeit aztán a semlegeseket is. Több mint fél millió magyar elhagyta az országot. De ők munkaképes adófizetők voltak. Ők tartották el önöket. Ők hozták a pénzt, most ők a befogadó országoknak adják és nem önöknek.

    -
    Megértem, hogy önök örültetek ennek hiszen így több hely marad önöknek az utastérben és több munka jut önöknek. De nem ez történt. A hajó süllyed tovább. Mit gondoltnak mit fog tenni a kormányos???

    Önöket menti és kidobja a súlyos összerabolt vagyont??? Melyik az értékesebb számára??
    Tudom, önöknek oly édes hallani, hogy a kormányos bátran arrogánsan visszapofázik önök helyett is, de ez csak szemfényvesztés, azért ő eközben szorgosan dobálja a mélybe az embereket.
    -
    Vagy önök mégis mit képzelnek a kormányosukról, hogy pont önöket fogja tovább vinni, leszáll és biztonsággal leteszi a léghajót a gyönyörű birtokán (már vásárolt néhányat külföldön) megosztja önökkel a házát, keblére öleli önöket, és elosztja önök között a rablott vagyon a helytállásuk köszönete képen??? Vagy hogy a kormányos egy pillanatig is bízik önökben????
    -
    Tényleg önök ezt hiszik?? Vagy hogy önök pótolhatatlanok a számára. Nem!!!! Önök eldobható egyszer használatos papír zsebkendők amiket úgy is húz ki a dobozból a mint a papír zsebkendőket, belefújja az orrát, beleköp és kidobja a léghajóból.
    -
    Önök mit gondolnak hol a határ, kiket nem fog kidobni a hajóból, ha tovább süllyed. Márpedig a süllyedésről ő gondoskodik, hiszen kell ürügy az emberek kidobására.

    Talán pont önök a fontosak neki.??

    Hol a határ???

    Selmeczi, Martonyi, Matolcsy, Szájer, Handó??? Hol a határ???

    Vagy a Kövér akire újabban panaszkodik, hogy túl sokat nyűgösködik???

    -
    Sehol, nála nincs határ. Mindannyiukat ki fogja dobni és nem osztozik senkivel.
    -
    Hölgyeim és Uraim!!

    Kettőnk közül valamelyikünk hazudik. Vagy Orbán vagy én. Önökre bízom a megfejtést, de tudják a mai világban minden bűnt meg lehet úszni, csak egy halálos hibát lehet elkövetni, ha valaki elvakultságában, dühében, gyűlöletében nem ismeri fel a hazug szót és a rossz ajtón lép be.
    -
    De ezt önökre bízom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (21 szavazatból)
  18. Tisztelt amerikai Képviselő Hölgyek és Urak!
    .
    Bizony, igaza van a törvénysértő Magyarország illegitim miniszterelnökének, amikor a tőle 2002 óta megszokott(?) és a magyar szavazópolgároknak oly nagyon tetsző cinikus, pofátlan stílusban válaszolt Önöknek, akik még annyi fáradtságot se vettek, hogy kicsit komolyan utánanézzenek, hogy valójában mi is folyik Magyarországon, és az amerikai nemzetközi szerződései között is lehetett volna kicsit kutakodni, már csak azért is, mert munkaköri feladataikhoz közel állnak a saját országuk dolgainak minél szélesebb körű ismerete.
    .
    Igen bizony, az Önök országa is felelős azért, hogy Magyarország most ilyen nyílegyenesen masírozik egy új fasizmus felé. Egy nemzetközi szerződés betartását elsősorban nemzetközi szinten, az aláíró országok által lehet számon kérni. Hiszen gondoljanak bele: ritka az a bűnelkövető, amelyik nem megúszni akarja a felelősségre vonást, hanem ehelyett feljelenti magát. Ez talán még az Önök felnőtt demokráciájában is így van, nemde? Abban, ahol most Magyarország tart, és ami felé ez vezet, az Önök országa mindenképp cinkos. Hogy a többi aláíró ország is az, az Önök országának felelősségét nem csökkenti.
    .
    Elég nagy baj, hogy Magyarországon csak a szélsőjobbosok ilyen tökösek, akiknek nem zsenánt egy másik ország felelősségét annak képébe vágni. A magyar “demokratikus erők” pedig olyannyira finomkodók, hogy dehogy mernék az igazi kötelességükre figyelmeztetni más országokat, akik pedig segítséget nyújthatnának a fasiszták megállításában, amiben ezek az “erők” házon belül tehetetlenek. Na persze, hiszen zsenánt lenne, ha beismernék, hogy a “harcuk” sz@rt se ér, és külső segítségre szorulnak. Ilyenre csak egy szélsőjobbos orbán képes, aki pedig csak puszta cinizmusból tesz ilyet.
    .
    Azért ha én amerikai adófizető-, szavazópolgár lennék, nekem zsenánt lenne, hogy az én nagy és erős hazám aláírása egy nemzetközi szerződésen sz@rt se ér…és hogy sok-sok, a nácik-fasiszták elleni harcban elesett honfitársam emlékét gyalázza meg ez a tény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (21 szavazatból)
  19. Geyza, te néha el is olvasod, amit leírsz? Ha igen, akkor miért nem törlöd rögvest?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  20. Ez a kekec hibbant pacák egyszerűen nem bírja elviselni a békét, viszket a valaga, ha nem keverheti a krémet.
    Remélhetőleg mihamar és frappánsan megszabadulunk tőle, akárcsak anno szomszédunk a Kárpátok Géniuszától.
    Sok nekünk egy EKKORA tehetség…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  21. kekec,
    Nagyon jó a blog!
    Mindesetre én fenntartom, amit írtam, ugyanis lehet ezt közvetetten is csinálni (pl. full service).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. Ma-Lac
    2012. július 6. péntek
    09:49
    Kérlek ne nevezd ovit kekecnek, mert ilyen nickű kommentelő van az AN-en és ő nem érdemli meg az ilyen félreértést sem. Egyébként is ez az elnevezés túl hízelgő lenne ovira nézve. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  23. Ildikó Rödönyi

    Remélem, miután Amerikában megértették, hogy Magyarországon nem a kuruc infó és a Jobbik a legnagyobb probléma, a pofont százszorosan és sürgősen visszaadják az illetékesnek. Sürgősen, mert a fasizálódás nem ismer határokat.
    Magyarország egyik percről a másikra fertőző góccá válhat. Ezt Amerikának és az Uniónak ideje lenne felismerni.
    A fertőzés táptalaja maga Orbán.
    Országon belül egészséges fiatalok napról-napra növekvő létszámban válnak mentálisan nyomorékká.
    Bőrükön Hitler, horogkereszt, árpádsávos zászló. nagy-Magyarország-tetoválással, falkába csoportosulva feszítenek háborítatlanul a strandokon. A strandoló közönség elfordítja a tekintetét, fél, szólni nem mer.
    A fasiszta jelképekkel való azonosulás nyílt vállalása az erőfölény érzetéből fakad. Ezért a magabiztosságért pedig a kormány, és elsősorban Orbán a felelős.
    Itt az ideje Amerika és az Unió magyarországi fasizmus elleni összefogásának. Ez ügyben nem létezhet lehetetlenség, csak vétkes tehetetlenség!
    Hajrá Amerika! Húzz bele Unió!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  24. gets, nem én neveztem így, hanem a középiskolás oszátlytársaitól kapta ezt a nevet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. http://nepszava.com/2012/07/velemeny/laszlo-bartus-a-couple-of-slaps-in-the-face-of-us.html
    Itt a cikk angol fordítása – így is terjeszthető!!!!! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Egy jobbikos ismerőstől hallottam, hogy a napokban a baranyai bányászokat a rendőrök állították meg a megyehatáron, mert nem üres kézzel indultak a fővárosba. Ha ez igaz, akkor a témával kapcsolatban hírzárlat is van, mert sehol semmit nem találtam a neten. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Hungarian citizen

    gets: nekem eleg, ha csak akkor hallok roluk, amikor orbant vonszoljak, arra ki is megyek egy pezsgovel :)
    Komolyabban meg: nem letezik, hogy nem irtak ezer blogba rola, ha ilyen megesett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. ….. Orbán -szokása szerint- túlértékeli magát, amikor
    hetykéskedő, tenyérbemászóan pimasz levelet küld
    egy világhatalom képviselőinek,mintegy hülyére akar-
    ván venni őket,ahogy a szocialisták azonnali kérdése-
    inek esetében teszi azt,tényérnyalói nyerítő vihogásai-
    tól kísérve. Szerencsétlen önimádó, kivagyiságtól el -
    telt,inkorrekt kis figura ő a világ szemében,aki egy “jó
    poén” kedvéért képes volt újabb lépéseket tenni a tel-
    jes elszigeteltség irányába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. És akkor ez a kotorék csuti meg a csürhéje akar majd nekünk erkölcstant oktatni…keresztény-konzervatív-polgári étkérend mi?! Hagyják már!!
    Faseohungarobolsevisták ezek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  30. Kiváló cikk!!!!! Próblám feltenni máshová is. Ennél jobban nem is lehet jellemezni az orbán-kormányt. Köszönöm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. MI MÁS, MINT BIZTATÁS
    *
    Nem kellene legalább egy pillanatra, e kongresszusi képviselőknek írott cinikus levél kapcsán megemlékezni az Amerikai Egyesült Államok már több éve Budapesten működő magyarországi nagykövetéről is??? Mert amit az a – már bocsánat – nőszemély mond, és cselekszik, az egyszerűen gyomorforgató.
    *
    Be kell lássuk, hogy Orbán helyében mi sem tettünk volna mást. Korábban a nagykövetasszony a két hónapig Őt nem fogadó[!] miniszterelnöknek adott át egy “figyelmeztető” levelet, amelyben több volt az elismerés, mint a figyelmeztetés. Gyenge fércmunka, inkább volt felfogható az eddigi szélsőségeinek folytatására való biztatásként, mint dorgálás gyanánt – s ráadásul még, mindez megspékelve a legbutább dicséretekkel…
    Úgy tűnik, az ambasszada, vagy az ő főnöke Hillary Clinton nem ismeri a történelmet, mert képtelenek felfogni, hogy a fasiszták a legcinikusabb cinikusok a világon. Minél több engedményt teszel nekik, köszönet helyett is a nyakadat tekerik ki. Így van ez a diplomatikus díszkörökkel, melyeknek a despota, úgy en bloc, sz@ik a közepébe.
    *
    Kábé, az ötven kongresszusi tag számára küldött gúnyos és cinikus levéllel egy időben, kerti mulatság keretében, Budapesten is megünnepelték az USA – valamelyik (bocs’, de nem tudom melyik) nagy nemzeti ünnepét. Mit mondjak, valóban mulatságos volt. Ebből az alkalomból nagykövetnő és a vendégek – köztük a magyar honvédelmi miniszter is – texasi kalapot öltöttek és bájologtak, bájologtak és bájologtak… – Szerintem a mi miniszterünknek igazán egy hortobágyi csikóskalap dukált volna inkább, de kicsire nem nézünk, karima méret itt nem számít…
    *
    No de a beszédek és különösen a vendéglátó hölgyé a . m a g y a r o r s z á g i . d e m o k r á c i a (!) . d i c s é r e t é n e k . jegyében, hát az aztán ‘ – “Szó bennszakad, hang fennakad…”. Végül is, mindezek betetőzéseként még össze is puszilkodtak a magyar diktátort képviselő miniszterrel. [A NATO-tól itt elnézést kérek, de ez az igazság; diktátor és nem is akármilyen].
    *
    E görög nevű mágnásfeleségnek ez a buta – ki tudja, lehet hogy nem is buta, hisz ő talán tudja, mit akar – önmagamutogató viselkedése . m i . m á s t . válthat ki, m i n t . b i z t a t á s t . egy bűnbanda tagjaiból, de ennek is, főleg a fejéből.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Érdekes, hogy e-Vita oly nagyszerű kommentárját annyian minuszolták.
    Nem gondolták végig annak az igazi realitását, vagy talán épp fordítva, végig gondolták?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. .Ma-Lac!
    kekec helyett a kukac jobban illenék rá

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. MÁRPEDIG A BILIT VALAKINEK KI KELLENE BORÍTANI !
    Többek közt a baj az, hogy az EU ismét megnyitotta a . k o h é z i ó s . a l a p o k at számunkra, helyesebben az . o r b á n i . d i k t a t ú r a . s z á m á r a , de hamarosan – reménykedjünk, hogy nem – megnyílnak az IMF égi csatornái is a számukra.
    …Pedig, “bizony mondom néktek”, ha a bilit nem lesz aki kiborítsa, annak tartalma egyre sűrűbbé, még büdösebbé és még annál is fertőzőbbé válik, mint annak előtte vala !
    .
    Mert a serbliben* akkor is sz@r van, ha akadnak olyanok, akik azt finoman, fekáliának sőt vannak még előkelőbbek, akik komposztnak becézik…
    .
    *[A bili szó régies változata - óh, mire is jó még egy ilyen agytornára serkentő
    fórum]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos