Ronai and Ronai
AMERIKAI

Továbbra is röghöz kötnék a hallgatókat 2012. július 5. csütörtök 12:45 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Továbbra is röghöz kötnék a hallgatókat
Budapest – Az Oktatói Hálózat felháborodással értesült arról, hogy az Országgyűlés oktatási bizottsága már be is nyújtotta a hallgatói szerződésről szóló módosító javaslatot, amelynek tartalma megegyezik az Alkotmánybíróság által a héten megsemmisített kormányrendelettel.
.
Az oktatási bizottság szerdán nyújtotta be a parlamentnek a hallgatói szerződések törvényi szintű szabályozására tett javaslatát. A testület egy nappal azután terjesztette a Ház elé a felsőoktatási törvény módosítására vonatkozó indítványát, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) alkotmányellenesnek minősítette és megsemmisítette az állami ösztöndíjas hallgatókkal kötendő hallgatói szerződés lényeges tartalmát szabályozó kormányrendeletet. Az Ab szerint ugyanis a felsőoktatási törvény alkotmányellenesen adott felhatalmazást a kormánynak arra, hogy ezt rendeletben határozza meg.
.
Az Oktatói Hálózat közleményében üdvözölte az Ab határozatát, ugyanakkor tiltakozását fejezte ki a hallgatói szerződés akár rendelettel, akár törvénnyel szabályozott intézménye ellen. A hálózat azt kéri Szabó Máté alapjogi biztostól, hogy a törvénymódosítás elfogadása esetén forduljon ismét az Alkotmánybírósághoz és a korábbi tartalmi kifogások alapján kérje a törvénymódosítás megsemmisítését.
.
A közleményben felidézték, hogy mint azt már korábban a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, Szabó Máté alapjogi biztos, a Hallgatói Hálózat, az Oktatói Hálózat, illetve sokan mások is megfogalmazták, a hallgatók röghöz kötése európai uniós jogelveket sért, ellentmond a munkaerő szabad áramlására vonatkozó, a Lisszaboni Szerződésben rögzített alapelvnek, miközben nem garantálja, hogy az állam megfelelő munkalehetőséget biztosít a diplomás fiataloknak.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 15 szavazatból)
Továbbra is röghöz kötnék a hallgatókat, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Ezen logika alapjan, ha en kulfoldon szerzek diplomat, akkor nekem automatikusan jarna egy tokeletes allas, magas fizetessel, ugye? Hiszen a kulfoldrol hozott tudast akarom itt hasznalni, ugye…?
    Ugye?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  2. kekec
    talált süllyed! :)
    (Az előző témabeli cikknél.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. Disszidál jelentése:
    Megszökik a hazájából.
    Vagyis, visszajön a Kádár kor.
    Nemhiába mondják, hogy Orbán nyakán Kádár megtalált koponyája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  4. Mondjuk ki bátran ki volt aki személyesen beterjesztette a javaslatot.
    Pokorni Zoltán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  5. Rózsika egy csadort viselő, ortodox! fundamentalista kosztümös álruhában.
    Ami még rosszabb, hogy a mindennapokban is a bolondok vették át az uralmat.
    Küldetéstudatos, elmeháborodott iskolaigazgatók, polgármesterek, “Virág elvtársak” uralják a hétköznapokat, mindenek urai kis közösségekben. A normálisok meg menekülnek előlük, nem kell friss diplomásnak lenni, mennek az ötvenesek is.
    Mi van ebben a kurva országban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  6. Kedves moment

    Hogy mi van ?
    Magyarkodás.
    A nagy, magyarmagyar valoság.
    Ennyire tellik.

    Jol mondtad aki tud, elmegy, elment.
    Az ötvenesek is.
    Jusef

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  7. Igen Jusef. Képzeld, épp ma hallottam, hogy egy új iskolaigazgató néhány hónap alatt bolondokházát csinált az intézményből. Csak a néptánc számít, minden szar ami eddig volt, megváltoztatta az iskola nevét.
    De mindig kiderül, hogy a magyarkodás, idiotizmus csak álca: mögötte kőkemény üzlet, összefonódások, új gazemberek működtetik az új rendszert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  8. (m)Agyarkodás

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. moment.
    Sajnos igazad van.
    Megint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  10. Tegyük élhetővé !

    Wass Albert irta: Adjátok vissza hegyeimet
    Én irom : Adjátok vissza orvosainkat, értelmiségienket, szakmunkásainkat , elvándorló fiataljainkat , országomat, európaiságomat ,köcsög viktor által nem megfigyelt szólás szabadságomat !!
    .

    fidesz-kdnp-simicska-nyerges- adjátok vissza bukásotokkal a magyar nemzet egységét, (környező országokkal való megbékélést) az ország megerősödését,a kollégista maffia által szervetzett MEDŐ gazdasági oligarchiák bukását, rátok bízott nemzeti újra termelés látványos elherdálását (nem fektetitek ország gyarapításba, lenyuljátok ahol éritek).

    Jogász haramia
    annyit is értek , amennyit kapni fogtok ! ! !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  11. http://www.parlament.hu/irom39/07668/07668-0020.pdf

    Ha valaki köcsönt vesz fel azt vissza kell fizetni, ez rendben van normális dolog. Ha az illető azonban pl Kanadába vándoról és nem fizette vissza a kölcsönt, akkor a kölcsönadó megszívta. Ugyanigy van a banki tartozással. Magyar atyámfiai Kanadában/USA-ban megterhelték a credit kártyát, azután pedig elegánsan leléptek az országból. A bank elkönyvelheti a veszteséget és mivel még a bank rendszer nem annyira globális, nem érinti hátrányosan a hazatelepülőket. Ez természetesen nem fair dolog, de csalók mindíg vannak. A különbség az hogy Kanadában a többséget veszik figyelemben a csalók kis százaléka ezért megószhatja a dolgot. MO-n mindig a kiskapu lezárására törekszenek ezért a becsületes embereknek van többletkiadásuk, Ők kerülnek hátrányban.
    Az EGyházak ügyében is ez volt. Lehetett két három bisznisz egyház ezért aztán beszünettek 300 at. Egy ember adót csal, onnantól kezdve mindenki alapban adócsaló.
    Amíg ez a hozzállás nem változik meg, addig MO gyorsabban sülyed mint a Titanic.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Másik. Miért a parlament határozza meg a hallgatói jügviszony szabályait. Ez csak az iskola és a hallgató, (amennyiben a hallgató támogatást kér, akkor a hallgató és a kölcsönző) dolga. semmi köze sem a kormánynak sem a parlamentnek.
    Máshol is igy intézik és remekül müködik. Persze megint a magyar unortodox gondolkodás ugye. (A sámánok tényleg agysebészek lehettek, és a vérmagyar koponyákból kivonták az észt)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  13. valaki írta (2012. július 5. csütörtök 15:11):
    “Mondjuk ki bátran ki volt aki személyesen beterjesztette a javaslatot. Pokorni Zoltán.”
    .
    Igen, Pokorni, a “mérsékelt Fideszes”.
    Aki ma Fidesz-tag, az igent mond az ország kifosztására, lakóinak kifosztására és nyomorba taszítására, generációk életének kilátástalanná tételére, az egy vesztes háborúval felérő Fidesz-dúlásra.
    Aki ma Fideszes politikus, az mindebben aktívan részt vesz.
    Aki ma minderre igent mond, az gazember.
    Aki ma minderre igent mond, az nem mondhatja holnap, hogy ő mindezt nem tudta, és azt sem, hogy parancsra cselekedett.
    És végül:
    Nem létezik olyan, hogy “mérsékelt Fideszes”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. Ego

    Nincs mérsékelt Fideszes. Valóban nincs.Ha Balneológus P. Zoltán mérsékelt lenne, már rég nem lenne Fideszes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Nikos Galis
    2012. július 5. csütörtök
    13:15
    Ez a szemétláda orbánc meg sem közelíti Kádárt. Aki abban az időben élt és dolgozott, látja a különbséget. Akkor az embereknek volt munkájuk. A fizetésükből, ha nem is krőzusi módon, meg lehetett élni. Akkor nem a gazdagokat támogatták, a szegényeket elnyomták. Orbán ehhez képest 50 évvel korábbi állapotokat hozott.
    A szocialista időszak alatt szerzett ingyen diplomát. (A jelen helyzetet nézve, kár volt!). A rendszerváltást sürgetők legfőbb érve: nem vagyunk szabadok, nem mehetünk külföldre, csak három évente. Kérdem én, most ki tud kimenni? Ki szabad? Na ebből az orbánci szabadságból nem kérek.
    Igaz, a szocializmusban is voltak rossz cselekedetek. Minden rendszernek vannak hibái. De ez a mostani jobboldali rendszer csak gyalázni tudja azt az időt, pedig sokszorosan túltesz önzésben, kíméletlenségben rajtuk. Én egyenesen hazaárulásnak tartom, ami ma itthon történik.
    Az összes fideSS törvényt el kellene törölni! Az egyre csökkenő számú munkahelyekre akar diplomásokat, rokkantakat visszaküldeni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Marónátron

    Orbán nem Kádár, nem is akar az lenni.Orbán és csapata már csak egy stílustalan maffiózó banda.Arra sem veszik a fáradságot, hogy leplezzék a szándékot.Simán hülyének nézik az egész országot.A “törvényeket” amit ráömlesztenek a lakosságra egy tollvonással kell eltörölni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. bruckenbacker kapitány

    Jusef
    2012. július 5. csütörtök
    15:34

    Kedves moment

    Hogy mi van ?
    Magyarkodás.
    A nagy, magyarmagyar valoság.
    Ennyire tellik.

    Jol mondtad aki tud, elmegy, elment.
    Az ötvenesek is.
    Jusef

    Így van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nem lehet röghöz kötni a diákokat 2012. július 4. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos