Ronai and Ronai
AMERIKAI

Maszkos fegyveresek az utcán, gyermeke szeme láttára fogták el 2012. július 12. csütörtök 14:41 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Maszkos fegyveresek az utcán, gyermeke szeme láttára fogták el
Budapest  – Közvetlenül veszélyezteti, sérti a gyermekek jogait, ha előttük alkalmaznak a szülővel szemben rendőrségi kényszerintézkedést, közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala csütörtökön.
.
Szabó Máté hivatala ezt egy panasszal kapcsolatban tudatta, amely szerint maszkot viselő, fegyveres rendőrök a nyílt utcán, kiskorú gyermeke szeme láttára fogták el, kényszerítették a földre és bilincselték meg a szülőt.
.
A közleményben kiemelték: az ombudsman szerint a rendőröknek tekintettel kell lenniük a gyermek pszichés fejlődésére és a gyermekbarát igazságszolgáltatás követelményére. Kisgyermekkorban a lelki, érzelmi fejlődés legfontosabb támpontja a szülő, és ha őt éri támadás, azt a gyermek saját maga elleni támadásként élheti meg, mutattak rá.
.
Szabó Mátéhoz intézett beadványukban a szülők nemcsak azt panaszolták, hogy a rendőrök a nyílt utcán, kiskorú gyermekük szeme láttára fogták el, kényszerítették a földre és bilincselték meg egyiküket, hanem az elfogást is szükségtelennek és aránytalannak ítélték, tették hozzá.
.
Az ombudsman megállapította, hogy a rendőrök nem sértették meg a panaszos emberi méltósághoz, illetve személyes szabadsághoz fűződő alapjogát, megfelelő hangnemben beszéltek a panaszosokkal, és megfelelően tájékoztatták őket arról, hogy mi történik, fűzték hozzá. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy az intézkedés megtervezésekor figyelemmel kellett volna lenni arra, hogy az eseménynek egy gyermek is szemtanúja lehet, és az átéltek hatással lehetnek a pszichés fejlődésére. Ennek a szempontnak a mérlegelése elmaradt, és a rendőri intézkedés végrehajtásakor sérültek a gyermek jogai, írta vizsgálati jelentésében az ombudsman.
.
Az alapvető jogok biztosa kezdeményezte a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjénél, hogy a jövőben ne csak a rendőri intézkedés érintettjeinek és a környezetnek a biztonságára legyenek tekintettel. Ha az intézkedés – akárcsak közvetve – érinthet kiskorút, vegyék számításba azt a hatást is, amelyet egy ilyen eljárás a gyermek pszichés fejlődésére gyakorolhat, hangsúlyozták.
.
Szabó Máté kérte továbbá azt is, hogy a vezető hívja fel az irányítása alá tartozó rendőrök figyelmét arra, hogy – az azonnal elhárítandó életveszély helyzeteinek kivételével – lehetőleg ne kiskorú gyermeke előtt alkalmazzanak kényszerintézkedést a körözött ember elfogásakor.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 12 szavazatból)
Maszkos fegyveresek az utcán, gyermeke szeme láttára fogták el, 4.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. Nyolc terminátor van a képen. Ennyire félnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  2. Ez a világ egyértelműen a bűnözőknek kedvez..Nevezetes városunkban pl.a maffia nyíltan árusítja a drogot,a trafipaxos rendőrautó mellett dolgoznak a “lányok”…pedig a futtatóik nemrég még gyilkossággal voltak gyanusítva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  3. Bátor emberek a TEK álig felfegyverzett, golyóálló mellényes, marcona vasgyúrói, alig egy tucat kell belőlük, hogy elfogjanak egy házába szorult amatőr bűnözőt., miközben veszélyeztetik családja tagjait és a szomszédokat.
    Hány tucat kellene, ha két-három, fanatikus, képzett jól fegyverzett muzulmán terroristát kellene megtalálni, bekeríteni, elfogni, a lakosság veszélyeztetése nélkül?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (28 szavazatból)
  4. Nem véletlenül , hasra ütés szerint vetik be őket ! A gyermek pszichés fejlődésére legyen tekintettel a szülő , mikor fegyverrel rabolt , kábítószerrel kereskedett , fegyverrel kerekedet , vagy halállal fenyeget másokat .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (24 szavazatból)
  5. Igaza van az ombudsmannak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (22 szavazatból)
  6. Aszondja a szószólónk :”Az ombudsman megállapította, hogy a rendőrök nem sértették meg a panaszos emberi méltósághoz, illetve személyes szabadsághoz fűződő alapjogát, megfelelő hangnemben beszéltek a panaszosokkal, és megfelelően tájékoztatták őket arról, hogy mi történik, fűzték hozzá.” Elképzelem, ahogy a tekesek moderált hangnemben mondják a delikvensnek: Uram, mi itt most ha tetszik, ha nem, ha megadja magát, ha nem akkor is lenyomjuk a földre, kezét hátra csavarjuk és ez a ruhásszekrény a hátára fog ülni. Egyetért? Biztos, hogy így történt! Gratulálok az ombudsman bátor, határozott fellépéséhez.Nekem mostantól ő az etalon ombudsman.
    @Tamásnak üzenem: Nem a gólya hozza a gyereket! – azaz ne higgy el mindent automatikusan, ami “onnan ” jön Sőt, semmit se higgy el!
    Csak úgy eszembe jutott:
    Volt néhány éve egy kordonbontásos akció, amit Kossuth reinkarnációja vezényelt le, fölülírva a hatályos törvényeket.A rendőrök asszisztáltak, a bíróság nem tartotta a társadalomra veszélyesnek a dolgot. Ehhez képest most az LMP akcióját villámgyorsan és hatékonyan lekezelte a rendőrség,100 ezerre büntették a képviselőket. ” Szolgálunk és védünk ! ” Kit is? Az is eszembe jutott, hogy ezek az emberek reflektorfényben álló képviselők, mentelmi joggal, média támogatással , azonkívül főállású politikusok.Az egzisztenciájuk egy akármilyen, noname tiltakozóhoz képest – akit indoklás nélkül kirúghatnak – biztosított.Milyen tiltakozási esélye van egy semmi ismertséggel nem rendelkező, átlagembernek, ha nem tetszik neki nagyon valami. Gyújtsa föl magát?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  7. így van, kérjük meg szépen azt az apukát, aki az ajtó fele közeledő rendőrt hasba lövi, sörétes puskával, vagy azt a másik kedves apukát kellene megkérni, aki a saját gyermekét maga előtt pajzsként előre tartva védte magát, ezeket a kedves embereket kérleljük, jöjjön ki, mert nehogy össze törjük a kicsi gyermeke lelki világát, mert apuka egy maffiózó, és szemrebbenés nélkül vágja át bárki torkát, ha kell, ha nem, de a gyereke ne lássa, ha a papára bilincs kerül.

    UI:kedves
    Gyula Bognar, Jr.
    önnél, valószínűleg bátrabbak, mivel, nap mint nap ilyen és ehhez hasonló emberek elfogásával foglalkoznak, nem úgy mint ön, a száját jártatva, egy karosszékből kritizál, de ha baj éri, ön az első aki azt ordítja POLICE

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (21 szavazatból)
  8. hamond írta (2012. július 12. csütörtök 17:33):
    “…az apukát, aki az ajtó fele közeledő rendőrt hasba lövi, sörétes puskával, …” — Lehet, hogy a TEK módszere indokolt volt, lehet, hogy nem, a sajtóból ezt nem lehet megtudni, de ön láthatólag biztosan tudja, hogy igen. Vagy csak úgy találgat? Az kizárt, hogy a viszkető öklű TEK indokolatlan mértékű erőszakot alkalmazott? Továbbá bármelyik eset is áll fenn, a gyerek ezt soha nem fogja tudni elfelejteni, és ő speciel semmiről nem tehet.
    .
    “Gyula Bognar, Jr.
    önnél, valószínűleg bátrabbak, mivel, nap mint nap ilyen és ehhez hasonló emberek elfogásával foglalkoznak, nem úgy mint ön, a száját jártatva, egy karosszékből kritizál, de ha baj éri, ön az első aki azt ordítja POLICE” — Honnan ilyen jól értesült? Honnan veszi, hogy a TEK-et istenbizony kizárólag indokolt esetekben és módszerekkel vetik be? Ennyire bízik Orbánban?
    Továbbá nem ismeri a hozzászólót, de veszi magának a bátorságot, hogy nagy pofával kioktassa bátorságból, sőt, hogy megmondja, mit tenne az illető “ha baj éri”.
    Tekintve, hogy ön is itt írkálgat, pont olyan hősies kávéházi konrád, mint akit kritizál.
    És végül: valószínűleg ön az egyetlen ember széles e honban, aki ha bajban van, azt a hülyeséget ordítaná, hogy POLICE (police? polísz? polÍsz?). Vagy tán a biztos távolból ír, ahol így mondják? Akkor külön gratula a bátorságához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  9. @Ego ++++++++++++
    @hamond Ezt a borzasztó történetet melyik krimiben láttad? Hogy Magyarországon ilyen mostanában nem volt, hogy apa a gyerekét pajzsként maga előtt tartva védte magát, az tuti.De jól hangzik, hogy alátámaszd Orbánék hajánál fogva előrángatott érveit, hogy kell a TEK.
    @Gyula Bognar Jr. Hát ezt a baromságot honnan veszed, hogy itt nap mint nap ilyen bűnözők elfogásával foglalkoznak? Amit eddig végeztek az simán rendőrségi kompetencia, nem indokolná ilyen elitalakulat létrehozását. Elkobozták Bruce Willis fapuskáit- ezzel nemzetközi ismertségre tettek szert. más alkalommal rátörték az ajtót tokostól egy házaspárra, egy emelettel lejjebb, mint ahova menni akartak és egyéb súlyos ügyek.Ja és turista utlevéllel mentek Líbiába túszt szabadítani. Ez utóbbi azt jelentette, hogy a reptéren átvették az odakészített” túszokat. Ezt tekintsük piár akciónak. Egy idegen test a TEK a rendvédelemben.Az pedig hoogy van, hogy Orbán utasíthatja őket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  10. Leslie G. Charteris,
    Kösz :)
    .
    Viszont nem Gyula Bognar Jr mondta “azt a baromságot”, amit neki tulajdonítasz, hanem azt is hamond.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  11. Leslie G. Charteris
    Kedves uram!
    pontosan az ilyen tudatlan emberek hozzá szólásai nem kellene, önöknek fogalmuk sincs a TEK munkájáról, önök csak azt motyogják folyamatosan, hogy Orbánc vitéz magán hadserege, ne tessék már minden hülyeségnek felülni. Ahogy a politikában, úgy ezen a téren is rendet kellene tenni 1-2 ember fejében, mert hülyeségeket hallanak, és azt tényként kezelik.
    Korrekció:
    1. nem willis fegyvereit kobozták el, hanem Brad Pitt fegyvereit .
    2.szégyen hogy egy 3 héttel ezelőtti akcióra sem emlékeznek uraim, és önök akarnak vitatkozni?
    3. minden országnak van TEK-je, csak másként hívják
    4. hogy hányan mennek egy helyszínre azt nem a TEK határozza meg, és a felszerelést sem az akcióhoz választják, csak meg kell nézni, pl. az Amerikai Swatt munkáját
    5. biztosan jobban tudom mint önök.

    http://webbulvar.hu/tart/cikk/dc/0/135549/1/kekhirek/Pajzskent_tartotta_maga_ele_egyeves_gyereket_a_reszeg_ferfi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  12. Kedves ego!
    eddig önt egy aránylag kulturált, értelmes hozzá szólónak gondoltam írásai alapján, de az utóbbiakat olvasva, “nagy pofával” merem állítani, hogy ön egy büdös bunkó, paraszt. és mivel itthon élek, szeretnék találkozni, az ilyen tudálékos “nagy pofájú” jó emberrel, talán eltudnék magyarázni önnek 1-2 dolgot, úgy hogy értsen belőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (15 szavazatból)
  13. Kedves hamond!
    (1) Megtisztelő, hogy — legalább eddig — “aránylag” jó véleménnyel volt rólam, látom, magas a mérce.
    (2) Ön azt írja valakinek, akit ismeretlenül kioktat, hogy “nem úgy mint ön, a száját jártatva, egy karosszékből kritizál, de ha baj éri, ön az első aki azt ordítja POLICE” — a “száját jártatva” fordulatához képest a “nagy pofával” annyira nem üt el az ön stílusától, hogy ilyen sajnálatosan rossz véleményt formáljon rólam.
    (3) Ha ön eddig “aránylag kulturált, értelmes hozzá szólónak” tartott, most meg “büdös bunkó, paraszt”-nak, “tudálékos, nagy pofájú jó ember”-nek, akkor ne nagyon bízzon az emberismeretében.
    (4) Az írásában egy árva érv sincs, csak kocsmai szintű fenyegetőzés. Ehhez viszont inkább oda kéne járnia, nem egy fórumba, ahol elsősorban az érvek számítanak, nem a pofonok (bár megértem, hogy szívesen kiélné ebbéli tehetségét, mindenki úgy szerez sikerélményt, ahogy tud). A stílusa és a cizellált érvelése inkább egy jobbikoséra hajaz, biztos, hogy itt érzi jól magát?
    (5) Ha már úgyis tudálékosnak nevezett:
    - “hozzá szóló” EGY szó
    - “szeretnék találkozni” után nem kell vessző
    - “jó emberrel” itt EGY szó
    - “eltudnék” KÉT szó
    - a számneveket tízig kiírjuk
    - és végül, de tényleg: hogyan kell POLICE-t kiáltani?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  14. teljesen jogos megállapitás!!
    a budsman felhivása zorbán és vidám kompániája elfogása esetében azonban ne legyen érvényes, hadd tanulják meg a kölykök, hogy a sok gazságért, károkozásért és aljasságért fizetni kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. hamond , nem jöttél rá,hogy egy nyugalmazott vörös munkásörrel vitatkozól? Persze lehet,hogy a régi szép idöben önkéntes szarként lihegett. Szarj a fejire!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (13 szavazatból)
  16. Ezek szerint ha valakinek gyereke van akkor azt nemlehet letart=ztatni. Ja jde jó akkor amaffiozok ezentól a gyerekkel a karjukon fognak közlekedni hogy elkerüljék. Sőt a Tolvaj majd a házamba a gyerekévelegyütt fog betörni mert akkor nem lehet vele kényszert alkalmazni. A palesztinok ugyan ezt csinálják. Rálő az izreaeli katonákra aztán miko razok visszalőnek, a bátor palesztin harcos futásnak ered, felkap egyett az ott játszó gyerekek jözül és maga alött pajzsként tartva elmenekül.
    A szülönek akkor kell a gyerekre gondolni amikor bünözésre adja a fejét. Ha a családfő az autójával 150km/h val karambolodzik és meghall pár ember akkor ki a felelős ? Az apénak kell a felelőséget viselnie a családjával és mésokkal szemben . Persze a széplelkü ombudsman majd kitalál etnikai alapon vagy a gyermek jogán valamit hogy a bünözök megusszák a dolgokat.
    A gyermek pszichologiai fejlodes… Mi a francol beszélnek ezek ? A gyerek pszichésen már ugyis károsult, azt hallja hogy bünözésből kel megélni, utálja a rendőrőket, valószinüleg napi 10 órán át nézi a TV-t amig apa arulja a drogot.
    De nem az apukat nem lehet a földre teperni, még akkor sem ha fegyver van nála mert mit szól a kislánya/fia. Egyáltalán miért kell a Tek-et kikuldeni érte. Biztos nem a parkolási díjat mulasztotta el befizetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. Leslie!
    Bizony bizony nem reg tortent,hogy a bunozo ur a kis gyereket tartotta elo pajzskent maga ele a tekesekel szembe.Leslie amik itt tortennek nap mint nap pl a rendor pszichologus fiatal no meg gyilkolasa pecset stb stb sorolhatnam .Magyarorszagon kell egy olyan utokepes szervezet mint a TEK!
    Hamond -tol en meg valotlant kommentet nem olvastam !
    Leslie neszegyelje magat nyugodtan minimum kerjen elnezest Hamondtol .Nem on a hibas hanem az ami MO ba tortenik az utobbi 2 evben foleg azt jo erzesu nem kelloen tajekozott laikus felsem eri ep eszel es elojelzesek szerint most mar a nomenklaturat is fenyegeti a bunozesi hullam ami alol ugy ereztek ok kivetelek , az atlag lakossag meg hagy pusztuljon. De mar lent nincs mit lopni mennek felefele ,ezeknek se isten se rendor nem szamit, amig nem hoznak letre kozbiztonsagi telepeket addig itt rend nem lesz es ezt ingyen tanacsoltam ,pedig ezert millios havi fizeteseket szednek fel az illetekesek akik nagy ivbe xarnak bele a kozbiztonsagba amire fel is eskudtek.Vannak persze kivetelek hiszem Pinter Ur kozejuk tartozik ugy legyen! Szep napot jo munkat ero egeszseg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  18. Moravcsik Jozsef

    Amugy nem tudom mi ezzel a baj. Az USA-ban is igy mukodik a SWAT, es b..nak a jogvedokre. Vegul is fegyver barmikor elokerulhet itthon is. Nemreg Siofokon vert meg egy banda 3 kozrendort es oda is kommandosok mentek ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Kedves Ego
    “(4) Az írásában egy árva érv sincs”
    Csak annak örülök, hogy az öné viszont tele van érvekkel, legfőképpen nyelvtaniakkal. (ha már mást nem tudunk mondani, mert tudjuk nincs igazunk, kössünk bele amibe csak tudunk, talán attól úgy látszik nekünk van igazunk) Azért én írtam párat, még ha ön figyelmen kívül is hagyta őket.
    “a “száját jártatva” fordulatához képest a “nagy pofával” annyira nem üt el”
    A másik, önnek furcsa értelmezése van, mert szerintem nem mindegy, hogy – hallgasson már el, vagy kussoljál már- ha önnek ugyan az?!
    Továbbá.
    Ön olyan embereket bírál (sem emberileg, sem munkájukat nem ismerve) akik képzettségük szerint, a világ élmezőnyébe tartozik, igen, bármily hihetetlen, a világ élmezőnyébe, Valószínűleg hallotta, látta, a híradásokban, hogy Amerikában megrendezésre kerül évente, a rendvédelmi szervek nemzetközi versenye.
    Nos ott ezek az emberek szoktak indulni, és mivel tudom hogy ön mindent tud, lát, hall, azt is tudhatja, hogy nem ritka eset hogy ezek az emberek nyernek, vagy az élmezőnyben végeznek, tehát a világ legjobbjai közzé tartoznak.
    A bírálatuk helyett, inkább egy kis tiszteletet kellene tanúsítani irányukban, és nem fikázni, és elvonatkoztatni attól, ki, és miért állíttatta fel őket.
    Az előttem szóló tanult kollégám, CommonSense, tökéletesen vázolta a helyzetet, így erre a továbbiakban, nem kívánok betűt pocsékolni, Ön valószínűleg, a rendvédelmi szervek munkatársait, nem szívlelheti, na bumm, nem szerethetünk mindenkit, én sem szeretem az olyan embereket, akik gyerekeket használnak fel, anyagi javak gyarapítása érdekében, akik megrugdossák a terhes feleségeiket, kábítószerrel teli lakásban öt gyerekkel élnek együtt, csurig tele a spájz fegyverrel, és a gyerek ezt látja.
    Ez nem viseli meg a gyermek lelki világát?
    Kedves uram, az ombudsman meg azért magyaráz, mert neki ezt kell tennie, azt a látszatot keltve, hogy igen is szükség van rá, mert ha csak a gyanú is felmerül hogy nem szól semmiért, akkor ő elveszíti a jól fizető, zsíros kis állását, természetesen szükség van rá, de néha ő is akkor, és olyanért szól, amiért hülyeség, hiszen ebben az esetben, a felvetése kivitelezhetetlen. Minden akciót a rendőrség is úgy szeretne lebonyolítani, hogy ott senki ne sérüljön meg, de a bűnözőket nem kérhetik meg, hogy menjenek ki a városból, és egy kihalt területen várjon, hogy ott lehessen elfogni őket,
    Az ön ellenszenvét valószínűleg az válthatta ki, ezek az egységek felállításával kapcsolatban, hogy a nagyvezír testőrsége, ki kell hogy ábrándítsam, bár igaz, az egyik osztály tényleg az ő védelmével foglalkozik, de a TEK, nem ezért állt fel, érveket nem hozok, mert nem önre tartozik.
    Hogy egy akcióhoz hány “terminátor” vagy “bátor emberek” vannak kivezényelve?
    Annyi amennyi a biztonságos végrehajtáshoz szükséges.
    Végezetül, arra kérném önöket, mielőtt a munkájukat bírálnák, előtte nem ártana tájékozódni, az önök védelmében legyen mondva, igen kevés információból tudnak válogatni, szerencsére.
    Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  20. Vannak mosóporok forgalomban, mint Ariel, Biopon, Persil, Tomi meg még ki tudja mennyi a világon…. egyet kifelejtettem.
    a tömegkommunikációt… ez egy kicsit hosszú, így legyen a mosópor ( agymosópor) rövidített neve: MÉDIA
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Leslie G. Charteris

    @Ego A sok épületes szakértői hozzászólás után jutott eszembe Woody Allen aranyköpése:” .Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”
    @hamond Tényleg Brad Pitt fapuskáit vették el e tökösök, micsoda különbség!De igazuk volt! A kapanyél is elsülhet! Jól tették , hogy a Kövér házelnök dicsőítésére kivonult operett huszárok kardjait is elvették.Még megkardlapozták vagy jóesetben kardélre hányták volna Lacit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  22. Kedves hamond!
    .
    Ön szemmel láthatóan elfogul!
    Persze lehet akár igaza is … De a fent említett okból kifolyólag véleményem szerint nincs.
    Nem mondom, hogy a TEK nem szolgálja mellékességgel a „nép” érdekeit.
    De az biztos, hogy ez csak egy mellékes és nem fő feladati „elem”, hisz nem azért hozták létre és nem is ez a fő célja. (nevetséges ahogyan hajnalban kirángatják a gatyás, félmeztelen embereket, lerohanják és tucatjával rontanak olyanokra akiket a rendőrség minden bizonnyal gondtalanul, feltűnésmentesebben elfoghatna.
    .
    Nem mondom, hogy nem bűnözök, ezt nem mondom! De azt igen, hogy ez a nagy porverés csak a hatalmi ágakat, a hatalmon lévő emberek önös érdekeit szolgálja! És ha látja azt egy szerencsétlen
    cigány származású gyerek csak jó! Mert a félelem plántálása a lényeg!
    Az, hogy tanulják meg; Ha ellenkezel legyűrnek, ha ellenállsz padlóra kerülsz!
    Ez már rég nem az igazságról, a tisztességről és a becsületességről szol! Hisz az indíttatás sem volt valami tisztességes!

    Én inkább keresném a létrejöttük okát a politikában és azon közszereplők érdekeiben.
    És nem árt ha figyelembe vesszük; mekkora hatalommal bírnak és mekkora hatalmat adtak a TEK kezébe.
    Az pedig, hogy hogyan fut, kúszik és a méregdrága felszerelésüket hogyan használják a terepen semmi köze a valós hatékonysághoz.
    Ilyen alapokkal, ehhez hasonló megközelítéssel akár elismerésre is sarkalhat bennünket az, ahogyan az arab terroristák, akár „hősies” magatartásából, akár fanatikus elkötelezettségből embereket ölnek! Mert ugye az is erőből eredő teljesítmény függvény, emberfeletti fizikális megnyilvánulás és mint ilyet, csodálni lehet. Mégis azt mondom, hogy nézzük inkább a mértet, ne a hogyan-t!
    .
    És csak egy megjegyzés a képpel kapcsolatban;
    Miért van az, hogy a felettébb kiképzett „kommandós” osztag némelyike fedetlen karral közelít a helyszínre? Oda ahol nem tudják mi vár rájuk? Oda ahol akár még sérüléseket is szenvedhetnek? Hisz mindenki tudja azt az anatómiai tényt, hogy az emberi test igen sérülékeny, és igen sok fontos ér halad az emberi karban. Ezen erek némelyikének sérülése akár halálhoz is vezethet.
    Ha én TEK-es lennék nem rövidárujú pallóban mennék a „veszélyes” bűnözők „lakására”.
    .
    És – Tiszteljük őket – De kiket? A TEK akciócsoportot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  23. Leslie G. Charteris

    @K.S. A leminuszolásból látható, hogy logikus, érvekkel alátámasztott és udvarias stílusú megjegyzésednek milyen a fogadtatása. Tehát sajnos Woody Allen tanácsa helytálló :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  24. Ha így megy tovább, a bűnözők nem is saját maguk bűnöznek majd, hanem kiskorú gyermekeiket fogják rávenni a megcselekvésre, hiszen azok nem lesznek büntethetők…
    Nem mintha nem fedezték volna fel már oly sokan ezt az álhumánus műfelháborodást: voltak hadtestek, melyek támadáskor a megtámadottak hadifoglyait, gyermekeit hajtották maguk előtt, hogy ha az ellenfél rájuk lő, a sajátjaikat kaszabolja le…
    … De bevett szokás az is, hogy kisnövésű aligpáréves gyereket nyomnak be a szellőzőnyíláson, hogy nyissa ki belülről a nagyobb ajtót, meg az is, hogy kiskorúak lopják ki az utcára néző baromfiólból a hangtalan kacsákat.
    Hova jutunk?
    Nem inkább akkor kellene a gyermek pszichés fejlődésére gondolniuk a kedves szülőknek, amikor megtervezik a bűncselekményt, s azon nyomban saját kezükre csapni?!…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. “Soha ne vitatkozz idiótákkal! ”
    az ön idézetét meg fogadva, nem vitatkozom önnel!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  26. Vicces országban élünk.
    A gyerekeket
    - igazolatlan utcán sétálásér bekísérik,
    - az iskolákban rendőri felügyelet biztosítja a még nagyobb rendet,
    - a magyar bíróságon a goj motorosok vezére verbálisan inzultálhatta, gyalázhatta, zsidózhatta Dániel Pétert, majd szájon vágta úgy, hogy ápolásra szorult, és azután ha jól értem, kisétált a bíróságról, se börtön, se hasra fekvés, se bilincs.
    Eddig azt hittem a bíróság az állam által védett közintézmény, ahol ilyen az állampolgárokkal nem történhet meg.
    Tehát vicces országban élünk akinek van tekje (vagy ki tudja mije látván a Dániel történetet) az az erős ember, Dánielnek vélhetően nincs.
    A teknek pedig nem kellene megsértődnie, ha a hétköznapi ember nem bízik az igazság(talan) szolgáltatásban, sem az alkalmanként változó rend(?) fenntartóiban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  27. Lesli többször példálodzott Woody Alennel. Nos aki kicsit is imseri tudhatná róla hogy egy WA nem teljesen normális, sexuálisan aberált, amugy fénykorában humoros és ugyes szinész volt. Ezek a tulajdonságai azonban nem hiszem hogy arra szintre emelnék hogy birtokolva a bölcsek kövét tanácsokat adjon, vagy hogy bölcs mondások szerzője legyen. Egyebkent van egy idevágó mondás. “Csak azért ne csinálj vagy csinálj valamit mert van rá egy mondás”

    Visszatérve az alapbroblémára
    A TEk vagy Swat team nem használhat erőszakot egy gyermek jelenlétében, különösen ha az apja ellen kell alkalmazni kényszerintézkedést. KB enny a hír. Ezek után többen tudni vélik hogy nem kellett volna az elfogáshoz a TEK, tudják hogy a gyermek ettől az eseménytől pschiésen sérült stb stb. Nem tudom honnan vannak a többlet infok, és én ezekkel nem is tudok foglalkozni, mert nem voltam ott.
    Hammonddal és másokkal együtt is magát az elvet kritizáltuk. Mi van ha több gyerek is jelen van és egy veszélyes bűnözőnél fegyver van ?
    Mivel az ombudsman kijelentése általánosan lett megfogalmazva, úgy tünik hogy ez esetben sem lehet erőszakot alkalmazni a gyerekek miatt.
    Tudom vannak rendörségi túlkapások, és azokat is ki kell vizsgálni de az hogy egy bűnözöt a gyerekere való hivatkozással esetleg hagyjuk megszökni, enyhén szólva nevetséges.
    Nem tudom hogy így történt -e de a TEK talán azért ment ki mert a fószer nem jelent meg a hivatalos idézésre, és esetleg úgy itélték meg hogy a helyzet veszélyesebb mit hogy 1-2 rendőrt küldjenek ki.
    Mi volt a feladat ? A tag begyüjtése. Ez sikeresen megtörtént. Nem tudom hogy a TEK-et ellenzők hogyan reagálnának ha előtte az intézkedő rendőrőket megsebesítették volna. Nem tudom Lesli melyik országban él, én éltem többen is. A legjobban a Kanadai rendőrők rátermettsége tettszett, amerikában még nem éltem,bár jártam, de gondolom ott sem lehet a rendőrőkkel laca-facázni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. CommonSense!
    ne csak WA idézetek, szólások léteznek, és Leslie G. Charteris figyelmébe ajánlanám.
    “Felül kell vizsgáljam eddigi véleményem, miszerint a környezetemben minden ember hülye, lehet hogy ezzel a véleménnyel egyedül maradtam”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Leslie G. Charteris
    .
    Olyan lényegtelen, hogy ki mit fogad el … Minuszoljanak csak ha nem értenek egyet, vagy épp nem értenek! „Mondják ha akarják, úgy is azt mondják amit akarnak”
    Én csak egy véleményt, megjegyzést és meglátást fogalmaztam meg, semmi többet!
    .
    Sajnos a véleményem az;
    A TEK semmi mást nem csinál azon a kormányzati célon kívül, hogy
    Demonstrál.
    Olyan erőt és hatalmat demonstrál melyet a kormány létre hozni szándékszik,
    ha éppen még nem hozta létre azt
    A TEK semmi olyat nem tesz melyet a Magyar rendőrség ne tudna ellátni.
    .
    Olyan szervezet a TEK mely inkább hatalmi eszköz sem mint “szolgálunk és védünk”
    (persze ők is szolgálnak és védnek, de kit?
    .
    Már csak a fenti kép láttán több olyan megjegyzésem lenne, mely azt a tényt
    igazolja, hogy a TEK igen “gyerekes nyavalyákkal” küzd!
    Lenne pár olyan észre vételem mely nem a profizmusukat éltetné!
    .
    Hogy ki vagyok? Lényegtelen, Hisz a TEK is maszkban járkál.
    Olyan ismerős ez a “maszk” dolog ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  30. Moravcsik Jozsef

    Elkepzelem, hogy bin Laden kikuldte volna a kiskolkeit, az amerikai kommandosok adnak nekik cukorkat es hazamennek, nehogy lelki seruleseket okozzanak. Ez a cikk egy vicc?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  31. Ha igaz az, hogy tisztességes ember választ: vagy bűnözik, vagy gyerekei vannak, politikusainknak miért vannak gyermekei??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Bándy Kata gyilkosát sem szabad elfogni a gyermeke előtt?
    Még jó hogy nem volt a gyermek jelen, amikor elfogták a feltételezett gyilkost, aki beismerő vallomást is tett, és a DNS gyors teszt is ezt támasztja alá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Az emberi jogokra is az Orbán-kormány vigyáz 2012. február 23. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos