Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kertész Ákos 80 éves 2012. július 18. szerda 16:49 | AN

  • Hozzászólások(50)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kertész Ákos 80 éves

New York – Kertész Ákos Kossuth-díjas író a mai napon ünnepli 80. születésnapját. Az írónak olvasóink nevében is jókívánságainkat fejezzük ki. A magyar sors sajátja, hogy a jó egészség mellé menekültkérelmének pozitív elbírását kell kívánnunk egy magyar írónak, mert a véleményét megírta, és szavait kiforgatták, szélsőjobboldali uszításra használták fel.

Kertész Ákos 1932. július 18-án született Budapesten. Makra című regényét 12 nyelvre fordították le, és 1,2 millió példányban fogyott el a világon. Kossuth-díjas és József-Attila-díjas író, A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje és a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetetje. A Wikipédia szűkszavú beszámolója szerint “2012. február 29-én Kanadába távozott és ott menekültstátuszt kért. Saját állítása szerint az Amerikai Népszavában 2011. augusztus 29-én közölt cikke megjelenése óta állandó fizikai zaklatásnak, fenyegetettségnek volt kitéve Magyarországon”.

Ugyancsak a Wikipédia szócikke szerint “az Amerikai Magyar Népszavában való publikációs lehetőségét féltő nyílt levelében a magyarok jellemével kapcsolatban megfogalmazott álláspontja a magyarországi közélet egy részében megbotránkozást keltett, de voltak, akik ugyanakkor e heves reakció vélt kezdeményezőinek erkölcsi kompetenciáját is kétségbe vonták.”

Kertész Ákos azzal a mondatával vált a magyar jobboldal és szélsőjobboldal szitokszavává, hogy a “magyar genetikusan alattvaló”.

Mártonfi Attila lexikográfus, az MTA Nyelvtudományi Intézetének tudományos munkatársa az „A magyar genetikusan alattvaló.” mondatot szövegelemzésnek vetette alá, mégpedig figyelembe véve, hogy a genetikusan szó jelentésköre eltér a genetikailag szóétól, és a Nyelv és Tudományban adott szövegértelmezése szerint a kérdéses mondat retorikai eszközöktől megfosztott olvasata: „Történeti meghatározottságból adódóan a (hosszú ideig feudalizmusban élő) magyar társadalom tagjainak kulturálisan meghatározott, jellegzetes viselkedése, hozzáállása a mindenkori hatalomnak való alárendelődés. Kálmán László nyelvész vitába szállt ezen értelmezéssel, s az ügyből hosszabb nyelvészeti polémia bontakozott ki. Kertész Ákos egy nyilatkozatában átvitt értelműnek minősítette a kérdéses terminust; mint mondta: kijelentését esztétikailag kell értelmezni, nem tudományosan: „a magyar túlnyomórészt, nagyon sokszor fájdalmasan alattvalói attitűdökkel él és attitűdökkel rendelkezik – természetesen nem minden magyar: ilyen őrültséget nem állíthatok”.

Az Amerikai Népszava szerkesztősége kezdettől fogva kiállt Kertész Ákos írói szabadsága és a “genetikusan” szó esztétikai értelmezése mellett, és visszautasította, hogy éppen rasszisták genetikai, faji értelmezése legyen az elfogadott értelmezés, amely szándékos félremagyarázása az író mondanivalójának, és kizárólag antiszemita célokat szolgál. A “genetikusan” kifejezést mi úgy értelmeztük, hogy alapvetően, meghatározóan, történelmileg meghatározó módon. Senki nem gondolhatja, hogy komolyan és valóságosan “beszél a fákkal a bús őszi szél”. Emellett felidéztük, hogy a hazaszeretet legnagyobb példáit tükröző versekben Petőfi Sándor, Ady Endre és József Attila sokkal keményebb jelzőkkel és bírálattal illetik a “magyarokat”, és azokat az irodalomtörténet nem a magyargyűlölet, hanem a lángoló hazaszeretet példájaként tartja nyilván.

A szélsőjobboldali uszítást átvette a jobboldali magyar kormány, a nyilas értelmezést fogadva el. Orbán Viktor is megszólalt az ügyben a parlamentben, és felszólalása nem a józanságot segítette, hanem az uszítást erősítette. Budapest visszavonta Kertész Ákos díszpolgári címét, a “kereszténydemokrata” kormány olyan törvény meghozatalára készült, amely lehetővé tenné Kertész Ákos Kossuth-díjának visszavonását. A szélsőjobboldali uszítás hatására Kertész Ákost számos fizikai támadás és atrocitás érte. Nem érezte magát biztonságban Magyarországon, ezért 79 éves korában szégyenszemre el kellett menekülnie hazájából, és Kanadában kért menekültstátuszt.

Akarva-akaratlan Kertész Ákos sorsa így összefonódott az Amerikai Népszavával. Vitatott levele az Amerikai Népszaváért való aggódás miatt született. Mi hálásak voltunk Kertész Ákos szolidaritásáért, irodalmi levelét pedig a kor egyik legjobb és legmélyebb elemzésének tartjuk, annak minden szavával – a félremagyarázható, de valódi jelentésében igaz “genetikusan alattvaló” kitétellel együtt – a mai napig is egyetértünk. Magyarország szégyenének, az antiszemtizmus, a fasizmus és nácizmus erősödésének tartjuk, hogy Kertész Ákosnak idős korában el kell hagynia szeretett hazáját, és gyökerek nélkül idegen földön kell új életet kezdenie. Ez az Orbán-rendszer és a kor hű tükre.

Az Amerikai Népszava szerkesztősége és olvasói nevében Kertész Ákosnak jó egészséget, hosszú életet, alkotó energiákat, és egy szabad világban félelemtől és nyilas uszítástól mentes boldog életet kívánunk. Megdöbbentőnek tartjuk, hogy egy Kossuth-díjas magyar írónak egyetlen félremagyarázott szava miatt 80. születésnapján a legtöbb jó, amit kívánhatunk, hogy kapjon menekültstátuszt egy szabad országban, ahol az emberi jogokat és az emberi méltóságot tiszteletben tartják, és nem a II. világháborút kiváltó szörnyűséges náci eszméket élesztik újjá, és nem e szellemiség árnyékában élnek.

Amerikai Népszava Szerkesztősége

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (52 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +64 ( 90 szavazatból)
Kertész Ákos 80 éves, 4.4 out of 5 based on 52 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(50)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

50 Reader’s Comments

  1. Írjon, írjon és írjon. Írja meg, ami történt, ami történik körülötte és körülöttünk.
    Ez az írástudók felelőssége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (83 szavazatból)
  2. Jó, ha a minuszolók jelen vannak. Ez azt jelenti, hogy az idomítójuknak fontos, ami ezen az oldalon megjelenik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (80 szavazatból)
  3. Isten éltesse, Ákos bácsi, erőben-egészségben, bis hundert und zwanzig!

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (70 szavazatból)
  4. Nagyon szomorú történet.
    -
    Ha nem aggódna és nem rendelkezne szimpátiával és empátiával, nem is írt volna semmit.
    -
    Fáj az igazság sokaknak, de hát nem lehet minden cikk, levél, hozzászólás vagy igazság mellé fájdalomcsillapítót és kis kárpótlás jutalom, örömcsomagokat adni.

    Senki sem szereti a genetikai szót de a sok egyebet amit azon kívül leírt, arra is odafigyelhettek volna mert volt bőven tartalom.
    -
    Erős, intelligens ember lehet, ha ilyen tortúrát 80 évesen túlélt és új életet tudott kezdeni.

    Nem bánnám ha nekem csak a százaléka lenne nekem abból ami neki van. Azok meg akik rászálltak azoknak ezreknek együttvéve sincs a töredéke annak ami Kertész Ákosnak van és ez fájt nekik istenigazából és nem a genetikai szó.
    -
    Na ez van.
    -
    Még nagyon sok Boldog Születésnapot Kertész Ákos. Legyen szíves tegye meg azt az apró szívességet, hogy túléli ezeket a ………. na nem jellemzem őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (60 szavazatból)
  5. “… hozzáállása a mindenkori hatalomnak való alárendelődés”
    .
    Kivéve persze, ha az a hatalom előre akarja mozdítani, ki a posványból. Mert azt nem hagyja! A posványát mindenáron megvédi a magyar nép.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (41 szavazatból)
  6. Sok boldogabb születésnapot kívánok egészségben, bőségben. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (50 szavazatból)
  7. Remelem megkapja a statuszat! Bekessegben eljen meg vagy 50 evig! %

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (46 szavazatból)
  8. Bis hundert und zwanzig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (35 szavazatból)
  9. Isten éltesse Kertész Imrét örömben és nyugalomban nagyon sokáig!
    Mindent köszönünk, amit értünk mondott, tett és elviselt.
    Sokszor és sok-sok szeretettel gondolunk rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (45 szavazatból)
  10. Gyula Bognar, Jr.

    Gratulálok és minél hamarabb kezdjen újra írni, publikálni!.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (45 szavazatból)
  11. Izsak Bacs Jeremias

    Ároni áldás:

    Áldjon meg téged az Úr!
    Áldjon meg téged az Úr,
    és őrizzen meg tégedet!

    Világosítsa meg az Úr
    az Ő orcáját terajtad
    és könyörüljön terajtad!

    Fordítsa az Úr az Ő orcáját rád!
    Fordítsa az Úr az Ő orcáját rád
    és adjon békét tenéked!

    (Ároni áldás: 4Mózes 6,24-27)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (58 szavazatból)
  12. Kívánok neki sok erőt,és találja meg a lelki békéjét ennyi bántás után.
    És még egyet… Írja ki magából ezt a rettenetet,ami megnyomorítja az Ő,és mindannyiunk lelkét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (46 szavazatból)
  13. Isten éltesse sokáig, egészségben és boldogságban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (33 szavazatból)
  14. Isten eltesse!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (28 szavazatból)
  15. Drága Ákos , örök megtiszteletés marad számomra barátságunk. Apró ajndék születésnapodra hogy a könyvfesztiválról nem hiányoztak könyveid. Az ABOVO és olvasóid sem felejtettek el. Nekem Évával együtt hiányoztok, de sok tizezer olvasódnak is. Remélem jól vagytok mindketten szeretettel kivánok minden jót születésnapodon. Barátsággal Éva

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (28 szavazatból)
  16. Nagyon boldog születésnapot és sok-sok erőt mindahhoz, ami még vár rá!
    Ő már megmutatta, hogy genetikusan nem alattvaló.
    Tisztelet és csodálat érte!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (31 szavazatból)
  17. Remélem, ez a születésnap sokkal örömtelibb, mit amit itt megélt az utóbbi időszakban. Kívánok további jó egészséget, derűt és sok-sok szeretetet az emberektől áradóan.
    Köszönöm az ominózus sorokat ismét, egyre nagyobb és mélyebb értelmük lesz, mert nap mint nap, egyre világosabban látszik a szavak jelentése.
    Nagyon boldog születésnapot és sikeres letelepedést kívánok, még akkor is, ha fájó az Ön jelenlétének hiánya ebben a szerencsétlen országban.
    Soha nem múló tisztelettel üdvözlöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (20 szavazatból)
  18. Boldog születésnapot! Nagyon sokan vagyunk “szürke eminenciások”, akik nem bírták, bírják Ország Veszejtő munkásságát. Gyökerek nélkül, elfeledve, önkéntes számüzetésben…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (23 szavazatból)
  19. Tisztelt Kertész Ákos! Boldog születésnapot kívánok Önnek. Boldogabbat, mint amilyet mostanában itt megélt. Köszönet írásaiért, köszönet itteni, az AN oldalain megjelent írásaiért is. Bízom benne, hogy olvashatok itt még sok nagyszerű írást Öntől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (24 szavazatból)
  20. Tokeletesen igaza van Kertesz Akosnak lathattuk a mezokovesdi agresszor mai peldajan is, megcsinalni minden aljassagot a hatalomhoz dorgolodzesekent,mintegy a tuleles zalogakent tisztesseg nelkul.
    Isten eltesse sokaig, szabadon,boldogsagban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (24 szavazatból)
  21. Ez most még nem Kertész Ákos országa, ez most még egy kis ideig a Csatáry Lászlók országa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (29 szavazatból)
  22. Ez most még egy kis ideig a Csatáry Lászlók és a Péntek Lászlók országa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (22 szavazatból)
  23. Jó egészséget és hosszú boldog életet kivánunk barátaimmal együtt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (20 szavazatból)
  24. Bis 120!
    (Az a hölgy kívánja Önnek, aki a Radnóti menet végén, a Pozsonyi úton kertje utolsó szál rózsáját adta át tisztelete jeléül novemberben.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (24 szavazatból)
  25. figyelő
    2012. július 18. szerda
    17:56

    Isten éltesse Kertész Imrét örömben és nyugalomban nagyon sokáig!
    Mindent köszönünk, amit értünk mondott, tett és elviselt.
    Sokszor és sok-sok szeretettel gondolunk rá.
    ///////
    Nos, evvel magam is egyetértek, de jelen esetben Kertész Ákos akit köszöntünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  26. Kanadában talán már lehet neki boldog születésnapja – hacsak be nem téved valami magyarokkal fertőzött övezetbe, tisztelet a kivételnek.
    .
    Immár saját ismereteim szerint is, a magyar többsége éppoly hitvány, műveletlen, nyomorék lelkű tapló külföldön is, mint magyarsztánban.
    .
    Kimennek, aztán ott folytatják a hőbörgést meg az acsarkodást, ahol abbahagyták. Ezzel a néppel tényleg nagyon nincs valami rendben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (31 szavazatból)
  27. Isten éltesse erőben, egészségben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  28. Sokaknak az igazság fáj.
    Még sok-sok egészségben teli boldog születésnapot, tisztelt Kertész Ákos! És még sok-sok igazságot, amit az írásai közvetítenek. Köszönjük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (18 szavazatból)
  29. Itt van két követendő példája a szabadság szeretőknek. Két (magyar) hős aki fel merte emelni a szavát a diktatúre ellenében. Most mind a kettőt kivetette magából az ország, el lehetetlenült az életük. Mi ez ha nem Magyarország leminősítése.
    Kertesz Ákos – Izsák Bács Jeremiás
    Nem ők az árulók hanem a Magyar Haza. Amikor a haza árulja el az állampolgárait (ez sok esetben megtörtént, fasizmus/kommunizmus/orbanizmus) akkor nem létezik olyan hogy hazaárulás. Aki ép eszű és megteheti az idejében lelép. Még lehet elutazni EU-ba, még nyitva vannak a határok, de abban a pillanatban ahogy MO kilépett vagy kirugták, már csak az van ami a határon belül maradt. Azt meg nem kivánom senki értelmes embernek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (23 szavazatból)
  30. Kertész Ákos nincs különös fából faragva, olyan mint más, mint mi mindannyian. Ő is boldog szeretne lenni. De nem bír boldog lenni addig, amíg körülötte mások boldogtalanok. Ezért fogott tollat.
    Ha Kertész Ákos véleményt írna ide, ezt írná:
    Köszönöm a barátaim és az olvasóim jókívánságait. Ha kívánságaik szerint Isten éltet még egy darabig, teljesíteni fogom, amit várnak tőlem: írni fogok, mert nem bírok nyugodtan aludni, amíg körülöttem a jó emberek boldogtalanok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (21 szavazatból)
  31. Kedves Akos!
    Nagyon sok boldogsagot, jo egeszseget es gazdag, szines, nem magyar eletet kivanok onnek, hogy legalabb a vege olyan legyen, amiert erdemes volt elni!
    Eljen soka!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (19 szavazatból)
  32. innen
    Köszönöm a figyelmességed és a korrekciót!!!!
    Tök figyelmetlenség és bunkóság volt a részemről, no meg egy cikk amit olvastam K.I.-ről és egy oktatási intézményünkről, ahol a képét letépték a falól.
    .
    Tisztelem és szeretem Kertész Ákost, remélem nem bántottam meg a „névcserével”, mert minden amit írtam NEKI szólt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  33. Mégegyszer mély Tisztelettel köszöntöm Önt Kertész Úr!, születésnapja alkalmából!! Önnek még nagyon sokáig élni kell, a szabadság amely utba van Magyarország felé!!!, azt az Ön Tollának is nagyon köszönhetik a Magyarok!! Szivböl kivánom Önnek, hogy szeretettel vegyék Önt körbe az uj Hazában!!!!!!!! Akik Önt innen eltaszitották !!(Istentöl megkapják mélto BÜNTETÈSÜKET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Isten késik de nem felejt!!!!!!Ezért ´nem itélek mert Isten megteszi helyettem!!!!)
    Nemsokára fogjuk mi!!! ujjongva köszönteni a Magyar-Szabadságot!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Békét-Boldogságot-Egészséget-Isten áldot kegyelméböl: Amen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (17 szavazatból)
  34. Furcsa módon minden egy irányba mutat a náci múlt demonstrálására.
    Egész Európa meg van győződve róla, hogy ilyen moslék nép a magyar, holott csupán az eszelős vezér biztonságérzetét szolgáló hazárdjáték folyik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (16 szavazatból)
  35. Isten éltesse sokáig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  36. Boldog születésnapot! Ő még idejében ment el, mint Bartók vagy Kabos Gyula, vagy Teller, vagy Neumann – nem biztos, hogy az itthon maradottak megérik a legújabb kori magyar fasizmus végét. Orbán még eléldegélhet 30-40 évig is és uszíthatja a magyart a magyar ellen. (amilyen műveletlen, biztos nem ismeri pl. Ceausescu történetét…..)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  37. Kedves Ákos!
    Nálam maradt a Krausz Tamás könyved, már nem volt érkezésem átadni. Hova küldjem?
    Üdvözlettel, és sok boldogságot kívánva:
    Rabi Béla

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  38. Milyen jellemző, hogy egyetlen írókolléga sem mert itt névvel gratulálni…

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  39. Még nagyon sok szépet és jót kívánok Neki tiszta szívemből, úgyis mint személyes ismerőse: Bohus Laci

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  40. figyelő
    2012. július 19. csütörtök
    07:32

    innen
    Köszönöm a figyelmességed és a korrekciót!!!!
    Tök figyelmetlenség és bunkóság volt a részemről, no meg egy cikk amit olvastam K.I.-ről és egy oktatási intézményünkről, ahol a képét letépték a falól.
    .
    Tisztelem és szeretem Kertész Ákost, remélem nem bántottam meg a „névcserével”, mert minden amit írtam NEKI szólt.
    /////
    Természetesen tudom, inkább csak kekeckedtem. Bocsánat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  41. Boldog Szuletesnapot, tovabbi nyugodt, bekes eletet kivanok!
    Magamnak pedig, hogy meg sokszor olvashassam az irasait!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  42. Kedves Kertész testvérem ,kívánom áldjon meg az Úr és plántáljon el a te neked elrendelt bőséged ,örömöd és minden áldásod földjére,szélesítse ki határaidat,és övezzen fel az Ő erejével naponta!Születés napod alkalmából,szeretettel! Sokan nem tudják,Isten az áldást raktatok és a ti megvigasztalásotok által önti ki a nemzetekre és népekre.Mikor megjelenik az Úr és elé állnak majd a nemzetek tárgy lesz az is ki hogyan bánt az Ő szeme fényeivel,választottaival.Aki átkozza őket azt az Úr is lehetővé teszi,hogy átok legyen rajta,aki áldja Izraelt az megáldja az Úr is.Áldom őket és én is áldott vagyok.Az antiszemitizmus teljes pusztulást és romlást hoz úgy egyénre mint nemzetre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  43. 58 eves vagyok, 3. eve idegen orszagban, idegen emberek kozott, idegen nyelvi kozossegben, mas kulturaban nagyon nehez!

    80 evesen hanyszorosan nehez???????
    Milyen orszagga lettunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  44. http://www.ellenszek.hu/index.php/kultura/1068-kertesz-akos-80-eves

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  45. Kedves Raszputyin, ha jól olvasom, idomítottak bőségesen vannak ama (sérthetetlen és mindent tudó) oldalon is!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  46. Simor András: új luzitán dal

    Szeresselek-e ezután is?
    Megengedi a becsület?
    Horthy lova nyihog a ködből,
    s mögötte Szálasi üget.

    Európának szégyenévé
    leszel maholnap, nemzetem,
    hallgassak erről, mit lehet még
    hetvenen felül vesztenem?

    Azt mondták, hallgassak gyerekként,
    bújtatva gyilkosok elől,
    most a gyilkosok unokáit
    látom jönni mindenfelől.

    Lobogójuk leng, nem a tiltott,
    nem az üldözött, az enyém,
    melyet egykoron Rimbaud látott
    bíborlani Párizs egén.

    A munkás nem tudja, mi végre
    engedik meggyűlni a bajt,
    s nem gyámolítják, ahol ő élt,
    az eltemetett gyáripart.

    Vesztes vagyok, de vesztesebbé
    lehetek végül, ezt tudom,
    horogkeresztes csürhe készül
    új menetre régi uton.

    Szitokszavuk hallom naponta,
    leheletük arcomba csap,
    szabad-e sírni, átkozódni
    ezért a Kárpátok alatt?

    Szeresselek-e ezután is?
    Megengedi a becsület?
    Horthy lova nyihog a ködből,
    s mögötte Szálasi üget

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  47. Még nagyon sok boldog születésnapot kívánok erőben egészségben!
    A magyar azóta több ízben bebizonyította Önnek volt igaza.Én kérek Öntől elnézést sok magyar honfitársunk nevében,hogy nem a szülőhazájában ünnepelhette a 80. születésnapját. Remélem eljön még az idő amikor megbecsüljük hazánk meghatározó egyéniségeit .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  48. Tisztelt Kertész Ákos!
    Mélységes tisztelettel köszöntöm önt,születésnapja alkalmából.Kérem önt,hogy a jövőben is ilyen kitartóan,megalkuvás nélkül képviselje mindazt amit a múltban is. Ne vegye el a kedvét,mindaz ami ma Magyarországon történik,kívánom,hogy jó erőben és egészségben érje meg azt az időt amikor szép hazánkban minden jóra fordul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  49. Eldrad 90:43
    “Ezzel a néppel tényleg nagyon nincs valami rendben.”
    Igazad van; jobban mondva “Ezzel a néppel tényleg SEMMI SINCS rendben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  50. Szeretettel gondolok Kertész Ákosra, Mohácsi Viktóriára és a többi elüldözöttre. Hiányoznak, de jól tették, hogy elmentek ebből a rongy galeriországból. Remélem, találtak jobb helyet. Kellemes ünnepeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Újra meghamisította az ATV Kertész Ákost 2013. november 18. hétfő | AN

Az ATV meghamisította Kertész Ákos mondatát 2013. november 16. szombat | AN

Kertész Ákost befogadta Kanada 2013. november 14. csütörtök | AN

Gyarmati Fannit köszöntjük születésnapján 2013. szeptember 8. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos