Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány: Polt alkalmatlan, alávaló ember 2012. július 20. péntek 14:18 | AN Forrás: MTI/Facebook

  • Hozzászólások(132)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány: Polt alkalmatlan, alávaló ember
Budapest – Gyurcsány Ferenc szerint Polt Péternek le kell mondania és bocsánatot kell kérnie tőle; a volt miniszterelnök úgy látja, a legfőbb ügyész megijedt, nem merte vállalni megvádolásának kockázatát. A Központi Nyomozó Főügyészség pénteken bizonyítottság hiányában szüntette meg a Gyurcsány Ferenc ellen hivatali visszaélés miatt folytatott nyomozást a Sukoró-ügyben, öt ember ellen ugyanakkor vádat emelt.
.
Keresztes Imre főügyész arról tájékoztatta az MTI-t, hogy bár a hivatali visszaélés megalapozott gyanúja fennállt, az újabb tanúkihallgatások és a párhuzamosan folyó polgári per eredményére figyelemmel nem lehetett egyértelműen bizonyítani a volt miniszterelnök szerepét a telekcseréről hozott döntésben, mint ahogy az eljárásának a célját sem.
.
Gyurcsány Ferencet azzal gyanúsította az ügyészség, hogy a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatban azért döntött törvényi felhatalmazás nélkül, hatáskörét túllépve a telekcseréről, hogy egyoldalú, jogtalan előnyt biztosítson a befektetőknek. A főügyészség 2011. októberi közlése szerint a befektetőkkel 2008 májusában folytatott megbeszélésen arról döntött, támogatja a cserével történő ingatlanszerzést, és ennek megfelelő feladatokat szabott az illetékeseknek.
.
A volt miniszterelnök mindvégig tagadta, hogy bűnös lenne, koncepciósnak minősítette az ellene indult eljárást, és úgy foglalt állást, a sukorói beruházás majdnem egymilliárd dollárt hozott volna az országnak, és kétezer-ötszáz embernek adott volna munkát.
.
Az LMP országgyűlési képviselője, aki még 2009 októberében hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentést Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ellen, most azt mondta, nem tartja szerencsésnek, ha a politikusok konkrét nyomozati döntéseket kommentálnak, mert a politikának önmegtartóztatást kell tanúsítani az igazságszolgáltatás működését érintő ügyekben. Hozzátette, sajtóhírek alapján a tavaly ősszel közölt gyanúsítás csak kis részben támaszkodott az LMP feljelentésére.
.
A párt ennek ellenére biztos a 2009-es igazában és egyértelműnek tartja, hogy az emberek két évvel a kormányváltás után sem látnak tisztábban a megelőző kormányzati ciklus zűrzavaros ügyeiben. A politikus ezek közé sorolta a sukorói kaszinó-beruházást, a soha meg nem valósuló kormányzati negyedet, a 4-es metrót, a Margit-híd felújítását és az autópálya-építéseket.
.
Schiffer András kijelentette, hogy a beígért elszámoltatás nem más, mint puszta szemfényvesztés a Fidesz részéről, hogy időközönként megcsörgethessék a bilincset a szocialisták feje felett, mivel így tartják szinten saját fanatikusaik adrenalin-szintjét. Hangot adott annak a véleményének is, hogy a kormányoldalnak nem érdeke egy valódi elszámoltatás, mert az azzal fenyegetne, hogy egy kormányváltás után „a fideszes oligarchákat is el fogják számoltatni”. Nyilvánvaló, hogy az elmúlt húsz év politikai elitjét, „a demokratikus kartellt olyan közös bűnök tartják össze, amelyek nevetségessé tesznek részükről minden elszámoltatási ígéretet”, jelentette ki.
.
„A Fidesz elszámoltatási politikája megbukott, Orbán Viktor egyszerűen bepalizta 2010 tavaszán a Hagyó-, a Zuschlag- és más ügyektől megcsömörlött választókat, most már csak az a kérdés, hogy mikor számol el Budai Gyula a kormánybiztosi munkájával”, mondta Schiffer András.
.
Gyurcsány Ferenc blogbejegyzésében a következőként kommentálta a történteket:
.
„Polt tartozik egy lemondással. Utána meg egy bocsánatkéréssel. Hamisan gyanúsított meg egy súlyos bűncselekménnyel, amelyet végül maga sem hisz. Alkalmatlan és tisztességtelen. Alávaló ember.
.
Polt ügyészsége Orbán nyomására azt merte állítani, hogy visszaéltem hivatali hatalmammal, amikor találkoztam egy befektetői csoporttal, akik milliárd dolláros befektetést akartak Magyarországra hozni és én ezt elvileg támogattam. Megáll az ember esze. Elképesztő dolog bűncselekményt konstruálni abból, hogy egy miniszterelnök elvileg támogat egy befektetést.
.
Nincs kétségem, hogy a most megvádolt emberek, köztük Tátrai Miklós, Császy Zsolt, Markó Andrea is ártatlanok. Ha kell, a bírósági eljárásban tanúként is kiállok mellettük.
.
Polt megijedt. Tudta, hogy egy esetleges tárgyalás minden napja pokol lesz számára. Mert vádlója lettem volna. Neki és ’tartójának’, Orbán Viktornak és rendszerének. Nem merte vállalni a kockázatot. Így vesztett kevesebbet. De Polt még most is játszik. Azt mondja, hogy bizonyítottság hiányában nem emel vádat. Álljon meg a menet! Ilyent az ügyészség nem mondhat. Ez a bíróság dolga. Az ügyészség vádol, ha meggyőződött a bűncselekményről, és eljár a bíróságnál, hogy bizonyítsa igazát. Ha nincs bizonyíték az ügyészség kezében, az azt jelenti, hogy koholtan vádolt. Azt jelenti, hogy bűnt kiáltott, mikor nem tudta, hogy volt-e bűn. Ez pedig a szakmai, emberi, morális alkalmatlanság, a mi esetünkben a politikai elfogultság bizonyítéka.
.
Felindultságom nem csökkent azzal, hogy engem nem mertek megvádolni. Mert mi van a kevésbé ismertekkel, az emberekkel, akik csak (!) tisztességesen szolgálták hazájukat, de most a Fidesznek útjában állnak. Őket meg lehet hurcolni? Őket meg lehet vádolni,lehet őket munkahelyükről eltávolítani? Ők fontosabbak, mint én. Mert én megvédem magam. De ők? Velük mi lesz?
.
De van itt még valaki. Schiffer András, aki 2009-ben egy kis parlamenten kívüli párt vezetőjeként pár perc hírnévért feljelentett. Egy férfi, aki a jogállam őrzőjének szerepében tetszeleg, közben hamisan vádol. Szerencsétlen ember. Nem kellene valamit mondanod András? Vagy inkább lapogatod még egy kicsit Gaudi-Nagy hátát? Kompenzálsz? Kinek? Miért?
.
De legyen világos: az ügy nincs befejezve. Sőt, csak kost kezdődik igazán! Vegyék észre: a diktatúra nem működik. De akik segítik, azok jobb, ha nyugtalanul alszanak. Mert egyszer vége lesz. És akkor jönnek a kérdések…”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (63 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +91 ( 103 szavazatból)
Gyurcsány: Polt alkalmatlan, alávaló ember, 4.9 out of 5 based on 63 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(132)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

132 Reader’s Comments

  1. T. Keresztes S. szombat 10:08!+++++++++++++++++++++
    Ha találtak volna Gyurcsánynál okot, már ülne!
    Egyenként fogunk levadászni benneteket és nyakatokban fogjátok érezni a Fidesz hideg leheletét! Ehhez jön még: ha rajtam múlna, a tőlem baloldalon ülő hölgyek és urak nem lennének a Parlamentben!
    Akiknek ez a bagázs bejön csak azt kívánom, hogy ne felejtkezzenek meg arról a mondásról hogy: ma nekem, holnap neked!
    Azok akik a szakmájukat és becsületüket beáldozták a fideszes gyűlöletkeltő, levadászós politikájába, nagyon rövidlátóak, mert ahogy az MSZP után, úgy a Fidesz után is lesz élet, dolgozni is és megélni is kell!
    Lehet, hogy rájönnek egyesek, hogy már csak alig két év a választásokig és nem is biztos, hogy győz a Fidesz?! Talán még nem lenne késő felébredni, de hogy már ideje volna, az biztos!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (42 szavazatból)
  2. Stumpné Bekes Margit

    Orbán ismételeten kudarcot vallott!! Nagy “vadat” akart kilövetni,csak azzal nem számolt,hogy Gyurcsány nagyobb kaliberű politikus és ember,mint Ő!
    Igy hát kódolva volt a kudarc….Ezekután azon kellene elgondolkodnia,hogy Ö alkalmas e az országunk első emberének posztjára! ( elnök csak egy báb)
    Én mindenesetre hittem Gyurcsánynak és hozta is az “eredmény”-t! Büszke vagyok Rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (46 szavazatból)
  3. Stumpné Bekes Margit

    Orbán ismételeten kudarcot vallott!! Nagy “vadat” akart kilövetni,csak azzal nem számolt,hogy Gyurcsány nagyobb kaliberű politikus és ember,mint Ő!
    Igy hát kódolva volt a kudarc….Ezekután azon kellene elgondolkodnia,hogy Ö alkalmas e az országunk első emberének posztjára! ( elnök csak egy báb)
    Én mindenesetre hittem Gyurcsánynak és hozta is az “eredmény”-t! Büszke vagyok Rá. Csak igy tovább Feri!!! Most szégyenkezhetnek mindazok,akik a bűnösségében vakon hittek (Schiffer) és napról-napra alázták Őt és a DK-t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (33 szavazatból)
  4. Kedves zakant!
    Én nem hagyom magam a gyönyörü választási igéretekkel elkábitani, én inkább emlékszem arra, ki mit csinált, mit mondott az elmult négy év alatt!
    Az hogy valakit kedvelek, az nem azt jelenti, hogy feltétel nélkül minden döntésével kritikátlanul egyetértek, én nem tartozom és nem tartoztam még a kedvenc pártom hivőtagozatához sem!
    Inkább az a kedvelt oldal számomra, aki figyelembe is veszi a kritikákat és igyekszik korrigálni a hülyeségeit.
    Azért abban egyezzünk meg, hogy jobb lett volna az szdsz-t közel sem engedni a politikához, mert odalett a nagy hirü oktatásunk, és mindössze annyi telt tőlük, hogy kakaóbiztos számitógépet erőltessenek az óvodákra, nehogy már az a büdös kölök az a pár évet közös játékkal, közös futkározással, közös szabadprogramokkal töltse!
    Nem beszélve a két idegennyelv erőltetéséről, közben elfelejtették megtanitani tisztességesen a magyar nyelvtant, és ez már médiaszinten látszódik!
    odalett az egészségügy, hogy mást ne emlitsek, mint az OPNI bezárását, minek következménye az őrültek köztünk élnek és időnként gyilkolnak! Az MSZP nagy felelőssége, hogy mindezt hagyta, ezért utáltam meg őket, meg GYF-t.
    Hogy az egészségügy átment ingatlanbizniszbe, mert mily véletlen olyan kórházakat, intézményeket zártak be, ami nagyon is értékes ingatlanokat jelentettek. És inenntől kezdve a csuti banda is felhatalmazva érzi magát az egészségügy további szétbarmolására!
    Soroljam tovább? Ugye felesleges!
    Egy olyan dolgot nem tudok felsorolni, ami jót kaptunk volna attól a hála égnek elmorzsolódott párttól!
    Ennélfogva amig emlékezni tudok, az a párt nem létezik számomra, ahova ezek szétszóródtak és gyakorolják a tulélést!
    Példul GYF pártjában!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -20 (30 szavazatból)
  5. T. Za’Kant E-manual
    2012. július 20. péntek
    20:20
    ” maradjon inkább a legkisebb rossz elve, mint a túlzott bizalom.”
    Hát igen ! ‘90-ben még választottunk, de utána az én mondásom szerint mindig a kevésbé rosszra szavaztam. No azért a fidess sosem volt benne. Igen abban egyet értünk egyik politikus és párt sem szent és tévedhetetlen! Ezt bővebben ki lehetne fejtetni, de felesleges. Nekem induláskor az LMP nagyon szimpatikus volt. Most is vannak dolgaik amivel szimpatizálok. De nem tudom megérteni, hogy a minősíthetetlen vezérünk és bandája ellen miért is játsszák a szüzet, hogy Gyurcsánnyal nem! Egy elfogadható magyarázatot még én is megértenék. Ők inkább bizonyos dolgokból meg épp az látszik mintha jobbra húznának nem kicsit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  6. Nos ezt érdemes megnézni, ez ma az ügyészség:
    http://atv.hu/cikk/video-20120720_csaszy_zsolt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. + – Egy korábbi interjúban azt állította, ez az ügy Gyurcsányról szól. A vádemelés fényében is tartja ezt?

    - Igen. Az elmúlt két évben az ügyészség görcsösen erőlködött azon, hogy legalább a vádemelés próbáját kiálló „bizonyítékokat” produkáljon. Ez végül Gyurcsány Ferenc esetében nem sikerült. De a vádlottá váló személyek ellen sincs valójában semmi, sőt. A 40 ezer oldalnyi iratból ki tudtak vágni mondatokat, amelyek a koncepciót alátámasztják. Néhány személy vallomását is sikerrel befolyásolták, majd kérésünk ellenére megtagadták a szembesítést velük. De mindez csak eddig számított: a bíróságon már a vádlottakat is kénytelenek lesznek meghallgatni, és lelepleződnek majd a hazugságok. ‘”
    http://nol.hu/belfold/tatra_miklos__nem_a_vadlottaknak_lesz_kellemetlen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  8. Az egyik vádlott, Tátrai Miklós a HVG-nek arról beszélt, hogy számára még a nyomozás megszüntetését is kilátásba helyezték a Sukoró-ügyben, ha “megoldja a főügyész úr nagy problémáját”, ami neki azt jelentette, hogy Gyurcsányt kellene “feladnia”.

    Az ügyészségnek és a kormányzatnak is el kellene gondolkodnia azon, mekkora felelősség terheli a Sukoró-ügy fiaskójáért, és ebből milyen következtetést kell levonnia – így kommentálta lapunknak Hack Péter azt, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség (KNyF) bizonyítottság hiányában megszüntette a nyomozást Gyurcsány Ferenc volt kormányfő ellen, akit tavaly hivatali visszaéléssel gyanúsítottak meg, vádat viszont ezután nem emeltek ellene. A jogász szerint ezzel az ügyészség a “kisebbik rosszat” választotta, mert rosszabb lett volna, ha presztízsszempontból vádat emelnek Gyurcsány ellen és ezzel a felszínen tartják az ügyet akár a 2014-es választásokig. Ezzel együtt Hack súlyos problémának nevezte, hogy az ügyészségnek “se jogi, se politikai értelemben nincs felelőssége” azért, ha hibás következtetésre jut akár egy gyanúsításnál, akár vádemelésnél. Ami a kormányzat felelősségét illeti, a jogász emlékeztetett, hogy Polt Péter legfőbb ügyésszé választása óta nehéz elhárítani a politikai elfogultság vádját, és ennek gyanúja már tavaly, a volt kormányfő meggyanúsításakor is felmerült. “Amikor politikai ügyek válnak büntetőügyekké, a fő kérdés, hogy látható-e, illetve érvényesül-e az elfogulatlanság és a tisztesség az eljárásban”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  9. Innen az idézet, lemaradt:
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=571051#null

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Egy üzleti partnerem eljött a minap hozzám egy ügyből kifolyólag.
    Persze elkezdtünk politikáról csevegni. Az illető megállapította hogy ami most folyik itt az borzalmas , de ha a Jobbik nyerne az maga lenne a tragédia.
    Ezek után tisztáztuk hogy melyikünk milyen oldalon áll: A srác jobboldali szavazó volt világéletében. Én meg ugye…:D
    Ezek után megkérdezte tőlem :
    ” De hát mondjam meg neki ,akkor kire szavazzon most már ?? Inkább el sem megy . ”
    Mondtam neki mindegy kire szavaz , csak a FIDESZ .-re , meg a Jobbikra ne.
    Két rossz közül mindig a kisebbiket kell választani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  11. Za'Kant E-manual

    Kedves Kommentelők!
    Először is köszönöm, hogy reagáltatok és megtiszteltetek véleményetekkel. Amennyire én látom – és tapasztaltam – az LMP nem egységespárt és nem rendelkezik kiforrott politikai irányvonallal. Egy részük a zöld vonalról jött a politikába, vannak közöttük SZDSZ hajlamúak, vannak politikus hajlamúk, és bizonyára néhany kakukktojás is. A zöldek abban a tévhitben leledztek, hogy a parlamentbe jutva tehetnek valamit (jót, rosszat, butát) a környezetvédelem, ökológia, stb. vonalon. Ezek azzal szembesültek, hogy ez senkit sem érdekel. Schiffer elég kakukktojás de, lassan a partvonalra szorul, ha az “ökos” fiatalok – akik között vannak szimpatikusak is – magukhoz térnek a sokkból és esetleg elkezdenek cselekedni. A kaszinó ügy elég szerencsétlen, és én is úgy gondolom érdemes lenne elnézést kérni. Ami a névválasztást illeti – és ide kapcsolódik a “miben is értünk egyet” – nem rossz név ez. A magyar politika az utolsó 22 éve (csak nem csapda?) kívülről nézve olyan jelzőkkel illethető, mint: bicskanyitogató, vérlázító, hogy fordulnátok fel, elképzelhetlen, döbbenetes – hogy csak a nyomdafetéket tűrőket soroljam. Igen, ahogy egyikőtök írta, ezen akart GY.F. változtatni. Tisztelet neki. Az öszödi beszéd szívemből szólt, és GY.F. máskor is sikeresen fogalmazott olyan stílusban, mely sokunkban keltett szimpátiát. No, de mi történt ehelyett? Tudjuk, nem? Amíg mindkét oldalon gazdasági bűnözők és maffiózok pénzelik – sok közös támogató van – a pártokat és a mocskoskezű, haszonleső politikusfamíliákat, addig ne várjunk csodát. Amíg az antiszemitizmussal, nácizmussal és műbotrányokkal terelik el a figyelmet az újabb lopásokról, amíg senkinek nem veri ki a biztosítéskot, hogy egy volt rendőr milliárdos lett, miközben javarészt közszolga volt, vagy egy szemüveges féreg közpénzek milliárdjait lopja és csalja, egy harmadik csak annyit nyer, hogy ne legyen ciki, miközben az apja a mi pénzünkön kap bányát, amíg bankárok és pénzemberek harácsolt pénzeken virítanak a politikusi pályán és annak közelében, addig nem csak éjjel-nappal fogunk hazugságot hallani, de az igazság lassan bűn lesz. Nem értek egyet a Kertészekkel. Nem az fa rohad, hanem csak néhány ága. Meg kéne már metszeni. De ezt ők is tudják. A történelmet átírják, és a jövő diákjai már eleve trágyát abrakolnak majd. Ide tartunk. Végezetül: Megbocsájtom majd GY.F.-nek az elvesztegetett esztendőket, ha jóváteszi. Furcsa, hogy ez a DK-ban Kádár kapcsán miért nem merült fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  12. Gyurcsánynak tökéletesen igaza van kijelentéseiben mind Schiffert, mind Polt Pétert illetően. Annak ismérvében, hogy a Fidesz Orbán Viktor vezényletével mit tett és főként mit tesz napjainkban is, hogy már lassan a saját maguk által hozott törvénytelen törvényeket is stoplis cipővel tapossák a földbe, különösen undorító, gusztustalan egy Sukoró ügyből kreált ügyet csinálni. Pontosabban, ha volna kedvem röhögnék rajta. Mi az anyjuk kínja bajuk van azzal, ha egy miniszterelnök netán az országa érdekében valami üzleten gondolkodik.Nagyon jól jött volna az a pénz, de főleg a 2500 munkahely teremtés, mindenesetre egy felelős vezetőnek mindenképp megér egy kis gondolkodást. Én már leírtam egy évvel ezelőtt is, hogy itt a hatáskör túllépést Orbán és Martonyi követte el, mikor ők is tárgyaltak a külföldi befektetővel. Akkor ugyanis semmiféle kormányzati felhatalmazásuk nem volt, sima képviselőként jöhettek csak számításba. Az, hogy a Fidesz ilyen és ehhez hasonló koncepciós pereket kreál, még talán érthető is, ha nem is lehet vele egyetérteni, de hogy Schiffer Andrást mi motiválhatta, azt jobb ha nem bolygatjuk, mert nagyon csúnya eredmény születhetne belőle, ha sokat elmélkednénk rajta. Mondjuk mindjárt az, hogy vagy a Jobbiknak, vagy a Fidesznek, vagy egyszerre mindkettőnek be akart nyalni ezzel a feljelentéssel. Annyira kell hogy jogász legyen, ha nem is a legkülönbek közül való, hogy tudja ez a felületes és egyáltalán nem megalapozott feljelentés egy hajítófát sem ér, ehhez tulajdonképpen, ha nagyon meggondoljuk még ügyvédre sem lett volna szüksége Gyurcsánynak, simán meg tudta védeni magát. Így is lett. Ezúttal a hülye jogászokat “ugatta” le és lám-lám el is dugultak, de rögvest. Tudom szinte senki nem akarja elhinni, de Gyurcsány minden ellenkező híresztelés ellenére is van olyan erkölcsi fokon, hogy megteheti nyugodtan ezt. Ő inkább az a típus, aki azt is bevallja, amit más követett el, erre pont az öszödi beszéd jó példa., mikor mindenféle akár évtizedek óta is létező gazemberrel egy napon említette magát is. Holott, mint tudjuk ez így, ebben a formában nem volt valóságos. Kétségtelen Ő is követett el hibákat, esetleg kisebb bűnöket? de például semmi köze nem volt a meglehetősen dicstelen privatizációhoz, már mint kormánytagként, semmi köze nem volt az elképesztő igazságtalan kárpótlási eljárásokhoz, legfőképpen semmi köze nem volt mondjuk az olajszőkítéshez, még miniszteri szinten sem és még holnap reggelig lehetne sorolni azt a sok aljas disznóságot, amit a jobboldali, kormányok (Antal, Orbán) és részben a baloldal is elkövetett még akkor, mikor Gyurcsány nem is foglalkozott ép a politikával. Én például pontosan azért is haragszom Rá, mert teljesen fölöslegesen magára rántotta a szaros bilit ezzel az öszödi beszéddel. Mi a búbánatnak kellett Neki, hogy az igazság bajnoka legyen? Tudhatta volna, hogy olyan darázsfészekbe nyúl, amit sosem bocsátanak meg ezek a gazemberek és alattvalóik, fellebbentette a fátylat olyan disznóságokról, amit mindegyik párt csak a végtelenségig tagadni akart. Mi az , hogy legyünk tisztességesebbek? Most láthatja -egyébként mindenki-hogy kikkel áll szemben, s bár ezt Ő akkor a képzelt sajátjainak mondta, csak hogy ezzel sem ők, sem az ellenzék nem értett egyet. Amit a mostani kormány nap, mint nap tesz, azért már a szomszédban is legalább 10 év börtön járna és nem kellene a bizonyítási eljárás során vért verítékezni. Én csak remélni merem előbb, vagy utóbb végérvényesen el lesznek marasztalva rémséges tetteikért. Orbántól Polt Péterig bezárólag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  13. Nem kell itt keverni a szezont a fazonnal!
    A cikk címe: Gyurcsány: Polt alkalmatlan, alávaló ember.
    Hogy jön ide Horty és Kádár??? Ez a történet nem róluk szól.
    Maradjunk a témánál.
    Schiffer egy gerinctelen gazember! Tegnapi nyilatkozatában hárította Budai beszólását, mely szerint ő jelentette fel Gyurcsányt. Minimum egy bocsánatkéréssel tartozna Gyurcsány úrnak. Úgy tűnik a gerincesség nem az ő műfaja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  14. Jade, mindenben egyetértek veled, de midegy h volt v nem öszödi beszéd, mindenképpen el akarta a potenciàlis ellenfelet takarítani az útból, mindegy mivel rágalmazâssal,a mondatai kiforgatàsával, bármilyen aljasság lehetséges, mert ugyan ovinàl nagy a kűzdőszellem , de kicsi a tehetség, tisztesség pedig valószínű sosem volt.Két különböző súlycsoport, valahogy be kell hoznia a
    lemaradást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  15. Zsigmond:
    “A cikk címe: Gyurcsány: Polt alkalmatlan, alávaló ember.
    Hogy jön ide Horty és Kádár???”
    .
    Én úgy láttam, hogy Polt nem ijedt meg, hanem a Fidesznek nem érte meg Gyurcsányból mártírt csinálni bel- és külföldön, számukra ugyanis Gyurcsány már nem tényező.
    .
    Hozzátettem, hogy Gyurcsány már azért nem tényező, mert Kádárról és Horthyról vallott nézeteivel zsákutcába vezette a DK-t.
    .
    A hozzászólók ellenvetéseire konkrétan kifejtettem Gyurcsány hibáit:
    – úgy határolódik el a Kádár-rendszertől amelynek részese volt, hogy azt gerinctelenül köpdösi és ócsárolja;
    – a kádározást kifogásoló híveit lemunkásőrözte;
    – a beteg Horn Gyulát szülinapján kommunistázta;
    – Horthy bűnösségét relativizálta azáltal, hogy egy kalap alá vette Kádárral;
    – álságos jobboldali eszméket hírdet, azt állítva, hogy bár Horthy bűnös DE “el kell ismerni, hogy a két háború közötti időszak nagy része korlátozott parlamentarizmus volt, amelyben szabadabb volt a sajtó és az igazságszolgáltatás” (e hamis állításait tételesen cáfoltam).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (15 szavazatból)
  16. Za’Kant E-manual
    Fenntartom a véleményemet: az LMP gyökerei közös Duna vízben áznak a fidesszel, az ősbűn a nagymarosi erőmű szakmai kérdésének felhasználása volt politikai célok érdekében. Soha drágább zászlót! Van fogalmad arról, hogy az ország eladósodottságában mekkora arányt képvisel a kieső erőművi bevétel, mennyire ki vagyunk szolgáltatva a külföldi energiaszolgáltatóknak?
    Arról az eszementségről, hogy egy vízi erőmű helyett atomerőművet támogatnának a zöldek! Mert az színtiszta zöldség!
    Majd akkor hiszem el, hogy az LMP VALÓBAN az ország érdekében akar politizálni, ha erről elkezdenek őszintén beszélni, és támogatni a Duna szabályozását. Addig bizony csak a fidesz segédcsapatai a szememben. Rájuk is igaz az orbáni mondást: nem azt figyeljük, amit mondanak, hanem amit tesznek! Az pedig az ellenzéki összefogás akadályozása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  17. hunyadi
    Bár nekem sem tetszik a liberálisok oltárán hozott Kádár-áldozat – elvi és gyakorlati szempontok szerint sem -még mindig a DK-t tartom a leginkább támogathatónak a palettán. A legnagyobb gond az, hogy még mindig nem tudnak a nép nyelvén kommunikálni.
    A Kádár-kérdés szimbolikus: ezzel azt akarják sugallni (illetve ezt Gyurcsány egyenesen kimondja) hogy a Kádár-rendszer ugyan tényleg tudott a kisemberek szintjén szociális biztonságot teremteni (aminek az emléke a jelenlegi egyre jobban bizonytalanabbá váló szociális helyzetben erősen felértékelődik) de ennek emberileg, politikailag, gazdaságilag nagy ára volt.
    Talán elkezdhetnének nem többoldalas esszékbe csomagolva, a liberális tábornak áthallással üzengetve kommunikálni. Egyenesen és nyíltan megmondani, hogy Kádár TÚL SOKAT adott a politikai békéért cserébe, és ezzel elindította az országot egy eladósodási lejtőn.
    Az ország a túlméretezett egészségügyi és szociális rendszer miatt egyre jobban versenyhátrányba kerül, amely egyre fenntarthatatlanabbá teszi ezeket a rendszereket. Ezért BÁRKI lesz hatalmon, arra fog törekedni, hogy az ország teherbíró képességének megfelelő mértékűre szabja vissza ezeket a rendszereket. A baloldal némi szociális érzékenységgel – a jobboldal meg a most is tapasztalható kíméletlenséggel. A választás tehát nem a MIT, hanem a HOGYAN között húzódik. Egyrészt.
    Mert másrészt egyetlen kormány sem foglalkozott az ország jövedelemtermelő képességének fokozásával, a bérmunkás, alacsony hozzáadott értékű termelési szerkezet módosításával. Mert a leépítendő rendszerek csak a jelenlegi szerkezethez és bevételekhez képest túlzottak, mert ARÁNYAIBAN kevesebbek, mint máshol. Tehát ha sikerülne emelni a hozzáadott értéket, akkor azonos %-os arány is akár nagyságrenddel nagyobb abszolút értékű ráfordítást bírna el.
    Ennek meg a globalizáció korában egyetlen módja van: innováció útján a hozzáadott értéket növelni. Ezért tragikus az oktatás leépítése, ezért tragikus az innovációból források kivonása.
    “Nem takarékoskodni (megszorítani) kell, hanem keresni!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  18. Ha nem lett volna egyértelmű: a DK legnagyobb hibája, hogy a vezetősége megint tele van tömve jószándékú, de gazdasági tekintetben amatőrökkel (mint az Mdf volt a rendszerváltáskor) – és pont az ország legégetőbb kérdéséről: tehát a jövedelemtermelés fokozásáról, a gazdaság motorjának beindításáról nem tudnak értelmeseket mondani.
    Anélkül meg minden csak “romkocsmákban merengés” Alap nélkül nem lehet építkezni, és minden felépítménynek a gazdaság az alapja. Nem elég a felépítmény átépítésén gondolkodni! Tudni kell azt is, hogy azt mire építjük.
    És nem elég tudni – hihetően és érthetően el is kell mondani. Na: EZ hiányzik a DK-ból, de ez olyan, mint a demokrácia: a többi mind rosszabb.
    és visszatérve az eredeti témához nem árt felidézni: Gyurcsány az ügyészség előtt:
    http://valami.nolblog.hu/archives/2012/07/21/Ciki/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. A Fidesz elszámoltatási politikája NEM bukott meg!!! Elérte célját és tovább dübörög. Beégette a jobboldali szavazótábor agyába, hogy a baloldali politikusok bűnözők. Tudatosította a sok eljárás megindítását, tehát valami van. Ezt ma Magyarországon 3-4 millió ember el is várja Orbántól, mert megmagyarázza, hogy ő miért sikertelen. Az, hogy most Fletót nem vádolják, teljesen mindegy. Erről szólt a jobboldali média két évig, és az emberek elhitték, hogy bűnös, és most is azt hiszik. Polt csak feladatot hajt végre, profin. Gyurcsányt csak hírbe akarták hozni, és ez sikerült. Már felesleges bíróság elé állítani, az igazság senkit nem érdekel azok közül akik 2014-ben szavaznak. a Fideszre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  20. András+++++++++++++
    – Szinte hihetetlen, hogy vannak még ebben az országban ilyen EMBEREK – Tátrai Miklós és Császy Zsolt – mert leginkább olyanokat látni, mint a pávakörös altájpucolók, szakmát, karriert, tisztességet beáldoztak a mostaniak mellet az ország tönkretételében!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. Egyébként magához a Sukoró telekügyhöz. Amit nem igazán értek: mi a fenének nem vonták ki a csere előtt a művelésből a területet? Kivett területként minden további nélkül el lehetett volna cserélni, nem kellett volna a termőföldre vonatkozó szabályoknak megfelelni (helyben lakás) Igaz, hogy úgy egy kissé magasabbra kellett volna értékelni (nem sokkal: közművesítés nélküli területként) viszont a perekkel együtt már többe került, mint egy kissé magasabb értékkülönbözet térítés. A koncesszió elvesztéséről már nem is beszélve.
    Egyébként a magyar állam támogatja a munkahelyteremtő beruházásokat (átlag 2-3 millióval) tehát a 2500 munkahelyet is támogathatta volna akár 5 milliárddal – amit beszámíthattak volna akár a telek érték különbözetébe is.
    Egyébként valószínűleg ez is történt, csak meg akartak spórolni néhány kört.
    A “zsidóknak adott” támogatást akkor is támadták volna, de a telekügy bombabiztosan állna, és épülne a kaszinó (a konkurens Demján legnagyobb sajnálatára)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  22. Már csak azért sem értem a kivonás előzetes elmulasztását (minden gond ugyanis abból adódik, hogy “termőföldként” cserélték), mert így a kaszinó egy mezőgazdasági területet kapott volna, ami csak 3 %-ig beépíthető, tehát a kivonást mindenképpen el kellett volna érni az építési engedélyezés előtt. Tehát kizárólag a helyi önkormányzat döntésén múlott volna a kivonáshoz való hozzájárulás. Minden normális ember egy ilyen nagy anyagi vonzatú kérdésben biztosra ment volna, és nem jövőbeni reményekre alapozik.
    Az is kérdéses, hogy mi szerepelt az önkormányzat rendezési tervében: mezőgazdasági célú felhasználás, vagy rekreációs övezet? Ha az előbbi: akkor még rendezési tervet is kellett volna módosítani, ha utóbbi: akkor tényleg necces “sima” mezőgazdasági földként értékelni. Ez lehet a különböző értékbecslések magyarázata.
    Valószínűleg Gyurcsány ellen tényleg csak annyi merült fel, hogy a “cserével” való rendezéshez járult hozzá – és nem avatkozott annak szakmai módjába.
    Pedig a bibi ott történt. Kíváncsian várom (már jogászként), hogy Császiék hogyan fognak tudni védekezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  23. Győzött az igazság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. kekec!
    nem is hiszed el mennyire igazad van!
    én munkából mentem volna haza azon a bizonyos délutánon, amikor a vörösmarty téren tartották a “vizlépcső elleni” tüntetést!
    nem járt semmi, le kellett mennem a kis-földalattihoz, és közben hallottam, amit addig még soha, még filmen sem, hogy akasszátok fel a kommunistákat!
    tehát a vizlépcső csak ürügy volt a felforduláshoz!
    a felfordulás megtörtént, de minden sokkal mocskosabban, gyalázatosabban, ellenőrizhetetlenebbül folyik mind régen, nem beszélve arról, hogy naponta omlik össze körülöttünk minden, cseszik szét az életünket és szinte naponta gyujtják ránk képletesen a házat több mint husz éve!
    Amerika az állampolgárait nagyon helyesen! megvédi a világ másik végén is, minket meg a saját hazánkban sem, ez semennyivel sem különb állapot, mintha megtürt jött-mentként élnék más országban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  25. Monnyon le! – És a főnöke is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Győzött a józan ész, örülök, hogy GYF.et nem tudják meghurcolni. Kívánom, hogy legyen ereje megerősödni, politikailag legyőzni a jelenlegi kormányzó pártot, akik mindenkit becsaptak és hazudnak reggel, délben , este, és mindenkit átvernek, az sem igaz, amit kérdeznek( lásd konzultáció).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  27. Remélem Gyurcsány F. megfellebbezi a nyomozást megszüntető határozatot és büncselekmény hiányára fog hivatkozni..!!!
    Örülök a harcias elszámoltató kedvének is, de nem nagyon értem, hogy akkor miért nem tudott ilyen határozott lenni, amikor a jobboldali banda elszabadult Orbán vezetésével, (TV székház felgyújtása, kordon bontás, állami ünnepek megzavarása, magyar gárda stb.) Lehet akkor most nem tartanánk egészen itt. De jobb később, mint soha, és amilyen az adjon isten, olyan legyen a fogadj isten, csak már látnám!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. “Polt alkalmatlan, alávaló ember!” Hazafias kötelességünk, hogy ezt az állítást cáfoljuk, de ez egyszerűen lehetetlen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. gigi – Gyurcsány Ferenc a törvények betartásával gondolta megfékezni a 2006. év eseményeit! A neve mégis szemkilövető lett! Mintha direkt ő parancsolta volna! A sokadik felszólításra a helyzínen maradókra külföldön mi várt volna? A rendőrökre támadókkal külföldön mi történt volna?
    Itthon több tucat rendőr lesérült, oszt mégis a támadók kaptak kártérítést, pedig egyszerűen csak azt kellett volna megkérdezni, hogy a sokadik felszólítás után, mit kerestek ott???????? Csak az orvosilag igazoltan süketek kaptak volna felmentést. A főváros 100 milliós kárát pedig mi, adófizetők adtuk össze!
    Mert nálunk minden fordítva működik, lsd. Balsai semmisségi kreálmánya! Talán, mert pávatáncos a kormányfő és az egész bagázsa fordítva ül a szamáron….vagy egyszerűen nem látnak az altájtakarítás miatt ki a munkaterületből)))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Csakén- igen ez így volt, de mégiscsak a gyengeség jele volt, hogy az állami végrehajtó szervek nem a törvényes kormányt szolgálták, hanem a fidesz védőszárnya alatti mindenféle szervezetekkel játszottak össze.Én nem tudom volt -e lehetőség és ha igen akkor mi, a fidesszel, mint borzalmas ellenzékkel szemben felvenni a harcot.De nagy kár volt mindent rájuk hagyni, az utcai cirkuszokat, a parlamenti minősíthetlenségeieket, a média elfoglalását, mert ez lett az eredménye.Most pedig röhögnek, hogy ők megmutatják, milyen az erős kormány a korábbi gyengekezűvel szemben.(Holott ők gyengítették minden eszközzel.)Én csak remélem, hogy baloldal és GY F is taktikát változtat,mert a demokratikus eszközök nem váltak be. Másképp kell velük beszélni. Nem tudom van-e erre alkalmas ember a baloldalon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Polt nem alávaló ember, hanem alávaló gazember!!
    Bűnözőket támogat és véd.
    orbán és bandája egy gazdasági bűncselekmények elkövetésére szakosodott bűnszövetkezet akik a mi adóforintunkon akarnak meggazdagodni.
    Bizonyítékok vannak rá!!!
    Amennyi mutyi az elmúlt két évben volt annyit nem lehetne felsorolni az elmúlt 20 évbe összesen, illetve bocsánat: 1998-2002 között esetleg. És milyen érdekes akkor Polt volt a bűnbanda jogi képviselője kormányszinten.
    Amennyi pénzt ezek elloptak azért már érdemes lenne a halálbüntetést visszaállítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. november 16. szombat | AN

Százmilliárdot veszíthet a magyar állam 2013. november 16. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos