Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amerika tart a szíriai vegyi fegyverek hurcolászásától 2012. július 13. péntek 12:44 | AN Forrás: The Wall Street Journal

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amerika tart a szíriai vegyi fegyverek hurcolászásától
Washington/Damaszkusz – A szíriai rendszer tagadja, hogy bármilyen tömegpusztító fegyver birtokában lenne, az Egyesült Államok azonban tart attól, hogy a rezsimnek nemcsak vannak vegyi fegyverei, de most, a végórában elérkezettnek látta az időt arra is, hogy a jelenlegi tárolóhelyükről elszállítsa őket, írta a Wall Street Journal. Nem tudni, hova akarják vinni a rengeteg mérget.
.
A hivatalosan be nem jelentett arzenál tartalmazza a szárin nevű idegmérget, mustárgázt, valamint cianidot. Becslések szerint ez a világ jelenleg létező legnagyobb vegyifegyver-készlete.
.
Az Egyesült Államok illetékesei a Journal értesülései szerint nem biztosak abban, hogy mihez akar kezdeni Básár Asszad az arzenállal. Vannak, akik attól félnek, hogy a rendőrállam az ellene tüntető civilekkel szemben veti be a készleteket, mások azt állítják, csak azon van, hogy ne jusson az ellenfelek kezére. Felmerült az is, hogy Asszad későbbi időkre tekintve rejti el a készleteit, amellyel igen komoly zsarolási potenciált lehet képes magának kialakítani.
.
Bármi legyen is azonban a vegyi fegyverek átszállításának oka, egyre több bizonyíték van arra, hogy itt-ott, elszórtan már bevetettek ilyen fegyvert a mostani, immár 17 ezer halálos áldozatot követelt konfliktusban. Egy magát megnevezni nem kívánó amerikai illetékes úgy nyilatkozott a Wall Street Journalnak, hogy „az orrunk előtt” vetettek be tömegpusztító fegyvereket.
.
Victoria Nuland, az Egyesült Államok Külügyminisztériumának szóvivője szerint „több alkalommal egyértelművé tettük a szír kormány számára, hogy a vegyifegyver-készletei biztonságáért felelősséggel tartozik”. Nuland kijelentette: a nemzetközi közösség számonkérésére kell számítania valamennyi szíriai felelősnek.
.
Szíria, amely tagadja, hogy bármilyen tömegpusztító fegyverrel rendelkezne, egyike annak a nyolc államnak, amelyek nem írták alá a vegyi fegyverekkel kapcsolatos 1997. évi konvenciót, így a vegyi fegyvereket megfigyelő nemzetközi szervezeteknek nincs módjukban arra, hogy beavatkozzanak.
.
A szerződést Szírián kívül nem írta alá Angola, Észak-Korea, Egyiptom, Szomália és a csak később függetlenné vált Dél-Szudán. Izrael és Burma aláírták a szerződést, de azt törvényhozásuk később nem ratifikálta.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Amerika tart a szíriai vegyi fegyverek hurcolászásától, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. Mint ha ilyen képeket már láttunk volna Irak megtámadása előtt. Utána bevallották, hogy nem voltak ilyenek. Photoshoppal ennél különb képeket is gyárthattak volna…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  2. “…Utána bevallották, hogy nem voltak ilyenek…”
    .
    - Téves.
    .
    Nem azt “vallották be”, hogy nincs, hanem hogy “nem találták meg”.
    .
    Azért ez nem teljesen ugyanaz. Irak egy Franciaország méretű sivatag, több száz tonnányi eszközt lehet elrejteni úgy, hogy azt soha többé senki nem találja meg, talán még az sem, aki elrejtette.
    .
    Nem is beszélve arról, hogy az iraki gyilkos diktátori banda kb. 150.000 embert mészárolt le vegyi fegyvereivel – a nemzetközi média szeme láttára, történt mindez 1986- 1991- ig.
    .
    Áldozataik: iráni katonák, iraki kurdok, iraki siiták.
    .
    Nem értem azokat a ganaj alakokat, akik ennek ellenére azt merik bőgni folyamatosan, hogy Iraknaknemisvoltakvegyifegyverei…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  3. A kurd ötévesekkel nyilván influenza végzett.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  4. Az…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  5. Tancsa János:

    Atomja valóban nem volt Szaddámnak, mert sikertelennek ítélte meg a kísérletet, de vegyi fegyverekkel nemhogy rendelkezett, de mindenki jól tudja, hogy be is vettette az iráni-iraki háború alatt, illetve az (első) Öböl-háború utáni síita felkelés leverésére. Továbbá joggal tart az USA attól, hogy Szíria kezére került az iraki zsarnok megmaradt fegyverarzenálja, hiszen ha vallásilag nem is (a szír alavita, az iraki szunnita), de politikailag egy tőből erednek, mindkettő a “baathista” nevű (jól írtam?), félig meddig világias jellegű pánarab fasiszta rendszert építették ki.

    Én sokkal inkább tartok attól, hogy az al-Kaida keze közé kerül, amit természetesen nem fog a szír etnikai-vallási polgárháborúra elpazarolni, hanem egyenesen a Nyugatnak fogja szegezni, ellene fogja bevetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. Nagy tudású Animebj
    2012. július 13. péntek
    16:44
    Ez esetben – amit felvázoltál – mi a teendő?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. gipszjakab
    “mi a teendő?”
    Szigorú azonnali nemzetközi ellenőrzés és karantén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  8. Kedves gets!
    Egyet értek veled, bár ragozhatnám, hogy hol kit, mit, mikor és hogyan…

    Az én kérdésem az, hogy mi a célja ennek a hablatynak?

    “Én sokkal inkább tartok attól, hogy az al-Kaida keze közé kerül, amit természetesen nem fog a szír etnikai-vallási polgárháborúra elpazarolni, hanem egyenesen a Nyugatnak fogja szegezni, ellene fogja bevetni.”
    Megismétlem: ………hol kit, mit, mikor és hogyan…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. A “nyugat” pedig nem tud védekezni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. gipszjakab:

    Nem tudom, miért tartasz okoskodónak, én csak logikusan próbálok gondolkodni. Nem vagyok biztonságpolitikai szakember, de talán ettől még leírhatom véleményemet nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Eldrad ! ” Nem azt “vallották be”, hogy nincs, hanem hogy “nem találták meg”. ”
    A nem találták meg sem bizonyság!!!! Persze ez,egyúttal nem jelenti azt,hogy nem volt,de ezen az alapon,kipusztíthatja önmagát és egymást az emberiség! Tudod ezzel az eszközzel azok élhetnek,akik az erősebbek,mint a gojmotorosok, az ügyészség épületében – megtámogatva a hivatal ” hitelével ” !!!!! Te elhiszed,hogy Dániel Péter lépett fel ellenük???? Pedig ezt állítják !!!!!! Tudod a borzasztó az, hogy megtévesztéseinkre sok eszköz bedobható! Többek között ez is, és ez nem jelenti azt,hogy mindig megtévesztésről van szó,de azt igen,hogy meg kell tanulnunk tájékozódni a világban, és meg kell erre tanítani a felnövő nemzedéket is,hogy megtanulják kiszűrni a mocskot, és tisztább lélekkel tudjanak élni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Magyarázza meg,aki beminuszolt,hogy ez a meglátás mitől negatív? Kíváncsivá tett ! Jó lenne róla gondolatokat cserélni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Péter:
    .
    1, Mindez igaz, de nem cáfolja, nem zárja ki, amiket írtam.
    .
    2, Irak vegyi fegyvereinek léte tény, saját lakosságát irtotta vele husszein, meg az iráni katonákat 1986- 1991- ig, mikor melyiket (Fao- szigetek elleni támadás alkalmával elsőnek, “Aszifa” hadművelet alkalmával utolsónak). HULLÁK SZÁMA: kb. 150.000
    .
    3, “…meg kell tanulnunk tájékozódni a világban,…”
    .
    - Igaz, nagyon is; erre valóak a kutatásmódszertani alapvető szempontok.
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  14. Eldrad!

    Amit írsz,azon nem vitatkozom,de a világban nincsen olyan ország,amelynek a birtokában ne lennének fegyverek! Attól függ milyen modon közelítik meg a dolgokat a vezető hatalmak,és hogy mennyiben áll érdekükben – hatalmi,vagy gazdasági szempontból – azok félreállítása,akik az útjukban állnak! Tudom,ez egy általános megközelítés,de mond meg,milyen alapon exportálja a demokráciát, diktatórikusan Amerika? Milyen alapon határozza meg Amerika,hogy ki milyen fegyvert tart,miközben lekezeli az egész világot – minket csak azért nem,vagy igen? mert porszemek vagyunk – bennünket is beleszámítva,csupán az erő jogán?
    ” A nem találták meg ” éppen a bizonyság lenne, de a hangulatkeltés,amely bennünk leülepedett, a bizonyságot is megkérdőjelezheti! Jelzem,amit írsz,nem tudom cáfolni,de te sem az enyémet! Ezt használják érzéseink szintjén,végső soron ellenünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. Péter:
    .
    “…mond meg,milyen alapon exportálja a demokráciát, diktatórikusan Amerika?…”
    .
    - Semmilyen alapon, ez max. egy hülye szlogen volt, nem több. Amiről a jelenkori euro- atlanti (nem csak amerikai) háborúk szólnak, az nagyon röviden arról szól, hogy áthelyezik a háborút az ellenség területére – annak az ellenségnek a területére, mely nyílt, tömeggyilkos, korlátlan háborút indított a civilizáció ellen.
    .
    Civilizáció alatt természetesen nem csak az euro- atlantit érte, pláne nem csak a zsidó- keresztény kulturkört, hanem a buddhistákat, hindukat is, akiket az iszlámnácik szintén el akarnak törölni a Föld színéről, nézd csak meg, mi van pl. Indiában, Thaiföldön.
    .
    “…Milyen alapon határozza meg Amerika,hogy ki milyen fegyvert tart,miközben lekezeli az egész világot..”
    .
    1, Semmilyen alapon, ilyen nincs. Ha másképp gondolod, kérlek, írj róla egy kis esszét ide. A fegyvereit pedig azért veszik, mert a mai technológiával elérhető legjobbakat gyártja, semmiféle kényszer nincs ebben. Nézd meg, kik a legnagyobb vásárlói, és azt is nézd meg, AZOK az országok még kiktől vesznek fegyvereket.
    .
    2, Lekezeli a világot?
    .
    ?????!!!???
    .
    “…supán az erő jogán?…”
    .
    - Az erő jogán nem tesznek semmit, másképpen roppant egyszerű dolguk volna; odamenni, pofán vágni mindenkit, aki beszól nekik, és újragyarmatosítani a világot, a többi angolszász országgal összefogva. Hozzáteszem, szerintem pontosan EZT KELLENE TENNIÜK.
    .
    A katonai, valamint az adminisztrációs erő BŐVEN megvolna nekik ehhez.
    .
    Majd egyszer remélem, meglesz a politikai akarat is hozzá.
    .
    “…” A nem találták meg ” éppen a bizonyság lenne…”
    .
    - Nem lenne.
    .
    A hiány bizonyítéka NEM EGYENLŐ bizonyíték hiányával, ez alapvető logikai és kutatásmódszertani tétel.
    .
    Ami pedig az iraki vegyifegyvereket illeti:
    .
    - Ugye, nem sikerült elolvasni azt a részt, melyben arról írtam nagyon röviden, kiket, mikor, mennyit irtott ki az iraki bűnbanda a vegyi fegyvereivel?
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  16. Mindenki tudja akinek csepp esze van hogy az az irdatlan kamion-oszlop ami elhagyta Irakot Szíria irányában , az amcsik bevonulása előtt pár nappal , nem gipszkartont szállított.
    Most Szíriában lappanganak Szaddám-papa töpféi .
    A tisztaszemű idióta pacifisták képtelenek ezeket a dolgokat lenyelni és hajtogatják a baromságaikat :
    …..nem volt nem volt tömegpusztítófegyver gonosz USA kellet neki az olaj…nem volt ..nem volt..keresték de nemvolt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. Mér baj az ha Amerika ” exportálja ” az ún. amerikai életformát ?
    Meg lehet nézni Németországot és Franciaországot.
    Állandóan háborúba álltak egymással , amióta csak megvannak , míg végül Amerika rendet tett közöttük. Most az Amerikai Életforma szerint élnek boldogan és a háború közöttük elképzelhetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. Igen… és ebben az iraki nemisvoltvegyifegyver- baromságban az a legundorítóbb aljas alpári szemétség, hogy husszein a nemzetközi média szeme láttára gyilkolt halomra több tízezer embert vegyi fegyvereivel, plusz ahol a média nem volt jelen.
    .
    De ezek az állatoki csak recskázzák, szünet és ész nélkül, hogy de nem, de ne,, nem voltakvegyifegyverek…
    .
    Egyébként, a vén sátán szaddam mindent megtett, hogy úgy látszódjon, mintha LENNÉNEK ABV FEGYVEREI, nem is beszélve a tipikus, folyamatos, ökölrázó fenyegetőzésről, hogy “eltörlöm- kiirtom- leradírozom- stb, szóval, ez meg aztán mindennek a teteje.
    .
    De nem, akkor sem… frászt lehet kapni ettől, komolyan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. Az “amerikai életformáról” (egyszer elmagyarázná nekem valaki, mi a lófütyi az???) meg annyit, hogy:
    .
    - Az összes nyomorult, komplexusos kretén ugyebár, Indiana Jonesen, Chuck Norrison, Schwarzeneggeren, Alienen, ET- n, Star Warson, Bon Jovin, Kocakólán, meg ilyeneken nőtt fel, amerikai ruhákról, autókról álmodozott, most meg f…ssák ezt a “zamerikaiéletformamilyenszar”- baromságot.
    .
    Félelmetes, mennyire ótvar, tróger,hitvány magatartás ez…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. Melyik genetikai hulladék minuszol már megint ész nélkül minden kommentre? Kívánom neki, összesen ennyire gerjedjen további, remélhetőleg hosszú, szenvedéssel teli élete során.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. Eldrad
    2012. július 14. szombat
    12:14

    “A hiány bizonyítéka NEM EGYENLŐ bizonyíték hiányával,”,de véres háborúkat – amin jól meg lehet gazdagodni – lehet ezen az alapon indítani,más népek ellen!
    Mond meg,mit keresett Amerika,Afganisztánban,Vietnamban és sorolhatnám?
    Amerika határozza meg,hogy mi a civilizáció és ki a civilizált? Ezeknek a népeknek a működési egyensúlya, az a civilizációs kör,amelyben saját egyensúlyukat megteremtő módon,nem terjeszkedtek túl saját meghatározott határaikon kívül ! Amióta Amerika betette ezekre a területekre magát – mint a felszabadító – azóta több vér folyik ott,mint valaha!
    Ezen az alapon pusztított ki az emberiség népcsoportokat,ezen az alapon pusztította ki Amerika az indián őslakosok nagy részét!
    A te logikai levezetésed igaz, de embertelen! Ezen a logikai sík mentén zajlanak,amióta az emberiség létezik, a véres háborúk!
    Mond Te biztos vagy abban,hogy Amerika azért vonult be Irakba,amit a köztudatba építettek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Geyza
    2012. július 14. szombat
    14:39

    “Mér baj az ha Amerika ” exportálja ” az ún. amerikai életformát ?”

    Azért,mert minden országnak meg vannak a maga kialakult szokásai! Mert minden országnak meg vannak a maga kulturális hagyományai! Nem véletlen,amikor az ember hosszabb időt tölt külhonban, és haza jön, azt mondja de jó itthon! Tudod,nagyon jó a magyar csirke paprikás, de ne vágja senki a szemétbe azért,mert jobb a hamburger!
    Tudod,nem hiszem,hogy Németország és Franciaország az Amerikai import hatására lett civilizált és van békében egymással! Azt gondolom,hogy a kultúrák kezdenek egymáshoz simulni!
    Mindezek után és mellett,nem gondolom,hogy a bölcsek kövét én találtam fel,de azt sem gondolom,hogy Amerika határozza meg,hogy hogyan éljen erkölcsösen és békében a világ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Ha már vannak ilyenek miért ne lehetne szájjel hurcolászni azokat?
    A háburú végén a debreceni pavilon nevű laktanyában lévő enyhe
    hatású összegyüjtött vegyi eszközökből mi is hurcolásztunk.
    Pl Dancs Karola – nagyon útállt – tanárnő is kapott a tanári asztalába
    egy szilárd darabokból álló, szétszedhető könnyfakasztó eszköz darabot
    valamelyik osztálytársamtól. Pedig akkor már régen elmúlt a front, ahol
    lépten nyomon volt szétszórt hadianyag. (mert a front sajnos olyan)
    De akkor nálunk már csaknem rendezett helyzet volt.
    .
    Azért emlitettem ilyen példát, mert ha mi gyerekek akkor hozzáférhettünk,
    felnőttek, szervezetten miért nem tudnának hasonlóan cselekedni?
    Itt a Toldi hasonlat: repül a nehéz kő, ki tudja hol áll meg, kit hogyan
    talál meg.
    .
    Elnézést az ilyen “érdektelennek látszó” történetek emlitéséért, de nem
    mindenki élt háborús időszakban. Igy fogalma sincs, hogy mi történhet akkor.
    Nem lehet eléggé vigyázni, hiszen Japánban – ellenőrzött viszonyokban – már
    alkalmaztak tömegpusztitó harcgázt a metrón.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Ne feledd, hogy itt valóban két (vagy több) dologról beszélünk. Egyik oldalon
    vannak az időben tartósan fennálló dolgok. A másik oldal időben, divatként
    változó “szokások”-ról beszél, ami szorosan kötődik egyes üzleti csoportok
    érdekeihez, melyeknek igen kevés köze van az amerikai életformához.
    Próbáld megnézni egy médiában lévő reklámanyagot hosszabb időtartamot
    átfogóan. Nekem volt alkalmam – hobbim miatt – elektronikai és fotós havi
    kiadványokat tanulmányozva mellékesen észrevenni az un életforma
    reklámanyagának tanulmányozását. Hol van már az a szöveg, hogy minden
    amerikai álma, hogy “X” vállalat “Y” gyártmányú üveglemezre fényképezzen?
    A hosszabb ideig állandóakat nem reklámozza senki, hiszen azok magától
    érthetők.
    Az hogy mennyire jellemző ezek gumicsont szerepe azt láthatjuk Veres Péter
    irásaiból, melyben az amerikai fiatalok CocaCola mámorban fetrengenek.
    Akkor a jampec életmóddal és a kóla reklámmal jellemezték az amerikai
    életmódot. Hová lett már ez a képzelt “varázs”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Elnézést. Lemaradt: az előbbi hszem:
    Gyöngyi Péter 2012. július 15. vasárnap 07:37 irása nyomán jutott eszembe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Péter:
    .
    “…Mond meg,mit keresett Amerika,Afganisztánban,Vietnamban és sorolhatnám?…”
    .
    - Afg: a világméretű tömeggyilkos iszlámnáci terror legfőbb gócpontját számolta ott fel, ezen kívül, áthelyezte az iszlamisták által az egész civilizált világ (zsidó- keresztény, hindu, buddhista) ellen indított irtóháborúját az ellenség területére.
    .
    - Vietnam: a déli állam USA szövetséges volt, melyet megtámadott a bolsevik észak, akit viszont a szovjet hergelt erre. Ezt pedig meg kellett állítani. Hogy lehet ilyen hülyeséget kérdezni? nem tudom, ismerős- e a történettudományból a “feltartóztatás politikája” az ötvenes- hetvenes évekből? Ahogy látom, nem ismerős.
    .
    “…Amerika határozza meg,hogy mi a civilizáció és ki a civilizált?…”
    .
    - WTF?????
    .
    Kérnék kétséget kizáró hivatkozásokat, és egy kis esszét, mikor akarta ezt “meghatározni”, és hogyan.
    .
    “…Amióta Amerika betette ezekre a területekre magát – mint a felszabadító – azóta több vér folyik ott,mint valaha!…”
    .
    - Nem mondod… irak- irán háborúja: másfélmillió halott 8 év alatt, plusz az iráni- iraki önnépirtások, kb. egymillió halott, 10 év alatt (1979- 2003- ig).
    .
    Afg: évezredes önnépirtás, törzsi tömegmészárlások, ismeretlen számú halott, de feltehetően nem pár ezer.
    .
    Amerika hol, mikor produkált ilyet ezeken a helyeken?
    .
    “…Mond Te biztos vagy abban,hogy Amerika azért vonult be Irakba,amit a köztudatba építettek?…”
    .
    A bevonulás okai:
    .
    1, A nemzetközi tömeggyilkos iszlámnáci terrorbandák helyi lekötése, azaz, a háború áthelyezése az ellenség területére (ugyanez áll afg. ra is).
    .
    2, Irak folyamatos, rikácsoló fenyegetőzése, önnépirtás (kb. 150.000 halottal), irán elleni tömeggyilkos háború indítása (kb. 2 millió halott összesen), korábban Kuwait lerohanása – ami az összes környező ország számára halálos veszély volt, de erről tessék szakirodalmat olvasni. John Keegan: Az iraki háború c. könyve kezdetnek megteszi.
    .
    3, Megpróbálták ezek mellett, mintegy mellékesen, demokratizálni irakot; lehetetlen, a helyi mentalitás miatt, ezt belátták, ilyet már senki nem állít. De nehogy már ez a sikertelenség a Zusákok hibája legyen…
    .
    Ha esetleg a Zolajra gondolsz, akkor arra többszörös cáfolat van, MIÉRT NEM a Zolajér’ támadták meg irakot, kezdve azzal, hogy a mai napig világpiaci áron veszik a Zolajat, folytatva azzal, hogy az egész olajháborúnak induló kuwaiti konfliktushoz eredetileg semmi köze nemk volt a Zusákoknak, annál inkább iránnak, szaudiának, az OPEC- nek, és persze magának Kuwaitnak.
    .
    De ez részletesen le van írva a Keegan- könyvben.
    .
    Jó, figyelj ide:
    .
    Jó, figyelj ide, ahogy látom, pár sztereotípián kívül semmiféle ismerettel nem rendelkezel se a geostratégiáról, sem a geopolitikáról, se a hadtörténetről, sem a helyi történelemről, az olyanokat, mint a nemzetközi olajpiac működése, vagy a globális iszlámnácizmus, na ezeket meg hagyjuk, ezekről szerintem soha nem is hallottál.
    .
    Folyamatosan ezt a hülyeséget tolod, hogy “dehát a zusákok mit erőszakoják rá a kulturájukat”, hiába cáfoltuk ezt téltelesen, többen is.
    .
    Kérlek, vagy vedd figyelembe, amiket írok (írunk) neked, vagy ne fárassz minket ezzel. bár, én annak örülnék, ha semmirevaló, szemét blogocskák helyett szakirodalmat olvasnál, és ha már felvetsz egy témát, és erre kapsz bő választ is, akkor azt figyelembe vennéd, nem pedig sokadjára is ugyanazt a hülyeséget tolnád vissza.
    .
    Azt szeretném, ha te is tájékozott lennél, de az olvasás, tanulás, hozzáértők szavainak meghallgatása nélkül nem fog menni.
    .
    Kellemes napot, és tessék beszerezni a Keegan- könyvet, annál jobb szakirodalom nincs az irak- háború- USA témában.
    .
    Eldrad

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  27. Eldrad !
    Én tényleg nem vagyok annyira kiművelt ebben a témában,mint te!
    Ettől függetlenül,egyáltalán nem vagyok biztos abban,hogy mindenben igazad van! De azt hiszem, ennek nincs is akkora jelentősége!
    Tudomásul veszem,hogy ebbe a homokozóba többet nem szállok bele!
    Ettől függetlenül,meglehetősen durva voltál!
    Üdv.
    És további jó szórakozást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  28. Péter:
    .
    1, Ha valaki ugyanazt az értelmetlenséget löki vissza, amikor már harmadjára magyarázom el, mi van, akkor kezdem elveszteni türelmem.
    .
    2, Sértődj meg rám, nem érdekel, de akkor is szerezd be John Keegan: Az iraki háború c. könyvét, olvasd el nagyon figyelmesen. Na, annál mérvadóbb szakmai művet nem ismerek a témában.
    .
    Keegan a legnagyobb hadtörténészek egyike. Nem csoda, nézd meg, ki ő.
    .
    3, Az amerikai életformáról, amit “mindenkire ráerőszakolnak ” (WTF?????)” pedig nem kellene hülyeségeket írnia SENKINEK, de azért az általam felvetettekre lehetne válaszolni, ha már TE belenyúltál ebbe a témába… na, mindegy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  29. Gyöngyikém:
    Francba az olyan országokkal akiknek nem kell az Amerikai Életforma és nincs más vágyuk mint hogy az Amerikai Életforma ( annyit jelent leegyszerűsítve : “Haggyanak nekem békét és én is békét hagyok másoknak “) szerint élni kívánóknak a fejére próbálják robbantani a tetőt , azért mert az Amerikai Életforma szerint élők útjába állnak annak hogy előbb egymás fejére robbantsák a tetőt azok , akik nem kívánnak az Amerikai Életforma szerint élni. ( Memmondotta már eszetet a Kisbush is. )
    Ugyanis az Amerikai Életforma megkívánja a békét !
    Hogy mindenki zavartalanul tudjon bizniszelni a többi Amerikai Életforma szerint élővel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  30. Na, most már nagyjából tudom, mi az az “amerikai életforma”, vagy mifene.
    .
    Köszi, pajtás, :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Amerikai katonák érkeztek Jordániába 2012. október 11. csütörtök | AN

Törökország odavert Szíriának 2012. október 3. szerda | AN

Asszad adta ki a franciáknak Kadhafi számát 2012. október 1. hétfő | AN

Iráni-orosz összeesküvés Szíriában 2012. szeptember 30. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos