Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szapáry tiltakozott a Freedom House jelentése miatt 2012. június 8. péntek 0:20 | AN Forrás: Szapáry. Mainapság aligha könnyű kenyér magyar diplomatának lenni

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szapáry tiltakozott a Freedom House jelentése miatt
Washington/Budapest – Tiltakozott a Freedom House (FH) nemzetközi jogvédő szervezet szerdai jelentésének Magyarországra vonatkozó megállapításai miatt David Kramernél, az FH elnökénél Szapáry György washingtoni nagykövet.
.
A nagyköveti állásfoglalásban Szapáry megdöbbenésének adott hangot amiatt, hogy Kramer a jelentéssel kapcsolatban Magyarország „putyinizálódását” emlegette. „Kiábrándít, hogy valaki, akinek ilyen hatalmas tapasztalata van az emberi jogok terén a posztszovjet térségben, ilyen megjegyzéseket tesz Magyarországról”, mondta.
.
Szapáry szerint a jelentés alapos elolvasása nyomán „feltűnő következetlenség” van a felvezető értékelő összefoglaló túlzóan általánosító vádjai között, amelyek csak politikai kliséket dolgoznak fel újra, és a magyar ügyeknek a jelentésben lévő kiegyensúlyozottabb, „noha továbbra is nagyon politizált” leírása között.
.
„Feltűnőnek találtam, hogy az egész szöveg tele van olyan hipotetikus feltételezésekkel, amelyeket nem lenne szabad szerepeltetni egy tekintélyes emberi jogi szervezet szakmai értékeléseiben”, írta, hozzátéve: magyar részről eddig is, és ezután is elismerik, ha hibákat követtek el a jogalkotásban, de ő tiltakozik a nem helyénvaló összehasonlítások miatt.
.
Szapáry végül javasolta, hogy a lehető leghamarabb tartsanak egy találkozót a jelentés legfontosabb megállapításainak nyílt és kritikus áttekintésére.
.
Mint jelentettük, a Freedom House (FH) a tavalyi helyzetet értékelő, szerdán nyilvánosságra hozott jelentésében Magyarországot az utolsó helyen ugyan, de még a megszilárdult demokráciákhoz sorolta. Ugyanakkor a magyar és az ukrán példán keresztül érzékeltette azt, amit a Közép- és Kelet-Európában, valamint a volt Szovjetunióban érvényesülő antidemokratikus tendenciának nevez.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 9 szavazatból)
Szapáry tiltakozott a Freedom House jelentése miatt, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Ez miért olyan meglepő? Azért nevezték ki oda, hogy Orbán Viktor érdekeit védje, és nem az ország jó hírét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  2. Szapáry véleménye még a nullánál is kevesebbet ér! Gondolom a fél világ összenevet a háta mögött, hiszen mindenki tudja, hogy a jól csengő, ősi magyar név viselője csak egy tányérnyaló lakáj! Egy olyan niemand, aki kilógó nyelvvel csaholva tesz viszontszolgálatokat gazdájának orbánnak, a “lex szapáry” néven elhíresült törvénymódosítással lehetővé tett kinevezéséért. Jellemző, hogy az eddig nyugati demokráciákban élt, a demokráciáról papoló gusztustalan vénember valójában egy gátlástalan diktátor szolgálatában, a magyar emberek valós érdekei mellett felszólalók, és az őt befogadó, igazi nyugati típusú demokrácia védelmezői ellen lép fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  3. Szapáry mit mond az orvosának, mikor úgy diagnosztizálja a nátháját, hogy bizonyos ideje fennálló bizonyos tüneteket szimptomatikusnak ítél, és azt mondja: ez nátha? Hogy nem mondhat ilyet, amíg empirikusan és a Fidesz által elismerten le nem tenyésztette a vírustörzseit a laborban? Ugyan, kérem…. Be lehet a kakit rakni befőttesüvegbe, fel lehet tenni a polcra, és rá lehet írni, hogy lekvár, de attól az még az, ami.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  4. Valaki egyszer azt mondta, hogy a sajtó és a civilszervezetekkel nyílt vitába csak a diktatúrák szoktak bonyolódni. Igaza volt. Úgy szánalmas ez a Szapáry ahogy van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  5. Megőrülök attól, ahogyan az egész falkaforradalmár csapat állandóan azt szajkózza: meg kell várni, hogy hogyan működnek a “törvények”. Ugyan már, egy normális törvény csak egyféleképpen működhet (tudom, a büntetőjogban egy kicsit másképp működhet, mert figyelembe vehetők az előidéző okok és körülmények)! Egy barátom ledöbbent, amikor elmondtam neki, hogy a sajtótörvénytelenség szerint az újságírónak ki kell adnia az informátorát. Velem ez 1979-ben fordult elő, de akkor erre még nem volt törvény, úgyhogy a sajtóetikát alkalmaztam, és nem adtam ki a véleményt nyilvánítók személyét. Bajom nem lett, de előbbre sem léptem soha többet. Most viszont milliós büntetések, házkutatás, rendőrségi zaklatás is érheti a szerkesztőséget. De ilyen pl. az alaptörvény legtöbb zárórendelkezése, amiről a többségnek halvány fogalma sincs. Például az, hogy ha Magyarországot nemzetközi bíróságon elkaszálják, és kártérítést ítélnek meg, a kormány ennek kifizetésére külön adót vethet ki! Vagy, hogy az MSZP az MSZMP utódaként felelős annak minden tettéért és akár be is tiltható. Most még csak az MSZP…
    Árulkodó a nemzeti együttműködési izé első mondata: “Legyen béke, szabadság és egyetértés.” Úgy kellett volna írni, hogy “egyet értés”. Én elfogadom, hogy a fideszesek mást gondolnak a vallásról, a gazdaságról, a nemzetről, mint én. De nem értek vele egyet. Ez a Szapáry meg úgy tűnik megmaradt “keresztény, nemzeti arisztokratának”, pedig tanulhatott volna a mégiscsak sikeresebb arisztokrata család sajnos már elhunyt fiától, Habsburg Ottótól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  6. “… magyar részről eddig is, és ezután is elismerik, ha hibákat követtek el a jogalkotásban ”

    Hogy nem sül le a pofájáról a bőr! Ekkorát hazudni!
    Úgy tűnik, ezek az egész világot hülyének nézik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  7. Engem pedig KIÁBRÁNDÍT, ELSZOMORÍT ÉS DÜHÍT, hogy országomat egy ekkora ovi seggnyaló, tehetségtelen és jelentéktelen kis senkiházi nulla képviseli az USA-ban :-(((.
    .
    Szerezz örömet a csuti patás elmebetegnek, dugd vissza a nyelved a hátsó felébe és DUGULJ EL !!!
    .
    oszt jónapot

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  8. A Szapáryakról, bár már 1452-ben megemlékeznek róluk, a magyar történetírásban nem sok olyan cselekedetüket jegyeztek fel, ami döntően befolyásolta volna az ország sorsát. Volt egy kis csetepaté a törökökkel, volt egy kis koronaőrség, volt egy kis fiumei főbíróság, de eleddig jobbára a gasztronómia kedvelői emlegették a nevüket a Szapáry – máj, és a Szapáry – torta kapcsán. Az a gyanúm, hogy sokkal jobbat tenne nekünk magyaroknak a napjainkban élő Szapáry, ha inkább ő is a konyha környékén hagyna maga után maradandó nyomokat az utókorra, követve ősei jól bevált szokását!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  9. Meglátjuk nemsoká, commandante, lesz még elnevezve erről az élőlényről Szapáry-desszert is (= orbánc-bélkrém).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  10. Nem becsvágyam arra alkalmatlan brossúra-szövegek érdemi elemzése, ezért csak egy kiragadott félmondatra összpontosítok. Ez az egy viszont, minthogy önmagában hordozza az összes többi minősítését, figyelemreméltó. A feltételezhetően kitűnő Szapáry nagykövet egy helyütt a következőképp indignálódik: „Feltűnőnek találtam, hogy az egész szöveg tele van olyan hipotetikus feltételezésekkel…”
    A feltételezhetően pallérozott Szapáry nagykövet ezek szerint felrója a Freedom House-nak, hogy jelentése hemzseg a feltételezésen alapuló (vagyis hipotetikus) feltételezésektől. Jogos a dohogás, mert az ilyesmi tényleg feltűnő. Feltételezésem szerint nincs is ember, aki ugyanígy meg ne sértődne a helyében.

    Feltételezem, nincs ember aki ugyanígy meg ne sértődne a helyében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Hát én megbolondultam, hát én megbolondultam, hogy mindent kétszer mondok, kétszer mondok… Elnézést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Szapáry nem több, mint nagyképű, hülye majom, aki fejjel beszorult orbánc hátsójába.
    (Igaz, ezzel keres egy valag pénzt…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  13. Leslie G. Charteris

    @Kyolla Jó a szemed! Ha valami szakértő elemezné, hogy milyen belső folyamatok mondatnak ilyet az emberrel, hogy ” hipotetikus feltételezés” !De lehet, hogy egyszerűbb a dolog: 1. Szapáry is abba az életkorba ért, amikor a demencia kezdi szedni az áldozatait. A művelt francia ezt úgy fejezi ki, hogy ” Vén hülye ! “.
    2.Valószínű, hogy csodálatos karrierjének az a csúcsa( legalább is a maga szempontjából ), hogy ő a washingtoni magyar nagykövet.Hogy a két ország közötti jó kapcsolat elmélyítését is följegyzik-e a nevéhez kapcsolódóan, az kérdéses.Ő most az Orbántól kapott megbízást teljesíti.Minden egyéb kevésbé fontos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. Leslie G. Charteris
    2012. június 8. péntek
    17:52
    Asszem, az, hogy ez demencia volna, csak rosszhiszemű föltételezés. Elvégre nem elvárás egy magas beosztású diplomatával szemben, hogy képes legyen értelmesen beszélni. Én például hallottam már olyan még sokkal magasabb rangú sportdiplomatáról is, akinek még írni sem kellett tudnia, elég volt, ha a nevét oda bírta firkantani valahova. Disszertáció alá, meg egy nagy kalap törvény alá, attól függően, hogy éppen mit kívánt tőle a haza. Ne legyünk túl szigorúak, úgyhogy csókolom a kisztihandját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. Na ettől a tiltakozástól rettegett a pénzvilág!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Lex Szapáry úr, hát hogyne lenne itt demokrácia!
    Az összes visszamenőleges tv. az is mind demokratikus, a lex-tv-k. pedig mindezt csak még jobban megerősítik)))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. A Nagy Magyar ov törvénye:
    1 § Minket csak dicsérni lehet és szabad, mert Mi (ov) csak tökéleteset alkotunk.
    2.§ Akinek nem tetszik, amit Mi csinálunk, az forduljon fel.
    3.§ Aki kritizál Minket, az aljas, hülye, stb.
    4.§ S…gnyalóink minden bírálatot kötelesek visszautasítani – olvasói levélben, nyilatkozatban, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Naná, hogy tiltakozott!
    Hiszen a “személyre szabott törvénykezés”, azaz a hírhedt “Lex Haverok” egyik első példánya volt az, amikor ennek a vén talpnyalónak külön törvényt hozott a Felkapaszkodott Alcsúti, a Lepisilt Lángelme Kétharmada annak érdekében, hogy 70 (HETVEN!) éves kora ellenére is nagykövet lehessen! “Találva” érezte magát a rozzant Orbánbérenc!
    Jut eszembe! Szapáry nem egy szegény ember. Hetven esztendős korára elég sok dolgot elért már (mondjuk OVi ánuszrózsájának nyelvével való rózsaszínen tartását már 1998-2002 között). Mijafaszt akar még?! De úgy őszintén!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  19. Miért? Nincs igaza Szapárynak? “…Magyarországot az utolsó helyen ugyan, de még a megszilárdult demokráciákhoz sorolta.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Leslie G. Charteris

    A Nagy Demokráciához egy újabb – már jelentéktelennek tűnő adalék. Ismerősöm -szakszervezeti vezető a középoskolában – meséli, amikor a peidagogosz-sztrájkról kérdeztem, vajon ő volt- e.Á- dehogy! Vasárnap délelőttre tenni, az agyatlanság- a peidagogosz anyák otthon főzőcskéznek.A másikok pedig, hogy a fene sem akarja, hogy levideózzák az embert.Ezt mondja a szakszervezeti vezető. Biztosan csak egyedi, elszigetelt esetről van szó, tehát szapárinak igaza lehet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Leslie G. Charteris

    A hejesírás most sem jött össze, fölveszek egy korrektort!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. talalom 2012. június 8. péntek 13:22
    Ez a vesztett per esetén a néppel fizettetjük meg technika is a diktatúrák sajátja. Lásd még: élő pajzs.
    Szapáry meg EGYMAGA vagy 1-2 %-os GDP arányos államadósság növekedést okozott azzal a HAZAÁRULKODÁSSAL, hogy befújta az Uniónak, hova dugták el a fideszesek a csontvázaikat, amit aztán Gyurcsányékkal rakattak vissza. Ezért lepte meg 2006-ban a mérték még Gyurcsányt is.
    Ennyit az I.Orbán “csökkentette” az államadósságot jobbos mantráról. Ami abszolút értékben sem igaz, mivel 6000 mrd-ról 9000 mrd-ra NŐTT, azaz másfélszereződött 1998-2002 között. Mondom: csontvázdugdosás nélkül számítva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. szendam 2012. június 8. péntek 21:58
    .
    Az nem lehet, hogy nem veszed észre, hogy akik ide írnak, általában tudnak társaságban viselkedni és kulturáltan fogalmazni. Te miért nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  24. kekec
    “Szapáry meg EGYMAGA vagy 1-2 %-os GDP arányos államadósság növekedést okozott azzal a HAZAÁRULKODÁSSAL, hogy befújta az Uniónak, hova dugták el a fideszesek a csontvázaikat, amit aztán Gyurcsányékkal rakattak vissza.”
    .
    Kifejtenéd kicsit bővebben? Kösz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Kekec (ma, 08.47) ez volt a Magyar Fejlesztési Bank és autópálya-történet? Elég régen volt, de valami ilyesmire emlékszem, hogy ov első kormányzása idején nem számolta bele az államadósságba azt a pénzt, amit az MFB-be tett és az MFB-n keresztül állami hitelből finanszírozott építéseket? Kérlek én is, fejtsd ki bővebben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Én meg Szapáry tiltakozása ellen tiltakozom! Nagyon erőteljesen! És minden lehetséges helyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. A besúgással Szapáry saját maga dicsekedett el. A mérték pedig 1 %:

    Gazdasági kilátások és kockázatok
    ” Becsléseink szerint a költségvetési hiány 2006-ban eléri a GDP 1o
    százalékát (ESA’95 szerint, illetve a GDP 8,5 százalékát a nyugdíjreform miatti korrekcióval számolva). Ha azonban néhány közelmúltbeli állami és magánszféra társulásából (PPP) eredő hatást is figyelembe vesszük, ami indokolt lenne, akkor a hiány a GDP közel 11 százalékára rúgna….”
    A magyar gazdaság külső sokk esetén bekövetkező megrázkódtatásnak való kitettsége megítélésénél a kulcs mérőszám a növekvő állami és külső adósságráta. A folyó fizetési mérleg hiánya ebben az évben várhatóan meghaladja a GDP 9 százalékát, és csak fokozatosan csökken majd a GDP 7 százalékára 2010-re. 2006 végére az államadósság várhatóan eléri mintegy a GDP 65 százalékát, nem számolva néhány jelentősen eladósodott
    állami vállalat adósságával, az államilag garantált adóssággal és a közelmúltbeli PPP-k miatti adóssággal, amelynek egy része valójában az állam könyveibe tartozik.”
    http://www.mnb.hu/Root/Dokumentumtar/MNB/A_jegybank/eu/A_jegybank/eu_imf/mnbhu_imf3/088a_0606_Concluding_hu.pdf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Szapáry még nem tudja, hogy mit sem számít az, amit gondol, mert akárhova is helyezte az élet, nem mindenek fölötti és überelhetetlen a véleménye! Mit ér az a nagykövet, aki egy jogvédő szervezet véleményéhez, egyet nem értését nyilvánítja ki? Talán bölcsebb lett volna, ha nem szólal meg! Ahhoz viszont nem elég diplomata! Ezért van igaza a Freedom Hous-nak! Egy Putyinizálódó ország diplomatája – hogy dolgát jól végezze – csak így nyilvánulhat meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Cseppfolyóssá vált a megszilárdult demokrácia 2012. június 7. csütörtök | AN

Súlyosan sérültek a fékek és ellensúlyok 2012. június 6. szerda | AN

Szabadság van, ha beledöglünk is 2012. május 25. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos