Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem volt újabb zsidóverés 2012. június 13. szerda 15:45 | AN Forrás: Index

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem volt újabb zsidóverés
Budapest – Nem azt a férfit mutatta be az RTL Klub híradója egy rasszista támadás áldozataként, mint akit valójában megvertek. A támadás időpontja sem stimmelt a híradásban. A nyilatkozó főrabbi is kiakadt, írta az Index. A téves híradás képezte az alapját az Amerikai Népszava ma reggeli összeállításának is.
.
Egy hetven év körüli idős férfit vertek meg származása miatt pénteken a belvárosban, adta hírül kedden az RTL Klub híradója. A riportban képi bevágással meg is mutattak egy bottal közlekedő idős férfit, aki a riporter szerint arcát és hangját nem vállalta ugyan, de elmesélte, hogy hazafelé tartott, amikor fiatalok támadtak rá, akik földre lökték és arcát ütötték ököllel, zsidó származását hangoztatták, és azért bántalmazták. A férfi helyett Fröhlich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija vállalta a szereplést a riportban. Fröhlich mondta el az eset körülményeit: „látták rajta, hogy zsidó, szakállal, fedett fővel, belekötöttek és végül megverték”.
.
Az Indexhez érkezett jelzések szerint azonban a híradás több pontatlanságot tartalmazott. A rasszista inzultus nem a bemutatott 70 éves idős embert érte, hanem egy 58 éves férfit, és mintegy másfél hónapja történt a Kertész utcában. Erről a történetről az Amerikai Népszava is beszámolt, kérésére nem azonosítva a sértettet.
.
A pontatlanságokat megerősítette az Indexnek a híradóban szereplő Fröhlich főrabbi is. Fröhlich értetlenségének adott hangot, mert mint mondta, az interjú felvételekor az eset körülményeit tisztázták a riporterrel, a leadott anyagba mégis más szerepelt.
.
Kotroczó Róbert, az RTL Klub hírigazgatója az Index kérdésére elmondta, belső vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben, mert azzal, hogy a riporter nem a sértett személyről készült vágóképeket használta a híranyag elkészítéséhez, súlyosan megsértette a csatorna vonatkozó szabályait. A szerda esti híradóban visszatérnek az esetre, a csatorna pedig elnézést kér az érintettektől, valamint a hírt átvevő médiumoktól.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 9 szavazatból)
Nem volt újabb zsidóverés, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Ismétlem, nálam az RTL Klub a távkapcsolón, törölve!
    Ezt nem lehet megbocsájtani!!
    Olyan mint lőpor raktárba rágyújtani.
    Tombol a jobboldal, ez miatt is, akinek rossz a gyomra olvasson el egy két hozzászólást a kurucon.
    Ezt magyarázza meg a hírigazgató.
    A fenébe, kivagyok akadva, nem kicsit, nagyon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  2. Teljesen mindegy , nem ez számít már.
    Hanem az hogy ha ilyet hall az ember akkor nem is csodálkozik !!
    EZ ITT A BAJ !
    Ezelőtt három-négy évvel az ilyesmi azért eléggé elképzelhetetlen volt.
    ( Gyurcsány a hibás. Tűzzel-vassal kellett volna fellépni , az 1947.-ik évi Párizsi Békeszerződés betűjének értelmében a rasszizmus újjáéledése ellen. Az nem kifogás hogy az előző kormányok sem tettek semmit. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (23 szavazatból)
  3. Hogy egyáltalán megtörténhetett (mindkettő, a másfél hónappal ezelőtti eset és az RTL provokáció), jól mutatja azt a felfokozott idegességet, amit ártunk és ormányunk aljas fasiszta tevékenysége okoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (22 szavazatból)
  4. Akkor a zsidó, az kacsa volt,
    vagy ez az egész egy Eltolcsy tündérmese.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  5. Teljesen mindegy ki van hatalmon, a média folyamatosan ferdít.
    Több alkalommal tapasztaltam, ráadásul nem is politikai események kapcsán.
    A lényeg, minél nagyobbat durranjon, ami valójában történt az mellékes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  6. Úgy látszik, nem csak az MTVA-nak van hírGYÁRTÁSI részlege!
    Ezt a történetet nem lehet “tévedtünk”-kel elintézni, mert a “hír” is és a cáfolat is indulatokat gerjeszt(het)! Gondolok itt arra, hogy amikor leadták a “hír”-t, akkor is zsidókról, amikor cáfolják, akkor is róluk van szó, őket emlegetik.
    Kis idő múlva megjelenik a “kabátlopási szindróma”: “valami lehet a zsidók körül, mert kétszer is foglalkozott velük az RTL!
    Ha zsidó vallású lennék, minden fórumon követelném, hogy bármilyen, törvénybe ütköző tettnél mondják be az illető vallását, vagy jegyezzék meg, hogy felekezeten kívüli!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  7. Az RTL Klub ilyen…, kreálja a híreket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  8. Ide tartozik:

    Az RTL Klub megvált a zsidósága miatt bántalmazott férfit pontatlanul bemutató riporterétől | MON
    http://www.mon.hu/az-rtl-klub-megvalt-a-zsidosaga-miatt-bantalmazott-ferfit-pontatlanul-bemutato-riporteretol/2006850

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  9. gondolkodo!
    Üdvözöllek!
    Ez is haladás, de ennek jobban örültem:
    .
    “Kitiltották a szélsőjobbosokat a szászországi tartományi gyűlésből
    Tiltott ruházat viselése miatt szerdán ideiglenesen kizárták a németországi Szászország tartományi törvényhozási munkájából a szélsőjobboldali Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) képviselőcsoportjának valamennyi tagját.
    A nyolc képviselő a neonáci körökben népszerű Thor Steinar ruházati márka trikójában jelent meg a tartományi gyűlés (Landtag) ülésén. A hét férfi képviselő zakót, a frakció női tagja blézert viselt a trikó felett, majd amikor egyikük a Szászország országimázsának alakításáról szóló vitában a felszólalását megkezdte, trikóra vetkőztek. A Landtag elnöke megszakította az ülést és felszólította a képviselőket, hogy cseréljék le ruhájukat elfogadható öltözékre. A politikusok többszöri felszólításra sem tettek eleget az utasításnak, mire az elnök úgy határozott, hogy távozniuk kell és nem jelenhetnek meg a következő három ülésen. A képviselők csak akkor vonultak ki az ülésteremből, amikor rendőrök jelentek meg, hogy kivezessék őket.
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=559957&referer_id=friss
    .
    Így kell, és nincs vita.
    Orbán mentes, szép álmokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  10. Gondolom felugrottak a mozgó vonatra vitetni magukat, mert ahogy @Geyza írta ezen a híren nem csodálkozik senki, i.e. hiteles és nem fenyegeti a lebukás veszélye.Tehát lesz még több ilyen is, hálás témát találtak. Ezzel együtt gondolom elég inzultus érheti a zsidókat ami viszont nem is fog sem kiderülni, sem a sajtóba kerülni. Sajnos az antiszemitizmus Magyarországon ma köztudott és az erről szóló hírek hiteles tudósításként élnek.

    -
    Persze érdekes lenne belátni a színfalak mögé, kinek állt ez az RTL Klubbot kompromittáló húzás az érdekében. Vagy ha nem kifejezetten erre ment ki a játék akkor mi volt a riport bedobó személy vagy személyek konkrét elképzelése a végkifejletről és mit vártak, ha egyáltalán alaposan átgondolták a dolgot előre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  11. Tegyük élhetővé !

    más.
    .
    (nekem órákon keresztül nem jött be a nepszava.com)
    hsz.:

    Klubrádiós betelefonálótól hallottam, hogy a zOrmány erdélyi családokat telepített be MO-ra.
    Ebben lehet valami igazság, mert nekem is feltűnt a sok hosszú fehér szőrös ködmönös asszonyok olyan helyen , ahol eddig ilyet nem láttunk, a napközben sétálgató cigány népviseletes hoszzú fehér szoknyás hölgyeket, megszaporódtak a hosszú hajú hatalmas piros masnyis polgárok ott , ahol 20-30 éve ilyet nem láttunk. (emberrel beszélgettem , valóban Erdélyből jöttek. munkaerejét többször is kéretlenül felkinálta)
    Tudatos szavazó állampolgárok ők ? Magyarból ?
    Miből élnek , ha napközben az utcán vannak ?
    .
    admin törölhetsz, de ez nem rasszista megjegyzés. állampolgári kiváncsiskodás, hogy tudott ennyi erdélyi cigány család házat venni MO-on, miből él ha sem ember, sem asszony nem dolgozik (látszólag). eddig nem volt szokás az utcánkban leenni az utcai fákról a gyümölcsöt.
    (úgy gondolom ilyen információknak is van helye a nagyrabecsült médiátokban, mert sok apró információ morzsából összerakhatjuk az igazi valóságképet, amit a magyar állampolgárok pénzén fizetett médián keresztül nem kapunk meg. és ennek köze van a MO-i választásokhoz is.Az Interneten felvétel van Kövértől szájából arról, hogy a szegények szavazatát vehesse meg a magyar állam)
    .
    Kérdem én a magyar néptől, akkora jó üzlet 20 évet tanult , képzett orvosokat, mérnököket, közgaszdászokat, művészeket ..stb… elkergetni az országból, és gyengén képzett emberekkel feltölteni a mennyiségi hiányt ?
    Kérdem én a magyar néptől, ennyire jó üzlet vaknak és vágóhídi birkának lenni saját hazában ???
    .

    További jó munkát kívánok a nepszava.com-nak , az irások tetszenek !!
    Dolgozzunk együtt azon, hogy a Bibokolesz-diktátorok bukjanak minnél előbb meg !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  12. Mi a baj a lőporraktárbanvaló rágyujtással ? Igen gyujtson rá…. az ellenség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Az RTL de még TV2-nek hívott csigatévé is szégyelje magát! Lassan ott tartunk hogy be kell tiltani a kereskedelmi tévéknél a híradást, és ezekután csak és kizárólag filmeket játszhatnak a műsoraikon, no meg sportot!
    Nem tudom elhinni hogy eme két csatorna külföldi tulajdonosai ezt hagyják! Én a helyükben már alapos tisztogatást tartottam volna és akkor az ilyen Azurák Csaba féle barnaarcúak már nem rontanák ott a levegőt….félelmetes volt ahogyan a választások előéjszakáján a fentebb említett magát felelős riportenek nevező egyén az élő kamerák előtt este 10:00 körü oboázott és golyót nyalt az akkor még kampányoló me-nek!!!! Gyalázat…..ezek miatt is tartunk itt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. ” Én a helyükben már alapos tisztogatást tartottam volna és akkor az ilyen Azurák Csaba féle barnaarcúak már nem rontanák ott a levegő” Dybbuk! Neked Azurákkal az a problémád, hogy barna az arca?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. ” Azurákkal az a problémád, hogy barna az arca?”
    Pontosítok “Dybbuk” helyett is ha nem értenéd!
    Azért barna az arca mert a nemzeti büszkeségünk a felcsúti maradona seggének állandó nyaldosása közben akaratlanul is szaros lesz az arca. Már pedig a szarnak köztudomásúlag barna a színe nagy általánosságban.
    Érted már?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  16. #
    Avi
    2012. június 16. szombat
    08:54 Hát igen a rasszizmus és a seggnyalás között azért jelentős különbség van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Adományokat gyűjt a Dohány utcai Zsinagóga 2014. március 12. szerda | Bartus László

Kivonulhat az RTL Klub Magyarországról 2013. május 26. vasárnap

Két év letöltendőt kapott a nyilas garázda 2012. október 15. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos