Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb zsidóellenes incidens a belvárosban 2012. június 13. szerda 10:02 | AN Forrás: MTI/NOL/HVG/RTL/Új Kelet/AN

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb zsidóellenes incidens a belvárosban
Budapest – A Dohány utcai zsinagóga szomszédságában vertek meg egy idős férfit zsidó származása miatt – hangzott el az RTL Klub Híradójában. A rendőrség közösség tagja elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Egy fő- és egy vezető rabbi nyilatkozata a magyarországi állapotokról.
.
Egy hetven év körüli idős embert állítása szerint zsidó származása miatt vertek meg a belvárosban, jelentette az RTL Klub kedden este. Az idős férfi arcát és hangját nem vállalta a kamerák előtt, de elmesélte, hogy fiatalok támadtak rá, akik zsidó származását hangoztatták és bántalmazták.
.
A férfi hazafelé tartott pénteken, amikor megtámadták. A híradónak azt mondta, még mindig fél, ezért nem akarja, hogy az arcát mutassák. A rátámadó fiatalok először belekötöttek, szidalmazták, majd lökdösték, ököllel ütötték, elgáncsolták, végül pedig megverték.
.
.
2012. A jövő elkezdődött
.
Az eset pár száz méterre történt a Dohány utcai zsinagógától, a területen sok a térfigyelő kamera. A BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya közösség tagja elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettesek ellen.
.
Ez a negyedik zsidóellenes incidens, amelyre Budapesten sor került és amelyről az Amerikai Népszavának tudomása van. A korábban tettleges bántalmazottak között volt egy alkatilag vékony, zsidóságát külsőségeiben is felvállaló fiatalember, aki igennek felelt arra a kérdésre, zsidó-e, támadói ezután estek neki. A másik eset nagyon hasonló volt a mostanihoz, idősebb embert pofoztak meg és rugdostak össze imáról hazafelé menet ittas magyar hazafiak. „Csupán” verbális inzultus áldozata lett Schweitzer József volt országos főrabbi, akit ugyan nem vertek meg, ismertsége miatt az ügy mégis országos botrányt keltett.
.
.
„Most ki merik mondani, és nagyon rövid idő kérdése, hogy a verbális antiszemitizmusból manuális legyen”, nyilatkozta korábban a NOL TV-nek Frölich Róbert, a neológ Dohány utcai zsinagóga főrabbija, a Magyar Honvédség korábbi tábori rabbija. „Most kéne megállni. Ha föl lehetett gerjeszteni, akkor meg is lehet állítani.”
.
Frölich szerint a nyilas csatornatöltelékek „bátrabbak az utóbbi időben. Nem gondolom azt, hogy az antiszemitizmus a magyar társadalomban most sokkal nagyobb lenne, mint volt ezelőtt öt, vagy tíz évvel. Csak most hangosabb. Az emberekben nagyon könnyű valakik ellen fölgerjeszteni az indulatokat. Bőven elég annyit mondani, hogy ’a problémáitokért, a bajaitokért ők a hibásak. Ők tehetnek róla.”
.
.
Frölich. „Talán nem kéne náci írókat oktatni, mondván, ha van egy Kertész Imre, akkor legyen egy Nyirő József is”
.
A főrabbi szerint a politika ebben az ügyben „huszonkét éves deficitben van”, az „adóssághalmazt” pedig nem lehet tovább görgetni; most már valamit tenni kell az oktatás, a jog és a politika területén egyaránt. „Oktatni nem úgy kell a Holokausztot, hogy van egy mondat a tankönyvekben”, hívta fel a figyelmet Frölich. „Talán nem kéne náci írókat oktatni, mondván, ha van egy Kertész Imre, akkor legyen egy Nyirő József is.” A politikusoknak Schweitzer József nyugalmazott főrabbit kell meglátogatni a lakásán, hanem ki kell nyilvánítani minden nap, hogy elítéljük az antiszemitizmust, tette hozzá a Dohány utcai zsinagóga főrabbija.
.
Az utóbbi időben elharapódzó antiszemita incidensek és a Horthy-korszak restaurációja kapcsán adott interjút a Tel-Avivban magyar nyelven megjelenő Új Kelet című hetilapnak Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija, aki Horthy Miklósról szólva kijelentette: „Nyilvánvalóan a magyar történelem egy véres kezű figurájáról van szó”, ugyanakkor úgy vélekedett, a magyar zsidó közösségnek óvakodnia kell attól, hogy állást foglaljon, mivel „túlságosan a maga szemszögéből kezeli ezt a kérdést, annak eredményeként a magyar társadalom sem magyar, hanem zsidó problémaként áll hozzá az egészhez. Nekünk, zsidóknak óvakodnunk kell attól, hogy bármit, ami nem kizárólagosan a mi dolgunk, magunkra húzzunk. Az ilyesmi általában kontraproduktív szokott lenni”, fogalmazott Köves.
.
.
Köves leszavaz. „Óvakodnunk kell attól, hogy bármit, ami nem kizárólagosan a mi dolgunk, magunkra húzzunk
.
A zsidó valláson belül a lubavicsi haszid irányzat híveként működő vezető rabbi az Új Keletnek azt is kijelentette: „A helyzet nem olyan, mint amilyennek Izraelből látszik. Mert tény ugyan, hogy a magyar parlamentben olyan antiszemita beszédek hangzanak el a Jobbik részéről, amelyek teljesen vállalhatatlanok, de egyelőre még nagyobb biztonságban mehet végig az utcán egy zsidó Budapesten, mint mondjuk Párizsban. Éltem ott, és abban a két évben több atrocitás ért, mint Magyarországon összesen.” A riporter közbevetésére, miszerint nyilván arab bevándorlók inzultálták Franciaországban, azt válaszolta: „Nem egyszer kiröhögtek hivatalnokok, már csak azért is, mert nem tudok franciául. De ha elvonatkoztatunk a politikától, arra a kérdésre, hogy egy zsidó hol érzi magát biztonságban, akkor nem gondolom, hogy Franciaországban nagyobb biztonságban érezné magát, mint Magyarországon.”
.
Az emberekkel szembeni antiszemita fellépések miatt a mai Magyarországon lassan már mínuszos hír, ha valahol zsidóellenes vandalizmusra kerül sor, mint a hétvégén Nagykanizsán, ahol megrongálták a zsidó hitközség menóráját (hétágú gyertyatartóját), amely egy zárt udvarban, az egykori zsinagóga épülete előtt található, és több utca felől is megközelíthető. Nem tudni, honnan juthattak be az elkövetők.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 16 szavazatból)
Újabb zsidóellenes incidens a belvárosban, 4.3 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

34 Reader’s Comments

  1. Sajnos úgy látom, hogy álszeméremből addig-addig néz a nyugat is másfelé, amíg nem a fegyverek dörögnek. Az eddig rejtőzködő nácizmus lassan teret nyer a magyar mindennapokban. Ehhez a magyar kormány csak asszisztál, mert ellen nem látom, hogy tenne bármit is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  2. “Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija,”
    Mismásol !!!!! A bejutásáért? Már mint az elismert egyházak közé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  3. Ugyan már. Régesrég benn van. Ezeket meg a múlt héten nyilatkozta. A Mancsban is volt.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  4. A tegnapi havas műsorban (civil a pályán) a lökött csintalan mondta – örül, hogy a gárdisták már nem masírozhatnak – szerintem, ha nem vigyáz, akkor megint jól elverik, mert aligha büntették meg azokat, akik előzőleg 8 napon túl gyógyulóra verték. :((((((((((
    Nagyon rossz a fejlődés iránya és nem várhatunk haladást a nyíltabb náci tevékenységek elleni állami fellépésben. :((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  5. Ez már tűrhetetlen… fel kell lépni. Mondjuk ha ilyen esetben többünk jár arra, akkor be kell avatkoznunk. Jogos védelem. És most már nem kötelező kitérni a támadás elől. Ha véletlenül nem tudjuk felmérni a támadás erejét, és ezért a védelem túllép a támadás erején, akkor sem büntethetnek meg.
    Megérdemelnék ezek a mocskok, hogy egyszer pofára essenek. A zsinagóga környékén nagy az esély rá, hogy több zsidó is legyen az elkövetés közelében…kíváncsi vagyok, hogy akkor volt-e. Ha mi is többen vagyunk, a kis barnaingesek esélytelenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  6. És miért nem szólt a híradás azokról a nagyrabecsült polgárokról, akik bátran közbeléptek, és elzavarták a támadókat, megvédve az idős bácsit a bántalmazástól?
    Ja, hogy ilyenek nem voltak a helyszínen, csak néhány alamuszi gyáva, aki fülét-farkát behúzva, szemlesütve osont a fal mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  7. «De ha elvonatkoztatunk a politikától, arra a kérdésre, hogy egy zsidó hol érzi magát biztonságban, akkor nem gondolom, hogy Franciaországban nagyobb biztonságban érezné magát, mint Magyarországon»
    Csakhogy itt nem avatnak Pétain marsall emlékmüvet minden varosban, a kormany nem engedi be az antiszemita beszédet a parlamentbe, stb….
    Köves ur ennek igy semmi értelme nincs, ezt mondhatta volna Giro-Szasz is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  8. Vajon mi lenne, ha zsidó fiatalok vernének meg idős embereket azért, mert pl. kereszt van a nyakukban, vagy keresztet vetnek magukra amikor a Bazilika előtt elhaladnak?
    Mert ez fordítva megtörtént Budapesten, a 6-os villamoson. Idős hölgy nyakában arany Dávid-csillaggal éppen hogy megúszott egy verést.
    Szerencse, hogy a hölggyel ott volt a lánya.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. Antiszemitizmus, nem volt nehéz felébreszteni, megkönnyebbülten fellélegezhet a kormány mert amíg a zsidókat verik vagy ölik, addig sem velük, az ő szabad rablásukkal és a saját önnön nyomorukkal foglalkoznak, tehát biztonságban van a kormány. Találtak valakit akin a nép kitombolhatja magát és akikre önthetik a haragjukat. Cirkusz és kenyér kell a népnek. Na jó, most nincs kenyér, de adnak helyette dupla cirkuszt.
    -
    Aztán, ha kiirtották a zsidókat, jöhet a tejjel mézzel folyó Kánaán. Mert minden tökéletes, ugye,? a vezér is szuper, csak ez a rohadt ellenség ne köpne bele a levesbe.
    -
    Először világméretű puccsot terveztek Orbán ellen mert a világ megrémült zsenialitását látva. Azt izgatottan leverte, de most meg itt vannak a zsidók akik uralják Magyarországot, azokkal is le kell számolni, mert meglehet azok is puccsoló természetűek. Aztán jöhet a cigány, aztán az a rohadt uzsorás IMF meg az a rohadt gyarmatosító EU, ha azzal is megvan akkor Fidesz ellenségei kerülnek sorra. Na azok a legrosszabbak azokkal is le kell számolni. Ha azon is túl vannak jöhetnek a Fidesz belső ellenségei, a vakondok, na meg a bohócok, azok már tényleg tűrhetetlenek. A zsidók után azok tehetnek mindenről. Meg az egész világ, az mind ellenség, az mind , ez a nagy baj, de ezt csak Orbán látja ilyen hmmm ” tisztán. ”

    A végén tényleg itt a Kánaán mert mindenkit kinyírtak, csak a rablóbanda kemény mag marad akik már megszedték magukat, nincs több követelődző.
    -
    Na a kérdés már csak az, ki fogja őket eltartani. Senki. Nem is kell, vannak szép ősi magyar hagyományok, majd mennek portyázni Európába és hátranyilazni. Mercédeszen persze mert a ló kiment a divatból.
    -
    Van valaki aki siet az utcán a zsidók védelmére? Elegen emelik fel szavukat?

    Ugyan minek, hiszen nem értik, hogy holnap a cigányra, az MSZPs re, az LMPs re, a másként gondolkodók ruhájára is rávarrják a sárga csillagot, most megy a főpróba élesbe.
    -
    Mekkora Orbán, a Fidesz és a magyar nép felelőssége? Kié mekkora?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  10. Ezek az incidensek már csak szaporodni fognak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  11. A rabbi nyitott kapukat dönget! „Most kéne megállni. Ha föl lehetett gerjeszteni, akkor meg is lehet állítani.” Meg lehetne valóban, de most ez nem aktuális, hiszen jelenleg Orbánék a gerjesztésnél tartanak! A Kossuth tér átrendezése a Horthy idők képére, a nyilas idők véresszájú írójának és társainak beemelése a tananyagba mind, mind utat mutatnak a szélsőjobbnak, hogy szabad a gazda.
    Kérdés, hogy miért teszik? Egyszerű erre a válasz, mert nem kormányoznak csak uralkodnak! Nincs gazdasági növekedés, nincsenek munkahelyek, menekülnek a fiatalok. Van viszont pávatánc, tündérmese és négymillió koldus! A népszerűség fogy, egyre csak fogy, valamit tenni kell. Elő kellett venni az antiszemita, soviniszta, revizionista kártyákat amíg nem késő. A nyomor erősíti a Jobbikot, hát onnan kell szavazatokat szerezni. Meg kell mutatni nekik, hogy mi is ugyanazt akarjuk, amit ti , ezért szavazzatok ránk, hiszen mi azonnal megcsinálhatjuk a programotokat , nem kell vele várni évekig. Aztán ha ez nem jönne be, akkor még mindig ott van a koalíciós lehetőség, akkor közös erővel még mindig szét lehet verni a maradék országot. A Fidesz észjárásának történelmi előzményei vannak, bejött már akkor is. Igaz, hogy súlyos árat kellett fizetni érte, bűnösöknek, meghurcoltaknak egyaránt, de ez a bűnözőket soha nem tartja vissza, hiszen mindegyik arra gondol, hogy majd ő megússza, mert okosabban csinálja.
    “Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. A nyilas kereszt nem tiltott jelkép ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  13. Talán, ha most is olyan hangosan felhördülne az ország, mint 1989-ben, Grósz Károly beszéde után, lehet nem történnének meg hasonló események.
    http://www.youtube.com/watch?v=N9srYSMsLk0
    Az akkor volt, kevesen vették figyelembe szavait, a fehérterror emlegetése után még a párttársai is “vicsorogtak” rá.
    Most mi van?
    Ez!
    A megoldás csak a tömeges és folyamatos fellépés esetén várható.
    A hatalom részéről, Pintér “úr” és Vona “úr” az EGYETEMEN lezajlott vitája, majd a csendőrség felállításáról szóló tárgyalásai után, nem számítok semmi jóra.
    Vasárnap kiderül, elegük van e az embereknek!
    Így látom, de lehet, megint tévedek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  14. Kenneth Roberts: Északnyugati átjáró.
    (Fordította: Szinnai Tivadar. Gondolat Kiadó, 1965)
    Ötvenhetedik fejezet vége felé:

    – Talán még felébred a lelkiismeretük — mondtam.
    – Ezeké? Soha! Aki egyszer szajha volt, az is marad. Nincs olyan csodaszer, amely megmenthetne egy országot, ha olyan államférfiak ülnek a nyakán, akik pusztulásba vezetik. Ezt a keserű leckét minden nemzetnek meg kell tanulnia előbb – utóbb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  15. Eagle
    2012. június 13. szerda
    13:23
    “Na a kérdés már csak az, ki fogja őket eltartani. Senki.”
    Nincs is szükségük rá. Amennyit a mai napig raboltak, abból a dédunokáik is fejedelmi módon élhetnek majd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. DÖBBENETES A HASONLÓSÁG a nácik hatalomra jutása utáni 1930-1940-es évek Németországához :-((((((, OTT IS ÍGY KEZDŐDÖTT és holokauszttal végződött :-(.
    .
    Pintér úr nem csak az éves bevételeit kéne számolgatni !!!
    Mint BELÜGYMINISZTER, Öné A LEGESLEGNAGYOBB FELELŐSSÉG ebben a problémában :-((( !!!!!
    Ön és a magyar rendfenntartó szervek MIT TESZNEK ennek a problémának a megoldása érdekében ???????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  17. Köves Slomo: “…egyelőre még nagyobb biztonságban mehet végig az utcán egy zsidó Budapesten, mint mondjuk Párizsban…”
    S ez neki elég? Ez az “egyelőre még”, ez van egy vívmány? Ez bizakodással, reménnyel, elégedettséggel tölti el, és automatikusan kiváltja belőle a Hothy-restaurációban érdekeltek iránti feltétlen lojalitást? Ez az “egyelőre még” nem fáj neki, amíg nem neki fáj? És meddig fokozható az ebből az “egyelőre még”-ből általa kiolvasni vélt védettség? A netán elszaporodó, netán tömegessé váló inzultusok még bele fognak férni? Egyelőre még nincsenek gettók – mondja majd Köves rabbi? S ha lesznek? Egyelőre még csak néhány önkormányzat élt ezzel a lehetőséggel – fogja nyilatkozni Köves rabbi? Esetleg megemlíti, hogy ha-ha, nincsenek is már téglagyárak Magyarországon, és hi-hi, a fontosabb összmagyar problémák jegyében épp most zárták be “azt” a szárnyvonalat, úgyhogy “egyelőre még” az is kérdéses, hogy el tud-e indulni a vonat egyáltalán? És ez az “egyelőre még” vajon nem hordozza-e magában azt, hogy holnap 4:30-kor esetleg “már” nem?
    A helyzet tényleg nem olyan, mint amilyennek Izraelből látszik. Annál összehasonlíthatatlanul rosszabb. Egyelőre még. Ám még néhány efféle nyilatkozat, és a “rosszabb” szó már távolról sem lesz elégséges a helyzet adekvát minősítéséhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  18. A kép, amelyiken haptákban állnak üresfejű “díszmagyarjaink” mindent elárul és FELETTÉBB RIASZTÓ :-(((((.
    .
    Ezek a “zemberek” nem dolgoznak, nincs munkahelyük, hogy ennyire ráérnek “magyarnak” lenni :-((( ????
    .
    Működik az agymosás, töretlenül :-((( !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  19. Ahogyan lehet, hogy a „kommunizmus bűnei egyenlőek a fasizmus bűneivel”, miért ne lehetne Kertész Imre mellett Nyírő Józsefet is oktatni?

    Igaz, ahhoz, hogy a kommunizmus bűnei egyenlőek a fasizmus bűneivel, azt Magyarországon a jobboldali zsidóink egy része maga is vallja.

    Ezek a jobboldali zsidók mellőzik Natan Saranszkij véleményét, mely szerint: „… azt kell mondanom, hogy a holokauszt bűne teljesen egyedi, hiszen egy tudatos döntés volt, aminek az volt a célja, hogy minden zsidót kiirtsanak a világ minden országából. Ezt a bűnt semmilyen más bűnnel nem szabad egy szintre emelni.”
    Elhangzott 2010- ben 2000 fős hallgatóság előtt Budapesten a HETEK Közéleti klubban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. Ma jártam a Dob utcában. Kiszálltam az autóból, és 5 méteren belül láttam egy magyar szalagos slusszkulccsal mászkáló lényt (embernek nem nevezném), és egy árpád sávos mintás pólóst a “Hímzőbolt” előtt, aminek a kirakata a Budaházy-féle boltok hangulatát idézi. Az árpád pólós egyedről fogalmam sincs, mit csinált az utcán, téblábolt, gondolom, dolgozni fáj.
    .
    Háromszor körbenéztem, mielőtt bementem a kóser hentesboltba.
    .
    Itt tartunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  21. Az RTL valamit csúnyán eltolt!
    Sajnos ettől a hírtől mégjobban hörögni fognak a nácik.

    http://index.hu/belfold/2012/06/13/mast_es_mashol_vertek_meg_mert_zsido/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  22. Mondjátok meg mit tehet az ember, ha olyan jelvénnyel kell valakinek
    dicsekedni amire az van ráirva: magyar vagyok és büszke vagyok rá?
    .
    Nem tudom minek ehhez jelvény. Talán ránézésre nem látható?
    (ha már az illető csupán ezzel az egy jellemző tulajdonsággal rendelkezik)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  23. basszus, Bartus megírta. nehéz volt elhinni, de pont az történik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  24. Amikor Szlovákiában, Romániában, Szerbiában valakit azért bántalmaznak mert ott élő magyar akkor a magyar kormány hatékony intézkedéseket követel az ottani kormányoktól. Miközben a magyar náci csőcselék cigányokat gyilkolt meg és mostanában pedig zsidókat vernek a vallásuk, származásuk miatt. Milyen intézkedéseket tesz a magyar kormány?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  25. Tudják ezek mivel “játszanak”?
    Szerintem, NEM!

    .
    Egy az egybe:
    “Mást és máshol vertek meg, mert zsidó.
    Nem azt a férfit mutatta be az RTL Klub híradója egy rasszista támadás áldozataként, mint akit valójában megvertek. A támadás időpontja sem stimmelt a híradásban. A nyilatkozó főrabbi is kiakadt.

    Egy hetven év körüli idős férfit vertek meg származása miatt pénteken a belvárosban, adta hírül kedden az RTL Klub híradója. A riportban képi bevágással meg is mutattak egy bottal közlekedő idős férfit, aki a riporter szerint arcát és hangját nem vállalta ugyan, de elmesélte, hogy hazafelé tartott, amikor fiatalok támadtak rá, akik földre lökték és arcát ütötték ököllel, zsidó származását hangoztatták, és azért bántalmazták. A férfi helyett Fröhlich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija vállalta a szereplést a riportban. Fröhlich mondta el az eset körülményeit: „látták rajta, hogy zsidó, szakállal, fedett fővel, belekötöttek és végül megverték”.

    Az Indexhez érkezett jelzések szerint azonban a híradás több pontatlanságot tartalmazott. A rasszista inzultus nem a bemutatott 70 éves idős embert érte, hanem egy 58 éves férfit, és mintegy másfél hónapja történt a Kertész utcában.

    A pontatlanságokat megerősítette az Indexnek a híradóban szereplő Fröhlich főrabbi is. Fröhlich értetlenségének adott hangot, mert mint mondta, az interjú felvételekor az eset körülményeit tisztázták a riporterrel, a leadott anyagba mégis más szerepelt.
    Kotroczó Róbert, az RTL Klub hírigazgatója az Index kérdésére elmondta, belső vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben, mert azzal, hogy a riporter nem a sértett személyről készült vágóképeket használta a híranyag elkészítéséhez, súlyosan megsértette a csatorna vonatkozó szabályait. A szerda esti híradóban visszatérnek az esetre, a csatorna pedig elnézést kér az érintettektől, valamint a hírt átvevő médiumoktól.
    http://index.hu/belfold/2012/06/13/mast_es_mashol_vertek_meg_mert_zsido/#
    .
    Ez miatt is tombol a jobboldal!
    RTL KLUB a távkapcsolón, delete!
    Ennek ellenére, az előbb leírt véleményem, semmit nem változott!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  26. Fideszes polgármesterek, parlamenti képviselők vitézi bálokon vállalnak védnökséget ahol pénzt gyűjtenek Horthy Miklós budapesti lovasszobrára. Horthy kormányzósága alatt fogadták el a zsidótörvényeket és még sorolhatnám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  27. Hazugság. Nem volt semmiféle zsidóverés. Elképesztő hogy szerintetek nácizmus van Magyarországon. Az, hogy valaki nemzeti érzelmű nem azt jelenti hogy náci. Már egy következő holokausztot vizionáltok, és beraktok a cikkhez olyan képeket, aminek SEMMI KÖZE NINCS A SZÖVEGHEZ, és rettegtek össze-vissza. Komolyan mondom nevethetnékem van a szerencsétlenségeteken… :)

    http://www.origo.hu/itthon/20120613-elbocsatotta-az-rtl-klub-a-zsidoveresrol-forgato-riportert.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  28. Az igazság valóban az, hogy ez nem friss történet. A valóság meghamisítása nagyon sokat árt.
    Egy péntek este, a szabat bejövetele előtt történt az eset. Akkor kellett volna azonnal szólni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  29. Kertszomszédom is büszke magyarnak vallja magát és szereti szidni a zsidókat,de a mai napig nem sikerült megtudnom tőle miért.Büszke pedig egyedül a butaságára lehet.Csintalan a TV. müsorban elégedetten kijelentette “most nem masíroznak a gárdisták”,de azt elfelejtette hozzátenni,azért mert a vezér nem ad rá utasítást.
    A parlament elnöke ha tehetné az MSZP.képviselőit kitiltaná a parlamentből de akik olyan párthoz tartoznak melynek vezetői szerint egyes népcsoportokat ki kéne irtani azzal nincs problémája.Sok buta alak azt hiszi a jobbik majt elüzi vagy kiírtja a cigányokat,zsidókat,akkor majd ő jobban fog élni és nem gondol arra,hogy őt is besorolhatják valamelyik csoportba.Elkeserítő hogy mindíg más a hibás és nem tudják felismerni saját hibáikat,csak várni a csodát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  30. Az igazságtól való eltérés káros.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  31. Túlavasúti
    2012. június 13. szerda
    15:39

    “Mondjátok meg mit tehet az ember, ha olyan jelvénnyel kell valakinek
    dicsekedni amire az van ráirva: magyar vagyok és büszke vagyok rá?”
    Azért kell, hogy el ne felejtse. Olyan, mint az a bizonyos csomó a zsebkendőn. Meg hogy azt higgyék róla: tud olvasni.
    .
    “Talán ránézésre nem látható?”
    Nem bizony. Olyan jelvényt meg mégse viselhet, hogy “buta vagyok és büszke vagyok rá!”. De mondjuk erre nem is volna szükség, mert ha valami, hát ez aztán látszik rajta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  32. Adolfka
    2012. június 13. szerda
    16:01

    “Az, hogy valaki nemzeti érzelmű nem azt jelenti hogy náci.”
    Az, hogy valaki nemzeti érzelmű, az azt jelenti, hogy nacionalista. Ezt így mondják külföldiül. Az, hogy nacionalista, azt jelenti hogy náci. Ezt így mondják rövidebben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  33. A 16 óra 01-kor hozzászólót már a neve minősíti.
    Egyébként falnak megyek ettől a “nemzeti érzelmű” megjelöléstől. Ahogy attól is, hogy a NER-ben minden “NEMZETI” lett, már lassan a WC-papírra is ráírják.
    Ezek annyira “nemzetiek”, hogy még magyarul se tudnak rendesen. Sokszor hallok olyan szövegeket, melyekben rosszul használnak szavakat.
    A helytelen szóhasználat miatt sokszor ellenkezőjét mondják annak, amit mondani akartak. Ha valaki annyira “nemzeti érzelmű” akar lenni, akkor a legelemibb, hogy megtanuljon helyesen magyarul beszélni. A helyesírást már nem is merem említeni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. Es vajon ezek akik “felsobbrendunek” nevezik magukat, mit csinalnak gazaban, es a vilagban???? Lattam hogy eloskodnek londonban….Amerre mennek csak rombolnak…. Kerdem en ok miert ,bantalmaznak artatlan noket es gyerekeket csak mert ok muzulmanok vagy mert “gojok” ahogy hivnak minket ???? Akkor miert ne nevezzuk mi is neven a gyereket ZSIDO! Es meg ok mernek minket rasszistanak hivni??? Mindet el kell taposni mert ezek fergek. Elnezest az ekezetekert angol billentyorol hianyoznak. Mert a sajat orszagomban nem tudok megelni a vegzettsegimmel mert a zsidok tonkretettek a szennyes penzukkel.

    ADMIN megjegyzése:

    Ez a náci hozzászóló moderáláésra kerül, de megmutatjuk a gondolkodásmódot, a nem antiszemita magyarok felfogását. Vajon ki hintette el ezeket a gondolatokat a legszélesebb körben. Nem a Jobbik, mert az egy szubkultúra. Admin

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Adományokat gyűjt a Dohány utcai Zsinagóga 2014. március 12. szerda | Bartus László

Heisler hazudik a közgyűlés tagjainak 2014. február 12. szerda | Bartus László

A Mazsihisz bojkottja nem zsidó ügy 2014. február 9. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos