Ronai and Ronai
AMERIKAI

Egyre népszerűbb az Orbánisztán kifejezés 2012. június 25. hétfő 13:51 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Egyre népszerűbb az Orbánisztán kifejezés
Budapest – Az Orbán-kormány az egész európai értékrenddel megy szembe, Magyarországot korábban az uniós integráció mélyítésének egyik hangoztatójaként ismerték, most pedig egyre többen Orbánisztánnak nevezik, mondta Kovács László, az MSZP országgyűlési képviselője.
.
A volt külügyminiszter beszámolt arról, hogy egy kétnapos brüsszeli konferencián vett részt a múlt héten, amelyen baloldali politikusok és elemzők tartottak előadásokat. Magyarországgal kapcsolatban úgy vélekedtek, hogy az ország egyre messzebb kerül attól a céltól, amelyet korábban kitűzött maga elé, mondta Kovács László.
.
Hozzáfűzte: Orbán Viktornak azt sem tudták elnézni, hogy sértő és félrevezető kiszólásokat és ígéreteket tett az unió vezetőinek, magas rangú tisztviselőinek.
.
A korábban uniós biztosi tisztet is betöltő politikus ismertette: a konferencia főbb megállapításai között szerepelt, hogy a kilábalást a válságból a szélesebb integráció, a munkahelyteremtés, tehát a „több Európa” jelentheti.
.
Kovács László elmondta: véleménye szerint az uniónak önálló képviseletre lenne szüksége az ENSZ Biztonsági Tanácsában és a G-20-ban (a világ legnagyobb gazdaságait tömörítő országcsoportban) is.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 12 szavazatból)
Egyre népszerűbb az Orbánisztán kifejezés, 4.6 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

56 Reader’s Comments

  1. Kedves kekec, amint látom kizárólag KEKECkedni vagy hajlandó…
    És ebbéli hozzáállásod miatt olyan megfogalmazást tulajdonítasz nekem, ami a te kitalációd, nekem ugyanis közöm sincs a feltételezéseidhez. Sehol nem írok olyat, hogy az az egymillió, aki Orbán ellen szavazott, “említésre se méltó” lenne. Annál inkább se tennék ilyet, mert én is Orbán ellen szavaztam. De bármennyire is említésre méltó tömeg, egyúttal KEVÉS is. Az otthonmaradottakhoz képest, és az Orbánra szavazókhoz képest mindenképpen nagyon KEVÉS.
    És bármennyire is fáj neked (is), a tény megtörtént, s emiatt (megmásíthatatlan) tény marad: Orbán Viktort demokratikusan mi választottuk. Azok, akik ellene szavaztak, meg azok, akik rá szavaztak, meg azok, akik nem szavaztak, ezek összességében vagyunk a MI. Ez a MI azoknak az összessége, akikre rá volt bízva kit válasszanak meg demokratikusan.
    Ezen nincs mit nem érteni, fölösleges tehát értetlenkedned.
    Azzal pedig, hogy szajkózod a szerinted vélt “általánosításomat” egy másik topicból is ide átrángatva a témát, az igazság nem lendül át a te oldaladra: ugyanis ha nektek jogotok általánosítani a saját tapasztalataitokra hivatkozva, akkor azoknak is joguk van általánosítani saját tapasztalataikra hivatkozva, akik tőletek eltérő tapasztalatokat szereznek.
    És bármennyire is úgy állítod be, mintha én a saját tapasztalataimra hivatkoznék (az általad felhánytorgatott témában), erről szó sincsen. Azon sokaknak a tapasztalatait elemeztem, akikkel beszélgettem. Talán ne keverd a szezont a fazonnal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. Sajnos, Csatt-nak igaza van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  3. csatt:Sajnos nagyon megvezette a népet a felcsúti diktátor.A választások évében a magyar nép el volt keseredve,mert az MSZP sem volt angyal,épp úgy nehezen éltünk,épp úgy tömték a saját zsebüket,és a nép akkor azt látta, hogy ők jól élnek,mi meg egyre szegényebbek vagyunk.A kétségbe esett emberek hajlamosak csak a jót meghallani,hajlamosak hinni a szép szavaknak,hajlamosak hinni abban,hogy már csak jobb jöhet.Ígért,szép nyugdíjat,család-barát kormányt,fejlődő egészségügyet,oktatást.ígért fűt -fát aminek most épp az ellenkezőjét teszi,de akkor elérte a célját és az ország 2/3-része rá szavazott.(Megmondom őszintén,hogy én el sem mentem,mert az MSZP már leszerepelt, a FIDESS-ben meg nem bíztam.Túlságosan szép volt amit ígért.Szóval hibázott a magyar nép,mert hitt a kígyónak.Sajnos annyira szegény a nép,hogy nem is képes tenni ellenük,mert ahhoz is pénz kellene, hogy leverjük,elzavarjuk a megnyomorítóinkat.Ezt tudják a hatalmon lévők is, hogy a fortyogáson,a monitor előtti dühöngésen kívül ártalmatlanok vagyunk,így azt tehetnek amit akarnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. csatt
    - én csak rámutattam, hogy az én tapasztalataim ellentmondanak a tieidnek, amelyek akármennyire a sajátjaid, az én kivételeim miatt nem általánosíthatók, csak előítéletesen. Ugyanis az előítéletes nem vesz figyelembe semmit, ami nem vág egybe az előítélettel.
    Ha pedig te a “Mi” alatt érted az Orbán mellett és ellen szavazókat, és ennek kifogásolását kekeckedésnek veszed -akkor vedd annak. NEM fogok ilyesmiben egyetérteni. ÉN (és millió társam) nem vagyunk elhanyagolható tényező és kifejezett sértésnek tartom, hogy a “mi” alá be akarsz söpörni.
    Ráadásul, ha te is Orbán ellen szavaztál, akkor az ajánlott nyelvtani forma a TI vagy pedig ŐK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. cikicak -
    vigasztaljon az a tudat, hogy nem voltál egyedül, beleillettél a nagy átlagba, akik bedőltek Orbánnak. MINIMÁLIS józan ésszel, némi információ saját fejű végiggondolásával csak a választók kisebb hányada rendelkezett sajnos.
    Ti, akik rájuk szavaztak, vagy otthon maradtatok – csak azt kapjátok, ami egy szélhámosnak bedőlő mindig is kapott: keserű tapasztalatokat. MI viszont nem ezt érdemeltük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  6. kekec
    Tisztázzuk végre!
    Én Mónika állítása ellen (szerinte kizárólag az előítéletek miatt nincs esélyük a cigányoknak emberhez méltó életet élni hazánkban) tiltakoztam hozzászólásaimban, arra hivatkozva, hogy az utóbbi hónapokban maszek felmérést végeztem ebben a témában, és azokon a településeken, ahol én ezt a felmérést végeztem, nyomát sem találtam semmilyen előítéletnek. Az ott élők kizárólag saját személyes és nagyon fájdalmas tapasztalatikra hagyatkoznak, és nincs bennük semmilyen előítélet.
    Ebből én egyrészt azt a következtetést vonom le, hogy nem CSAK előítéletről van szó, hiszen akiknek ilyen fájdalmas személyes tapasztalatik vannak kizárólag, azoknak hiába magyarázgatod, hogy márpedig ne a saját szemüknek higgyenek, másrészt pedig kifejezetten hazug állításnak tartom minden baj okát az előítéletre kenni, azt sugallva, hogy a cigányoknak semmilyen felelősségük nincsen az ő általános megítélésüket tekintve.
    Az én általánosításom arra vonatkozik, hogy ha az egyik oldal élhet azzal a jogával, hogy szerintük minden baj okozója az előítélet, akkor ne vitassuk el azok jogát se, akik azt állítják, hogy szó sincs előítéletről.
    Én a cigányokat egyáltalán nem minősítem, hanem csupán a róluk történő vélekedések okaira (egyik ok az általánosnak sugallt előítélet, másik ok pedig ennek a szöges ellentéte: az előítélettől mentes személyes tapasztalatok sorozata).
    A másik téma:
    Az, hogy Orbán miniszterelnök (és mindenható) lett kishazánkban, azt a 2010-es időszak választásra jogosult állampolgárainknak összesített hozzáállása eredményezte.
    Te nem tartozol bele abba az összesbe, akik eldöntöttük sorsunkat a voksainkkal?!
    Meglepő kijelentés ez részedről, legutóbb Orbántól hallottam hasonlót, amely kijelentése ugyanaz a logika, mint a tied: “a haza nem lehet ellenzékben” – mondta a géniusz, és most ugyanezt jelenti ki kekec, aki abban az esetben, ha nem a saját tábora nyer, akkor nincs benne a MI-ben???!!!
    Tisztázzuk ezt is: nem elhanyagolható tényezőnek tekintem azokat, akik Orbán ellen szavaztak, hanem KEVÉS létszámúnak tekintem a saját táborunkat, legalábbis a jogaink megvédésére képes létszámhoz képest mindenképpen kevésnek, és ha így alakult, hogy mi maradtunk kevesebben, ne kenjük másokra vereségünk okait. És főleg ne siránkozzunk, ne átkozódjunk, mert volt lehetőségünk (akkor még, 2010-ben nyerni is, a jövőben pedig talán soha nem lesz rá esélyünk), csak éppen el kellett volna menni sokkal többünknek szavazni.
    Nos, ha te nem nem tekinted önmagadat a magyar választópolgárok összességébe tartózónak, akkor talán hagyjuk is abba ezt az egymás melletti elbeszélgetésünket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nemzetközileg elszigetelődtünk 2012. május 29. kedd | AN

A demokratikus ellenzék levelet írt Clintonnak 2011. június 26. vasárnap | AN

Politikai tisztogatás folyik a külügyben 2011. június 1. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos