Ronai and Ronai
AMERIKAI

A kormány nem mer a választók szemébe nézni 2012. június 12. kedd 11:38 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A kormány nem mer a választók szemébe nézni
Budapest – A Lehet Más a Politika szerint az, hogy a kormánypártok nem támogatták az LMP népszavazási kezdeményezésének kiírását, azt jelenti, hogy a kormány nem mer a választók szemébe nézni, nyilatkozta Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes a hétfői döntés után.
.
A parlamenti többséget bitorló fideszes kétharmad azután döntött arról, hogy elutasítja a népszavazás kiírását, hogy az ellenzéki párt átlagosan 135 ezer aláírást gyűjtött kérdőíveihez, vagyis a népszavazás kötelező elrendeléséhez szükséges 200 ezer támogatónál kevesebbet.
.
Az LMP arról kérdezte volna meg az embereket, hogy a munkáltató köteles legyen-e a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban kiadni az alapszabadság kétharmadát, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 260 nap legyen-e, továbbá arra is rákérdeztek volna, hogy elő lehessen-e írni száz napnál hosszabb próbaidőt. A kérdéseik között szerepelt az is, hogy a tankötelezettség továbbra is a 18 éves kor betöltéséig tartson-e.
.
A frakcióvezető-helyettes a döntésre reagálva azt mondta, a referendum kiváló alkalom lett volna arra, hogy legalább utólag lefolytassák azt a társadalmi vitát, amit a kormányoldalnak a választások előtt kellett volna megtartania. A politikus hozzátette: „A Fidesz nem kért és nem kapott arra felhatalmazást a magyar választóktól arra, hogy a megszorításokra és a munkavállalói jogok leépítésére alapozza gazdaságpolitikáját”. Karácsony Gergely kijelentette, ezért a kormány oktatási és munkaerőpiaci lépéseinek nincs is valós társadalmi támogatottsága.
.
A frakcióvezető-helyettes annak a véleményének is hangot adott, hogy a kormányoldal egyetlen érdemi kifogása a referendum költségeiről szólt. Hozzátette, hogy eközben viszont az eddigi nemzeti konzultációkra, valamint az azok kampányaira fordított összeg nagyjából megfelel egy országos népszavazás költségeinek.
.
A kormány nem akar valódi konzultációt, helyette „álkérdésekkel” akarja azt a látszatott kelteni, hogy kíváncsi az állampolgárok véleményére, pedig valójában csak az állampolgárok személyes adatai érdeklik, jelentette ki a politikus.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 12 szavazatból)
A kormány nem mer a választók szemébe nézni, 4.6 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Talán asz alábbiért nem mer a választók szemébe nézni – vagy azért, mert olyan kancsal, mint Eltolcsy.:

    ” Lévai Anikó tulajdonostársa nyerte a legtöbbet Felcsúton

    Orbán Viktor feleségének földtulajdonostársa családtagjaival együtt 377 hektár földet nyert el a Nemzeti Földalap Kezelő pályázatán földbérletre. A bicskei szántót Lévai Anikóval közösen birtokló Flier János családtagjaival együtt a Felcsúton megszerezhető földek tekintetében az abszolút győztes. A helyiek szerint ő műveli Lévai helyi földjeit. Tovább cikksorozatunk előző részeire.”
    (atlatszo.hu)
    Teccik érteni ? Jogállam – joghurt – bírói felmentés az igazért – ” nem követjük a szocialisták megszorító politikáját” – ” nincsenek oligarchák, csak üzletemberek” – Budai: – “képviselő úr, ne a Népszabadságból tájékozódjon…..” – nem az ügyfelek fizetik meg a távközlési adót” – ……stb.
    -

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  2. Teccettek volna reklamálás helyett inkább összegyűjteni a szükséges (előírásnak megfelelő) aláírást…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (14 szavazatból)
  3. Ez csak gumi csont hogy rágódjanak rajta a zemberek, HA akart volna tenni bár mi ellen a zLMP akkor tett volna de ők is csak a kidobott pénz kategóriába tartoznak!
    (mint az Etióp légierő, rázzák az öklüket, ja és szépen megélnek)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  4. Az a helyzet, hogy erre a konkrét esetre leszűkítve, ne vesse más szemére a hiányzó felhatalmazást olyan párt, amelynek szintén a felhatalmazása hiányzik ahhoz, hogy a konkrét témát felhánytorgassa.
    Mert semmivel nem nagyobb a valóságtartalma annak a megállapításnak, hogy a Fidesz semmilyen felhatalmazást nem kapott azokra a cselekedeteire, amelyeket megcselekszenek, mint a LMP -re vonatkozó megállapításnak, hogy nekik pedig arra nincs felhatalmazásuk, hogy a kérdéseiket népszavazásra bocsássák.
    Szóval: bagoly mondja verébnek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  5. Minek nézzenek a választók szemébe? Orbánék úgy megtanultak lopni, hogy lesütött, sőt akár behunyt szemmel is jól megy nekik a dolog, ezért Karácsony G. felvetésének egyáltalán nincs semmi értelme.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  6. Orbán a Nagy Imre újratemetésekor elmondott beszédében emlitett
    “agyagba döngölöm” fogalmával már akkor is bebizonyitotta, hogy ő
    menni fog a saját feje után, amikor módja lesz rá. A 2/3 nyomán
    előkerült ez a mód. Akkor már nyiltan kijelentette a külföldi újságirók
    előtt, hogyan akarja szándékát megvalósitani. Összehozta segitőiként
    a dúsgazdaggá fejlődő maffiavilághoz hasonló szörnyűséges rendszert.
    Iparkodása oda irányul, hogy a végtelenségig leszegényitett emberek
    közűl megtalálja azokat, akik minden kivánságát teljesitve kiszolgálják.
    Maga ez a cim is tévesen cseng, hiszen az uralkodónál fel sem merül,
    hogy mit mer, vagy mit nem mer. Hiszen ő a főmegmondó.
    Remélem egyre többen veszik észre, hogy minél előbb el kell zavarni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  7. Ami nem csoda , merthogy nincs is szemük. Ha lenne nekik szemük , látnák hogy hová viszik az Országot !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  8. Megkaptam ovi újabb hazugságinak halmazát – levélnek álcázva.

    A dédi éppen csoszogott az udvari budi felé – mondtam neki, ha már arra jár, akkor ” adja is fel “!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  9. Ez a Karácsony olyan mint egy durcás óvodás! Mi az hogy nem mer a kormány a választók szemébe nézni? A szerencsétlen még nem vette észre, hogy emelt fővel lopnak csalnak, hazudnak? Ébresztő már!!!
    Nem dumálni kell! Meg kellett volna szerezni 200 ezer ember aláírását!Csak hogy úgy nem megy ám, hogy nem győznek elhatárolódni hol ettől, hol attól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  10. Nem kaptam ov levelet. Lehet, hogy azért mert a korábbiakat sem küldtem vissza?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Ten, nem úszod meg, nyugalom. Soha nem küldtem vissza egy ilyen vackot se, mégis kaptam megint.
    Ezen külön van a vonalkód, de gondolom, van valami átverés ebben is, hogy azonosítható legyen, aki visszaküldi.
    De nem küldöm vissza, odaadom a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Ne viccelődjünk, mosollyal, virággal és szép szóval a tankok ellen?
    Tudjuk, hogy csak a büdös, nyers erő számít a parasztnak.
    Ez egy halk, lányos gesztus volt, nem is vették észre a fasiszták, hogy akartak valamit az LMP-sek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Hol voltak vajon a szakszervezetek? Miért csak ígérték (mert ígérték!), hogy segítenek az aláírásgyűjtésben? Talán nincs tagságuk? Vagy félnek?
    Csupa olyan témáról volt szó, amelyek a szakszervezetek asztala. Mégsem ők hozták fel. Hogy van ez?
    A legaranyosabb a magyar mentalitásban, hogy valaki csinál valamit, a többi meg kritizálja. Édesanyám, borogass – az LMP-t kritizálni ilyen helyzetben, ezt inkább nem minősítem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Na, nézzünk még egy kis ” jogállamiságot” amely személyes gazdagodáshoz is vezet – lottó ötös és munka nélkül – Orbánék házatáján:

    Alcsútdoboz-Göböljáráson épül a fociakadémia tangazdasága, Alcsútdoboz Hatvan pusztán pedig Orbán Viktor dácsájává alakulhat az az egykori József főhercegi műemléki major, amelyet tavaly vásárolt meg a miniszterelnök édesapjának ingatlanforgalmazó cége – tudta meg lapunk. A 13 hektáros, 5 műemléki épületből álló ingatlan együttes egyik épületének felújítása-átépítése folyamatban van. A majort a CZG Ingatlanforgalmazó Kft.-től saját állítása szerint bérlő felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc portálunknak úgy nyilatkozott: ott nem épül semmi, legfeljebb műemléki helyreállítási kötelezettségek vannak.

    A mintegy 300 négyzetméteres, egykori uradalmi épület műemléki helyreállítási kötelezettségei között a jelek szerint tetőtér beépítési kötelezettség is szerepel – az épület második szintjén új ablaksor áll. A tetősíkból kiemelt tizenhat nyílászáró az újólag tetőfedett épület fölső szintjén nem mezőgazdasági hasznosítási tervekre utal. Értesüléseink szerint Orbán Viktor és felesége személyes tárgyai is megérkeztek a majorba.

    Sok marha és rengeteg szántó kell a jó focihoz – ez a kép rajzolódik ki oknyomozó portálunk kutatásából. A Hatvan pusztai majorságot körülölelő, a Búzakalász 66 Kft. által elnyert állami földbérletek szomszédságában, Alcsútdoboz-Göböljáráson lesz a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia ősszel induló szakiskolájának mezőgazdasági tangazdasága – erősítette meg értesülésünket a futballakadémia szóvivője. Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester Búzakalász 66 Kft.-je gazdálkodik itt a Csákvári Mezőgazdasági Zrt.-től tavaly áprilisban megvásárolt 11 hektáros majorban, s a közvetlen környezetében elnyert sokszáz hektár állami földön.”

    Így persze ” 47.000-ből is meg lehet élni !”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Orbánék kormányozni ugyan nem tudnak, csak uralkodni, ezért aztán nem olyan bolondok,hogy egy népszavazáson -ha képletesen is-, de elveszítsék a többségük látszatát. Az LMP nem jól szervezte és talán nem a legjobb kérdéseket tették fel, ennek ellenére igazuk van abban, hogy a kormány nem mer a választok szemébe nézni.
    Az Orbán kormány megmentése érdekében kijátszotta az antiszemita, irredenta kártyát és gőzerővel restaurálja a Horthy és Szálasi rendszert. Ennek ékes példája a nyilas képviselő Nyírő újratemetése körüli cirkusz egy magyar közjogi méltóság asszisztálásával. Gyermekeink eztán tanulhatják műveit is mondjuk két hittanóra között. Micsoda erkölcsös, istenfélő kormányunk van nekünk, máris megmutatta, hogy kik azok akik nehezítik az ország helyzetét.
    Hihetetlen rövid idő alatt megtalálták a felelősöket és máris, semmi perc alatt dorgálják ezek az istenfélő emberek a zsidó honfitársakat. Bevált ez már a harmincas,negyvenes években is!
    “Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Összegezve!!
    Eddig vártam a véleményformálással. Sajnos csalódnom kellett.
    Az LMP nem más, mint a Viki fiókpártja, melynek feladata az ellenzék egységének bomlasztása. Ezt a feladatot sajnos jó hatékonysággal meg is oldják. A Karácsony gyerek semmivel sem különb mint a Schiffer maki.
    Az Ő gondolkodásmódjuk olyan, mint a gyerekek a homokozóban. Ha nem, akkor pedig a baloldal árulói!!! Más lehetőség nincs. Itt nincs sziárnyalat ez fekete, vagy fehér!! Ha nekik fontosabb a Gyurcsány ekézése, mint a jelenlegi viktátor leváltáa, akkor Ők az ország ellenségei.
    Csak egy kis apróság!! Köztudott, hogy egy MSZP-s ügyben a Vikit a Schiffer úr védte ügyvédként. Józan ember el hiszi, hogy a Viki egy vadidegen, el nem kötelezett ügyvédet választ védőjének? Ugye nem ilyen “hülye” a Viki? Következésképp kérdés lehet, hogy ki a Schiffer? Szerintem nem. Ezért utálja a nagynéni is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Magyarország túszul ejtette magát 2014. április 7. hétfő

Kétharmaddal győz a Fidesz 2014. március 6. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos